!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Έρευνα: Οριακά βγάζει το μήνα το 87 τοίς εκατό των καταναλωτών. Το μεγαλύτερο ποσοστό στην Ευρώπη

Ειδήσεις, προβλήματα και προτάσεις
talaipwros

Re: Έρευνα: Οριακά βγάζει το μήνα το 87 τοίς εκατό των καταναλωτών. Το μεγαλύτερο ποσοστό στην Ευρώπη

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από talaipwros »

sharp έγραψε: 03 Οκτ 2023, 15:56
talaipwros έγραψε: 03 Οκτ 2023, 15:51
sharp έγραψε: 03 Οκτ 2023, 15:50

Και κει κατά διαόλου πάτε εδώ και χρόνια. Γενικώς η Ελλάδα είναι στην αιχμή των εξελίξεων πάντα σε αυτά :smt005:
δε διαφωνω μεν, τα καλα πανεπιστημια ( οξμπριτζ, ρασσελ κλπ) κρατανε ακομα ομως.
Αυτά είναι για άλλες τάξεις και ο διαχωρισμός των τάξεων είναι πολύ έντονος στην Αγγλία.
μπα, αμα γραψεις και πας καλα, μπαινεις μια χαρα.
Στο μετα βεβαια υπαρχει νεποτισμος και διαφθορα, αλλα αμα πας καλα στα μαθηματα δεν υπαρχει λογος να μην μπεις σε ρασσελ γκρουπ εκει που θες
sharp

Re: Έρευνα: Οριακά βγάζει το μήνα το 87 τοίς εκατό των καταναλωτών. Το μεγαλύτερο ποσοστό στην Ευρώπη

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sharp »

Nostalgia έγραψε: 03 Οκτ 2023, 15:33
sharp έγραψε: 03 Οκτ 2023, 13:56
axilmar έγραψε: 03 Οκτ 2023, 13:49

Σε τι προιοντα; εαν και χτες πηγα σουπερ, δεν θυμαμαι ακριβως τις τιμες. Μπορω να τις ποσταρω την επομενη φορα, εαν υπαρχει ενδιαφερον.

Φετα Ηπειρος ~12, κασερι Λεβετι ~18, μοσχαρι ~13, λαδι εξτρα παρθενο ~23/2λτ, μηλα 1.98, γραβιερα ροδοπης ~10, γαλα μαρατα 1.12, χυμοι μαρατα 1.75/1.78, φρυγανιες ελιτ 1.40.

Αυτα θυμαμαι προς το παρον.
Κασέρι 18 και μοσχάρι 13;

Πρέπει να βάλεις και ποσότητες. Αν πήρες μια μπριζόλα και 60 κιλά κασέρι πχ.

Κάνε αυτό που σού έγραψα παραπάνω και αν η απόδειξη δεν λέει βάρος κασεριού να το προσθέτεις με το χέρι.

Btw, 40 ευρώ σε τυριά; :o
Το σουπερ μαρκετ ειναι 30+% πανω, αυτο δεν επιδεχεται αμφιβολιας, υπηρχε περιοδος που εριχναν 700 ανατιμησεις την εβδομαδα, δηλαδη ανατιμηση σε 700 προιοντα. Τα σουπερ μαρκετ στην Γερμανια για παραδειγμα οπου ανεβαινω συχνα λογω της αδερφης μου ειναι σαφεστατα φθηνοτερα απο την Ελλαδα, ακομα και στο Ελληνικο γιαουρτακι Φαγε κλπ. Ο γαμπρος μου (Γερμανος) το καλοκαιρι φρικαρε, μου ελεγε "απορω πως τα βγαζετε περα στην Ελλαδα με τους μισθους που εχετε και τετοια ακριβεια". Τα λοιπα ειναι να χαμε να λεγαμε.
Μα πάντα ήταν φτηνότερα στην Γερμανία, δεν είναι καινούργιο αυτό. Και αυτό επειδή οι καταναλωτές είναι προσεκτικοί και ο ανταγωνισμός λειτουργεί. Ωστόσο έχει ακριβήνει στα 25% με 30% από πέρυσι.
Δημοκράτης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Δημοκράτης »

Γαληνός έγραψε: 03 Οκτ 2023, 15:18
Δημοκράτης έγραψε: 03 Οκτ 2023, 14:44
Γαληνός έγραψε: 30 Σεπ 2023, 10:02 Σε δεινή οικονομική κατάσταση βρίσκονται σχεδόν 7 στους 10 Έλληνες. Σύμφωνα με στοιχεία του ΟΟΣΑ, τα οποία παραθέτει ο ΣΕΒ, το 68,3% του πληθυσμού ζει κοντά στο όριο της φτώχειας

2022....
Κάθε χρόνο και χειρότερα με την Νέα Δημοκρατία
:smt005: :smt005: :smt005:

Έχω κλαίει στο γέλιο με το νημα
Διάβασε και πιο κατω την διόρθωση.
Είναι άρθρο και στοιχεία αρχών 2020,
Με κυριότερο ευρημα:
Τα 15% κάτω από όριο φτώχειας ΚΑΙ
Ενα επιολεον 55% με καταθέσεις κάτω από 1000 ευρώ (που φτάνουν για 3 μήνες επιβίωσης). Εξου κ το 7 στους 10

Στοιχεία ΟΟΣΑ επεξεργασμένα από ΣΕΒ!
sharp

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sharp »

talaipwros έγραψε: 03 Οκτ 2023, 15:57
talaipwros έγραψε: 03 Οκτ 2023, 15:51

δε διαφωνω μεν, τα καλα πανεπιστημια ( οξμπριτζ, ρασσελ κλπ) κρατανε ακομα ομως.
Αυτά είναι για άλλες τάξεις και ο διαχωρισμός των τάξεων είναι πολύ έντονος στην Αγγλία.
Στο μετα βεβαια υπαρχει νεποτισμος και διαφθορα, αλλα αμα πας καλα στα μαθηματα δεν υπαρχει λογος να μην μπεις σε ρασσελ γκρουπ εκει που θες
Η ύλη των εξετάσεων καλύπτεται από τα σχολεία με συνέπεια; Αυτό είναι το ζητούμενο.
Άβαταρ μέλους
Antares
Phorum.gr user: Ακταία

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Antares »

Αφού ξοδεύουν τόσα για τις πανελλήνιες γιατί να χρηματοδοτούμε όλοι οι φορολογούμενοι δημόσια πανεπιστήμια;
Για τα παιδιά αυτών που έχουν που πιάνουν τις βάσεις των καλών σχολών (με ζήτηση εννοώ).
Να υπάρξει αγγλικό σύστημα και στα πανεπιστήμια. Ο καλός μαθητής θα πάρει υποτροφία.
Άβαταρ μέλους
Ερμής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ερμής »

Nostalgia έγραψε: 03 Οκτ 2023, 15:49
Ερμής έγραψε: 03 Οκτ 2023, 15:18
Nostalgia έγραψε: 03 Οκτ 2023, 15:13

Νομιζω οτι αυτη η περιγραφη, ειναι παρα πολυ κοντα στην Ελληνικη πραγματικοτητα.... :+1:
Αυτά να τα βλέπει ο talaipwros που ειπε πως ηρθε στην Ελλάδα και ηταν τοσο φτηνα που ήθελε να χαλάσει και δε μπορούσε.
Αμφιβαλλω, εαν μπορει να δει....
Τρολάρει, σε αυτο το συμπέρασμα έχω καταλήξει πλέον.
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
Άβαταρ μέλους
Κόκκορας
Phorum.gr user: Κόκορας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Κόκκορας »

τα πτυχια καποτε τα πηραμε ρε παιδια,ειναι παρελθον,το θεμα ειναι που εργαζομαστε,γενικα τι δεξιοτητες αναπτυσσουμε στη δουλεια μας

η γνωση των πτυχιων που δεν εχει αναπαραχθει για καιρο εχει εξαφανιστει
Άβαταρ μέλους
Σιχαμερίων Αθλιοζήλευτος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Σιχαμερίων Αθλιοζήλευτος »

Δεν ξέρω που τους είδατε αυτούς τους μισθούς, οι περισσότεροι 25-35 παίρνουν γύρω στα 800 καθαρά και οι 35-45 γύρω στο χιλιάρικο.
Έχουν κόψει από τα βασικά (θέρμανση, γιατρούς) και παλεύουν για τα απαραίτητα.
Βούτυρα-Έλαια-Λίπη
talaipwros

sharp έγραψε: 03 Οκτ 2023, 16:04
talaipwros έγραψε: 03 Οκτ 2023, 15:57

Η ύλη των εξετάσεων καλύπτεται από τα σχολεία με συνέπεια; Αυτό είναι το ζητούμενο.
ναι , προφανως.
Άβαταρ μέλους
masterridley
Phorum.gr user: masterridley

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από masterridley »

sharp έγραψε: 03 Οκτ 2023, 16:04 Η ύλη των εξετάσεων καλύπτεται από τα σχολεία με συνέπεια; Αυτό είναι το ζητούμενο.
Χμ, αυτό δεν το είχα σκεφτεί καν. Αρχικά σκέφτηκα ότι διαφωνώ με τον νάνο, γιατί μια χαρά κάνουμε όλα τα θέματα στο φροντιστήριο (πχ ώθηση που πήγα εγώ), δεν κάνουμε μόνο 10 σος απ'τα 1000.

Αλλά τώρα που το λες, πολλές φορές στο σχολείο δεν προφταίναμε καν να βγάλουμε την εξεταστέα ύλη, είτε γιατί ο δάσκαλος ήταν μαλάκας, είτε οι συμμαθητές ιδιαιτέρως τσογλάνια, είτε λόγω καταλήψεων.

Οπότε ναι, ΑΝ το φροντιστήριο δεν είναι μάθηση, τότε το σχολείο δεν είναι 1000 φορές!

Btw, το όλο πράγμα είναι έτσι δομημένο, γιατί είναι δυσβάσταχτο στην ευαίσθητη ελληνική ψυχή να υπάρχουν σχολεία πολλών ταχυτήτων, πχ άλλα για τους καλούς μαθητές, άλλα για τα τούβλα. Κυριολεκτικά θα είχαμε τα ίδια αποτελέσματα και τα φροντιστήρια δεν θα ήταν αναγκαία τότε.
talaipwros

Ενα επιολεον 55% με καταθέσεις κάτω από 1000 ευρώ (που φτάνουν για 3 μήνες επιβίωσης). Εξου κ το 7 στους 10
δηλαδη πολυ καλυτερα απο τις ΗΠΑ
https://moneyguy.com/2023/02/how-many-a ... %20savings.
As of January 2023, the report shows that 57% of Americans have less than $1,000 in savings.
Άβαταρ μέλους
masterridley
Phorum.gr user: masterridley

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από masterridley »

Hunkar Begendi έγραψε: 03 Οκτ 2023, 16:16 Δεν ξέρω που τους είδατε αυτούς τους μισθούς, οι περισσότεροι 25-35 παίρνουν γύρω στα 800 καθαρά και οι 35-45 γύρω στο χιλιάρικο.
Έχουν κόψει από τα βασικά (θέρμανση, γιατρούς) και παλεύουν για τα απαραίτητα.
Νομίζω ο καθένας κινείται στον κύκλο του. Εγώ καθαρίζω γύρω στα 2k και νιώθω σούπερ-ευγνώμων. Δεν έχω πάρε-δώσε με χαμηλόμισθους, αλλά τους βλέπω καθημερινά γύρω μου, ακούω ιστορίες, δεν είμαι τυφλός.

Κάποιοι εδώ μέσα μιλάνε λες και δεν ζούνε καν στην Ελλάδα (δεν λέω γι'αυτούς που ζούνε εξωτερικό ή τους τρολαίπωρους :lol:)
Άβαταρ μέλους
Leporello
Phorum.gr user: Leporello

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Leporello »

Dwarven Blacksmith έγραψε: 03 Οκτ 2023, 15:38
Leporello έγραψε: 03 Οκτ 2023, 15:35
masterridley έγραψε: 03 Οκτ 2023, 15:09 Το κύριο εύρημα είναι οριακά οριακά zero-information πάντως. Είναι γνωστό ότι όσα περισσότερα βγάζει κάποιος, τόσο οι "ανάγκες" του διευρύνονται και τα τρώει όλα. Ξέρω άτομα που βγάζουν 6k μαζί, και αυτοί στο όριο ζούνε όμως (0 καταθέσεις)

Μόνο αυτό που πόσταρε ο Αρχέλαος για μαζική ανάληψη αποταμιεύσεων δείχνει ότι έχουμε μεγάλο πρόβλημα.
...

Κατά τα άλλα, βγαίνει το συμπέρασμα ότι οι χρήστες του φόρουμ είναι όχι upper-middle class (που αυτο-αποκαλούνται συνήθως οι πλούσιοι γιατί ντρέπονται) αλλά ατόφιο upper class.
Εγώ πάντως θεωρώ τον εαυτό μου μικροαστό. Αντε να πώ, στο ανώτερο φάσμα των μικροαστών.
Το αν είσαι μικροαστός έχει να κάνει με την "τάξη μέσων παραγωγής", που είναι άλλο πράγμα από την "τάξη εισοδήματος".
Σωστά. Εγώ δεν έχω στην κατοχή μου κανένα μέσο παραγωγής (με την εξαίρεση ενός ενός διαμερίσματος που νοικιάζω στην Νέα Καλλικράτεια που το λες μέσο παραγωγής με την ευρεία έννοια). Διστάζω να πώ ότι είμαι προλετάριος, άρα ο χαρακτηρισμός "μικροαστός" νομίζω ότι είναι ταιριαστός. Middle class θα χαρακτήριζα μεγαλογιατρούς, μεγαλοδικηγόρους, μικρομεσαίους επιχειρηματίες κ.λ.π.
1.
hellegennes έγραψε: 13 Οκτ 2022, 21:35Γνωρίζω πολύ καλύτερα στατιστική από σένα
2. Η λέξη υδρόφιλος είναι σύνθετη από δύο ελληνικές λέξεις το ύδωρ που σήμαινε νερό και το φίλος που σήμαινε φίλος.
Άβαταρ μέλους
Leporello
Phorum.gr user: Leporello

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Leporello »

talaipwros έγραψε: 03 Οκτ 2023, 16:23
δηλαδη πολυ καλυτερα απο τις ΗΠΑ
https://moneyguy.com/2023/02/how-many-a ... %20savings.
As of January 2023, the report shows that 57% of Americans have less than $1,000 in savings.
Λογικό. Gini index Ελλάς: 32,9 ΗΠΑ 41,4
https://worldpopulationreview.com/count ... by-country
1.
hellegennes έγραψε: 13 Οκτ 2022, 21:35Γνωρίζω πολύ καλύτερα στατιστική από σένα
2. Η λέξη υδρόφιλος είναι σύνθετη από δύο ελληνικές λέξεις το ύδωρ που σήμαινε νερό και το φίλος που σήμαινε φίλος.
Άβαταρ μέλους
Κόκκορας
Phorum.gr user: Κόκορας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Κόκκορας »

Γαληνός έγραψε: 30 Σεπ 2023, 10:02 Σε δεινή οικονομική κατάσταση βρίσκονται σχεδόν 7 στους 10 Έλληνες. Σύμφωνα με στοιχεία του ΟΟΣΑ, τα οποία παραθέτει ο ΣΕΒ, το 68,3% του πληθυσμού ζει κοντά στο όριο της φτώχειας

2022....
Κάθε χρόνο και χειρότερα με την Νέα Δημοκρατία
ναι αλλα ειναι ενθουσιασμενος που αυξανονται οι...επενδυσεις με golden visa :lol:
ο ανθρωπος δειχνει να μην εχει συναισθηση του τι συμβαινει στην κοινωνια(και αυτο το παρατηρουμε και με καποια μελη του πχορουμ να ειμαστε ειλικρινεις)

τουλαχιστον τα νοικια σε αυτο το δυστοπικο περιβαλλον θα μπορουσε να τα χαλιναγωγησει,αλλα κανει τον κινεζο και προκλητικοτατα μιλαει για επενδυσεις
βεβαια την απαντηση του κοσμου την ξερουμε...αποχη
και επομενως παλι στο 35+ θα κινηθει
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Οικονομία”