Η όλη φάση με το νοσοκομείο, στα δικά μου ψιλο-άσχετα μάτια, μοιάζει με αποτυχημένη προβοκάτσια. Κάποιος κάτι ήθελε να πετύχει (το ποιος, συζητήσιμο) αλλά ξεφούσκωσε γρήγορα αφού αποκαλύφθηκαν τα πραγματικά αποτελέσματα του χτυπήματος. Το μόνο που πέτυχαν ήταν η τετραμερής που δεν έγινε τελικά. Εκτός κι αν αυτός ακριβώς ήταν ο σκοπός δηλαδή κι όχι κάποια γενικευμένη σύρραξη όπως ίσως σκεφτεί κάποιος...Saturn έγραψε: 18 Οκτ 2023, 13:00Μάλιστα, το τελευταίο δεν το γνώριζα, τίτλους ειδήσεων διάβασα μόνοIsildur έγραψε: 18 Οκτ 2023, 12:49Ανάθεμα αν μάθουμε ποτέ τι έγινε στην πραγματικότητα. Η λογική, στις πρώτες ώρες του χτυπήματος, έλεγε Ισραήλ. Η λογική, αλλά και τα διάφορα τουίτς πανηγυρισμών ακόμα και αξιωματούχων Ισραηλινών. Στη συνέχεια, μας λένε ότι έχουν υποκλέψει συνομιλίες Χαματζήδων που λένε ότι ήταν δικός τους κι έγινε λάθος. Ισχύει; Ποιος να ξέρει άραγε; Πόσο εύκολο είναι να στήσεις μια τέτοια συνομιλία άλλωστε, μήπως δεν ξέρουν τη γλώσσα;Saturn έγραψε: 18 Οκτ 2023, 12:36
Διαισθάνεσαι εσύ οτι θα σταματήσει εδώ;
Aυτό το χτύπημα, και από την πλευρά της Χαμάς να έγινε, δεν μπορώ να πιστέψω οτι επρόκειτο για λάθος. Δεν ξέρω, δεν γίνονται τέτοια λάθη.
Σκέπτομαι οτι κάποιοι επιθυμούν διακαώς να εμπλακεί και το Ιραν. Έτσι μου μοιάζει.
Από την άλλη βέβαια, από το βίντεο και τις φωτό που είδαμε με το που έφεξε, μάλλον δεν δικαιολογείται η αρχική είδηση για εκατοντάδες νεκρούς, παιδιά κλπ. Μάλλον λέω, από τις φωτό, αφού το νοσοκομείο μοιάζει σχεδόν άθικτο και μόνο το πάρκινγκ φαίνεται να έχει χτυπηθεί γερά. Είπαμε, το πρώτο θύμα κάθε πολέμου, είναι πάντα η αλήθεια. Γνωστά αυτά...
Τα γνωστά που λες, τα μόνα σίγουρα....
Και ένα άλλο μόνο σίγουρο σε αυτήν την υπόθεση μοιάζει να είναι οτι τον θέλουν τον Πόλεμο (τον μεγάλο εννοώ)
Επιμένω στην σκέψη, πως ένα Ιραν με πυρηνικά, ξεβολεύει πολλούς από την περιοχή
Υπήρχει άλλος τρόπος να το αποτρέψουν εκτός από εκείνον κατα τον οποίο θα δοθεί αφορμή να σταματήσουν το πυρηνικό του πρόγραμμα;
Έλεος δηλαδή, μέχρι και κάποιος γέροντας το είχε πει "μόλις ακούσετε οτι χτύπησαν το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιραν, θα συμβούν τα μεγάλα γεγονότα"
Τώρα το είπε από μόνος του ο γέροντας (δεν αμφιβάλω οτι μπορεί και να έχει πει κάτι τέτοιο κάποιος φωτισμένος εν Αγίω Πνεύματι άνθρωπος), το είπαν περισσότερο άλλοι που γνωρίζουν τα γεωπολιτικά στην περιοχή; Δεν ξέρω. Αυτό που ξέρω είναι οτι εδώ και αρκετά χρόνια έχει γίνει λόγος για χτύπημα στο πυρηνικό ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ των μουλάδων
Βέβαια, πριν λίγα χρόνια είχαν χτυπήσει νομίζω "τρομοκράτες" το πρόγραμμά τους, αν κάνω λάθος κάποιος να με διορθώσει
Και κάποτε δεν είχε πει ο Πούτιν, οτι άμα χτυπηθεί το Ιραν θα εισβάλει στην Γεωργία; To ρωτώ γιατί εχθές αργά λέγαμε πώς μπορεί να γενικευθεί επικίνδυνα ένας πυρηνικός
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Ο πολυδιαφημισμένος στρατός του Ισραήλ αιφνιδιαστηκε από Παλαιστίνιους μαχητές
Re: Ο πολυδιαφημισμένος στρατός του Ισραήλ αιφνιδιαστηκε από Παλαιστίνιους μαχητές
Lando ή Oscar; Ιδού η απορία... 
Re: Ο πολυδιαφημισμένος στρατός του Ισραήλ αιφνιδιαστηκε από Παλαιστίνιους μαχητές
Μάλιστα, εγώ νόμιζα οτι πήγαινε μόνο Ισραηλ, θενξπατησιωτης έγραψε: 18 Οκτ 2023, 13:09O Mπάιντεν που έφθασε σήμερα στο Ισραήλ αύριο θα πήγαινε στο Αμμάν όπου θα βρίσκονταν ο αρχηγός της Παλαιστινιακής Αρχής Αμπάς,ο βασιλιάς της Ιορδανίας Αμπντάλα και ο πρόεδρος της Αιγύπτου Σίσι για να βρούν μια λύση.Μετά τη βόμβα στο νοσοκομείο οι Άραβες ακύρωσαν την συνάντηση και ο Μπάιντεν θα επιστρέψει από το Ισραήλ στην Αμερική.Άντε γειά.Saturn έγραψε: 18 Οκτ 2023, 13:01Γιας πες λίγο, έχω χάσει πολλή ενημέρωσηπατησιωτης έγραψε: 18 Οκτ 2023, 12:56
Το μόνο σίγουρο είναι ότι αυτός ο κάποιος ματαίωσε την τετραμερή που ετοίμαζε ο Μπάιντεν στην Ιορδανία.
Γέρος άνθρωπος είναι και αυτός,δεν θα ξαναπάει.![]()
δὸς αὐτοῖς, Κύριε, κατὰ τὰ ἔργα αὐτῶν ... κατὰ τὰ ἔργα τῶν χειρῶν αὐτῶν δὸς αὐτοῖς, ἀπόδος τὸ ἀνταπόδομα αὐτῶν αὐτοῖς
- Sid Vicious
Ή το έγραψε κάνας σκοπιανός;Zelda έγραψε: 18 Οκτ 2023, 13:13Μαλλον για τους Σελευκίδες ήθελε να γραψειSid Vicious έγραψε: 18 Οκτ 2023, 13:11Ε;; Ποιό σλαβικό κράτος και ποια σλαβική αυτοκρατορία;;Unique έγραψε: 18 Οκτ 2023, 12:01
10. Πριν από το κράτος του Σαμάνσκ, ήταν ένα σλαβικό κράτος, όχι το παλαιστινιακό κράτος.
11. Πριν από τη Σλαβική Αυτοκρατορία
Κανένα αποτυχημένο google translate θα ειναι
yet say this to the Possum: a bang, not a whimper,
with a bang not with a whimper,
To build the city of Dioce whose terraces are the colour of stars
"Πως μπορεί να είμαστε 20 χρόνια πίσω από την Αμερική, χωρίς αυτή να είναι 20 χρόνια μπροστά από εμάς;"
Μάλιστα κι εδώIsildur έγραψε: 18 Οκτ 2023, 13:14Η όλη φάση με το νοσοκομείο, στα δικά μου ψιλο-άσχετα μάτια, μοιάζει με αποτυχημένη προβοκάτσια. Κάποιος κάτι ήθελε να πετύχει (το ποιος, συζητήσιμο) αλλά ξεφούσκωσε γρήγορα αφού αποκαλύφθηκαν τα πραγματικά αποτελέσματα του χτυπήματος. Το μόνο που πέτυχαν ήταν η τετραμερής που δεν έγινε τελικά. Εκτός κι αν αυτός ακριβώς ήταν ο σκοπός δηλαδή κι όχι κάποια γενικευμένη σύρραξη όπως ίσως σκεφτεί κάποιος...Spoiler
Saturn έγραψε: 18 Οκτ 2023, 13:00Μάλιστα, το τελευταίο δεν το γνώριζα, τίτλους ειδήσεων διάβασα μόνοIsildur έγραψε: 18 Οκτ 2023, 12:49
Ανάθεμα αν μάθουμε ποτέ τι έγινε στην πραγματικότητα. Η λογική, στις πρώτες ώρες του χτυπήματος, έλεγε Ισραήλ. Η λογική, αλλά και τα διάφορα τουίτς πανηγυρισμών ακόμα και αξιωματούχων Ισραηλινών. Στη συνέχεια, μας λένε ότι έχουν υποκλέψει συνομιλίες Χαματζήδων που λένε ότι ήταν δικός τους κι έγινε λάθος. Ισχύει; Ποιος να ξέρει άραγε; Πόσο εύκολο είναι να στήσεις μια τέτοια συνομιλία άλλωστε, μήπως δεν ξέρουν τη γλώσσα;
Από την άλλη βέβαια, από το βίντεο και τις φωτό που είδαμε με το που έφεξε, μάλλον δεν δικαιολογείται η αρχική είδηση για εκατοντάδες νεκρούς, παιδιά κλπ. Μάλλον λέω, από τις φωτό, αφού το νοσοκομείο μοιάζει σχεδόν άθικτο και μόνο το πάρκινγκ φαίνεται να έχει χτυπηθεί γερά. Είπαμε, το πρώτο θύμα κάθε πολέμου, είναι πάντα η αλήθεια. Γνωστά αυτά...
Και ένα άλλο μόνο σίγουρο σε αυτήν την υπόθεση μοιάζει να είναι οτι τον θέλουν τον Πόλεμο (τον μεγάλο εννοώ)
Υπήρχει άλλος τρόπος να το αποτρέψουν εκτός από εκείνον κατα τον οποίο θα δοθεί αφορμή να σταματήσουν το πυρηνικό του πρόγραμμα;
Έλεος δηλαδή, μέχρι και κάποιος γέροντας το είχε πει "μόλις ακούσετε οτι χτύπησαν το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιραν, θα συμβούν τα μεγάλα γεγονότα"
Τώρα το είπε από μόνος του ο γέροντας (δεν αμφιβάλω οτι μπορεί και να έχει πει κάτι τέτοιο κάποιος φωτισμένος εν Αγίω Πνεύματι άνθρωπος), το είπαν περισσότερο άλλοι που γνωρίζουν τα γεωπολιτικά στην περιοχή; Δεν ξέρω. Αυτό που ξέρω είναι οτι εδώ και αρκετά χρόνια έχει γίνει λόγος για χτύπημα στο πυρηνικό ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ των μουλάδων
Βέβαια, πριν λίγα χρόνια είχαν χτυπήσει νομίζω "τρομοκράτες" το πρόγραμμά τους, αν κάνω λάθος κάποιος να με διορθώσει
Και κάποτε δεν είχε πει ο Πούτιν, οτι άμα χτυπηθεί το Ιραν θα εισβάλει στην Γεωργία; To ρωτώ γιατί εχθές αργά λέγαμε πώς μπορεί να γενικευθεί επικίνδυνα ένας πυρηνικός
Αυτό να πιάσουμε λοιπόν, ποιός δεν ήθελε ή ποιόν δεν βόλευε η τετραμερής
Βέβαια οκ, τί ξέρουμε εμείς, αλλά δεν παύει να μας απασχολεί το θέμα
δὸς αὐτοῖς, Κύριε, κατὰ τὰ ἔργα αὐτῶν ... κατὰ τὰ ἔργα τῶν χειρῶν αὐτῶν δὸς αὐτοῖς, ἀπόδος τὸ ἀνταπόδομα αὐτῶν αὐτοῖς
Ναι, κάτι τέτοιο κατάλαβα κι εγώ. Όπως και το κράτος Ιησού κι εκείνα τα οκταπόδα/οκτάποδα/οκταποδά ή ο Σαμάνσκ (ό,τι σκατά είναι αυτά).Zelda έγραψε: 18 Οκτ 2023, 13:13Μαλλον για τους Σελευκίδες ήθελε να γραψειSid Vicious έγραψε: 18 Οκτ 2023, 13:11Ε;; Ποιό σλαβικό κράτος και ποια σλαβική αυτοκρατορία;;Unique έγραψε: 18 Οκτ 2023, 12:01
10. Πριν από το κράτος του Σαμάνσκ, ήταν ένα σλαβικό κράτος, όχι το παλαιστινιακό κράτος.
11. Πριν από τη Σλαβική Αυτοκρατορία
Κανένα αποτυχημένο google translate θα ειναι
Τη θρασυδειλία τους αυτή πληρώνουν να ξέρεις.Niki έγραψε: 18 Οκτ 2023, 13:02 Δεν είναι η πρώτη φορά που πιάστηκαν ψεύτες οι Παλαιστίνιοι ούτε η τελευταία.
Αντιθέτως το Ισραήλ σε τέτοια θέματα είναι αντικειμενικό και σοβαρό πάντα.
Όλα τα χρόνια.
Τι να θυμηθώ την δήθεν έγγυο που είχε εκρηκτικά πάνω της;
Το παιδάκι που δήθεν πυροβόλησαν που πετούσε πέτρες και το είχαν πυροβολήσει οι Παλαιστίνιοι;
Βρέθηκε με σφαίρα από πίσω.
Τις γυναίκες που πήγαν ζωσμένες με εκρηκτικά κλαίγοντας και τους αναντίναξαν;
Τον άνδρα που έχασε δήθεν το παιδία του και ήτανε μούφα ή είδηση;
Το κρατούσε άψυχο και είχε δακρύσει όλος ο κόσμος τελικά ήτανε όλο σκηνοθετημένο.
Σταδιακά τα μμε έγραφαν με εισαγωγικά "οι παλαιστίνιοι λένε" τώρα ξεχάστηκαν όλα αυτά.
Δεν ντρέπονται αντί να πολεμήσουν στα ίσα σαν άντρες πηγαίνουν στο μουλωχτό.
Σκοτώνουν παιδάκια δικά τους για να έρθουν άλλες χώρες να πολεμήσουν για αυτούς.
Βάζουν τις γυναίκες τους να σκοτώνονται.
Ντροπή ρε , θρασύδειλοι.
Η ηγεσία της Χαμάς και της Χεζμπολλάχ που είναι? Γιατί δεν είναι στο πεδίο των μαχών, τη στιγμή που ο λαός τους υποφέρει και είναι "αντιμέτωπος με μια ανευ προηγουμένου προσπάθεια γενοκτονίας τους" ?
Γιατί κρύβονται στο Κατάρ, τον Λίβανο, την Ιορδανία, την Τουρκία και το Ιράν?
Όντως, αυτό με τους σλάβους στη περιοχή, ήταν πετυχημένο ανέκδοτο αλλά φευ, ο κακός ο Πούτιν πάλι θα φταίει για όλα, γι αυτό μπήκε 
Γιατί ο κόσμος του επεκτατικού Ισλαμ, βλέπει μακρυά και επιτρέπει πολλάFipps έγραψε: 18 Οκτ 2023, 13:17
Τη θρασυδειλία τους αυτή πληρώνουν να ξέρεις.
Η ηγεσία της Χαμάς και της Χεζμπολλάχ που είναι? Γιατί δεν είναι στο πεδίο των μαχών, τη στιγμή που ο λαός τους υποφέρει και είναι "αντιμέτωπος με μια ανευ προηγουμένου προσπάθεια γενοκτονίας τους" ?
Γιατί κρύβονται στο Κατάρ, τον Λίβανο, την Ιορδανία, την Τουρκία και το Ιράν?
Είναι στην κοσμοθεωρία του η επέκταση της Ουμα πώς τα λένε
- Sid Vicious
Τα οκτάποδα που λεει μάλλον έχουν να κάνουν με Κθούλου, ίσως μπέρδεψε λίγο τις ιστορίες, τι Ινσμουθ τι Ισραηλ, απο Ι ξεκινουν και τα δυο
yet say this to the Possum: a bang, not a whimper,
Το κλέβω να το ποστάρω στο Χ, μπάς και ξυπνήσει κανάς κομμουνιστήςNiki έγραψε: 18 Οκτ 2023, 13:02 Δεν είναι η πρώτη φορά που πιάστηκαν ψεύτες οι Παλαιστίνιοι ούτε η τελευταία.
Αντιθέτως το Ισραήλ σε τέτοια θέματα είναι αντικειμενικό και σοβαρό πάντα.
Όλα τα χρόνια.
Τι να θυμηθώ την δήθεν έγγυο που είχε εκρηκτικά πάνω της;
Το παιδάκι που δήθεν πυροβόλησαν που πετούσε πέτρες και το είχαν πυροβολήσει οι Παλαιστίνιοι;
Βρέθηκε με σφαίρα από πίσω.
Τις γυναίκες που πήγαν ζωσμένες με εκρηκτικά κλαίγοντας και τους αναντίναξαν;
Τον άνδρα που έχασε δήθεν το παιδί του και ήτανε μούφα ή είδηση;
Το κρατούσε άψυχο και είχε δακρύσει όλος ο κόσμος τελικά ήτανε όλο σκηνοθετημένο.
Σταδιακά τα μμε έγραφαν με εισαγωγικά "οι παλαιστίνιοι λένε" τώρα ξεχάστηκαν όλα αυτά.
Δεν ντρέπονται αντί να πολεμήσουν στα ίσα σαν άντρες πηγαίνουν στο μουλωχτό.
Σκοτώνουν παιδάκια δικά τους για να έρθουν άλλες χώρες να πολεμήσουν για αυτούς.
Βάζουν τις γυναίκες τους να σκοτώνονται.
Δίνουν τα παιδιά τους στην Χαμάς από 8 χρονών και παίρνει μισθό η οικογένεια.
Ντροπή ρε , θρασύδειλοι.
Κάθε λαός έχει τους ηγέτες που του αξίζουν. Οι πολίτες δεν θέλουν εξάλειψη της διαφθοράς, θέλουν περισσότερες ευκαιρίες να συμμετέχουν σ΄ αυτή. Δεν θέλουν ευνομία, θέλουν ανοχή της δικής τους ανομίας.
Θάνος Τζήμερος.
Θάνος Τζήμερος.
Αυτό νομίζω σηκώνει πολλή κουβέντα και δε νομίζω πως είμαι ο αρμόδιος να πω κάτι με σιγουριά.Saturn έγραψε: 18 Οκτ 2023, 13:17Μάλιστα κι εδώIsildur έγραψε: 18 Οκτ 2023, 13:14Η όλη φάση με το νοσοκομείο, στα δικά μου ψιλο-άσχετα μάτια, μοιάζει με αποτυχημένη προβοκάτσια. Κάποιος κάτι ήθελε να πετύχει (το ποιος, συζητήσιμο) αλλά ξεφούσκωσε γρήγορα αφού αποκαλύφθηκαν τα πραγματικά αποτελέσματα του χτυπήματος. Το μόνο που πέτυχαν ήταν η τετραμερής που δεν έγινε τελικά. Εκτός κι αν αυτός ακριβώς ήταν ο σκοπός δηλαδή κι όχι κάποια γενικευμένη σύρραξη όπως ίσως σκεφτεί κάποιος...Spoiler
Saturn έγραψε: 18 Οκτ 2023, 13:00
Μάλιστα, το τελευταίο δεν το γνώριζα, τίτλους ειδήσεων διάβασα μόνο
Αυτό να πιάσουμε λοιπόν, ποιός δεν ήθελε ή ποιόν δεν βόλευε η τετραμερής
Βέβαια οκ, τί ξέρουμε εμείς, αλλά δεν παύει να μας απασχολεί το θέμα
Θα μπορούσε να πει κάποιος πχ, ότι οι Ισραηλινοί δεν θέλουν να τελειώνει (ακόμα) το πράγμα με κάποια συμφωνία ειρήνης, γιατί θέλουν πρώτα να ισοπεδώσουν τη Γάζα. Ή κάτι παραπλήσιο, τέλος πάντων. Κάποιος άλλος θα σου πει ότι οι Παλαιστίνιοι παύλα Χαμάς δεν θα ήθελαν τέτοιες συνομιλίες, αφού (ως γνωστόν κι από την ιστορία) πάλι θα καταλήξουν σε κάποια συμφωνία στην οποία θα είναι οι ριγμένοι της υπόθεσης.
Τι να πω; Δηλώνω άγνοια...
Μέχρι και οι ΣΚΑΙτζήδες για ισραηλινή επιδρομή μιλάνε...
Γιαννόπουλος για Τέμπη.
- Chilloutbuddy
- Phorum.gr user: Chilloutbuddy
Ναι ρε συ, εύκολο πράμα να οργανώσεις επανάσταση μέσα στο άντρο της Χαμάς, εδώ δεν μπορούν να τους ξετρυπώσουν οι Εβραίοι απ'τις σήραγγες, θα τους δείρουν τα γυναικόπαιδα της Γάζας. Σώσιμο χρειάζονται οι Παλαιστίνιοι. Και όχι απ'το Ισραήλ, γιατι το Ισραήλ δεν πάει να τους σώσει, πάει να τους γαμήσει.break έγραψε: 18 Οκτ 2023, 12:28ΟΚ, αλλά αυτό δεν κάνει τους Παλεστίνιους αθώους. Από την στιγμή που σε διοικεί σε αντιπροσωπεύει. Έτσι πάνε αυτά. Αλλιώς ρίξτον. Κάνε επανάσταση.Chilloutbuddy έγραψε: 18 Οκτ 2023, 11:51 Μπορεί, αλλά εμείς πώς το ξέρουμε ότι δε σοκαρίστηκε όμως; Θέλω να πω, εδώ στην ελληνική δικτατορία φοβόταν ο κόσμος να μιλήσει, θα βγει τώρα ο άλλος στη Γάζα που σε σφάζουν στα όρθια σαν κοτόπουλο να πει "ρε τα μουνόπανα οι Χαματζήδες τι κάνανε πάλι, εγώ πάντως δεν τους ξαναψηφίζω στις επόμενες εκλογές. Πότε είναι οι επόμενες εκλογές ρε Μπάμπη; Tι; Ποτέ; Α οκ νεβερμάϊντ".
Γιατί και οι βασιλιάδες και οι δικτάτορες πέφτουν όταν πάνε ενάντια στο δημόσιο αίσθημα. Που σπάνια πάνε. Συνήθως το εκμεταλλεύονται για να ανεβούν στην κορυφή. Δεν γίνεται να αναγκάσεις ένα λαό να κάνει ακριβώς το ανάποδο από αυτό που θέλει.
Εμένα αυτό που όλοι υπακούν εντολές ή φοβόνται να μιλήσουν δεν μου κάθεται καλά. Με αυτό το σκεπτικό κανένας λαός δεν είναι υπεύθυνος για κάτι εκτός και αν ψηφίζει. Δηλαδή πριν εφευρεθούν οι εκλογές ήσαν όλοι οι λαοί αθώοι ;
Αν ήταν να στήναμε στον τοίχο κάθε λαό που κάποτε στήριξε κάτι και προέκυψε πολεμοχαρής καραμαφία θα είχαμε εκτελέσει όλους τους Γερμανούς, Ρώσους, Ιάπωνες και δε συμμαζεύεται. Εκείνος ο κάφρος ο Μεγαλέξανδρος να δεις πόσο κοσμάκη σούβλισε χωρίς κανένα λόγο.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Chilloutbuddy την 18 Οκτ 2023, 13:25, έχει επεξεργασθεί 3 φορές συνολικά.
Δοξάκης αν έπαιζε σήμερα θα ήταν 6ος παίκτης άνετα σε μεσαία ομάδα Nba. 
- Prince Imrahil
Ο Ναφτάλι δεν είναι κανένας σύμβουλος του Νετανιάχου, ούτε μπορεί να ξέρει και να μιλάει για τις στρατιωτικές επιχειρήσεις του IDF.
Ένας youtuber είναι που επειδή γράφει υπέρ του Ισραήλ (όντας Ισραηλινός) τον έχει επιστρατεύσει ο Νετανιάχου. Κλάιν μάιν.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 39 Απαντήσεις
- 1362 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Σέλευκας
-
- 9 Απαντήσεις