!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Ο πολυδιαφημισμένος στρατός του Ισραήλ αιφνιδιαστηκε από Παλαιστίνιους μαχητές
Re: Ο πολυδιαφημισμένος στρατός του Ισραήλ αιφνιδιαστηκε από Παλαιστίνιους μαχητές
Δεν ξέρω πόσο θα κρατήσει μέχρι να γίνει γενική ανάφλεξη, γιατί η διαρροή τέτοιων σχεδίων μόνο ύποπτη φαίνεται και μάλλον θα επηρεάσει πώς θα εξελιχθεί το θέμα στην διεθνή σκηνή.
Αυτό που αναρωτιέμαι είναι, σε πόσο χρονικό διάστημα θα μπορούσε να συμβεί κάτι μεγαλύτερο, ωστε να νοιώσει η Ευρώπη και η Ελλάδα τα αποτελέσματα στην οικονομία της, στον κοινωνικό της ιστό (ισλαμιστές εντός) ή και στα σύνορά της (Τουρκία).
Θέλω να πω, όλα δείχνουν οτι το πράγμα δεν θα μείνει εκεί, πόσο χρονικό διάστημα μίνιμουμ χρειάζεται για να στηθούν και από τις δυο πλευρές, τα πιόνια στην σκακιέρα. Με λίγα λόγια, για πότε το βλέπετε να ξεσπά επισήμως ο ΓΠΠ (δεν είμαι από την αισιόδοξη πλευρά οτι δεν θα γενικευθεί)
Αυτό που αναρωτιέμαι είναι, σε πόσο χρονικό διάστημα θα μπορούσε να συμβεί κάτι μεγαλύτερο, ωστε να νοιώσει η Ευρώπη και η Ελλάδα τα αποτελέσματα στην οικονομία της, στον κοινωνικό της ιστό (ισλαμιστές εντός) ή και στα σύνορά της (Τουρκία).
Θέλω να πω, όλα δείχνουν οτι το πράγμα δεν θα μείνει εκεί, πόσο χρονικό διάστημα μίνιμουμ χρειάζεται για να στηθούν και από τις δυο πλευρές, τα πιόνια στην σκακιέρα. Με λίγα λόγια, για πότε το βλέπετε να ξεσπά επισήμως ο ΓΠΠ (δεν είμαι από την αισιόδοξη πλευρά οτι δεν θα γενικευθεί)
δὸς αὐτοῖς, Κύριε, κατὰ τὰ ἔργα αὐτῶν ... κατὰ τὰ ἔργα τῶν χειρῶν αὐτῶν δὸς αὐτοῖς, ἀπόδος τὸ ἀνταπόδομα αὐτῶν αὐτοῖς
Re: Ο πολυδιαφημισμένος στρατός του Ισραήλ αιφνιδιαστηκε από Παλαιστίνιους μαχητές
Αυτό με τον ΓΠΠ απο που προκύπτει;
Ποιος δηλαδη θα πολεμήσει για χαρη των Παλαιστινίων, όταν ούτε οι αλλοι μισοι Παλαιστίνιοι δεν το κάνουν, αλλά και κανενα Αραβικό κράτος;
Εδω τους Παλαιστίνιους λίγα χρόνια πριν στο Γιαρμούκ τους σκότωναν όλοι μαζι.
Συριοι του Ασσαντ, αντικαθεστωτικοί, ΙΣΙΣ, Ρωσοι, Ιρανοι και κατι περαστικοι που μαθαιναν σημαδι...
Ή θα πολεμησει η Ιορδανια και η Αίγυπτος που δεν ειναι σε θεση να πυροβολήσουν το πόδι τους;
Ή θα επιτεθεί ο Ερντογάν στο Ισραήλ;
Οι μονοι που μπορει να κανουν κατι ειναι οι Ιρανοί αλλα και αυτοί μεσω Proxies, όπως κανουν στη Συρία, την Υεμένη και το Ιράκ.
Επισημα δε θα φαίνονται αυτοί.
Ποιος δηλαδη θα πολεμήσει για χαρη των Παλαιστινίων, όταν ούτε οι αλλοι μισοι Παλαιστίνιοι δεν το κάνουν, αλλά και κανενα Αραβικό κράτος;
Εδω τους Παλαιστίνιους λίγα χρόνια πριν στο Γιαρμούκ τους σκότωναν όλοι μαζι.
Συριοι του Ασσαντ, αντικαθεστωτικοί, ΙΣΙΣ, Ρωσοι, Ιρανοι και κατι περαστικοι που μαθαιναν σημαδι...
Ή θα πολεμησει η Ιορδανια και η Αίγυπτος που δεν ειναι σε θεση να πυροβολήσουν το πόδι τους;
Ή θα επιτεθεί ο Ερντογάν στο Ισραήλ;
Οι μονοι που μπορει να κανουν κατι ειναι οι Ιρανοί αλλα και αυτοί μεσω Proxies, όπως κανουν στη Συρία, την Υεμένη και το Ιράκ.
Επισημα δε θα φαίνονται αυτοί.
Θεωρείς οτι εαν με οποιονδήποτε τρόπο ας πούμε, εμπλακεί το Ιραν, θα μείνει η φάση περιορισμένη στην περιοχή;
δὸς αὐτοῖς, Κύριε, κατὰ τὰ ἔργα αὐτῶν ... κατὰ τὰ ἔργα τῶν χειρῶν αὐτῶν δὸς αὐτοῖς, ἀπόδος τὸ ἀνταπόδομα αὐτῶν αὐτοῖς
Μια ολόκληρη γενιά Αράβων ριζοσπαστικοποιείται αυτήν την στιγμή. Δεν καταλαβαίνω τι νομίζουν ότι θα πετύχουν οι Ισραηλινοί με τη γενοκτονία που επιχειρούν στη Γάζα, πώς ακριβώς νομίζουν ότι θα μπορέσει να υπάρξει ποτέ ξανά ειρήνευση στο Ισραήλ; Δεν ξέρω, ίσως και να πιστεύουν ότι επειδή θεωρούν εαυτούς ως τον "περιούσιο λαό", κάποια στιγμή θα κατέβει ο Μεσσίας και θα εξαφανίσει όλους τους εχθρούς τους (δηλαδή όλους τους Άραβες).
Μα ειναι σε πολεμο το Ισραηλ και το Ιραν ηδη για πολλα χρονια και στο Λιβανο και στη ΣυριαSaturn έγραψε: 31 Οκτ 2023, 10:02 Θεωρείς οτι εαν με οποιονδήποτε τρόπο ας πούμε, εμπλακεί το Ιραν, θα μείνει η φάση περιορισμένη στην περιοχή;
Θα γινει αλλη μια τοπικη συγκρουση Ισραηλ-Χεζμπολα.
Πρωτη φορα ειναι;
Απο τη στιγμη που δε συνορεύουν, τι παραπανω μπορει να γινει;
Και ποιος δηλαδη θα βγει μπροστα να βοηθήσει τη Χεζμπολα για να παρει μεγαλυτερες διαστασεις η συγκρουση;
Ο Ασαντ που δεν ελεγχει ουτε το σπιτι του;
Τα αεροπλανοφόρα στην περιοχή τί ρόλο παίζουν δηλαδή;
Καμία μα καμία από τις χώρες τις περιοχής δεν έχουν την πολιτική και πρωτίστως την οικονομική δύναμη να ξεκινήσουν έναν πόλεμο κατά του Ισραήλ.Saturn έγραψε: 31 Οκτ 2023, 09:50 Δεν ξέρω πόσο θα κρατήσει μέχρι να γίνει γενική ανάφλεξη, γιατί η διαρροή τέτοιων σχεδίων μόνο ύποπτη φαίνεται και μάλλον θα επηρεάσει πώς θα εξελιχθεί το θέμα στην διεθνή σκηνή.
Ο Λίβανος δεν θέλει πόλεμο. Η Χεζμπολάχ από την άλλη είναι μεν εξοπλισμένη από το Ιράν αλλά οι τύποι δεν είναι ρομπότ, έχουν και δικά τους σχέδια για τον Λίβανο, δεν θα πάνε να πεθάνουν για το Ιράν. Το Ιράν από την άλλη έχει και αυτό τα δικά του εσωτερικά αλλά και μεγάλα οικονομικά προβλήματα. Η Συρία είναι μια πολυ χειρότερη έκδοση του Λιβάνου. Η Αίγυπτος και η Ιορδανία θέλουν πόλεμο το πιο πιθανό σε περίπτωση ητας είναι να ανατραπούν οι κυβερνώντες.
Η γνώμη μου είναι ότι θα βλέπουμε μεμονωμένα αλαχουακμπάρια από Λίβανο και Συρία να χτυπάνε που και που το Ισραήλ αλλά θα μείνουμε σε μικρής κλίμακας σκηνικά.
Ναι, οι Άραβες τις περιοχής αυτό περίμεναν για να ριζοσπαστικοποιειθούν.Ναύτης έγραψε: 31 Οκτ 2023, 10:04 Μια ολόκληρη γενιά Αράβων ριζοσπαστικοποιείται αυτήν την στιγμή. Δεν καταλαβαίνω τι νομίζουν ότι θα πετύχουν οι Ισραηλινοί με τη γενοκτονία που επιχειρούν στη Γάζα, πώς ακριβώς νομίζουν ότι θα μπορέσει να υπάρξει ποτέ ξανά ειρήνευση στο Ισραήλ; Δεν ξέρω, ίσως και να πιστεύουν ότι επειδή θεωρούν εαυτούς ως τον "περιούσιο λαό", κάποια στιγμή θα κατέβει ο Μεσσίας και θα εξαφανίσει όλους τους εχθρούς τους (δηλαδή όλους τους Άραβες).
Τριπλό.
Πρώτον, ενισχύουν τον ηλεκτρονικό πόλεμο, δεύτερον εξασφαλίζουν την αναγκαία (τερατώδη) στρατιωτική ισχύ για να κάθεται (σε γενικές γραμμές) ήσυχη η χεζμπολάχ και τρίτον καθησυχάζουν (όσο γίνεται) τους Ισραηλινούς, μη τυχόν βρεθεί κάνας μαλακοπίτουρας και ενεργοποιήσει το σχέδιο "Σαμψών".
Από το '20 και μετά υπήρχε μια διαδικασία εξομάλυνσης (που καθώς αποδεικνύεται δεν άρεσε καθόλου στο Ιράν και την Ρωσία), τόσο με τις λεγόμενες συμφωνίες του Αβραάμ, όσο και με την προσέγγιση Ισραήλ-Σαουδικής Αραβίας. Τώρα, μ' αυτά που κάνει το Ισραήλ στη Γάζα, οι ιντιφάντες θα μοιάζουν με κυριακάτικα πικ-νικ στην εξοχή. btw 75 χρόνια σκληρής κατοχής, εποικισμών και απαρτχάιντ νομίζω κάποια σχέση έχουν με τη ριζοσπαστικοποίηση των Παλαιστινίων.GoBzi έγραψε: 31 Οκτ 2023, 10:24Ναι, οι Άραβες τις περιοχής αυτό περίμεναν για να ριζοσπαστικοποιειθούν.Ναύτης έγραψε: 31 Οκτ 2023, 10:04 Μια ολόκληρη γενιά Αράβων ριζοσπαστικοποιείται αυτήν την στιγμή. Δεν καταλαβαίνω τι νομίζουν ότι θα πετύχουν οι Ισραηλινοί με τη γενοκτονία που επιχειρούν στη Γάζα, πώς ακριβώς νομίζουν ότι θα μπορέσει να υπάρξει ποτέ ξανά ειρήνευση στο Ισραήλ; Δεν ξέρω, ίσως και να πιστεύουν ότι επειδή θεωρούν εαυτούς ως τον "περιούσιο λαό", κάποια στιγμή θα κατέβει ο Μεσσίας και θα εξαφανίσει όλους τους εχθρούς τους (δηλαδή όλους τους Άραβες).
Η Χεζμπολάχ ελέγχει έμμεσα την κυβέρνηση του Λιβάνου. Ο Λίβανος και το Ισραήλ τα βρήκαν στην ΑΟΖ, κάτι που πχ εμείς δεν έχουμε κάνει με τους γείτονες συμμάχους.Ναύτης έγραψε: 31 Οκτ 2023, 10:27Τριπλό.
Πρώτον, ενισχύουν τον ηλεκτρονικό πόλεμο, δεύτερον εξασφαλίζουν την αναγκαία (τερατώδη) στρατιωτική ισχύ για να κάθεται (σε γενικές γραμμές) ήσυχη η χεζμπολάχ και τρίτον καθησυχάζουν (όσο γίνεται) τους Ισραηλινούς, μη τυχόν βρεθεί κάνας μαλακοπίτουρας και ενεργοποιήσει το σχέδιο "Σαμψών".
https://amp.dw.com/el/%CE%B9%CF%83%CF%8 ... a-63412724
Πρέπει να είναι κάποιος αφελής για να νομίζει πως η Χεζμπολάχ δεν έδωσε το οκ για αυτή την συμφωνία. Τα αεροπλανοφόρα που είναι στην περιοχή δεν είναι για να κρατήσουν ήσυχη την Χεζμπολάχ, αλλά για να χρησιμοποιηθούν ως δικαιολογία από τους διοικούντες της.
Εγώ παλι νομίζω πως οι χώρες τις περιοχής, με εξαίρεση το Ιράν που αναφέρεις, έχουν τους Παλαιστίνιους γραμμένους στα αρχίδια τους και θέλουν να τελειώνουν με το θέμα. Όχι ότι και το Ιράν νοιάζεται απλά τους χρησιμοποιούν για πολιτικούς σκοπούς.Ναύτης έγραψε: 31 Οκτ 2023, 10:32Από το '20 και μετά υπήρχε μια διαδικασία εξομάλυνσης (που καθώς αποδεικνύεται δεν άρεσε καθόλου στο Ιράν και την Ρωσία), τόσο με τις λεγόμενες συμφωνίες του Αβραάμ, όσο και με την προσέγγιση Ισραήλ-Σαουδικής Αραβίας. Τώρα, μ' αυτά που κάνει το Ισραήλ στη Γάζα, οι ιντιφάντες θα μοιάζουν με κυριακάτικα πικ-νικ στην εξοχή. btw 75 χρόνια σκληρής κατοχής, εποικισμών και απαρτχάιντ νομίζω κάποια σχέση έχουν με τη ριζοσπαστικοποίηση των Παλαιστινίων.GoBzi έγραψε: 31 Οκτ 2023, 10:24Ναι, οι Άραβες τις περιοχής αυτό περίμεναν για να ριζοσπαστικοποιειθούν.Ναύτης έγραψε: 31 Οκτ 2023, 10:04 Μια ολόκληρη γενιά Αράβων ριζοσπαστικοποιείται αυτήν την στιγμή. Δεν καταλαβαίνω τι νομίζουν ότι θα πετύχουν οι Ισραηλινοί με τη γενοκτονία που επιχειρούν στη Γάζα, πώς ακριβώς νομίζουν ότι θα μπορέσει να υπάρξει ποτέ ξανά ειρήνευση στο Ισραήλ; Δεν ξέρω, ίσως και να πιστεύουν ότι επειδή θεωρούν εαυτούς ως τον "περιούσιο λαό", κάποια στιγμή θα κατέβει ο Μεσσίας και θα εξαφανίσει όλους τους εχθρούς τους (δηλαδή όλους τους Άραβες).
Από εκεί και πέρα αυτές οι χώρες πρέπει να δείξουν την "οργή" τους γιατί έχουν εκατομμύρια Παλαιστίνιους στην χώρα τους + (κρυφο)τζιχάντια και δεν θέλουν να καταλήξουν όπως η Συρία ή η Λιβύη.
Δεν είδα καμία απο τις χώρες που αναγνώρισε το Ισραήλ να έκλεισαν πρεσβείες ή να ακύρωσαν οικονομικές συμφωνίες όπως ο Λίβανος με την ΑΟΖ.
Δεν είναι μόνον οι Παλαιστίνιοι πρόσφυγες, είναι η συντριπτική πλειονότητα των αραβικών λαών, άσχετα με το τι κάνουν οι κυβερνήσεις τους. Μετά τη γενοκτονία που επιχειρεί το Ισραήλ στη Γάζα, χάθηκε κάθε ελπίδα συνεννόησης και εξομάλυνσης σχέσεων του Ισραήλ με τις αραβικές χώρες, με εξαίρεση ίσως την Αίγυπτο.GoBzi έγραψε: 31 Οκτ 2023, 10:40Εγώ παλι νομίζω πως οι χώρες τις περιοχής, με εξαίρεση το Ιράν που αναφέρεις, έχουν τους Παλαιστίνιους γραμμένους στα αρχίδια τους και θέλουν να τελειώνουν με το θέμα. Όχι ότι και το Ιράν νοιάζεται απλά τους χρησιμοποιούν για πολιτικούς σκοπούς.Ναύτης έγραψε: 31 Οκτ 2023, 10:32Από το '20 και μετά υπήρχε μια διαδικασία εξομάλυνσης (που καθώς αποδεικνύεται δεν άρεσε καθόλου στο Ιράν και την Ρωσία), τόσο με τις λεγόμενες συμφωνίες του Αβραάμ, όσο και με την προσέγγιση Ισραήλ-Σαουδικής Αραβίας. Τώρα, μ' αυτά που κάνει το Ισραήλ στη Γάζα, οι ιντιφάντες θα μοιάζουν με κυριακάτικα πικ-νικ στην εξοχή. btw 75 χρόνια σκληρής κατοχής, εποικισμών και απαρτχάιντ νομίζω κάποια σχέση έχουν με τη ριζοσπαστικοποίηση των Παλαιστινίων.GoBzi έγραψε: 31 Οκτ 2023, 10:24
Ναι, οι Άραβες τις περιοχής αυτό περίμεναν για να ριζοσπαστικοποιειθούν.
Από εκεί και πέρα αυτές οι χώρες πρέπει να δείξουν την "οργή" τους γιατί έχουν εκατομμύρια Παλαιστίνιους στην χώρα τους + (κρυφο)τζιχάντια και δεν θέλουν να καταλήξουν όπως η Συρία ή η Λιβύη.
Δεν είδα καμία απο τις χώρες που αναγνώρισε το Ισραήλ να έκλεισαν πρεσβείες ή να ακύρωσαν οικονομικές συμφωνίες όπως ο Λίβανος με την ΑΟΖ.
Ούτε για τα ματια του κοσμου δεν αντιδρανε πια οι Αραβες ως κρατη
Οι ριζοσπαστικοποιημενοι στις κοινωνιες τους υπάρχουν έτσι κι αλλιως κυρίως για αλλους λογους
Γιατι αντιδρανε σε οτιδηποτε ''κοσμικο'' και στην εισαγωγη δυτικου τροπου ζωης
Οι ριζοσπαστικοποιημενοι στις κοινωνιες τους υπάρχουν έτσι κι αλλιως κυρίως για αλλους λογους
Γιατι αντιδρανε σε οτιδηποτε ''κοσμικο'' και στην εισαγωγη δυτικου τροπου ζωης
Δεν ξέρω, μακάρι όλα αυτά που λέτε, για μικρής κλίμακας επιθέσεις, να ισχύουν αλλά διαισθητικά δεν το αντιλαμβάνομαι έτσι
Παρ'όλα αυτά, εαν γινόταν μια γενικευμένη σύρραξη, σε ποιό πιθανό χρονικό διάστημα θα το βλέπατε να συμβαίνει κάτι τέτοιο (στο επόμενο εξάμηνο, μέσα στο χρόνο, πάνω από χρόνο);, δεν γνωρίζω τί ενέργειες είναι απαραίτητες να γίνουν ως προς τις πολεμικές προετοιμασίες και τον χρόνο διεκπεραίωσής τους, πώς θα αναπτυσσόταν και πώς θα κλιμακωνόταν; Η ανησυχία μου αφορά πολύ την Τουρκία, πώς θα εκμεταλλευτεί (και) αυτό το γεγονός για κάποια, έστω και μικρης κλίμακας, επίθεση στην Ελλάδα. Ειδικά εαν συμβεί αυτό που γράφει ο Αρίστος παραπάνω, σχετικά με πιθανή ίδρυση κουρδικού κράτους.
Παρ'όλα αυτά, εαν γινόταν μια γενικευμένη σύρραξη, σε ποιό πιθανό χρονικό διάστημα θα το βλέπατε να συμβαίνει κάτι τέτοιο (στο επόμενο εξάμηνο, μέσα στο χρόνο, πάνω από χρόνο);, δεν γνωρίζω τί ενέργειες είναι απαραίτητες να γίνουν ως προς τις πολεμικές προετοιμασίες και τον χρόνο διεκπεραίωσής τους, πώς θα αναπτυσσόταν και πώς θα κλιμακωνόταν; Η ανησυχία μου αφορά πολύ την Τουρκία, πώς θα εκμεταλλευτεί (και) αυτό το γεγονός για κάποια, έστω και μικρης κλίμακας, επίθεση στην Ελλάδα. Ειδικά εαν συμβεί αυτό που γράφει ο Αρίστος παραπάνω, σχετικά με πιθανή ίδρυση κουρδικού κράτους.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 39 Απαντήσεις
- 1362 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Σέλευκας
-
- 9 Απαντήσεις