!!! DEVELOPMENT MODE !!!

ERASMUS

Εδώ συζητάμε οτιδήποτε δεν περιλαμβάνεται στις υπόλοιπες κατηγορίες.
Άβαταρ μέλους
νύχτα

Re: ERASMUS

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από νύχτα »

Ερμής έγραψε: 05 Οκτ 2023, 11:25 Μωρε μετά έκανα ταξίδια που εδω μπορουν να φανταστούν οι ερασμοτέτοιοι
συγκρίνεις διαφορετικές εμπειρίες

κατά την γνώμη μου, φυσικά αξίζει και να του πείτε να πάει εφόσον
αν διάβασα καλά, δεν υπάρχει οικονομικό πρόβλημα

κάποιες εμπειρίες συνετό είναι να τις ζεις στην ώρα τους
δώστε μου να πεθάνω όλους τους θανάτους
Άβαταρ μέλους
Ερμής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ερμής »

Αγις έγραψε: 05 Οκτ 2023, 20:08
Ερμής έγραψε: 05 Οκτ 2023, 13:26
ΠΑΓΧΡΗΣΤΟΣ έγραψε: 05 Οκτ 2023, 13:21

Δεν ξέρω τι ακριβώς να εξηγήσω...

Εφόσον το παιδί είναι φοιτητής, είτε εργάζεται είτε δεν εργάζεται ταυτόχρονα (είτε στην πατρική επιχείρηση είτε σε ξένη), δεν του λες ρε παιδί μου (τουλάχιστον το δικό μου μυαλό δεν το πιάνει και δεν το κάνει) "δεν έχει μία από μένα".
Και είπαμε, αν δεν έχει σταλό ο δόλιος ο γονιός, οκ.
Αν έχει, όμως, γιατί να μη δώκει; Το παιδί στη φοιτητική ηλικία είναι σε διαδικασία πολλαπλής υπαρξιακής επένδυσης, θαρρώ, και κάθε ώθηση είναι επαινετέα
Τι συναισθηματικός εκβιασμός είναι αυτός;
Τι να σου πω, μάλλον το σκέφτηκε του τυπου, εμ θα με αφήσει πίσω για τόσο, έμ θα του πληρώνω ένα εξάμηνο να καυλαντίζει; Κάπως έτσι πιστεύω πως το σκέφτηκε.
Μεταξύ μας όντως ηταν ο λόγος που ήθελα να πάω, νομιζα πως θα ζω μια μακρά πενταήμερη.
Αγις θέλω θέση να ξέρεις.
Για φοιτητες ξενων γλωσσων ειναι απαραιτητο - κ σιγουρο πως θα εχει αποτελεσμα - στηριζουμε
Οι υπολοιποι μπορουν να κανουν ο τι θελουν (ενηλικες ειναι) με τον χρονο τους αρκει να εχουν το χρημα - απο εργασια κ οχι απο δωρεα :
Οσοι εργαζονται ενω σπουδαζουν η για να καταφερουν να σπουδασουν- κ τα καλοκαιρια - δεν ασχολουνται
Πάνω κάτω αυτά πιστεύω και εγώ.
νύχτα έγραψε: 05 Οκτ 2023, 20:34
Ερμής έγραψε: 05 Οκτ 2023, 11:25 Μωρε μετά έκανα ταξίδια που εδω μπορουν να φανταστούν οι ερασμοτέτοιοι
συγκρίνεις διαφορετικές εμπειρίες

κατά την γνώμη μου, φυσικά αξίζει και να του πείτε να πάει εφόσον
αν διάβασα καλά, δεν υπάρχει οικονομικό πρόβλημα

κάποιες εμπειρίες συνετό είναι να τις ζεις στην ώρα τους
Σαφέστατα και είναι διαφορετικές εμπειρίες δε διαφωνώ.
Από εκεί και πέρα είπα τη γνώμη μου που μου ζητήθηκε, δε ξέρω τι θα κάνουν.
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
mao mao

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από mao mao »

μετανιώνω που δεν είχα πάει erasmus.
Άβαταρ μέλους
Ερμής

mao mao έγραψε: 05 Οκτ 2023, 21:07 μετανιώνω που δεν είχα πάει erasmus.
Αν είχες τη δυνατότητα χρονική και οικονομική να πας και δε πηγές τότε λάθος σου.
Άβαταρ μέλους
Ερμής

Με πήρε πρωί πρωί ο συνάδελφος να μου κανονίσει συνάντηση με το γιο του να του πω δυο. Τρία πραγματάκια για να του αλλάξω γνώμη.. Πως το χειριζομεθα τώρα;
Άβαταρ μέλους
Τζιτζιμιτζιχότζιρας
Phorum.gr user: 2.Χόρχε ντελ Σάλτο 1.Brainstorm

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Τζιτζιμιτζιχότζιρας »

Ερμής έγραψε: 07 Οκτ 2023, 10:06 Με πήρε πρωί πρωί ο συνάδελφος να μου κανονίσει συνάντηση με το γιο του να του πω δυο. Τρία πραγματάκια για να του αλλάξω γνώμη.. Πως το χειριζομεθα τώρα;
Θα του πεις πως είναι πολύ άσχημα. Θα έχει γκομενάκια από όλη την Ευρώπη και πάρτυ οληνώρα.
Φιλαράκι, αν κάποιος μπει φορουμάκι από μαγκιά ή από αδυναμία κάποιας στιγμής, πάει, τελείωσε.
Άβαταρ μέλους
Ερμής

Τζιτζιμιτζιχότζιρας έγραψε: 07 Οκτ 2023, 10:10
Ερμής έγραψε: 07 Οκτ 2023, 10:06 Με πήρε πρωί πρωί ο συνάδελφος να μου κανονίσει συνάντηση με το γιο του να του πω δυο. Τρία πραγματάκια για να του αλλάξω γνώμη.. Πως το χειριζομεθα τώρα;
Θα του πεις πως είναι πολύ άσχημα. Θα έχει γκομενάκια από όλη την Ευρώπη και πάρτυ οληνώρα.
Θα το παίξω διπλωματία όπως είπε παραπάνω ο vantono και θα τονίσω τα θετικά του να μη πάει. Τι ν κάνω; εμένα με ενδιαφέρει προτιστως να τα έχω καλά με τον πατέρα χωρίς να πω κάτι που δε πιστεύω
Θα πω και καμιά μουφιτσα πως δεν μπορεί ο πατέρας να στέλνει λεφτά για τόσο καιρό, είναι κρίμα και άδικο, πως θα νιώθει ρηγμενος ο μεγάλος αδερφός, πως δε του προσφέρει τίποτα ουσιαστικό το έξω μιας και δεν έχει σχέση η σχολή του με ξένες γλώσσες κλπ κλπ. Του πουστη, εμπορας είμαι θα τον διπλαρωσω
Άβαταρ μέλους
vantono
Phorum.gr user: vantono

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από vantono »

Ερμής έγραψε: 07 Οκτ 2023, 11:34
Τζιτζιμιτζιχότζιρας έγραψε: 07 Οκτ 2023, 10:10
Θα το παίξω διπλωματία όπως είπε παραπάνω ο vantono και θα τονίσω τα θετικά του να μη πάει. Τι ν κάνω; εμένα με ενδιαφέρει προτιστως να τα έχω καλά με τον πατέρα χωρίς να πω κάτι που δε πιστεύω
Θα πω και καμιά μουφιτσα πως δεν μπορεί ο πατέρας να στέλνει λεφτά για τόσο καιρό, είναι κρίμα και άδικο, πως θα νιώθει ρηγμενος ο μεγάλος αδερφός, πως δε του προσφέρει τίποτα ουσιαστικό το έξω μιας και δεν έχει σχέση η σχολή του με ξένες γλώσσες κλπ κλπ. Του πουστη, εμπορας είμαι θα τον διπλαρωσω
Το μόνο που μπορείς να κάνεις. Σε λίγα χρονακια οταν ο πατέρας σου ανέβει ακόμα πιο πάνω με τη δική σου βοήθεια, θα μπορείς να πηγαίνεις όπου θες, κοίτα εμένα τωρα, που κι εγώ ηθελα στην ηλικία σου να πάω σαν τρελός και έφαγα άκυρο απ'τον πατέρα μου, μου βγηκε σε καλό γιατι πήγα εκει εκει και εκεί και παραεκεί και μάλιστα με δικά μου λεφτά, κτλ.
Άβαταρ μέλους
Ερμής

Το λοιπόν
Συναντήθηκα με τον πιτσιρικά ο οποίος ηθελε(το τονίζω αυτό) να πάει σαν τρελός.
Συγκροτημένος στην κουβέντα (αν και γάβρος) με γενικά σωστή σκέψη.
Όταν η κουβέντα ήρθε στο θέμα τον ρώτησα πρώτα από όλα αν του αρέσει να ασχοληθεί με το εμπόριο.
Το θέλει πολύ και από ότι μου είπε εκεί μόνο νιώθει σπίτι του, το πτυχίο Μαθηματικού το θέλει μόνο σαν back up.
Λάτρευε να ακούσει ιστορίες από την Αγορά πριν το 2004 καθώς και πως την έζησα από μικρή ηλικία.
Από τη στιγμή που μου είπε πως θέλει αυτή τη δουλειά και δεν είναι προιον του πατέρα του του είπα τα παραπάνω που ανέφερε και ο βαντονος.
Δε τον είδα ιδιαίτερα να πείθεται παρόλο που του είπα και το δικό μου περιστατικό γιατί όπως είπε είναι μοναδική ευκαιρία να ζήσει κάτι τέτοιο μιας και δουλεύει σε οικογενειακή επιχείρηση ενώ δε θα μπορούσε να πάει αν δούλευε αλλού.
Έπρεπε να τον βρω κάπου μπόσικο και τον βρήκα.
Ο μικρός έχει μια σχέση
Το ρώτησα αν η κοπέλα του έχει αντιρρήσεις για αυτό και εκεί άρχισε να μου τα μασάει ότι δε της αρέσει η ιδέα αλλά ας πούμε πως την ειχε πείσει αλλά και παλι χωρίς να τον βλέπω πολύ ένθερμο κ σίγουρο.
Και εδώ αρχιναω το ψηστηρι πως αυτό θα ε ει αντίκτυπο στη σχέση του και πως θα έχουν τσακωμους, δε θα είναι σίγουρος τι συμβαίνει εδώ, δε θα είναι σίγουρη τι συμβαίνει εκει κλπ κλπ.
Αντίθετα ανέφερα και τόνισα τα θετικά που θα έχει αν μείνει πίσω συνεχίσει τη δουλειά και της τονίσει πως και η αγάπη του με την κοπέλα(ο πρώτος λόγος όμως να μην είναι αυτός αλλά κυρίως η δουλειά και το επαγγελματικό του μέλλον) τον έκανε να αλλάξει γνώμη, έτσι θα δείξει ωριμότητα
Φάνηκε λίγο να το σκέφτεται.
Επίσης του τόνισα πως εφόσον έχει ο ίδιος επιλέξει και αγαπά το εμπόριο θα πρέπει να βάζει σε ζυγαριά θετικά και αρνητικά κάθε ενέργειας και στο τέλος να κρίνει με ήρεμο τρόπο που γέρνουν τα θετικά, αυτό όχι μόνο στη συγκεκριμένη απόφαση αλλά σε κάθε απόφαση που θα έχει να κάνει και με ότι έχει σχέση αυτή, είναι κρίμα για έναν ενθουσιασμό να κάνει κακό σε πράγματα είτε που αγαπά είτε που είναι ενάντια στο συμφερον του.
Στο τέλος του είπα τι είναι πιο ωραίο, να πάει έξι μήνες σε έναν άγνωστο τόπο χωρίς τις ανέσεις που έχει τώρα, χωρίς να ξέρει αν θα του αρέσει, με το μυαλό πίσω στην Ελλάδα για χίλιους δύο λόγους ή να το αφήσει να περάσει, να ασχοληθεί με τη δουλειά και τις σπουδές του και το καλοκαίρι να πάει όπου γουστάρει διακοπές με την κοπέλα του και κυρίως με το μυαλό του ήσυχο;
"έτσι όπως μου τα λες έχεις δίκιο". Αυτό μου απάντησε.
Μετα άρχισα να του λέω κολακευτικά λόγια πως έχει δυνατότητες να γίνει πολύ καλύτερος και από πατέρα και αδερφό, πως ειναι ώριμος για την ηλικία του, πως ένας άντρας φαίνεται σοβαρός όταν αποφασίζει με μυαλό πρώτα και ύστερα με καρδιά και άλλα τέτοια.
Νομίζω πως στόχος επετευχθει.
Θα μου τα πει αύριο και ο πατέρας του στην αγορά.
Άβαταρ μέλους
Τζιτζιμιτζιχότζιρας

Ντροπή σου.
Φιλαράκι, αν κάποιος μπει φορουμάκι από μαγκιά ή από αδυναμία κάποιας στιγμής, πάει, τελείωσε.
mao mao

To πρόβλημα του μπαμπά είναι μήπως ανοίξει το μυαλό του γιου από οτι κατάλαβα. Όχι το οικονομικό.
Άβαταρ μέλους
Ερμής

mao mao έγραψε: 07 Οκτ 2023, 16:57 To πρόβλημα του μπαμπά είναι μήπως ανοίξει το μυαλό του γιου από οτι κατάλαβα. Όχι το οικονομικό.
Το. Πρόβλημα του μπαμπά είναι πως εφόσον ο γιος έχει αναλάβει ένα κομμάτι της δουλειάς, πρέπει να ξέρει πώς δε μπορεί να κρεμάει τη δουλειά με τη λογική ότι επειδή είναι "δικιά του",μπορεί να κάνει και ότι του καβλώσει.
Τζιτζιμιτζιχότζιρας έγραψε: 07 Οκτ 2023, 16:41 Ντροπή σου.
Δε με ρίχνεις με κοπλιμέντα.
Άβαταρ μέλους
Τζιτζιμιτζιχότζιρας

mao mao έγραψε: 07 Οκτ 2023, 16:57 To πρόβλημα του μπαμπά είναι μήπως ανοίξει το μυαλό του γιου από οτι κατάλαβα. Όχι το οικονομικό.
Άλλη μια περίπτωση πατέρα Κασπερουι
Άβαταρ μέλους
Ερμής

Τζιτζιμιτζιχότζιρας έγραψε: 07 Οκτ 2023, 17:05
Άλλη μια περίπτωση πατέρα Κασπερουι
Καμία σχέση. Ο μικρός θέλει να είναι στη δουλειά, ο πατέρας απλά θέλει να του δείξει πως επειδή είναι δική τους δε σημαίνει πως μπορεί να κάνει ότι θέλει.
mao mao

Ερμής έγραψε: 07 Οκτ 2023, 17:02
Το. Πρόβλημα του μπαμπά είναι πως εφόσον ο γιος έχει αναλάβει ένα κομμάτι της δουλειάς, πρέπει να ξέρει πώς δε μπορεί να κρεμάει τη δουλειά με τη λογική ότι επειδή είναι "δικιά του",μπορεί να κάνει και ότι του καβλώσει.
To erasmus ειναι στα πλαίσια της φοιτητικής του ιδιότητας, δε ζητάει να κανει κάτι εντελώς άκυρο. Και επίσης είναι κάτι που είτε το κάνεις τώρα , είτε δεν θα το κάνεις ποτέ. Ενώ αντίθετα θα δουλεύει για τα επόμενα 45 χρόνια minimum.

Πιστεύω οτι άλλο πράγμα φοβάται ο πατέρα του. Αν πάει σε καμιά Βαρκελώνη πχ μπορεί να γλυκαθεί. Και να θέλει να κάνει και κανένα μεταπτυχιακό έξω και να παρατήσει τη δουλειά του μπαμπά εντελώς.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Περί ανέμων και υδάτων”