πατησιωτης έγραψε: 09 Νοέμ 2023, 10:35
Bazoomba έγραψε: 09 Νοέμ 2023, 10:20
Γιατι λες φαινεται; 200 φορες εχουν αναρτηθει στο νημα τα αποχαρακτηρισμενα εγγραφα της CIA για την επιχειρηση aerodynamic.
Το 1954 ξεκιναει το εργο.
Και εγώ έχω γράψει ότι τα σύνορα Ρωσίας - Ουκρανίας τα καθόρισε όχι η CIA αλλά οι Λένιν,Στάλιν και Χρουστσώφ (αυτός ο τελευταίος έδωσε την Κριμαία στην Ουκρανία,δεν ξέρω εάν ήταν και αυτό μέσα στο aerodynamic) και η Ουκρανία είναι ιδρυτικό μέλος του Οργανισμού Ηνωμένων ΕΘΝΩΝ από το 1945 κατ΄απαίτηση του Στάλιν,ενώ δεν είναι η ιδιαίτερη πατρίδα του,η Γεωργία,που δεν απέκτησε χωριστή έδρα.
Και επειδή όποιος είναι μέσα στον ΟΗΕ αναγνωρίζει τον άλλον,ο πλανήτης ολόκληρος κατ απαίτηση της Μόσχας αναγνώρισε την ύπαρξη ουκρανικού έθνους σε αυτά τα σύνορα από το 1945 ενώ γεωργιανού μόλις το 1991.Μετά βέβαια τους έκοψαν και από αυτούς κάτι κομμάτια οι Ρώσοι χωρίς πολλές κουβέντες.Μήπως την Οσσετία και την Αμπχαζία την είχε χώσει μέσα στη Γεωργία και αυτή η CIA και όχι το Π.Γ. της Κ.Ε. του ΚΚΣΕ;
Σωστα τα λετε κ οι δυο. Βασικα ο πολεμος ποτε δεν σταματα. Στα καπακια απ τον 2οΠΠ αρχιζουν τα ανταρτικα εναντια στους Μπολσεβικους (οπως στις χωρες της Βαλτικησ κ Ουκρανια κ Ρουμανια) κ αντιστοιχα στην Δυση (π.χ. Ελλαδα, κ μετα Κορεα, Βιετναμ).
Κ φυσικα οι μυστικες υπηρεσιες ειχαν επιχειρησεις κ απ τις δυο πλευρες.
Οσων αφορα τα ξεχωριστα κρατη στον ΟΗΕ, οι Μπολσεβικοι θελαν να βαλουν ΟΛΕΣ τις ΣΣΔ στα Ηνωμενα Εθνη κ να εχουν ΟΛΟΥΣ τους ψηφους (οπως καποιος ειχε προαναφερει σε αλλο νημα). Φυσικα καταλαβαινετε οτι αυτο δεν εγινε γιατι οι κομμουνιστες φροντιζαν την αναγνωριση ξεχωριστων λαων στην κεντρικη Ασια/Ευρωπη (γιατι τετοιοι υπαρχουν πανω απο 200 !!!!), αλλα μοναχα το πολιτικο οφελος σε ψηφους.
Οποτε την ιδεα οτι οι Μπολσεβικοι αναγνωρισαν την Ουκρανια κ αλλα μπουρμπουτσαλα.... ας τα ακουμε βερεσε.... Υπαρχει ΠΛΕΙΑΔΑ λαων ανα την Ασια που, ενταξει... αν εχεις ορεξη για αναγνωρισεις.... υπαρχει μπολικη πελατεια.... (αυτες τις εθνοτητες που σημερα η Αμερικη φτιαχνει σκιωδεις κυβερνησεις στο εδαφος της κ κοιτα να σπασει την Ρωσσια κ να τις βαλει).
Στην Γεωργια η Ρωσσια μπαινει γιατι οι Γεωργιανοι ειναι καφροι στα θεματα μειονοτητων.... Θα ελεγε κανεις πως ενα μικρο εθνος ξερει απο καταπιεση κ δεν κανει εκτρωπα σε αλλα μικρα εθνη. Οποια πλανη !!!
Δεν νομιζω να εχω δει Οσσετιο, η Αμπχαζιο, στην ζωη μου που να μην λατρευει τους Ρωσσους!!
Αλλα αυτο ειναι αλλο θρεντ. Αν σας ενδιαφερει, διαβαστε με προσοση πηγες. Η Ρωσσια επι αυτων δεν χρειαζεται να κανει πολλα. Απλα υπερασπιζεται τους μικρους κ παρεα κανει την πολιτικη της (τυχαινει να ειναι η "καλη" σε αυτα τα δυο θεματα/μειονοτητες).
Σωστα παρατηρητε οτι τα εθνοτικα κομματια του ενος λαου μεσα στον αλλο μπηκαν με σκοπο τις προστριβες, ακριβως οπως κανουν κ οι Αγγλοι κ οι Γαλλοι στα μερη που περασαν. Ακριβως η ιδια πολιτικη κ απ τους Μπολσσεβικους (ετσι κατεληξε η Ουκρανια με κομματια απο Ρωσσια, Ρουμανια, Ουγγαρια).
Ο Εθνικος Υμνος παρεμεινε ο ιδιος για λογους ψυχολογιας/ ιστορικης συνεχειας. Σωστη επιλογη θα ελεγα. Δεν νομιζω οτι θελει κανενας να κρυψει το γεγονος αυτο. Τουναντιον, μαλλον να το θυμομαστε θελουν οι Ρωσσοι.
Με τους Ουκρανους οσον αφορα την εθνικοτητα τους, η κατασταση ειναι μπερδεμενη. Αλλοι σου λενε "ειμαστε αλλος λαος". Αλλοι σου λενε "βλακιες- ειμαστε Ρωσσοι". Αλλοι ειναι Ρωσσοι. Αλλοι ειναι μιξ- σου λενε "ειμαι κ τα δυο". Ακρη δεν βγαινει ευκολα.
Προσωπικα τους θεωρω ΧΩΡΙΣΤΟ ΕΘΝΟΣ.
Αλλα αυτο ειναι κυριολεκτικα μια προσωπικη γνωμη. Κ σιγουρα ΔΕΝ ειναι ξεχωριστοι απο τους Ρωσσους πουθενα. Οπως κ οι Λευκορωσσοι, αυτοι οι τρεις πανε ασορτι. Πολιτικα, λαογραφικα, θρησκευτικα, στρατιωτικα, οικονομικα. Ειναι ΑΔΕΛΦΑ ΕΘΝΗ.
Οτιδηποτε μπαινει αναμεσα τους πρεπει να πολεμιεται.
Οπως εχω ξεναπει-- το προβλημα βρισκεται στο οτι σε περιοδους ειρηνηςς η ιστορια που "παραγεται" απο αυτα τα δυο μικρα εθνη (ΜικροΡωσσια, ΛευκοΡωσσια) ειναι ελαχιστη. Μονο στις περιπτωσεις που μεσολαβει εχθρος της Ρωσσιας, αρχιζουν κ παραγουν σελιδες αιματος....
Πως γινεται λοιπον να λες οτι εισαι εντελως ξεχωριστος, αλλα χωρις τους Πολωνους, η τους Γερμανους, ουτε που σε ακουει κανενας???
Ουτε ενας πολεμος, ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ!!!, δεν εχει ξεκινησει μοναχα απ τους Ουκρανους ΜΟΝΟ εναντια στους Ρωσσους!!!
Παντα μεσολαβει μια αλλη αυτοκρατορια που θελει να διαλυσει την Ρωσσια κ, Ω του θαυματος!!!, ξαφνικα θυμομαστε οτι ειμαστε ξεχωριστοι....
Για την Κωστα λεω το αυτονοητο συμπερασμα. Το παιδι ζει σε περιβαλον στρατιωτικης πειθαρχιας. Αλλα δεν νομιζω οτι θα ηθελε να ειναι "στην μεση" ετσι κ αλλοιως. Ουτε η Σαπολαγιεβα, που φωτογραφιζεται με ουκρανικα χρωματα μπροστα σε μια 98% ρωσσικη πολη..... (ντροπη.... σεταμας κοπελια??....). Αυτα ειναι λιγακι εκνευριστικα.... Νασαι ντοπιος, να ξερεις την αληθεια, κ να πουλας παραμυθα..... (κ υστερα απορουσε το αμοιρο το ουκρανεζακι φανταρος, μεταθεση εκει στην Μαριουπολη, που βγαιναν γεροι με δικανα κ του ριχναν απ τα παραθυρα.... τα ελεγε στο βιντεακι του περσι.... να τι παιζει λοιπον....).