!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Ο πολυδιαφημισμένος στρατός του Ισραήλ αιφνιδιαστηκε από Παλαιστίνιους μαχητές

Πολιτικά θέματα εκτός Ελλάδας
Άβαταρ μέλους
nostromos
Phorum.gr user: nostromos

Re: Ο πολυδιαφημισμένος στρατός του Ισραήλ αιφνιδιαστηκε από Παλαιστίνιους μαχητές

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nostromos »

Kauldron έγραψε: 27 Οκτ 2023, 15:48
nostromos έγραψε: 27 Οκτ 2023, 15:46
Kauldron έγραψε: 27 Οκτ 2023, 15:41

:g030:
η Γάζα είναι ανοιχτή φυλακή...?
Μπορουν οι Παλαιστίνιοι να μπαινοβγαινουν χωρίς άδεια?
που να μπαινοβγαίνουν...?το Ισραήλ έχει σύνορα στη Γαζα
η προσοχη μας στο Καστελοριζο
Άβαταρ μέλους
Chilloutbuddy
Phorum.gr user: Chilloutbuddy

Re: Ο πολυδιαφημισμένος στρατός του Ισραήλ αιφνιδιαστηκε από Παλαιστίνιους μαχητές

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Chilloutbuddy »

Bazoomba έγραψε: 27 Οκτ 2023, 15:34 ΑΝ ,ο μη γένοιτο, ανακαλύψουν ότι η Χαμάς του σκότωσε, δεν μπορούν μετά να ρίξουν αέρια και χημεία μέσα, για να εκδικηθούν για τους νεκρούς ομήρους;
Ναι, όλα αυτά. 'Η ούτε καν, τσιμέντο και σφραγίζουν την είσοδο.
Οι αιχμάλωτοι είναι το πρόβλημα.
Δοξάκης αν έπαιζε σήμερα θα ήταν 6ος παίκτης άνετα σε μεσαία ομάδα Nba. :blm:
Άβαταρ μέλους
Chilloutbuddy

πατησιωτης έγραψε: 27 Οκτ 2023, 15:44
Chilloutbuddy έγραψε: 27 Οκτ 2023, 15:32 Όσο γι'αυτά περί σοβαρής μείωσης του Παλαιστινιακού πληθυσμού μέσω βομβαρδισμών μου ακούγονται λίγο απίθανα όταν είναι όλες οι κάμερες του πλανήτη πάνω σου.
Δεν είναι θέμα μείωσης του πληθυσμού αλλά αλλαγής στάσης του πληθυσμού.Δεν θέλουν μόνο οι Ισραηλινοί ξέρεις να ζουν χωρίς ρουκέτες,θέλουν και άλλοι.
Εγώ το πιστεύω ρε φίλε. Αλλά απ'ό,τι φαίνεται με κάποιο τρόπο τους έχει υποχείρια η Χαμάς, με τη βία ή με την πειθώ δεν ξέρω, δεν είμαι εκεί.
Άβαταρ μέλους
Kauldron

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Kauldron »

nostromos έγραψε: 27 Οκτ 2023, 15:49

που να μπαινοβγαίνουν...?
Θα σου' λεγα, αλλα θα φαω μπάν. :003:
SeaHawk έγραψε: 01 Φεβ 2025, 14:04 Βασικα δεν υπαρχει εκρηξη
Υπαρχει αναφλεξη
Γιαννόπουλος για Τέμπη.
Άβαταρ μέλους
nostromos

Kauldron έγραψε: 27 Οκτ 2023, 15:51
nostromos έγραψε: 27 Οκτ 2023, 15:49

που να μπαινοβγαίνουν...?
Θα σου' λεγα, αλλα θα φαω μπάν. :003:

αν δεν μπορείς να κάνεις κουβέντα να μην το κουράζουμε...πάντως από το 2006 Ισραήλ και Γάζα έχουν σύνορα κανονικότητα όπως όλα τα κρατη
Άβαταρ μέλους
nostromos

η Γάζα έχει σύνορα με Αίγυπτο και Ισραήλ και διέξοδο στη Μεσόγειο ... έχει δική της κυβερνηση και δημόσια διοίκηση...δεν ακούγεται και τόσο για φυλακή αυτο
πατησιωτης
Phorum.gr user: πατησιωτης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από πατησιωτης »

Chilloutbuddy έγραψε: 27 Οκτ 2023, 15:51
Chilloutbuddy έγραψε: 27 Οκτ 2023, 15:32 Όσο γι'αυτά περί σοβαρής μείωσης του Παλαιστινιακού πληθυσμού μέσω βομβαρδισμών μου ακούγονται λίγο απίθανα όταν είναι όλες οι κάμερες του πλανήτη πάνω σου.
Δεν είναι θέμα μείωσης του πληθυσμού αλλά αλλαγής στάσης του πληθυσμού.Δεν θέλουν μόνο οι Ισραηλινοί ξέρεις να ζουν χωρίς ρουκέτες,θέλουν και άλλοι.
Εγώ το πιστεύω ρε φίλε. Αλλά απ'ό,τι φαίνεται με κάποιο τρόπο τους έχει υποχείρια η Χαμάς, με τη βία ή με την πειθώ δεν ξέρω, δεν είμαι εκεί.
Με ένα συνδυασμό των δύο.Αλλά και αυτό έχει τα όριά του που εάν τα υπερβεί,τυχόν νέα επίθεση θα γίνει πολύ αντιδημοφιλής.
Πως δημιουργήθηκε αυτή η κατάσταση στη Γάζα γνωρίζεις;κάποτε δεν υπήρχε καμμία διαφορά μεταξύ Γάζας και Δυτικής Όχθης.Το 2005 ο Σαρόν αποφάσισε να αποσύρει όλους τους Εβραίους εποίκους από τη Γάζα και να την παραδώσει ολόκληρη στους Παλαιστίνιους.Μετά αυτοί έκαναν εκλογές και έβγαλαν τη Χαμάς που άρχισε τις ρουκέτες.Η "ανοιχτή φυλακή" που λένε διάφοροι υπάρχει επειδή υπάρχουν οι ρουκέτες.Νομίζεις ότι δεν υπάρχουν μέσα στον πληθυσμό άτομα που δεν θέλουν παρόμοια ζωή;
Άβαταρ μέλους
Chilloutbuddy

πατησιωτης έγραψε: 27 Οκτ 2023, 16:02
Chilloutbuddy έγραψε: 27 Οκτ 2023, 15:51

Με ένα συνδυασμό των δύο.Αλλά και αυτό έχει τα όριά του που εάν τα υπερβεί,τυχόν νέα επίθεση θα γίνει πολύ αντιδημοφιλής.
Πως δημιουργήθηκε αυτή η κατάσταση στη Γάζα γνωρίζεις;κάποτε δεν υπήρχε καμμία διαφορά μεταξύ Γάζας και Δυτικής Όχθης.Το 2005 ο Σαρόν αποφάσισε να αποσύρει όλους τους Εβραίους εποίκους από τη Γάζα και να την παραδώσει ολόκληρη στους Παλαιστίνιους.Μετά αυτοί έκαναν εκλογές και έβγαλαν τη Χαμάς που άρχισε τις ρουκέτες.Η "ανοιχτή φυλακή" που λένε διάφοροι υπάρχει επειδή υπάρχουν οι ρουκέτες.Νομίζεις ότι δεν υπάρχουν μέσα στον πληθυσμό άτομα που δεν θέλουν παρόμοια ζωή;
Δεύτερη φορά με ρωτάς το ίδιο πράγμα. Θεωρώ πώς ναι. Αλλά από το 2006 μέχρι σήμερα έχουνε φάει τις καρπαζιές της αρκούδας και ακόμα τα όρια που λες δε βλέπω καμμιά ένδειξη να εξαντλούνται.
Άβαταρ μέλους
nostromos

500.000 κάτοικοι της Γάζας περνάνε τα σύνορα με το Ισραήλ κάθε ημέρα για δουλειά ...ο συνοριακούς έλεγχος θεωρείται ότι τους δυσκολεύει τη ζωή ...το Ισραήλ όμως δεν είναι υποχρεωμένο να αφήνει ανεξέλεγκτη είσοδο Αράβων στο έδαφος του...φυσικά και οι Άραβες της Γάζας δεν είναι εξαναγκασμενοι να πάνε στο Ισραήλ για δουλεια
Άβαταρ μέλους
break
Phorum.gr user: break

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από break »

nostromos έγραψε: 27 Οκτ 2023, 15:49 που να μπαινοβγαίνουν...?το Ισραήλ έχει σύνορα στη Γαζα
Το Ισραήλ έχει την Γάζα σε αποκλεισμό. Τίποτα δεν μπαίνει ή βγαίνει από εκεί χωρίς να δώσει το Ισραήλ το ΟΚ. Πέρα από αν κάτι τέτοιο είναι δικαιολογημένο το να λέμε ότι αυτή η κατάσταση είναι μία κατάσταση κανονικών συνόρων κανονικού κράτους τότε απλώς κοροϊδευόμαστε.
stergiosbik

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stergiosbik »

Chilloutbuddy έγραψε: 27 Οκτ 2023, 15:30
stergiosbik έγραψε: 27 Οκτ 2023, 14:56
Echelon έγραψε: 27 Οκτ 2023, 14:47

Δεν είναι βόλτα στο πάρκο. Μιλάμε για αστικό περιβάλλον γεμάτο συντρίμια και από κάτω δεκάδες χιλιόμετρα δίκτυο στοών. Η καθυστέρηση της επέμβασης για μένα δείχνει, πρώτον ότι οι Ισραηλινοί πράγματι είχαν επαναπαυτεί και δεν είχαν έτοιμο κάποιο σχέδιο επέμβασης σε περίπτωση που στράβωνε η δουλειά και δεύτερον υπολογίζουν τους ομήρους.
Ή ότι δεν έπεσαν στην παγίδα που τους είχε στήσει η Χαμάς υπολογίζοντας ότι οι Ισραηλινοί θα μπουκαρουν αμέσως και θα μπορούσαν να τους προξενήσουν τρομακτικές ζημιές.
Τώρα φαίνεται να γίνεται μια συστηματική προετοιμασία εδάφους για να μπουκαρουν οπότε αυτοί κρίνουν με τις ελάχιστες απώλειες για αυτους και τις μέγιστες για την Χαμάς.
Πώς ελάχιστες απώλειες όμως... εξήγησέ μου πώς μπαίνεις σε τούνελ για να βγάλεις πιθανούς αιχμαλώτους, όταν το τούνελ παραμέσα μπορεί να έχει πχ ρουκέτες που σημαδεύουν τους εισερχόμενους. 300 μίλια τούνελ υπολογίζονται, όσο το μετρό του Λονδίνου. Δεν υπάρχει περίπτωση, τα περισσότερα θα τ'αφήσουν όπως είναι όπως κάναν τόσες φορές παλιότερα.
Δεν έχεις άδικο,είναι τεράστιο πρόβλημα τα τουνελ.
Υπάρχουν όμως αναφορές ότι οι Ισραηλινοί έχουν σχέδιο να τα πλημμυρίσουν!
Καταλαβαίνεις λοιπόν ότι σε μια τέτοια περίπτωση όχι απλά δεν θα έχουν τεράστιες απώλειες αλλά απλά οι τρομοκράτες ή θα πνιγούν σαν τα ποντίκια ή θα βγουν έξω σαν τις κατσαρίδες όπου εκεί θα πάνε ακλαφτοι.
Βέβαια σενάρια είναι όλα αυτά που λέμε και κανείς δεν ξέρει στα σίγουρα τι θα συμβεί στο τέλος.
Άβαταρ μέλους
sys3x

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sys3x »

πατησιωτης έγραψε: 27 Οκτ 2023, 15:41
sys3x έγραψε: 27 Οκτ 2023, 15:31
πατησιωτης έγραψε: 27 Οκτ 2023, 15:19

Έφυγες από το θέμα της δήθεν κατανόησης της ουκρανικής αντίστασης και από τους αντιπάλους της.Δεν υπάρχει καμμία παρόμοια κατανόηση από τους ρωσόφιλους.
Δεν κατηγορεί οποιοσδήποτε *φιλος τους Ουκρανούς για το ότι αντιστέκονται - αγωνίζονται, ξεκόλλα, είναι πολύ βαρετό.
Εντάξει,δεν έχει νόημα αυτό τη στιγμή που υπάρχει το αντίστοιχο νήμα και τα σχόλια αυτών που ανέφερα.
Ο καθένας μπορεί να τα διαβάσει και να σχηματίσει γνώμη.
Δεν είναι θέμα γνώμης, είτε δεν αντιλήφθηκες το πόηντ μου και είπες την μαλακία σου είτε το αντιλήφθηκες και είπες να πεις την μαλακία σου, είναι πολύ απλό.
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ

.
Άβαταρ μέλους
sys3x

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sys3x »

Kauldron έγραψε: 27 Οκτ 2023, 15:41
sys3x έγραψε: 27 Οκτ 2023, 14:52

Η πλάκα είναι ότι κανένας δεν κατηγορεί τους Ουκρανούς για την αντίσταση που κάνουν έτσι όπως την κάνουν και με τις πλάτες που την κάνουν αλλά τα ζαβά εδώ κατηγορούν τους Παλαιστίνιους που ζούνε κάτω από καθεστώς απαρντχάηντ και μέσα στην μεγαλύτερη ανοιχτή φυλακή του πλανήτη.
:g030:
Πιάσε και μία με τυροκαυτερή.
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ

.
zteo

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από zteo »

https://m.902.gr/eidisi/kosmos/345563/o ... etoimase-o
Καλά σας είχα γράψει ότι το Ισραήλ έχει χάσει. Από ότι κατάλαβα θέλουν να κάνουν εισβολή και εθνοκαθαρση χωρίς να πληρώσουν το τίμημα σε νεκρούς.
Εκεί που φτάσανε τα πράγματα δύο λύσεις υπάρχουν για το Ισραήλ.
Η αποδέχεται κρατος της Παλαιστίνης στα σύνορα του 1967
Η προχωράει σε ναζιστικού τύπου γενοκτονία με την κατακραυγή εναντίον του και πληρώνοντας το κόστος σε ανθρώπινες ζωές.
Κουλης για Τέμπη
Και εγω υπάλληλος ειμαι
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Διεθνής πολιτική”