!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Ψηφίσουμε Στέφανο Κασσελάκη για πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ

Η πολιτική στην Ελλάδα. Νέα, προτάσεις, κριτικές και σχόλια.
Άβαταρ μέλους
Maspoli

Re: Ψηφίσουμε Στέφανο Κασσελάκη για πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Maspoli »

Zelda έγραψε: 14 Νοέμ 2023, 11:22
nrg έγραψε: 14 Νοέμ 2023, 10:36
Και δίνεις και την έδρα πίσω γιατί το υπέγραψες.
Να τα λεει η Ζωή, ο Λεβεντης και ο Βελοπουλος αυτα, να παει στο καλο.

Αυτο το κολπο δεν ξερω τι σχεση εχει με την αριστερα οπως την περιγράφουν ιδανικά οι ιδιοι, εκτός αν είναι ακομα Σταλινικοί και ντρεπονται να το πουν

Το Συνταγμα την έδρα τη δινει σε προσωπο. Αλλιως θεσμικα δε θα υπηρχε δυνατοτητα να υπαρχουν ανεξαρτητοι βουλευτες
Οι βουλευτές αντιπροσωπευουν τους ψηφοφορους που τους προτιμησαν, εναντι άλλων υποψηφίων
Το να λες ''δωσε την έδρα'' καταστρατηγεί την επιλογή των ψηφοφόρων

Δηλαδή σε ένα κομμα που λεει οτι κατα τα άλλα αγωνιζεται για την αμεση δημοκρατια, οι βουλευτες εκχωρουν a priori την ανεξαρτησία τους και το δικαίωμα να διαφωνούν. ΟΤΙ και να γινει, πρεπει να λενε ναι
Μπερδεύεσαι.
Οι έδρες κατανέμονται με βάση την εκλογική δύναμη των κομμάτων και όχι με βάση τους σταυρούς που πήρε κάποιος υποψήφιος βουλευτής. Η σταυροδοσία εξετάζεται αφού κατανεμηθούν οι έδρες στα κόμματα.

Το Σύνταγμα επίσης για κάποιο λόγο δίνει την κρατική επιχορήγηση στα κόμματα και δεν την κατανέμει στα φυσικά πρόσωπα των βουλευτών.

Φυσικά και συνταγματικά υπάρχει η θεωρητική δυνατότητα να εκλέγονται ανεξάρτητοι βουλευτές. Το ότι στην πράξη αυτό δεν είναι δυνατό οφείλεται στον εκλογικό νόμο και όχι στο Σύνταγμα.

Οι βουλευτές εκλέγονται υπό τη σημαία κάποιου κόμματος, το να τη θεωρούν σημαία ευκαιρίας για να μοστράρουν για βουλευτές (απολαμβάνοντας τα προνόμια) είναι γελοιοποίηση του όλου πράγματος. Ανεξαρτητοποίηση βουλευτή όταν διαφωνεί με τις επιλογές του κόμματός του δικαιολογείται μόνο όταν υπάρχει σαφής απομάκρυνση του κόμματος από ρητές προεκλογικές δεσμεύσεις του. Στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν υπάρχει κάτι τέτοιο-ούτε και το ανέδειξαν οι αποχωρήσαντες αφού οι επιθέσεις τους ήταν επί του προσωπικού.
πατησιωτης
Phorum.gr user: πατησιωτης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από πατησιωτης »

nrg έγραψε: 14 Νοέμ 2023, 09:55
πατησιωτης έγραψε: 13 Νοέμ 2023, 16:47
nrg έγραψε: 13 Νοέμ 2023, 15:27 Δηλαδή σοβαρά τώρα; (Νο2)

Ο Τσίπρας αφού ψήφισε το μνημόνιο κατέβηκε σε εκλογές τίμια και ξεκάθαρα και μάλιστα χωρίς Ζωή και Λαφαζάνη. Αυτοί που ήθελαν να καταργήσει το μνημόνιο και να βαράνε τα νταούλια, είχαν επιλογές να ψηφίσουν.
Ας τον ξαναψήφιζαν τότε και την επόμενη φορά.Δεν θα λύσω εγώ τα μυστήρια του μυαλού των ψηφοφόρων του και εδώ που τα λέμε για κανένα δεν είναι εύκολο.
Αναφέρθηκα σε 2 εκλογικές αναμετρήσεις με διαφορά 9 μήνες και όχι 4 χρόνια.
Και μάλιστα οι δεύτερες με ψηφισμένο μνημόνιο.

Όσοι ήταν δεν πληρώνω και όχι στα μνημόνια, είχαν επιλογές να ψηφίσουν και δεν τις ψήφισαν.
Τι να κάνουμε τώρα; Να ανατρέψουμε την πραγματικότητα;

Το τι έγινε 4 χρόνια μετά είναι άλλη κουβέντα.
Κανείς δεν κατάλαβε γιατί αυτοί που ψήφισαν 62% ΟΧΙ δεν έδωσαν ούτε 3% σε αυτούς που έμειναν πιστοί στο ΟΧΙ δύο μήνες μετά.
Κανείς δεν κατάλαβε γιατί όλοι αυτοί δεν εκτίμησαν το τσακαλώτειο σύστημα και έριξαν τον ΣΥΡΙΖΑ στο 24% από 36% στις ευρωεκλογές του 2019 (αφού λέμε τίμια και καθαρά κλπ) και το ξανανέβασαν στο 32% λίγες μέρες μετά και πάνω απ όλα
Κανείς δεν κατάλαβε γιατί όλοι αυτοί σκόρπισαν στο 20% το 2023 και βέβαια δεν το περίμενε κανείς.Η αλήθεια είναι ότι όλη την τετραετία οι δημοσκοπήσεις έδειχναν σαν η βάση του σύριζα να είναι το 24% των ευρωεκλογών και το 32% φωτοβολίδα.Αυτό είναι το σημείο που καταλαβαίνεις το μυαλό τους όμως.Το 32% ήλθε επειδή πίστεψαν ότι ο Μητσοτάκης θα απολύσει κόσμο μόνο και μόνο επειδή έχει το όνομα Μητσοτάκης :D και μόλις αυτό δεν έγινε εξαφανίσθηκαν.Πρόκειται για άτομα που έχουν πιστέψει τη μυθολογία του ανδρεοπαπανδρεισμού και ψηφίζουν με βάση τους μύθους του.Τώρα πια δεν έχει νόημα να ασχοληθούμε με τη μυθολογία αυτή άλλο.Ας την αναλάβει ο Κασσελάκης.
Ναι καλά... Δηλαδή εσύ που ψήφισες Μητσοτάκη, για να εφαρμόσει νεοφιλελεύθερη πολική τι έγινε; Δικαιώθηκες;
Σιγά να μην ψήφισα εγώ Μητσοτάκη για να εφαρμόσει νεοφιλελεύθερη πολιτική.Έχω πολλάκις γράψει ότι ο μόνος νεοφιλελεύθερος στην Ελλάδα είναι ο Τζήμερος που έχει 0,8%.
Άβαταρ μέλους
nrg

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nrg »

Ναύτης έγραψε: 14 Νοέμ 2023, 11:24
nrg έγραψε: 14 Νοέμ 2023, 11:06
Ναύτης έγραψε: 14 Νοέμ 2023, 10:49
Το θέμα, φίλε μου, είναι ότι πολιτικό κόμμα -πόσο μάλλον αριστερό πολιτικό κόμμα- χωρίς διανόηση και παραγωγή ιδεών/πολιτικής δεν νοείται.
Τα περί "απλής γλώσσας" και "αδιαμεσολάβητης επικοινωνίας" (εγώ κι ο λαός μου), δεν είναι μόνο κόντρα σε κάθε αριστερή πολιτική (από κομμουνισμό έως σοσιαλδημοκρατία), αλλά αναιρούν την ουσία της φιλελεύθερης, κοινοβουλευτικής δημοκρατίας και παραπέμπουν σε πρακτικές Τραμπ (στην καλύτερη περίπτωση).
Να προσθέσω ότι μ' αυτά δεν υποστηρίζω/δικαιολογώ τις καθόλα απαράδεκτες και ανεπίτρεπτες πρακτικές και μεθοδεύσεις των ομπρελίστας μετά την εκλογή Κασσελάκη (αλλά και πρωτύτερα).
Συμφωνώ.
Αλλά οι καιροί αλλάζουν. Οι απαιτήσεις αλλάζουν, ο κόσμος αλλάζει.
Νομοτελειακά πρέπει να προσαρμοστείς, εκτός και να θεωρείς ότι οι ιδέες σου είναι σαν τα ιερά βιβλία.

Και εν τέλει ο κριτής και τελικός αποδέκτης μίας πολιτικής είναι ο κόσμος.
Αν ο κόσμος νομίζει ότι η πολιτική προσέγγιση τύπου Κασσελάκη είναι αυτή που χρειάζεται ο ΣΥΡΙΖΑ, ποιος είναι αυτός που θα φέρει αντίρρηση;

Αν θέλεις να μείνεις πιστός στις ιδέες σου και δεν αλλάζεις με τίποτα (το οποίο είναι σεβαστό να τονίσω) στο καλό και επιστρέφεις την έδρα.
Δεν είναι θέμα να μένει κάποιος πιστός στις ιδέες του, άλλωστε αυτός που παραμένει απαρασάλευτος στις ιδέες και τα πιστεύω του, ό,τι κι αν συμβεί, είναι φανατικός.
Εδώ έχουμε μια καραμπινάτη περίπτωση διολίσθησης σε ακραία λαϊκίστικες αντιλήψεις και πρακτικές.
Συμφωνώ ότι τα πολιτικά κόμματα δεν μπορούν να λειτουργούν σε συνθήκες αέναης θεωρητικής ρέμβης, φατριασμού και ομφαλοσκόπησης, στεγανοποιημένα και αποκομμένα από τον κοινωνικό ιστό, αλλά η λογική Κασσελάκη (εγώ θα επικοινωνώ αδιαμεσολάβητα με τον λαό μου, ο λαός θα μού υποβάλλει τα θέλω και τα πρέπει του, κι οι υπόλοιποι θα ακολουθείτε αυτά που αποφασίσαμε εγώ κι ο λαός μου) καταργεί στην ουσία τα οργανωμένα και δημοκρατικά πολιτικά κόμματα και παραπέμπει σε άλλες καταστάσεις (και σ' αυτές, ο λαός έκρινε εν τέλει). Στην τελική, δεν είναι δα και ο Α. Παπανδρέου ("κανένας θεσμός, μόνον ο λαός").
Μπορεί ενδεχομένως οι πρακτικές αυτές να έχουν ψηφοθηρικά αποτελέσματα, αλλά στο τέλος δημιουργούν μεγάλες παθογένειες, όχι μόνο στο πολιτικό κόμμα, αλλά στο φιλελεύθερο, δημοκρατικό πολιτικό σύστημα.
Από την άποψη αυτή, η κριτική που ασκήθηκε από τους 6+6 ήταν μέχρι ενός σημείου σωστή.
Κάτσε ρε συ...
Εδώ έχουμε μια καραμπινάτη περίπτωση διολίσθησης σε ακραία λαϊκίστικες αντιλήψεις και πρακτικές.
Εδώ είσαι φανερά υπερβολικός!

Εσύ του φόρτωσες παθογένειες δεκαετιών και τον κρίνεις για μελλοντική συμπεριφορά.
Ο Στέφανος μόλις βγήκε πρόεδρος και μάλιστα με μεγάλη διάφορα. Προφανώς η άποψή του πρέπει να γίνει σεβαστή.
Και φυσικά οι απόψεις του θα κριθούν στην πράξη. Άλλο θεωρία και άλλο πράξη.

Να κρίνω τον Στέφανο αρνητικά μέσα σε 1 μήνα για ποιο πράγμα ακριβώς;
Γιατί φοράει κοστούμι και γραβάτα ενώ απαγορεύεται αυτό στους αριστερούς;
Φέρε 2-3 παραδείγματα που ο Στέφανος διολίσθησε τόσο τραγικά.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος nrg την 14 Νοέμ 2023, 11:57, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Έχουμε παραδώσει την λειτουργία του κράτους στο παρακράτος.
Μαρία Καρυστιανού
Άβαταρ μέλους
Ναύτης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ναύτης »

nrg έγραψε: 14 Νοέμ 2023, 11:31 (...) Το θέμα είναι ηθικό και όχι νομικό.
Συμφωνώ. Κατά καιρούς έχουν βρεθεί βουλευτές που έχουν παραδώσει την έδρα τους για θέματα αρχών και προσωπικής αξιοπρέπειας, πράγμα που τους τιμά. Θυμάμαι ας πούμε τους Θ. Παπαχριστόπουλο (όταν ήταν στους ανελ), Γ. Σακελλαρίδη (σύριζα), Β. Κατριβάνου (σύριζα), Γ. Αμυρά (όταν ήταν στο ποτάμι), Βορίδη και Γεωργιάδη (όταν ήσαν στο λαος).
Άβαταρ μέλους
nrg

πατησιωτης έγραψε: 14 Νοέμ 2023, 11:42
nrg έγραψε: 14 Νοέμ 2023, 09:55
πατησιωτης έγραψε: 13 Νοέμ 2023, 16:47

Ας τον ξαναψήφιζαν τότε και την επόμενη φορά.Δεν θα λύσω εγώ τα μυστήρια του μυαλού των ψηφοφόρων του και εδώ που τα λέμε για κανένα δεν είναι εύκολο.
Αναφέρθηκα σε 2 εκλογικές αναμετρήσεις με διαφορά 9 μήνες και όχι 4 χρόνια.
Και μάλιστα οι δεύτερες με ψηφισμένο μνημόνιο.

Όσοι ήταν δεν πληρώνω και όχι στα μνημόνια, είχαν επιλογές να ψηφίσουν και δεν τις ψήφισαν.
Τι να κάνουμε τώρα; Να ανατρέψουμε την πραγματικότητα;

Το τι έγινε 4 χρόνια μετά είναι άλλη κουβέντα.
Κανείς δεν κατάλαβε γιατί αυτοί που ψήφισαν 62% ΟΧΙ δεν έδωσαν ούτε 3% σε αυτούς που έμειναν πιστοί στο ΟΧΙ δύο μήνες μετά.
Κανείς δεν κατάλαβε γιατί όλοι αυτοί δεν εκτίμησαν το τσακαλώτειο σύστημα και έριξαν τον ΣΥΡΙΖΑ στο 24% από 36% στις ευρωεκλογές του 2019 (αφού λέμε τίμια και καθαρά κλπ) και το ξανανέβασαν στο 32% λίγες μέρες μετά και πάνω απ όλα
Κανείς δεν κατάλαβε γιατί όλοι αυτοί σκόρπισαν στο 20% το 2023 και βέβαια δεν το περίμενε κανείς.Η αλήθεια είναι ότι όλη την τετραετία οι δημοσκοπήσεις έδειχναν σαν η βάση του σύριζα να είναι το 24% των ευρωεκλογών και το 32% φωτοβολίδα.Αυτό είναι το σημείο που καταλαβαίνεις το μυαλό τους όμως.Το 32% ήλθε επειδή πίστεψαν ότι ο Μητσοτάκης θα απολύσει κόσμο μόνο και μόνο επειδή έχει το όνομα Μητσοτάκης :D και μόλις αυτό δεν έγινε εξαφανίσθηκαν.Πρόκειται για άτομα που έχουν πιστέψει τη μυθολογία του ανδρεοπαπανδρεισμού και ψηφίζουν με βάση τους μύθους του.Τώρα πια δεν έχει νόημα να ασχοληθούμε με τη μυθολογία αυτή άλλο.Ας την αναλάβει ο Κασσελάκης.
Ναι καλά... Δηλαδή εσύ που ψήφισες Μητσοτάκη, για να εφαρμόσει νεοφιλελεύθερη πολική τι έγινε; Δικαιώθηκες;
Σιγά να μην ψήφισα εγώ Μητσοτάκη για να εφαρμόσει νεοφιλελεύθερη πολιτική.Έχω πολλάκις γράψει ότι ο μόνος νεοφιλελεύθερος στην Ελλάδα είναι ο Τζήμερος που έχει 0,8%.
Ναι αλλά τελικά ... δεν μας είπες γιατί τον ψήφισες... :wink

Μήπως τον ψήφισες για να σπάσουμε ρεκόρ σε υπουργικό συμβούλιο και μετακλητούς;
Μήπως για να μοιράσει περισσότερα pass;
Μήπως για να γεμίσουμε λαθρομετανάστες;
Μήπως για σπάσουμε ρεκόρ καμένων εκτάσεων;
Μήπως για να δώσει αυξήσεις τους ΔΥ;

Καταλαβαίνεις ακριβώς που το πάω.
Δεν μπορείς εσύ να κρίνεις αριστερούς που τελικά ψήφισαν μνημόνια και να κουνάς το δάχτυλο, ενώ και εσείς οι δεξιοί το ίδιο ακριβώς κάνετε.

Και αν τελικά χρειαζόμαστε 1 σημείο αναφοράς, αυτό δεν θα ήταν καλό να είναι τα οικονομικά της χώρας;
Μαρία Καρυστιανού
Άβαταρ μέλους
Ναύτης

nrg έγραψε: 14 Νοέμ 2023, 11:47
nrg έγραψε: 14 Νοέμ 2023, 11:06

Συμφωνώ.
Αλλά οι καιροί αλλάζουν. Οι απαιτήσεις αλλάζουν, ο κόσμος αλλάζει.
Νομοτελειακά πρέπει να προσαρμοστείς, εκτός και να θεωρείς ότι οι ιδέες σου είναι σαν τα ιερά βιβλία.

Και εν τέλει ο κριτής και τελικός αποδέκτης μίας πολιτικής είναι ο κόσμος.
Αν ο κόσμος νομίζει ότι η πολιτική προσέγγιση τύπου Κασσελάκη είναι αυτή που χρειάζεται ο ΣΥΡΙΖΑ, ποιος είναι αυτός που θα φέρει αντίρρηση;

Αν θέλεις να μείνεις πιστός στις ιδέες σου και δεν αλλάζεις με τίποτα (το οποίο είναι σεβαστό να τονίσω) στο καλό και επιστρέφεις την έδρα.
Δεν είναι θέμα να μένει κάποιος πιστός στις ιδέες του, άλλωστε αυτός που παραμένει απαρασάλευτος στις ιδέες και τα πιστεύω του, ό,τι κι αν συμβεί, είναι φανατικός.
Συμφωνώ ότι τα πολιτικά κόμματα δεν μπορούν να λειτουργούν σε συνθήκες αέναης θεωρητικής ρέμβης, φατριασμού και ομφαλοσκόπησης, στεγανοποιημένα και αποκομμένα από τον κοινωνικό ιστό, αλλά η λογική Κασσελάκη (εγώ θα επικοινωνώ αδιαμεσολάβητα με τον λαό μου, ο λαός θα μού υποβάλλει τα θέλω και τα πρέπει του, κι οι υπόλοιποι θα ακολουθείτε αυτά που αποφασίσαμε εγώ κι ο λαός μου) καταργεί στην ουσία τα οργανωμένα και δημοκρατικά πολιτικά κόμματα και παραπέμπει σε άλλες καταστάσεις (και σ' αυτές, ο λαός έκρινε εν τέλει). Στην τελική, δεν είναι δα και ο Α. Παπανδρέου ("κανένας θεσμός, μόνον ο λαός").
Μπορεί ενδεχομένως οι πρακτικές αυτές να έχουν ψηφοθηρικά αποτελέσματα, αλλά στο τέλος δημιουργούν μεγάλες παθογένειες, όχι μόνο στο πολιτικό κόμμα, αλλά στο φιλελεύθερο, δημοκρατικό πολιτικό σύστημα.
Από την άποψη αυτή, η κριτική που ασκήθηκε από τους 6+6 ήταν μέχρι ενός σημείου σωστή.
Κάτσε ρε συ...

Εσύ του φόρτωσες παθογένειες δεκαετιών και τον κρίνεις για μελλοντική συμπεριφορά.
Ο Στέφανος μόλις βγήκε πρόεδρος και μάλιστα με μεγάλη διάφορα. Προφανώς η άποψή του πρέπει να γίνει σεβαστή.

Μα μόλις προχτές δήλωσε (τόσο στο βίντεο που προηγήθηκε, όσο και στην ομιλία του) ότι αν δεν του άρεσε η απόφαση της ΚΕ του σύριζα σχετικά με τις διαγραφές των 4, θα προσέφευγε σε δημοψήφισμα. Στην ουσία κατάργησε το όργανο ή εν πάση περιπτώσει θα ακυρώνει τα όργανα κάθε φορά που αυτά "διστάζουν" να πάρουν τις αποφάσεις που ο πρόεδρος επιθυμεί. Για να μην πω για τις υπόλοιπες φτήνιες που είπε περί πολιτικών πουμαρό.
Ξαναλέω, ωστόσο, για να είμαι ξεκάθαρος.
Η ομπρέλα, με τις αχαρακτήριστες πρακτικές και μεθοδεύσεις της, θεώρησε ότι είχε εξασφαλίσει μια win-win μετεκλογική κατάσταση.
Ή ο Κασσελάκης θα τους άφηνε ανεξέλεγκτους να βυσσοδομούν, να τον απαξιώνουν, να τον χλευάζουν και να τον καθυβρίζουν καθημερινά (αυτόν και τους περισσότερους απ' όσους τον υποστήριξαν) στα τελεβίζια, κι εκείνος θα είχε ακολούθως την υποχρέωση να συζητά "εξαντλητικά" μαζί τους εντός των οργάνων (!), ουσιαστικά δηλαδή θα τον μετέτρεπαν σε μια καρικατούρα με ημερομηνία λήξης, ή θα τον εξωθούσαν σε σπασμωδικές κινήσεις -όπως η ομιλία του στην ΚΕ- πράγμα που θα τους έδινε την "νομιμοποίηση" (ουσιαστικά την αφορμή) για να αποχωρήσουν ηρωικώς και να φτιάσουν νέο κόμμα για τις ευρωεκλογές (αυτό δηλαδή που εξαρχής είχαν σκοπό να κάνουν) χωρίς να φανούν μικρόψυχοι, ότι δηλαδή κάνουν σαματά και φεύγουν απλά και μόνο γιατί έχασαν οι φράξιες τους τις εκλογές από τον άσχετο (από τον Τσίπρα λέω εγώ), την στιγμή μάλιστα που όχι μόνο το είχαν σίγουρο (ότι θα κερδίσουν τις εσωκομματικές), αλλά μοίραζαν ρόλους και οφίτσια (πριν από τις εσωκομματικές).
Άβαταρ μέλους
nrg

Ναύτης έγραψε: 14 Νοέμ 2023, 12:11
Κάτσε ρε συ...

Μα μόλις προχτές δήλωσε (τόσο στο βίντεο που προηγήθηκε, όσο και στην ομιλία του) ότι αν δεν του άρεσε η απόφαση της ΚΕ του σύριζα σχετικά με τις διαγραφές των 4, θα προσέφευγε σε δημοψήφισμα. Στην ουσία κατάργησε το όργανο ή εν πάση περιπτώσει θα ακυρώνει τα όργανα κάθε φορά που αυτά "διστάζουν" να πάρουν τις αποφάσεις που ο πρόεδρος επιθυμεί. Για να μην πω για τις υπόλοιπες φτήνιες που είπε περί πολιτικών πουμαρό.
Η ομπρέλα, με τις αχαρακτήριστες πρακτικές και μεθοδεύσεις της, θεώρησε ότι είχε εξασφαλίσει μια win-win μετεκλογική κατάσταση.
Ή ο Κασσελάκης θα τους άφηνε ανεξέλεγκτους να βυσσοδομούν, να τον απαξιώνουν, να τον χλευάζουν και να τον καθυβρίζουν καθημερινά (αυτόν και τους περισσότερους απ' όσους τον υποστήριξαν) στα τελεβίζια, κι εκείνος θα είχε ακολούθως την υποχρέωση να συζητά "εξαντλητικά" μαζί τους εντός των οργάνων (!), ουσιαστικά δηλαδή θα τον μετέτρεπαν σε μια καρικατούρα με ημερομηνία λήξης, ή θα τον εξωθούσαν σε σπασμωδικές κινήσεις -όπως η ομιλία του στην ΚΕ- πράγμα που θα τους έδινε την "νομιμοποίηση" (ουσιαστικά την αφορμή) για να αποχωρήσουν ηρωικώς και να φτιάσουν νέο κόμμα για τις ευρωεκλογές (αυτό δηλαδή που εξαρχής είχαν σκοπό να κάνουν) χωρίς να φανούν μικρόψυχοι, ότι δηλαδή κάνουν σαματά και φεύγουν απλά και μόνο γιατί έχασαν οι φράξιες τους τις εκλογές από τον άσχετο (από τον Τσίπρα λέω εγώ), την στιγμή μάλιστα που όχι μόνο το είχαν σίγουρο (ότι θα κερδίσουν τις εσωκομματικές), αλλά μοίραζαν ρόλους και οφίτσια (πριν από τις εσωκομματικές).
Δεν κατάργησε το όργανο, αφού η διαδικασία του δημοψηφίσματος προβλέπονταν στο καταστατικό. Μήπως κάνω λάθος;

Και τελικά, να που η ΚΕ συμφώνησε με Στέφανο.
Ίσως και εκβιαστικά, αλλά ναι... αφού ο κόσμος προτίμησε Στέφανο με μεγάλη διαφορά, τότε καθάρισε καλά τα αυτιά και άκου προσεκτικά τι ζητούν και ο ένας και ο άλλος.
Δηλαδή δεν μπορεί να κρίνονται όλα με βάση κάποιες αόριστες αριστερές ριζοσπαστικές ιδέες. Γιατί αυτές οι ιδέες αν θέλεις, ίσως να μην ανήκουν πλέον στον ΣΥΡΙΖΑ, αφού ο κόσμος δεν τους ψηφίζει για αυτές.

Δηλαδή πως την είδαν εκεί οι ριζοσπάστες της φακής;
Να παίρνουν τα ωραία τα ψηφαλάκια που ούτε στα όνειρά τους δεν θα έβλεπαν, αλλά να γράφουν στα παλαιά τους τα παπούτσια τις απαιτήσεις αυτών που τους ψήφισαν;
Μαρία Καρυστιανού
πατησιωτης

nrg έγραψε: 14 Νοέμ 2023, 11:54 Ναι αλλά τελικά ... δεν μας είπες γιατί τον ψήφισες...
Για να φύγει το τσίρκο συριζανέλ.Τώρα δεν έχω διάθεση να ξαναρχίσω τη συζήτηση για τα μνημονιακά και την απάτη Τσίπρα που ματαίωσε την έξοδο από το μνημόνιο για να την κάνει ο ίδιος αργότερα με ένα σωρό άλλα μέτρα.Για την υπερφορολόγηση του Τσακαλώτου που δεν έγινε για την καλή του καρδιά αλλά επειδή αρνήθηκαν την Προληπτική Γραμμή Στήριξης και τότε η τρόικα απαίτησε τον σχηματισμό του υπέρογκου μαξιλαριού για ασφάλεια.Πολύ περισσότερο για το σταλινικής έμπνευσης "σκάνδαλο Νοβάρτις".
Το "αφήγημα" των συριζανέλ κατέρρευσε.Πρώτα βέβαια κατέρρευσαν οι ΑΝΕΛ και ο Καμμένος βγήκε στη σύνταξη και μετά ο σύριζα.Έχει τώρα κανένα νόημα να τσακωθούμε για το ποιόν της Τουλουπάκη και του Παπαγγελόπουλου;τα έχουμε πει δεκάδες φορές και δεν χρειάζεται επανάληψη.
Zelda

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Zelda »

Maspoli έγραψε: 14 Νοέμ 2023, 11:37
Zelda έγραψε: 14 Νοέμ 2023, 11:22
nrg έγραψε: 14 Νοέμ 2023, 10:36
Και δίνεις και την έδρα πίσω γιατί το υπέγραψες.
Να τα λεει η Ζωή, ο Λεβεντης και ο Βελοπουλος αυτα, να παει στο καλο.

Αυτο το κολπο δεν ξερω τι σχεση εχει με την αριστερα οπως την περιγράφουν ιδανικά οι ιδιοι, εκτός αν είναι ακομα Σταλινικοί και ντρεπονται να το πουν

Το Συνταγμα την έδρα τη δινει σε προσωπο. Αλλιως θεσμικα δε θα υπηρχε δυνατοτητα να υπαρχουν ανεξαρτητοι βουλευτες
Οι βουλευτές αντιπροσωπευουν τους ψηφοφορους που τους προτιμησαν, εναντι άλλων υποψηφίων
Το να λες ''δωσε την έδρα'' καταστρατηγεί την επιλογή των ψηφοφόρων

Δηλαδή σε ένα κομμα που λεει οτι κατα τα άλλα αγωνιζεται για την αμεση δημοκρατια, οι βουλευτες εκχωρουν a priori την ανεξαρτησία τους και το δικαίωμα να διαφωνούν. ΟΤΙ και να γινει, πρεπει να λενε ναι
Μπερδεύεσαι.
Οι έδρες κατανέμονται με βάση την εκλογική δύναμη των κομμάτων και όχι με βάση τους σταυρούς που πήρε κάποιος υποψήφιος βουλευτής. Η σταυροδοσία εξετάζεται αφού κατανεμηθούν οι έδρες στα κόμματα.

Το Σύνταγμα επίσης για κάποιο λόγο δίνει την κρατική επιχορήγηση στα κόμματα και δεν την κατανέμει στα φυσικά πρόσωπα των βουλευτών.

Φυσικά και συνταγματικά υπάρχει η θεωρητική δυνατότητα να εκλέγονται ανεξάρτητοι βουλευτές. Το ότι στην πράξη αυτό δεν είναι δυνατό οφείλεται στον εκλογικό νόμο και όχι στο Σύνταγμα.

Οι βουλευτές εκλέγονται υπό τη σημαία κάποιου κόμματος, το να τη θεωρούν σημαία ευκαιρίας για να μοστράρουν για βουλευτές (απολαμβάνοντας τα προνόμια) είναι γελοιοποίηση του όλου πράγματος. Ανεξαρτητοποίηση βουλευτή όταν διαφωνεί με τις επιλογές του κόμματός του δικαιολογείται μόνο όταν υπάρχει σαφής απομάκρυνση του κόμματος από ρητές προεκλογικές δεσμεύσεις του. Στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν υπάρχει κάτι τέτοιο-ούτε και το ανέδειξαν οι αποχωρήσαντες αφού οι επιθέσεις τους ήταν επί του προσωπικού.
Το Συνταγμα ειναι σαφες

Οι βουλευτές έχουν απεριόριστο δικαίωμα γνώμης και ψήφου
Το Συνταγμα παρεχει δυνατοτητα στο Βουλευτη να ψηφιζει αντιθετα στην κομματική γραμμη

Ουτε το κομμα μπορει να του αφαιρεσει την εδρα
Μονο ο ιδιος ο βουλευτης εχει αποκλειστικο δικαιωμα να παραιτηθει (αν θελει)
Δεν υπαρχει καποια νομικη δεσμευση ή χαρτι που υπογραφεις το οποιο αναιρει το Συνταγμα

Ναι, ηθικο θεμα για αυτους που υπογραφουν τετοια μπακαλοχαρτα και μετα δεν παραιτουνται
Αλλα σοβαρο κομμα δε θα τους εβαζε να υπογραψουν τετοιο χαρτι
Και σαφως υπερτερο το δικαιωμα του Βουλευτη να διαφωνει
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Zelda την 14 Νοέμ 2023, 12:46, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
Hector Buas

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Hector Buas »

Jimmy81 έγραψε: 14 Νοέμ 2023, 10:04
Hector Buas έγραψε: 13 Νοέμ 2023, 15:31
nrg έγραψε: 13 Νοέμ 2023, 14:51

Δηλαδή σοβαρά τώρα;
Το κράτος δεν είχε ούτε δικαίωμα στην διοίκηση των τραπεζών, ούτε και στο ΔΣ. Κρατικές μόνο για να πληρώνει ο μπαμπάς ήταν...

Και εννοείται ότι πολύ καλά έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ, σε σχέση με τον Αντώνη που μας φόρτωσε 20 δις για τις τράπεζες μέσα στο 2013. Αλήθεια γιατί χρειάστηκαν αυτά τα λεφτά αφού η οικονομία πετούσε με τον μέγα αρχηγό, 1 χρόνο μετά το επιτυχημένο κούρεμα;

Αυτά ο Ευκλείδης τα είχε για πλάκα με τις γνώσεις που είχε.
Τίποτα δεν έλεγε όμως και άφηνε τα γαλάζια ορκ να αλωνίζουν στα κανάλια.

Στο καλό!
Τον Ιανουάριο του 2015 ο Γκίκας Χαρδούβελης, υπουργός της κυβέρνησης του Α. Σαμαρά, διαπραγματεύονταν με την τρόικα τα τελευταία μέτρα για να τελειώσει μια ώρα νωρίτερα η περιπέτεια των μνημονίων...

Ο ΣΥΡΙΖΑ όμως σαμποτάρισε την διαπραγματευση με κάθε μέσο, και όταν έγινε κυβέρνηση ανέτρεψε τα πάντα ("διαπραγμάτευση" Βαρουφάκη), και τελικά οδηγηθήκαμε στην τραγωδία με τις κλειστές τράπεζες, τα capital controls και τελικά το αισχρό δημοψήφισμα...

Δεν έχουμε όλοι μνήμη χρυσόψαρου ξέρεις...

Εικόνα
Το email Χαρδούβελη απορρίφθηκε από τους δανειστές ως απαράδεκτο και οι συνομιλίες στο Παρίσι της κυβέρνησης ΝΔ με τους δανειστές κατέρρευσαν. Επίσης ο Σαμαράς του οποίου η κυβέρνηση κατέρρεε δημοσκοπικά και είχε καταστεί αναξιόπιστη στα μάτια των εταίρων, πέραν του ότι καθυστερούσε σημαντικές μεταρρυθμίσεις εκτροχιάζοντας το πρόγραμμα, επέσπευσε σκόπιμα τη διαδικασία εκλογής ΠτΔ για να αποδράσει και να παγιδεύσει την επόμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ φορτώνοντάς της την όποια νέα συμφωνία δημοσιονομικής προσαρμογής. Τελικά η ιστορία έγραψε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ με ανανεωμένη λαϊκή εντολή έβγαλε τη χώρα από τα μνημόνια σηκώνοντας στους ώμους του ένα μεγάλο μέρος του βάρους μιας οδυνηρής χρωκοπίας στην οποία οδηγήθηκε η χώρα από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ (κυρίως από την πρώτη) και όχι από τον ίδιο. Πρόκειται για μια υπεύθυνη και φουλ πατριωτική στάση εκ μέρους του (πέρα από το ότι έλυσε και ένα χρόνιο εθνικό πρόβλημα στο οποίο προηγούμενες κυβερνήσεις προτιμούσαν να αφήνουν άλυτο για να μην επωμιστούν πολιτικό κόστος).

Και όταν βάζεις επιλεγμένες φωτογραφίες γεράκων που ταλαιπωρήθηκαν από τα capital controls για να φανεί τάχα μου πόσο άσχημη ήταν η κατάσταση επί ΣΥΡΙΖΑ, μην ξεχνάς να βάζεις και φωτογραφίες από την προ-ΣΥΡΙΖΑ μνημονιακή περίοδο όπως την εξέταση και μεταφορά του πτώματος του παππού που αυτοκτόνησε στην πλατεία Συντάγματος λόγω των μνημονίων.
Εικόνα
https://www.newsbeast.gr/society/arthro ... to-sudagma

Διότι πράγματι δεν έχουμε όλοι μνήμη χρυσόψαρου...
Μάλλον μνήμη χρυσόψαρου έχετε και νομίζετε και πως αυτό ισχύει και για όλους τους υπόλοιπους...

Στα τέλη του 2014 - αρχές 2015 η κυβέρνηση Σαμαρά διαπραγματεύνταν με την τρόϊκα το κλείσιμο μιας συμφωνίας με μέτρα 1 περίπου δις Ευρώ...

Η τρόϊκα απαιτούσε μέτρα 2,5 δις Ευρώ...

Ο Τσίπρας ήθελε να ρίξει την κυβέρνηση, και όσοι δεν έχουμε μνήμη χρυσόψαρου θυμόμαστε τι γινόταν, από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, με την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας...

Ο Βαρουφάκης, σε απόλυτη συμφωνία με τον Τσίπρα, τίναξε στον αέρα τις διαπραγματεύσεις, όταν έγινε υπουργός...

Τον Ιούνιο του 2015 ήρθε μια νέα συμφωνία με μέτρα 12-24 δις Ευρώ, ανάλογα πως το υπολογίζει κανείς...

Έγινε δημοψήφισμα, ο ΣΥΡΙΖΑ πρότεινε να την απορρίψουμε ψηφίζοντας ΟΧΙ, όπως και έγινε...

Και τελικά συμφωνήθηκε και ψηφίστηκε μια ακόμη βαρύτερη συμφωνία, το τρίτο μνημόνιο...

Και με βάση το τρίτο μνημόνιο ο Τσακαλώτος "έγδαρε" κυριολεκτικά τους πάντες...

Απλά και αριστερά, γιατί όταν μιλάμε για φορολογικό "γδάρσιμο", οι αριστεροί είναι "μανούλες"...

Να ζήσουμε να τον θυμόμαστε τον ΣΥΡΙΖΑ...
Άβαταρ μέλους
Hector Buas

nrg έγραψε: 14 Νοέμ 2023, 10:24 ...
Μήπως ξέχασες, εσύ με την καλή την μνήμη, ότι η αξιολόγηση έπρεπε να κλείσει το 2014;

Μήπως ξέχασες ότι τον Οκτώβριο του 2014 ο Σαμαράς (χωρίς να κλείσει η αξιολόγηση) ζήτησε διακοπή από το πρόγραμμα με το ΔΝΤ και έφαγε πόρτα;
Προφανώς οι ζαιοι άλλαξαν γνώμη στην Λαγκάρντ...

Μήπως ξέχασες τα 19 σημεία που ζητούσε η τρόικα για να κλείσει η αξιολόγηση του 2014;
Ας θυμηθούμε 1-2:
1. Κάλυψη δημοσιονομικού κενού που η τρόικα το υπολογίζει στα 2,6 δισ. για το 2015.
15. Επισήμανση ότι ο στόχος για τις ιδιωτικοποιήσεις το 2014 έχει χαθεί (ήταν 1,5 δισ. και τελικά τα έσοδα από τις ιδιωτικοποιήσεις ανέρχονται στα 600-700 εκατομμύρια). Επισήμανση ότι έχουν χαθεί οι στόχοι για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου προς ιδιώτες αλλά και οι στόχοι για τις απολύσεις, επιστροφές φόρων και αιτήσεις για συντάξεις που δεν έχουν ικανοποιηθεί.
https://www.kathimerini.gr/economy/loca ... xiologisi/
Ο ΣΥΡΙΖΑ όμως σαμποτάρισε την διαπραγμάτευση με κάθε μέσο
Γελάνε και τα μπετά...
Το μνημόνιο θα τελείωνε το 2014 και ο Σαμαράς θα κατέβαινε σε εκλογές το 2015 χωρίς μνημόνιο.
Αλλά ναι... ο ΣΥΡΙΖΑ του έφταιξε και όχι ότι έπρεπε να ψηφίσει ίσα με 2,6 δις νέα μέτρα...

Δεν ξέρω για χρυσόψαρο, αλλά και μνήμη ελέφαντα δεν σε βλέπω να έχεις...
Κανείς δεν έχει ξεχάσει τίποτε, να το ξέρεις αυτό...

Και ο ελληνικός λαός δεν θα ξεχάσει ποτέ το φορολογικό "γδάρσιμο" που του έκαναν την περίοδο 2015-2019...

Και φυσικά οι ερμηνείες αυτές δεν έχουν καμμία σχέση με την πραγματικότητα...

Να ζήσουμε να τον θυμόμαστε τον ΣΥΡΙΖΑ...
Άβαταρ μέλους
Ναύτης

nrg έγραψε: 14 Νοέμ 2023, 12:27
Ναύτης έγραψε: 14 Νοέμ 2023, 12:11

Κάτσε ρε συ...

Δεν κατάργησε το όργανο, αφού η διαδικασία του δημοψηφίσματος προβλέπονταν στο καταστατικό. Μήπως κάνω λάθος;

Και τελικά, να που η ΚΕ συμφώνησε με Στέφανο.
Ίσως και εκβιαστικά, αλλά ναι... αφού ο κόσμος προτίμησε Στέφανο με μεγάλη διαφορά, τότε καθάρισε καλά τα αυτιά και άκου προσεκτικά τι ζητούν και ο ένας και ο άλλος.
Δηλαδή δεν μπορεί να κρίνονται όλα με βάση κάποιες αόριστες αριστερές ριζοσπαστικές ιδέες. Γιατί αυτές οι ιδέες αν θέλεις, ίσως να μην ανήκουν πλέον στον ΣΥΡΙΖΑ, αφού ο κόσμος δεν τους ψηφίζει για αυτές.

Δηλαδή πως την είδαν εκεί οι ριζοσπάστες της φακής;
Να παίρνουν τα ωραία τα ψηφαλάκια που ούτε στα όνειρά τους δεν θα έβλεπαν, αλλά να γράφουν στα παλαιά τους τα παπούτσια τις απαιτήσεις αυτών που τους ψήφισαν;
Όταν την απόφαση για προσφυγή σε δημοψήφισμα την παίρνει το όργανο, όχι ο πρόεδρος γιατί δεν του αρέσουν οι αποφάσεις του οργάνου.
Ξαναλέω, αυτό που γράφεις: " ο κόσμος προτίμησε Στέφανο", δεν συνιστά λευκή επιταγή, ούτε δικαιολογία για τραμπικές μεθόδους (για να μην πω τίποτα χειρότερο).
Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι (ή ήταν μέχρι πρόσφατα τουλάχιστον) ένα κόμμα της ανανεωτικής και ριζοσπαστικής αριστεράς, έστω και θεωρητικά. Δεν είμαι σίγουρος αν ο Κασσελάκης είχε καταλάβει σε ποιο κόμμα κατέβαινε για πρόεδρος. Το άνοιγμα στο προοδευτικό κέντρο και η πολυσυλλεκτικότητα δεν σημαίνουν ισοπέδωση της ιδεολογικοπολιτικής πλατφόρμας ή εν πάση περιπτώσει κάνεις ένα καταστατικό συνέδριο και τ' αλλάζεις -αν σου βγει- όλα.
Τέσπα, κοίτα τι νομίζω εγώ.
Πρώτον, ο Κασσελάκης είναι παντελώς απαίδευτος πολιτικά, με σοβαρότατες ελλείψεις ιδεολογικής κατάρτισης και πολιτικής συγκρότησης. Στην πραγματικότητα, δεν ξέρει πού πατά και πού βρίσκεται. Βγήκε πανηγυρικά πρόεδρος του σύριζα όχι γιατί αίφνης τον λάτρεψε ο κόσμος του σύριζα ως μια εμβληματική πολιτική προσωπικότητα (αν και εξαιρετικά χαρισματικός στην επικοινωνία, είναι ζήτημα αν τον γνώριζαν 50-100 άτομα), αλλά γιατί η πλειονότητα των μελών πήγε στις εσωκομματικές για να δικαιώσει τον Τσίπρα και να τιμωρήσει όσους πίστευε ότι τον υπέσκαψαν και τον πρόδωσαν.
Δεύτερον, ο Κασσελάκης δεν ήταν το πραγματικό πρόβλημα για τους ομπρελίστας (και λοιπούς 6+6, ρενέδες, τεμπονερίστας κλπ). Το πραγματικό πρόβλημα, αυτό που δεν μπορούσαν να χωνέψουν με τίποτα, ήταν ο Πολάκης (και δευτερευόντως η Τζάκρη). Αν ο Κασσελάκης δεν είχε κάνει τον Πολάκη συντονιστή της ΕΚΕΠΕ, τα πράγματα πιστεύω θα είχαν εξελιχθεί εντελώς διαφορετικά.
Τρίτον, αν φύγει τελικά και η φράξια της Αχτσιόγλου, ο σύριζα θ' απομείνει ένα καθαρά αρχηγικό κόμμα, με ένα εντελώς θολό ιδεολογικοπολιτικό πρόσημο (άλλωστε το έχει δηλώσει ξεκάθαρα ο Στέφανος, ότι θέλει να κάνει τον σύριζα GR democratic party) που θα κουτουλάει διαρκώς στα σχήματα που θα προκύψουν στ' αριστερά του και στο κιναλ που θα του μπλοκάρει τον χώρο του κέντρου.
Τέταρτον, η ζημιά που έχει υποστεί ο σύριζα είναι τόσο μεγάλη (στο 12% τον μετράνε πλέον), που πολύ αμφιβάλλω αν θα μπορέσει να ανακάμψει στοιχειωδώς -να τσιμπήσει 2-3 μονάδες παραπάνω δηλαδή- μέσα σε 7 μήνες. Ο Παππάς, ωστόσο, χτες στη Γιάμαλη έβαλε τον πήχη στο 18%. Αν ο σύριζα πάρει παρακάτω στις ευρωεκλογές, να είσαι σίγουρος ότι οι ίδιοι (εννοώ κυρίως τα κομματικά στελέχη, αλλά και την πλειονότητα των μελών) που τώρα φωνάζουν: ωσαννά! ευλογημένος ο ερχόμενος, με την ίδια ευκολία θα φωνάζουν τότε: Άρον-άρον, σταύρωσον αυτόν!
πατησιωτης

Hector Buas έγραψε: 14 Νοέμ 2023, 12:49 Μάλλον μνήμη χρυσόψαρου έχετε και νομίζετε και πως αυτό ισχύει και για όλους τους υπόλοιπους...
Το αφήγημά τους προβάλλουν αλλά ως φαίνεται χωρίς μεγάλη επιτυχία.Τώρα την πληρώνει ο Τσακαλώτος ως "αφελής" ή και 5η φάλαγγα :o επειδή έβαλε ένα σωρό φόρους για το μαξιλάρι.Και καλά ο Τσίπρας και οι άλλοι κάθονταν και τον έβλεπαν.
Σε όλη αυτή την ιστορία παραλείπεται αυτό που οδήγησε στο μαξιλάρι.Προληπτική Γραμμή Στήριξης.
Η τρόικα έλεγε ότι δεν μπορείς μετά από όλα όσα έγιναν και με χρέος κοντά στο 200% να βγεις από το μνημόνιο και να πεις στις αγορές γειά σας,εδώ είμαι πάλι,πόσο μάλλον όταν η βαθμολογία της χώρας ήταν ακόμη πολύ κάτω.Υπάρχει άμεσος κίνδυνος να μην αγοράζει κανείς τα ομόλογά σου και να τρέχουμε πάλι.
Για αυτό θα πρέπει να υπάρξει μια Προληπτική Γραμμή Στήριξης να σε δανειοδοτήσει πάλι εάν έχεις πρόβλημα.Ο Τσίπρας και οι συριζανέλ όμως δεν ήθελαν σε καμμία περίπτωση κάτι τέτοιο.Ήθελαν να πανηγυρίσουν οριστική έξοδο από τα μνημόνια.Η τρόικα τους είπε για να το κάνετε αυτό και να είμαστε σίγουροι ότι δεν θα τρέχουμε πάλι χρειαζόμαστε ένα μαξιλάρι ώστε αν κλείσουν πάλι οι αγορές να πάρετε από εκεί.Το μαξιλάρι θα είναι 30 δις.Τα 15 θα σας τα δανείσουμε εμείς.Τα άλλα 15 θα τα βγάλετε εσείς.
Το μαξιλάρι απαγορεύεται να πειραχθεί παρά μόνο εάν έχετε αδυναμία δανεισμού.Οπότε δόθηκε εντολή στον Τσακαλώτο να φοροεπιδράμει για να πάρει αυτά τα 15 δις όχι για να τα "αφήσει στον Κούλη" αλλά για να φορέσει για πρώτη φορά στη ζωή του ο Τσίπρας γραβάτα και να πάει στο Ζάππειο μαζί με τον Καμμένο να πουν βγήκαμε από τα μνημόνια τελείως χωρίς Προληπτική Γραμμή Στήριξης.
Τώρα ανακάλυψαν ότι το πολιτικό κόστος από τους φόρους υπερκάλυψε το όφελος από τα πανηγύρια του Ζαππείου και φταίει ο Τσακαλώτος που μάζευε τα λεφτά "για τον Κούλη" .Και οι άλλοι που κάθονταν και τον έβλεπαν;Διώξτε τους όλους,μόνο Κασσελάκης και Πολάκης πλέον. :D
Zelda

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Zelda »

Μην το ψαχνεις
Ολοι τους ειχαν λυσσαξει ποσο φοβερο και τρομερο ηταν το μαξιλαρι
Και τωρα οι ιδιοι βριζουν τον Τσακαλωτο
Θυμούνται τωρα οτι καπου-καπως-καποτε ειχαν κανει κριτικη στα κομματικα οργανα και σε αλλα σκοτεινα μερη που κανεις αλλος δεν τους ακουγε
Άβαταρ μέλους
Hector Buas

πατησιωτης έγραψε: 14 Νοέμ 2023, 13:02
Hector Buas έγραψε: 14 Νοέμ 2023, 12:49 Μάλλον μνήμη χρυσόψαρου έχετε και νομίζετε και πως αυτό ισχύει και για όλους τους υπόλοιπους...
Το αφήγημά τους προβάλλουν αλλά ως φαίνεται χωρίς μεγάλη επιτυχία.Τώρα την πληρώνει ο Τσακαλώτος ως "αφελής" ή και 5η φάλαγγα :o επειδή έβαλε ένα σωρό φόρους για το μαξιλάρι.Και καλά ο Τσίπρας και οι άλλοι κάθονταν και τον έβλεπαν.
Σε όλη αυτή την ιστορία παραλείπεται αυτό που οδήγησε στο μαξιλάρι.Προληπτική Γραμμή Στήριξης.
Η τρόικα έλεγε ότι δεν μπορείς μετά από όλα όσα έγιναν και με χρέος κοντά στο 200% να βγεις από το μνημόνιο και να πεις στις αγορές γειά σας,εδώ είμαι πάλι,πόσο μάλλον όταν η βαθμολογία της χώρας ήταν ακόμη πολύ κάτω.Υπάρχει άμεσος κίνδυνος να μην αγοράζει κανείς τα ομόλογά σου και να τρέχουμε πάλι.
Για αυτό θα πρέπει να υπάρξει μια Προληπτική Γραμμή Στήριξης να σε δανειοδοτήσει πάλι εάν έχεις πρόβλημα.Ο Τσίπρας και οι συριζανέλ όμως δεν ήθελαν σε καμμία περίπτωση κάτι τέτοιο.Ήθελαν να πανηγυρίσουν οριστική έξοδο από τα μνημόνια.Η τρόικα τους είπε για να το κάνετε αυτό και να είμαστε σίγουροι ότι δεν θα τρέχουμε πάλι χρειαζόμαστε ένα μαξιλάρι ώστε αν κλείσουν πάλι οι αγορές να πάρετε από εκεί.Το μαξιλάρι θα είναι 30 δις.Τα 15 θα σας τα δανείσουμε εμείς.Τα άλλα 15 θα τα βγάλετε εσείς.
Το μαξιλάρι απαγορεύεται να πειραχθεί παρά μόνο εάν έχετε αδυναμία δανεισμού.Οπότε δόθηκε εντολή στον Τσακαλώτο να φοροεπιδράμει για να πάρει αυτά τα 15 δις όχι για να τα "αφήσει στον Κούλη" αλλά για να φορέσει για πρώτη φορά στη ζωή του ο Τσίπρας γραβάτα και να πάει στο Ζάππειο μαζί με τον Καμμένο να πουν βγήκαμε από τα μνημόνια τελείως χωρίς Προληπτική Γραμμή Στήριξης.
Τώρα ανακάλυψαν ότι το πολιτικό κόστος από τους φόρους υπερκάλυψε το όφελος από τα πανηγύρια του Ζαππείου και φταίει ο Τσακαλώτος που μάζευε τα λεφτά "για τον Κούλη" .Και οι άλλοι που κάθονταν και τον έβλεπαν;Διώξτε τους όλους,μόνο Κασσελάκης και Πολάκης πλέον. :D
Έτσι ακριβώς είναι...

Και να τονίσουμε πάλι εδώ πως όλοι αυτοί που σήμερα καταριούνται τον Τσακαλώτο, είναι οι ίδιοι εκείνοι που, λίγο καιρό πριν, μας είχαν ζαλίσει παινεύοντας το "ματωμένο" πλεόνασμα του Τσακαλώτου...
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εσωτερική Πολιτική”