Έτσι είναι, οι μεγάλες αγάπες δεν ξεχνιούνται. Ακόμη και σήμερα αισθάνονται υποχρέωση στους σλαβόφωνους που εντάχθηκαν στον ΔΣΕ και τους στήριξαν προτού γίνει μεταφορά τόνων άμμου από τη θάλασσα στις βουνοκορφές του Γράμμου και του Βιτσίου...
Εμένα οι πρόγονοι μου που εγκαταστάθηκαν στην Λάρισα μετά την απελευθέρωση της Θεσσαλίας, σλαβικά γνώριζαν, περισσότερο από τα Ελληνικά. Τα παράπονα σας στην χριστιανόπληκτη Ανατολική Ρωμαϊκή Επαρχία που το Σέρβικο Βασίλειο έφτασε μέχρι τον Δομοκό. Αυτό ήταν το αγαπημένο σας Βυζάντιο.
Εμένα οι πρόγονοι μου που εγκαταστάθηκαν στην Λάρισα μετά την απελευθέρωση της Θεσσαλίας, σλαβικά γνώριζαν, περισσότερο από τα Ελληνικά. Τα παράπονα σας στην χριστιανόπληκτη Ανατολική Ρωμαϊκή Επαρχία που το Σέρβικο Βασίλειο έφτασε μέχρι τον Δομοκό. Αυτό ήταν το αγαπημένο σας Βυζάντιο.
Η Ιστορία αποδεικνύει πως το ξεπάτωμα τους ήταν σωστή ενέργεια.
Τα παθήματα της Γιουγκοσλαβίας τα γλυτώσαμε.
.
ΚΚΕ 6η Ολομέλεια: Κάναμε το διεθνιστικό μας καθήκον (εννοεί τον Συμμοριτοπόλεμο)
ΧΑ: Είμαστε η σπορά των ηττημένων του '45. Οι εθνικοσοσιαλιστές, οι φασίστες!
Το Δομοκό λέει ο άλλος. Το αγαπημένο μας Βυζάντιο έφτασε μέχρι τα παράλια της Ισπανίας από τη μία μεριά και μέχρι τα βουνά της Περσίας από την άλλη και ο άλλος μας λέει για το "επίτευγμα" των Σερβων να περάσουν από το... Δομοκό...
Το Βυζάντιο ήταν το φως και ο πολιτισμός που περιτριγυριζόταν από τους βαρβάρους και το σκοταδισμό.
Την εποχή που ως και οι κομωπόλεις του Βυζαντίου είχαν οργανωμένο αποχετευτικό σύστημα οι βασιλείς των γύρω κρατιδίων έχεζαν στο ποτάμι ή σε κιούπια που φύλαγαν κάτω από το κρεβάτι τους....
Αυτό που μ' αρέσει στους βαρεμένους είναι ότι θεωρούν τη Δυτική Ρωμαϊκή Επαρχία, δηλαδή τους καθολικούς κάτι σαν δωδεκαθεϊστές. Ναι βρε παιδιά, ακριβώς έτσι. Το Βατικανό ήταν προσομοίωση του Όλυμπου και η Ιερά Εξέταση αναβίωση των Ελευσίνιων μυστηρίων.
το πως θα πει ο καθενας στην γλωσσα του ενα ονομα ειναι δικο του θεμα και δικαιωμα του.
εμεις ας πουμε την φραντσ την λεμε γαλλια και την ντοιτσλαντ γερμανια ενω πολλοι αλλοι εμας μας λενε γκρικ η γιουναν.
δικαιωμα τους