!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Έρευνα: Οριακά βγάζει το μήνα το 87 τοίς εκατό των καταναλωτών. Το μεγαλύτερο ποσοστό στην Ευρώπη
- Chilloutbuddy
- Phorum.gr user: Chilloutbuddy
Re: Έρευνα: Οριακά βγάζει το μήνα το 87 τοίς εκατό των καταναλωτών. Το μεγαλύτερο ποσοστό στην Ευρώπη
Εγώ έπαιρνα κάπου 1.500 όταν ήμουν στην Ελλάδα, και φτάναν τσίμα τσίμα να μείνω μόνος μου. 400 ήταν το νοίκι αν θυμάμαι καλά στο Λυκαβητό (60 τετραγωνικά), και μετα ξεκίναγαν βενζίνες, σουπερμάρκετ, κοινόχρηστα, κινητό, τσιγάρα-φραπέδες (έκλυτος βίος τι να πώ), σπάνια έξοδος γιατί δούλευα σαν γαϊδούρι, κανα φαί στη δουλειά όταν ξέμενα αργά, βάλε και κάτι στην άκρη για σέρβις αυτοκινήτου και κανα έκτακτο, κάτι κέρματα μένανε στο τέλος.
Μιλάμε με τιμές τότε, πριν την κρίση. Σήμερα δε φτάνανε, παίζει το νοίκι μόνο να έχει διπλασιαστεί.
Α πήγαινα και γυμναστήριο ο μεγαλοκαπιτάλας.
Μιλάμε με τιμές τότε, πριν την κρίση. Σήμερα δε φτάνανε, παίζει το νοίκι μόνο να έχει διπλασιαστεί.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Chilloutbuddy την 03 Οκτ 2023, 16:55, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.
Δοξάκης αν έπαιζε σήμερα θα ήταν 6ος παίκτης άνετα σε μεσαία ομάδα Nba. 
- Ζενίθεδρος
- Phorum.gr user: Ζενίθεδρος
- Επικοινωνία:
Re: Έρευνα: Οριακά βγάζει το μήνα το 87 τοίς εκατό των καταναλωτών. Το μεγαλύτερο ποσοστό στην Ευρώπη
Δεν ξέρω αν αναφέρθηκε.
Η Ελλάδα καταγράφει το δεύτερο υψηλότερο ποσοστό ανεργίας στην Ε.Ε. (10,9%) μετά την Ισπανία (11,5%).
https://www.kathimerini.gr/economy/5626 ... o-stin-ee/
Ακόμα τούτη ή άνοιξη ραγιάδες, ραγιάδες, τούτο το καλοκαίρι, μέχρι να ρθεί ο Μόσκοβος να φέρει το σεφέρι.
☦𓀢
☦𓀢
- hellegennes
Στην πραγματικότητα είναι πολύ υψηλότερο. Το 34% του πληθυσμού ηλικίας 20-64 δεν δουλεύει, δεύτερο υψηλότερο ποσοστό στην ΕΕ μετά την Ιταλία (35%).Ζενίθεδρος έγραψε: 03 Οκτ 2023, 16:53 Δεν ξέρω αν αναφέρθηκε.
Η Ελλάδα καταγράφει το δεύτερο υψηλότερο ποσοστό ανεργίας στην Ε.Ε. (10,9%) μετά την Ισπανία (11,5%).
Θα πεταχτεί φυσικά να πει κάποιος ότι δεν είναι όλοι αυτοί άνεργοι. Κάποιοι είναι φοιτητές, κάποιοι είναι φαντάροι, κάποιοι παράσιτα (ιδιοκτήτες ακινήτων), κάποιοι συνταξιούχοι και κάποιοι αδυνατούν να δουλέψουν (λόγω αναπηρίας ή παιδιών ή ό,τι). Όλοι αυτοί όμως δεν συμπληρώνουν την διαφορά από το 34% στο 11%.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Με τον ανήρ μοιράζεστε κοινό dna και ουχί με την γυνή, σωστά;foscilis έγραψε: 03 Οκτ 2023, 14:34Είναι ανώτερη μάνατζερ. Από κάτω της έχει 2-3 υπαλλήλους απευθείας δικούς της, γραμματέα ξερωγω και μερικούς συμβούλους αλλά βασικά οι περισσότεροι από τους άλλους είναι μεσαίοι μάνατζερ. Δε νομίζω ότι ανησυχεί κάποιος από όλους αυτούς πώς θα βγάλει το μήνα. Μόνο αυτή ανησυχεί επειδή έχει τελείως μαλάκα άντρα.Ληστοσυμμορίτης έγραψε: 03 Οκτ 2023, 14:20άρα 1/30 δηλαδη 3-4%.
χαμηλότερη αναλογία από 13% που δεν υπολογίζουν οριακά πως θα βγει ο μήνας
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ
.
.
- Ληστοσυμμορίτης
Σπουδαστές, φαντάροι, φυλακισμένοι δεν προσμετρουνται στην ανεργία. Απασχολούνταιhellegennes έγραψε: 03 Οκτ 2023, 17:10Στην πραγματικότητα είναι πολύ υψηλότερο. Το 34% του πληθυσμού ηλικίας 20-64 δεν δουλεύει, δεύτερο υψηλότερο ποσοστό στην ΕΕ μετά την Ιταλία (35%).Ζενίθεδρος έγραψε: 03 Οκτ 2023, 16:53 Δεν ξέρω αν αναφέρθηκε.
Θα πεταχτεί φυσικά να πει κάποιος ότι δεν είναι όλοι αυτοί άνεργοι. Κάποιοι είναι φοιτητές, κάποιοι είναι φαντάροι, κάποιοι παράσιτα (ιδιοκτήτες ακινήτων), κάποιοι συνταξιούχοι και κάποιοι αδυνατούν να δουλέψουν (λόγω αναπηρίας ή παιδιών ή ό,τι). Όλοι αυτοί όμως δεν συμπληρώνουν την διαφορά από το 34% στο 11%.
Καπιταλισμός ένα σύστημα που σαπίζει
Έγκλημα της Πύλου: ο θάνατος διακοπές στη μεσόγειο πάει.
Έγκλημα της Πύλου: ο θάνατος διακοπές στη μεσόγειο πάει.
- Green Dragon
- Phorum.gr user: Green Dragon
Σου έμεναν δηλαδή 1100. Λογικό, με 1000 τον μήνα τότε δεν πεινούσες, είχες τα βασικά κλπ αλλά δεν σου έμεναν ούτε είχες περιθώρια για να κάνεις κάτι παραπάνω από το να πας σε καμιά ταβέρνα. Για να πάρεις ηλεκτρική συσκευή, π.χ. ψυγείο, έπρεπε να κάνεις μερικούς μήνες οικονομία.Chilloutbuddy έγραψε: 03 Οκτ 2023, 16:53 Εγώ έπαιρνα κάπου 1.500 όταν ήμουν στην Ελλάδα, και φτάναν τσίμα τσίμα να μείνω μόνος μου. 400 ήταν το νοίκι αν θυμάμαι καλά στο Λυκαβητό (60 τετραγωνικά), και μετα ξεκίναγαν βενζίνες, σουπερμάρκετ, κοινόχρηστα, κινητό, τσιγάρα-φραπέδες (έκλυτος βίος τι να πώ), σπάνια έξοδος γιατί δούλευα σαν γαϊδούρι, κανα φαί στη δουλειά όταν ξέμενα αργά, βάλε και κάτι στην άκρη για σέρβις αυτοκινήτου και κανα έκτακτο, κάτι κέρματα μένανε στο τέλος.
- Otto Weininger
Άρα νέγρε μου, στα λόγια μου έρχεσαιGreen Dragon έγραψε: 03 Οκτ 2023, 17:29Σου έμεναν δηλαδή 1100. Λογικό, με 1000 τον μήνα τότε δεν πεινούσες, είχες τα βασικά κλπ αλλά δεν σου έμεναν ούτε είχες περιθώρια για να κάνεις κάτι παραπάνω από το να πας σε καμιά ταβέρνα. Για να πάρεις ηλεκτρική συσκευή, π.χ. ψυγείο, έπρεπε να κάνεις μερικούς μήνες οικονομία.Chilloutbuddy έγραψε: 03 Οκτ 2023, 16:53 Εγώ έπαιρνα κάπου 1.500 όταν ήμουν στην Ελλάδα, και φτάναν τσίμα τσίμα να μείνω μόνος μου. 400 ήταν το νοίκι αν θυμάμαι καλά στο Λυκαβητό (60 τετραγωνικά), και μετα ξεκίναγαν βενζίνες, σουπερμάρκετ, κοινόχρηστα, κινητό, τσιγάρα-φραπέδες (έκλυτος βίος τι να πώ), σπάνια έξοδος γιατί δούλευα σαν γαϊδούρι, κανα φαί στη δουλειά όταν ξέμενα αργά, βάλε και κάτι στην άκρη για σέρβις αυτοκινήτου και κανα έκτακτο, κάτι κέρματα μένανε στο τέλος.
Let them make the first mistake. We make the last move.
- Green Dragon
Μα εσύ έγραψες 10000, όχι 1000.
- Otto Weininger
Ακριβώς.
10.000 το όριο της ανετης δίχως εκπτώσεις, ζωής.
Άντε να το ρίξω στα 8, αν έχεις δικιά σου φωλιά.
- masterridley
- Phorum.gr user: masterridley
Το έχουμε ξαναπεί, στην ανεργία που είναι ένα ΠΟΛΥ περιορισμένο πράγμα εξ'ορισμού, μετράνε μόνο αυτοί που ΨΑΧΝΟΥΝ για δουλειά και δεν βρίσκουν.Ληστοσυμμορίτης έγραψε: 03 Οκτ 2023, 17:24Σπουδαστές, φαντάροι, φυλακισμένοι δεν προσμετρουνται στην ανεργία. Απασχολούνταιhellegennes έγραψε: 03 Οκτ 2023, 17:10Στην πραγματικότητα είναι πολύ υψηλότερο. Το 34% του πληθυσμού ηλικίας 20-64 δεν δουλεύει, δεύτερο υψηλότερο ποσοστό στην ΕΕ μετά την Ιταλία (35%).
Άνθρωποι που έχουν απογοητευεί και δεν ψάχνουν, άνθρωποι που παίζουν video games όλη μέρα κοκ, δεν μετράνε!
Η ουσία εδώ είναι ότι τεράστιο μέρος της εργατικής δύναμης (αυτών που είναι σε εργάσιμη ηλικία) παραμένουν αναξιοποίητοι με αποτέλεσμα η οικονομία να υπολειτουργεί σοβαρά.
Και ναι, οι φαντάροι και σπουδαστές ΔΕΝ "απασχολούνται" υπ'αυτή την έννοια, κάλλιστα θα μπορούσαν να δουλεύουν (έστω part-time). τεσπα
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος masterridley την 03 Οκτ 2023, 17:41, έχει επεξεργασθεί 3 φορές συνολικά.
- Κόκκορας
- Phorum.gr user: Κόκορας
hellegennes έγραψε: 03 Οκτ 2023, 17:10Στην πραγματικότητα είναι πολύ υψηλότερο. Το 34% του πληθυσμού ηλικίας 20-64 δεν δουλεύει, δεύτερο υψηλότερο ποσοστό στην ΕΕ μετά την Ιταλία (35%).Ζενίθεδρος έγραψε: 03 Οκτ 2023, 16:53 Δεν ξέρω αν αναφέρθηκε.
Απασχολούμενοι: τα άτομα ηλικίας 15 έως 89 ετών τα οποία ενέπιπταν κατά τη διάρκεια της εβδομάδας αναφοράς
σε μία από τις ακόλουθες κατηγορίες:
α) άτομα τα οποία κατά τη διάρκεια της εβδομάδας αναφοράς εργάστηκαν για τουλάχιστον 1 ώρα έναντι αμοιβής ή
κέρδους, συμπεριλαμβανομένων των συμβοηθούντων μελών οικογενειακής επιχείρησης ·
β) άτομα με θέση εργασίας ή επαγγελματική δραστηριότητα τα οποία δεν εργάζονταν προσωρινά κατά τη διάρκεια
της εβδομάδας αναφοράς αλλά είχαν σύνδεση με την εργασία τους· σύνδεση εργασίας έχουν οι ακόλουθες ομάδες:
— άτομα που δεν εργάζονται λόγω αργίας/διακοπών, ρυθμίσεων του χρόνου εργασίας, αναρρωτικής άδειας,
άδειας μητρότητας ή πατρότητας,
— άτομα που συμμετέχουν σε κατάρτιση σχετική με την εργασία,
— άτομα σε γονική άδεια, τα οποία λαμβάνουν και/ή δικαιούνται εισόδημα ή επιδόματα σχετικά με την εργασία ή
των οποίων η γονική άδεια είναι μέγιστης αναμενόμενης διάρκειας 3 μηνών,
— εποχιακοί εργαζόμενοι κατά τη διάρκεια της νεκρής περιόδου, εάν συνεχίζουν να εκτελούν τακτικά καθήκοντα
και υποχρεώσεις για την εργασία ή την επαγγελματική δραστηριότητα, εξαιρουμένης της εκπλήρωσης νομικών ή
διοικητικών υποχρεώσεων,
— άτομα τα οποία δεν εργάζονται προσωρινά για άλλους λόγους, εάν η απουσία είναι μέγιστης αναμενόμενης
διάρκειας 3 μηνών,
Σημείωση: τα συμβοηθούντα μέλη οικογενειακής επιχείρησης, τα άτομα που απασχολούνται σε εργασίες
παραγωγής για ιδία χρήση, οι εθελοντές εργαζόμενοι, οι μη αμειβόμενοι ασκούμενοι και τα άτομα που
απασχολούνται σε άλλες μορφές εργασίας ορίζονται στην απόφαση της 19ης διεθνούς διάσκεψης στατιστικολόγων
εργασίας (ICLS) σχετικά με τις στατιστικές για την εργασία, την απασχόληση και την υποχρησιμοποίηση του
εργατικού δυναμικού (11.10.2013).
Άνεργοι: τα άτομα ηλικίας 15 – 74 ετών που δεν χαρακτηρίστηκαν ως απασχολούμενοι (σύμφωνα με τον
προηγούμενο ορισμό), ήταν άμεσα διαθέσιμοι για εργασία και είτε αναζητούσαν ενεργά εργασία τις τελευταίες 4
εβδομάδες είτε είχαν βρει μια εργασία που θα αναλάμβαναν μέσα στους επόμενους τρεις μήνες.
Άτομα εκτός του εργατικού δυναμικού: τα άτομα που δεν χαρακτηρίζονται απασχολούμενοι ή άνεργοι σύμφωνα
με τους ορισμούς της απασχόλησης και της ανεργίας (δηλαδή, άτομα ηλικίας κάτω των 15 ετών, άτομα άνω των 89
ετών ή άτομα ηλικίας 15-89 ετών τα οποία δεν ήταν ούτε απασχολούμενοι ούτε άνεργοι κατά τη διάρκεια της
εβδομάδας αναφοράς).
Εργατικό δυναμικό: οι απασχολούμενοι και οι άνεργοι.
- Green Dragon
Κάτσε βρε, από τα 1000 μέχρι τα 10000 είναι τεράστια απόσταση.
- hellegennes
Αυτό ακριβώς. Η Ελλάδα είναι σε αισχρή κατάσταση από άποψη δυναμικού, εργάζεται μόλις το 66% του δυνητικού εργατικού δυναμικού. Στην Κύπρο, ας πούμε, είναι το 78% και ο μέσος όρος της ΕΕ είναι το 75%.masterridley έγραψε: 03 Οκτ 2023, 17:38Η ουσία εδώ είναι ότι τεράστιο μέρος της εργατικής δύναμης (αυτών που είναι σε εργάσιμη ηλικία) παραμένουν αναξιοποίητοι με αποτέλεσμα η οικονομία να υπολειτουργεί σοβαρά (και ναι, οι φαντάροι και σπουδαστές ΔΕΝ "απασχολούνται" υπ'αυτή την έννοια, κάλλιστα θα μπορούσαν να δουλεύουν)Ληστοσυμμορίτης έγραψε: 03 Οκτ 2023, 17:24Σπουδαστές, φαντάροι, φυλακισμένοι δεν προσμετρουνται στην ανεργία. Απασχολούνταιhellegennes έγραψε: 03 Οκτ 2023, 17:10
Στην πραγματικότητα είναι πολύ υψηλότερο. Το 34% του πληθυσμού ηλικίας 20-64 δεν δουλεύει, δεύτερο υψηλότερο ποσοστό στην ΕΕ μετά την Ιταλία (35%).
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- Otto Weininger
Δε θες ένα 2χιλιαρο για νοίκι/λογαριασμούς ώστε να μένεις σε ένα ωραίο διαμέρισμα έστω;Green Dragon έγραψε: 03 Οκτ 2023, 17:40 Κάτσε βρε, από τα 1000 μέχρι τα 10000 είναι τεράστια απόσταση.
Κάνα 300αρι βενζίνη συν 300αρια για τα έξοδα του αυτοκινήτου
Πες 500 Σ/Μ
Κάνα 1000ρικο για καλά εστιατόρια (μια φορά κάθε Σαββατο)
Κάνα 2χιλιαρο για τίποτα ψώνια να ανανεώνεται η γκαρνταρόμπα και η διάθεση (ένα κουστουμακι το μήνα να ραψεις έστω, να γουστάρεις)
Άντε άλλο ένα 500αρι να δεις καμία παράσταση, συναυλία.
Αμέσως φτάσαμε τα 6.600. Και δεν υπολογισα την σύζυγό και τα παιδιά. Ρίξε άλλο ένα 3-4αρι χιλιάρικα και φτάσαμε τα 10.000.
Και σιγά την VIP ζωή. Μια άλφα ποιότητα απλά.
-
talaipwros
Το 500 ΣΜ ειναι πολυ λιγο, τα 3 μιση χιλιαρικα για γκαρνταρομπες , εστιατορια και συναυλιες ουσιαστικα αχρειαστα.
αλλα οντως θες κανα 10ρικο πανω κατω για να ζεις ανετα αν εχεις και τεκνα
αλλα οντως θες κανα 10ρικο πανω κατω για να ζεις ανετα αν εχεις και τεκνα
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 4 Απαντήσεις
- 202 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Eθνικοκοινωνιστης