!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Νήμα γέλιου: Εδώ γλεντάμε τους δεξιούς ελεύθερους επαγγελματίες.

Η πολιτική στην Ελλάδα. Νέα, προτάσεις, κριτικές και σχόλια.
Άβαταρ μέλους
Frappezitis

Re: Νήμα γέλιου: Εδώ γλεντάμε τους δεξιούς ελεύθερους επαγγελματίες.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Frappezitis »

Επειδή η πλειοψηφία των μικρομεσαίων επιχειρήσεων δεν έχει καταλάβει τι έρχεται, καληνύχτα και 41% στο σύνολο, 60% στους ελεύθερους επαγγελματίες

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗΣ ΜΕ ΝΕΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ Ν/Σ

Τριτο παράδειγμα:

Επιτηδευματίας ιδιοκτήτης κατά δικαίωμα κυριότητας 100% άδειας ταξί με έναρξη εργασιών από το 2014 και ποσοστό αναπηρίας 67% που εξαιτίας προβλημάτων υγείας εκμισθώνει την άδεια ταξί με τιμολόγιο παροχής υπηρεσιών 500,00€ ανά μήνα

Τι φόρος πληρωνόταν μέχρι τώρα:
Με ακαθάριστα έσοδα 6.000€ και έξοδα 2.883,00€ (ασφαλιστικές εισφορές 240,25€ / μήνα ) το αποτέλεσμα χρήσης θα είχε ως εξής:
Φορολογητέα κέρδη βάσει λογιστικού προσδιορισμού: 3.117,00€
Φόρος εισοδήματος (μείωση 200€ λόγω αναπηρίας): 80,53€
Προκαταβολή επόμενης χρήσης 55%(ταμειακή ροή): 44,29€
Τέλος επιτηδεύματος: 650,00€
Σύνολο καταβλητέου φόρου: 774,82€

Τι φόρος θα πληρώνεται τώρα:
Ελάχιστο τεκμαιρόμενο κέρδος (τρεις τριετίες): 14.196,00€
Φόρος εισοδήματος: (μείωση 200€ λόγω αναπηρίας): 1.623,12€
Προκαταβολή επόμενης χρήσης 55%(ταμειακή ροή): 892,72€
Τέλος επιτηδεύματος: 487,50€
Σύνολο καταβλητέου φόρου: 3.003,34€ :smt126
Αξιοι διάδοχοι των ναζί οι :078: ισραηλινοι.
Άβαταρ μέλους
foscilis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από foscilis »

Ασέβαστος έγραψε: 23 Νοέμ 2023, 14:39
εγώ δεν είμαι υπέρ του να είναι φθηνές οι υπηρεσίες. Ή τέλος πάντων ΑΝ είναι φθηνές αυτό πρέπει να οφείλεται σε βελτιωμένες μεθόδους, οικονομίες κλίμακας κλπ. Όχι στη φοροδιαφυγή και στη συνεννόηση μεταξύ κατεργαρέων. Μάλιστα θεωρώ ότι η αντίθετη λογική ("αφήστε τις αδήλωτες πουτάνες ήσυχες για να έχουμε φθηνές πίπες") ευθύνεται για μια σειρά από σοβαρά προβλήματα, από χαμηλούς μισθούς και ανύπαρκτη ανταγωνιστικότητα μέχρι παραπαιδεία, δικομανία, έλλειψη κουλτούρας ασφάλειας.

Συχνά μας λένε εδώ οι απολογητές του υπαρκτού ελληνισμού "δεν έχετε ιδέα πώς δουλεύει η αγορά" και απαντάω δεν είναι αυτό το πράγμα αγορά, είναι μια τριτοκοσμική παραοικονομία, εσείς δεν έχετε ιδέα πώς λειτουργεί μία αγορά.
εχουμε παραδειγμα απο καποιο μερος του πλανητη οπου λειτουργει η αγορα, και εχει παρομοιο φορολογικο συστημα; μηπως να κοιταζαμε λιγο τον λογο που δεν λειτουργει οπως πρεπει;
Στις περισσότερες χώρες του 1ου κόσμου τα μαύρα είναι πολύ λιγότερο διαδεδομένα και η τήρηση των συμβολαίων επιβάλλεται.

Για παράδειγμα στην Ελβετία υδραυλικό ΔΕΝ πληρώνεις επιτόπου, ούτε με μετρητά ούτε με κάρτα ούτε με τίποτα. Σου στέλνει λογαριασμό και πληρώνεις μέσω τραπέζης. Ή πληρώνει η ασφαλιστική σου γιατί έχεις ασφαλισμένο το σπίτι.

Σε ερώτησή μου τι σε αναγκάζει να πληρώσεις, η απάντηση είναι ότι υπάρχει ένα είδος "Τειρεσία" για αυτές τις οφειλές που αν μπεις εκεί μετά πρακτικά την πούτσισες, είσαι στα μαύρα κατάστιχα ολόκληρης της κοινωνίας για οποιουδήποτε είδους συναλλαγή, από το να σου νοικιάσουν σπίτι μέχρι να σε προσλάβουν.

Στη Γερμανία που μας λέει ο Ερμής ότι δεν έχουν κάρτα και αποδείξεις (και πράγματι είναι εχθρικοί απέναντι στις κάρτες για λόγους έξτρα χαρτούρας και ιδιωτικών δεδομένων, στ' αλήθεια όχι όπως εδώ που απλά δε θέλουν να τους πιάσουν), κάθε ταμειακή είναι συνδεδεμένη με την εφορία, δε γίνεται να βάλεις ή να βγάλεις λεφτά χωρίς να φύγει κατευθείαν σήμα.

Βλέπουμε λοιπόν ότι υπάρχουν μηχανισμοί και είναι εξαιρετικά δρακόντιοι, αλλά ταυτόχρονα τόσο διακριτικοί που εμείς οι τριτοκοσμικοί δεν συνειδητοποιούμε καν ότι βρίσκονται σε λειτουργία. Πας στη μπυραρία και δε σου δίνει απόδειξη, ΔΕΝ είναι επειδή κλέβει αλλά επειδή δε χρειάζεται, έφυγε κατευθείαν μήνυμα για την εφορία ότι αυτή η ταμειακή μηχανή μόλις μπήκαν 20 ευρώ και δόθηκαν 15.5 ρέστα.

Ταυτόχρονα οι υπηρεσίες είναι πολύ πιο ακριβές. Αλλά αυτό δεν είναι κακό. Κατ' αρχάς βάζει τα πράγματα σε μια ρεαλιστική λογική, αντί στη λογική του "και πού θέλετε να παρκάρω το SUV μου αν όχι στη ράμπα των αναπήρων, στο πάρκινγκ που κάνει 10 ευρώ τη μέρα;", απάντηση ναι ρε γαμημένε κι αν δεν είχες θέση ή 10 ευρώ τη μέρα μην έπαιρνες SUV και αφού πήρες και δε θες να πληρώνεις πούλα το και μη μας σκοτίζεις τ' αρχίδια. Δεύτερον όταν όλα είναι ανοιχτά και προβλεπέ είναι και πιο δύσκολο να εξαπατήσεις τον άλλον. Έρχεται υδραυλικός, παίρνει 80 ευρώ, στα κάνει μουνί. Τι μπορείς να κάνεις; Μόνο να γκρινιάξεις στη θεία σου που τον σύστησε. Αν υπάρχει χαρτί όμως είσαι έλα εδω μαλάκα, φτιάχτο ή τα λεφτά μου πίσω.
Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος »

foscilis έγραψε: 23 Νοέμ 2023, 17:15
Ασέβαστος έγραψε: 23 Νοέμ 2023, 14:39
εγώ δεν είμαι υπέρ του να είναι φθηνές οι υπηρεσίες. Ή τέλος πάντων ΑΝ είναι φθηνές αυτό πρέπει να οφείλεται σε βελτιωμένες μεθόδους, οικονομίες κλίμακας κλπ. Όχι στη φοροδιαφυγή και στη συνεννόηση μεταξύ κατεργαρέων. Μάλιστα θεωρώ ότι η αντίθετη λογική ("αφήστε τις αδήλωτες πουτάνες ήσυχες για να έχουμε φθηνές πίπες") ευθύνεται για μια σειρά από σοβαρά προβλήματα, από χαμηλούς μισθούς και ανύπαρκτη ανταγωνιστικότητα μέχρι παραπαιδεία, δικομανία, έλλειψη κουλτούρας ασφάλειας.

Συχνά μας λένε εδώ οι απολογητές του υπαρκτού ελληνισμού "δεν έχετε ιδέα πώς δουλεύει η αγορά" και απαντάω δεν είναι αυτό το πράγμα αγορά, είναι μια τριτοκοσμική παραοικονομία, εσείς δεν έχετε ιδέα πώς λειτουργεί μία αγορά.
εχουμε παραδειγμα απο καποιο μερος του πλανητη οπου λειτουργει η αγορα, και εχει παρομοιο φορολογικο συστημα; μηπως να κοιταζαμε λιγο τον λογο που δεν λειτουργει οπως πρεπει;
Στις περισσότερες χώρες του 1ου κόσμου τα μαύρα είναι πολύ λιγότερο διαδεδομένα και η τήρηση των συμβολαίων επιβάλλεται.

Για παράδειγμα στην Ελβετία υδραυλικό ΔΕΝ πληρώνεις επιτόπου, ούτε με μετρητά ούτε με κάρτα ούτε με τίποτα. Σου στέλνει λογαριασμό και πληρώνεις μέσω τραπέζης. Ή πληρώνει η ασφαλιστική σου γιατί έχεις ασφαλισμένο το σπίτι.

Σε ερώτησή μου τι σε αναγκάζει να πληρώσεις, η απάντηση είναι ότι υπάρχει ένα είδος "Τειρεσία" για αυτές τις οφειλές που αν μπεις εκεί μετά πρακτικά την πούτσισες, είσαι στα μαύρα κατάστιχα ολόκληρης της κοινωνίας για οποιουδήποτε είδους συναλλαγή, από το να σου νοικιάσουν σπίτι μέχρι να σε προσλάβουν.

Στη Γερμανία που μας λέει ο Ερμής ότι δεν έχουν κάρτα και αποδείξεις (και πράγματι είναι εχθρικοί απέναντι στις κάρτες για λόγους έξτρα χαρτούρας και ιδιωτικών δεδομένων, στ' αλήθεια όχι όπως εδώ που απλά δε θέλουν να τους πιάσουν), κάθε ταμειακή είναι συνδεδεμένη με την εφορία, δε γίνεται να βάλεις ή να βγάλεις λεφτά χωρίς να φύγει κατευθείαν σήμα.

Βλέπουμε λοιπόν ότι υπάρχουν μηχανισμοί και είναι εξαιρετικά δρακόντιοι, αλλά ταυτόχρονα τόσο διακριτικοί που εμείς οι τριτοκοσμικοί δεν συνειδητοποιούμε καν ότι βρίσκονται σε λειτουργία. Πας στη μπυραρία και δε σου δίνει απόδειξη, ΔΕΝ είναι επειδή κλέβει αλλά επειδή δε χρειάζεται, έφυγε κατευθείαν μήνυμα για την εφορία ότι αυτή η ταμειακή μηχανή μόλις μπήκαν 20 ευρώ και δόθηκαν 15.5 ρέστα.

Ταυτόχρονα οι υπηρεσίες είναι πολύ πιο ακριβές. Αλλά αυτό δεν είναι κακό. Κατ' αρχάς βάζει τα πράγματα σε μια ρεαλιστική λογική, αντί στη λογική του "και πού θέλετε να παρκάρω το SUV μου αν όχι στη ράμπα των αναπήρων, στο πάρκινγκ που κάνει 10 ευρώ τη μέρα;", απάντηση ναι ρε γαμημένε κι αν δεν είχες θέση ή 10 ευρώ τη μέρα μην έπαιρνες SUV και αφού πήρες και δε θες να πληρώνεις πούλα το και μη μας σκοτίζεις τ' αρχίδια. Δεύτερον όταν όλα είναι ανοιχτά και προβλεπέ είναι και πιο δύσκολο να εξαπατήσεις τον άλλον. Έρχεται υδραυλικός, παίρνει 80 ευρώ, στα κάνει μουνί. Τι μπορείς να κάνεις; Μόνο να γκρινιάξεις στη θεία σου που τον σύστησε. Αν υπάρχει χαρτί όμως είσαι έλα εδω μαλάκα, φτιάχτο ή τα λεφτά μου πίσω.
ναι αλλα δεν απαντας. :102:

σε ποιο μερος του πλανητη λειτουργει σωστα η αγορα με φορολογηση "οτι του φανει του λωλωοστεφανη για φετο, του χρονου ξανα αλλαζουμε";

ολα οσα αναφερεις παραπανω, μια χαρα θα μπορουσαν να εφαρμοστουν, και να γινουμε λιγο ανθρωποι. αντι αγι αυτα, εφαρμοζεται το "θα σου ζηταω οσα μου λειπουν, θα με κλεβεις οσο μπορεις"

ξαναλεω, οποιος δεν του αρεσει η φοροκλοπη, καρτουλα. οι ιδιοι οι πολιτες μπορουν να εξαλειψουν τη φοροδιαφυγη αμεσα, χωρις κανενα νομοσχεδιο, χωρις καμμια καθυστερηση, χωρις κανενα προβλημα. απλως να ψωνιζουν με καρτα.

επιλεγουν να μην το κανουν ομως. καταλαβαινεις γιατι;
To be old and wise, you must first be young and stupid.

https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
Άβαταρ μέλους
foscilis

Ασέβαστος έγραψε: 23 Νοέμ 2023, 18:37

σε ποιο μερος του πλανητη λειτουργει σωστα η αγορα με φορολογηση "οτι του φανει του λωλωοστεφανη για φετο, του χρονου ξανα αλλαζουμε";

ολα οσα αναφερεις παραπανω, μια χαρα θα μπορουσαν να εφαρμοστουν, και να γινουμε λιγο ανθρωποι. αντι αγι αυτα, εφαρμοζεται το "θα σου ζηταω οσα μου λειπουν, θα με κλεβεις οσο μπορεις"
Επειδή αυτό θέλει ο κόσμος.

Για να είμαι τελείως ευθύς, νομίζω ότι αυτά τα μέτρα έχουν σκοπό να τελειώσουν τους ελεύθερους επαγγελματίες που λειτουργούν με λογική αδήλωτης πουτάνας του δρόμου, όπως και πρέπει άλλωστε. Ας γίνουν σεκιουριτάδες και να ψηφίζουν τα πράγματα που θέλουν οι σεκιουριτάδες.
Άβαταρ μέλους
Green Dragon
Phorum.gr user: Green Dragon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Green Dragon »

foscilis έγραψε: 23 Νοέμ 2023, 20:30

Για να είμαι τελείως ευθύς, νομίζω ότι αυτά τα μέτρα έχουν σκοπό να τελειώσουν τους ελεύθερους επαγγελματίες που λειτουργούν με λογική αδήλωτης πουτάνας του δρόμου, όπως και πρέπει άλλωστε. Ας γίνουν σεκιουριτάδες και να ψηφίζουν τα πράγματα που θέλουν οι σεκιουριτάδες.
Συνομωσιολογία. Κανέναν δεν θα τελειώσουν, τι δηλαδή, επειδή θα πληρώσει 1000 ευρώ φόρο κάποιος που ισχυριζόταν ότι ζούσε με 5000 τον χρόνο; Οι μόνοι που θα τελειώσουν είναι κάποιες ειδικές περιπτώσεις, π.χ. κάποιοι παππούδες κοντά στην σύνταξη που κρατούν ανοιχτά βιβλία μόνο και μόνο γι' αυτό. Αυτοί ναι τον ήπιαν. Ή τίποτα που δουλεύουν part time για χαρτζηλήκι.
Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος »

δεν μπορω να καταλαβω τι σκοπο εχουν. ισως απλως το να μας κανουν να τσακονωμαστε μεταξυ μας.

το να καταφερουν να τους κλεισουν, χλωμο, εως αδυνατον. οσοι μπορουν θα κλεισουν και θα δουλευουν μονο μαυρα, σε υπηρεσιες. αλλοι θα κανουν εταιρια με τη γυναικα τους η οτι αλλη μαλακια τους πει ο λογιστης, και αλλοι απλως θα ανεβασουν τιμες. ελαχιστοι θα κλεισουν, περισσοτερο οσοι στ αληθεια βγαζουν ελαχιστα.
To be old and wise, you must first be young and stupid.

https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
Άβαταρ μέλους
Green Dragon
Phorum.gr user: Green Dragon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Green Dragon »

Ασέβαστος έγραψε: 23 Νοέμ 2023, 20:44

δεν μπορω να καταλαβω τι σκοπο εχουν. ισως απλως το να μας κανουν να τσακονωμαστε μεταξυ μας.

το να καταφερουν να τους κλεισουν, χλωμο, εως αδυνατον. οσοι μπορουν θα κλεισουν και θα δουλευουν μονο μαυρα, σε υπηρεσιες. αλλοι θα κανουν εταιρια με τη γυναικα τους η οτι αλλη μαλακια τους πει ο λογιστης, και αλλοι απλως θα ανεβασουν τιμες. ελαχιστοι θα κλεισουν, περισσοτερο οσοι στ αληθεια βγαζουν ελαχιστα.
:+1:
Άβαταρ μέλους
Σπύρος
Phorum.gr user: Σπυρος1
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Σπύρος »

Ελεύθερη αγορά έχουμε. Και η μετανάστευση είναι μέσα στο παιχνίδι.
[/α]
ΕΙΜΙ Η ΖΩΗ = ΙΗΣΟΥΣ = 888
Άβαταρ μέλους
foscilis

Frappezitis έγραψε: 23 Νοέμ 2023, 16:23 Επειδή η πλειοψηφία των μικρομεσαίων επιχειρήσεων δεν έχει καταλάβει τι έρχεται, καληνύχτα και 41% στο σύνολο, 60% στους ελεύθερους επαγγελματίες

Τριτο παράδειγμα:

Επιτηδευματίας ιδιοκτήτης κατά δικαίωμα κυριότητας 100% άδειας ταξί με έναρξη εργασιών από το 2014 και ποσοστό αναπηρίας 67% που εξαιτίας προβλημάτων υγείας εκμισθώνει την άδεια ταξί με τιμολόγιο παροχής υπηρεσιών 500,00€ ανά μήνα
Χααααααααχαχαχαχαχααααααααααααα και μετα καβαλαει τον μονοκερο του και πηγαινει να κανει αγαθοεργιες
Άβαταρ μέλους
ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ
Phorum.gr user: ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ »

"Ο φασισμός δεν είναι ιδεολογία, είναι νοοτροπία."
Τζίμης Πανούσης
Άβαταρ μέλους
Frappezitis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Frappezitis »

Επειδή η πλειοψηφία των μικρομεσαίων επιχειρήσεων δεν έχει καταλάβει τι έρχεται, καληνύχτα και 41% στο σύνολο, 60% στους ελεύθερους επαγγελματίες

Τεταρτο παράδειγμα:

Δικηγόρος με έναρξη εργασιών το 2015 και ακαθάριστα έσοδα 32.500€ . Ας υποθέσουμε επίσης ότι ο μέσος όρος του ετήσιου κύκλου εργασιών των δικηγόρων καταγράφεται στα 15.100,00€.

Τι φόρος πληρωνόταν μέχρι τώρα:

Αν υποθέσουμε ότι είχε ακαθάριστα έσοδα 32.500 και έξοδα 20.000,00€ εκ των οποίων τα 12.000,00 αφορούν κόστος μισθοδοσίας βοηθητικού προσωπικού , τότε το αποτέλεσμα χρήσης θα είχε ως εξής:
Φορολογητέα κέρδη βάσει λογιστικού προσδιορισμού: 12.500,00€
Φόρος εισοδήματος: 1.450,00€
Προκαταβολή επόμενης χρήσης 55%(ταμειακή ροή): 797,50€
Τέλος επιτηδεύματος: 650,00€
Σύνολο καταβλητέου φόρου: 2.897,50€

Τι φόρος θα πληρώνεται τώρα:
Ελάχιστο τεκμαιρόμενο κέρδος (δύο τριετίες): 13.104,00€
Προσαύξηση 10% επί του ετήσιου κόστους
Μισθοδοσίας (10% Χ 12.000,00€) 1.200,00€
Προσαύξηση 100% λόγω υπέρβασης κατά το
διπλάσιο του μέσου όρου του ετήσιου κύκλου
εργασιών του Κ.Α.Δ. : 13.104,00€
Τελικό ελάχιστο τεκμαιρόμενο κέρδος: 27.408,00€
Φόρος εισοδήματος: 5.174,24€
Προκαταβολή επόμενης χρήσης 55%(ταμειακή ροή): 2.845,83€
Τέλος επιτηδεύματος: 487,50€
Σύνολο καταβλητέου φόρου: .... 8.507,57€ :smt126
Αξιοι διάδοχοι των ναζί οι :078: ισραηλινοι.
Άβαταρ μέλους
foscilis

Όταν το έγραφε αυτό ο φόρος ήταν 22% από το πρώτο ευρώ και η προκαταβολή 100%. Τώρα είναι 9% και η προκαταβολή 50%. Ενώ μειώνει και το τέλος επιτηδεύματος.
Άβαταρ μέλους
Μαδουραίος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Μαδουραίος »

foscilis έγραψε: 24 Νοέμ 2023, 14:35
Όταν το έγραφε αυτό ο φόρος ήταν 22% από το πρώτο ευρώ και η προκαταβολή 100%. Τώρα είναι 9% και η προκαταβολή 50%. Ενώ μειώνει και το τέλος επιτηδεύματος.
:smt005: :smt005: :smt005:

15 ευρώ το τυρί και 10 ευρώ το λάδι.Πήξε.
Άβαταρ μέλους
foscilis

Δεν καταλαβαίνω τι εννοείς.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εσωτερική Πολιτική”