Δεν ξέρω αν μπορείς να βάλεις τέτοιον όρο στον συμβόλαιο αν προβλέπεται από τον νόμο γιατί κανένας όρος συμβολαίου δεν μπορεί να υπερισχύει νόμου.Γαληνός έγραψε: 05 Οκτ 2023, 18:33hellegennes έγραψε: 05 Οκτ 2023, 17:23
Ο Γαληνός είπε πιο πάνω ότι μόνο για επαγγελματική χρήση παίζει αυτό. Επειδή μού έκανε εντύπωση, κοίταξα σε κάνα-δυο δικηγορικές σελίδες και λένε ότι όντως έχει καταργηθεί σαν νόμιμη δικαιολογία η ιδιοκατοίκηση και μόνο αν το θες για επαγγελματική στέγη έχεις δικαίωμα να διώξεις τον ενοικιαστή.
Ναι, η ιδιοκατοίκηση για απόδοση οικιας δεν ισχύει
Μόνο επαγγελματική κατοικία ή μεικτή χρήση (αν εισαι ελευθερος επαγγελματίας κ έχεις έδρα το σπίτι σου).
Αλλά αν έχει λήξει το συμβόλαιο (σιωπηλή ανανέωση / έχει γίνει αορίστου, περασε η 3ετια προστασιας ενοικιαστή) φευγει άμεσα!, γράφουν...! Πόσο άμεσα...
Εγώ πονηρα σκέφτομαι, αφου δεν θέλει να φυγει (εδώ έκανε προταση αγοράς κ ελπίζει. Βασικά το θεωρεί δικό της!!):
Αν σου βάλει το ενοίκιο στην τράπεζα, δεν μπορεί να πει μετά;;; ... να... εγώ πληρωνω κι εσυ εισπράτεις, άρα συνεχίζει να ισχυει η σιωπηλή ανανέωση...και ΔΕΝ παω πουθενα!!
Άρα.. Δική... Όμως μέχρι να γίνει η δική... το ευάλωτο μέλος που έχει ανάγκη τα χρήματα, βολευεται, και η κυρία με τις γάτες παραμενει. Και φτου κι απ την αρχή!
Καλυτερα όρος στο συμβόλαιο:
ΣΙΩΠΗΡΗ ΑΝΑΜΙΣΘΩΣΗ: Η σιωπηρή αναμίσθωση ή παράταση του χρόνου της μίσθωσης αποκλείονται απολύτως, τυχόν δε αναγκαστική παραμονή του μισθωτή στο μίσθιο μετά τη λήξη της μίσθωσης δεν μπορεί ποτέ να θεωρηθεί ότι υποδηλώνει συμφωνία του εκμισθωτή.
Είπες όμως κάτι για γάτες και πρόβλημα με πιθανότητα μήνυσης από μαγαζί. Μπορείς να την διώξεις καταθέτοντας ασφαλιστικά μέτρα για υπέρβαση νόμιμης χρήσης ή κάτι τέτοιο (δεν θυμάμαι ακριβώς, τα είχα ψάξει πολύ πριν μήνες όμως).