kameron έγραψε: 05 Νοέμ 2023, 01:59
Εν τω μεταξύ, είδα λίγο το ματς της Άεκ με την Καρδίτσα για να παρακολουθήσω τον Αβδάλα.
Τι σούπερ πρότζεκτ είναι ο μικρός;! Μεγάλη αγωνιστική εξέλιξη, αλλά και το σώμα του ήδη λαμπάδα στα 17 του! Και κυρίως έχει πολύ τεχνική, συνδυάζει δημιουργία, σωματικά προσόντα, σκοράρισμα.
Αν συνεχίσει να δουλεύει, αυτός μπορεί πραγματικά να αφήσει εποχή. Πρέπει ο Τράκης να του κάνει νέο πενταετές συμβόλαιο, μέχρι και για πέμπτος περιφερειακός μπορεί να λογίζεται για του χρόνου, αν και σίγουρα θα είναι καλύτερο να παίξει άλλη μια χρονιά σε άλλη ομάδα που να αγωνίζεται και Ευρώπη και να παίρνει τουλάχιστον 15'.
Ωραίος. Ξέρεις τι ρε γαμώτο, πάντα βγάζαμε πότε-πότε παλικάρια του στυλ Γαλακτερός ξέρω γω, αλλά αυτό που δε βγάζουμε ποτέ είναι σουτέρ. Και σουτέρ εννοώ όχι άμα είμαι ανοιχτός το μπουμπουνάω, αλλά σουτέρ-σκόρερ που τους δίνεις τη μπάλα και δημιουργούν το δικό τους σουτ εκτός συστήματος. Δεν ξέρω γιατί, είναι σα να έχουμε τάμα να μην το μαθαίνουμε ποτέ αυτό στα παιδιά. Και είναι μαλακία που ξεκινάει απ'την απόλυτη κυριαρχία του προπονητή και το κόλλημα να βγαίνουν όλα μέσα από σύστημα του.
Δηλαδή είμαι σίγουρος ότι αν πάει κανα παιδάκι στο εφηβικό να κάνει κίνηση μαρκαρισμένος με τρίπλα και μετά το ΤζέϊμςΧαρντενικό πίσω αλματάκι για τρίποντο (που το κάνει πιά όλη η οικουμένη), ακόμα και να το βάλει θα ακολουθήσει δημόσιος ραβδισμός για παραδειγματισμό και μετά προσευχή και προσκύνημα στην παντόφλα του (συγχωρεμένου) Ιωαννίδη ή το σώβρακο του Σιγάλα. Αυτή την αίσθηση μου δίνουν τα νέα παιδιά, ότι το έχουν ζήσει αυτό το σενάριο.
Έχεις δει την προπόνηση που κάνει ο Μάϊκ Τζέϊμς; Έχει καναδυό κολλητούς και μαζεύονται όπου βρουν γήπεδο και
ΌΛΟ το καλοκαίρι παίζει μονό 1 εναντίον ενός ή 1 εναντίον 2. Αυτά, τίποτα άλλο, όλη του τη ζωή για μήνες ολόκληρους, δεν ασχολείται με την ομάδα, ασχολείται με την τέχνη του. Έχει χωρίσει το ρεπερτόριό του σε 5-6 συγκεκριμένες κινήσεις που κάνει για να ξεμαρκαριστεί και τις δουλεύει μία-μία σε ένταση αγώνα ξανά και ξανά και ξανά, για ώρες. Ντάξει είπαμε ομαδικότητα, είπαμε σύστημα, αλλά σε κάποια στιγμή χρειάζεσαι να βγάλεις και καναδυό που να κάνουν τη δουλειά του Μάϊκ Τζέϊμς. Έχεις πχ έναν Αβδάλα που φαίνεται να πιάνει το χέρι του. Πάρτον παραπέρα και δούλεψέ τον να συνηθίσει να σουτάρει και να δημιουργεί
μαρκαρισμένος, και άσε τους άλλους να κάνουν ομαδικές προπονήσεις και να γυρνάνε μπάλα, αυτός θα είναι για άλλη δουλειά.