!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Πόσο πραγματικός είναι ο κόσμος που ζούμε ?
Re: Πόσο πραγματικός είναι ο κόσμος που ζούμε ?
Ωραία άρθρα έχει και αυτό το περιοδικό
https://www.spektrum.de/physik
Eίναι στα γερμανικά αλλά η μετάφραση της Google είναι καλή (για όποιον δεν γνωρίζει γερμανικά), περιέργως καλύτερη από μεταφράσεις από τα αγγλικά.
https://www.spektrum.de/physik
Eίναι στα γερμανικά αλλά η μετάφραση της Google είναι καλή (για όποιον δεν γνωρίζει γερμανικά), περιέργως καλύτερη από μεταφράσεις από τα αγγλικά.
- ksk
- Phorum.gr user: ksk
Θεώρησα ότι με όλο αυτό το σεντόνι που παρέθεσα έγινα κατανοητήΛοξίας έγραψε: 21 Νοέμ 2023, 21:27Συνεπώς για εσένα υπάρχει μόνον υποκειμενική πραγματικότητα.ksk έγραψε: 21 Νοέμ 2023, 21:07ΝαιΛοξίας έγραψε: 21 Νοέμ 2023, 17:57 Ας αρχίσω από το τέλος...
Το υπογραμμισμένο, είναι ταυτολογία της άποψης που εξέφρασες πιο πάνω, δηλαδή αυτής:
"Σαφως αν οι 999 κι εγώ η χιλιοστή έχουμε την ίδια κλινική νευροψυχολογικη εικόνα, τότε ναι, θα έχουμε την ίδια υποκειμενική πραγματικοτητα (την οποία θα εκφράσουμε ως διαπίστωση.)"
Σωστά;
Απάντησε αν κατάλαβα καλά και θα δούμε τα άλλα...![]()
Και για να αιτιολογήσεις την άποψη αυτήν, αναγκάζεσαι να να χρεώσεις σε 1.000 άτομα-μάρτυρες, την ίδια "κλινική νευροψυχολογική εικόνα"...
Και αν τα άτομα ήταν 10.000, 100.000 ή ένα εκατομμύριο, δεν θα δίσταζες να τους κατατάξεις όλους με την ίδια νευροψυχολογία.
Θα ισχυριζόσουν ότι ναι μεν 1.000.000 είδαν την ίδια σκηνή και κατέγραψαν (ως αυτόπτες μάρτυρες) το ίδιο γεγονός αλλά αυτό το γεγονός που μαρτυρείται από ένα εκατομμύριο άτομα, δεν είναι αντικειμενικό αλλά υποκειμενικό, επειδή πάσχουν όοοολοι από την ίδια νευροψυχολογική εικόνα, που τους αναγκάζει να βλέπουν το ίδιο πράγμα!
Δεν νομίζεις ότι είναι λίγο υπερβολικός ένας τέτοιος ισχυρισμός, που, μάλιστα, είναι ατεκμηρίωτος;
![]()
Ειδικά με την τελευταία παράγραφο που την ταυτολογησες με την ίδια κλινική νευροψυχολογικη εικόνα.Αχαχαχαχα έλα βρε Δελτα τι ερώτηση είναι αυτή; Ευκολακι...Σαφως αν οι 999 κι εγώ η χιλιοστή έχουμε την ίδια κλινική νευροψυχολογικη εικόνα, τότε ναι, θα έχουμε την ίδια υποκειμενική πραγματικοτητατην οποία θα εκφράσουμε ως διαπίστωση.
Η πραγματικοτητα που γνωρίζει ο άνθρωπος είναι μίξη τριών ειδών "πραγματικότητας"...Μέσω των αισθήσεων, μέσω του εγκεφάλου και μέσω των μαθηματικών.
Αυτή η τριπλή πραγματικοτητα δεν έχει καμία σχέση με το τι υπάρχει εκεί έξω.
Ότι προσλαμβάνουμε με τις αισθήσεις μας και κατανοούμε με τον εγκέφαλο μας είναι ένα μικρό πολύ πολύ μικρό κοματι από το τεράστιο φάσμα συχνοτήτων που εκπέμπεται εκεί έξω. Θέλω να πω ότι οι αισθήσεις μας είναι περιορισμένες συν του ότι ο εγκέφαλος μας επεξεργάζεται τα ερεθίσματα και τα οργανώνει επιλεκτικά ώστε να πάρουν μορφή...
Τι είναι υποκειμενική πραγματικοτητα...τουλάχιστον τι ορίζω εγώ ως έτσι...
Αν πραγματικοτητα ορισθει βγάζοντας έξω από το κάδρο εμάς ως παρατηρητες τότε υποκειμενική πραγματικοτητα ειναι ότι αντιλαμβανόμαστε ως μέρος του κάδρου με όλους τους περιορισμούς που μας διέπουν.
Με περισσότερη σαφήνεια λοιπόν το "ίδια κλινική νευροψυχολογικη εικόνα" εννοεί το λειτουργικό του εγκεφάλου που ορίζετε ως φυσιολογικό , χωρίς δλδ τις αποκλίνουσες συμπεριφορές του που ορίζετε ως διαταραχές.
Οποτε ναι όλοι οι φυσιολογικοί θα δουν αυτό που λες και θα εκφρασθεί ως διαπίστωση. Αυτό όμως είναι υποκειμενικό διότι ότι αντιλαμβανόμαστε είναι κατασκεύασμα των νευρώνων σε ένα ήδη αλλοιωμένο από τις αισθήσεις πλάνο.
Μπορείς εσυ να ορίσεις την αντικειμενική πραγματικοτητα; Θεωρείς ότι αυτό είναι η αντικειμενική πραγματικοτητα; Ο σωρός από οστά και αίμα;
Παρατηρητής...
- ksk
Αν το όλον ορέγεται την αντί υλη τότε είναι μαζοχιστικό...Αχθος Αρουρης έγραψε: 21 Νοέμ 2023, 22:50το ολον θελει (ορεγεται) την υλη ;;ksk έγραψε: 21 Νοέμ 2023, 21:08Όχι...ετυμολογία την υλη από το ξύλο...όλου θέλει ξυλη...Αχθος Αρουρης έγραψε: 21 Νοέμ 2023, 20:45
ολουθέλιξύλη = δεν τη βρηκα στο λεξικο
ολουθεν εξ υλης ;;;![]()
το ξ μπορει να ειναι και αφαιρετικο ...
υλη.... ξ-υλη = μη υλη ........
ισως να εννοει την αντι-υλη ...
με αυτο που ακολουθει
ολοκληρωνεται ενα αυτοτελες νοημα .........
το ολον ορεγεται την αντι-υλη την
εξ αγνωστου πηγης ..........
καλο βραδυ ..........
Παρατηρητής...
- ksk
Γιατί δάσκαλε; Εσυ έδωσες την πυροδοτηση των συνειρμών μου με το ξύλο και τον Αισχύλο...με εξέπληξες μέχρι που σκέφτηκα την υλοτομία...τα υπόλοιπα τα βρήκα στο λεξικό περί υλη και ξύλου οποτε δοθείσης της ευκαιρίας έδωσα μεταφραση.taxalata xalasa έγραψε: 21 Νοέμ 2023, 23:27του χρόνου μετακηδεμόνοσου...ksk έγραψε: 21 Νοέμ 2023, 21:08Όχι...ετυμολογία την υλη από το ξύλο...όλου θέλει ξυλη...Αχθος Αρουρης έγραψε: 21 Νοέμ 2023, 20:45
ολουθέλιξύλη = δεν τη βρηκα στο λεξικο
ολουθεν εξ υλης ;;;![]()
![]()
Παρατηρητής...
- ksk
Έχει Γύρω στο 15 μόνο να γράψει...είχε μπει με καινούργιο νικ πέρσι αλλά πάλι σταμάτησε.Antares έγραψε: 21 Νοέμ 2023, 18:09 Το νήμα το δημιούργησε ο relativer777 βλέπω που γράφει περισσότερο στην θρησκειολογία. Και μάλιστα χωρίς να γράψει πολλά. Θα διασκεδάζει.
Φίλε Πάνα, Έχε υπομονή και θα φτάσουμε και στο θέμα που αναφέρεις : " Εφόσον υπάρχει αρχή και τέλος " !!! Θα προσπαθήσω να πάμε στο πρίν την αρχή και μετά το τέλος.
Αυτός είναι ο στόχος του νήματος.
Το αποτέλεσμα θα δείξει εάν το καταφέρουμε ή όχι.
Έχε υπομονή !!!
Παρατηρητής...
Μια και μιλάτε για ύλη. Η Πύλος έχει σχέση με την ύλη; Μάλιστα εκεί διεξάγεται ένα πείραμα εδώ και τρεις δεκαετίες για τα νετρίνα (πείραμα Νέστωρ).
https://www.iefimerida.gr/ellada/peiram ... iniko-cern
Κρίμα που δεν γράφει. Έχει ωραίο γραπτό λόγο και γνώσεις.
Στο απόσπασμα που παρέθεσα απευθύνεται στον Πάνα, που ξέρω ότι είναι κάποιο άλλο μέλος, αλλά θα μπορούσε να το διαβάσει κανείς και σαν Παν, Όλον και δημιουργεί συνειρμούς για το θέμα του νήματος.
https://www.iefimerida.gr/ellada/peiram ... iniko-cern
Κρίμα που δεν γράφει. Έχει ωραίο γραπτό λόγο και γνώσεις.
Στο απόσπασμα που παρέθεσα απευθύνεται στον Πάνα, που ξέρω ότι είναι κάποιο άλλο μέλος, αλλά θα μπορούσε να το διαβάσει κανείς και σαν Παν, Όλον και δημιουργεί συνειρμούς για το θέμα του νήματος.
Λοιπόν, κατ' αρχάς πρέπει να ορίσουμε αν θα συζητήσουμε με υπαρκτούς όρους, εκπεφρασμένους και τεκμηριωμένους από την επιστήμη, ή θα εισάγουμε (και θα αποδεχθούμε) στην συζήτηση και ατεκμηρίωτες, μεταφυσικές και προσωπικές εκτιμήσεις-απόψεις.ksk έγραψε: 22 Νοέμ 2023, 15:49 Θεώρησα ότι με όλο αυτό το σεντόνι που παρέθεσα έγινα κατανοητήΕιδικά με την τελευταία παράγραφο που την ταυτολογησες με την ίδια κλινική νευροψυχολογικη εικόνα.Αχαχαχαχα έλα βρε Δελτα τι ερώτηση είναι αυτή; Ευκολακι...Σαφως αν οι 999 κι εγώ η χιλιοστή έχουμε την ίδια κλινική νευροψυχολογικη εικόνα, τότε ναι, θα έχουμε την ίδια υποκειμενική πραγματικοτητατην οποία θα εκφράσουμε ως διαπίστωση.
Η πραγματικοτητα που γνωρίζει ο άνθρωπος είναι μίξη τριών ειδών "πραγματικότητας"...Μέσω των αισθήσεων, μέσω του εγκεφάλου και μέσω των μαθηματικών.
Αυτή η τριπλή πραγματικοτητα δεν έχει καμία σχέση με το τι υπάρχει εκεί έξω.
Ότι προσλαμβάνουμε με τις αισθήσεις μας και κατανοούμε με τον εγκέφαλο μας είναι ένα μικρό πολύ πολύ μικρό κοματι από το τεράστιο φάσμα συχνοτήτων που εκπέμπεται εκεί έξω. Θέλω να πω ότι οι αισθήσεις μας είναι περιορισμένες συν του ότι ο εγκέφαλος μας επεξεργάζεται τα ερεθίσματα και τα οργανώνει επιλεκτικά ώστε να πάρουν μορφή...
Τι είναι υποκειμενική πραγματικοτητα...τουλάχιστον τι ορίζω εγώ ως έτσι...
Αν πραγματικοτητα ορισθει βγάζοντας έξω από το κάδρο εμάς ως παρατηρητες τότε υποκειμενική πραγματικοτητα ειναι ότι αντιλαμβανόμαστε ως μέρος του κάδρου με όλους τους περιορισμούς που μας διέπουν.
Με περισσότερη σαφήνεια λοιπόν το "ίδια κλινική νευροψυχολογικη εικόνα" εννοεί το λειτουργικό του εγκεφάλου που ορίζετε ως φυσιολογικό , χωρίς δλδ τις αποκλίνουσες συμπεριφορές του που ορίζετε ως διαταραχές.
Οποτε ναι όλοι οι φυσιολογικοί θα δουν αυτό που λες και θα εκφρασθεί ως διαπίστωση. Αυτό όμως είναι υποκειμενικό διότι ότι αντιλαμβανόμαστε είναι κατασκεύασμα των νευρώνων σε ένα ήδη αλλοιωμένο από τις αισθήσεις πλάνο.
Μπορείς εσυ να ορίσεις την αντικειμενική πραγματικοτητα; Θεωρείς ότι αυτό είναι η αντικειμενική πραγματικοτητα; Ο σωρός από οστά και αίμα;
Π.χ. η πρόταση-δήλωση:
Χρήζει όχι μόνον επεξήγησης αλλά και τεκμηρίωσης. Για παράδειγμα, ποιος και πως βεβαιώνει-αποδεικνύει τον ισχυρισμό αυτόν;Η πραγματικοτητα που γνωρίζει ο άνθρωπος είναι μίξη τριών ειδών "πραγματικότητας"...Μέσω των αισθήσεων, μέσω του εγκεφάλου και μέσω των μαθηματικών.
Αν δεν έχουμε επιστημονική απόδειξη για αυτόν τον ισχυρισμό, τότε να εισάγω και εγώ μερικούς δικούς μου...
Όταν λέω πως τέτοιες έννοιες, χρειάζονται σεντόνια ολόκληρα, να με εμπιστεύεσαι...
Σε αυτό:
...μπορώ να σου πω τα εξής.Ότι προσλαμβάνουμε με τις αισθήσεις μας και κατανοούμε με τον εγκέφαλο μας είναι ένα μικρό πολύ πολύ μικρό κοματι από το τεράστιο φάσμα συχνοτήτων που εκπέμπεται εκεί έξω. Θέλω να πω ότι οι αισθήσεις μας είναι περιορισμένες συν του ότι ο εγκέφαλος μας επεξεργάζεται τα ερεθίσματα και τα οργανώνει επιλεκτικά ώστε να πάρουν μορφή...
Ναι, το ηλεκτρομαγνητικό φάσμα είναι τεράστιο, ενώ το τμήμα στο οποίο βλέπουμε εμείς (το ορατό φάσμα), ένα ελάχιστο τμήμα του.
Γνωρίζουμε πως εμείς δεν βλέπουμε στο υπεριώδες, ενώ η μέλισσα, για παράδειγμα, βλέπει.
Έτσι, μία άσπρη μαργαρίτα, η μέλισσα την βλέπει σαν πρασινο-μπλέ.
Όμως, είναι το ίδιο άνθος! Είτε άσπρο (όπως το βλέπουμε εμείς), είτε πρασινομπλέ (όπως το βλέπει η μέλισσα), δεν παύει να είναι μαργαρίτα και με όποιο χρώμα και να το βλέπουμε, το ίδιο μέλι θα φτιάξει.
Δεν είναι άλλο λουλούδι, δεν είναι μύγα, δεν είνα σπουργίτι δεν είναι το φιδάκι ο Διαμαντής...μαργαρίτα παραμένει.
Το να νομίζεις ότι είναι άλλο πράγμα, είναι η "παγίδα" που είπα σε προηγούμενο ποστ μου.
Φυσικά οι αισθήσεις μας είναι περιορισμένες. Αν τις συγκρίνεις με τις αισθήσεις πολλών ζώων, οι αισθήσεις μας είναι για γέλια...
Και φυσικά ο εγκέφαλος (όλων των πλασμάτων) τις επεξεργάζεται για να πάρουν την συγκεκριμένη αντιληπτική μορφή. Και τι προσφέρει αυτή η διαπίστωση, που την μαθαίνουμε στις πρώτες τάξεις του γυμνασίου; Τίποτε απολύτως. Απλώς, είναι το σκαλοπάτι για να "φανταστείς" διάφορα.
Ναι, αν βλέπαμε στο υπεριώδες και στο υπέρυθρο, αν ακούγαμε υποχήους και υπερήχους, αν είχαμε την όσφρηση του σκύλου, την όραση του αετού, την ταχύτητα του τσιτάχ, αν είχαμε φτερά...αν είχαμε και ρουλεμάν...
So what? ρε συ ksk;
Τι θα γινόταν; Θα ήταν το βουνό αυτοκίνητο; θα ήταν το δέντρο ιπποπόταμος; θα ήταν η θάλασσα γιαούρτι;
Το ότι αν μπορούσαμε να διακρίνουμε/δούμε σε περισσότερες από 3 διαστάσεις, θα ήταν πολύ διαφορετική η αντίληψή μας, αυτό το γνωρίζουμε από την φυσική λυκείου. Αυτό όμως, δεν αναιρεί ότι στις 3 διαστάσεις, τα πράγματα είναι έτσι όπως τα βλέπουμε σε 3 διαστάσεις.
Τελεία + παύλα.
Η λανθασμένη αντίληψη πως επειδή ακόμα και ένα συμπαγές υλικό, όπως το ατσάλι, είναι περισσότερο κενός χώρος και λιγότερη ύλη, έχει οδηγήσει σε λάθος δρόμο πολύ κόσμο. Τα είπαμε και πιο πάνω στην σχέση μικρόκοσμου και μακρόκοσμου.
Έτσι λοιπόν, αυτό που είδαν, επί τόπου, 1,000 άτομα και το γκολ που είδαν 150 εκατομμύρια άνθρωποι στον τελικό του παγκοσμίου κυπέλλου,
είναι αντικειμενική πραγματικότητα για τον κόσμο μας, όπως τον αντιλαμβανόμαστε.
Αν εσύ έχεις αποδείξεις ότι κάποιος/κάποιοι (θεοί, εξωγήινοι, δαίμονες) επηρρέασαν τα 1.000 άτομα και δεν είδαν ότι αυτός που έπεσε από την ταράτσα του Χίλτον δεν έπαθε απολύτως τίποτα, ή παρενέβησαν στην τηλεόραση και έδειξαν γκολ που δεν υπήρξε, να τις καταθέσεις και θα τις πιστέψω αμέσως...
Και για να γίνω πιο συγκεκριμένος...
Εγώ ναι! Κα επιμένω. Να η πραγματικότητα!Θεωρείς ότι αυτό είναι η αντικειμενική πραγματικοτητα; Ο σωρός από οστά και αίμα;
Εσύ ξέρω ότι θεωρείς πως υπάρχει και μία άλλη πραγματικότητα που είναι πιο "πραγματική" αλλά κρυμμένη για αδαείς και μη μύστες...
Δεν μπορώ να το καταρρίψω, πλην όμως και εσύ δεν έχεις, όχι αποδείξεις, αλλά ούτε καν ενδείξεις, για να στηρίξεις μία τέτοια θεωρία.
Δεν μπορείς να μου την δείξεις αυτήν την αληθινή πραγματικότητα...κανείς δεν μπορεί.
Ούτε έχει μπορέσει ποτέ κανείς (το τι διακινείται σε "μυστικές συναγωγές για ολίγους"), είναι παντελώς αδιάφορο.
- Αχθος Αρουρης
- Phorum.gr user: Αχθος Αρουρης
μαζοχιστικο η υλη και οι ορεξεις της υλης ..........ksk έγραψε: 22 Νοέμ 2023, 15:51Αν το όλον ορέγεται την αντί υλη τότε είναι μαζοχιστικό...Αχθος Αρουρης έγραψε: 21 Νοέμ 2023, 22:50το ολον θελει (ορεγεται) την υλη ;;
το ξ μπορει να ειναι και αφαιρετικο ...
υλη.... ξ-υλη = μη υλη ........
ισως να εννοει την αντι-υλη ...
με αυτο που ακολουθει
ολοκληρωνεται ενα αυτοτελες νοημα .........
το ολον ορεγεται την αντι-υλη την
εξ αγνωστου πηγης ..........
καλο βραδυ ..........![]()
η αντι-υλη, το λεει η ιδια, ειναι αντι-μαζοχιστικο .....
..........και αδυνατιζει ..............
γι αυτο την ορεγεται το ολον ...... γιατι την στερειται
και γιατι ειναι πανακριβη ............
- taxalata xalasa
νάταν η θάλασσα κρασί
και τα βουνά μεζέδες
κι οι βάρκες κρασοπότερα
τα δένδρα ναργιλέδες...
Πολλών δ’ ανθρώπων ίδεν άστεα και νόον έγνων.
Πολλές φορές πιάνω τον εαυτό μου να αισθάνεται μέσα του ένα κενό το οποίο προσπαθώ να γεμίσω με σκέψεις διάφορες.
Μια από αυτές τις στιγμές νοιώθω τώρα. Όλοι μας προσπαθούμε να γεμίσουμε το εγώ μας Άλλοι προσπαθούν να βγάλουν χρήματα για να δείξουν στον εαυτό τους ότι αξίζουν. Άλλοι καταναλώνουν τον κόπο τους για καταναλωτικά αγαθά, προσπαθώντας να γεμίσουν όμορφα μερικές στιγμές της ζωής του. Άλλοι έχουν αφοσιωθεί στην μάθηση. Όλοι μας προσπαθούμε να γεμίσουμε αυτό το κενό μέσα μας με τον δικό του τρόπο, προσπαθώντας να βρούμε λίγη ευτυχία. Η δική μου εμπειρία με έκανε να πιστεύω ότι τα χρήματα τρώγονται φρέσκα αλλιώς σου δημιουργούν προβλήματα.
Αυτό που με έκανε τελικά να περνάω καλά και να μην με ενδιαφέρει τίποτα άλλο είναι ότι έβαλα ένα στόχο στην ζωή μου. Δεν ασχολούμαι πια με τα χρήματα αλλά με ιδέες. Προσπαθώ να συνθέσω ιδέες και να κατασκευάσω κάτι νέο. Αυτός ο στόχος που έβαλα και λέγετε έρευνα, άσχετα αν κατορθώσω να κάνω κάτι ή όχι με γεμίζει σαν άνθρωπο και με κάνει ποιο χαρούμενο. Αδιαφορώ τι θα πουν οι άλλοι για εμένα, γιατί έχω βάλει ένα στόχο και μεταξύ εμένα και του στόχου δεν υπάρχει κανένας και κανένα αξίωμα. Ζω με τον εαυτό μου και τον στόχο μου και είμαι χαρούμενος.
Μια από αυτές τις στιγμές νοιώθω τώρα. Όλοι μας προσπαθούμε να γεμίσουμε το εγώ μας Άλλοι προσπαθούν να βγάλουν χρήματα για να δείξουν στον εαυτό τους ότι αξίζουν. Άλλοι καταναλώνουν τον κόπο τους για καταναλωτικά αγαθά, προσπαθώντας να γεμίσουν όμορφα μερικές στιγμές της ζωής του. Άλλοι έχουν αφοσιωθεί στην μάθηση. Όλοι μας προσπαθούμε να γεμίσουμε αυτό το κενό μέσα μας με τον δικό του τρόπο, προσπαθώντας να βρούμε λίγη ευτυχία. Η δική μου εμπειρία με έκανε να πιστεύω ότι τα χρήματα τρώγονται φρέσκα αλλιώς σου δημιουργούν προβλήματα.
Αυτό που με έκανε τελικά να περνάω καλά και να μην με ενδιαφέρει τίποτα άλλο είναι ότι έβαλα ένα στόχο στην ζωή μου. Δεν ασχολούμαι πια με τα χρήματα αλλά με ιδέες. Προσπαθώ να συνθέσω ιδέες και να κατασκευάσω κάτι νέο. Αυτός ο στόχος που έβαλα και λέγετε έρευνα, άσχετα αν κατορθώσω να κάνω κάτι ή όχι με γεμίζει σαν άνθρωπο και με κάνει ποιο χαρούμενο. Αδιαφορώ τι θα πουν οι άλλοι για εμένα, γιατί έχω βάλει ένα στόχο και μεταξύ εμένα και του στόχου δεν υπάρχει κανένας και κανένα αξίωμα. Ζω με τον εαυτό μου και τον στόχο μου και είμαι χαρούμενος.
Αντισεισμικές κατασκευές Ανακαινίσεις επισκευές διακοσμήσεις https://lymperis-constructions.gr/
- taxalata xalasa
Αφου ξομολογησες... να ρθεις την κυριακή να σε κοινωνησω, τεκνον...seismic έγραψε: 22 Νοέμ 2023, 20:38 Πολλές φορές πιάνω τον εαυτό μου να αισθάνεται μέσα του ένα κενό το οποίο προσπαθώ να γεμίσω με σκέψεις διάφορες.
Θα με βρεις στο ξωκλήσι του Άyου Μάμμα...
Πιστεύω να κατάλαβες τώρα γιατί σε γράφω στα @@κι@ μου.taxalata xalasa έγραψε: 22 Νοέμ 2023, 20:54Αφου ξομολογησες... να ρθεις την κυριακή να σε κοινωνησω, τεκνον...seismic έγραψε: 22 Νοέμ 2023, 20:38 Πολλές φορές πιάνω τον εαυτό μου να αισθάνεται μέσα του ένα κενό το οποίο προσπαθώ να γεμίσω με σκέψεις διάφορες.
Αυτό που με έκανε τελικά να περνάω καλά και να μην με ενδιαφέρει τίποτα άλλο είναι ότι έβαλα ένα στόχο στην ζωή μου. Δεν ασχολούμαι πια με τα χρήματα αλλά με ιδέες. Προσπαθώ να συνθέσω ιδέες και να κατασκευάσω κάτι νέο. Αυτός ο στόχος που έβαλα και λέγετε έρευνα, άσχετα αν κατορθώσω να κάνω κάτι ή όχι με γεμίζει σαν άνθρωπο και με κάνει ποιο χαρούμενο. Αδιαφορώ τι θα πουν οι άλλοι για εμένα, γιατί έχω βάλει ένα στόχο και μεταξύ εμένα και του στόχου δεν υπάρχει κανένας και κανένα αξίωμα. Ζω με τον εαυτό μου και τον στόχο μου και είμαι χαρούμενος.![]()
Αντισεισμικές κατασκευές Ανακαινίσεις επισκευές διακοσμήσεις https://lymperis-constructions.gr/
- taxalata xalasa
Αφούσαι ξεδιάντροπος!...seismic έγραψε: 22 Νοέμ 2023, 20:59Πιστεύω να κατάλαβες τώρα γιατί σε γράφω στα @@κι@ μου.taxalata xalasa έγραψε: 22 Νοέμ 2023, 20:54Αφου ξομολογησες... να ρθεις την κυριακή να σε κοινωνησω, τεκνον...seismic έγραψε: 22 Νοέμ 2023, 20:38 Πολλές φορές πιάνω τον εαυτό μου να αισθάνεται μέσα του ένα κενό το οποίο προσπαθώ να γεμίσω με σκέψεις διάφορες.
Αυτό που με έκανε τελικά να περνάω καλά και να μην με ενδιαφέρει τίποτα άλλο είναι ότι έβαλα ένα στόχο στην ζωή μου. Δεν ασχολούμαι πια με τα χρήματα αλλά με ιδέες. Προσπαθώ να συνθέσω ιδέες και να κατασκευάσω κάτι νέο. Αυτός ο στόχος που έβαλα και λέγετε έρευνα, άσχετα αν κατορθώσω να κάνω κάτι ή όχι με γεμίζει σαν άνθρωπο και με κάνει ποιο χαρούμενο. Αδιαφορώ τι θα πουν οι άλλοι για εμένα, γιατί έχω βάλει ένα στόχο και μεταξύ εμένα και του στόχου δεν υπάρχει κανένας και κανένα αξίωμα. Ζω με τον εαυτό μου και τον στόχο μου και είμαι χαρούμενος.![]()
anyway... nothing new to see, here!
...κι εμείς σέχουμε γραμμένο σταρχίδια μας και δεν βάζουμε @@@ για να το γράψουμε...
μην ξεχάσεις νάρθεις για να κοινωνήσεις... αντικοινωνικό στοιχειό...
Βάζω @@κια γιατί τα αρχίδια μου δεν χωρούν στο κείμενο.taxalata xalasa έγραψε: 22 Νοέμ 2023, 21:09Αφούσαι ξεδιάντροπος!...seismic έγραψε: 22 Νοέμ 2023, 20:59Πιστεύω να κατάλαβες τώρα γιατί σε γράφω στα @@κι@ μου.taxalata xalasa έγραψε: 22 Νοέμ 2023, 20:54
Αφου ξομολογησες... να ρθεις την κυριακή να σε κοινωνησω, τεκνον...![]()
anyway... nothing new to see, here!
...κι εμείς σέχουμε γραμμένο σταρχίδια μας και δεν βάζουμε @@@ για να το γράψουμε...
μην ξεχάσεις νάρθεις για να κοινωνήσεις... αντικοινωνικό στοιχειό...
- Αχθος Αρουρης
- Phorum.gr user: Αχθος Αρουρης
εννοεις βεβαια οτι φταιτε εσεις ολοι .......Λοξίας έγραψε: 19 Νοέμ 2023, 09:25Σε αυτό έχεις δίκιο.Αχθος Αρουρης έγραψε: 19 Νοέμ 2023, 00:15........ κατι αλλο .........
το θεμα ειναι ενδειαφερον .......
η κοντρα σας (εκτος θεματος) δεν εχει πατο ........
..... οι αλλοι τι πταιουν ;; ........
Είναι μια κόντρα που κρατάει από το παλιό φόρουμ.
Και φταίμε όλοι για αυτό.
εγω δεν φταιω ........ για την κοντρα σας .......
ουτε οι αλλοι ..............
παντως τα λες ωραια, στρωτα και κατανοητα ....
τον δανεζη τον θυμαμαι τοτε που εβγαινε
το συλλογικο 7 ημερες της καθημερινης ....
σκορπισμενες αντιρρησεις ..........Λοξίας έγραψε: 19 Νοέμ 2023, 09:25Το τι έφη Δανέζης το γνωρίζω καθώς έχω παρακολουθήσει αρκετές συνεντεύξεις του καθώς και την τηλεοπτική εκπομπή που είχε με τον έτερον Καππαδόκη, τον Θεοδοσίου.Αχθος Αρουρης έγραψε: 19 Νοέμ 2023, 00:15
ο χρονος ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ στο συμπαν....
ο χωρος ειναι αλλο πραγμα .........
Η ΥΛΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ........
ταδε εφη Δανεζης ........
αυτα ειναι τρια γεγονοτα που πρεπει
να μαθουμε ολοι για να αλλαξει
ο πολιτισμος μας ..........
Αλλά δεν είμαι σε θέση να κρίνω τις γνώσεις του πάνω σε αυτό που έχει σπουδάσει.
Μπορώ όμως να συγκρίνω τις απόψεις του με άλλες, προερχόμενες από καταξιωμένους, αστροφυσκούς και φυσικούς υψηλών ενεργειών αλλά και γενετιστές, εξελικτικούς βιολόγους, παλαιοντολόγους κ.λπ. διότι ο Δανέζης εκεφέρει απόψεις ΚΑΙ για αυτά τα πεδία.
Έτσι λοιπόν, ο Δανέζης έχε αποδειχθεί ένας όψιμος δημιουργιστής ασπαζόμενος τις απόψεις και τις γνώμες πολλών εκ των λάβρων θρησκοταλιμπάν της αντιπέρας όχθης του Ατλαντικού.
Τάσσεται αναφανδόν υπέρ της θεϊκής δημιουργίας, οπότε αυτά που λέει στα διάφορα βίντεο, δεν είναι παρά της ίδιας αξίας με τα ψευδοεπιστημονικά επιχειρήματα των προτεσταντών δημιουργιστών των ΗΠΑ.
Μην κοιτάς μόνον τις (ελαφρώς παραλλαγμένες) "εξηγήσεις" που δίνει για τον χρόνο, τον χώρο ή την υλοενέργεια στα πλαίσια της κβαντομηχανικής ερμηνείας. Να κοιτάς πόσο ύπουλα προσπαθεί στο τέλος να εισάγει την ιδέα ότι χωρίς έναν θεό (τον δικό του φυσικά), το Σύμπαν δεν θα μπορούσε να υπάρξει.
Άσε που ξεφεύγει από Καθιερωμένο Πρότυπο, τόσο όσο χρειάζεται για να εισάγει την θεϊκή παράμετρο στην δημιουργία...
Οι απόψεις, οι ιδέες και τα επιχειρήματα του Δανέζη περί Δημιουργισμού, έχουν προ πολλού καταρριφθεί.
Η θρησκευτική πίστη πως το σύμπαν και η ζωή δημιουργήθηκε εκ του μηδενός από μια θεϊκή οντότητα, είναι εντελώς αντιεπιστημονική θεωρία. Οι διάφορες μορφές δημιουργισμού, ακόμα και αυτή του "ευφυούς σχεδιασμού", αποτελούν θρησκευτικές πεποιθήσεις και όχι επιστημονικές θεωρίες.
Γι' αυτόν τον λόγο, στην πατρίδα του Δημιουργισμού, στις ΗΠΑ, έχει κριθεί ανισυνταγματική η σχολική διδασκαλία τους.
Συνεπώς, ό,τι και να λέει ο Δανέζης στα διάφορα βίντεο (διότι στο πανεπιστήμιο δεν εξέφερε ποτέ τέτοιες απόψεις), κρίνεται αδιάφορο, καθώς προσπαθεί να εισάγει εμβόλιμα τις θρησκευτικές του πεποιθήσεις στην, τάχα μου, εκλαϊκευμένη "εξήγηση" της κβαντομηχανικής που δίνει. Ο μέσος τηλεθεατής/ακροατής, δεν μπορεί να αμφισβητήσει αυτά που λέει ο Δανέζης, οπότε έχει παρασύρει πολύ κόσμο.
αν θεωρησωμε οτι ο δανεζης εισαγει παρανομως
και υπουλα την ιδεα του θεου, ειμαστε υποχρεωμενοι
να δεχθουμε οτι και οι αλλοι εισαγουν δολιως
την ιδεα της αθλε.ι.ας ........... <<μονα-ζυγα δικα μου>>
δεν γινεται ...........
η εκ του μηδενος δημιουργια δεν ειναι
ουτε αντι-επιστημονικη ουτε επιστημονικη θεωρια ........
ειναι θεολογια δηλ. λογος ο επι το νοερον και ακρον
αναβεβηκως .....
οι επιστημονες δεν συμφωνουν μεταξυ τους ...
... δεν συμφωνουν καθοσον σκεπτομενοι πανω
σ’ ενα αντικειμενο διηνεκως και απαυστως
μετακινουμενο και μεταβαλλομενο .........
η δε επιστημη, με την τωρινη οχι την αρχαια
σημασια, ασχολειται με τα δευρο, τα αισθητα
και τα θυραζε (τα απ’ εξω) ... ................
τα επεκεινα των φυσικων δηλ. τα μετα-φυσικα,
και το τας του ολου ζητειν αρχας, ουδε του φυσικου
και επιστημονα αλλα του αναβεβηκότος .....
και κατα το κοινον, τι γυρευει η αλεπου (=επιστημη)
στο παζαρι (να ανακατευεται σε ξενες υποθεσεις) ....
στις ΗΠΑ, ετσι οπως το πανε, μπορει να κρινουν
αντισυνταγματικη και τη λεξη <θεος>......
... μωραινει κυριος λαον ον βουλεται απωλεσαι ....
συμφερει στους κυβερνωντες και στις εξουσιες
να διαρρεει ηχουσα η λεξη, σημαινουσα ή ασημαντη,
για να συγκεντρωνουν ομοθυμαδον επι το αυτο
τον παγκοσμιο πληθυσμο .... για τα μελλοντικα
προσκυνηματα και ....<φυσικα> ....
..................... για τις μελλοντικες ....................
........................ επενδυσεις ..... ........................
καλο βραδυ ......................
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση