!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Έρευνα: Οριακά βγάζει το μήνα το 87 τοίς εκατό των καταναλωτών. Το μεγαλύτερο ποσοστό στην Ευρώπη

Ειδήσεις, προβλήματα και προτάσεις
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Re: Έρευνα: Οριακά βγάζει το μήνα το 87 τοίς εκατό των καταναλωτών. Το μεγαλύτερο ποσοστό στην Ευρώπη

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes »

Isildur έγραψε: 05 Οκτ 2023, 14:01
hellegennes έγραψε: 05 Οκτ 2023, 13:48
ΟΥΤΙΣ έγραψε: 05 Οκτ 2023, 13:30

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Europea ... population

Σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες δεν είναι τόσο αστικοποιημένη η Ελλάδα. Προφανώς δεν βοηθά και το ανάγλυφο της χώρας.
Αυτοί οι πίνακες δείχνουν παπαριές. Μετράνε μόνο τα πολεοδομικά συγκροτήματα. Ακόμη κι έτσι όμως Αθήνα και Θεσσαλονίκη εμφανίζονται να είναι το 38% του πληθυσμού, το οποίο είναι 2-3 φορές μεγαλύτερο από ό,τι σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.
Κάθε χώρα με την δική της λογική και νοοτροπία ρε συ. Χάλια είμαστε όντως με το 35% του πληθυσμού στην πρωτεύουσα, αλλά έχει αρκετές ακόμα εκεί τριγύρω. Στον παρακάτω χάρτη, είμαστε οι 9οι "χειρότεροι" στην Ευρώπη. Αν βγάλεις εκτός Μάλτα, Λουξεμβούργο και Ισλανδία (για προφανείς λόγους) πάλι είμαστε 6οι κι όχι ο πάτος. Και με Νορβηγία, Αυστρία, Πορτογαλία κλπ αρκετά κοντά, από 30%-27%.

https://jakubmarian.com/european-countr ... e-capital/
Καταρχήν όλες αυτές είναι πολύ μικρότερες χώρες. Η Ελλάδα είναι 15η χώρα στην Ευρώπη σε έκταση, ακόμη κι αν χώσεις μέσα Ρωσία, Καζακστάν και τα ρέστα και αν ξεχάσεις ότι πολλές από τις μεγαλύτερες χώρες έχουν μεγάλες εκτάσεις σε ερήμους. Αν εξαιρέσουμε την Ισλανδία, η μεγαλύτερη απ' αυτές είναι η Ιρλανδία, που είναι μισή Ελλάδα.

Εννοείται ότι είναι ανούσιο να μετρήσεις πόλεις-κράτη, έτσι είμαστε 6οι, αν και η Κύπρος είναι απατηλή περίπτωση. 6οι στους 50 σημαίνει ότι είμαστε ειδική περίπτωση.

Εξάλλου είναι λίγο άδικος ο τρόπος υπολογισμού, δεν το βλέπω ιδιαίτερα ίσο. Με τον τρόπο που υπολογίζεται ο πληθυσμός της ευρύτερης περιοχής του Δουβλίνου*, η Αθήνα έχει ίσως πάνω από 5 εκατομμύρια πληθυσμό. Με τις χώρες της Βαλτικής δεν ξέρω τι παίζει αν και υποθέτω ότι ο κομμουνισμός έπαιξε κάποιον ρόλο εκεί. Ας πει κάποιος που ξέρει.

* Ο ορισμός για την μητροπολιτική έκταση της Αθήνας είναι πολύ συγκεκριμένος, είναι όλες οι περιοχές που ο κωδικός τηλεφώνου ξεκινάει από 21. Αντιθέτως, για το Δουβλίνο ο ορισμός είναι φλου και μπορεί να περιλαμβάνει διπλανές κομητείες.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Re: Έρευνα: Οριακά βγάζει το μήνα το 87 τοίς εκατό των καταναλωτών. Το μεγαλύτερο ποσοστό στην Ευρώπη

Ερμής έγραψε: 05 Οκτ 2023, 14:32
alekhine έγραψε: 05 Οκτ 2023, 13:01 αν εχεις σπιτι την διωχνεις χτες - ετσι κι αλλιως θα θελει μαζεμα το σπιτι αμα θες να μετακομισεις
Δεν ειναι τόσο απλό.
Το εξάμηνο είναι στάνταρ ακόμη και για ιδιοκατοίκηση. Μετά αν επικαλεστεί θέματα υγείας επίσης πάει μακρυα η βαλίτσα.
Τωρα αν επικαλεστείς πως μέσα έχει ζώα και στο έχουν κάνει μουνι καπέλο πιθανο να λλάζει, δε ξέρω.
Ο Γαληνός είπε πιο πάνω ότι μόνο για επαγγελματική χρήση παίζει αυτό. Επειδή μού έκανε εντύπωση, κοίταξα σε κάνα-δυο δικηγορικές σελίδες και λένε ότι όντως έχει καταργηθεί σαν νόμιμη δικαιολογία η ιδιοκατοίκηση και μόνο αν το θες για επαγγελματική στέγη έχεις δικαίωμα να διώξεις τον ενοικιαστή.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
Otto Weininger

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Otto Weininger »

Ερμής έγραψε: 05 Οκτ 2023, 16:39 Για καθίστε λίγο γιατί κάπως το έχουμε χάσει.
Ουτε στην επαρχία είναι φτηνά εκτός και μιλάμε για χωριό με 15 νοματαίους στην άκρη της κωλοτρυπας του διαβόλου.
Σε κωμόπολη κοντά στη Σπάρτη δε παίζει τριάρι κάτω απο τέσσερα κατοστάρια. Και μιλάμε για περιοχή με δυο χιλιάδες κόσμο μες τη γουβα. Ουτε θάλασσα κοντά, ουτε κανένα χαϊλίκι.

Σε κάτι χωριά ξεχασμένα απο το θεό που βλαστημάς τη μαύρη σου τη μοίρα, το ξέρω βρίσκεις τιμές, αλλά εκεί θα φας τα διπλά και τα τριδιπλα σε αλκοολ, πρέζα, χαπια. Και το χειμώνα ουτε και σε αυτά γιατί δεν έρχεται το κτελ.
σαν ένα γνωστό μου, που έψαχνε Καλαμάτα για "φτηνά σπίτια και την θάλασσα κοντά" :smt005:

Let them make the first mistake. We make the last move.

Άβαταρ μέλους
Bill Hicks

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Bill Hicks »

hellegennes έγραψε: 03 Οκτ 2023, 19:41
Bill Hicks έγραψε: 03 Οκτ 2023, 18:30
Spoiler
Αρχέλαος (ΟΤ) έγραψε: 03 Οκτ 2023, 12:23
Spoiler
28.03.2023 | 15:30

«Πρωταθλητές» αναδεικνύονται οι Έλληνες (σε επίπεδο ευρωζώνης) στην…απόσυρση των καταθέσεών τους από τις τράπεζες, προκειμένου να ανταπεξέλθουν στα απανωτά κύματα ακρίβειας. Ως φαίνεται, ακόμη μια αρνητική πρωτιά σημείωσε η Ελλάδα, καθώς οι Έλληνες είναι οι πρώτοι που αναγκάζονται να βάλουν «χέρι» στις καταθέσεις προκειμένου να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στους λογαριασμούς ενέργειας, οι οποίοι είναι δυσβάσταχτοι, αλλά και στο γενικότερα υψηλό πληθωρισμό. Επίσης, οι πολίτες στην Ελλάδα είναι οι περισσότερο ανήσυχοι σχετικά με την πληρωμή των λογαριασμών και τρίτοι στην αλλαγή συνηθειών με σκοπό την εξοικονόμηση ενέργειας, σύμφωνα με έρευνα που έδωσε στη δημοσιότητα πριν λίγο η Eurostat. Πάντως, είναι γεγονός πως οι περισσότεροι καταναλωτές έχουν προσαρμόσει τις συνήθειές τους προκειμένου να αντιμετωπίσουν την ενεργειακή κρίση, ενώ η παρατεταμένη ακρίβεια «χτυπά» τους Ευρωπαίους.

Σύμφωνα με την έρευνα, περίπου το ένα τρίτο των Ευρωπαίων Καταναλωτών απέσυρε τα χρήματά του από τις αποταμιεύσεις του ως απάντηση στους υψηλούς ρυθμούς πληθωρισμού, οι οποίοι σημειώθηκαν το 2022. Οι απαντήσεις των καταναλωτών που ερωτήθηκαν διέφεραν πολύ μεταξύ των χωρών. Τα ποσοστά των καταναλωτών που έχουν ξοδέψει ορισμένες από τις αποταμιεύσεις τους λόγω του αυξημένου πληθωρισμού κυμαίνονταν μεταξύ 16% (Κροατία) ως και 58% που αφορά την Ελλάδα, η οποία καταγράφει το χειρότερο ποσοστό.

Αξίζει δε να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη τάση αποτυπώθηκε και στα χθεσινά στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, τα οποία δείχνουν μείωση των καταθέσεων. Τα επίσημα στοιχεία δείχνουν ότι τον Ιανουάριο σημειώθηκε καθαρή εκροή 4,510 δισ. ευρώ από καταθετικούς λογαριασμούς ιδιωτών. Τον Φεβρουάριο η τάση συνεχίστηκε με καθαρή εκροή 1,456 δισ. ευρώ και συνολικά 5,966 δισ. στο δίμηνο!

https://www.ot.gr/2023/03/28/oikonomia/ ... eyrozonis/

Εικόνα

τι είπαν οι ΕΛ στην δημοσκόπηση
Τα ποσοστά των καταναλωτών που έχουν ξοδέψει ορισμένες από τις αποταμιεύσεις τους λόγω του αυξημένου πληθωρισμού κυμαίνονταν μεταξύ 16% (Κροατία) ως και 58% που αφορά την Ελλάδα, η οποία καταγράφει το χειρότερο ποσοστό.
το οποίο κατά τον ΑΡΔ σημαινει μείωση καταθέσεων.

τι δείχνουν το δεδομένα

αν το 58% όντως μείωσαν τις καταθέσεις τους το '22, το υπόλοιπο 42% πρέπει να ξεσκίστηκε στην αποταμίευση.

μεταβολή καταθέσεων Δεκ '21 με Δεκ '22
Επιχειρήσεις και Νοικοκυρια: από 180.0 δις σε 188.7 δις (+8,7 δις)
Νοικοκυρια (ΙΜΚΙ είναι αμελητέο): από 135.1 δις σε 141.3 δις (+6.2 δις)

Εικόνα

Εικόνα

τι κατάλαβε ο αγράμματος ΑΡΔ
Αξίζει δε να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη τάση αποτυπώθηκε και στα χθεσινά στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, τα οποία δείχνουν μείωση των καταθέσεων. Τα επίσημα στοιχεία δείχνουν ότι τον Ιανουάριο σημειώθηκε καθαρή εκροή 4,510 δισ. ευρώ από καταθετικούς λογαριασμούς ιδιωτών. Τον Φεβρουάριο η τάση συνεχίστηκε με καθαρή εκροή 1,456 δισ. ευρώ και συνολικά 5,966 δισ. στο δίμηνο!
τι δείχνουν το δεδομένα

κάθε χρόνο παρατηρούνται αυξημένες εισροές Δεκ και αυξημένες εκροές Ιαν/Φεβ, αλλά συνολικά η τάση τα τελευταία χρόνια είναι ανοδική, τής τάξης τού 40τακατο αύξηση από το '19 ( :003: ). αν όντως κοίταξε τα στοιχεία τής ΤτΕ δεν μπορεί να μην είδε τα 5 δις συνολικά, 3.2 δις από νοικοκυριά, που είχαν μπει τον Δεκέμβριο.

Εικόνα

αυτό που αποτυπώνεται στα στοιχεία τής ΤτΕ είναι μείωση τού ρυθμού αύξησης και ψιλοσταθεροποίηση μετά τα υψηλά τού '21, όχι μείωση των καταθέσεων. η μεταβολή φυσικά υπολογίζεται σε 12μηνιαία βάση, όχι σε μηνιαία που επιχειρεί ο αγράμματος.

Εικόνα

εδώ το εξελάκι τής ΤτΕ (τα πινακάκια δικά μου)

οπότε, ναι, ο ΕΛ - κατά μέσο όρο - υποφέρει, με το ζόρι αυξάνει τις καταθέσεις του.

στο θέμα τού νήματος, αλληλεγγύη στους runner-ups:
Germany (83%)
Ireland (80%)
United Kingdom (79%)
Switzerland (78%)
Καταρχήν μπράβο για τον χρόνο που αφιέρωσες, αλλά στις καταθέσεις περιλαμβάνεται και το ηλεκτρονικό χρήμα. Είναι λογικό, αν το μετράς έτσι, να φαίνεται ότι αυξάνονται οι καταθέσεις.
σαφώς, όλοι στοκάρουμε προπληρωμένες και e-wallet από κρυπτολογαριασμούς όταν βγάζουμε τον μήνα οριακά.
I have taken drugs before and I had a real good time... didn’t murder anybody, didn’t rob anybody, didn’t rape anybody... didn’t lose ONE fuckin’ job, laughed my ass off... and went about my day! :smt033
Άβαταρ μέλους
sys3x

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sys3x »

Otto Weininger έγραψε: 05 Οκτ 2023, 16:07
sys3x έγραψε: 05 Οκτ 2023, 15:51
Otto Weininger έγραψε: 05 Οκτ 2023, 15:47

Όχι αβέρτα. Σε συγκεκριμένους ανισορροπους και με πολύ σοβαρά επιχειρήματα, μαζεμένα επί πολλά έτη.

Όπως βλέπεις έναν έξω στο δρόμο και καταλαβαίνεις ότι κάτι δεν πάει καλά, έτσι και εδώ. Απλά εδώ παίρνει λίγο παραπάνω λόγω γραπτού λόγου.

Σιγά μαλάκα, που θίχτηκες. Δεν φτάνει που αντιδράω μια στις πενήντα φορές με αυτόν τον ηλίθιο και μόνο όταν μου απευθύνεται, έχουμε και σένα να το παίζεις ευαισθητουλα.
Ντουντ, οι διαγνώσεις σου έχουν την ίδια αξία με τις κουράδες που αφήνουν τα κανονικά σκυλιά στον δρόμο, με μία δύο κουραδίτσες γενικά νομίζω ότι δεν χάθηκε κι ο κόσμος, όταν γεμίζει ο τόπος όμως θέλουνε καθάρισμα, αυτό είπα κι αυτό λέω. Άντε στο καλό τώρα.
Δεν κάνω διάγνωση.
Όπως βλέπεις κάποιον στον δρόμο και καταλαβαίνεις ότι κάτι δεν πάει καλά, το ίδιο συμβαίνει και εδώ.

Τον συγκεκριμένο το ξέρω από τότε που λεγόταν GreekPatriot. Από τότε που ήταν στο φορουμικο γκρουπ της ΝΔ για τις εκλογές του 2012. Έχω μιλήσει άπειρα μαζί του σε π.μ είδα την αλλαγή του την επόμενη των εκλογών του 2012 (το βράδυ των εκλογών πανηγύριζε την νίκη Σαμαρά και την επόμενη μέρα (!!!) έβριζε τον Σαμαρά και παρίστανε τον Μητσοτακικο). Έκτοτε μόνο φόρα κατηφόρα είναι η φάση με αυτόν, συνεχεια υποδύεται και άλλο. Ειδικά τα 4-5 τελευταία χρόνια που λέει κάθε μέρα, σε κάθε νήμα, σε κάθε θέμα τις ίδιες 3-4 φράσεις σε λούπα ή βάζει τα ίδια εμοτικον.

Αυτά και πολλά άλλα που δε χρειάζεται να πω, μου δείχνουν ότι είναι ανισορροπος. Τι ακριβώς θέμα έχει, ας το πει γιατρός. Αλλά νορμάλ δεν είναι.

Έχω κάνει άπειρη υπομονή μαζί του, έχω προσπαθήσει άνα τα χρόνια να συνεννοηθώ σε π.μ. μαζί του, δεν απαντάω σχεδόν ποτέ πάρα ελάχιστες φορές όταν μου σπάει τα νεύρα.
Δεν του χρωστάω άλλωστε κάτι, πόσο μάλλον άπειρη υπομονή σε κάθε περίσταση.

Άμα έχεις πρόβλημα με την λέξη που περιγράφει μια κατάσταση και όχι με την κατάσταση, δικό σου θέμα.

Μπορείς να συνεχίσεις να βρίζεις καθημερινά, να λες για καρκινώματα, για καρκίνους, για μάνες, για το πότε θα μαζευτειτε να μας γαμησετε το σπίτι, τα μοναδικά πράγματα που γράφεις δηλαδή αφού μέχρι εκεί είσαι. Ας πάει κάποιος στις δημοσιεύσεις σου και να δει έστω μισή φορά αν έχεις πάρει θέση για το οτιδήποτε, αν έχεις συμμετάσχει σε καμία κουβέντα προσφέροντας πληροφορίες, ιδέες, γνώση whatever ή απλά αν βρίζεις και κριτικάρεις αριστερά δεξιά.

Γραπτά είναι, όλα μένουν.
Ντουντ, σε έχω απαντήσει ήδη για την αξία των διαγνώσεων σου, από εκεί και πέρα και πάλι σε λέω, δεν έχουμε να συζητήσουμε κάτι περαιτέρω, είναι απολύτως ανούσιος ο διάλογος με κομματόσκυλα γενικότερα και ειδικότερα σαν και του λόγου σου (by default δεν έχετε την πνευματική ικανότητα να κάνετε κατά το δυνατόν κριτική ανάλυση της πολιτικής κατάστασης, οπότε Χ και θα τα λέγαμε κιόλα), το τι γράφεις για εμένα μου είναι βαθύτατα αδιάφορο σε φάση ούτε διαγώνια δεν κάθομαι να διαβάζω πλέον τι μαλακίες κάθεσαι και γράφεις.
Έλεος κάπου δηλαδή που θα κάνουμε και σοβαρό διάλογο ρε γαβ γαβ.
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ

.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Otto Weininger έγραψε: 05 Οκτ 2023, 17:26
Ουτε στην επαρχία είναι φτηνά εκτός και μιλάμε για χωριό με 15 νοματαίους στην άκρη της κωλοτρυπας του διαβόλου.
Σε κωμόπολη κοντά στη Σπάρτη δε παίζει τριάρι κάτω απο τέσσερα κατοστάρια. Και μιλάμε για περιοχή με δυο χιλιάδες κόσμο μες τη γουβα. Ουτε θάλασσα κοντά, ουτε κανένα χαϊλίκι.

Σε κάτι χωριά ξεχασμένα απο το θεό που βλαστημάς τη μαύρη σου τη μοίρα, το ξέρω βρίσκεις τιμές, αλλά εκεί θα φας τα διπλά και τα τριδιπλα σε αλκοολ, πρέζα, χαπια. Και το χειμώνα ουτε και σε αυτά γιατί δεν έρχεται το κτελ.
σαν ένα γνωστό μου, που έψαχνε Καλαμάτα για "φτηνά σπίτια και την θάλασσα κοντά" :smt005:
Χειρότερα είναι απ' αυτήν την άποψη στην επαρχία, γιατί τα ενοίκια -κυρίως λόγω airbnb- είναι εξίσου υψηλά αλλά από δουλειές που πληρώνουν καλά έχει πολύ λιγότερες.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
Otto Weininger

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Otto Weininger »

sys3x έγραψε: 05 Οκτ 2023, 17:32
sys3x έγραψε: 05 Οκτ 2023, 15:51

Ντουντ, οι διαγνώσεις σου έχουν την ίδια αξία με τις κουράδες που αφήνουν τα κανονικά σκυλιά στον δρόμο, με μία δύο κουραδίτσες γενικά νομίζω ότι δεν χάθηκε κι ο κόσμος, όταν γεμίζει ο τόπος όμως θέλουνε καθάρισμα, αυτό είπα κι αυτό λέω. Άντε στο καλό τώρα.
Δεν κάνω διάγνωση.
Όπως βλέπεις κάποιον στον δρόμο και καταλαβαίνεις ότι κάτι δεν πάει καλά, το ίδιο συμβαίνει και εδώ.

Τον συγκεκριμένο το ξέρω από τότε που λεγόταν GreekPatriot. Από τότε που ήταν στο φορουμικο γκρουπ της ΝΔ για τις εκλογές του 2012. Έχω μιλήσει άπειρα μαζί του σε π.μ είδα την αλλαγή του την επόμενη των εκλογών του 2012 (το βράδυ των εκλογών πανηγύριζε την νίκη Σαμαρά και την επόμενη μέρα (!!!) έβριζε τον Σαμαρά και παρίστανε τον Μητσοτακικο). Έκτοτε μόνο φόρα κατηφόρα είναι η φάση με αυτόν, συνεχεια υποδύεται και άλλο. Ειδικά τα 4-5 τελευταία χρόνια που λέει κάθε μέρα, σε κάθε νήμα, σε κάθε θέμα τις ίδιες 3-4 φράσεις σε λούπα ή βάζει τα ίδια εμοτικον.

Αυτά και πολλά άλλα που δε χρειάζεται να πω, μου δείχνουν ότι είναι ανισορροπος. Τι ακριβώς θέμα έχει, ας το πει γιατρός. Αλλά νορμάλ δεν είναι.

Έχω κάνει άπειρη υπομονή μαζί του, έχω προσπαθήσει άνα τα χρόνια να συνεννοηθώ σε π.μ. μαζί του, δεν απαντάω σχεδόν ποτέ πάρα ελάχιστες φορές όταν μου σπάει τα νεύρα.

Άμα έχεις πρόβλημα με την λέξη που περιγράφει μια κατάσταση και όχι με την κατάσταση, δικό σου θέμα.

Μπορείς να συνεχίσεις να βρίζεις καθημερινά, να λες για καρκινώματα, για καρκίνους, για μάνες, για το πότε θα μαζευτειτε να μας γαμησετε το σπίτι, τα μοναδικά πράγματα που γράφεις δηλαδή αφού μέχρι εκεί είσαι. Ας πάει κάποιος στις δημοσιεύσεις σου και να δει έστω μισή φορά αν έχεις πάρει θέση για το οτιδήποτε, αν έχεις συμμετάσχει σε καμία κουβέντα προσφέροντας πληροφορίες, ιδέες, γνώση whatever ή απλά αν βρίζεις και κριτικάρεις αριστερά δεξιά.

Ντουντ, σε έχω απαντήσει ήδη για την αξία των διαγνώσεων σου, από εκεί και πέρα και πάλι σε λέω, δεν έχουμε να συζητήσουμε κάτι περαιτέρω, είναι απολύτως ανούσιος ο διάλογος με κομματόσκυλα γενικότερα και ειδικότερα σαν και του λόγου σου (by default δεν έχετε την πνευματική ικανότητα να κάνετε κατά το δυνατόν κριτική ανάλυση της πολιτικής κατάστασης, οπότε Χ και θα τα λέγαμε κιόλα), το τι γράφεις για εμένα μου είναι βαθύτατα αδιάφορο σε φάση ούτε διαγώνια δεν κάθομαι να διαβάζω πλέον τι μαλακίες κάθεσαι και γράφεις.
για σένα δεν έγραψα τίποτα πέρα από αυτά που γράφεις αποκλειστικά. Σε γραπτό φόρουμ είμαστε, λες να μην μπορεί κάποιος να δει τι γράφεις και να κρίνει;
και τέλος πάντων, στο έχω ξαναπεί, το να λες ότι δεν θες διάλογο αλλά να πετιέσαι σαν σφηνόπουτσα χωρίς να σου μιλήσει κανείς, δεν κολλάει.

Let them make the first mistake. We make the last move.

Άβαταρ μέλους
hellegennes

Bill Hicks έγραψε: 05 Οκτ 2023, 17:31
Καταρχήν μπράβο για τον χρόνο που αφιέρωσες, αλλά στις καταθέσεις περιλαμβάνεται και το ηλεκτρονικό χρήμα. Είναι λογικό, αν το μετράς έτσι, να φαίνεται ότι αυξάνονται οι καταθέσεις.
σαφώς, όλοι στοκάρουμε προπληρωμένες και e-wallet από κρυπτολογαριασμούς όταν βγάζουμε τον μήνα οριακά.
Δεν χρειάζεται να στοκάρεις τίποτα. Η εικόνα είναι στιγμιαία αποτύπωση στο τέλος του μήνα. Εμένα π.χ. στο τέλος του μήνα γαμιούνται να μου ζητάνε paysafe, αυτό είναι ηλεκτρονικό χρήμα και βρίσκεται σε στοκ την ώρα της αποτύπωσης. Για κρυπτολογαριασμούς δεν ξέρω, αλλά ηλεκτρονικά πορτοφόλια υπάρχουν από πολλές πηγές και σίγουρα αυξάνονται τα τελευταία χρόνια. Επίσης σε προπληρωμένες κάρτες μπαίνουν και πολλά επιδόματα και υπόψη ότι τα επιδόματα έχουν αυξηθεί τα τελευταία χρόνια, με τα -pass και τις λοιπές πίπες, που επίσης επηρεάζει την στιγμαία εικόνα των καταθέσεων στο τέλος του μήνα.

Όπως είπα, μια πιο έγκυρη εικόνα για την πορεία των καταθέσεων θα είχαμε αν η μέτρηση γινόταν στις 14 κάθε μήνα. Διαφωνείς;
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
sys3x

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sys3x »

Otto Weininger έγραψε: 05 Οκτ 2023, 17:40
sys3x έγραψε: 05 Οκτ 2023, 17:32

Δεν κάνω διάγνωση.

για σένα δεν έγραψα τίποτα πέρα από αυτά που γράφεις αποκλειστικά. Σε γραπτό φόρουμ είμαστε, λες να μην μπορεί κάποιος να δει τι γράφεις και να κρίνει;
και τέλος πάντων, στο έχω ξαναπεί, το να λες ότι δεν θες διάλογο αλλά να πετιέσαι σαν σφηνόπουτσα χωρίς να σου μιλήσει κανείς, δεν κολλάει.
Δεν είναι διάλογος αυτό το πράμα.
Δεν ξέρεις καν τι πάει να πει διάλογος.
Τέσπα, αρκετά.
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ

.
Άβαταρ μέλους
Green Dragon
Phorum.gr user: Green Dragon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Green Dragon »

Ληστοσυμμορίτης έγραψε: 05 Οκτ 2023, 15:44
Green Dragon έγραψε: 05 Οκτ 2023, 15:34 Λέμε για τους ιδιοκτήτες αλλά έχει και κάτι ενοικιαστές... και ως γνωστόν στην Ελλάδα οι νόμοι προστατεύουν τον απατεώνα, τον μπαταχτσή κλπ.
Γιαυτό το κράτος πρέπει να μεριμνήσει να φτιάξει δωρεάν κατοικίες βιώσιμες για τα επόμενα 40 χρόνια ώστε να κρατήσουν οι ιδιοκτήτες τα σπίτια τους χωριν να στεναχωριουνται.
Εκεί που πάει το πράγμα μπορεί στο τέλος να χρειαστεί να γίνει έτσι.
Εμπεδοκλής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Εμπεδοκλής »

Ηρεμία παρακαλώ. Το ξέρω ότι έκλεισε το ΟΑΚΑ και δεν μπορείτε να δώσετε ραντεβού για ξύλο αλλά κάντε λίγο υπομονή.
sharp

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sharp »

Εμπεδοκλής έγραψε: 05 Οκτ 2023, 15:45
alekhine έγραψε: 05 Οκτ 2023, 14:34
Ερμής έγραψε: 05 Οκτ 2023, 14:32 Δεν ειναι τόσο απλό.
Το εξάμηνο είναι στάνταρ ακόμη και για ιδιοκατοίκηση. Μετά αν επικαλεστεί θέματα υγείας επίσης πάει μακρυα η βαλίτσα.
Τωρα αν επικαλεστείς πως μέσα έχει ζώα και στο έχουν κάνει μουνι καπέλο πιθανο να λλάζει, δε ξέρω.
συμφωνω ρε συ οτι δεν ειναι απλο και μπορει να τραβηξει καιρο

αλλα αν το διλημμα ειναι νοικιαζω σπιτι η μενω στο ιδιοκτητο και διωχνω τον νοικαρη η απαντηση ειναι πας στο ιδιοκτητο χτες
Μιας και πιάσαμε την ιδιοκατοίκηση και για να το συνδέσω και πάλι με τον τίτλο του νήματος.

Πρόσφατα στοιχεία σχετικής έρευνας της Eurostat δείχνουν ότι τα τελευταία 17 χρόνια το ποσοστό της ιδιοκατοίκησης έχει πέσει στο 73,3% για το 2021, έναντι 84,6% του 2005, έχοντας απωλέσει 11,3%.

Αν, μάλιστα, ληφθεί υπ’ όψη ότι μόνο από το 2019 ως το 2021 το ποσοστό ιδιοκατοίκησης «έχασε» ένα ποσοστό 2,1%, τότε το συμπέρασμα είναι ότι περί τις 82.947 κατοικίες έχουν απωλεσθεί, καθώς το στεγαστικό απόθεμα το 2019 ήταν 3.949.900 κατοικίες.

Οι λόγοι που το ποσοστό ιδιοκατοίκησης στη χώρα μειώνεται είναι αρκετοί, σύμφωνα με τους αναλυτές της αγοράς και τον οργανισμό Housing Europe. Κατ΄αρχάς η ιδιοκατοίκηση άρχισε να μειώνεται την εποχή της οικονομικής κρίσης και κορυφώθηκε όταν άρχισαν οι πλειστηριασμοί κατοικιών.

Ειδικά σε ό,τι αφορά τους πλειστηριασμούς, δεν «βγήκαν στο σφυρί» μόνο ακίνητα για τα οποία οι ιδιοκτήτες δεν μπορούσαν να αποπληρώσουν τα δάνεια τους αλλά πολλοί ιδιοκτήτες με μεγάλο τραπεζικό δανεισμό, προτίμησαν αυτοβούλως να εκποιήσουν τα ακίνητα τους προκειμένου να εξοφλήσουν τα χρέη τους και αναγκαστικά προσέφυγαν στην ενοικίαση κατοικίας.

Δεν είναι λίγοι οι αναλυτές της αγοράς που υποστηρίζουν ότι στην μείωση της ιδιοκατοίκησης συνέβαλε και η αυξανόμενη διάδοση του θεσμού της βραχυχρόνιας μίσθωσης (Air BnB). Αυτό ισχύει μόνο σε μικρό ποσοστό καθώς θα πρέπει να σημειωθεί ότι το 2019, που ήταν η καλύτερη χρονιά για τις βραχυχρόνιες μισθώσεις, βάσει των στοιχείων της ΕΛΣΤΑΤ, το ποσοστό ιδιοκατοίκησης ήταν υψηλότερο τόσο από το 2020 όσο και από το 2021.

Μία ακόμη παράμετρος για την μείωση της ιδιοκατοίκησης στην Ελλάδα είναι και αυτή της κρίσης της πανδημίας, η οποία δημιούργησε σημαντικά οικονομικά προβλήματα. Παράλληλα, υπήρξε και μία μερίδα ιδιοκτητών που αποφάσισαν να παραχωρήσουν τα ακίνητα στα οποία ιδιοκατοικούσαν για εκμετάλλευση ή ακόμη και να τα πουλήσουν σε επενδυτές ή εταιρείες real estate, με συνέπεια τα ακίνητά αυτά να μην ιδιοκατοικούνται, πλέον.

Με βάση επίσημα στοιχεία της Eurostat και του ευρωπαϊκού οργανισμού Housing Europe, για το έτος 2019, το ποσοστό ιδιοκατοίκησης ήταν 75,4% και αντιστοιχούσε σε 2.978.224 κατοικίες, είτε υποθηκευμένες ή με δάνειο, είτε για ιδιοκτησίες ελεύθερες υποθηκών ή δανείων. Παράλληλα, ένα ποσοστό 24,6% που αντιστοιχούσε σε 971.675 κατοικίες μισθώνονταν.

Για την επόμενη χρονιά, το 2020, η Ελλάδα βρέθηκε στη 19η θέση ανάμεσα σε 33 χώρες της Ευρώπης, πέφτοντας δύο θέσεις από την 17η που βρισκόταν το 2019. Ειδικότερα, το 2020 το ποσοστό ιδιοκατοίκησης διαμορφώθηκε σε 73,9% και το 2021, όπως προαναφέρθηκε, στο 73,3%.

Όπως εκτιμούν οι αναλυτές της αγοράς ακινήτων, η μείωση του ποσοστού ιδιοκατοίκησης στην Ελλάδα αναμένεται να συνεχισθεί και ίσως να ενταθεί λόγω της «απελευθέρωσης» των πλειστηριασμών ακόμη και για οφειλές κάτω των 30.000 ευρώ, αλλά και της αδυναμίας, μεγάλου μέρους των συμπολιτών μας να αποκτήσουν ιδιόκτητη κατοικία.

Με τα ποσοστά ιδιοκατοίκησης να βρίσκονται σε μνημονιακά επίπεδα αλλά και με την οικοδομική δραστηριότητα να βρίσκεται σε απραξία τα τελευταία χρόνια, τόσο λόγω της οικονομικής κρίσης όσο και λόγω της πανδημίας, είναι ευνόητο ότι οι τιμές των ενοικίων δέχονται σημαντικές πιέσεις προς τα άνω.

Έτσι, σύμφωνα με στοιχεία που προκύπτουν από εταιρείες real estate στην Αττική ως τους τελευταίους μήνες του 2022 παρατηρείτο μια μέση αύξηση στις τιμές των ενοικίων κατά 9%, περίπου. Στη Θεσσαλονίκη η αύξηση αυτή έφθασε ως και το 15% ενώ στην υπόλοιπη περιφέρεια η μέση αύξηση στις τιμές των ενοικίων είναι της τάξεως του 12%.
Τα πουλήσανε και βγάλαν τα λεφτά έξω.
sharp

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sharp »

Πολλά είδη στο χωριό θα είναι σίγουρα ακριβότερα, αν αναλογιστείς τα μεταφορικά, το ότι δεν μπορούν να γίνουν μαζικές προμήθεις και άλλα. Φτηνά μπορεί να είναι καμμιά ετοιμόροπη στάνη να μείνεις, αν το θέλεις.
Άβαταρ μέλους
Γαληνός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Γαληνός »

hellegennes έγραψε: 05 Οκτ 2023, 17:23
Ο Γαληνός είπε πιο πάνω ότι μόνο για επαγγελματική χρήση παίζει αυτό. Επειδή μού έκανε εντύπωση, κοίταξα σε κάνα-δυο δικηγορικές σελίδες και λένε ότι όντως έχει καταργηθεί σαν νόμιμη δικαιολογία η ιδιοκατοίκηση και μόνο αν το θες για επαγγελματική στέγη έχεις δικαίωμα να διώξεις τον ενοικιαστή.

Ναι, η ιδιοκατοίκηση για απόδοση οικιας δεν ισχύει
Μόνο επαγγελματική κατοικία ή μεικτή χρήση (αν εισαι ελευθερος επαγγελματίας κ έχεις έδρα το σπίτι σου).

Αλλά αν έχει λήξει το συμβόλαιο (σιωπηλή ανανέωση / έχει γίνει αορίστου, περασε η 3ετια προστασιας ενοικιαστή) φευγει άμεσα!, γράφουν...! Πόσο άμεσα...

Εγώ πονηρα σκέφτομαι, αφου δεν θέλει να φυγει (εδώ έκανε προταση αγοράς κ ελπίζει. Βασικά το θεωρεί δικό της!!):

Αν σου βάλει το ενοίκιο στην τράπεζα, δεν μπορεί να πει μετά;;; ... να... εγώ πληρωνω κι εσυ εισπράτεις, άρα συνεχίζει να ισχυει η σιωπηλή ανανέωση...και ΔΕΝ παω πουθενα!!

Άρα.. Δικη... Όμως μέχρι να γίνει η δικη... το ευάλωτο μέλος που έχει ανάγκη τα χρήματα, βολευεται, και η κυρία με τις γάτες παραμενει. Και φτου κι απ την αρχή!
Καλυτερα όρος στο συμβόλαιο:

ΣΙΩΠΗΡΗ ΑΝΑΜΙΣΘΩΣΗ: Η σιωπηρή αναμίσθωση ή παράταση του χρόνου της μίσθωσης αποκλείονται απολύτως, τυχόν δε αναγκαστική παραμονή του μισθωτή στο μίσθιο μετά τη λήξη της μίσθωσης δεν μπορεί ποτέ να θεωρηθεί ότι υποδηλώνει συμφωνία του εκμισθωτή.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Γαληνός την 05 Οκτ 2023, 18:37, έχει επεξεργασθεί 5 φορές συνολικά.
“A bird doesn’t sing because it has an answer, it sings because it has a song.”—Joan Walsh Anglund
Εμπεδοκλής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Εμπεδοκλής »

sharp έγραψε: 05 Οκτ 2023, 18:22
Εμπεδοκλής έγραψε: 05 Οκτ 2023, 15:45
alekhine έγραψε: 05 Οκτ 2023, 14:34

συμφωνω ρε συ οτι δεν ειναι απλο και μπορει να τραβηξει καιρο

αλλα αν το διλημμα ειναι νοικιαζω σπιτι η μενω στο ιδιοκτητο και διωχνω τον νοικαρη η απαντηση ειναι πας στο ιδιοκτητο χτες
Μιας και πιάσαμε την ιδιοκατοίκηση και για να το συνδέσω και πάλι με τον τίτλο του νήματος.

Πρόσφατα στοιχεία σχετικής έρευνας της Eurostat δείχνουν ότι τα τελευταία 17 χρόνια το ποσοστό της ιδιοκατοίκησης έχει πέσει στο 73,3% για το 2021, έναντι 84,6% του 2005, έχοντας απωλέσει 11,3%.

Αν, μάλιστα, ληφθεί υπ’ όψη ότι μόνο από το 2019 ως το 2021 το ποσοστό ιδιοκατοίκησης «έχασε» ένα ποσοστό 2,1%, τότε το συμπέρασμα είναι ότι περί τις 82.947 κατοικίες έχουν απωλεσθεί, καθώς το στεγαστικό απόθεμα το 2019 ήταν 3.949.900 κατοικίες.

Οι λόγοι που το ποσοστό ιδιοκατοίκησης στη χώρα μειώνεται είναι αρκετοί, σύμφωνα με τους αναλυτές της αγοράς και τον οργανισμό Housing Europe. Κατ΄αρχάς η ιδιοκατοίκηση άρχισε να μειώνεται την εποχή της οικονομικής κρίσης και κορυφώθηκε όταν άρχισαν οι πλειστηριασμοί κατοικιών.

Ειδικά σε ό,τι αφορά τους πλειστηριασμούς, δεν «βγήκαν στο σφυρί» μόνο ακίνητα για τα οποία οι ιδιοκτήτες δεν μπορούσαν να αποπληρώσουν τα δάνεια τους αλλά πολλοί ιδιοκτήτες με μεγάλο τραπεζικό δανεισμό, προτίμησαν αυτοβούλως να εκποιήσουν τα ακίνητα τους προκειμένου να εξοφλήσουν τα χρέη τους και αναγκαστικά προσέφυγαν στην ενοικίαση κατοικίας.

Δεν είναι λίγοι οι αναλυτές της αγοράς που υποστηρίζουν ότι στην μείωση της ιδιοκατοίκησης συνέβαλε και η αυξανόμενη διάδοση του θεσμού της βραχυχρόνιας μίσθωσης (Air BnB). Αυτό ισχύει μόνο σε μικρό ποσοστό καθώς θα πρέπει να σημειωθεί ότι το 2019, που ήταν η καλύτερη χρονιά για τις βραχυχρόνιες μισθώσεις, βάσει των στοιχείων της ΕΛΣΤΑΤ, το ποσοστό ιδιοκατοίκησης ήταν υψηλότερο τόσο από το 2020 όσο και από το 2021.

Μία ακόμη παράμετρος για την μείωση της ιδιοκατοίκησης στην Ελλάδα είναι και αυτή της κρίσης της πανδημίας, η οποία δημιούργησε σημαντικά οικονομικά προβλήματα. Παράλληλα, υπήρξε και μία μερίδα ιδιοκτητών που αποφάσισαν να παραχωρήσουν τα ακίνητα στα οποία ιδιοκατοικούσαν για εκμετάλλευση ή ακόμη και να τα πουλήσουν σε επενδυτές ή εταιρείες real estate, με συνέπεια τα ακίνητά αυτά να μην ιδιοκατοικούνται, πλέον.

Με βάση επίσημα στοιχεία της Eurostat και του ευρωπαϊκού οργανισμού Housing Europe, για το έτος 2019, το ποσοστό ιδιοκατοίκησης ήταν 75,4% και αντιστοιχούσε σε 2.978.224 κατοικίες, είτε υποθηκευμένες ή με δάνειο, είτε για ιδιοκτησίες ελεύθερες υποθηκών ή δανείων. Παράλληλα, ένα ποσοστό 24,6% που αντιστοιχούσε σε 971.675 κατοικίες μισθώνονταν.

Για την επόμενη χρονιά, το 2020, η Ελλάδα βρέθηκε στη 19η θέση ανάμεσα σε 33 χώρες της Ευρώπης, πέφτοντας δύο θέσεις από την 17η που βρισκόταν το 2019. Ειδικότερα, το 2020 το ποσοστό ιδιοκατοίκησης διαμορφώθηκε σε 73,9% και το 2021, όπως προαναφέρθηκε, στο 73,3%.

Όπως εκτιμούν οι αναλυτές της αγοράς ακινήτων, η μείωση του ποσοστού ιδιοκατοίκησης στην Ελλάδα αναμένεται να συνεχισθεί και ίσως να ενταθεί λόγω της «απελευθέρωσης» των πλειστηριασμών ακόμη και για οφειλές κάτω των 30.000 ευρώ, αλλά και της αδυναμίας, μεγάλου μέρους των συμπολιτών μας να αποκτήσουν ιδιόκτητη κατοικία.

Με τα ποσοστά ιδιοκατοίκησης να βρίσκονται σε μνημονιακά επίπεδα αλλά και με την οικοδομική δραστηριότητα να βρίσκεται σε απραξία τα τελευταία χρόνια, τόσο λόγω της οικονομικής κρίσης όσο και λόγω της πανδημίας, είναι ευνόητο ότι οι τιμές των ενοικίων δέχονται σημαντικές πιέσεις προς τα άνω.

Έτσι, σύμφωνα με στοιχεία που προκύπτουν από εταιρείες real estate στην Αττική ως τους τελευταίους μήνες του 2022 παρατηρείτο μια μέση αύξηση στις τιμές των ενοικίων κατά 9%, περίπου. Στη Θεσσαλονίκη η αύξηση αυτή έφθασε ως και το 15% ενώ στην υπόλοιπη περιφέρεια η μέση αύξηση στις τιμές των ενοικίων είναι της τάξεως του 12%.
Τα πουλήσανε και βγάλαν τα λεφτά έξω.
Ναι. Και μένουν σε τσαντίρια.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Οικονομία”