enaon έγραψε: 13 Οκτ 2023, 15:57
νομίζω την βοηθάμε, μπορεί μια μέρα να τσακώνεται με τον δικό της και 24 ξαδέλφες, η κατασταση να είναι τρελα, να νιώθει ότι δεν πάει καλά, ζει σε τρελοκομείο. Μπαίνει, γράφει, διαβάζει κυρίως και νιώθει φυσιολογική.
Το ανάποδο συμβαίνει. Κάθε φορά που μπαίνω και διαβάζω κακίες ή υποθέσεις από ανθρώπους που δεν μας γνωρίζουν (λογικότατο), γίνομαι χειρότερα. Από εθισμό μπαίνω (και αυτό όχι τόσο γιατί με την λατρεία έκοψα αρκετά να μπαίνω ανα διαστήματα) και για εκτόνωση, κυρίως.
Όποτε δεν μιλάω σε κανέναν και απλά το ζω, είμαι (είμαστε) ευτυχισμένη.
οκ παραδέχομαι ότι ίσως έχεις δίκιο, προσπαθούσα κάπως να δικαιολογήσω την οπτική ότι ειμαστε αλτρουιστες, οτι κάπως κάπου μας νοιάζει αν σε βοηθάμε. Βοηθας εσυ, έχουμε τόσες ακόμα συμβουλές να δωσουμε σε αυτό τον κοσμο, γράφε.
Πώς την βοηθάει τη στιγμή που μπλέκει σε διαδικτυακούς καβγάδες με αγνώστους από τη μία κι από την άλλη ζητάει συμβουλές στο πχορουμ;
Δεν βοηθάει, έχεις δίκαιο.
Πρέπει να σταματήσω να γράφω.
Τουλάχιστον τώρα θα έχω την ψυχολόγο.
Δλδ με την ψυχολόγο θα σταματήσεις να γράφεις ή θα αρχίσουμε τις αναλύσεις για αυτά που σου λέει η ψυχολόγος;
Εννοώ ότι πάντα εγώ εκτονωνόμουν με το γράψιμο επειδή δεν είχα άτομα στη ζωή μου να μιλήσω και να με καταλάβουν. Και ειδικά την τελευταία περίοδο με αυτά που ζούσα, ήθελα να τα βγάζω από μέσα μου γιατί πνιγόμουν.
Ε τώρα που θα έχω την ψυχολόγο, θα είμαι καλύτερα και ελπίζω να μην το χρειάζομαι και τόσο.
Βασικά επειδή μου κάνει κακό, ίσως να ξεκινήσω να κρατάω notes στο τάμπλετ αν καμιά φορά μου βγει και θέλω να γράψω.
Αν μοιάζει με την αίσθηση του "είμαι σπίτι" τότε να μείνεις. Όλοι έχουν ένα σπίτι, μωρό μου. Και αυτά τα σπίτια, αξίζουν πάντα τον κόπο ακόμη και αν κάποια στιγμή γκρεμιστούν.
Casp έγραψε: 13 Οκτ 2023, 16:09
Ε τώρα που θα έχω την ψυχολόγο, θα είμαι καλύτερα και ελπίζω να μην το χρειάζομαι και τόσο.
ετσί είναι, θα βοηθήσει και δεν θα μας έχεις ανάγκη πια, θα μπορείς να πετάξεις στην άκρη, θα είμαστε άχρηστοι. αχχ, τεσπα, λιγο στην αρχή μόνο, 2-3 μήνες να μας λες τι σου λέει, να είμαστε σίγουροι ότι θα είσαι σε καλά χέρια.
Το ανάποδο συμβαίνει. Κάθε φορά που μπαίνω και διαβάζω κακίες ή υποθέσεις από ανθρώπους που δεν μας γνωρίζουν (λογικότατο), γίνομαι χειρότερα. Από εθισμό μπαίνω (και αυτό όχι τόσο γιατί με την λατρεία έκοψα αρκετά να μπαίνω ανα διαστήματα) και για εκτόνωση, κυρίως.
Όποτε δεν μιλάω σε κανέναν και απλά το ζω, είμαι (είμαστε) ευτυχισμένη.
οκ παραδέχομαι ότι ίσως έχεις δίκιο, προσπαθούσα κάπως να δικαιολογήσω την οπτική ότι ειμαστε αλτρουιστες, οτι κάπως κάπου μας νοιάζει αν σε βοηθάμε. Βοηθας εσυ, έχουμε τόσες ακόμα συμβουλές να δωσουμε σε αυτό τον κοσμο, γράφε.
Εκτονώνεται και είναι πιο ήρεμη με το αγόρι της.
Χτύπα ξύλο, αλλά από την μέρα που πήγαμε και μιλήσαμε με τους γονείς μου και θα φύγουμε από το διαμέρισμα, όλα πάνε ρολόι.
Αν μοιάζει με την αίσθηση του "είμαι σπίτι" τότε να μείνεις. Όλοι έχουν ένα σπίτι, μωρό μου. Και αυτά τα σπίτια, αξίζουν πάντα τον κόπο ακόμη και αν κάποια στιγμή γκρεμιστούν.
Casp έγραψε: 13 Οκτ 2023, 16:09
ετσί είναι, θα βοηθήσει και δεν θα μας έχεις ανάγκη πια, θα μπορείς να πετάξεις στην άκρη, θα είμαστε άχρηστοι. αχχ, τεσπα, λιγο στην αρχή μόνο, 2-3 μήνες να μας λες τι σου λέει, να είμαστε σίγουροι ότι θα είσαι σε καλά χέρια.
Εκτονώνεται και είναι πιο ήρεμη με το αγόρι της.
Χτύπα ξύλο, αλλά από την μέρα που πήγαμε και μιλήσαμε με τους γονείς μου και θα φύγουμε από το διαμέρισμα, όλα πάνε ρολόι.