!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Ψηφίσουμε Στέφανο Κασσελάκη για πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ

Η πολιτική στην Ελλάδα. Νέα, προτάσεις, κριτικές και σχόλια.
Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης

Re: Ψηφίσουμε Στέφανο Κασσελάκη για πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης »

Ναύτης έγραψε: 24 Οκτ 2023, 11:43
Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης έγραψε: 24 Οκτ 2023, 11:29 Και άργησε. Έξω όλα τα αριστερόμνημόνιακα και βαρίδια, μόνο φρέσκα πρόσωπα τεχνοκρατικα να πουλήσουν μούρη στην πλέμπα, με μια εσάνς κοινωνικής ευαισθησίας. Οποίος είναι αριστερός, να πάει στο ΚΚΕ.
:lol: καλό
Τέσπα, είπε μια κουβέντα ο Σκουρλέτης που ήταν σωστή: δεν ξέρω αν έχει καταλάβει [ο Κασσελάκης] πού βρίσκεται και αν έχει καταλάβει πού έχει εκλεγεί.
Καλά να διαγράφει τον πρώην πασόκο μπέκρα, ΟΚ ρε παιδί μου, αλλά να διαγράφει ας πούμε και τον Βίτσα; [και μάλιστα τηλεγραφικά]
Θα πει κάποιος, μα κι αυτοί οι πέπονες της ομπρέλας άλλη δουλειά δεν κάνουν μέρα-νύχτα, παρά έχουν πιάσει στασίδι στο τελεβίζιο και υπονομεύουν τον Κασσελάκη.
ΟΚ, σωστό, αλλά τράβα ο ένας-τράβα ο άλλος το σκοινί, στο τέλος θ' απομείνει στην Κουμουνδούρου μονάχα ο γάτος στα κεραμίδια.
Σε όλα τα άλλα κόμματα, με πολύ λιγότερα θα είχαν διαγραφεί. Όλοι αποφάσισαν μια διαδικασία, ψηφίστηκε ένας πρόεδρος, τελειωσε. Όλοι ξέρουμε πως δε σου αρέσει, βούλωσε το, πες πως πρέπει να στηρίξουμε για το καλό του κόμματος, πες τις οποίες διαφωνίες σου πολιτισμένα, και αν δεν τα πάει καλά στις ευρωεκλογές, βάλε ζήτημα ηγεσίας. Αυτοί απλά ζητούσαν να διαγραφούν, να το παίξουν θύματα, και να τους μαζέψει η αχτσιογλου όταν αποτύχει με το καλό ο κασσελακης.
Για μένα, το λοιπόν, το πιο εκπληκτικό,
πιο επιβλητικό, πιο μυστηριακό και πιο μεγάλο,
είναι ένας μπαχαλος που τον μποδίζουν να βαδίζει,
είναι ένας μπαχαλος που τον αλυσοδένουνε.
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ »

Αδελφές και παληκάρια γίνανε μαλλιά κουβάρια.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
Ναύτης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ναύτης »

Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης έγραψε: 24 Οκτ 2023, 11:49
Ναύτης έγραψε: 24 Οκτ 2023, 11:43
Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης έγραψε: 24 Οκτ 2023, 11:29 Και άργησε. Έξω όλα τα αριστερόμνημόνιακα και βαρίδια, μόνο φρέσκα πρόσωπα τεχνοκρατικα να πουλήσουν μούρη στην πλέμπα, με μια εσάνς κοινωνικής ευαισθησίας. Οποίος είναι αριστερός, να πάει στο ΚΚΕ.
:lol: καλό
Τέσπα, είπε μια κουβέντα ο Σκουρλέτης που ήταν σωστή: δεν ξέρω αν έχει καταλάβει [ο Κασσελάκης] πού βρίσκεται και αν έχει καταλάβει πού έχει εκλεγεί.
Καλά να διαγράφει τον πρώην πασόκο μπέκρα, ΟΚ ρε παιδί μου, αλλά να διαγράφει ας πούμε και τον Βίτσα; [και μάλιστα τηλεγραφικά]
Θα πει κάποιος, μα κι αυτοί οι πέπονες της ομπρέλας άλλη δουλειά δεν κάνουν μέρα-νύχτα, παρά έχουν πιάσει στασίδι στο τελεβίζιο και υπονομεύουν τον Κασσελάκη.
ΟΚ, σωστό, αλλά τράβα ο ένας-τράβα ο άλλος το σκοινί, στο τέλος θ' απομείνει στην Κουμουνδούρου μονάχα ο γάτος στα κεραμίδια.
Σε όλα τα άλλα κόμματα, με πολύ λιγότερα θα είχαν διαγραφεί. Όλοι αποφάσισαν μια διαδικασία, ψηφίστηκε ένας πρόεδρος, τελειωσε. Όλοι ξέρουμε πως δε σου αρέσει, βούλωσε το, πες πως πρέπει να στηρίξουμε για το καλό του κόμματος, πες τις οποίες διαφωνίες σου πολιτισμένα, και αν δεν τα πάει καλά στις ευρωεκλογές, βάλε ζήτημα ηγεσίας. Αυτοί απλά ζητούσαν να διαγραφούν, να το παίξουν θύματα, και να τους μαζέψει η αχτσιογλου όταν αποτύχει με το καλό ο κασσελακης.
Μπορεί, αλλά δεν είναι ακριβώς κι ο Ανδρέας Παπανδρέου για να διαγράφει ιστορικά στελέχη από το αεροπλάνο εν πτήσει.
Τέσπα, καθώς σού είπα, έτσι όπως το πάνε και οι μεν και οι δε, στο τέλος θ' απομείνουν άπαντες με τον μουτζούρη ανά χείρας.
Άβαταρ μέλους
Frappezitis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Frappezitis »

Έχω την υποψία μήπως πήγε στο Μακρονήσι για να επιθεωρήσει τους χώρους στρατωνισμού των διαγραφεντων.
Αξιοι διάδοχοι των ναζί οι :078: ισραηλινοι.
Άβαταρ μέλους
georgebi

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από georgebi »

Και σεις τέκνον Βρουτε Σαραντακο; :e040:

Εικόνα

Τουλάχιστο από ενα μορφωμένο άνθρωπο σαν και σας περίμενα κάποια πιο εποικοδομητική κριτική...και όχι αυτό :roll:

Εικόνα
看起来和闻起来像狗屎的东西,您无需舔以确保它是狗屎..... :102:
Spoiler
Ότι φαίνεται σκατά και μυρίζει σαν σκατά δεν χρειάζεται να το γλείψεις για να βεβαιωθείς ότι είναι σκατά..
Zelda

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Zelda »

Το διάβασα κάπου (ή αν ειχε χιούμορ ο Τζουμάκας)

Κασσελάκης: Τιμώ τους αγώνες του Στέφανου Τζουμάκα τόσο κατά την περίοδο της Χούντας όσο και στη Μεταπολίτευση. Δεν μπορώ ομως... κλπ κλπ

Τζουμάκας: Τιμώ τους αγώνες του Στέφανου Κασσελάκη στην Goldman Sachs, αλλά...
πατησιωτης
Phorum.gr user: πατησιωτης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από πατησιωτης »

dna replication έγραψε: 23 Οκτ 2023, 10:52
πατησιωτης έγραψε: 22 Οκτ 2023, 22:19
Μπίστης έγραψε: 22 Οκτ 2023, 18:34 Ή ... μην μου πεις πως ο Νικόλας είναι στον Σύριζα !! Τι σόι φαν είμαι θα μου πεις ... εεε, με τόσες μεταγραφές !
Λυπούμαι που θα στο πω αλλά να μην ξέρεις ότι άνθρωπος που σε ...ενέπνευσε :lol: και πήρες το όνομά του είναι χρόνια τώρα βασικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ δείχνει ότι όσα λες περί πολιτικής δεν πατάνε σε γνώση των δεδομένων.
Αλλά μη παρεξηγείσαι,υπάρχουν και πολύ χειρότερα ούφο όπως ο Αχτσιόγλου και οι περί αυτήν,ομπρέλες ή ....αδιάβροχα :lol: που στο κάτω κάτω αυτό είναι το επάγγελμά τους.Λίγοι είναι αυτοί που σκέφθηκαν ότι όλα όσα αποκαλύπτονται σήμερα για τις δηλώσεις Κασσελάκη εκθέτουν πάνω απ όλα τους αντιπάλους του που ορθώς θα διαγραφούν από αυτόν όχι για κανένα άλλο λόγο αλλά λόγω απίστευτης ΤΕΜΠΕΛΙΑΣ.
Οι τεμπέληδες της εύφορης κοιλάδας της αριστεράς δεν έψαξαν καν στην προεκλογική εσωκομματική περίοδο τι είχε πει και γράψει στο παρελθόν ο Κασσελάκης.Εάν αυτά έβγαιναν από τότε ο Κασσελάκης θα ερχόταν σε πολύ δύσκολη θέση και πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω πως θα τα δικαιολογούσε στο κοινό του ΣΥΡΙΖΑ.
Γιατί δεν το έψαξαν;διότι είναι ακριβώς οι τεμπέληδες της εύφορης κοιλάδας.Φίλης,Σκουρλέτης και λοιποί δεν είναι παρά αμπελοφιλόσοφοι που κάνουν αμπελοφιλοσοφικές συζητήσεις περί αριστεράς και δεν βάζουν έναν άνθρωπο να πάρει τηλέφωνο στην Αμερική και να τους φέρει τα ρεπουμπλικανικά άρθρα του Κασσελάκη για να το εκθέσουν στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ.Τώρα ξύπνησαν που έχει βγει πρόεδρος;
επιμένουν σε πολιτικούς όρους και δεν ξέρουν πως γινεται η συγχρονη πολιτική ?
μόνο να υποσκάπτεις την εικόνα του αντίπαλου και να φτιάχνεις αντίστοιχα θετική εικόνα για τον δικό σου?
Aυτά που έγραψα εγώ προχθές τα ρωτούσαν σήμερα όλοι οι δημοσιογράφοι στον Φίλη και τον Σκουρλέτη.
Καλά δεν ξέρατε τι είχε γράψει να το πείτε πριν τις εκλογές;και έπαιρναν κουφές απαντήσεις στυλ δεν είχε γραφεί σε ελληνικές εφημερίδες. :lol:
Τι θα πει πολιτικούς όρους;δεν είναι πολιτικός όρος να βάζει για πρόεδρος κάποιος που έγραφε ότι οι απολύσεις στο δημόσιο που είχε προβλέψει το μνημόνιο ήσαν λίγες,σε ένα κόμμα που χάλασε τον κόσμο να πάρει πίσω μέχρι και τις συμβασιούχες καθαρίστριες του δημοσίου;
Τα ομπρελοειδή σούργελα έχασαν το κόμμα τους επειδή είναι τεμπέληδες και δεν διαβάζουν όχι ξένο τύπο αλλά ούτε ελληνόφωνο ξένο τύπο.Ζούν στο δικό τους μικρόκοσμο και δεν μπορούν να δούν πέρα από αυτόν αλλά ήθελαν και να διοικήσουν τη χώρα.
Άβαταρ μέλους
ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ »

Απευθύνω έκκληση για ενότητα
Ο χρήστης που γκρέμισε τον εθνολαϊκισμό
πατησιωτης
Phorum.gr user: πατησιωτης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από πατησιωτης »

https://www.liberal.gr/d-triantafyllidi ... d0Imp2jago

εν ξέρω αν υπάρχει Ιστορία με κεφαλαίο ή ιστορία με μικρό. Προσπάθησα να μελετήσω όσο καλύτερα μπορούσα το παρελθόν και σίγουρα δεν θα προλάβω να δω το μέλλον.

Ως άνθρωπος που ζει μέσα σε μια κοινωνία, συμμετείχα στον βαθμό που μου αναλογούσε σε διάφορα γεγονότα, ενώ στα περισσότερα απ’ όσα συνέβαιναν γύρω μου ήμουν προσεκτικός παρατηρητής και προσπαθούσα, μέσα στον υποκειμενισμό μου, να προσεγγίσω κάθε φορά την αλήθεια και το νόημα των πραγμάτων. Άλλοτε το κατάφερα κι άλλοτε όχι.

Αναπολώντας την πρόσφατη ιστορία του τόπου, μπορώ με σαφήνεια να καταγράψω την άποψη μου, γνωρίζοντας πως όταν γράφω δεν το κάνω για να αποκτήσω νέους φίλους, μα κινδυνεύοντας να χάσω και τους παλιούς.

Η αρχή έγινε με τα Δεκεμβριανά του 2008, όταν ορδές ατάκτων, συνεπικουρούμενες από συμμορίες αλλοδαπών, πυρπόλησαν το κέντρο της Αθήνας, πλιατσικολόγησαν καταστήματα και επέβαλαν ένα κλίμα τρομοκρατίας. Ήταν η εποχή που τα σκληροπυρηνικά μέλη της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ και μετέπειτα υπουργοί της Π.Φ.Α. κρατούσαν σκληρή κι ανυποχώρητη στάση μιλώντας για «εξέγερση της νεολαίας». Αρωγός στα σχέδιά τους ήταν και η τότε κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, η οποία κράτησε στάση ανοχής και ενδοτικότητας, επιτρέποντας στις συμμορίες να επιβάλλουν το δικό τους νόμο.

Από εκεί και πέρα δεν απέμενε τίποτα άλλο από το να βρεθεί η κατάλληλη ευκαιρία και αυτή δεν ήταν άλλη από τον κίνδυνο άτακτης χρεοκοπίας της χώρας και τα Μνημόνια. Ο ΣΥΡΙΖΑ ανέβηκε στα κάγκελα, συμμάχησε με τα ακροδεξιά μορφώματα της πάνω πλατείας, ενώ στελέχη του έδιναν συνεντεύξεις στα αντίσκηνα ημιπαραφρόνων τύπων, οι οποίοι καλούσαν σε εκκαθαρίσεις του παλιού κατεστημένου.

Και άλλες χώρες βρέθηκαν στο χείλος του γκρεμού με την ευρωπαϊκή κρίση δημόσιου χρέους, μόνο που εκεί τα κόμματα έκατσαν γύρω από ένα τραπέζι, συζήτησαν και κατέληξαν σε κοινά προγράμματα σωτηρίας της πατρίδας τους.

Σε εμάς, ο ΣΥΡΙΖΑ απέκλεισε κάθε συζήτηση στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού συστήματος και προωθούσε την «άμεση δημοκρατία» των αγανακτισμένων πλατειών, απειλώντας με κρεμάλες του προδότες που υπέγραψαν τα μνημόνια. Απέρριψε την υιοθέτηση των προτάσεων Χαρδούβελη κόστους περίπου 1 δις Ευρώ, μα αναγκάστηκε λίγους μήνες αργότερα να υπογράψει το τρίτο μνημόνιο, το πιο αχρείαστο και πανάκριβο στην ιστορία, μόνο και μόνο για να παραμείνει στην εξουσία υποθηκεύοντας για 99 χρόνια τη δημόσια περιουσία, λες και την είχε κληρονομήσει και ήταν δική του για να την κάνει ό,τι θέλει.

Από το 2008 και μετά, με κύρια ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ, η τοξικότητα του δημόσιου λόγου, η εχθροπάθεια, η κατασκευή εχθρών, το λιντσάρισμα των πολιτικών αντιπάλων, η δράση ενός έμμισθου διαδικτυακού παρακράτους, θρονιάστηκαν για τα καλά στην πατρίδα μας, δηλητηριάζοντας τη δημόσια σφαίρα, αλλά και τις διαπροσωπικές σχέσεις των πολιτών.

Στα χρόνια της διακυβέρνησής του, εκκολαπτόμενοι και wannabe κομισάριοι, αλώνιζαν απειλώντας θεούς και δαίμονες στις δημόσιες υπηρεσίες, προκαλώντας παράλυση στη λειτουργία τους και εγκαθιστώντας κλίμα τρομοκρατίας για τους μη αρεστούς σε αυτούς δημοσίους υπαλλήλους.

Μα και χάνοντας, δημοκρατικά τις εκλογές, αντί για κάτσουν και να σκεφτούν τι έφταιξε, πού έκαναν λάθος, τί δεν υπολόγισαν σωστά, εξαπέλυσαν έναν οχετό ύβρεων και προσβολών τόσο απέναντι στην κυβέρνηση, όσο και στους πολίτες που δεν τους ψήφισαν. Το ίδιο συνέχισε να κάνει και μετά τη διπλή εκλογική συντριβή φέτος.

Ανεπρόκοποι νεο-κομμουνιστές, ιζήματα του αυριανισμού, ακροδεξιοί που μεταμορφώθηκαν σε αριστερούς μέσα σε μια νύχτα, ανεπάγγελτα επαγγελματικά στελέχη διαφόρων οργανώσεων της αριστεράς μετά το 1974, μία στρατιά μετακλητών υπαλλήλων που δεν δούλεψαν σε πραγματική δουλειά ούτε μία μέρα στη ζωή τους, ενδιαφέρονταν μονάχα για την κατάληψη και τη νομή της εξουσίας, οργανώνοντας δείπνα με σουβλάκια κάτω από το πορτραίτο του, τουλάχιστον, αμφιλεγόμενου ως προσωπικότητα Άρη Βελουχιώτη.

Αν με ρωτούσε κανείς: πώς αξιολογείς την τελευταία δεκαπενταετία, θα απαντούσα μονολεκτικά: κλεμμένη.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έκλεψε από την χώρα και τους πολίτες μία ολόκληρη δεκαπενταετία, προκειμένου να πραγματοποιηθούν οι ονειρώξεις και οι εμμονές μίας παρέας, η μοναδική συμβολή της οποίας ήταν ο εκστογλανισμός της κοινωνίας, κατά τον εύστοχο χαρακτηρισμό του Βαγγέλη Βενιζέλου.

Δεν ξέρω πως η Ιστορία ή ιστορικοί του μέλλοντος θα χαρακτηρίσουν την δεκαπενταετία 2008 - 2023 και την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ. Εκείνο που ξέρω είναι πως πολλοί, ολοένα και περισσότεροι καθημερινά, συνειδητοποιούν πως ο ΣΥΡΙΖΑ μα έκλεψε αυτά τα χρόνια. Αντί να προσπαθήσουμε να συμμαζέψουμε τη χώρα και την οικονομία, έπρεπε να δίνουμε μάχες για να την αλλάξει ο γεωπολιτικός προσανατολισμός της χώρας και βρεθούμε εκτός Ε.Ε. και ΝΑΤΟ, για να μην μετατραπούν οι συνοικίες των πόλεων σε λατινοαμερικανικές φαβέλες και γυρίσουμε μερικούς αιώνες πίσω.

Αυτά τα κλεμμένα χρόνια κανείς δεν μπορεί να μας τα επιστρέψει. Αυτά τα κλεμμένα χρόνια, θα είναι η σφραγίδα του φακέλου που θα μείνει για μελέτη από την Ιστορία.
Άβαταρ μέλους
georgebi

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από georgebi »

Κι άλλοι δυο ποιοτικοί πόντοι στο σακούλι του Κασσελακαρου :smt038

Εικόνα

Εικόνα
看起来和闻起来像狗屎的东西,您无需舔以确保它是狗屎..... :102:
Spoiler
Ότι φαίνεται σκατά και μυρίζει σαν σκατά δεν χρειάζεται να το γλείψεις για να βεβαιωθείς ότι είναι σκατά..
Άβαταρ μέλους
southern
Phorum.gr user: southern

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από southern »

Εικόνα
Σατυρικό σκίτσο του simple man
Δελτίο τύπου της Δράσης υπερ της στεγης ψευτομακεδονικου πολιτισμου το 2012, αναδημοσιευμενο στην επισημη σελίδα του Ουρανιου Τοξου http://www.florina.org/news/2012/october06_g.asp
https://www.phorum.com.gr/viewtopic.php?f=29&t=21951
Άβαταρ μέλους
Arisvilla

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Arisvilla »

Οι φιλοσκουρλετηδες να πάρουν τον μπουλο και να πάνε στη ΝΔ του κουλη για την οποία δεν λένε τίποτε. Επίσης να πληροφορησουμε τους ομπρελαδες ότι εμείς οι πλημμυροπαθεις της Θεσσαλίας που χάσαμε σπίτι και δουλειά δεν ενδιαφερόμαστε για το τι έλεγε ο Κασελακης πριν 10 χρόνια. Δεν έχουμε πάρει φράγκο από τους Κουλοαγοραστους, δεν έχουμε στον ήλιο μοίρα και αυτό μας καίει.
Άβαταρ μέλους
Green Dragon
Phorum.gr user: Green Dragon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Green Dragon »

πατησιωτης έγραψε: 24 Οκτ 2023, 12:57 https://www.liberal.gr/d-triantafyllidi ... d0Imp2jago

εν ξέρω αν υπάρχει Ιστορία με κεφαλαίο ή ιστορία με μικρό. Προσπάθησα να μελετήσω όσο καλύτερα μπορούσα το παρελθόν και σίγουρα δεν θα προλάβω να δω το μέλλον.

Ως άνθρωπος που ζει μέσα σε μια κοινωνία, συμμετείχα στον βαθμό που μου αναλογούσε σε διάφορα γεγονότα, ενώ στα περισσότερα απ’ όσα συνέβαιναν γύρω μου ήμουν προσεκτικός παρατηρητής και προσπαθούσα, μέσα στον υποκειμενισμό μου, να προσεγγίσω κάθε φορά την αλήθεια και το νόημα των πραγμάτων. Άλλοτε το κατάφερα κι άλλοτε όχι.

Αναπολώντας την πρόσφατη ιστορία του τόπου, μπορώ με σαφήνεια να καταγράψω την άποψη μου, γνωρίζοντας πως όταν γράφω δεν το κάνω για να αποκτήσω νέους φίλους, μα κινδυνεύοντας να χάσω και τους παλιούς.

Η αρχή έγινε με τα Δεκεμβριανά του 2008, όταν ορδές ατάκτων, συνεπικουρούμενες από συμμορίες αλλοδαπών, πυρπόλησαν το κέντρο της Αθήνας, πλιατσικολόγησαν καταστήματα και επέβαλαν ένα κλίμα τρομοκρατίας. Ήταν η εποχή που τα σκληροπυρηνικά μέλη της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ και μετέπειτα υπουργοί της Π.Φ.Α. κρατούσαν σκληρή κι ανυποχώρητη στάση μιλώντας για «εξέγερση της νεολαίας». Αρωγός στα σχέδιά τους ήταν και η τότε κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, η οποία κράτησε στάση ανοχής και ενδοτικότητας, επιτρέποντας στις συμμορίες να επιβάλλουν το δικό τους νόμο.

Από εκεί και πέρα δεν απέμενε τίποτα άλλο από το να βρεθεί η κατάλληλη ευκαιρία και αυτή δεν ήταν άλλη από τον κίνδυνο άτακτης χρεοκοπίας της χώρας και τα Μνημόνια. Ο ΣΥΡΙΖΑ ανέβηκε στα κάγκελα, συμμάχησε με τα ακροδεξιά μορφώματα της πάνω πλατείας, ενώ στελέχη του έδιναν συνεντεύξεις στα αντίσκηνα ημιπαραφρόνων τύπων, οι οποίοι καλούσαν σε εκκαθαρίσεις του παλιού κατεστημένου.

Και άλλες χώρες βρέθηκαν στο χείλος του γκρεμού με την ευρωπαϊκή κρίση δημόσιου χρέους, μόνο που εκεί τα κόμματα έκατσαν γύρω από ένα τραπέζι, συζήτησαν και κατέληξαν σε κοινά προγράμματα σωτηρίας της πατρίδας τους.

Σε εμάς, ο ΣΥΡΙΖΑ απέκλεισε κάθε συζήτηση στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού συστήματος και προωθούσε την «άμεση δημοκρατία» των αγανακτισμένων πλατειών, απειλώντας με κρεμάλες του προδότες που υπέγραψαν τα μνημόνια. Απέρριψε την υιοθέτηση των προτάσεων Χαρδούβελη κόστους περίπου 1 δις Ευρώ, μα αναγκάστηκε λίγους μήνες αργότερα να υπογράψει το τρίτο μνημόνιο, το πιο αχρείαστο και πανάκριβο στην ιστορία, μόνο και μόνο για να παραμείνει στην εξουσία υποθηκεύοντας για 99 χρόνια τη δημόσια περιουσία, λες και την είχε κληρονομήσει και ήταν δική του για να την κάνει ό,τι θέλει.

Από το 2008 και μετά, με κύρια ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ, η τοξικότητα του δημόσιου λόγου, η εχθροπάθεια, η κατασκευή εχθρών, το λιντσάρισμα των πολιτικών αντιπάλων, η δράση ενός έμμισθου διαδικτυακού παρακράτους, θρονιάστηκαν για τα καλά στην πατρίδα μας, δηλητηριάζοντας τη δημόσια σφαίρα, αλλά και τις διαπροσωπικές σχέσεις των πολιτών.

Στα χρόνια της διακυβέρνησής του, εκκολαπτόμενοι και wannabe κομισάριοι, αλώνιζαν απειλώντας θεούς και δαίμονες στις δημόσιες υπηρεσίες, προκαλώντας παράλυση στη λειτουργία τους και εγκαθιστώντας κλίμα τρομοκρατίας για τους μη αρεστούς σε αυτούς δημοσίους υπαλλήλους.

Μα και χάνοντας, δημοκρατικά τις εκλογές, αντί για κάτσουν και να σκεφτούν τι έφταιξε, πού έκαναν λάθος, τί δεν υπολόγισαν σωστά, εξαπέλυσαν έναν οχετό ύβρεων και προσβολών τόσο απέναντι στην κυβέρνηση, όσο και στους πολίτες που δεν τους ψήφισαν. Το ίδιο συνέχισε να κάνει και μετά τη διπλή εκλογική συντριβή φέτος.

Ανεπρόκοποι νεο-κομμουνιστές, ιζήματα του αυριανισμού, ακροδεξιοί που μεταμορφώθηκαν σε αριστερούς μέσα σε μια νύχτα, ανεπάγγελτα επαγγελματικά στελέχη διαφόρων οργανώσεων της αριστεράς μετά το 1974, μία στρατιά μετακλητών υπαλλήλων που δεν δούλεψαν σε πραγματική δουλειά ούτε μία μέρα στη ζωή τους, ενδιαφέρονταν μονάχα για την κατάληψη και τη νομή της εξουσίας, οργανώνοντας δείπνα με σουβλάκια κάτω από το πορτραίτο του, τουλάχιστον, αμφιλεγόμενου ως προσωπικότητα Άρη Βελουχιώτη.

Αν με ρωτούσε κανείς: πώς αξιολογείς την τελευταία δεκαπενταετία, θα απαντούσα μονολεκτικά: κλεμμένη.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έκλεψε από την χώρα και τους πολίτες μία ολόκληρη δεκαπενταετία, προκειμένου να πραγματοποιηθούν οι ονειρώξεις και οι εμμονές μίας παρέας, η μοναδική συμβολή της οποίας ήταν ο εκστογλανισμός της κοινωνίας, κατά τον εύστοχο χαρακτηρισμό του Βαγγέλη Βενιζέλου.

Δεν ξέρω πως η Ιστορία ή ιστορικοί του μέλλοντος θα χαρακτηρίσουν την δεκαπενταετία 2008 - 2023 και την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ. Εκείνο που ξέρω είναι πως πολλοί, ολοένα και περισσότεροι καθημερινά, συνειδητοποιούν πως ο ΣΥΡΙΖΑ μα έκλεψε αυτά τα χρόνια. Αντί να προσπαθήσουμε να συμμαζέψουμε τη χώρα και την οικονομία, έπρεπε να δίνουμε μάχες για να την αλλάξει ο γεωπολιτικός προσανατολισμός της χώρας και βρεθούμε εκτός Ε.Ε. και ΝΑΤΟ, για να μην μετατραπούν οι συνοικίες των πόλεων σε λατινοαμερικανικές φαβέλες και γυρίσουμε μερικούς αιώνες πίσω.

Αυτά τα κλεμμένα χρόνια κανείς δεν μπορεί να μας τα επιστρέψει. Αυτά τα κλεμμένα χρόνια, θα είναι η σφραγίδα του φακέλου που θα μείνει για μελέτη από την Ιστορία.
Ξεχωρίζω το 'ο Συριζα έκλεψε μια δεκαπενταετία' ενώ ήταν 4 χρόνια κυβέρνηση. Κλασικός ακροκεντρώος πανίβλακας. Οι άλλοι που κυβερνούσαν δεν φταίνε, φταίει περισσότερο ο Συριζα. Χου ρε!
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εσωτερική Πολιτική”