!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Βγάζουν selfie το δημόσιο θηλασμο τους

Κοινωνικά θέματα και προβληματισμοί
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Άβαταρ μέλους
blackpaint

Re: Βγάζουν selfie το δημόσιο θηλασμο τους

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από blackpaint »

Otto Weininger έγραψε: 05 Νοέμ 2018, 15:31
Ίφιδα έγραψε: 05 Νοέμ 2018, 15:24
Otto Weininger έγραψε: 05 Νοέμ 2018, 14:51

H άγνοιά μου ;;; Δηλαδή δεν πειράζει που πηγαίνεις το μωρό για σόου με κάμερες και 200 άτομα γύρω γύρω, αρκεί να του πετάξεις το βυζί στη μούρη (δεν θήλαζε) και νιώθει ηρεμία ;
Είναι άγνοια να πιστεύεις πως το στήθος για το παιδί ειναι μονο φαγητό. Φυσικά και το παιδί νιώθει ασφάλεια με το στήθος στο στόμα, πολλές φορές δεν τρώει απλά το χρησιμοποιεί για πιπιλα, το ηρεμεί και κοιμάται.
Σόου με κάμερες και 200 άτομα γυρω γύρω παίζει και στην εκκλησία π.χ, να μη το πάνε εκεί;

Ναί, σε πολλές περιπτώσεις όταν ένα παιδί ειναι ανήσυχο, το να του βάλεις στο στόμα το στήθος το ηρεμεί, ακόμα κι αν δεν τρώει.

Θηλασμός: ένεση ψυχικής υγείας
Θηλασμός: ένεση ψυχικής υγείας

Η μητέρα καλείται να επιτελέσει ένα δύσκολο έργο, αφού ο θηλασμός στην αρχή μπορεί να είναι επώδυνος και κουραστικός, ώσπου να εδραιωθεί η γαλουχία. Η στήριξη από το οικογενειακό και επαγγελματικό περιβάλλον, καθώς και από τους επαγγελματίες υγείας (παιδίατρος, γυναικολόγος κλπ) είναι απαραίτητη, ώστε η γυναίκα να αφοσιωθεί ολοκληρωτικά στο νέο της ρόλο.

Πολλές φορές , δυστυχώς, δε βρίσκει καμία στήριξη, και αυτός είναι ο πιο συχνός λόγος που οι γυναίκες παραιτούνται από τον θηλασμό, στερώντας έτσι ένα σπάνιο δώρο από τον εαυτό τους και το παιδί τους. Η πιο συνηθισμένη απάντηση στο ερώτημα : «γιατί κλαίει το μωρό», είναι: «δεν χορταίνει με το γάλα σου, δώσε ξένο», αγνοώντας το γεγονός πως είναι ελάχιστες οι περιπτώσεις η γυναίκα να μην μπορεί να θηλάσει. Άλλες συστάσεις όπως :«δώσε του πιπίλα»,«θήλαζε με ωράριο», «έχεις πολύ γάλα και θα παχύνει», «θα το κακομάθεις κάθε τρεις και λίγο στο στήθος», μειώνουν δραστικά τις πιθανότητες για αποκλειστικό θηλασμό.
....

Επίσης, στις δυτικές κοινωνίες η σεξουαλικοποίηση του γυναικείου στήθους έχει καταφέρει το ευρύ κοινό να αποδέχεται τη χρήση του ως διαφημιστικό μέσο σε μαρκίζες, αφίσες και ταινίες, αλλά να θεωρεί ταμπού και προσβλητικό το δημόσιο θηλασμό, ξεχνώντας πως πριν μόλις μισό αιώνα οι γυναίκες θήλαζαν ελεύθερα τα παιδιά τους σε αυλές, χωράφια και πλατείες, μιας που ο θηλασμός ήταν μονόδρομος για τις περισσότερες οικογένειες.

Πλέον, αποτελεί «ιδιωτική στιγμή» και η θηλάζουσα μητέρα αναγκάζεται να κρύβεται κάτω από καλύμματα σε τουαλέτες κι αμάξια ώστε να θρέψει το μωρό της, χωρίς να προσβάλλει το κοινό αίσθημα, αλλιώς χαρακτηρίζεται ως επιδειξιομανής και ανήθικη. Εναλλακτική λύση η παραμονή στο σπίτι για τουλάχιστον έξι μήνες! Η ψυχοσύνθεση της γυναίκας καταρρακώνεται και ο θηλασμός φαντάζει καταναγκαστικό έργο σε μια κοινωνία που δεν εχει κανένα πρόβλημα με την επίδειξη του γυναικείου στήθους από την τραγουδίστρια της αρεσκείας του.Επιπλέον, κακόβουλες γνώμες όπως «θα πέσει το στήθος σου», «πώς θα σε ακουμπά ο άντρας σου», συμβάλλουν στο να αισθάνεται η γυναίκα μειονεκτικά και μοναχικά.

......
Όσον αφορά στο βρέφος, πέρα από το γεγονός πως το μητρικό γάλα είναι το μοναδικό γάλα προσαρμοσμένο στις ανάγκες του, τα ψυχικά οφέλη πολλαπλασιάζονται. Ο θηλασμός, πέρα από σίτιση, παρέχει στο παιδί την ασφάλεια που χρειάζεται ώστε να αναπτυχθεί ψυχοσυναισθηματικά. Όταν ο μητρικός θηλασμός παρέχεται ανεμπόδιστα και κατ’ απαίτηση του βρέφους, από την πρώτη ώρα της ζωής του, το βρέφος μοιάζει να είναι πιο ήρεμο, συνεργάσιμο και να έχει καλύτερο ύπνο.

....
Το βρέφος που δεν έχει ικανοποιήσει το στοματικό στάδιο μέσω της ενστικτώδους ανάγκης για θηλασμό, έχει μεγαλύτερη προδιάθεση για νευρώσεις, τικ, δερματίτιδες και διατροφικές διαταραχές. Το στόμα είναι η πρωταρχική πηγή ευχαρίστησης και απόλαυσης για κάθε θηλαστικό ον. Αν αυτή η ανάγκη αμελήθηκε ή διεκόπη ξαφνικά, σε μεγαλύτερες ηλικίες βλέπουμε μια διαρκή και αγωνιώδη αναζήτηση απόλαυσης δια της στοματικής οδού, που εκδηλώνεται με διάφορους τρόπους, όπως το κάπνισμα, το φαγητό, η τάση πολυλογίας κ.α. Παρόμοια αποτελέσματα έχει η ξαφνική διακοπή της πιπίλας ή της σίτισης με μπιμπερό, μιας που και τα δυο υποκαθιστούν την ανάγκη για θηλασμό.

.......

Το στήθος παρέχεται στο βρέφος, και μετέπειτα στο νήπιο, ως πηγή ψυχοσυναισθηματικής ασφάλειας. Είναι εκεί, όχι μόνο για να κορεστεί η σωματική πείνα και δίψα, αλλά και η ανάγκη για ανακούφιση του πόνου, για ηρεμία, για να κοιμηθεί, για να επικοινωνήσει τα συναισθήματά του.

https://www.maxmag.gr/psychologia/thila ... kis-ygias/
Εγώ που έχω άγνοια, δεν θα άφηνα την γυναίκα μου -πέραν ανάγκης- να σουρνει το παιδι σε καφέ, βόλτα, εμπόρικα κέντρα και κάποια στιγμή να πετάει το βυζι όξω απροκάλυπτα για να το ταΐσει ή για να νιώσει ηρεμία.

Είναι και θέμα υγιεινής για το βρέφος πάνω από όλα.

Αλλά οκ, στην Ελλάδα είμαστε, μαζί με την γέννα οι ελληνίδες παίρνουν και πτυχίο παιδιάτρου, παιδοψυχολόγου και γενικού χειρουργού.
εργαζομαστε για μια νομοθεσια που αυτη σου η δηλωση να μπορει να αποτελεσει αιτια διαζυγιου...ακους εκει δεν θα την αφηνα και να πετάει το βυζι όξω απροκάλυπτα

Ειμαστε επισης σε καλο δρομο με την νομοθεσια
http://www.philenews.com/koinonia/eidis ... -thilasmoy
Τη θέσπιση νομοθεσίας ώστε να υπόκειται σε πρόστιμο που θα φθάνει μέχρι και τις €3.000 όποιος παρεμποδίσει ή σχολιάσει ή έστω δημιουργήσει ήχο που να απειλεί ή να προκαλεί ή να προσβάλλει μητέρα η οποία θηλάζει το μωρό της σε δημόσιο χώρο προτείνει το ΑΚΕΛ
Άβαταρ μέλους
Otto Weininger

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Otto Weininger »

Κάντε και μια νομοθεσία να μοιράζεστε τα σουτιέν,.τις γοβες και τα κραγιον μετά το διαζύγιο.

Let them make the first mistake. We make the last move.

Άβαταρ μέλους
Cecily Anne

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cecily Anne »

Otto Weininger έγραψε: 05 Νοέμ 2018, 15:31
Εγώ που έχω άγνοια, δεν θα άφηνα την γυναίκα μου -πέραν ανάγκης- να σουρνει το παιδι σε καφέ, βόλτα, εμπόρικα κέντρα και κάποια στιγμή να πετάει το βυζι όξω απροκάλυπτα για να το ταΐσει ή για να νιώσει ηρεμία.

Είναι και θέμα υγιεινής για το βρέφος πάνω από όλα.

Αλλά οκ, στην Ελλάδα είμαστε, μαζί με την γέννα οι ελληνίδες παίρνουν και πτυχίο παιδιάτρου, παιδοψυχολόγου και γενικού χειρουργού.
ΛΟΛΛΛΛΛΛΛΛ
Γιατί θα σε ρώταγα νομίζεις; Και για καφέ θα πήγαινα και για όπου γούσταρα θα πήγαινα. Και αν έπρεπε να φάει θα έτρωγε και δε θα με ενδιέφερε ΚΑΝΕΝΟΣ η γνώμη. Κι άμα δεν σ'αρεσε θα είχα ένα μπουκαλάκι ξύδι να φας κι εσύ.
“I ought to of shot that dog myself, George. I shouldn't ought to of let no stranger shoot my dog.”
Άβαταρ μέλους
Nandros
Phorum.gr user: Nandros
Τοποθεσία: Όπου συχνάζουν ναυτικοί και λοιπά κακοποιά στοιχεία

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Nandros »

Papa John έγραψε: 04 Νοέμ 2018, 23:10 Πάντως το νήμα είναι φοβερό,οι φιλοφρονήσεις και τα καλά λόγια εκατέρωθεν πέφτουν βροχή:):)
Και μάντεψε ποιος ήταν αυτός που ξεκίνησε τα μπινελίκια;
Papa John έγραψε: 04 Νοέμ 2018, 22:19 ..... αυτές τις μαλακισμένες
....
Η πλάκα εδώ είναι ότι μας κράζουνε (ως επί το πλείστον) όσοι και όσες ΔΕΝ έχουν παιδιά και φυσικά δεν πρόκειται να αναλάβουν ΠΟΤΕ την ευθύνη να το κάνουν.Για τέτοια βούρλα μιλάμε που έχουν και άποψη.Με τα λόγια χτίζω ανώγια και κατώγια.
:smt077:
ΚΚΕ 6η Ολομέλεια: Κάναμε το διεθνιστικό μας καθήκον (εννοεί τον Συμμοριτοπόλεμο)
ΧΑ: Είμαστε η σπορά των ηττημένων του '45. Οι εθνικοσοσιαλιστές, οι φασίστες!
Άβαταρ μέλους
enterprise-psi
Υπερσυντονιστής
Phorum.gr user: enterprise-psi
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από enterprise-psi »

Πήξε Οττο :smt005:
The business man whose master plan controls the world each day,
Is blind to indications of his species slow decay.
Άβαταρ μέλους
Naida
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Naida »

Σουβλίτσα έγραψε: 05 Νοέμ 2018, 14:33
Μάλλον δεν καταλαβαίνεις τί σου γράφω. Τεσπα.

Και ξαναλέω για το θέμα: διακριτικός θηλασμός μπορεί να γίνει μια χαρά όταν βρίσκεσαι σε δημόσιο χώρο. Και πραγματικά, δεν μπορώ να φανταστώ οτι υπήρξαν γυναίκες που ήθελαν να θηλάσουν τα παιδιά τους και δεν θήλασαν γιατί δεν μπορούσαν να το κάνουν όταν βρίσκονταν έξω από το σπίτι.
Αυτό που ξέρω εγώ είναι οτι γυναίκες δεν θέλησαν να θηλάσουν για να μην χαλάσουν το στήθος τους.
Το να κάθεσαι σε μια παρέα, δεκα νοματαίοι ξερω γω, και να παρακολουθει κάποιος καρέ καρέ την κίνηση: ανοίγω/κατεβάζω μπλούζα, φέρνω το στήθος έξω, ταίζω το μωρό, δεν νομίζω οτι είναι παράλογο να θεωρείται από κάποιους άβολο, ειδικά με την υπερσεξουαλικοποίηση που επικρατεί στην κοινωνια.

Να μη την παρακολουθεί βρε Σουβλίτσα μου. Αυτό λέμε. Το περίεργο δεν είναι η κοπέλα που θα βγάλει να θηλάσει το μωρό της. Το περίεργο είναι αυτός που παρακολουθεί.
Αλλά βλέπεις από τους ίδιους τους άντρες που γράφουν εδώ ότι δε το θεωρούν καν σεξουαλικό το θέαμα.Και λογικότατο και υγιέστατο. Δε ξέρω τελικά για ποιο λόγο ενοχλεί.
Η απάντηση σε όλα είναι νιάου...

I didn't do it, but If I did, I was drunk.

Que Sera, Sera...
Άβαταρ μέλους
Daje

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Daje »

Εγω θα την αφηνα να θηλαζει υπο την προυποθεση οτι τον ενα βυζο θα τον χρησιμοποιουσε το μωρο και τον αλλο εγω.
Εμεις δεν εχουμε δικαιωμα στο δημοσιο θηλασμο?
https://i.imgur.com/p7krvsa.jpg
Πρόεδρος του Σ.Φ.Σ.Σ.Κ.Π.Ο
Ωραίο πρωτάθλημα ρε κατσικοειδή φυστικοβουτηρομένα λοβοτομημένα καγκουροειδή κατσίκια!
Άβαταρ μέλους
Naida
Μέλη που αποχώρησαν

enterprise-psi έγραψε: 05 Νοέμ 2018, 15:50 Πήξε Οττο :smt005:
:smt005: :smt005:

Que Sera, Sera...
Άβαταρ μέλους
Sid Vicious

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Sid Vicious »

blackpaint έγραψε: 05 Νοέμ 2018, 15:23 επειδη δεν το βλεπετε, ή κανετε πως δεν το βλεπετε, δεν σημαινει πως δεν υπαρχει.
http://www.ant1iwo.com/ant1life/anthrop ... ria-foto-/

«Απίστευτο: Χρήστες του Facebook κατήγγειλαν ηθοποιό για φωτογραφία που την έδειχνε να θηλάζει το μωρό της!»

«Σάλος στα social media. Η υπόθεση προκάλεσε μέχρι και παρέμβαση Υπουργού.»

Το Facebook “κατέβασε” φωτογραφία της ηθοποιού και τηλεοπτικής παρουσιάστριας Μέλανης Στέλιου, στην Κύπρο, να θηλάζει τον πεντάμηνο γιο της, ύστερα από καταγγελία χρήστη, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Τη φωτογραφία, σύμφωνα με την εφημερίδα “Πολίτης”, ανέβασε η ηθοποιός το απόγευμα της Κυριακής στο Instagram και τη δείχνει να θηλάζει τον πέντε μηνών γιο της δημόσια, αλλά διακριτικά, στο αεροδρόμιο Λάρνακας.

Η φωτογραφία προκάλεσε κύματα διαμαρτυρίας από άντρες και γυναίκες, που την κατηγόρησαν λίγο πολύ για προσβολή δημοσίας αιδούς. Τα σχόλια ήταν από σεξιστικά (των αντρών) έως και μισογύνικα (των γυναικών) και την προέτρεπαν να καλύψει το στήθος της, όσο θηλάζει.

Κάποιος από τους σχολιαστές προχώρησε κι ένα βήμα παραπάνω και κατήγγειλε τη φωτογραφία στο Facebook - όπου επίσης “ανέβηκε” - με αποτέλεσμα αυτή να “κατέβει” προσωρινά από τη δημόσια θέα, έως ότου εξεταστεί τι ακριβώς περιέχει.

Υπενθυμίζεται ότι το Facebook έχει δεδηλωμένη πολιτική υπέρ του θηλασμού και επιτρέπει τις φωτογραφίες γυναικών που θηλάζουν, επομένως θεωρείτο εξ αρχής σίγουρο πως η φωτογραφία θα επανεμφανιζόταν.

Αξίζει να σημειωθεί πως υπήρξαν και εκδηλώσεις συμπαράστασης προς τη μητέρα, η οποία πήγαινε στο εξωτερικό για ένα συνέδριο για την παιδική κακοποίηση και πήρε μαζί και το βρέφος της. Ο Υπουργός Υγείας της Κύπρου, Γιώργος Παμπορίδης, με ανάρτηση του στο twitter, τοποθετήθηκε υπέρ του δημόσιου θηλασμού.

«Ντρεπόμαστε για μητέρες που θηλάζουν, αντί για την πολιτιστική μας ανυποληψία. Στο εώτημα Δύση ή Ανατολή πολλοί σπεύδουν έμπρακτα στο δεύτερο» σχολίασε.
Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της κυρίας Ειρήνης Δαραβίγκα από τη Σαντορίνη, η οποία σταμάτησε έξω από εστιατόριο στα Φηρά για να θηλάσει την 23 μηνών κόρη της και δέχθηκε την παρατήρηση των εργαζομένων για την «ανάρμοστη» αυτή πράξη της.
«Στην αρχή με πλησίασε ο σερβιτόρος λέγοντάς μου με επιτακτικό τρόπο ότι το «θέαμα» δεν ήταν κατάλληλο για τους πελάτες του εστιατορίου. Στη συνέχεια βγήκε από την κουζίνα και η ιδιοκτήτρια, φωνάζοντάς μου να αποχωρήσω εάν δεν είμαι πελάτισσά της» μας περιγράφει η κυρία Δαραβίγκα. «Ταράχτηκα πάρα πολύ από τις φωνές τους, όπως και η κόρη μου, η οποία μου είχε ζητήσει το πιο φυσιολογικό πράγμα, να την ταΐσω» καταλήγει.
https://www.tovima.gr/2013/08/09/societ ... mi-tampoy/
Με αυτά που ανέβασες δεν καταλαβαίνω τι θέλεις να πεις ή να δείξεις.
Η φωτο της κοπέλας στο fb μια χαρά ηταν και διακριτικότατη μάλιστα και απλά βρεθηκαν καποιοι μαλάκες και την καναν αναφορά αδικαιολόγητα. Δεν με λεει κατι αυτό, εδώ στο fb ενα κλασσικο αγαλμα βαζεις και θα βρεθουν κάποιοι να το λογοκρινουν.
Όσο για το δευτερο περιστατικο τι να πω (btw 23 μηνων, δηλαδή 2 ετών, δεν ειναι μεγάλο για να θηλάζει; ), εχω πετύχει τοσες και τοσες να θηλαζουν δημοσια και ποτε δεν ειδα να αντιδραει κανεις, σιγα μην ασχοληθεις.
Προς τι λοιπόν να γίνεται event το θέμα;
yet say this to the Possum: a bang, not a whimper,
with a bang not with a whimper,
To build the city of Dioce whose terraces are the colour of stars
Άβαταρ μέλους
blackpaint

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από blackpaint »

Otto Weininger έγραψε: 05 Νοέμ 2018, 15:41 Κάντε και μια νομοθεσία να μοιράζεστε τα σουτιέν,.τις γοβες και τα κραγιον μετά το διαζύγιο.
τι υπαινισεσαι με αυτα φορουμιτη; μιλα ξεκαθαρα
Άβαταρ μέλους
Naida
Μέλη που αποχώρησαν

Sid Vicious έγραψε: 05 Νοέμ 2018, 14:55
Ποιοι και τι στερήσαν την θηλυκότητα σου; Πες στον Siderman, μη φοβάσαι.

Παρεμπιπτόντως την θηλυκότητα σου αυτοβούλως την παραδίδεις η ίδια σου γραφωντας στα "@@ μας". Εγραψες βέβαια να στην κρατήσουν λιγο για να τα πεις αυτά. Αυτοί στους οποίους είπες να κρατήσουν λίγο την θηλυκότητα σου για να μπορέσεις να πεις στα @@ σου στην εχουν στερήσει και δε στην δινουν πίσω.
Κανείς δε μου τη στερεί. Τη παραδίδω για λίγο ως ένδειξη καλής θέλησης. Να μη προσβάλλονται κύριοι και κυρίες ξέρεις που λένε "α είσαι γυναίκα δε πρέπει να βρίζεις" κτλ
Αν δε μου τη δίνει θα μείνω καραμούτσος μέχρι να τη πάρω πίσω. No prob.

Que Sera, Sera...
Άβαταρ μέλους
Σουβλίτσα
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Σουβλίτσα »

Ίφιδα έγραψε: 05 Νοέμ 2018, 13:52
Naranjita έγραψε: 05 Νοέμ 2018, 12:31
ΟΤΑΝ χρειάζεται και όχι όταν θέλει να βγάλει σέλφι η μανα. επισης, μπορει να χρησιμοποιησει και πετσετουλα ή μαντηλι. γιατι μια πετσετουλα όσο να πεις θα την έχει μαζι της για να ρευτει ο μπεμπης.

επισης, θα πρεπει να λάβει υπ οψιν της, τους χιλιάδες αμπτουλάδες που χουν γεμισει την ελλαδα και τις συνεπειες που μπορει να εχει η πραξη της αυτη. πχ ομαδικο βιασμο και τα λοιπα.
99,99% των περιπτώσεων μια μάνα θηλάζει δημοσίως το παιδί της επειδή πρέπει να φάει εκεινη την ώρα κι όχι για σέλφι. Πίστεψέ με, τα διαστήματα που ένα παιδί δε θέλει να θηλάσει είναι όαση στον αποκλειστικό θηλασμό αφού δεν είναι κι εύκολο να έχεις ένα παιδί κρεμασμένο απ το στήθος όλη μέρα.

Ισχύουν τα ίδια και για σένα Σουβλίτσα οι περιπτώσεις που οι γυναίκες το κάνουν για να προκαλέσουν είναι 0,1% γιατί επιλέγετε να σχολιάσετε αυτό;

Όχι, ο πρωταρχικός ρόλος του στήθους δεν είναι η ερωτική ικανοποίηση, είναι το τάισμα του βρέφους.

Και όχι, καμία αντίφαση στην τύπισσα που γουστάρει ντεκολτάδα και θηλάζει το παιδί της δημοσίως. Η αντίφαση είναι σ όσους γουστάρουν ντεκολτάδα αλλά στη θέα του θηλασμού παθαίνουν παράκρουση, προφανώς γιατί "μου πήραν το βυζάκι μουυυυυ"

Τώρα είδα αυτήν την ερώτηση (δεν προλαβαίνω να διαβάσω όλα τα μηνύματα του νήματος)
Δεν καταλαβαίνω όμως γιατί με ρωτάς, μίλησα γενικότερα και πιο αναλυτικά για το θέμα που αναπτύξατε εδώ πέρα περι δημοσιου θηλασμού

Όσον αφορά τα events αυτά, ούτε εγώ είμαι υπερ, για πολλούς λόγους που έχουν αναπτυχθεί και από άλλους χρήστες σε προηγούμενες αναρτήσεις.
Ειδικά ομως η επιχειρηματολογία οτι το δρώμενο "δημόσιος θηλασμός" προωθεί τα ωφέλη του θηλασμού καλύπτοντας την όποια παραπληροφόρηση υπάρχει γύρω από το θέμα, για εμένα προσωπικά είναι αστεία και άστοχη.

Ίσα ίσα: θα έπρεπε να γίνονται προσπάθειες που να στοχεύουν στις πραγματικές ανάγκες ενημέρωσης και υποβοήθειας και στήριξης για θέματα θηλασμού και να μπει λίγο περισσότερο στην κουλτούρα μας, που το έχουμε ξεχάσει, οτι η γυναίκα-ή τουλάχιστον το στήθος της- πρωτίστως είναι μάνα (είτε δεν θέλει να θηλάσει για να μην χαλάσει το στήθος της είτε γιατί θέλει να μπορει και να προβάλει το στήθος της όποτε γουστάρει ως σεξουαλικό αντικείμενο και όποτε γουστάρει ως πηγή του Μάνα). Και δε μιλάω σαν αναμάρτητη. Παιδί μπορει να μην έχω αλλά στα νεανικά μου χρόνια κι εγώ θα φρίκαρα νομίζω στην ιδέα να χαλάσει το στήθος μου (στερνή μου γνώση... :) ή θα φρόντιζα να δείχνει ωραίο το ντεκολτέ μου.. )

Τώρα μου φαίνεται σαν να το θυμάται η κοινωνία μας το θέμα μεταξύ άλλων...

Οκ, τί να κάνω, μου φαίνεται υποκριτική η λογική από την μία να επιδεικνύω τα βυζάκια μου (αμέσως ή εμμέσως πλην σαφώς ή κομψώ ή στυλιζαρισμένο τω τρόπω έστω :lol: ) και από την άλλη να χτυπιέμαι για την "ιερότητα της μητρότητας" και που το "στήθος είναι πρωτίστως πηγή τροφής για το παιδί" και που φταίνε οι κακοί οι μισογύνηδες που θέλουν να μας φορέσουν μπούργκα.
Θα έλεγα (και θα μου έλεγα) καλύτερα, επι της ουσίας, να κάτσω να αποφασίσω εγώ τί είμαι και ποιά είναι η ταυτότητά μου:
Θέλω να είμαι γκομενάκι ή θέλω να είμαι μάνα?

Καταλαβαίνω πολύ καλά οτι έτσι όπως έχουμε μεγαλώσει οι περισσότεροι, μέσα μας είμαστε διχασμένοι.

Εαν πάλι σκεφτώ οτι θα έπρεπε η δημόσια θέα ενός στήθους που θηλάζει να μην προκαλεί τις κοινωνικές αυτές συμβάσεις και τρόπους συνύπαρξης μιας κοινωνίας, θα έπρεπε την ίδια ώρα να παραδεχθώ οτι όλη η κοινωνία θα έπρεπε να μετασχηματιστεί σε κάτι τελείως διαφορετικό από αυτό που είναι τώρα και τις αντιλήψεις περι σώματος και λειτουργιών που έχει: πχ, μια κοινωνία της αφρικής όπου οι γυναίκες κυκλοφορούν γυμνόστηθες και τα ζευγάρια ή τα ζεύγη ή ξερω γω τί άλλο κάνουν δημόσια σεξ μεταξύ τους. Άλλες αναφορές έχουν αυτές οι κοινωνίες.
Και το ένα και το άλλο μαζί δεν γίνεται.

Εντάξει, σε μια κοινωνία πχ αμαζόνων, όπου οι γυναίκες θα κυκλοφορούν γυμνόστηθες, θα υπάρχει η Μεγάλη Μητέρα Θεά και οι άνδρες θα είναι εκείνοι που θα κυκλοφορούν με καλυμένους τους όρχεις, σε ένδειξη υποταγής :lol: , ίσως ταιριάζει το μοντέλο να κυκλοφορεί μια γυναίκα με το μωρό αγκαλιά και χωρίς κανένα ένδυμα να την εμποδίζει στον θηλασμό.

Αλήθεια, εαν είναι τόσο φυσιολογικό μέσα στην κοινωνία (όχι σαν πράξη φυσιολογικό) να θηλάζει μια μητέρα με φόρα παρτίδα το στήθος στην παρέα και αλλού και αφού το στήθος προτίστως είναι πηγή τροφής για το μωρό, γιατί να μην κυκλοφορούν και γυμνόστηθες οι γυναίκες χωρίς να τρέχει κάστανο? Και χωρίς βέβαια το στήθος να είναι πηγή σεξουαλικού ερεθισμού κι ευχαρίστησης?

Αυτές είναι οι σκέψεις μου αν κάτσω να σκεφτώ αναλυτικά (έχω αυτό το κακό με το αναλυτικά).
Συνεχίστε να με ρωτάτε τέτοια να με καταλήξετε να γράφω ραβασάκια στον Έθνι :lol: :lol: :lol: αστειεύομαι φυσικά

Εντιτ: Νάιδα, νομίζω οτι παραπάνω ποιό είναι το θέμα στην ουσία του:
η γυμνότητα και η θέση της στην κοινωνία μας και οτι νομίζω πως στην κοινωνία μας έχουμε μπλέξει λίγο τα μπούτια μας
Το τί λένε μερικοί άνδρες εδώ δεν νομίζω οτι είναι η γενικότερη οπτική του θέματος
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Σουβλίτσα την 05 Νοέμ 2018, 16:03, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
...δι᾿ ἐσόπτρου ἐν αἰνίγματι...
Άβαταρ μέλους
LEONAS
Phorum.gr user: ΧΟΥΚ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από LEONAS »

Cecily Anne έγραψε: 05 Νοέμ 2018, 14:14
blackpaint έγραψε: 05 Νοέμ 2018, 14:09 αυτη που λεει να το καλυψει το μωρο με μαντηλι προφανως δεν εχει θηλασει ποτε: τα μωρα θελουν να μπορουν ν αναπνεουν οταν θηλαζουν και οι μαναδες να τσεκαρουν πως ολα πανε καλα. Επιμενω, το προβλημα το εχουν οσοι κοιτανε και θιγονται.
Κοίτα, μέχρι τώρα στο νήμα μόνο ο Λέονας παραδέχτηκε να κοιτάζει, και δεν βλέπω να'χει κάνα πρόβλημα (πέραν της στύσης).

Δεν είναι πρόβλημα σοβαρό να γυρνάς με στύση σε δημοσιο χώρο;
Πέσιμο ή χεσιμο; :p2:
Άβαταρ μέλους
Sid Vicious

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Sid Vicious »

Naida έγραψε: 05 Νοέμ 2018, 15:52 Να μη την παρακολουθεί βρε Σουβλίτσα μου. Αυτό λέμε. Το περίεργο δεν είναι η κοπέλα που θα βγάλει να θηλάσει το μωρό της. Το περίεργο είναι αυτός που παρακολουθεί.
Kαλά αυτό τι σε πειράζει; Αλλος μπορεί λίγο να κοιτάξει, πρόβλημα του. Δεν θα κλεψει και το γάλα. Ζητάς να τιμωρηθεί που πήγε το βλέμμα του εκεί;
yet say this to the Possum: a bang, not a whimper,
with a bang not with a whimper,
To build the city of Dioce whose terraces are the colour of stars
Άβαταρ μέλους
LEONAS
Phorum.gr user: ΧΟΥΚ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από LEONAS »

vantono έγραψε: 05 Νοέμ 2018, 14:25 οποιος καυλώνει εστω και λιγο με μαστάρι απο το οποιο κρέμεται νιάνιαρο οσο ωραιο κι αν ειναι το μαστάρι (ακομα κι αν εχουμε να κανουμε με την πιο τρελογκομενομιλφάρα του κοσμου με τα πιο απιστευτα βυζιά) και ειναι πανω απο 14 ετων, ειναι αρρωστος. Πραγματικα αρρωστος.

Εσένα σε κόβω να μην έχεις τσου τσου
Πέσιμο ή χεσιμο; :p2:
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Κοινωνικά θέματα”