!!! DEVELOPMENT MODE !!!

εξελίξεις στην Ουκρανία

Πολιτικά θέματα εκτός Ελλάδας
Άβαταρ μέλους
Bazoomba
Phorum.gr user: Bazoomba

Re: εξελίξεις στην Ουκρανία

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Bazoomba »

πατησιωτης έγραψε: 09 Νοέμ 2023, 10:17
Pollaplasiastis έγραψε: 09 Νοέμ 2023, 09:56 Καλο παιδι ο Κωστας, συμπαθεστατος, αλλα, πρωτον, αναμασα την ουκρανικη προπαγανδα εντελως (δεν μπορει να κανει αλλοιως ακομα κ αν ηθελε γιατι μιλα απο Κιεβο κ αν τον πιασουν να λεει οτιδηποτε αλλο θα τον σταυρωσουν) κ δευτερον, ποτε δεν απαντα σε κανενα απ τα ερωτηματα μου, που δεν ειναι σαν του καθε ασχετου.....
Καμια κουβεντουλα σε κανεναν Ελληνα (που δεν ξερει πως παν τα πραγματα εκει) λεει κ τερμα. Σε μενα που του εχω κανει ανα τους καιρους καλες -στοχευμενες- ερωτησεις.... απολυτη ησυχια...
Δημοσιογράφος της ΕΡΤ ήταν που είχε έλθει στην Ελλάδα εδώ και 30 χρόνια,από τον καιρό της κατάρρευσης της ΕΣΣΔ.Θα μπορούσε να μείνει στην ΕΡΤ και να μη λέει τίποτε.Δεν τον δέσμευε κανείς.Αλλά φαίνεται ότι είχε και ουκρανική συνείδηση.Είναι και άλλοι π.χ. η μεταφράστρια του ΥΠΕΞ από τη Μαριούπολη.

https://www.facebook.com/olga.shapolayeva/?locale=el_GR

Παρατήρησα και κάτι άλλο : πολλοί Έλληνες που ήσαν φοιτητές στην ΕΣΣΔ - και εκεί τότε δεν πήγαινες αν δεν ήσουν από οικογένεια του ΚΚΕ - και σπούδασαν στο Κίεβο π.χ. οι δημοσιογράφοι Δελατόλλας και Τριανταφυλλίδης είναι σαφώς με την Ουκρανία ενώ όσοι σπούδασαν στη Μόσχα όχι.Αυτό σημαίνει ότι αν όχι ότι η διάσταση είχε αρχίσει πιο πριν,ότι καλλιεργείτο η χωριστή ταυτότητα ήδη επί κομμουνισμού και ο καθένας επηρεάσθηκε από το μέρος που σπούδασε και έζησε.Δηλαδή για αυτούς ήταν αυτονόητο ότι άλλο Ουκρανία και άλλο Ρωσία έστω ως διοικητικές οντότητες.Δεν μπορούν να αλλάξουν ταχυδακτυλουργικά αυτά.
Τέλος κάτι που θυμάμαι εγώ πολύ καλά : το 1982 στην Ελλάδα διεξήχθησαν οι Πανευρωπαικοί Αγώνες Στίβου.Ήμουνα μέσα την πρώτη μέρα.Όταν έπαιζε ο σοβιετικός ύμνος,ο εκφωνητής του σταδίου έλεγε και τώρα κυρίες και κύριοι ο εθνικός ύμνος της Ρωσίας.Ελληνάρας ήταν,σου λέει,τι είναι όλοι αυτοί,Ρώσοι είναι.Αλλά την επόμενη ημέρα όπως έγραψαν οι εφηημερίδες ο πρεσβευτής της ΕΣΣΔ Αστάβιν υπέβαλε διάβημα διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Εξωτερικών και έδωσαν εντολή και δεν ξανακούσθηκε από τα μεγάφωνα του σταδίου η φράση ύμνος της Ρωσίας (είναι ο ίδιος ύμνος σήμερα).
Ο Πούτιν τώρα έχει την άποψη του τότε εκφωνητή αλλά δεν γίνεται να σβήσουν τα πάντα με μια διαταγή.
Γιατι λες φαινεται; 200 φορες εχουν αναρτηθει στο νημα τα αποχαρακτηρισμενα εγγραφα της CIA για την επιχειρηση aerodynamic. :102:

Το 1954 ξεκιναει το εργο.
ΓΑΛΗ έγραψε: 09 Φεβ 2021, 16:09 Προσωπικώς, βρίσκω πολύ πιο γελοία -και σε κάποιο βαθμό επίσης γραφική- τη μεταξωτή θολούρα του σοβαροφανούς λόγου.
πατησιωτης
Phorum.gr user: πατησιωτης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από πατησιωτης »

Bazoomba έγραψε: 09 Νοέμ 2023, 10:20 Γιατι λες φαινεται; 200 φορες εχουν αναρτηθει στο νημα τα αποχαρακτηρισμενα εγγραφα της CIA για την επιχειρηση aerodynamic.

Και εγώ έχω γράψει ότι τα σύνορα Ρωσίας - Ουκρανίας τα καθόρισε όχι η CIA αλλά οι Λένιν,Στάλιν και Χρουστσώφ (αυτός ο τελευταίος έδωσε την Κριμαία στην Ουκρανία,δεν ξέρω εάν ήταν και αυτό μέσα στο aerodynamic) και η Ουκρανία είναι ιδρυτικό μέλος του Οργανισμού Ηνωμένων ΕΘΝΩΝ από το 1945 κατ΄απαίτηση του Στάλιν,ενώ δεν είναι η ιδιαίτερη πατρίδα του,η Γεωργία,που δεν απέκτησε χωριστή έδρα.
Και επειδή όποιος είναι μέσα στον ΟΗΕ αναγνωρίζει τον άλλον,ο πλανήτης ολόκληρος κατ απαίτηση της Μόσχας αναγνώρισε την ύπαρξη ουκρανικού έθνους σε αυτά τα σύνορα από το 1945 ενώ γεωργιανού μόλις το 1991.Μετά βέβαια τους έκοψαν και από αυτούς κάτι κομμάτια οι Ρώσοι χωρίς πολλές κουβέντες.Μήπως την Οσσετία και την Αμπχαζία την είχε χώσει μέσα στη Γεωργία και αυτή η CIA και όχι το Π.Γ. της Κ.Ε. του ΚΚΣΕ;
Pollaplasiastis
Phorum.gr user: Pollaplasiastis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Pollaplasiastis »

πατησιωτης έγραψε: 09 Νοέμ 2023, 10:35
Bazoomba έγραψε: 09 Νοέμ 2023, 10:20 Γιατι λες φαινεται; 200 φορες εχουν αναρτηθει στο νημα τα αποχαρακτηρισμενα εγγραφα της CIA για την επιχειρηση aerodynamic.
Και εγώ έχω γράψει ότι τα σύνορα Ρωσίας - Ουκρανίας τα καθόρισε όχι η CIA αλλά οι Λένιν,Στάλιν και Χρουστσώφ (αυτός ο τελευταίος έδωσε την Κριμαία στην Ουκρανία,δεν ξέρω εάν ήταν και αυτό μέσα στο aerodynamic) και η Ουκρανία είναι ιδρυτικό μέλος του Οργανισμού Ηνωμένων ΕΘΝΩΝ από το 1945 κατ΄απαίτηση του Στάλιν,ενώ δεν είναι η ιδιαίτερη πατρίδα του,η Γεωργία,που δεν απέκτησε χωριστή έδρα.
Και επειδή όποιος είναι μέσα στον ΟΗΕ αναγνωρίζει τον άλλον,ο πλανήτης ολόκληρος κατ απαίτηση της Μόσχας αναγνώρισε την ύπαρξη ουκρανικού έθνους σε αυτά τα σύνορα από το 1945 ενώ γεωργιανού μόλις το 1991.Μετά βέβαια τους έκοψαν και από αυτούς κάτι κομμάτια οι Ρώσοι χωρίς πολλές κουβέντες.Μήπως την Οσσετία και την Αμπχαζία την είχε χώσει μέσα στη Γεωργία και αυτή η CIA και όχι το Π.Γ. της Κ.Ε. του ΚΚΣΕ;
Σωστα τα λετε κ οι δυο. Βασικα ο πολεμος ποτε δεν σταματα. Στα καπακια απ τον 2οΠΠ αρχιζουν τα ανταρτικα εναντια στους Μπολσεβικους (οπως στις χωρες της Βαλτικησ κ Ουκρανια κ Ρουμανια) κ αντιστοιχα στην Δυση (π.χ. Ελλαδα, κ μετα Κορεα, Βιετναμ).
Κ φυσικα οι μυστικες υπηρεσιες ειχαν επιχειρησεις κ απ τις δυο πλευρες.

Οσων αφορα τα ξεχωριστα κρατη στον ΟΗΕ, οι Μπολσεβικοι θελαν να βαλουν ΟΛΕΣ τις ΣΣΔ στα Ηνωμενα Εθνη κ να εχουν ΟΛΟΥΣ τους ψηφους (οπως καποιος ειχε προαναφερει σε αλλο νημα). Φυσικα καταλαβαινετε οτι αυτο δεν εγινε γιατι οι κομμουνιστες φροντιζαν την αναγνωριση ξεχωριστων λαων στην κεντρικη Ασια/Ευρωπη (γιατι τετοιοι υπαρχουν πανω απο 200 !!!!), αλλα μοναχα το πολιτικο οφελος σε ψηφους.
Οποτε την ιδεα οτι οι Μπολσεβικοι αναγνωρισαν την Ουκρανια κ αλλα μπουρμπουτσαλα.... ας τα ακουμε βερεσε.... Υπαρχει ΠΛΕΙΑΔΑ λαων ανα την Ασια που, ενταξει... αν εχεις ορεξη για αναγνωρισεις.... υπαρχει μπολικη πελατεια.... (αυτες τις εθνοτητες που σημερα η Αμερικη φτιαχνει σκιωδεις κυβερνησεις στο εδαφος της κ κοιτα να σπασει την Ρωσσια κ να τις βαλει).

Στην Γεωργια η Ρωσσια μπαινει γιατι οι Γεωργιανοι ειναι καφροι στα θεματα μειονοτητων.... Θα ελεγε κανεις πως ενα μικρο εθνος ξερει απο καταπιεση κ δεν κανει εκτρωπα σε αλλα μικρα εθνη. Οποια πλανη !!!

Δεν νομιζω να εχω δει Οσσετιο, η Αμπχαζιο, στην ζωη μου που να μην λατρευει τους Ρωσσους!!
Αλλα αυτο ειναι αλλο θρεντ. Αν σας ενδιαφερει, διαβαστε με προσοση πηγες. Η Ρωσσια επι αυτων δεν χρειαζεται να κανει πολλα. Απλα υπερασπιζεται τους μικρους κ παρεα κανει την πολιτικη της (τυχαινει να ειναι η "καλη" σε αυτα τα δυο θεματα/μειονοτητες).
Σωστα παρατηρητε οτι τα εθνοτικα κομματια του ενος λαου μεσα στον αλλο μπηκαν με σκοπο τις προστριβες, ακριβως οπως κανουν κ οι Αγγλοι κ οι Γαλλοι στα μερη που περασαν. Ακριβως η ιδια πολιτικη κ απ τους Μπολσσεβικους (ετσι κατεληξε η Ουκρανια με κομματια απο Ρωσσια, Ρουμανια, Ουγγαρια).

Ο Εθνικος Υμνος παρεμεινε ο ιδιος για λογους ψυχολογιας/ ιστορικης συνεχειας. Σωστη επιλογη θα ελεγα. Δεν νομιζω οτι θελει κανενας να κρυψει το γεγονος αυτο. Τουναντιον, μαλλον να το θυμομαστε θελουν οι Ρωσσοι.

Με τους Ουκρανους οσον αφορα την εθνικοτητα τους, η κατασταση ειναι μπερδεμενη. Αλλοι σου λενε "ειμαστε αλλος λαος". Αλλοι σου λενε "βλακιες- ειμαστε Ρωσσοι". Αλλοι ειναι Ρωσσοι. Αλλοι ειναι μιξ- σου λενε "ειμαι κ τα δυο". Ακρη δεν βγαινει ευκολα.
Προσωπικα τους θεωρω ΧΩΡΙΣΤΟ ΕΘΝΟΣ.
Αλλα αυτο ειναι κυριολεκτικα μια προσωπικη γνωμη. Κ σιγουρα ΔΕΝ ειναι ξεχωριστοι απο τους Ρωσσους πουθενα. Οπως κ οι Λευκορωσσοι, αυτοι οι τρεις πανε ασορτι. Πολιτικα, λαογραφικα, θρησκευτικα, στρατιωτικα, οικονομικα. Ειναι ΑΔΕΛΦΑ ΕΘΝΗ.
Οτιδηποτε μπαινει αναμεσα τους πρεπει να πολεμιεται.

Οπως εχω ξεναπει-- το προβλημα βρισκεται στο οτι σε περιοδους ειρηνηςς η ιστορια που "παραγεται" απο αυτα τα δυο μικρα εθνη (ΜικροΡωσσια, ΛευκοΡωσσια) ειναι ελαχιστη. Μονο στις περιπτωσεις που μεσολαβει εχθρος της Ρωσσιας, αρχιζουν κ παραγουν σελιδες αιματος....
Πως γινεται λοιπον να λες οτι εισαι εντελως ξεχωριστος, αλλα χωρις τους Πολωνους, η τους Γερμανους, ουτε που σε ακουει κανενας???
Ουτε ενας πολεμος, ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ!!!, δεν εχει ξεκινησει μοναχα απ τους Ουκρανους ΜΟΝΟ εναντια στους Ρωσσους!!!
Παντα μεσολαβει μια αλλη αυτοκρατορια που θελει να διαλυσει την Ρωσσια κ, Ω του θαυματος!!!, ξαφνικα θυμομαστε οτι ειμαστε ξεχωριστοι....

Για την Κωστα λεω το αυτονοητο συμπερασμα. Το παιδι ζει σε περιβαλον στρατιωτικης πειθαρχιας. Αλλα δεν νομιζω οτι θα ηθελε να ειναι "στην μεση" ετσι κ αλλοιως. Ουτε η Σαπολαγιεβα, που φωτογραφιζεται με ουκρανικα χρωματα μπροστα σε μια 98% ρωσσικη πολη..... (ντροπη.... σεταμας κοπελια??....). Αυτα ειναι λιγακι εκνευριστικα.... Νασαι ντοπιος, να ξερεις την αληθεια, κ να πουλας παραμυθα..... (κ υστερα απορουσε το αμοιρο το ουκρανεζακι φανταρος, μεταθεση εκει στην Μαριουπολη, που βγαιναν γεροι με δικανα κ του ριχναν απ τα παραθυρα.... τα ελεγε στο βιντεακι του περσι.... να τι παιζει λοιπον....).
Truth sounds like hate to those who hate truth-- Proverbs 9:7-8
Bacteria is life on Mars but a heartbeat is not life on Earth...
Άβαταρ μέλους
ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ »

Με ολα αυτα τα σεντονια προσπαθεις να δικαιολογησεις την ισοπεδωση μιας χωρας?

Ρωταω επειδη εχεις γραψει τομους και απ'οσο εχω διαβασει, δεν εχεις βρει κανενα αρνητικο στην Ρωσικη εισβολη.
Pollaplasiastis

ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ έγραψε: 09 Νοέμ 2023, 17:33 Με ολα αυτα τα σεντονια προσπαθεις να δικαιολογησεις την ισοπεδωση μιας χωρας?
Ρωταω επειδη εχεις γραψει τομους και απ'οσο εχω διαβασει, δεν εχεις βρει τιποτα το αρνητικο στην Ρωσικη εισβολη.
Φυσικα κ πολυ σωστα καταλαβες. Ολοι, μα ολοι οι δικοι μου ηταν για μια δεκαετια τρελαμενοι που τα Αμερικανακια αλωνιζαν στην Ουκρανια. Ολοι, μα ολοι λεγαν με μια φωνη "που ειναι η μαμα-Ρωσσια".
Ολοι.

Οπως ακριβως φανταζονταν κ οι Ρωσσοι στην Ρωσσια. Οπως ελεγε ο Πουτιν. Οπως ολοι εσεις οι υπολοιποι ΝΟΜΙΖΑΤΕ οτι δεν νοιωθαν οι Ουκρανοι οταν ο Ρωσσικος Στρατος περναγε τα συνορα.
Οποιο λαθος φιλε μου !!! λολ.....
Δεν φανταζεσαι με τι ευχαριστηση, με την ΞΑΛΑΦΡΩΜΑ ΚΑΡΔΙΑΣ, με τι αερα ελευθεριας στο μυαλο, οι κατοικοι της ανατολικης Ουκρανιας υποδεχτηκαν τους (αδερφους) Ρωσσους απ την αλλη πλευρα των (ψευδο)συνορων !!!

Οχι μονο ισοπεδωση δεν ειναι, αλλα dream_come_true!! για 18 εκατομμυρια κοσμο!!!
Αρκειστε στα δυτικα μιντια κ τον χορτοπολτο που σας σερβιρουν δυστυχως... Θα μου πεις, δεν ειναι ο καθενας ειδικος πανω σε θεματα προπαγανδας. Σωστα, απο ενα σημειο κ μετα, τι φταις εσυ κ ο καθενας.
Σε διαβεβαιω λοιπον, φιλε μου, οτι ο Βλαδημιρος ηταν 100% σωστος σε αυτο που εκανε, ακουσε την φωνη των ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΩΝ κατοικων (οχι των φερμενων απ τα δυτικα, με τις σβαστικες στα πετα).

Τωρα τι θα γινει οταν τα τανκς φτασουν δυτικα??? Αυτο θα το δουμε στο μελλον. Εκει ειναι η "πραγματικη" Ουκρανια. Εκει, ναι, μπαινουμε στα χωραφια της εισβολης.
Βεβαια, Ρωσσοι κ Ουκρανοι γνωριζονται κατι αιωνες. Αρα, κατι ξερουν οι μεν για τους δε.... Θα το δουμε....
Αλλα, οσο μιλαμε για ανατολη, ο Ρωσσικος Στρατος ειναι απελευθερωτικος ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ κ χωρις καμια αμφιβολια.
sharp

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sharp »

ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ έγραψε: 09 Νοέμ 2023, 17:33 Με ολα αυτα τα σεντονια προσπαθεις να δικαιολογησεις την ισοπεδωση μιας χωρας?

Ρωταω επειδη εχεις γραψει τομους και απ'οσο εχω διαβασει, δεν εχεις βρει κανενα αρνητικο στην Ρωσικη εισβολη.
Το νικ του προσπαθεί να δικαιολογήσει. Τουλάχιστον αυτό το καταφέρνει.
Άβαταρ μέλους
dna replication
Phorum.gr user: dna

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από dna replication »

Pollaplasiastis έγραψε: 09 Νοέμ 2023, 17:24
Σωστα τα λετε κ οι δυο. Βασικα ο πολεμος ποτε δεν σταματα. Στα καπακια απ τον 2οΠΠ αρχιζουν τα ανταρτικα εναντια στους Μπολσεβικους (οπως στις χωρες της Βαλτικησ κ Ουκρανια κ Ρουμανια) κ αντιστοιχα στην Δυση (π.χ. Ελλαδα, κ μετα Κορεα, Βιετναμ).
δεν αρχίζουν τα αντάρτικα, τα μέλη των SS και οι φονιάδες των εβραίων στην Ουκρανία και στις βαλτικές κρύβονται στα δάση για να αποφύγουν τη συλληψη και την τιμωρία και η CIA βρισκει πως είναι πολύ χρήσιμοι στον αγώνα εναντιον της εσσδ

οπως κατα καιρούς υποκινεί και συνεργάζεται με μουτζαχεντiν, φονταμενταλιστέ,ς ναζί, εθνικιστές, διεθνιστές, LGBTQ+
αρκει να είχουν τον σωστό αντίπαλο και να εξυπηρετούν τα συνφέροντα των ΗΠΑ

τουλαχιστον η εσσδ ενίσχυε μόνον αυτούς που μπορούσαν στοιχειωδώς να παραγαλίσουν Μαρξ και Λένιν
Άβαταρ μέλους
ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ

Pollaplasiastis έγραψε: 09 Νοέμ 2023, 17:47
Ρωταω επειδη εχεις γραψει τομους και απ'οσο εχω διαβασει, δεν εχεις βρει τιποτα το αρνητικο στην Ρωσικη εισβολη.
Φυσικα κ πολυ σωστα καταλαβες. Ολοι, μα ολοι οι δικοι μου ηταν για μια δεκαετια τρελαμενοι που τα Αμερικανακια αλωνιζαν στην Ουκρανια. Ολοι, μα ολοι λεγαν με μια φωνη "που ειναι η μαμα-Ρωσσια".
Ολοι.

Οπως ακριβως φανταζονταν κ οι Ρωσσοι στην Ρωσσια. Οπως ελεγε ο Πουτιν. Οπως ολοι εσεις οι υπολοιποι ΝΟΜΙΖΑΤΕ οτι δεν νοιωθαν οι Ουκρανοι οταν ο Ρωσσικος Στρατος περναγε τα συνορα.
Οποιο λαθος φιλε μου !!! λολ.....
Δεν φανταζεσαι με τι ευχαριστηση, με την ΞΑΛΑΦΡΩΜΑ ΚΑΡΔΙΑΣ, με τι αερα ελευθεριας στο μυαλο, οι κατοικοι της ανατολικης Ουκρανιας υποδεχτηκαν τους (αδερφους) Ρωσσους απ την αλλη πλευρα των (ψευδο)συνορων !!!

Οχι μονο ισοπεδωση δεν ειναι, αλλα dream_come_true!! για 18 εκατομμυρια κοσμο!!!
Αρκειστε στα δυτικα μιντια κ τον χορτοπολτο που σας σερβιρουν δυστυχως... Θα μου πεις, δεν ειναι ο καθενας ειδικος πανω σε θεματα προπαγανδας. Σωστα, απο ενα σημειο κ μετα, τι φταις εσυ κ ο καθενας.
Σε διαβεβαιω λοιπον, φιλε μου, οτι ο Βλαδημιρος ηταν 100% σωστος σε αυτο που εκανε, ακουσε την φωνη των ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΩΝ κατοικων (οχι των φερμενων απ τα δυτικα, με τις σβαστικες στα πετα).

Τωρα τι θα γινει οταν τα τανκς φτασουν δυτικα??? Αυτο θα το δουμε στο μελλον. Εκει ειναι η "πραγματικη" Ουκρανια. Εκει, ναι, μπαινουμε στα χωραφια της εισβολης.
Βεβαια, Ρωσσοι κ Ουκρανοι γνωριζονται κατι αιωνες. Αρα, κατι ξερουν οι μεν για τους δε.... Θα το δουμε....
Αλλα, οσο μιλαμε για ανατολη, ο Ρωσσικος Στρατος ειναι απελευθερωτικος ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ κ χωρις καμια αμφιβολια.
ΟΚ, καταλαβα.
Άβαταρ μέλους
NewModelArmy

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από NewModelArmy »

Εγραψα πριν κατι μέρες οτι αυτό το νεο φρούτο(φράουλα που μασουλαει η Ζαχαροβα μάλλον) γραφει σε ατελείωτα σεντόνια τις πουτινοψεκιες του Καλντρον και του Αριστου. Μη του δινετε σημασία.
Άβαταρ μέλους
ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ

Εκει, ναι, μπαινουμε στα χωραφια της εισβολης.
Pollaplasiastis

dna replication έγραψε: 09 Νοέμ 2023, 17:58 δεν αρχίζουν τα αντάρτικα, τα μέλη των SS και οι φονιάδες των εβραίων στην Ουκρανία και στις βαλτικές κρύβονται στα δάση για να αποφύγουν τη συλληψη και την τιμωρία και η CIA βρισκει πως είναι πολύ χρήσιμοι στον αγώνα εναντιον της εσσδ
οπως κατα καιρούς υποκινεί και συνεργάζεται με μουτζαχεντiν, φονταμενταλιστέ,ς ναζί, εθνικιστές, διεθνιστές, LGBTQ+
τουλαχιστον η εσσδ ενίσχυε μόνον αυτούς που μπορούσαν στοιχειωδώς να παραγαλίσουν Μαρξ και Λένιν
Ναι εχεις δικιο. Κ απ τις δυο πλευρες υπηρχαν οι βασικες συμφωνιες που μοιρασαν τα χωραφια τους κ μετα τον πολεμο μειναν "συμορητες" κ απ τις δυο πλευρες. Εκει που η καθε μια υπερδυναμη αποφασισε να συνεχισει την βοηθεια, οι "ληστες στα βουνα" πηραν προαγωγη σε "ανταρτες". Η Δυση μαλιστα, εβαλε φωτια κ στην πολιτικη ζωη κανονικων κρατων (η Αμερικη δλδ) κ αυτος ηταν ο λογος κατω απ τις αποφασεις να μπουν με τανκς οι Σοβιετικοι σε Πολωνια, Τσε/κια, Ουγγαρια κ οχι να κανουν απλη πολιτικη παρεμβαση.

Οι μαχητες κ των δυο πλευρων, σε ολες τις "επαναστασεις" ηταν το λιγοτερο "αμφιλεγομενης ποιοτητας". Εδω κ για την Οκτωβριανη Επανασταση ο Λενιν (αν διαβασουμε αχρωματιστη ιστορια), ανοιξε τα κατεργα σε Αγ.Πετρουπολη κ Μοσχα κ απο εκει σχηματισε τις πρωτες ταξιαρχιες με βαρυποινιτες. Αυτο ειναι κ το λογικο. Ποιος παρατα το σπιτι του κ τα παιδια του, να παιρνει τουφεκια κ να τρεχει στα δαση? Πρεπει να εισαι λιγακι τυχοδιωκτης. Να μην εχεις να χασεις πολλα.
Αφου "το νερο κυλησει στ αυλακι", ναι, μετα ερχονται καθε λογης τυποι (διαβασμενοι ιδεολογοι, πολιτικαντηδες, απλοι εργατες κλπ). Ολες οι "επανανστασεις" απο κακουργους εχουν ξεκινησει.

Ποιος ειναι χειροτερος κ ποιος εχει κανει τα χειροτερα εκληματα δεν ξερω. Απο παντου εχω ακουσει ιστοριες που σε κανουν να απορεις τι ειμαστε αξιοι να κανουμε.... Οι Ουκρανοι απ τα δυτικα ενα απ τα καλυτερα παραδειγματα...
Pollaplasiastis

NewModelArmy έγραψε: 09 Νοέμ 2023, 18:44 Εγραψα πριν κατι μέρες οτι αυτό το νεο φρούτο(φράουλα που μασουλαει η Ζαχαροβα μάλλον) γραφει σε ατελείωτα σεντόνια τις πουτινοψεκιες του Καλντρον και του Αριστου. Μη του δινετε σημασία.
Να σου υπενθυμησου (αν δεν ξερεις να διαβασεις ελληνικα) οτι το νημα λεγεται "εξελιξεις στην Ουκρανια".
Οχι "η γνωμη του ΝιουΤραλαλαΑρμυ για τους αλλους συμφορουμητες του".
Απλα λεμε τωρα....
Α! κ αν οντως υπαρχει θεμα μαθησιακων δυσκολιων στην αναγνωση, μπορεις να βρεις κ σχολεια για ατομα τριτης ηλικιας.
Εχω ακουσει πως κανουν καλη δουλεια με σχετικα ευκολα αναγνωστικα !!

Φιλικα παντα. :c020: :smt023

ΥΓ.
πατησιωτης
Phorum.gr user: πατησιωτης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από πατησιωτης »

Pollaplasiastis έγραψε: 09 Νοέμ 2023, 19:34 κατω απ τις αποφασεις να μπουν με τανκς οι Σοβιετικοι σε Πολωνια, Τσε/κια, Ουγγαρια κ οχι να κανουν απλη πολιτικη παρεμβαση.
Αυτά τα θυμάμαι και εγώ.Κατ αρχήν στην Πολωνία δεν μπήκαν σοβιετικά τανκς,εννοώ ότι δεν μπήκαν μέσα στις πόλεις διότι ήταν έξω στα στρατόπεδά τους και τη δουλειά την ανέλαβε ο Γιαρουζέλσκι με τα πολωνικά τανκς.
Η Τσεχοσλοβακία ήταν άλλη περίπτωση.Εκεί δεν έγινε κάποια επανάσταση,απλώς το τοπικό κομμουνιστικό κόμμα έβγαλε κάποιον που δεν ήθελαν οι Σοβιετικοί,τον Ντούμπτσεκ,και μπήκαν για να τον καθαιρέσουν.Καμμία σχέση με αντάρτες του πολέμου.Στην Ουγγαρία το 1956 έγινε κανονική εισβολή και είχε προηγηθεί η Ανατολική Γερμανία το 1953.Παραδόξως στην εξέγερση που έγινε στο Βερολίνο δεν διακινήθηκαν ιστορίες για παλιούς ναζί παρ ότι θα ήταν το κατ εξοχήν μέρος που θα το πίστευε ο κόσμος.Βασικά έξω από τα Βαλκάνια τα καθεστώτα αυτά δεν είχαν ποτέ λαική απήχηση.Τα Βαλκάνια είναι άλλη υπόθεση.Αυτούς απλώς μια μέρα τους ειδοποίησε ο Γκορμπατσώφ ότι έληξε το έργο αλλιώς αυτοί θα μπορούσαν να συνεχίσουν για χρόνια. :wink
sharp

dna replication έγραψε: 09 Νοέμ 2023, 17:58
Pollaplasiastis έγραψε: 09 Νοέμ 2023, 17:24

δεν αρχίζουν τα αντάρτικα, τα μέλη των SS και οι φονιάδες των εβραίων στην Ουκρανία και στις βαλτικές κρύβονται στα δάση για να αποφύγουν τη συλληψη και την τιμωρία και η CIA βρισκει πως είναι πολύ χρήσιμοι στον αγώνα εναντιον της εσσδ

Α ρε ΕΣΣΔ! Κλαίω που σε σκέφτομαι. Γύρνα πίσω μωρή άσπλαχνη! :a040:
sharp

πατησιωτης έγραψε: 09 Νοέμ 2023, 19:58
Pollaplasiastis έγραψε: 09 Νοέμ 2023, 19:34 κατω απ τις αποφασεις να μπουν με τανκς οι Σοβιετικοι σε Πολωνια, Τσε/κια, Ουγγαρια κ οχι να κανουν απλη πολιτικη παρεμβαση.
Αυτά τα θυμάμαι και εγώ.Κατ αρχήν στην Πολωνία δεν μπήκαν σοβιετικά τανκς,εννοώ ότι δεν μπήκαν μέσα στις πόλεις διότι ήταν έξω στα στρατόπεδά τους και τη δουλειά την ανέλαβε ο Γιαρουζέλσκι με τα πολωνικά τανκς.
Η Τσεχοσλοβακία ήταν άλλη περίπτωση.Εκεί δεν έγινε κάποια επανάσταση,απλώς το τοπικό κομμουνιστικό κόμμα έβγαλε κάποιον που δεν ήθελαν οι Σοβιετικοί,τον Ντούμπτσεκ,και μπήκαν για να τον καθαιρέσουν.Καμμία σχέση με αντάρτες του πολέμου.Στην Ουγγαρία το 1956 έγινε κανονική εισβολή και είχε προηγηθεί η Ανατολική Γερμανία το 1953.Παραδόξως στην εξέγερση που έγινε στο Βερολίνο δεν διακινήθηκαν ιστορίες για παλιούς ναζί παρ ότι θα ήταν το κατ εξοχήν μέρος που θα το πίστευε ο κόσμος.Βασικά έξω από τα Βαλκάνια τα καθεστώτα αυτά δεν είχαν ποτέ λαική απήχηση.Τα Βαλκάνια είναι άλλη υπόθεση.Αυτούς απλώς μια μέρα τους ειδοποίησε ο Γκορμπατσώφ ότι έληξε το έργο αλλιώς αυτοί θα μπορούσαν να συνεχίσουν για χρόνια. :wink
:lol: :lol:
Κλειδωμένο
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Διεθνής πολιτική”