Ναι τις φοβαται.nostromos έγραψε: 09 Οκτ 2023, 00:33νομιζεις οτι το Ισραηλ φοβαται τη Χαμας και τη Χεζμπολα ...? δεν εχεις ιδεαΥδράργυρος έγραψε: 09 Οκτ 2023, 00:29Τιποτα δε φυλαγεται. Η οικονομια τους δεν ειναι στα καλυτερα της, και σοβουσε μια διαλυση. Πυρομαχικα δεν εχουν γιατι πηγαν ολα ουκρανια, το δαχτυλο στο κουμπι με τα πυρηνικα εχουνnostromos έγραψε: 09 Οκτ 2023, 00:26
εχω την αισθηση οτι το Ισραηλ φυλαγεται και κραταει δυναμεις για μεγαλυτερη επιθεση ...
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Ο πολυδιαφημισμένος στρατός του Ισραήλ αιφνιδιαστηκε από Παλαιστίνιους μαχητές
- Υδράργυρος
Re: Ο πολυδιαφημισμένος στρατός του Ισραήλ αιφνιδιαστηκε από Παλαιστίνιους μαχητές
- Τοξοβόλος_UK
Re: Ο πολυδιαφημισμένος στρατός του Ισραήλ αιφνιδιαστηκε από Παλαιστίνιους μαχητές
Εντωμεταξύ τα Ισραηλινά κανάλια βάζουν άνετα κάτω τα πρωινάδικα στην Ελλάδα. Όλη μέρα βγάζουν συγγενείς νεκρών και αγνοουμένων να κλαίνε και να χτυπιούνται. Μερικοί σε επίπεδο υστερίας. Και ακούω συνέχεια να λένε ''Νετανιάχου Νετανιάχου'' όταν φωνάζουν. Που λογικά τον βρίζουν.
στρατιωτικα δεν νομιζω ... το μονο που φοβαται το Ισραηλ απο τους Αραβες ειναι ενα μεικτο κρατος το οποιο και δεν θα μπορει να ελεγξει ... αυτο πλεον δεν υπαρχει ως ενδεχομενοΥδράργυρος έγραψε: 09 Οκτ 2023, 01:42Ναι τις φοβαται.nostromos έγραψε: 09 Οκτ 2023, 00:33νομιζεις οτι το Ισραηλ φοβαται τη Χαμας και τη Χεζμπολα ...? δεν εχεις ιδεαΥδράργυρος έγραψε: 09 Οκτ 2023, 00:29
Τιποτα δε φυλαγεται. Η οικονομια τους δεν ειναι στα καλυτερα της, και σοβουσε μια διαλυση. Πυρομαχικα δεν εχουν γιατι πηγαν ολα ουκρανια, το δαχτυλο στο κουμπι με τα πυρηνικα εχουν
η προσοχη μας στο Καστελοριζο
Θα κανουν την χερσαια επιθεση τα θελει ο κωλος τους αλλιως δεν βλεπω πως θα ληξει αυτο το θεμα με την εσωτερικη καταναλωση καπως πρεπει να επουλωθουν οι πληγες των θυματων...Τοξοβόλος_UK έγραψε: 09 Οκτ 2023, 01:41Και γω το πιστεύω πως θα πάρουν μπούλο οι Ισραηλινοί αν επιχειρήσουν τελικά χερσαία επίθεση. Αλλά αμφιβάλλω οτι θα το κάνουν.killzone έγραψε: 09 Οκτ 2023, 01:38
Οι ζημιες που εχουν γινει μεχρι στιγμης δεν μπορουν να τις αναπληρωσουν μονοι τους οι Εβραιοι θελει ζεστο αμερικανικο χρημα
οποτε εαν εξαιρεσουμε το αμερικανικο χρημα τοτε η πουτσα που φαγανε ειναι επικη
και μενει να δουμε τι απωλειες θα υποστουν οι εβραιοι αυριο με την χερσαια επιθεση τους
ενα αλλο σοβαρο προβλημα που εχουν ειναι ΠΟΙΟΝ θα βγαλουν για πρωθυπουργο ; ο Νετανιαχου εχει τελειωσει αυτο ειναι το μονο σιγουρο
η Οικονομια παει απο το κακο στο χειροτερο και ο στρατος τους δεν παει και στα καλυτερα της με αυτα που βλεπουμε και με αυτα που μαθαινουμε να ζητανε πυρομαχικα απο τις ΗΠΑ ; what the fuck ?
δεν περιμενα τοση κακη αποδοση απο το Ισραηλ
Τους θυσιαζει μαλλον για τον εθνικο τους σκοπο. Μαλλον θελει να κινητοποιησει και τριτες χωρες στο δικο τους μετωπο για να παει το θεμα ειτε σε κλιμακωση του πολεμου Ισλαμ-δυσης, ειτε σε επιλυση δια μεσω συνομιλιων καποια στιγμη μετα τον πολεμο, αν και νομιζω πως μαλλον ειναι το πρωτο.Αρχέλαος έγραψε: 09 Οκτ 2023, 01:07 ε) Οι Παλαιστίνοι και ειδικότερα η Χαμάς, δεν κόπτεται ότι έναντι των εγκληματικών πράξεων της, θα δεχθεί και ισχυρότατα αντίποινα τα οποία δεν θα αφορούν μόνο εγκληματίες, αλλά προφανώς και άλλους πολίτες, σε μία τέτοια δύσκολη κατάσταση;
Μετα απο τις επιθεσεις τους τυφλα σε αμαχους ειναι σα να δωσαν στο Ισραηλ το πρασινο φως για να κανει το ιδιο. Ντε φακτο το δωσαν. Παιζουν πολυ βαρυ και θανασιμο παιχνιδι, στεγνα θυσιαζουν και δικους τους και δεν ειναι η πρωτη φορα. Δεν γνωριζω ποιος φταιει περισσοτερο σε αυτη την ιστορικη πλεον διαμαχη για τα εδαφη, ξερω οτι εχουν προταθει λυσεις στο παρελθον που δεν εγιναν αποδεκτες. Αυτο που ξερω σιγουρα ειναι οτι θα πεθανουν και παλι πολλοι πολιτες που εχουν τη μικροτερη ευθυνη για οτι συμβαινει.
Εχουμε και εμεις κανει στο παρελθον απελπιδες προσπαθειες σε αγωνες που μπροστα ειχαν μονο την ηττα και την καταστροφη αλλα δεν ξερω ποσο δικιο εχουν τελικα οι Παλαιστινιοι να το κανουν. θελει πολυ διαβασμα κατι που δεν εχω κανει για να εχω μια αποψη και παλι οι γνωμες διχαζονται. Το Ισραηλ υπαρχει γιατι καταφερε να επιβιωσει μεσα απο σκληρο πολεμο με ολες τις γειτονικες χωρες, μπορει και παλι ευκολα να μην υπαρχει δηλαδη εαν δειξει γενικα ιστορικη αδυναμια, οι Παλαιστινιοι θελουν ζωτικο χωρο, δικαιωματα εχουν ολοι. Τρεχα γυρευε. Κριμα τον κοσμακη απο καθε πλευρα.
- Τοξοβόλος_UK
To μεικτό κράτος πρέπει να λέγεται Ισραπάλε πάντως.nostromos έγραψε: 09 Οκτ 2023, 01:47στρατιωτικα δεν νομιζω ... το μονο που φοβαται το Ισραηλ απο τους Αραβες ειναι ενα μεικτο κρατος το οποιο και δεν θα μπορει να ελεγξει ... αυτο πλεον δεν υπαρχει ως ενδεχομενοΥδράργυρος έγραψε: 09 Οκτ 2023, 01:42Ναι τις φοβαται.nostromos έγραψε: 09 Οκτ 2023, 00:33
νομιζεις οτι το Ισραηλ φοβαται τη Χαμας και τη Χεζμπολα ...? δεν εχεις ιδεα
- vantono
- Phorum.gr user: vantono
Περιτμημενοι αμφότεροι πύτε μου, τι να το κάνεις?Τοξοβόλος_UK έγραψε: 09 Οκτ 2023, 00:09 Ποιοί έχουν πιο μεγάλη πούτσα? Παλαιστίνιοι ή Ισραηλινοί?
Θα είμαι με αυτούς που την έχουν πιο μεγάλη. Το πήρα απόφαση. Λυπάμαι.
Δεν έχει νοστιμιά έτσι (sic) η πουτσα. Ούτε το σεξ.
Σε θεματα που εχουμε αγνοια απλα κοιταμε τι υποστηριζουν ο ταλαιπωρος με τον σατανικο και τον οργισμενο και υιοθετουμε τα ακριβως αντιθετα.Αχαστο συστημα.BILLO έγραψε: 09 Οκτ 2023, 01:52 αλλα δεν ξερω ποσο δικιο εχουν τελικα οι Παλαιστινιοι να το κανουν. θελει πολυ διαβασμα κατι που δεν εχω κανει για να εχω μια αποψη και παλι οι γνωμες διχαζονται.
Philip Mortimer έγραψε: 14 Μαρ 2023, 22:40 Όσον αφορά το 2019 προσωπικά ψήφισα τον Μητσοτάκη γιατί πίστεψα στο όραμα μη πολιτικά χρωματισμένου εκσυγχρονισμού που παρουσίασε.
GoBack έγραψε: 09 Οκτ 2023, 01:56Σε θεματα που εχουμε αγνοια απλα κοιταμε τι υποστηριζουν ο ταλαιπωρος με τον σατανικο και τον οργισμενο και υιοθετουμε τα ακριβως αντιθετα.Αχαστο συστημα.BILLO έγραψε: 09 Οκτ 2023, 01:52 αλλα δεν ξερω ποσο δικιο εχουν τελικα οι Παλαιστινιοι να το κανουν. θελει πολυ διαβασμα κατι που δεν εχω κανει για να εχω μια αποψη και παλι οι γνωμες διχαζονται.
- EKPLIKTIKOS
Α μη στεναχωριέσαι θα στα εξηγήσουν όλα εδώ μέσαBILLO έγραψε: 09 Οκτ 2023, 01:52 Δεν γνωριζω ποιος φταιει περισσοτερο σε αυτη την ιστορικη πλεον διαμαχη (..) δεν ξερω ποσο δικιο εχουν τελικα οι Παλαιστινιοι (..) θελει πολυ διαβασμα κατι που δεν εχω κανει για να εχω μια αποψη
Εγω θα αγορασω ενα παλαιστινιακο κασκολ και μια κιπα για το κεφαλι ταυτοχρονα για να μαι καλυμμενος οπως και να χει.EKPLIKTIKOS έγραψε: 09 Οκτ 2023, 01:58Α μη στεναχωριέσαι θα στα εξηγήσουν όλα εδώ μέσαBILLO έγραψε: 09 Οκτ 2023, 01:52 Δεν γνωριζω ποιος φταιει περισσοτερο σε αυτη την ιστορικη πλεον διαμαχη (..) δεν ξερω ποσο δικιο εχουν τελικα οι Παλαιστινιοι (..) θελει πολυ διαβασμα κατι που δεν εχω κανει για να εχω μια αποψη
Κάθε λαός έχει τους ηγέτες που του αξίζουν. Οι πολίτες δεν θέλουν εξάλειψη της διαφθοράς, θέλουν περισσότερες ευκαιρίες να συμμετέχουν σ΄ αυτή. Δεν θέλουν ευνομία, θέλουν ανοχή της δικής τους ανομίας.
Θάνος Τζήμερος.
Θάνος Τζήμερος.
Στην κοσμοθεωρία και των δύο πλευρών, υπάρχει το ίδιο ακριβώς πατερν: ποιός ειναι ο περιούσιος
Οι Εβραίοι λένε εκείνοι, μέσω του Ισαακ
Οι Μουσουλμάνοι λένε, όχι εμείς, μέσω του Ισμαήλ. Στο Κοράνι αναφέρεται πως ο γιος που πήρε για θυσία ο Αβρααμ δεν ήταν ο Ισαακ αλλά ο Ισμαήλ.
Στον Θόλο του Βράχου, υπάρχει το μέρος όπου (δεν) έγινε η Αβρααμική θυσία.
Αυτό είναι, όπως είπαμε το θρησκευτικό κομμάτι της υπόθεσης.
ΥΓ: Οι Σαουδάραβες έχουν τη Μέκκα να κάνουν κουμάντο, και βολεύονται με τα πετροδόλλαρα μια χαρά εκεί
Οι Εβραίοι λένε εκείνοι, μέσω του Ισαακ
Οι Μουσουλμάνοι λένε, όχι εμείς, μέσω του Ισμαήλ. Στο Κοράνι αναφέρεται πως ο γιος που πήρε για θυσία ο Αβρααμ δεν ήταν ο Ισαακ αλλά ο Ισμαήλ.
Στον Θόλο του Βράχου, υπάρχει το μέρος όπου (δεν) έγινε η Αβρααμική θυσία.
Αυτό είναι, όπως είπαμε το θρησκευτικό κομμάτι της υπόθεσης.
ΥΓ: Οι Σαουδάραβες έχουν τη Μέκκα να κάνουν κουμάντο, και βολεύονται με τα πετροδόλλαρα μια χαρά εκεί
δὸς αὐτοῖς, Κύριε, κατὰ τὰ ἔργα αὐτῶν ... κατὰ τὰ ἔργα τῶν χειρῶν αὐτῶν δὸς αὐτοῖς, ἀπόδος τὸ ἀνταπόδομα αὐτῶν αὐτοῖς
- masterridley
- Phorum.gr user: masterridley
α) Άποψη. Αιφνιδιάστηκε γιατί οι Ισραηλινοί πλέον είναι μαλθακοί και θεωρούν ότι δεν έχουν αντίπαλο (σαν τη ΝΔ). Πάνε οι μέρες με τα κιμπούτς και την επιστράτευση στο λεπτό. Πίστεψαν την αριστερή προπαγάνδα ότι είναι μόνοι τους και γαμάνε και δέρνουν (reality check: το Ισραήλ παραμένει η μοναδική χώρα που κινδυνεύει με legit αφανισμό ανά πάση στιγμή)Αρχέλαος έγραψε: 09 Οκτ 2023, 01:07 Λόγω φόρτου εργασίας, έχω διαβάσει ελάχιστα για τα θλιβερά γεγονότα.
Και χθες το βράδυ τα έμαθα, καθώς δούλευα απομονωμένος για ώρες ένα πρότζεκτ, όταν στο αυτοκίνητο έβαλα αθλητικό ραδιόφωνο και έγινε αναφορά, με αφορμή και παιχνίδι του Παναθηναϊκού.
Η επίθεση της Χαμάς είναι άθλια, ότι και αν γινόταν ή δεν γινόταν στην Γάζα. Μόνο θρασύδειλοι κάνουν τέτοιες ενέργειες εναντίον αμάχων.
Πολλές σελίδες έχουν γραφτεί, δεν έχω διαβάσει τίποτα, κάποια ερωτήματα με όσα προκύπτουν από τη συζήτηση και τα δημοσίευματα και ας απαντήσει κάποιος:
α) Με ποιο τρόπο το Ισραήλ αιφνιδιάστηκε από την επίθεση; Πρόκειται για εξελιγμένο κράτος, με άριστους μηχανισμούς
β) Ο στρατός και η αστυνομία του Ισραήλ, στις όποιες περιοχές έγινε εισβολή, έδρασε γρήγορα ή εκεί δεν υπήρχαν δυνάμεις;
γ) Η Χαμάς είχε κάποια άμεση βοήθεια από λοιπές ισλαμιστικές δυνάμεις στο σχεδιασμό της εγκληματικής-δολοφονικής της επίθεσης;
Επίσης,
δ) Τι ίσχυε στην Γάζα την τελευταία δεκαετία; Ισχυρή καταπίεση και εγκλήματα ή βελτίωση της κατάστασης;
Η Χαμάς στους Παλαιστίνιους τι δημοτικότητα έχει;
ε) Οι Παλαιστίνοι και ειδικότερα η Χαμάς, δεν κόπτεται ότι έναντι των εγκληματικών πράξεων της, θα δεχθεί και ισχυρότατα αντίποινα τα οποία δεν θα αφορούν μόνο εγκληματίες, αλλά προφανώς και άλλους πολίτες, σε μία τέτοια δύσκολη κατάσταση;
Τώρα βλέπεις ότι αναλώνονται σε εσωτερικές διαμάχες (πχ δικαστικό) και μικροπολιτικά και πιθανώς αγνοήσαν σκοπίμως πληροφορίες για επικείμενη επίθεση (μα πώς θα μας επιτεθούν οι πετσετοκέφαλοι; με τι προσόντα;;;)
Εναλλακτικά, ήξεραν και το άφησαν να συμβεί. Αλλά δεν είμαι συνωμοσιολόγος.
β) Πιάστηκαν στον ύπνο απ'ότι φαίνεται
γ) Λένε ότι το οργάνωσε το Ιράν, αλλά δεν ξέρω κατά πόσο είναι US propaganda ή όχι. Η αλήθεια είναι ότι δύσκολα θα το κάναν μόνοι τους.
δ) Δεν ξέρω με σιγουριά, αλλά ΣΙΓΟΥΡΑ δεν είναι όπως την παρουσιάζουν οι αριστεροί:
- Είχαμε "γενοκτονία" αλλά με κάποιον τρόπο οι Παλαιστίνιοι έγιναν από 2 εκατομ. 5!
- Είχαμε "άπαρτχάιντ" αλλά μια χαρά δίναν άδειες σε κάποιες χιλιάδες Gazans να δουλέυουν στο Ισραήλ (ο αριθμός θα έπρεπε να είναι 0). Απλά, δεν κάναν και το 2ο που ζητούν οι αριστεροί, δλδ να άρουν το blockade και να ρίξουν τους τοίχους (μετάφραση: να δώσουν το πράσινο φως για να πάψει να υπάρχει το Ισραήλ)
- Το GDP τους επίσης αυξήθηκε (μιλάμε για ΚΑΤΟΧΗ, όχι αστεία
- Επίσης, πρόσεξε ότι περάσαν ολόκληρες ρουκέτες, ούτε καν σοβαρό blockade δεν έχουν
ε) Δεν ξέρω αν είναι προπαγάνδα αλλά πάντα δεν ακούγαμε ότι η Χαμάς χρησιμοποιεί ανθρώπινες ασπίδες; Οπότε δεν καταλαβαίνω την ερώτηση. Η Χαμάς επιδιώκει υπερ-αντίδραση του Ισραήλ για να ξεσηκώσει τους υπόλοιπους Μουσουλμάνους που την έχουν γράψει λίγο στα αρχίδια τους και να ρίξουν επιτέλους τους Ισραηλινούς στην θάλασσα (ινσαλαχ)
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος masterridley την 09 Οκτ 2023, 02:18, έχει επεξεργασθεί 3 φορές συνολικά.
GoBack έγραψε: 09 Οκτ 2023, 01:56Σε θεματα που εχουμε αγνοια απλα κοιταμε τι υποστηριζουν ο ταλαιπωρος με τον σατανικο και τον οργισμενο και υιοθετουμε τα ακριβως αντιθετα.Αχαστο συστημα.BILLO έγραψε: 09 Οκτ 2023, 01:52 αλλα δεν ξερω ποσο δικιο εχουν τελικα οι Παλαιστινιοι να το κανουν. θελει πολυ διαβασμα κατι που δεν εχω κανει για να εχω μια αποψη και παλι οι γνωμες διχαζονται.
δὸς αὐτοῖς, Κύριε, κατὰ τὰ ἔργα αὐτῶν ... κατὰ τὰ ἔργα τῶν χειρῶν αὐτῶν δὸς αὐτοῖς, ἀπόδος τὸ ἀνταπόδομα αὐτῶν αὐτοῖς
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 39 Απαντήσεις
- 1362 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Σέλευκας
-
- 9 Απαντήσεις