Εξρτάται από το άτομο, δεν μπορείς να βγάλεις μπούσουλα. Άλλος πεισμώνει, άλλος αποθαρρύνεται.mao mao έγραψε: 05 Σεπ 2023, 23:24Στο σενάριο 1 θα έχεις την ψυχολογία του κακού μαθητή και αυτό θα σε τραβήξει πίσω. Στο σενάριο 2 θα έχει την ψυχολογία του καλού και θα έχεις περισσότερη όρεξη για διάβασμα.Lord Brum έγραψε: 05 Σεπ 2023, 23:16Μπα, στο σενάριο 1 θα δεις τι παιζει από ανταγωνισμό και θα στρώσεις τον κωλο σου να διαβασεις αν θες να πας καλά. Στο σενάριο 2 θα λες ειμαι υπεργαματος, το 85% ειναι χειρότεροι από μένα και θα πας χαλαρός στις πανελλήνιες και θα τον πιειςmao mao έγραψε: 05 Σεπ 2023, 23:05 Σενάριο 1 : Πηγαίνεις σε ιδιωτικό σχολείο, 20 άτομα στην τάξη οι 17 είναι καλύτεροι από σένα.
Σενάριο 2 : Πηγαίνεις σε δημόσιο σχολείο, 20 άτομα στην τάξη οι 17 είναι χειρότεροι από σένα.
Πιστεύω οτι στο σενάριο 2 θα πας πολύ καλύτερα στις πανελλήνιες.
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Δημόσιο ή Ιδιωτικό σχολείο (και γιατί);
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
- Green Dragon
- Phorum.gr user: Green Dragon
Re: Δημόσιο ή Ιδιωτικό σχολείο (και γιατί);
- Τζιτζιμιτζιχότζιρας
- Phorum.gr user: 2.Χόρχε ντελ Σάλτο 1.Brainstorm
Μα δεν αλλάζει κάτι. Απλά οι σχολές ρίχνουν το επίπεδο τους για να πάρει το χαρτί το παιδί.Cecily Anne έγραψε: 06 Σεπ 2023, 07:02
Εγώ δε μίλησα για διάνοιες. Δεν ξέρω που ζεις αλλά μπαίνουν σε ΑΕΙ από τεχνικά λύκεια, από νυχτερινά λύκεια κλπ. Επίσης δεν ξέρω που ζεις, αλλά μέχρι τώρα υπήρχαν σχολές ΑΕΙ που έμπαινες με κάτω του 5. Και δεν αναφέρομαι σε ψυχολογιες, εκεί ήθελες 18. Στην εποχή μου έμπαινες μαθηματικό Σάμου ξερω'γω με βάση. Ναι, με το 11 στην Ελλάδα βγάζεις χαλαρά πανεπιστήμιο, αν αποφασίσεις να στρωθεις.
Το παιδί όμως θα παραμείνει γκάου.
Φίλος μου καθηγητής του ΑΠΘ μου έλεγε -βαζουμε εύκολα θέματα. Πάνω από τη βάση γράφει το 30%. Ανεβάζουμε όλα τα γραπτά 1 βαθμό...μετά 2, μετά 3 μέχρι να περνάει το 70%.
Διαφορετικά συσσωρεύονται εκατοντάδες κάθε έτος.
Το παιδί που έχει γράψει 1, είναι εξοργισμένο γιατί το έκοψαν με 4. Στο τσακ, ο αλήτης δεν τον πέρασε.
Φιλαράκι, αν κάποιος μπει φορουμάκι από μαγκιά ή από αδυναμία κάποιας στιγμής, πάει, τελείωσε.
- Cecily Anne
Γι'αυτό έγραφα εξ αρχής ότι αν η σχολή μέσα κρατούσε το επίπεδο, δε θα υπήρχε προβλημα, θα αποφοίτουσαν μόνο όσοι ασχολήθηκαν. Αλλά δυστυχώς στην Ελλάδα δε συμβαίνει αυτό.Τζιτζιμιτζιχότζιρας έγραψε: 06 Σεπ 2023, 09:12Μα δεν αλλάζει κάτι. Απλά οι σχολές ρίχνουν το επίπεδο τους για να πάρει το χαρτί το παιδί.Cecily Anne έγραψε: 06 Σεπ 2023, 07:02
Εγώ δε μίλησα για διάνοιες. Δεν ξέρω που ζεις αλλά μπαίνουν σε ΑΕΙ από τεχνικά λύκεια, από νυχτερινά λύκεια κλπ. Επίσης δεν ξέρω που ζεις, αλλά μέχρι τώρα υπήρχαν σχολές ΑΕΙ που έμπαινες με κάτω του 5. Και δεν αναφέρομαι σε ψυχολογιες, εκεί ήθελες 18. Στην εποχή μου έμπαινες μαθηματικό Σάμου ξερω'γω με βάση. Ναι, με το 11 στην Ελλάδα βγάζεις χαλαρά πανεπιστήμιο, αν αποφασίσεις να στρωθεις.
Το παιδί όμως θα παραμείνει γκάου.
Φίλος μου καθηγητής του ΑΠΘ μου έλεγε -βαζουμε εύκολα θέματα. Πάνω από τη βάση γράφει το 30%. Ανεβάζουμε όλα τα γραπτά 1 βαθμό...μετά 2, μετά 3 μέχρι να περνάει το 70%.
Διαφορετικά συσσωρεύονται εκατοντάδες κάθε έτος.
Το παιδί που έχει γράψει 1, είναι εξοργισμένο γιατί το έκοψαν με 4. Στο τσακ, ο αλήτης δεν τον πέρασε.
“I ought to of shot that dog myself, George. I shouldn't ought to of let no stranger shoot my dog.”
Το οτι μπηκαν με χαμηλούς βαθμούς δε σημαίνει ότι θα βγουν, σημαινει οτι δεν εχουν ζητηση οι συγκεκριμενες σχολεςCecily Anne έγραψε: 06 Σεπ 2023, 07:13Θα αστειεύεσαι. Πρόχειρο γκουγκλισμα βάσεων 2023 θετικής κατεύθυνσης:Lord Brum έγραψε: 05 Σεπ 2023, 20:57Καλά για βοιδοσχολες θεωρητική κατεύθυνσης και ΤΕΙ άνετα. Αλλα σε οποιαδήποτε θετικής κατεύθυνσης σχολή που απαιτεί ένα ελάχιστο επίπεδο γνώσεων μαθηματικών, φυσικής, χημείας, βιολογιας ή συνδυασμούς αυτών περίμενε από κάποιον που περνούσα με το ζόρι και έχει μένα γνώσεων να καταλάβει σε 1 χρόνο ότι δεν κατάλαβε τα προηγούμενα 6Cecily Anne έγραψε: 05 Σεπ 2023, 20:24
Δεν πρέπει να είσαι Αϊνστάιν για να βγάλεις μια μέση σχολή. Αρκεί να μην έχεις σοβαρά κενά και να διαβάζεις αυτά πού είναι στην ύλη. Ένα σωρό από αυτές δε θέλουν καν βάσεις. Δηλαδή δε θα πάρει ο άλλος πτυχίο ψυχολογίας πχ αν είχε μέσο όρο 11 και ξαφνικά αρχίσει και διαβάζει?
Μαθηματικό Πάτρας 11392
Γεωπονικη(το τμήμα ζωικής παραγωγής) 11520
Μηχανικών επιστήμης υλικών Ιωαννίνων (ΑΕΙ) 11375
Πληροφορικής Καβάλας ΑΕΙ 11358
Βαριέμαι να δω πιο κάτω αλλά γενικά καταλαβαίνεις
Σκότωσε τον ζαίο που κρύβεις μέσα σου!
- Cecily Anne
Μπα, όλοι βγαίνουν. Η σχολή βαθμολογεί με κατανομη καμπάνα συνήθως. Προσαρμόζονται στο κοινό τους.Lord Brum έγραψε: 06 Σεπ 2023, 10:04Το οτι μπηκαν με χαμηλούς βαθμούς δε σημαίνει ότι θα βγουν, σημαινει οτι δεν εχουν ζητηση οι συγκεκριμενες σχολεςCecily Anne έγραψε: 06 Σεπ 2023, 07:13Θα αστειεύεσαι. Πρόχειρο γκουγκλισμα βάσεων 2023 θετικής κατεύθυνσης:Lord Brum έγραψε: 05 Σεπ 2023, 20:57
Καλά για βοιδοσχολες θεωρητική κατεύθυνσης και ΤΕΙ άνετα. Αλλα σε οποιαδήποτε θετικής κατεύθυνσης σχολή που απαιτεί ένα ελάχιστο επίπεδο γνώσεων μαθηματικών, φυσικής, χημείας, βιολογιας ή συνδυασμούς αυτών περίμενε από κάποιον που περνούσα με το ζόρι και έχει μένα γνώσεων να καταλάβει σε 1 χρόνο ότι δεν κατάλαβε τα προηγούμενα 6
Μαθηματικό Πάτρας 11392
“I ought to of shot that dog myself, George. I shouldn't ought to of let no stranger shoot my dog.”
Μπα, υπάρχουν πολλές σχολές χωρίς αποφοίτους επί πολλά χρονιαCecily Anne έγραψε: 06 Σεπ 2023, 10:05Μπα, όλοι βγαίνουν. Η σχολή βαθμολογεί με κατανομη καμπάνα συνήθως. Προσαρμόζονται στο κοινό τους.Lord Brum έγραψε: 06 Σεπ 2023, 10:04Το οτι μπηκαν με χαμηλούς βαθμούς δε σημαίνει ότι θα βγουν, σημαινει οτι δεν εχουν ζητηση οι συγκεκριμενες σχολεςCecily Anne έγραψε: 06 Σεπ 2023, 07:13
Θα αστειεύεσαι. Πρόχειρο γκουγκλισμα βάσεων 2023 θετικής κατεύθυνσης:
Μαθηματικό Πάτρας 11392
Σκότωσε τον ζαίο που κρύβεις μέσα σου!
- Cecily Anne
Οι συγκεκριμένες για παράδειγμα έχουν αποφοιτους έλεος! Σε ποιες αναφέρεσαι εσύ? Εγώ σου έβαλα μαθηματικό και γεωπονικη.Lord Brum έγραψε: 06 Σεπ 2023, 10:18Μπα, υπάρχουν πολλές σχολές χωρίς αποφοίτους επί πολλά χρονιαCecily Anne έγραψε: 06 Σεπ 2023, 10:05Μπα, όλοι βγαίνουν. Η σχολή βαθμολογεί με κατανομη καμπάνα συνήθως. Προσαρμόζονται στο κοινό τους.Lord Brum έγραψε: 06 Σεπ 2023, 10:04
Το οτι μπηκαν με χαμηλούς βαθμούς δε σημαίνει ότι θα βγουν, σημαινει οτι δεν εχουν ζητηση οι συγκεκριμενες σχολες
-
UserNotFound
Θα πώ ιδιωτικό με χίλια,αν και δεν έχω πάει δυστυχώς θα ήθελα όσο τίποτα να ξαναπήγαινα είτε Δημοτικό είτε Γυμνάσιο- Λύκειο και να πήγαινα σε ιδιωτικό.
Και αυτή η επιθυμία μου γεννήθηκε όταν πήγα στο Deree-Pierce και στο Κολέγιο Αθηνών με αφορμή κάποια εκδήλωση ή συνέδριο ημερίδα, μιας και όταν δεν έχουν μαθήματα τα κτήρια τους χρησιμοποιούνται και για άλλους σκοπού.
Έμεινα μ…ς και έπαθα πολιτισμικό σοκ, όταν τελειώσαμε εγώ έκανα μια βόλτα και μου έκαναν μια ξενάγηση στο κτήριο δεν τα πίστευα αυτά που έβλεπα, όπως αυτά τα σχολεία που βλεπετε στις σειρές - ταινίες είναι και κρίμα που στο εξωτερικό σχολεία τέτοιων εγκαταστάσεων και δραστηριοτήτων είναι δημόσια ή με νορμαλ δίδακτρα, ενώ εδώ στην Ελλάδα σε τέτοια ιδιωτικά και παρόμοια μεγάλα ιδιωτικά οχι όπως τα μικρα γειτονιάς που είναι απλά ένα κτήριο, αν δεν πάει κάποιος με υποτροφία πρέπει να έχει πολλά λεφτά και να κάνει το σκατό του παξιμάδι για να πάει το παιδί του εκεί.
Μακάρι να ήταν πιο προσιτά και για τον απλό λαό, γιατί αυτά είναι σχολεία όχι τα λαγούμια τα δημόσια.
Από που να ξεκινήσω από το ότι ήταν μέσα στο πράσινο και την φύση ;
Τους τεράστιους χώρους και μέσα και έξω, με τα ωραία πέτρινα δρομάκια που είχαν τα ιδιωτικά σε σχέση με το προαύλιο σαν φυλακής των δημοσίων;
Και η είσοδος των δημοσίων πάλι φυλακή θυμίζει σε σχέση με των ιδιωτικών τώρα που το σκέφτομαι.
Την άριστη καθαριότητα σε σχέση με τους τοίχους μέσα στην βρωμιά των δημοσίων και μέσα στις πατημασιές επειδή το βρίσκουν μαγκιά να γεμίζουν πατημασιές τους τοίχους ή το μουντό κιτρινομπεζ , μουντο πράσινο χρώμα των τοίχων των δημοσίων.
Τις ετοιμόρροπες μπασκέτες στο προαύλιο ή το ότι δεν είχες παγκάκια και βλακείες να κάτσεις και καθόσουν σε σκάλες και σε κάποιο πεζούλι ας το πούμε επειδή δεν άφηναν να κάθεστε στην τάξη μέσα στο διάλλειμα και έπρεπε τόσες τάξεις και τμήματα να είστε σε ένα τόσο μικρό μέρος όρθιοι.
Τα θρανία στην πένα χωρίς τσίχλες κολλημένες από κάτω ( το χειρότερο μου) και χωρίς να είναι βαμμένα με μαρκαδόρους, στύλο, μπλάνκο και μισο σπασμένα, πόσο μάλλον όταν ειναι σαφώς καλύτερα θρανία και ηλικιακά και σαν εμφάνιση, για άνεση δεν ξέρω μιας και δεν έκατσα 8ωρο πάνω τους αλλά το αμφιθεατρό τους είχε άριστα καθίσματα σε σχέση με τα θρανία ούτε της δεκαετίας του 80-90 των δημοσίων.
Πήγα μέσα στο 2000 σχολείο επομένως ακόμα τα ίδια άβολα θρανία έχουν που σε πιάνει ο κ…. σου.
Ακόμα και τα παιδιά που πάνε τώρα Δημοτικό τα ίδια έχουν δεν παίζει να αλλάξει ποτέ αυτό.
Το κυλικείο των δημοσίων που είναι σαν του νοσοκομείου ενώ στα ιδιωτικά έχουν καφετέριες και εστιατόριο.
Το Deree -Pierce μέχρι και STARBUCKS έχει ΣΟΚ.
Όπως είπα το άψογο αμφιθεατρο τους, ότι είχαν μέχρι και αίθουσα για πειραματα που ήταν πάντα το απωθημένο μου από το να κάνουμε μόνο ότι λέει το βιβλίο χημείας.
Είχαν lockers και δεν παράταγαν τα πράγματα τους στο θρανίο να πηδάνε πάνω όλοι που την είδαν Ταρζάν και να πέφτουν κάτω και να τα πατάνε, ούτε να τους σκουπίζει το πεντε βρώμικο πάτωμα η τσάντα.
Ξέχασα το σημαντικότερο τις υπέροχες πεντακάθαρες τουαλέτες τους με ΚΑΝΟΝΙΚΕΣ λεκάνες, ειλικρινα δεν καταλαβαίνω γιατί τέτοιες λεκάνες σε όλα τα δημόσια τι φάση;
Τόσο ακριβές είναι οι κανονικές τουαλέτες;
Που είχαν μέχρι και αίθουσα για μαγειρική στο pierce.
Που τα περισσότερα έχουν πισίνα και γυμναστήριο επίσησ μπορείς να κάνεις εκατο δρασηριότητες κολύμπι, ποδόσφαιρο, τένις, χορό και πολλά άλλα που δεν θυμάμαι μιας και πάει καιρός που τα είχα επισκεφτεί.
Το βρίσκω πιο βολικό να κάνεις όλες τις γλώσσες που θέλεις και τις δραστηριότητες σου την μια μετα την άλλη και να γυρνας στις 5, παρά να γυρνάς νωρίς και στις 4 να φεύγεις να πηγαινεις ξένη γλώσσα να γυρνάς σπίτι, μετά να ξανα φεύγεις να πας σε κάποιο άθλημα ή φροντιστήριο και δεν ξέρω και εγώ τι και να κάνεις τόσες διαδρομές.
Στα δημόσια μέχρι το δημοτικό να έχουν μια θεατρική αγωγή και μια μουσική της πλάκας ενώ στα ιδιωτικά αυτά είναι και για παιδιά Γυμνασίου- Λυκείου.
Που στα δημόσια πρέπει να παρακαλάνε διευθυντές- καθηγητές για μια εκδρομή στην Ελλάδα και δεν βρίσκουν καθηγητές ή που σπάνια πάνε εξωτερικό ενώ εκεί πάνε εξωτερικό από το Γυμνάσιο.
Δεν είναι ότι δεν έχουν λεφτά για αυτό στα δημόσια απλά είναι αναλόγως τι θα τους επιτρέψουν.
Έχουν summer camp και μου φάνηκε ενδιαφέρον.
Ένα σχολικό να σε πηγαινοφέρνει αντί να πηγαίνεις πρωί πρωί με τα μέσα και με τα πόδια.
Θα ήθελα να γράψω και για τους καθηγητές των ιδιωτικών πέντε πράγματα σε σχέση με των δημοσίων αλλά δεν θα είναι αντικειμενική άποψη μιας και δεν τους έχω ζήσει, ούτε έχω ακούσει για αυτούς, αλλά πιστευώ αφού δεν παίρνουν απλά τον βασικό μισθό θα έχουν άλλη στάση από των δημοσίων.
Θα μπορούσα να γράφω με τις ώρες υπερ των ιδιωτικών και γιατί είναι καλύτερα από τα δημόσια, φυσικά και τα ιδιωτικά έχουν και αυτά αρνητικά τους και δεν είναι όλα ρόδινα, όπως όταν μένεις μακριά πρέπει να ξυπνας ξημέρωμα και είναι ολόκληρο ταξίδι ή επειδή επί το πλείστον πάνε παιδιά πλούσιων και ισχυρών οικογενειών μπορεί να υπάρξει ένα bullying στους υπόλοιπους, να κάνουν κλίκες και να περιθωριοποιούν κόσμο αλλά και στα δημόσια που το κάνουν γιατί το κάνουν αυτό ;
Δεν λέω ότι επειδή είναι πλούσιοι καλά κάνουν και το κάνουν, αλλά και στα δημόσια που δεν έχουν «λόγο» κάνουν το ίδιο.
Το μόνο που μου άρεσε στα δημόσια είναι τα 4ωρα-5ωρα, τα κενά και ότι κάποιες μέρες δεν είχαμε σχολείο που κάτι τέτοιο στα ιδιωτικά δεν ισχύει.
Ευτυχώς που γνώρισα τα ιδιωτικά αφού είχα τελειώσει το σχολείο γιατί δεν θα είχα καμία διάθεση και ψυχολογία να πάω σχολείο μετά αφού έζησα μια τόσο διαφορετική εμπειρία.
Και αυτή η επιθυμία μου γεννήθηκε όταν πήγα στο Deree-Pierce και στο Κολέγιο Αθηνών με αφορμή κάποια εκδήλωση ή συνέδριο ημερίδα, μιας και όταν δεν έχουν μαθήματα τα κτήρια τους χρησιμοποιούνται και για άλλους σκοπού.
Έμεινα μ…ς και έπαθα πολιτισμικό σοκ, όταν τελειώσαμε εγώ έκανα μια βόλτα και μου έκαναν μια ξενάγηση στο κτήριο δεν τα πίστευα αυτά που έβλεπα, όπως αυτά τα σχολεία που βλεπετε στις σειρές - ταινίες είναι και κρίμα που στο εξωτερικό σχολεία τέτοιων εγκαταστάσεων και δραστηριοτήτων είναι δημόσια ή με νορμαλ δίδακτρα, ενώ εδώ στην Ελλάδα σε τέτοια ιδιωτικά και παρόμοια μεγάλα ιδιωτικά οχι όπως τα μικρα γειτονιάς που είναι απλά ένα κτήριο, αν δεν πάει κάποιος με υποτροφία πρέπει να έχει πολλά λεφτά και να κάνει το σκατό του παξιμάδι για να πάει το παιδί του εκεί.
Μακάρι να ήταν πιο προσιτά και για τον απλό λαό, γιατί αυτά είναι σχολεία όχι τα λαγούμια τα δημόσια.
Από που να ξεκινήσω από το ότι ήταν μέσα στο πράσινο και την φύση ;
Τους τεράστιους χώρους και μέσα και έξω, με τα ωραία πέτρινα δρομάκια που είχαν τα ιδιωτικά σε σχέση με το προαύλιο σαν φυλακής των δημοσίων;
Και η είσοδος των δημοσίων πάλι φυλακή θυμίζει σε σχέση με των ιδιωτικών τώρα που το σκέφτομαι.
Την άριστη καθαριότητα σε σχέση με τους τοίχους μέσα στην βρωμιά των δημοσίων και μέσα στις πατημασιές επειδή το βρίσκουν μαγκιά να γεμίζουν πατημασιές τους τοίχους ή το μουντό κιτρινομπεζ , μουντο πράσινο χρώμα των τοίχων των δημοσίων.
Τις ετοιμόρροπες μπασκέτες στο προαύλιο ή το ότι δεν είχες παγκάκια και βλακείες να κάτσεις και καθόσουν σε σκάλες και σε κάποιο πεζούλι ας το πούμε επειδή δεν άφηναν να κάθεστε στην τάξη μέσα στο διάλλειμα και έπρεπε τόσες τάξεις και τμήματα να είστε σε ένα τόσο μικρό μέρος όρθιοι.
Τα θρανία στην πένα χωρίς τσίχλες κολλημένες από κάτω ( το χειρότερο μου) και χωρίς να είναι βαμμένα με μαρκαδόρους, στύλο, μπλάνκο και μισο σπασμένα, πόσο μάλλον όταν ειναι σαφώς καλύτερα θρανία και ηλικιακά και σαν εμφάνιση, για άνεση δεν ξέρω μιας και δεν έκατσα 8ωρο πάνω τους αλλά το αμφιθεατρό τους είχε άριστα καθίσματα σε σχέση με τα θρανία ούτε της δεκαετίας του 80-90 των δημοσίων.
Πήγα μέσα στο 2000 σχολείο επομένως ακόμα τα ίδια άβολα θρανία έχουν που σε πιάνει ο κ…. σου.
Ακόμα και τα παιδιά που πάνε τώρα Δημοτικό τα ίδια έχουν δεν παίζει να αλλάξει ποτέ αυτό.
Το κυλικείο των δημοσίων που είναι σαν του νοσοκομείου ενώ στα ιδιωτικά έχουν καφετέριες και εστιατόριο.
Το Deree -Pierce μέχρι και STARBUCKS έχει ΣΟΚ.
Όπως είπα το άψογο αμφιθεατρο τους, ότι είχαν μέχρι και αίθουσα για πειραματα που ήταν πάντα το απωθημένο μου από το να κάνουμε μόνο ότι λέει το βιβλίο χημείας.
Είχαν lockers και δεν παράταγαν τα πράγματα τους στο θρανίο να πηδάνε πάνω όλοι που την είδαν Ταρζάν και να πέφτουν κάτω και να τα πατάνε, ούτε να τους σκουπίζει το πεντε βρώμικο πάτωμα η τσάντα.
Ξέχασα το σημαντικότερο τις υπέροχες πεντακάθαρες τουαλέτες τους με ΚΑΝΟΝΙΚΕΣ λεκάνες, ειλικρινα δεν καταλαβαίνω γιατί τέτοιες λεκάνες σε όλα τα δημόσια τι φάση;
Τόσο ακριβές είναι οι κανονικές τουαλέτες;
Που είχαν μέχρι και αίθουσα για μαγειρική στο pierce.
Που τα περισσότερα έχουν πισίνα και γυμναστήριο επίσησ μπορείς να κάνεις εκατο δρασηριότητες κολύμπι, ποδόσφαιρο, τένις, χορό και πολλά άλλα που δεν θυμάμαι μιας και πάει καιρός που τα είχα επισκεφτεί.
Το βρίσκω πιο βολικό να κάνεις όλες τις γλώσσες που θέλεις και τις δραστηριότητες σου την μια μετα την άλλη και να γυρνας στις 5, παρά να γυρνάς νωρίς και στις 4 να φεύγεις να πηγαινεις ξένη γλώσσα να γυρνάς σπίτι, μετά να ξανα φεύγεις να πας σε κάποιο άθλημα ή φροντιστήριο και δεν ξέρω και εγώ τι και να κάνεις τόσες διαδρομές.
Στα δημόσια μέχρι το δημοτικό να έχουν μια θεατρική αγωγή και μια μουσική της πλάκας ενώ στα ιδιωτικά αυτά είναι και για παιδιά Γυμνασίου- Λυκείου.
Που στα δημόσια πρέπει να παρακαλάνε διευθυντές- καθηγητές για μια εκδρομή στην Ελλάδα και δεν βρίσκουν καθηγητές ή που σπάνια πάνε εξωτερικό ενώ εκεί πάνε εξωτερικό από το Γυμνάσιο.
Δεν είναι ότι δεν έχουν λεφτά για αυτό στα δημόσια απλά είναι αναλόγως τι θα τους επιτρέψουν.
Έχουν summer camp και μου φάνηκε ενδιαφέρον.
Ένα σχολικό να σε πηγαινοφέρνει αντί να πηγαίνεις πρωί πρωί με τα μέσα και με τα πόδια.
Θα ήθελα να γράψω και για τους καθηγητές των ιδιωτικών πέντε πράγματα σε σχέση με των δημοσίων αλλά δεν θα είναι αντικειμενική άποψη μιας και δεν τους έχω ζήσει, ούτε έχω ακούσει για αυτούς, αλλά πιστευώ αφού δεν παίρνουν απλά τον βασικό μισθό θα έχουν άλλη στάση από των δημοσίων.
Θα μπορούσα να γράφω με τις ώρες υπερ των ιδιωτικών και γιατί είναι καλύτερα από τα δημόσια, φυσικά και τα ιδιωτικά έχουν και αυτά αρνητικά τους και δεν είναι όλα ρόδινα, όπως όταν μένεις μακριά πρέπει να ξυπνας ξημέρωμα και είναι ολόκληρο ταξίδι ή επειδή επί το πλείστον πάνε παιδιά πλούσιων και ισχυρών οικογενειών μπορεί να υπάρξει ένα bullying στους υπόλοιπους, να κάνουν κλίκες και να περιθωριοποιούν κόσμο αλλά και στα δημόσια που το κάνουν γιατί το κάνουν αυτό ;
Δεν λέω ότι επειδή είναι πλούσιοι καλά κάνουν και το κάνουν, αλλά και στα δημόσια που δεν έχουν «λόγο» κάνουν το ίδιο.
Το μόνο που μου άρεσε στα δημόσια είναι τα 4ωρα-5ωρα, τα κενά και ότι κάποιες μέρες δεν είχαμε σχολείο που κάτι τέτοιο στα ιδιωτικά δεν ισχύει.
Ευτυχώς που γνώρισα τα ιδιωτικά αφού είχα τελειώσει το σχολείο γιατί δεν θα είχα καμία διάθεση και ψυχολογία να πάω σχολείο μετά αφού έζησα μια τόσο διαφορετική εμπειρία.
- Chilloutbuddy
- Phorum.gr user: Chilloutbuddy
Το Πήρς την εποχή μου (λολ) είχε κάμποσα βλαμμένα πλουσιόπαιδα / κλικαδόρους βυσματίες, και κάμποσα νορμάλ παιδιά που ψάρωναν απ'τα βλαμμένα πλουσιόπαιδα / κλικαδόρους βυσματίες και βγήκαν τελικά ένα κλικ κομπλεξικά. Το λέω γιατί κι εγώ ψάρωνα, μη βγάζω την ουρά μου απέξω, πώς να μην ψαρώνεις από 15 χρονών τα μαλακισμένα είχαν τραπέζια σε κλάμπ, τραβάγαν όλες τις γκόμενες και είχαν γυρίσει όλη την Ευρώπη, απλά τύχαινε επειδή ήμουν ψηλός και έπαιζα μπάσκετ γενικά με τράβαγαν σε διάφορες παρέες και ήμουνα περισσότερο από μέσα παρά απ'έξω. Κι μου πήρε καιρό να αναρωτηθώ τι ψαρώνω μ'αυτούς τους μαλάκες και στην τελική γιατί τραβιέμαι με ηλίθιους, και τελικά ξέκοψα νωρίς (και πάλι καλά γιατί αργότερα όταν άρχισαν πανεπιστήμια στο εξωτερικό/αυτοκίνητα/σπίτια/μπίζνες και δουλειές έγιναν ακόμα πιό ψαρωτικοί).
Αλλά πολύς κόσμος έμενε έξω, και κατάλαβα ότι τελικά τους πείραζε μέσα τους και τους έμεινε λίγο.
Δεν ξέρω τι κόσμο μαζεύει τώρα
Αλλά πολύς κόσμος έμενε έξω, και κατάλαβα ότι τελικά τους πείραζε μέσα τους και τους έμεινε λίγο.
Δοξάκης αν έπαιζε σήμερα θα ήταν 6ος παίκτης άνετα σε μεσαία ομάδα Nba. 
- EKPLIKTIKOS
Αρκετούς κοκακηδες εφήβους όπως όλα τα αντίστοιχα ιδιωτικά
- Chilloutbuddy
α πολύ ωραία, γι'αυτό αγαπάμε ελλάδα, γιατί δεν αλλάζει ποτέ τίποτα
Τα ίδια με τότε, συν κάποιους γονείς που χρεώνονται μέχρι το λαιμό για να έχει το παίδι τους καλες (Chilloutbuddy έγραψε: 16 Οκτ 2023, 12:23 Το Πήρς την εποχή μου (λολ) είχε κάμποσα βλαμμένα πλουσιόπαιδα / κλικαδόρους βυσματίες, και κάμποσα νορμάλ παιδιά που ψάρωναν απ'τα βλαμμένα πλουσιόπαιδα / κλικαδόρους βυσματίες και βγήκαν τελικά ένα κλικ κομπλεξικά. Το λέω γιατί κι εγώ ψάρωνα, μη βγάζω την ουρά μου απέξω, πώς να μην ψαρώνεις από 15 χρονών τα μαλακισμένα είχαν τραπέζια σε κλάμπ, τραβάγαν όλες τις γκόμενες και είχαν γυρίσει όλη την Ευρώπη, απλά τύχαινε επειδή ήμουν ψηλός και έπαιζα μπάσκετ γενικά με τράβαγαν σε διάφορες παρέες και ήμουνα περισσότερο από μέσα παρά απ'έξω. Κι μου πήρε καιρό να αναρωτηθώ τι ψαρώνω μ'αυτούς τους μαλάκες και στην τελική γιατί τραβιέμαι με ηλίθιους, και τελικά ξέκοψα νωρίς (και πάλι καλά γιατί αργότερα όταν άρχισαν πανεπιστήμια στο εξωτερικό/αυτοκίνητα/σπίτια/μπίζνες και δουλειές έγιναν ακόμα πιό ψαρωτικοί).
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
- Chilloutbuddy
Αυτοί είναι τα μεγαλύτερα θύματα απ'όλους μλκ, τα πλουσιόπαιδα γράφουν στ'αρχίδια τους το παιδί που δεν έχει να είναι Κηφισιά κάθε βράδυ και Μύκονο το καλοκαίρι, και οι πλούσιοι γονείς ειδικά γράφουν εντελώς στ'αρχίδια τους άλλους γονείς, οι οποίοι μένουν με το πουλί στο χέρι να πληρώνουν δίδακτρα και να περιμένουν τις γνωριμίες να τους έρθουν επίσκεψη και να τους φέρουν δουλίτσεςΕρμής έγραψε: 16 Οκτ 2023, 12:38Τα ίδια με τότε, συν κάποιους γονείς που χρεώνονται μέχρι το λαιμό για να έχει το παίδι τους καλες (Chilloutbuddy έγραψε: 16 Οκτ 2023, 12:23 Το Πήρς την εποχή μου (λολ) είχε κάμποσα βλαμμένα πλουσιόπαιδα / κλικαδόρους βυσματίες, και κάμποσα νορμάλ παιδιά που ψάρωναν απ'τα βλαμμένα πλουσιόπαιδα / κλικαδόρους βυσματίες και βγήκαν τελικά ένα κλικ κομπλεξικά. Το λέω γιατί κι εγώ ψάρωνα, μη βγάζω την ουρά μου απέξω, πώς να μην ψαρώνεις από 15 χρονών τα μαλακισμένα είχαν τραπέζια σε κλάμπ, τραβάγαν όλες τις γκόμενες και είχαν γυρίσει όλη την Ευρώπη, απλά τύχαινε επειδή ήμουν ψηλός και έπαιζα μπάσκετ γενικά με τράβαγαν σε διάφορες παρέες και ήμουνα περισσότερο από μέσα παρά απ'έξω. Κι μου πήρε καιρό να αναρωτηθώ τι ψαρώνω μ'αυτούς τους μαλάκες και στην τελική γιατί τραβιέμαι με ηλίθιους, και τελικά ξέκοψα νωρίς (και πάλι καλά γιατί αργότερα όταν άρχισαν πανεπιστήμια στο εξωτερικό/αυτοκίνητα/σπίτια/μπίζνες και δουλειές έγιναν ακόμα πιό ψαρωτικοί).
Δεν ξέρω τι κόσμο μαζεύει τώρα) γνωριμίες αλλά και οι ίδιοι για να κάνουν παρέα με τον καλό (
![]()
![]()
) κόσμο που μπορεί να τους αποφέρει δουλίτσες.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Chilloutbuddy την 16 Οκτ 2023, 12:43, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Αυτό ισχύει σε όλα τα "καλά" ιδιωτικά. Υπάρχουν τα βλαμμένα πλουσιόπαιδα αλλά υπάρχουν και τα νορμάλ παιδιά. Από εκεί και πέρα υπάρχει και ο μύθος ότι όλα τα "πλουσιόπαιδα" είναι βλαμμένα και όλα τα "νορμάλ" παιδιά νορμάλ.Chilloutbuddy έγραψε: 16 Οκτ 2023, 12:23 Το Πήρς την εποχή μου (λολ) είχε κάμποσα βλαμμένα πλουσιόπαιδα / κλικαδόρους βυσματίες, και κάμποσα νορμάλ παιδιά που ψάρωναν απ'τα βλαμμένα πλουσιόπαιδα / κλικαδόρους βυσματίες και βγήκαν τελικά ένα κλικ κομπλεξικά. Το λέω γιατί κι εγώ ψάρωνα, μη βγάζω την ουρά μου απέξω, πώς να μην ψαρώνεις από 15 χρονών τα μαλακισμένα είχαν τραπέζια σε κλάμπ, τραβάγαν όλες τις γκόμενες και είχαν γυρίσει όλη την Ευρώπη, απλά τύχαινε επειδή ήμουν ψηλός και έπαιζα μπάσκετ γενικά με τράβαγαν σε διάφορες παρέες και ήμουνα περισσότερο από μέσα παρά απ'έξω. Κι μου πήρε καιρό να αναρωτηθώ τι ψαρώνω μ'αυτούς τους μαλάκες και στην τελική γιατί τραβιέμαι με ηλίθιους, και τελικά ξέκοψα. Αλλά πολύς κόσμος έμενε έξω, και κατάλαβα ότι τελικά τους πείραζε μέσα τους και τους έμεινε λίγο.
Στην τελική, δεν καταλαβαίνω γιατί ένα νορμάλ παιδί να θέλει να μπει σε μια παρέα βλαμμένων ή να τραβήξει βλαμμένες γκόμενες.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
- tanipteros
Εγώ ότι γνώσεις απέκτησα ήταν σε ιδιωτικό φροντιστήριο.... αν περίμενα από το δημόσιο σχολείο κλάφτα Χαράλαμπε...!!!
δεν βγαίνουνε...δεν βγαίνουνε, τα δόλια τα κατσίκια μας...
και μεις θα παλαβωσουμε..με όλα μας τα δίκια μας...!!!

και μεις θα παλαβωσουμε..με όλα μας τα δίκια μας...!!!
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 71 Απαντήσεις
- 2419 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Echelon
-
- 1 Απαντήσεις