Imperium έγραψε: 08 Οκτ 2023, 03:15
Χαοτικός έγραψε: 08 Οκτ 2023, 02:45
Ρε συ, κράτα τη δική μου στάση. Αποδυναμώνεις έτσι αυτή τη μαλακία που πράγματι την εντοπίζεις...
Εντάξει. Όχι απλά την εντοπίζεις. Κυριαρχεί. και δεν είναι ότι σοιυ φαίνεται εσένα. Κυριαρχεί. Αλλά κάνε ότι δεν κυριαρχεί κι ότι απλά σου φαίνεται. Μόνο έτσι (λέω εγώ) θα αποδυναμωθεί.
Καταλαβαίνω αυτό που λες.
Και συμφωνώ, αλλά μόνο εν μέρει. Δεν αρκεί μόνο η στάση του "να μην του δίνεις δύναμη".
Χρειάζεται *ταυτόχρονα* να του δίνεις και μια γερή κλωτσιά στ αρχίδια. Και τα δύο. Μαζί. Κι ας φαίνεται αντιφατικό. Μην με ρωτήσεις πώς γίνεται αυτό. Είναι ένα Μυστήριο.
Αλλά για να το πετύχεις πρέπει πρώτα να πιστεύεις στα Μυστήρια. Είναι σαν μια κατάσταση Ζεν.
Θα θυμηθώ να ανοίξω νήμα για τέτοια θέματα από τη ψυχολογική τους πλευρά και σε καλώ από τώρα.
Πάνω κάτω... περί του ποιος άρχισε πρώτος και βασικά όχι αυτό γιατί δεν έχει σημασία για το πως θα φερθούμε. Έχει σημασία το ποιος
νομίζουμε (ή νιώθουμε) ότι άρχισε πρώτος.
Δες αυτό ρε φίλε. Ο Μαδουραίος έβαλε το βίντεο με την κοπέλα που περιφέρουν το πτώμα της και ο τρόπος που σχολίασε...

ξέρεις. Εγκώμιο κανονικό. θα σου δημιουργήσει συναισθήματα αυτό σωστά; και καλά θα κάνεις. Κάτι θα αντιδράσει μέσα σου, θα θες να πλακώσεις.
Ε έρχομαι και σου λέω, ότι τον καταλαβαίνω. Ξεσπάει κάτι. Δεν ξέρω αλλά δεν είναι λύση να του πω άντε γαμήσου, ψόφα. Είναι λύση για το θυμικό μου βεβασίως και πολλές φορές το κάνω, αλλά είναι μόνο για το θυμικό μου. Πόσο καλύτερο έκανα τοπμ κόσμο μου ώστε να απολαμβάνω που ζω μέσα του.
θα μου πεις τώρα (όχι εσύ, λέμε!) "ναι ρε αλλά τον Νάνδρο τον είχες βρίσει που έβαζε φωτογραφία με νεκρούς (κάτι με κομμουνιστές) και καμάρωνε: Εκεί ήταν ανήθικο ενώ με το μαλάκα σου δεν είναι;
μα το ζήτημα είναι να μπορούμε να βλέπουμε μέσα μας. Στ αρχίδια μας οι βασικές αρχές και οι κανόνες. Δεν είμαστε απόλυτοι και δεν είναι ότι υπηρετούμε αυτά. κινούμαστε με αυτό που νιώθουμε. τυχαίνει λοιπόν να μην έχω τσακωθεί ποτέ με τον μαδουραίο (μόνο προχθές του την είπα λίγο που ανεβάζει γκόμενες με τα γνωστά "Μπαίνατε;" και τέτοια, αλλά με τον άλλον είχα ήδη τσακωθεί και πολλές οι προκλήσεις. Ξέρεις.
Να έχω όμως τη μαγκιά να αναγνωρίσω ότι και ο Νάνδρος ένα ψυχολογικό βγάζει. Κάτι έχει συσσωρεύσει από παλιά και θέλει προκλητικά να εκφράσει το "Κοιτάξτε ρε τι λέω; Μιλάω ανήθικα, καταριέμαι και λέω ψόφους και γουστάρω ψόφους" κλπ
Να στο δίπλα νήμα ξεκατινιάζομαι με τον Σαρπ ο οποίος προκειμένου να ξεσπάσει και να εκφράσει ότι του σπάω από παλιά λέει πάνω κάτω ότι καλά έκανε ο Φοσίλις που είπε ότι με γαμούσε ο πατέρας μου και έπαθα ψυχικό τραύμα. Εντάξει δεν το είπε αυτό ποτέ αλλά κρατάει μια στάση τέτοια. όταν σου λέει Ναι ΟΚ δεν πρέπει να μιλάμε έτσι, αλλά κι εσύ... μπλα μπλα.
Κι όλο λέω, ρε προβληματιστείτε λίγο. Δεν μπορεί να έχετε όλα τα δίκια επειδή νιώθετε μια σκασίλα και ο άλλος να φταίει που η ζωή σας είναι ψιλογαμημένη: και του άλλου έτσι είναι και λέει ότι φταίτε εσείς.
Τέλος πάντων, είναι ζητήματα που πρέπει να συζητηθούν. Μπορεί να υπάρξει συνεννόηση μια μέρα και να λύσουμε ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ μας προβλήματα που έχουμε στην καθημερινότητά μας και δεν φταίμε εμείς γι αυτά. Ή δεν φταίμε αποκλειστικά εμείς.
Σαν σκουπίδια τυχαία χυμένα ο πιο όμορφος κόσμος.