!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Βγάζουν selfie το δημόσιο θηλασμο τους

Κοινωνικά θέματα και προβληματισμοί
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Άβαταρ μέλους
gassim

Re: Βγάζουν selfie το δημόσιο θηλασμο τους

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από gassim »

Naranjita έγραψε: 05 Νοέμ 2018, 14:16
gassim έγραψε: 05 Νοέμ 2018, 14:11
Naranjita έγραψε: 05 Νοέμ 2018, 14:05

λεω αυτο που λεω: να το κανει διακριτικα.
σεβαστή η άποψη σου αλλά όπως καταλαβαίνεις θα κάνει ότι θέλει.
Εσυ είσαι ελεύθερη να προσβληθείς, να γράψεις στα φόρουμς, να βγάλεις συμπεράσματα για το αν ειναι ηλίθια που τραβάει σέλφις, να το συζητήσεις με τις φίλες σου αλλά όχι να πεις στον άλλον τι θα κάνει.
Όταν θα δεις κάποια με τον "βύζο" έξω να ταιζει το παιδί της κοίτα απο την άλλη. Αν είναι στα social media μπλοκάρισε την.
πάμε παλι.

η διαφωνια μου δεν ειναι στον θηλασμο, ακομη και αν ειναι δημοσιος, αφου το μωρο πειναει και κλαιει.
ειναι στην μοδα, ειναι στην σελφι, στα λαικς και στις λοιπες βλακειες.

για αυτο και μιλησα για ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟΤΗΤΑ.
συγγνώμη αλλά διαβάζοντας προηγούμενο ποστ σου νόμιζα οτι σε ενοχλεί να πετιέται έξω ο βύζος.
Εν πάση περιπτώσει ότι και να σε ενοχλεί, θεμιτό είναι. Προσπάθησε να το αποφεύγεις χωρίς να λες στον κόσμο τι να κάνει.
Άβαταρ μέλους
Otto Weininger

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Otto Weininger »

Πριν λίγο πάντως στις ειδήσεις του ΑΝΤ1, ρώτησαν μια απο αυτές στο ρεπορτάζ και είπε : όχι δεν πεινάει τώρα, αλλά το έχω έτσι γιατί ηρεμεί και νιώθει ζεστασιά.

:roll:

Let them make the first mistake. We make the last move.

Άβαταρ μέλους
enterprise-psi
Υπερσυντονιστής
Phorum.gr user: enterprise-psi
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από enterprise-psi »

vantono έγραψε: 05 Νοέμ 2018, 14:25 οποιος καυλώνει εστω και λιγο με μαστάρι απο το οποιο κρέμεται νιάνιαρο οσο ωραιο κι αν ειναι το μαστάρι (ακομα κι αν εχουμε να κανουμε με την πιο τρελογκομενομιλφάρα του κοσμου με τα πιο απιστευτα βυζιά) και ειναι πανω απο 14 ετων, ειναι αρρωστος. Πραγματικα αρρωστος.
ισχύει.
The business man whose master plan controls the world each day,
Is blind to indications of his species slow decay.
Άβαταρ μέλους
blackpaint

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από blackpaint »

Ασέβαστος έγραψε: 05 Νοέμ 2018, 14:28
blackpaint έγραψε: 05 Νοέμ 2018, 14:16
Σουβλίτσα έγραψε: 05 Νοέμ 2018, 14:04 Υπάρχουν και γυναίκες που θεωρούν άβολο για τις ίδιες να θηλάζουν χωρίς διακριτικότητα σε δημόσιους χώρους. Νομίζεις οτι είναι όλες τίποτα καταπιεσμένα και κακόμοιρα θηλυκά?
γιατι ομως νοιωθουν αβολα; επειδη ξερουν πως κυκλοφορουν ατομα με τις δικες σου αποψεις και δεν θελουν να τραβηξουν τα βλεματα και σχολια τους.
Αρα εσυ και οι αποψεις σου ειναι το προβλημα, οχι αυτες.
α, κι εγω κοιταζω. αλλα και το μωρακι σκετο, χωρις βυζι μπορει να το κοιταζω, χαριτωμενα ειναι. και το βυζι σκετο, παλι θα το κοιταζα. και γενικως, ματια εχω, για να κοιταζω τα εχω. δε θα κοιταω τον ουρανο αμα θηλαζει καποια, ουτε βεβαια θα καρφώνομαι σα λιμασμενο.
δεν εισαι ουτε προτυπο ουτε μετρο συγκρισης
Άβαταρ μέλους
Ίφιδα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ίφιδα »

Otto Weininger έγραψε: 05 Νοέμ 2018, 14:37 Πριν λίγο πάντως στις ειδήσεις του ΑΝΤ1, ρώτησαν μια απο αυτές στο ρεπορτάζ και είπε : όχι δεν πεινάει τώρα, αλλά το έχω έτσι γιατί ηρεμεί και νιώθει ζεστασιά.

:roll:
Τί ακριβώς δεν καταλαβαίνεις; Η άγνοιά σου ειναι το πρόβλημα. Το μωρό ακριβώς αυτό κάνει, ηρεμεί, νιώθει ασφάλεια. Ξέρεις απο παιδοψυχολογία και μας τό κρυβες;

ΓΑΛΗ έγραψε: 05 Νοέμ 2018, 14:14
Ας κάνουν συνεχή σποτάκια για τα οφέλη του θηλασμού και την υγιεινή διατροφή των μωρών. Ας κάνουν χώρους για μωρά στον τόπο εργασίας ώστε να μπορούν να θηλάζουν οι γυναίκες περισσότερο διάστημα. Ας κάνουν ράμπες για καροτσάκια μωρών στις δημόσιες σκάλες/διαβάσεις/πεζοδρόμια (εδώ δεν υπάρχουν ούτε για AμΕΑ). Ας διεκδικήσουν πρώτα το οτιδήποτε μπορεί να κάνει τη ζωή μιας νέας μητέρας και του παιδιού της πιο εύκολη και αν γίνουν αυτά ας προχωρήσουν σε όποια επικοινωνιακή τσαχπινιά γουστάρουν.
ΔΕΝ τα κάνουν όμως κοπελάρα μου, αυτό λέμε. ΔΕΝ τα κάνει κανείς, ούτε σποτάκια, ούτε ράμπες, ούτε κάτι σχετικό, οπότε αυτές κάνουν ότι μπορούν με τα λίγα μέσα που έχουν.
Άβαταρ μέλους
Naranjita

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Naranjita »

και κακως δεν τα κανουν και θα επρεπε να υπαρχουν κυρωσεις για αυτο στους δημαρχαιους.

οπως και για ολες αυτες που δεν θηλασαν για να μην πεσουν τα στηθη τους.
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ....
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΗΛΙΘΙΟΙ.....
ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ....
ΕΙΝΑΙ: ΠΡΟΔΟΤΕΣ
Άβαταρ μέλους
Otto Weininger

Ίφιδα έγραψε: 05 Νοέμ 2018, 14:42

Τί ακριβώς δεν καταλαβαίνεις; Η άγνοιά σου ειναι το πρόβλημα. Το μωρό ακριβώς αυτό κάνει, ηρεμεί, νιώθει ασφάλεια. Ξέρεις απο παιδοψυχολογία και μας τό κρυβες;

H άγνοιά μου ;;; Δηλαδή δεν πειράζει που πηγαίνεις το μωρό για σόου με κάμερες και 200 άτομα γύρω γύρω, αρκεί να του πετάξεις το βυζί στη μούρη (δεν θήλαζε) και νιώθει ηρεμία ;

Άβαταρ μέλους
Papa John

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Papa John »

Θα ήθελα να ξεκαθαρίσω ότι η δική μου ένσταση έχει να κάνει με το γεγονός ότι η κάθε ελλ-ε-ηνίδα όρκα και φακλάνα που είναι παντρεμένη με έναν μουσάτο πίθηκο που φέρει τατού This is Sparta και ακούνε από κοινού Παντελίδη, έχει το απίστευτο θράσος να βγαίνει στην πλατεία για να βγάλει σέλφι γιατί ; για το πιο φυσιολογικό πράγμα στον πλανήτη !
Εμάς,τους λάτρεις της Julie Driscoll, μας ρώτησαν πριν το κάνουν ;
Ασταδιάλα,παλιοτουρκάλες !
Άβαταρ μέλους
Sid Vicious

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Sid Vicious »

Naida έγραψε: 05 Νοέμ 2018, 13:50 Ας μου κρατήσει λίγο κάποιος τη θηλυκότητα να πω δυο λόγια σ' αυτόν και τους ομοίους του
Στα @@ μας πως αισθάνεσαι εσύ. Κοίτα απ' την άλλη. Το μωρό θέλει να φάει και η μητέρα του μπορεί εδώ να το ταΐσει δε θα κρυφτεί για να μη νιώσεις εσύ άβολα. Προέχει το μωράκι της και όχι η δική σου βόλεψη.
Και αν είδες τα ίδια βυζιά σε ένα ντεκολτέ τη προηγούμενη μέρα είναι γιατί η μανούλα που βλέπεις είναι και γυναίκα και ντύνεται αναλόγως πως της αρέσει. Μαλάκα ε μαλάκα μας τα έκανες τσουρέκια με τα θέλω σου, τα πρέπει και τα στερεότυπα σου. Α στα διάλα πια.

Δώστε μου πίσω την θηλυκότητά μου τώρα. Ευχαριστώ.
Ποιοι και τι στερήσαν την θηλυκότητα σου; Πες στον Siderman, μη φοβάσαι.

Παρεμπιπτόντως την θηλυκότητα σου αυτοβούλως την παραδίδεις η ίδια σου γραφωντας στα "@@ μας". Εγραψες βέβαια να στην κρατήσουν λιγο για να τα πεις αυτά. Αυτοί στους οποίους είπες να κρατήσουν λίγο την θηλυκότητα σου για να μπορέσεις να πεις στα @@ σου στην εχουν στερήσει και δε στην δινουν πίσω.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Sid Vicious την 05 Νοέμ 2018, 14:58, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
yet say this to the Possum: a bang, not a whimper,
with a bang not with a whimper,
To build the city of Dioce whose terraces are the colour of stars
Άβαταρ μέλους
Σουβλίτσα
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Σουβλίτσα »

blackpaint έγραψε: 05 Νοέμ 2018, 14:40
γιατι ομως νοιωθουν αβολα; επειδη ξερουν πως κυκλοφορουν ατομα με τις δικες σου αποψεις και δεν θελουν να τραβηξουν τα βλεματα και σχολια τους.
Αρα εσυ και οι αποψεις σου ειναι το προβλημα, οχι αυτες.
Για όλα τα παραπάνω που έχω προαναφέρει, στο πρώτο μου ποστ που ήταν πιο ολοκληρωμένες οι σκέψεις μου, αυτό που γράφεις εσύ είναι αυθαίρετη δική σου ερμηνεία
δεν τραβάνε βλέμματα, όπως σου έγραψε ο άλλος, μάτια υπάρχουν στους ανθρώπους και βλέπουν
σχόλια πάλι, δεν ξέρω, δεν έτυχε ούτε σε εμένα να κάνω σχόλια σε κάποια που θηλάζει ούτε να δω κάποιον άλλον να κάνει σχόλια σε κάποια που θηλάζει, από μόνες τους κάποιες μητέρες επιθυμούν να διατηρήσουν μια διακριτικότητα κατα την διάρκεια του θηλασμού, αυτό εσύ θεωρείς οτι γίνεται επειδή είναι καταπιεσμένες από κάποιους άλλους, δική σου κρίση χωρίς να σημαίνει οτι είναι σωστή
...δι᾿ ἐσόπτρου ἐν αἰνίγματι...
Άβαταρ μέλους
Sid Vicious

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Sid Vicious »

Ερμής έγραψε: 05 Νοέμ 2018, 13:42 Είναι κανείς εδώ κατά στον θηλασμό σε δημόσιο χώρο; Διότι δεν έχω διαβάσει κανέναν να τάσσεται κατά.
Ο ριτζέρι το κάνει για σπάσιμο. Άλλος;
Κατ εμε το θεμα δεν εναι ο δημόσιος θηλασμός, σιγά τα ωά, από μόνο του δεν είναι και κανά συγκλονιστικό ζήτημα. Και γινόταν και γίνεται, η καθεμιά επιλέγει. Το ότι θελουν να το παρουσιάσουν σαν καποια επαναστατικη πραξη, σαν καποιο μαζικο κινημα είναι που το κανει γελοιο.
yet say this to the Possum: a bang, not a whimper,
with a bang not with a whimper,
To build the city of Dioce whose terraces are the colour of stars
Άβαταρ μέλους
Ερμής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ερμής »

Sid Vicious έγραψε: 05 Νοέμ 2018, 15:05
Ερμής έγραψε: 05 Νοέμ 2018, 13:42 Είναι κανείς εδώ κατά στον θηλασμό σε δημόσιο χώρο; Διότι δεν έχω διαβάσει κανέναν να τάσσεται κατά.
Κατ εμε το θεμα δεν εναι ο δημόσιος θηλασμός, σιγά τα ωά, από μόνο του δεν είναι και κανά συγκλονιστικό ζήτημα. Και γινόταν και γίνεται, η καθεμιά επιλέγει. Το ότι θελουν να το παρουσιάσουν σαν καποια επαναστατικη πραξη, σαν καποιο μαζικο κινημα είναι που το κανει γελοιο.
Αυτό λέμε αλλά μη προσπαθείς στο να το καταλάβουν. Δε θέλουν και δε μπορούν.
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
Άβαταρ μέλους
blackpaint

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από blackpaint »

Ερμής έγραψε: 05 Νοέμ 2018, 15:07
Sid Vicious έγραψε: 05 Νοέμ 2018, 15:05
Αυτό λέμε αλλά μη προσπαθείς στο να το καταλάβουν. Δε θέλουν και δε μπορούν.
επειδη δεν το βλεπετε, ή κανετε πως δεν το βλεπετε, δεν σημαινει πως δεν υπαρχει.
http://www.ant1iwo.com/ant1life/anthrop ... ria-foto-/

«Απίστευτο: Χρήστες του Facebook κατήγγειλαν ηθοποιό για φωτογραφία που την έδειχνε να θηλάζει το μωρό της!»

«Σάλος στα social media. Η υπόθεση προκάλεσε μέχρι και παρέμβαση Υπουργού.»

Το Facebook “κατέβασε” φωτογραφία της ηθοποιού και τηλεοπτικής παρουσιάστριας Μέλανης Στέλιου, στην Κύπρο, να θηλάζει τον πεντάμηνο γιο της, ύστερα από καταγγελία χρήστη, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Τη φωτογραφία, σύμφωνα με την εφημερίδα “Πολίτης”, ανέβασε η ηθοποιός το απόγευμα της Κυριακής στο Instagram και τη δείχνει να θηλάζει τον πέντε μηνών γιο της δημόσια, αλλά διακριτικά, στο αεροδρόμιο Λάρνακας.

Η φωτογραφία προκάλεσε κύματα διαμαρτυρίας από άντρες και γυναίκες, που την κατηγόρησαν λίγο πολύ για προσβολή δημοσίας αιδούς. Τα σχόλια ήταν από σεξιστικά (των αντρών) έως και μισογύνικα (των γυναικών) και την προέτρεπαν να καλύψει το στήθος της, όσο θηλάζει.

Κάποιος από τους σχολιαστές προχώρησε κι ένα βήμα παραπάνω και κατήγγειλε τη φωτογραφία στο Facebook - όπου επίσης “ανέβηκε” - με αποτέλεσμα αυτή να “κατέβει” προσωρινά από τη δημόσια θέα, έως ότου εξεταστεί τι ακριβώς περιέχει.

Υπενθυμίζεται ότι το Facebook έχει δεδηλωμένη πολιτική υπέρ του θηλασμού και επιτρέπει τις φωτογραφίες γυναικών που θηλάζουν, επομένως θεωρείτο εξ αρχής σίγουρο πως η φωτογραφία θα επανεμφανιζόταν.

Αξίζει να σημειωθεί πως υπήρξαν και εκδηλώσεις συμπαράστασης προς τη μητέρα, η οποία πήγαινε στο εξωτερικό για ένα συνέδριο για την παιδική κακοποίηση και πήρε μαζί και το βρέφος της. Ο Υπουργός Υγείας της Κύπρου, Γιώργος Παμπορίδης, με ανάρτηση του στο twitter, τοποθετήθηκε υπέρ του δημόσιου θηλασμού.

«Ντρεπόμαστε για μητέρες που θηλάζουν, αντί για την πολιτιστική μας ανυποληψία. Στο εώτημα Δύση ή Ανατολή πολλοί σπεύδουν έμπρακτα στο δεύτερο» σχολίασε.
Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της κυρίας Ειρήνης Δαραβίγκα από τη Σαντορίνη, η οποία σταμάτησε έξω από εστιατόριο στα Φηρά για να θηλάσει την 23 μηνών κόρη της και δέχθηκε την παρατήρηση των εργαζομένων για την «ανάρμοστη» αυτή πράξη της.
«Στην αρχή με πλησίασε ο σερβιτόρος λέγοντάς μου με επιτακτικό τρόπο ότι το «θέαμα» δεν ήταν κατάλληλο για τους πελάτες του εστιατορίου. Στη συνέχεια βγήκε από την κουζίνα και η ιδιοκτήτρια, φωνάζοντάς μου να αποχωρήσω εάν δεν είμαι πελάτισσά της» μας περιγράφει η κυρία Δαραβίγκα. «Ταράχτηκα πάρα πολύ από τις φωνές τους, όπως και η κόρη μου, η οποία μου είχε ζητήσει το πιο φυσιολογικό πράγμα, να την ταΐσω» καταλήγει.
https://www.tovima.gr/2013/08/09/societ ... mi-tampoy/
Άβαταρ μέλους
Ίφιδα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ίφιδα »

Otto Weininger έγραψε: 05 Νοέμ 2018, 14:51

H άγνοιά μου ;;; Δηλαδή δεν πειράζει που πηγαίνεις το μωρό για σόου με κάμερες και 200 άτομα γύρω γύρω, αρκεί να του πετάξεις το βυζί στη μούρη (δεν θήλαζε) και νιώθει ηρεμία ;
Είναι άγνοια να πιστεύεις πως το στήθος για το παιδί ειναι μονο φαγητό. Φυσικά και το παιδί νιώθει ασφάλεια με το στήθος στο στόμα, πολλές φορές δεν τρώει απλά το χρησιμοποιεί για πιπιλα, το ηρεμεί και κοιμάται.
Σόου με κάμερες και 200 άτομα γυρω γύρω παίζει και στην εκκλησία π.χ, να μη το πάνε εκεί;

Ναί, σε πολλές περιπτώσεις όταν ένα παιδί ειναι ανήσυχο, το να του βάλεις στο στόμα το στήθος το ηρεμεί, ακόμα κι αν δεν τρώει.

Θηλασμός: ένεση ψυχικής υγείας

Η μητέρα καλείται να επιτελέσει ένα δύσκολο έργο, αφού ο θηλασμός στην αρχή μπορεί να είναι επώδυνος και κουραστικός, ώσπου να εδραιωθεί η γαλουχία. Η στήριξη από το οικογενειακό και επαγγελματικό περιβάλλον, καθώς και από τους επαγγελματίες υγείας (παιδίατρος, γυναικολόγος κλπ) είναι απαραίτητη, ώστε η γυναίκα να αφοσιωθεί ολοκληρωτικά στο νέο της ρόλο.

Πολλές φορές , δυστυχώς, δε βρίσκει καμία στήριξη, και αυτός είναι ο πιο συχνός λόγος που οι γυναίκες παραιτούνται από τον θηλασμό, στερώντας έτσι ένα σπάνιο δώρο από τον εαυτό τους και το παιδί τους. Η πιο συνηθισμένη απάντηση στο ερώτημα : «γιατί κλαίει το μωρό», είναι: «δεν χορταίνει με το γάλα σου, δώσε ξένο», αγνοώντας το γεγονός πως είναι ελάχιστες οι περιπτώσεις η γυναίκα να μην μπορεί να θηλάσει. Άλλες συστάσεις όπως :«δώσε του πιπίλα»,«θήλαζε με ωράριο», «έχεις πολύ γάλα και θα παχύνει», «θα το κακομάθεις κάθε τρεις και λίγο στο στήθος», μειώνουν δραστικά τις πιθανότητες για αποκλειστικό θηλασμό.
....

Επίσης, στις δυτικές κοινωνίες η σεξουαλικοποίηση του γυναικείου στήθους έχει καταφέρει το ευρύ κοινό να αποδέχεται τη χρήση του ως διαφημιστικό μέσο σε μαρκίζες, αφίσες και ταινίες, αλλά να θεωρεί ταμπού και προσβλητικό το δημόσιο θηλασμό, ξεχνώντας πως πριν μόλις μισό αιώνα οι γυναίκες θήλαζαν ελεύθερα τα παιδιά τους σε αυλές, χωράφια και πλατείες, μιας που ο θηλασμός ήταν μονόδρομος για τις περισσότερες οικογένειες.

Πλέον, αποτελεί «ιδιωτική στιγμή» και η θηλάζουσα μητέρα αναγκάζεται να κρύβεται κάτω από καλύμματα σε τουαλέτες κι αμάξια ώστε να θρέψει το μωρό της, χωρίς να προσβάλλει το κοινό αίσθημα, αλλιώς χαρακτηρίζεται ως επιδειξιομανής και ανήθικη. Εναλλακτική λύση η παραμονή στο σπίτι για τουλάχιστον έξι μήνες! Η ψυχοσύνθεση της γυναίκας καταρρακώνεται και ο θηλασμός φαντάζει καταναγκαστικό έργο σε μια κοινωνία που δεν εχει κανένα πρόβλημα με την επίδειξη του γυναικείου στήθους από την τραγουδίστρια της αρεσκείας του.Επιπλέον, κακόβουλες γνώμες όπως «θα πέσει το στήθος σου», «πώς θα σε ακουμπά ο άντρας σου», συμβάλλουν στο να αισθάνεται η γυναίκα μειονεκτικά και μοναχικά.

......
Όσον αφορά στο βρέφος, πέρα από το γεγονός πως το μητρικό γάλα είναι το μοναδικό γάλα προσαρμοσμένο στις ανάγκες του, τα ψυχικά οφέλη πολλαπλασιάζονται. Ο θηλασμός, πέρα από σίτιση, παρέχει στο παιδί την ασφάλεια που χρειάζεται ώστε να αναπτυχθεί ψυχοσυναισθηματικά. Όταν ο μητρικός θηλασμός παρέχεται ανεμπόδιστα και κατ’ απαίτηση του βρέφους, από την πρώτη ώρα της ζωής του, το βρέφος μοιάζει να είναι πιο ήρεμο, συνεργάσιμο και να έχει καλύτερο ύπνο.

....
Το βρέφος που δεν έχει ικανοποιήσει το στοματικό στάδιο μέσω της ενστικτώδους ανάγκης για θηλασμό, έχει μεγαλύτερη προδιάθεση για νευρώσεις, τικ, δερματίτιδες και διατροφικές διαταραχές. Το στόμα είναι η πρωταρχική πηγή ευχαρίστησης και απόλαυσης για κάθε θηλαστικό ον. Αν αυτή η ανάγκη αμελήθηκε ή διεκόπη ξαφνικά, σε μεγαλύτερες ηλικίες βλέπουμε μια διαρκή και αγωνιώδη αναζήτηση απόλαυσης δια της στοματικής οδού, που εκδηλώνεται με διάφορους τρόπους, όπως το κάπνισμα, το φαγητό, η τάση πολυλογίας κ.α. Παρόμοια αποτελέσματα έχει η ξαφνική διακοπή της πιπίλας ή της σίτισης με μπιμπερό, μιας που και τα δυο υποκαθιστούν την ανάγκη για θηλασμό.

.......

Το στήθος παρέχεται στο βρέφος, και μετέπειτα στο νήπιο, ως πηγή ψυχοσυναισθηματικής ασφάλειας. Είναι εκεί, όχι μόνο για να κορεστεί η σωματική πείνα και δίψα, αλλά και η ανάγκη για ανακούφιση του πόνου, για ηρεμία, για να κοιμηθεί, για να επικοινωνήσει τα συναισθήματά του.

https://www.maxmag.gr/psychologia/thila ... kis-ygias/
Άβαταρ μέλους
Otto Weininger

Ίφιδα έγραψε: 05 Νοέμ 2018, 15:24
Otto Weininger έγραψε: 05 Νοέμ 2018, 14:51

Είναι άγνοια να πιστεύεις πως το στήθος για το παιδί ειναι μονο φαγητό. Φυσικά και το παιδί νιώθει ασφάλεια με το στήθος στο στόμα, πολλές φορές δεν τρώει απλά το χρησιμοποιεί για πιπιλα, το ηρεμεί και κοιμάται.
Σόου με κάμερες και 200 άτομα γυρω γύρω παίζει και στην εκκλησία π.χ, να μη το πάνε εκεί;

Ναί, σε πολλές περιπτώσεις όταν ένα παιδί ειναι ανήσυχο, το να του βάλεις στο στόμα το στήθος το ηρεμεί, ακόμα κι αν δεν τρώει.

Η μητέρα καλείται να επιτελέσει ένα δύσκολο έργο, αφού ο θηλασμός στην αρχή μπορεί να είναι επώδυνος και κουραστικός, ώσπου να εδραιωθεί η γαλουχία. Η στήριξη από το οικογενειακό και επαγγελματικό περιβάλλον, καθώς και από τους επαγγελματίες υγείας (παιδίατρος, γυναικολόγος κλπ) είναι απαραίτητη, ώστε η γυναίκα να αφοσιωθεί ολοκληρωτικά στο νέο της ρόλο.

Πολλές φορές , δυστυχώς, δε βρίσκει καμία στήριξη, και αυτός είναι ο πιο συχνός λόγος που οι γυναίκες παραιτούνται από τον θηλασμό, στερώντας έτσι ένα σπάνιο δώρο από τον εαυτό τους και το παιδί τους. Η πιο συνηθισμένη απάντηση στο ερώτημα : «γιατί κλαίει το μωρό», είναι: «δεν χορταίνει με το γάλα σου, δώσε ξένο», αγνοώντας το γεγονός πως είναι ελάχιστες οι περιπτώσεις η γυναίκα να μην μπορεί να θηλάσει. Άλλες συστάσεις όπως :«δώσε του πιπίλα»,«θήλαζε με ωράριο», «έχεις πολύ γάλα και θα παχύνει», «θα το κακομάθεις κάθε τρεις και λίγο στο στήθος», μειώνουν δραστικά τις πιθανότητες για αποκλειστικό θηλασμό.
....

Επίσης, στις δυτικές κοινωνίες η σεξουαλικοποίηση του γυναικείου στήθους έχει καταφέρει το ευρύ κοινό να αποδέχεται τη χρήση του ως διαφημιστικό μέσο σε μαρκίζες, αφίσες και ταινίες, αλλά να θεωρεί ταμπού και προσβλητικό το δημόσιο θηλασμό, ξεχνώντας πως πριν μόλις μισό αιώνα οι γυναίκες θήλαζαν ελεύθερα τα παιδιά τους σε αυλές, χωράφια και πλατείες, μιας που ο θηλασμός ήταν μονόδρομος για τις περισσότερες οικογένειες.

Πλέον, αποτελεί «ιδιωτική στιγμή» και η θηλάζουσα μητέρα αναγκάζεται να κρύβεται κάτω από καλύμματα σε τουαλέτες κι αμάξια ώστε να θρέψει το μωρό της, χωρίς να προσβάλλει το κοινό αίσθημα, αλλιώς χαρακτηρίζεται ως επιδειξιομανής και ανήθικη. Εναλλακτική λύση η παραμονή στο σπίτι για τουλάχιστον έξι μήνες! Η ψυχοσύνθεση της γυναίκας καταρρακώνεται και ο θηλασμός φαντάζει καταναγκαστικό έργο σε μια κοινωνία που δεν εχει κανένα πρόβλημα με την επίδειξη του γυναικείου στήθους από την τραγουδίστρια της αρεσκείας του.Επιπλέον, κακόβουλες γνώμες όπως «θα πέσει το στήθος σου», «πώς θα σε ακουμπά ο άντρας σου», συμβάλλουν στο να αισθάνεται η γυναίκα μειονεκτικά και μοναχικά.

......
Όσον αφορά στο βρέφος, πέρα από το γεγονός πως το μητρικό γάλα είναι το μοναδικό γάλα προσαρμοσμένο στις ανάγκες του, τα ψυχικά οφέλη πολλαπλασιάζονται. Ο θηλασμός, πέρα από σίτιση, παρέχει στο παιδί την ασφάλεια που χρειάζεται ώστε να αναπτυχθεί ψυχοσυναισθηματικά. Όταν ο μητρικός θηλασμός παρέχεται ανεμπόδιστα και κατ’ απαίτηση του βρέφους, από την πρώτη ώρα της ζωής του, το βρέφος μοιάζει να είναι πιο ήρεμο, συνεργάσιμο και να έχει καλύτερο ύπνο.

....
Το βρέφος που δεν έχει ικανοποιήσει το στοματικό στάδιο μέσω της ενστικτώδους ανάγκης για θηλασμό, έχει μεγαλύτερη προδιάθεση για νευρώσεις, τικ, δερματίτιδες και διατροφικές διαταραχές. Το στόμα είναι η πρωταρχική πηγή ευχαρίστησης και απόλαυσης για κάθε θηλαστικό ον. Αν αυτή η ανάγκη αμελήθηκε ή διεκόπη ξαφνικά, σε μεγαλύτερες ηλικίες βλέπουμε μια διαρκή και αγωνιώδη αναζήτηση απόλαυσης δια της στοματικής οδού, που εκδηλώνεται με διάφορους τρόπους, όπως το κάπνισμα, το φαγητό, η τάση πολυλογίας κ.α. Παρόμοια αποτελέσματα έχει η ξαφνική διακοπή της πιπίλας ή της σίτισης με μπιμπερό, μιας που και τα δυο υποκαθιστούν την ανάγκη για θηλασμό.

.......

Το στήθος παρέχεται στο βρέφος, και μετέπειτα στο νήπιο, ως πηγή ψυχοσυναισθηματικής ασφάλειας. Είναι εκεί, όχι μόνο για να κορεστεί η σωματική πείνα και δίψα, αλλά και η ανάγκη για ανακούφιση του πόνου, για ηρεμία, για να κοιμηθεί, για να επικοινωνήσει τα συναισθήματά του.

https://www.maxmag.gr/psychologia/thila ... kis-ygias/
Εγώ που έχω άγνοια, δεν θα άφηνα την γυναίκα μου -πέραν ανάγκης- να σουρνει το παιδι σε καφέ, βόλτα, εμπόρικα κέντρα και κάποια στιγμή να πετάει το βυζι όξω απροκάλυπτα για να το ταΐσει ή για να νιώσει ηρεμία.

Είναι και θέμα υγιεινής για το βρέφος πάνω από όλα.

Αλλά οκ, στην Ελλάδα είμαστε, μαζί με την γέννα οι ελληνίδες παίρνουν και πτυχίο παιδιάτρου, παιδοψυχολόγου και γενικού χειρουργού.

Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Κοινωνικά θέματα”