Otto Weininger έγραψε: 03 Οκτ 2023, 18:47
2000 έγραψα. Και βασικά, τόσο κάνει να πας να ραψεις ένα κουστουμάκι Zegna, su misura. Ένα το μήνα, άντε ένα το δίμηνο, να γουστάρει. Ξέρεις τι ωραία υφάσματα μου στέλνουν στο φάκελο κάθε χρόνο;
Κάνεις πρόβα κάθε μήνα για κουστούμι;;;
Διαστροφή.
Εκτός κι αν είναι ευκαιρία για συνεύρεση με την μοδιστρούλα, ε, ναι τι άλλο να πεις στην κυρά...;
- Εχω πρόβα μωρό μου, ξέρω πόσο σου αρέσει να με καμαρώνεις με Zegna!
Ο ένας έχει στο νου του τον Μαρινάκη (λες και έχει δει την γκαρνταρόμπα του ή τον έχει δει πως πάει όπου και αν πάει) ενώ μιλάμε για κουστούμια, ο άλλος ρωτάει πόσοι μεγαλοεπιχειρηματίες έχουν Audi ως επιχείρημα στο αν τα αγοράζουν μόνο Αλβανοί.
Τι στο διάολο ζούμε δω μέσα.
Let them make the first mistake. We make the last move.
Otto Weininger έγραψε: 03 Οκτ 2023, 23:48
Ο ένας έχει στο νου του τον Μαρινάκη (λες και έχει δει την γκαρνταρόμπα του ή τον έχει δει πως πάει όπου και αν πάει)
Όσες φορές τον βλέπω δημόσια φοράει συνήθως τζην ή το ίδιο κοστούμι.
Άνθρωπος πάντως που ράβει 12 κοστούμια τον χρόνο και σε μια δεκαετία έχει 120 κοστούμια δεν παίζει να υπάρχει στον πλανήτη κι αν υπάρχει είναι σίγουρα ψώνιο, όχι δισεκατομμυριούχος.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Ο ένας έχει στο νου του τον Μαρινάκη (λες και έχει δει την γκαρνταρόμπα του ή τον έχει δει πως πάει όπου και αν πάει)
Όσες φορές τον βλέπω δημόσια φοράει συνήθως τζην ή το ίδιο κοστούμι.
Άνθρωπος πάντως που ράβει 12 κοστούμια τον χρόνο και σε μια δεκαετία έχει 120 κοστούμια δεν παίζει να υπάρχει στον πλανήτη κι αν υπάρχει είναι σίγουρα ψώνιο, όχι δισεκατομμυριούχος.
Ότι θα κρατάς όλα τα περσινά κουστούμια ας πούμε, πόσο μάλλον τα 5ετιας/10ετιας.
Ρε έχετε παλαβωσει τελείως;
Καταρχήν μπράβο για τον χρόνο που αφιέρωσες, αλλά στις καταθέσεις περιλαμβάνεται και το ηλεκτρονικό χρήμα. Είναι λογικό, αν το μετράς έτσι, να φαίνεται ότι αυξάνονται οι καταθέσεις.
Τι είναι το ηλεκτρονικό χρήμα; Ολες οι καταθέσεις στις τράπεζες ηλεκτρονικές δεν είναι;
Μήπως εννοείς τις πιστωτικές κάρτες τα υπόλοιπα των οποίων θα έπρεπε να προσμετρώνται με αρνητικά πρόσημο;
Όχι. Η ΤτΕ στους πίνακές της υπολογίζει το υπόλοιπο των καταθέσεων στο τέλος κάθε περιόδου, υποθέτω δηλαδή ότι όταν λέει "καταθέσεις Σεπτεμβρίου 2023" εννοεί το υπόλοιπο των πραγματικών καταθέσεων στις 30 Σεπτεμβρίου. Το καταθετικό υπόλοιπο λογικά είναι στο μέγιστό του είτε την τελευταία -εργάσιμη- μέρα του μήνα είτε την πρώτη του επόμενου, ανάλογα και αν ο μήνας λήγει σε εργάσιμη ή όχι.
Η ΤτΕ χρησιμοποιεί τον όρο "ηλεκτρονικό χρήμα" περιλαμβάνοντας όλες τις άυλες καταθέσεις σε προπληρωμένες κάρτες και ηλεκτρονικά πορτοφόλια, τα οποία χρόνο με τον χρόνο λογικά αυξάνονται.
Σίγουρα παίζει ρόλο και η αυξανόμενη υποχρέωση των επιχειρήσεων να πληρώνουν ηλεκτρονικά τους μισθούς και τα ενοίκια, τα οποία κατά κανόνα θα εμφανίζονται στο τέλος της περιόδου ή στην αρχή της επόμενης. Αυτό έχει αλλάξει την εικόνα των καταθέσεων τα τελευταία χρόνια οπωσδήποτε, ανεξάρτητα από το αν αυτά τα χρήματα εκταμιεύονται ή ξοδεύονται σχεδόν αμέσως. Μια καλύτερη εικόνα θα είχαμε για το υπόλοιπο των καταθέσεων αν τις μετρούσαν π.χ. στις 14 κάθε μήνα.
Αρα, σωστά κατάλαβα ότι μιλάς γιά ασήμαντους παράγοντες. Φερ'ειπείν, το Δημόσιο και οι επιχειρήσεις πληρώνουν μισθούς μέσω τραπέζης εδώ και πάνω από 30 χρόνια, ενώ εκείνο που κοιτάμε είναι αν οι καταθέσεις αυξάνονται ή μειώνονται τα τελευταία 3-4 χρόνια.
1.
hellegennes έγραψε: 13 Οκτ 2022, 21:35Γνωρίζω πολύ καλύτερα στατιστική από σένα
2. Η λέξη υδρόφιλος είναι σύνθετη από δύο ελληνικές λέξεις το ύδωρ που σήμαινε νερό και το φίλος που σήμαινε φίλος.
Ο ένας έχει στο νου του τον Μαρινάκη (λες και έχει δει την γκαρνταρόμπα του ή τον έχει δει πως πάει όπου και αν πάει) ενώ μιλάμε για κουστούμια, ο άλλος ρωτάει πόσοι μεγαλοεπιχειρηματίες έχουν Audi ως επιχείρημα στο αν τα αγοράζουν μόνο Αλβανοί.
Εμένα που είπα ότι έχω δύο μόνο κοστούμια, ασχολίαστο θα με αφήσεις;
1.
hellegennes έγραψε: 13 Οκτ 2022, 21:35Γνωρίζω πολύ καλύτερα στατιστική από σένα
2. Η λέξη υδρόφιλος είναι σύνθετη από δύο ελληνικές λέξεις το ύδωρ που σήμαινε νερό και το φίλος που σήμαινε φίλος.
hellegennes έγραψε: 03 Οκτ 2023, 23:51
Ε, κόψε κάτι.
Δεν είπε ένα τον μήνα, είπε ένα στον μήνα, άντε στους δύο μήνες.
Αρα μιλάει για 8 περιπου κουστούμια τον χρόνο, και μόνο 80 στη δεκαετία. Δεν το λες και υπερβολικό.
Αν έχει ντουλάπα τριπλάσια της Μαρκος ή της Τσαουσέσκου μια χαρά χωράνε.
Εμένα που είπα ότι έχω δύο μόνο κοστούμια, ασχολίαστο θα με αφήσεις;
Ναι γιατί σκαλωσατε στα κουστούμια. Εγώ πιο πολύ τα ανέφερα ως επιχείρημα ότι το να φτάσεις το διχιλιαρο το μήνα σε ρούχα δεν είναι κάτι εξωφρενικό ούτε σημαίνει ότι αγοράζεις 500 κομμάτια ξέρω γω.
Ένα καλό σακάκι, ένα καλό μπουφάν, παλτό, δύο πουλόβερ κλπ αρκούν για να φτάσεις εύκολα το διχιλιαρο.
sharp έγραψε: 03 Οκτ 2023, 23:57
Δηλ. δεν τρολλάρει...ε;
Κόλλησες εσυ στα κουστούμια. Όπου κουστούμια βάλε σακάκια. Μπουφάν. Παλτό.
Εδω 2 καλές ζακετες πχ Paul and Shark να πάρεις πέρασες το χιλαρικο.
Μη χάνετε το νόημα.
Και μια Φεράρι να πάρεις πέρασες το κατοστάρικο. Και λοιπόν;
Πού θέλεις να καταλήξεις λέγοντας ότι έχεις έντονη καταναλωτική ανάγκη για ακριβά ρούχα; Σχετικά με τη συζήτηση πάντα. Ότι αν δεν μπορέσεις να δώσεις ένα χιλιάρικο το μήνα σε ρούχα θα αισθανθείς πιεσμένος; Πολύ λυπηρό το βρίσκω.
hellegennes έγραψε: 03 Οκτ 2023, 23:51
Ε, κόψε κάτι.
Δεν είπε ένα τον μήνα, είπε ένα στον μήνα, άντε στους δύο μήνες.
Αρα μιλάει για 8 περιπου κουστούμια τον χρόνο, και μόνο 80 στη δεκαετία. Δεν το λες και υπερβολικό.
Αν έχει ντουλάπα τριπλάσια της Μαρκος ή της Τσαουσέσκου μια χαρά χωράνε.
Υποθέτω ότι ο λόγος που δεν θα φοράς τα βρεφικά/παιδικά σου ρούχα είναι γιατί απλά δεν σου κάνουν;
Δεν πέφτει λόγος σε κανεναν αν αρέσει στον Οττο να τα ρίχνει στα κουστουμια. Απλά όπως είπα κ πιο πριν βάζει κ την καυλα του στα 10κ γι αυτό λέει ότι με λιγότερα ζεις με στερήσεις.