!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Όταν ο Σιμήτης διόριζε τον άεργο Μητσοτάκη.
- Υδράργυρος
Re: Όταν ο Σιμήτης διόριζε τον άεργο Μητσοτάκη.
Βλεποντας τη λατρεια του κουλη για τον σημιτη υποψιαζομαι οτι εκεινη την εποχη ο κουλης ψηφιζε σημιτικο πασοκ
-
Pollaplasiastis
- Phorum.gr user: Pollaplasiastis
Truth sounds like hate to those who hate truth-- Proverbs 9:7-8
Bacteria is life on Mars but a heartbeat is not life on Earth...
Bacteria is life on Mars but a heartbeat is not life on Earth...
Στην ουσία, ναι. Τυπικά και κυριολεκτικά αν το πάρεις όμως, είναι εργασία άσχετα από τους λόγους που το έκανε ή τον τρόπο που πήρε τη δουλειά. Ούτε ο πρώτος ήταν, ούτε κι ο τελευταίος άλλωστε που μπήκε κάπου με κονέ. Απλά βρομάει το πράμα ότι έγινε μόνο και μόνο για να έχει κι αυτός κάτι να λέει στο μέλλον, πως δεν είναι απλά επαγγελματίας πολιτικός αλλά έχει και 5 ένσημα.hellegennes έγραψε: 09 Νοέμ 2023, 16:28Εργάστηκε για μερικούς μήνες, πιθανότατα ως intern και πιθανότατα με κονέ. Δεν το λες ακριβώς εργασία αυτό.Σενέκας έγραψε: 09 Νοέμ 2023, 16:12 Πρώτα λέει ότι τον διόρισε "ο ίδιος ο Σιμήτης" και μετά μας λέει ότι τον διόρισε ο τότε διευθυντής της εθνικής τράπεζαςΕπίσης το ότι ήταν ανεπάγγελτος είναι ψέμα που καταρρίπτεται απο μια απλή έρευνα...στη wikipedia. Είχε 6 χρόνια εμπειρία ως υπάλληλος σε διάφορες τράπεζες, ελληνικές και ξένες. Μικρή, μεγάλη εμπειρία είναι άλλη κουβέντα, πάντως το "ανεπάγγελτος" είναι ψευδής χαρακτηρισμός
Lando ή Oscar; Ιδού η απορία... 
- hellegennes
Εργασία είναι. Και το να μαζεύεις χαρτόνια από τα σκουπίδια και να τα πουλάς εργασία είναι. Και το να ξηλώνεις μέταλλο και σύρμα και να το πουλάς εργασία είναι. Προηγείται κλοπή, αλλά πάλι εργασία είναι. Είναι εργασία με την τυπική έννοια της λέξης.Isildur έγραψε: 10 Νοέμ 2023, 07:17Στην ουσία, ναι. Τυπικά και κυριολεκτικά αν το πάρεις όμως, είναι εργασία άσχετα από τους λόγους που το έκανε ή τον τρόπο που πήρε τη δουλειά. Ούτε ο πρώτος ήταν, ούτε κι ο τελευταίος άλλωστε που μπήκε κάπου με κονέ. Απλά βρομάει το πράμα ότι έγινε μόνο και μόνο για να έχει κι αυτός κάτι να λέει στο μέλλον, πως δεν είναι απλά επαγγελματίας πολιτικός αλλά έχει και 5 ένσημα.hellegennes έγραψε: 09 Νοέμ 2023, 16:28Εργάστηκε για μερικούς μήνες, πιθανότατα ως intern και πιθανότατα με κονέ. Δεν το λες ακριβώς εργασία αυτό.Σενέκας έγραψε: 09 Νοέμ 2023, 16:12 Πρώτα λέει ότι τον διόρισε "ο ίδιος ο Σιμήτης" και μετά μας λέει ότι τον διόρισε ο τότε διευθυντής της εθνικής τράπεζαςΕπίσης το ότι ήταν ανεπάγγελτος είναι ψέμα που καταρρίπτεται απο μια απλή έρευνα...στη wikipedia. Είχε 6 χρόνια εμπειρία ως υπάλληλος σε διάφορες τράπεζες, ελληνικές και ξένες. Μικρή, μεγάλη εμπειρία είναι άλλη κουβέντα, πάντως το "ανεπάγγελτος" είναι ψευδής χαρακτηρισμός
Ουσιαστικά όμως σε ποια άτομα αναφέρεται η λέξη "ανεπάγγελτος"; Ξέρεις εσύ κανένα ανθρώπινο ον που να μην έχει κάνει καμμιά εργασία ποτέ στην ζωή του; Το λέω γιατί η ένσταση ήταν για την λέξη που χρησιμοποιήθηκε.
Εγώ ξέρω ότι ανεπάγγελτα λέμε τα άτομα που δεν έχουν κανονική εργασία ή που τους έχουν βάλει σε μια θέση και δεν κάνουν τίποτα, αν και τυπικά μπορεί να παίρνουν μισθό. Είναι συνώνυμη με την λέξη "άεργος" αλλά με πιο αρνητική χροιά. Δεν είναι καν λέξη που συναντάς στα αγγλικά και υποψιάζομαι ότι είναι πρωτοτυπία της ελληνικής.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ
- Phorum.gr user: ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ
συφμωνώhellegennes έγραψε: 10 Νοέμ 2023, 14:23Εργασία είναι. Και το να μαζεύεις χαρτόνια από τα σκουπίδια και να τα πουλάς εργασία είναι. Και το να ξηλώνεις μέταλλο και σύρμα και να το πουλάς εργασία είναι. Προηγείται κλοπή, αλλά πάλι εργασία είναι. Είναι εργασία με την τυπική έννοια της λέξης.Isildur έγραψε: 10 Νοέμ 2023, 07:17Στην ουσία, ναι. Τυπικά και κυριολεκτικά αν το πάρεις όμως, είναι εργασία άσχετα από τους λόγους που το έκανε ή τον τρόπο που πήρε τη δουλειά. Ούτε ο πρώτος ήταν, ούτε κι ο τελευταίος άλλωστε που μπήκε κάπου με κονέ. Απλά βρομάει το πράμα ότι έγινε μόνο και μόνο για να έχει κι αυτός κάτι να λέει στο μέλλον, πως δεν είναι απλά επαγγελματίας πολιτικός αλλά έχει και 5 ένσημα.hellegennes έγραψε: 09 Νοέμ 2023, 16:28
Εργάστηκε για μερικούς μήνες, πιθανότατα ως intern και πιθανότατα με κονέ. Δεν το λες ακριβώς εργασία αυτό.
Ουσιαστικά όμως σε ποια άτομα αναφέρεται η λέξη "ανεπάγγελτος"; Ξέρεις εσύ κανένα ανθρώπινο ον που να μην έχει κάνει καμμιά εργασία ποτέ στην ζωή του; Το λέω γιατί η ένσταση ήταν για την λέξη που χρησιμοποιήθηκε.
Εγώ ξέρω ότι ανεπάγγελτα λέμε τα άτομα που δεν έχουν κανονική εργασία ή που τους έχουν βάλει σε μια θέση και δεν κάνουν τίποτα, αν και τυπικά μπορεί να παίρνουν μισθό. Είναι συνώνυμη με την λέξη "άεργος" αλλά με πιο αρνητική χροιά. Δεν είναι καν λέξη που συναντάς στα αγγλικά και υποψιάζομαι ότι είναι πρωτοτυπία της ελληνικής.
ας πούμε ο πρώην υπουργός εργασίας και νυν οικονομικών είναι ανεπάγγελτος ή όχι;
"Ο φασισμός δεν είναι ιδεολογία, είναι νοοτροπία."
Τζίμης Πανούσης
Τζίμης Πανούσης
- hellegennes
Σαφώς είναι. Με την ουσιαστική έννοια της λέξης όπως την εννοούμε, είναι ανεπάγγελτος. Με την τυπική, ετυμολογική έννοια είναι πολιτικός, το οποίο τυπικά λογίζεται ως επάγγελμα/εργασία. Άρα αν θέλουμε να είμαστε pedantics με την γλωσσική ρίζα της λέξης, κανένας πολιτικός δεν είναι ανεπάγγελτος.ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: 10 Νοέμ 2023, 14:31 συφμωνώ
ας πούμε ο πρώην υπουργός εργασίας και νυν οικονομικών είναι ανεπάγγελτος ή όχι;
Αν ρωτήσεις βέβαια 10.000.000 Έλληνες αν θεωρούν ανεπάγγελτο κάποιον που το μόνο που έκανε στην ζωή του είναι πολιτική, είμαι πολύ βέβαιος ότι η συντριπτική πλειοψηφία θα πει "ναι". Αυτό αρκεί και μόνο για να ορίσει την έννοια της λέξης.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Το ανεπάγγελτος απ' όσο ξέρω σημαίνει τρέχουσα κατάσταση και όχι κάτι διαχρονικό. Όχι δηλαδη τι έχει κάνει κανείς ποτέ σε οποιαδήποτε φάση στη ζωή του. Είναι αυτός που (αυτήν τη στιγμή) δεν ασκεί κάποιο επάγγελμα. Όσο για τη σχέση με τη λέξη "άεργος", πιστεύω ότι ανάλογα με την περίπτωση ταιριάζει και μ' αυτήν αλλά και με το "άνεργος". Έτσι νομίζω δηλαδή, ή έτσι μού βγαίνει εννοιολογικά. Το έχω δει πχ σε διάφορα πεδία που δηλώνεις επάγγελμα, ως επιλογή.hellegennes έγραψε: 10 Νοέμ 2023, 14:23Εργασία είναι. Και το να μαζεύεις χαρτόνια από τα σκουπίδια και να τα πουλάς εργασία είναι. Και το να ξηλώνεις μέταλλο και σύρμα και να το πουλάς εργασία είναι. Προηγείται κλοπή, αλλά πάλι εργασία είναι. Είναι εργασία με την τυπική έννοια της λέξης.Isildur έγραψε: 10 Νοέμ 2023, 07:17Στην ουσία, ναι. Τυπικά και κυριολεκτικά αν το πάρεις όμως, είναι εργασία άσχετα από τους λόγους που το έκανε ή τον τρόπο που πήρε τη δουλειά. Ούτε ο πρώτος ήταν, ούτε κι ο τελευταίος άλλωστε που μπήκε κάπου με κονέ. Απλά βρομάει το πράμα ότι έγινε μόνο και μόνο για να έχει κι αυτός κάτι να λέει στο μέλλον, πως δεν είναι απλά επαγγελματίας πολιτικός αλλά έχει και 5 ένσημα.hellegennes έγραψε: 09 Νοέμ 2023, 16:28
Εργάστηκε για μερικούς μήνες, πιθανότατα ως intern και πιθανότατα με κονέ. Δεν το λες ακριβώς εργασία αυτό.
Τώρα, το πώς ο χρησιμοποιεί ο καθένας και κατά πόσο τού δίνει περισσότερο ή λιγότερο αρνητική χροιά από τα διάφορα συνώνυμα/παραπλήσια όπως τεμπέλης κλπ, αυτό δεν ξέρω αν είναι κάτι που ισχύει καθολικά ή απλά έχει να κάνει με το πώς το αντιλαμβάνεται ο καθένας (ή και ανάλογα με την φάση/συζήτηση). Κι εγώ το έχω χρησιμοποιήσει σαν συνώνυμο του τεμπελχανά αρκετές φορές, αλλά ενίοτε και ως απλή αναφορά της τρέχουσας επαγγελματικής κατάστασης κάποιου.
To άνεργος είναι αυτό. Βασικά πράματα δεν ξέρεις;Isildur έγραψε: 10 Νοέμ 2023, 15:07Το ανεπάγγελτος απ' όσο ξέρω σημαίνει τρέχουσα κατάσταση και όχι κάτι διαχρονικό. Όχι δηλαδη τι έχει κάνει κανείς ποτέ σε οποιαδήποτε φάση στη ζωή του. Είναι αυτός που (αυτήν τη στιγμή) δεν ασκεί κάποιο επάγγελμα.hellegennes έγραψε: 10 Νοέμ 2023, 14:23Εργασία είναι. Και το να μαζεύεις χαρτόνια από τα σκουπίδια και να τα πουλάς εργασία είναι. Και το να ξηλώνεις μέταλλο και σύρμα και να το πουλάς εργασία είναι. Προηγείται κλοπή, αλλά πάλι εργασία είναι. Είναι εργασία με την τυπική έννοια της λέξης.Isildur έγραψε: 10 Νοέμ 2023, 07:17
Στην ουσία, ναι. Τυπικά και κυριολεκτικά αν το πάρεις όμως, είναι εργασία άσχετα από τους λόγους που το έκανε ή τον τρόπο που πήρε τη δουλειά. Ούτε ο πρώτος ήταν, ούτε κι ο τελευταίος άλλωστε που μπήκε κάπου με κονέ. Απλά βρομάει το πράμα ότι έγινε μόνο και μόνο για να έχει κι αυτός κάτι να λέει στο μέλλον, πως δεν είναι απλά επαγγελματίας πολιτικός αλλά έχει και 5 ένσημα.
Ανεπάγγελτος είναι π.χ. ο μητσοτάκης. Δεν κάνει κάποια εργασία, δεν παράγει τίποτα κ.τ.λ. Άχρηστος με λίγα λόγια.
Ναι, κι εγώ τώρα τσίμπησα νομίζεις επειδή είμαι κομματόσκυλο...nyxtovios έγραψε: 10 Νοέμ 2023, 15:18To άνεργος είναι αυτό. Βασικά πράματα δεν ξέρεις;Isildur έγραψε: 10 Νοέμ 2023, 15:07Το ανεπάγγελτος απ' όσο ξέρω σημαίνει τρέχουσα κατάσταση και όχι κάτι διαχρονικό. Όχι δηλαδη τι έχει κάνει κανείς ποτέ σε οποιαδήποτε φάση στη ζωή του. Είναι αυτός που (αυτήν τη στιγμή) δεν ασκεί κάποιο επάγγελμα.hellegennes έγραψε: 10 Νοέμ 2023, 14:23
Εργασία είναι. Και το να μαζεύεις χαρτόνια από τα σκουπίδια και να τα πουλάς εργασία είναι. Και το να ξηλώνεις μέταλλο και σύρμα και να το πουλάς εργασία είναι. Προηγείται κλοπή, αλλά πάλι εργασία είναι. Είναι εργασία με την τυπική έννοια της λέξης.
Ανεπάγγελτος είναι π.χ. ο μητσοτάκης. Δεν κάνει κάποια εργασία, δεν παράγει τίποτα κ.τ.λ. Άχρηστος με λίγα λόγια.
- hellegennes
Περίπου. Αυτός που επί του παρόντος δεν εργάζεται λέγεται άνεργος, εισοδηματίας ή γονέας, ανάλογα την περίσταση. Ανεπάγγελτος είναι κάποιος που γενικά στην ζωή του δεν είχε κάποια σταθερή εργασία για κάποιο λογικό διάστημα. Είναι θολή η γραμμή ανάμεσα σ' αυτό και στο "χρόνια άνεργος", αλλά ο ανεπάγγελτος βρίσκεται στην άκρη αυτού του φάσματος*.Isildur έγραψε: 10 Νοέμ 2023, 15:07 Το ανεπάγγελτος απ' όσο ξέρω σημαίνει τρέχουσα κατάσταση και όχι κάτι διαχρονικό.
Ανάλογα με το πόσο επικριτικός θέλεις να γίνεις, μπορείς να πεις ανεπάγγελτο και τον εισοδηματία (και οι περισσότεροι αυτό θα πούνε).
Αυτό που περιγράφεις μοιάζει περισσότερο με την σύγχρονη έννοια του professionless, που είναι συνώνυμο του jobless και του unemployed. Η αρχική έννοια του professionless -η μοναδική που λημματογραφείται στα λεξικά- είναι του ατόμου που δεν έχει αποκτήσει επαγγελματική δεξιότητα, είτε τεχνική είτε μέσω φοίτησης. Πλησιάζει περισσότερο προς την ελληνική λέξη "ανειδίκευτος". Συχνά η λέξη professionless χρησιμοποιείται για να δηλώσει κάποιον που είναι μισθωτός και έχει για κάποιον λόγο σταματήσει να εργάζεται (λόγω απόλυσης ή παραίτησης ή κλεισίματος εταιρείας/οργανισμού). Η διαφορά με το unemployed σ' αυτό το context είναι ότι ο professionless δεν έχει κάποια ξεκάθαρη ειδικότητα με την οποία θα προσληφθεί αλλού.
* επίσης το "ανεπάγγελτος" είναι περισσότερο επιλογή από το "χρόνια άνεργος".
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ
- Phorum.gr user: ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ
έτσι είναιhellegennes έγραψε: 10 Νοέμ 2023, 14:54Σαφώς είναι. Με την ουσιαστική έννοια της λέξης όπως την εννοούμε, είναι ανεπάγγελτος. Με την τυπική, ετυμολογική έννοια είναι πολιτικός, το οποίο τυπικά λογίζεται ως επάγγελμα/εργασία. Άρα αν θέλουμε να είμαστε pedantics με την γλωσσική ρίζα της λέξης, κανένας πολιτικός δεν είναι ανεπάγγελτος.ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: 10 Νοέμ 2023, 14:31 συφμωνώ
Αν ρωτήσεις βέβαια 10.000.000 Έλληνες αν θεωρούν ανεπάγγελτο κάποιον που το μόνο που έκανε στην ζωή του είναι πολιτική, είμαι πολύ βέβαιος ότι η συντριπτική πλειοψηφία θα πει "ναι". Αυτό αρκεί και μόνο για να ορίσει την έννοια της λέξης.
τυπικά έχει ένσημα, ναι. δουλεύει
ουσιαστικά όμως όταν από το πανεπιστήμιο πήγες στα γραφεία του κόμματος και μετά ευρωβουλευτής και μετά υπουργός, ε ναι είσαι ανεπάγγελτος
όποιος διαφωνεί με αυτό μπορεί να πάει να κουρευτεί
"Ο φασισμός δεν είναι ιδεολογία, είναι νοοτροπία."
Τζίμης Πανούσης
Τζίμης Πανούσης
Isildur έγραψε: 10 Νοέμ 2023, 15:22Ναι, κι εγώ τώρα τσίμπησα νομίζεις επειδή είμαι κομματόσκυλο...nyxtovios έγραψε: 10 Νοέμ 2023, 15:18To άνεργος είναι αυτό. Βασικά πράματα δεν ξέρεις;Isildur έγραψε: 10 Νοέμ 2023, 15:07
Το ανεπάγγελτος απ' όσο ξέρω σημαίνει τρέχουσα κατάσταση και όχι κάτι διαχρονικό. Όχι δηλαδη τι έχει κάνει κανείς ποτέ σε οποιαδήποτε φάση στη ζωή του. Είναι αυτός που (αυτήν τη στιγμή) δεν ασκεί κάποιο επάγγελμα.
Ανεπάγγελτος είναι π.χ. ο μητσοτάκης. Δεν κάνει κάποια εργασία, δεν παράγει τίποτα κ.τ.λ. Άχρηστος με λίγα λόγια.![]()
Γιαννόπουλος για Τέμπη.
ΟΚ, κατανοητό, θενκς.hellegennes έγραψε: 10 Νοέμ 2023, 15:23Περίπου. Αυτός που επί του παρόντος δεν εργάζεται λέγεται άνεργος, εισοδηματίας ή γονέας, ανάλογα την περίσταση. Ανεπάγγελτος είναι κάποιος που γενικά στην ζωή του δεν είχε κάποια σταθερή εργασία για κάποιο λογικό διάστημα. Είναι θολή η γραμμή ανάμεσα σ' αυτό και στο "χρόνια άνεργος", αλλά ο ανεπάγγελτος βρίσκεται στην άκρη αυτού του φάσματος*.Isildur έγραψε: 10 Νοέμ 2023, 15:07 Το ανεπάγγελτος απ' όσο ξέρω σημαίνει τρέχουσα κατάσταση και όχι κάτι διαχρονικό.
Ανάλογα με το πόσο επικριτικός θέλεις να γίνεις, μπορείς να πεις ανεπάγγελτο και τον εισοδηματία (και οι περισσότεροι αυτό θα πούνε).
Αυτό που περιγράφεις μοιάζει περισσότερο με την σύγχρονη έννοια του professionless, που είναι συνώνυμο του jobless και του unemployed. Η αρχική έννοια του professionless -η μοναδική που λημματογραφείται στα λεξικά- είναι του ατόμου που δεν έχει αποκτήσει επαγγελματική δεξιότητα, είτε τεχνική είτε μέσω φοίτησης. Πλησιάζει περισσότερο προς την ελληνική λέξη "ανειδίκευτος". Συχνά η λέξη professionless χρησιμοποιείται για να δηλώσει κάποιον που είναι μισθωτός και έχει για κάποιον λόγο σταματήσει να εργάζεται (λόγω απόλυσης ή παραίτησης ή κλεισίματος εταιρείας/οργανισμού). Η διαφορά με το unemployed σ' αυτό το context είναι ότι ο professionless δεν έχει κάποια ξεκάθαρη ειδικότητα με την οποία θα προσληφθεί αλλού.
* επίσης το "ανεπάγγελτος" είναι περισσότερο επιλογή από το "χρόνια άνεργος".
Η εντύπωση πως είναι κάτι αντίστοιχο με το (προσωρινά ή μόνιμα) άνεργος σου είπα πως μού δημιουργήθηκε από επιλογές σε λίστες που έχω δει κατά καιρούς ακόμα και σε επίσημα κρατικά (αλλά όχι μόνο) sites.
Kauldron έγραψε: 10 Νοέμ 2023, 15:45Isildur έγραψε: 10 Νοέμ 2023, 15:22Ναι, κι εγώ τώρα τσίμπησα νομίζεις επειδή είμαι κομματόσκυλο...nyxtovios έγραψε: 10 Νοέμ 2023, 15:18
To άνεργος είναι αυτό. Βασικά πράματα δεν ξέρεις;
Ανεπάγγελτος είναι π.χ. ο μητσοτάκης. Δεν κάνει κάποια εργασία, δεν παράγει τίποτα κ.τ.λ. Άχρηστος με λίγα λόγια.![]()
To πρόλαβα αυτό το τραγούδι, υπόψη. Παιδάκι ήμουν όταν το τραγουδούσα. Είναι κι εύκολοι οι στίχοι.
Γιαννόπουλος για Τέμπη.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση