Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Απάντησα ανάλογα..όχι δεν έιμαι αφιλόζωη.φιλόζωη είμαι..
Αδέσποτο μαζεψα περυσι και κράτηρα και αδέσποτο μάζεψα φέτος και της βρήκα σπίτι.
Δεν είναι το προβλημα τα ζώα..το δίποδο ζώο είναι όπως ανέφερα.
Το ζώο εχει ευθύνες..ο δεσποζόμενος σκύλος έχει ευθύνες. Δεν μπορείς να τον αφήσει να κατουρήσει το ασανσέρ και να μην βγεις να το σφουγγαρίσεις.
Δεν μπορείς να βγάζεις φαί για 30 γάτες και να μην βάλεις άμμους ή να μην αναλάβεις την ευθύνη καθαρίοτητας του χώρου. Οποιος έχει τα γένια να έχει και τα χτένια.
Δεν μπορείς΄να εχεις ζώο και να μην το εμβολιάζεις, να μην το βγάζεις βόλτα. Να το έχεις κλειδωμένο στο μπαλκόνι ή δεμένο όλη μέρα μόνο του. Εσένα αν σε κλειδώσουν μονο σου δεν θα αγριέψεις;
Κλασικοκάλτ πχορουμονήμα όμοιο του ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ!!!111
Εκείνο το επικό του στάμου (νομίζω) που "εγκλήματα αλλοδαπών" άρα όλοι οι αλλοδαποί = εγκληματίες, σε βερσιον "2-3 μαλάκες μικροτσούτσουνοι πιτμπουλολάγνοι που αφηνουν τα τέρατά τους χωρις λουρί και σκοτώνουν ο,τι βρουν μπροστα τους", άρα όλοι οι φιλόζωοι και ιδιοκτήτες σκύλων = εγκληματίες/ψυχικά άρρωστοι/κανίβαλοι/βιαστές/βάλε ό,τι άλλο θες.
anastasiaM έγραψε: 22 Σεπ 2023, 09:01
Όμως το μέγεθος του σκύλου δεν έχει να κάνει με την επιθετικότητα.
Ναι αλλά δε φοβαται κανεις μην τον σκοτώσει ενα επιθετικό πεκινουα.
Σε αυτό έχεις δίκιο..αλλά το επιθετικό πεκινουά μια χαρά μπορεί να σε δαγκώσει και μάλιστα αρκετά.
Για αυτό λεω το ζώο ειναι ευθύνη του ιδιοκτήτη.
Οι περιπτώσεις που ακούς είναι ελάχιστες σε σχέση με τα ζώα που υπάρχουν και οφείλονται κυρίως σε ανεύθυνους κηδεμόνες. Για αυτό το λόγο πρωτα περνάνε εκπαίδευση το ζωο και μετά αποφασίζουν αν θα το κάνουν ευθανασία. Αν περάσει την εκπαίδευση και ηρεμήσει τότε δεν το σκοτώνουν. Τον κηδεμόνα όμως τον δικάζουν κανονικά.
Πολλά δαγκώματα πάντως από αδέσποτα που λένε είναι επειδή χωνονται ορισμένοι χωρίς να ξέρουν εκεί που δεν τους σπέρνουν. Α τι ομορφο το σκυλάκι..ας το χαιδέψω. Ρώτα πρώτα. Αν είναι αδέσποτο μην το πλησιάζεις αν δεν ρωτήσεις για το σκύλο. Το κέντρο ειδικά της Θεσσαλονικης έχει 4-5 γέρικα. Είναι γεροπαράξενα. Δεν τα ενοχλούμε.
Δηλάδη εσύ θελεις να πας να χαιδέψεις ένα σκύλο στο έτσι και αυτός να κάτσει ντε και καλά; Αν πας να χαιδέψεις άνθρωπο και δεν του αρέσεις θα κάτσει; Υπάρχουν τρόποι να καταλάβεις αν χαιδευεται ο σκύλος. Ο μάυρος εδώ στην αριστοτέλους ο ένας ειναι μονιμα ανάσκελα και περιμένει χάδια. Αλλος πιο κατω γαύγισε. Τι να κάνουμε; δεν μας ανήκει ο κόσμος ξέρεις.
Εκείνο το επικό του στάμου (νομίζω) που "εγκλήματα αλλοδαπών" άρα όλοι οι αλλοδαποί = εγκληματίες, σε βερσιον "2-3 μαλάκες μικροτσούτσουνοι πιτμπουλολάγνοι που αφηνουν τα τέρατά τους χωρις λουρί και σκοτώνουν ο,τι βρουν μπροστα τους", άρα όλοι οι φιλόζωοι και ιδιοκτήτες σκύλων = εγκληματίες/ψυχικά άρρωστοι/κανίβαλοι/βιαστές/βάλε ό,τι άλλο θες.
Οι περισσότεροι ιδιοκτήτες σκύλων στην Ελλάδα είναι τομάρια. Αυτό είναι μια αντικειμενική παρατήρηση, εγώ μεγάλωσα με σκύλο btw, κ μηχανάκι οδηγώ αλλά τι να κάνουμε, οι περισσότεροι που οδηγούν μηχανάκι στην Ελλάδα είναι τομάρια
Οι περισσότεροι ιδιοκτήτες σκύλων στην Ελλάδα είναι τομάρια. Αυτό είναι μια αντικειμενική παρατήρηση, εγώ μεγάλωσα με σκύλο btw, κ μηχανάκι οδηγώ αλλά τι να κάνουμε, οι περισσότεροι που οδηγούν μηχανάκι στην Ελλάδα είναι τομάρια
Τότε προφανώς συναναστρέφεσαι γενικώς με τομάρια, ανεξαρτήτως κατοικιδίων ή όχι που έχουν.
Η δική μου "αντικειμενική παρατήρηση", εμπειρικά κρίνοντας, ειναι πως οι περισσότεροι ιδιοκτήτες σκυλων που ξερω (οπως και γατιων) ειναι τα πιο ισορροπημένα άτομα που εχω γνωρίσει. Εξαιρέσεις υπαρχουν αλλα ειναι λίγες.
Και εχει να κανει με το οτι ειναι μαλάκες σαν ανθρωποι γενικως και δεν θα ξεμαλακέψουν ποτέ, είτε με σκύλο είτε χωρίς σκυλο είτε οταν πεθανει ο σκυλος τους.
Δεν τους "εκαναν" μαλάκες τα κατοικίδιά τους ξερω 'γω, ανέκαθεν ηταν. Και με καναρίνι και με θαλάσσια χελωνίτσα, μαλάκες θα ειναι.
Σε αυτό έχεις δίκιο..αλλά το επιθετικό πεκινουά μια χαρά μπορεί να σε δαγκώσει και μάλιστα αρκετά.
Ας μην κοροιδευομαστε συγκρίνοντας την πουτσα με τη βούρτσα. Υπάρχουν σε άλλες χώρες στατιστικά επιθέσεων ανά ρατσα, και είναι, όχι τυχαία,.συγκεκριμένες ράτσες που βρίσκονται στην κορυφή της λίστας. Στις ΗΠΑ, για παράδειγμα, το 66% των θανατηφορων επιθέσεων σκύλων προέρχεται από Πιτ μπουλ. Ένα άλλο 10% από ροτβαιλερ. Τρίτη ράτσα σε επιθέσεις τα γερμανικά ποιμενικα. Ούτε τα τσιουαουα, ούτε τα πεκινουα, ούτε τα γιορκσαιρ. Οκ?
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος EKPLIKTIKOS την 22 Σεπ 2023, 11:48, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Για αυτό λεω το ζώο ειναι ευθύνη του ιδιοκτήτη.
Οι περιπτώσεις που ακούς είναι ελάχιστες σε σχέση με τα ζώα που υπάρχουν και οφείλονται κυρίως σε ανεύθυνους κηδεμόνες. Για αυτό το λόγο πρωτα περνάνε εκπαίδευση το ζωο και μετά αποφασίζουν αν θα το κάνουν ευθανασία. Αν περάσει την εκπαίδευση και ηρεμήσει τότε δεν το σκοτώνουν. Τον κηδεμόνα όμως τον δικάζουν κανονικά.
Πολλά δαγκώματα πάντως από αδέσποτα που λένε είναι επειδή χωνονται ορισμένοι χωρίς να ξέρουν εκεί που δεν τους σπέρνουν. Α τι ομορφο το σκυλάκι..ας το χαιδέψω. Ρώτα πρώτα. Αν είναι αδέσποτο μην το πλησιάζεις αν δεν ρωτήσεις για το σκύλο. Το κέντρο ειδικά της Θεσσαλονικης έχει 4-5 γέρικα. Είναι γεροπαράξενα. Δεν τα ενοχλούμε.
Δηλάδη εσύ θελεις να πας να χαιδέψεις ένα σκύλο στο έτσι και αυτός να κάτσει ντε και καλά; Αν πας να χαιδέψεις άνθρωπο και δεν του αρέσεις θα κάτσει; Υπάρχουν τρόποι να καταλάβεις αν χαιδευεται ο σκύλος. Ο μάυρος εδώ στην αριστοτέλους ο ένας ειναι μονιμα ανάσκελα και περιμένει χάδια. Αλλος πιο κατω γαύγισε. Τι να κάνουμε; δεν μας ανήκει ο κόσμος ξέρεις.
Ξερω περιπτωση πεκινουά που εστειλε νοσοκομειο 10χρονο παιδάκι για τριφασικά ράμματα στη μουρη.
Το ποιντ του εκπληκτικου ειναι σωστό, όμως. Αν ηταν πιτμπουλ ή ροτβαιλερ αντί για πεκινουά και εκανε όμοια επίθεση, το παιδάκι θα το ειχε σχεδον αποκεφαλίσει.
Τότε προφανώς συναναστρέφεσαι γενικώς με τομάρια
Όλοι οι Έλληνες είναι εν μέρει, απλά είναι τι εκφράζεις σύμφωνα με τα χαρακτηριστικά σου. Αν έχεις σκύλο δε θα μαζεύεις τα σκατα του απ τα πεζοδρόμια, αν έχεις μηχανάκι απλά θα καβαλας το πεζοδρόμιο.
vantono έγραψε: 22 Σεπ 2023, 11:44
Δεν τους "εκαναν" μαλάκες τα κατοικίδιά τους ξερω 'γω, ανέκαθεν ηταν. Και με καναρίνι και με θαλάσσια χελωνίτσα, μαλάκες θα ειναι.
Δεν είπε κανείς ότι τους έκαναν μαλάκες τα κατοικίδιά τους. Απλά με τα κατοικίδια οι μαλάκες έχουν έναν επιπλέον τρόπο να ενοχλούν.
"Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that" - George Carlin
anastasiaM έγραψε: 22 Σεπ 2023, 11:38Αν πας να χαιδέψεις άνθρωπο και δεν του αρέσεις θα κάτσει; Υπάρχουν τρόποι να καταλάβεις αν χαιδευεται ο σκύλος. Ο μάυρος εδώ στην αριστοτέλους ο ένας ειναι μονιμα ανάσκελα και περιμένει χάδια.
Ο μαύρος που είναι μόνιμα ανάσκελα τί είναι; Σκύλος ή άνθρωπος;
"Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that" - George Carlin
anastasiaM έγραψε: 22 Σεπ 2023, 11:38Αν πας να χαιδέψεις άνθρωπο και δεν του αρέσεις θα κάτσει; Υπάρχουν τρόποι να καταλάβεις αν χαιδευεται ο σκύλος. Ο μάυρος εδώ στην αριστοτέλους ο ένας ειναι μονιμα ανάσκελα και περιμένει χάδια.
Ο μαύρος που είναι μόνιμα ανάσκελα τί είναι; Σκύλος ή άνθρωπος;
.
.
Ταφόπλακα τού Μέλλοντος τών Παιδιών μας η Γραφειοκρατεία καί οί Συντάξεις άνω τών 400 € ....
Δουλειά δέν έχει ό Διάολος γαμάει τά Παιδιά του .... Έλληνική Λαική Σοφία
anastasiaM έγραψε: 22 Σεπ 2023, 10:56Οπως δεν πρεπει να τσουβαλιάζεις τους ανθρώπους δεν πρέπει να τσουβαλιάζεις και τα ζώα.
Δεν αναφέρθηκα καν στα ζώα. Μόνο στους ιδιοκτήτες αναφέρθηκα, και φυσικά δεν τους τσουβαλιάζω. Είπα ότι "ο ένας στους πέντε" μαζεύει τις ακαθαρσίες και όσο παρατηρώ τόσο επιβεβαιώνω αυτήν την αναλογία. Φυσικά υπάρχουν και οι υπεύθυνοι ιδιοκτήτες, αλλά το θέμα μου είναι ότι δεν μπορούμε να βασιζόμαστε στον χαρακτήρα του καθενός. Χρειάζεται αυστηρή αστυνόμευση. Αυτή τη στιγμή υπάρχει αυστηροποίηση μόνο για την κακομεταχείριση των ζώων αλλά όχι για την ασυδοσία των ιδιοκτητών. Πχ υπάρχουν πάρκα που απαγορεύεται ρητά να κυκλοφορούν σκυλιά χωρίς λουρί, και τα περισσότερα είναι λυτά χωρίς καμμία συνέπεια.
Δεν θέλω να γίνω ο ψυχολόγος του κάθε ανεύθυνου ή κομπλεξικού ιδιοκτήτη κατοικίδιου, ούτε θέλω να τον συμβουλεύσω και να του λύσω τα προβλήματά του. Θέλω πολύ απλά να επεμβαίνει η αστυνομία ώστε το κατοικίδιό του να μην με ενοχλεί.
Παντού απαγορεύεται χωρίς λουρί. Μονο στα πάρκα σκύλων επιτρέπεται που δυστυχώς υπάρχει στη Θεσσαλονίκη μόνο ένα στην Πυλαία. Το αλλο στην παραλία είναι κοροϊδία. Ειπαν θα κάνουν στην Πλατεία Δικαστηρίων. Αντε να δούμε
Ο παραπάνω από σένα τους τσουβαλιάζει όλους όμως.
Αστυνόμευση δεν υπάρχει ΠΟΥΘΕΝΑ. Μα πουθενά..εκτός αν έχει πορεία. Χθες η Πλατεία Δικαστηρίων στο Αγαλμα Βενιζέλου ήταν γεμάτη αστυνομικούς με πολιτικά. Πως τους καταλαβαίνεις; Μπαμ κάνουν. Καθεται ένας σε παγκάκι και μιλάει διαρκώς..δεν τον εχεις ξαναδεί..αλλά κοιτάει παντού. Αν περνάς καθε μέρα ξέρεις καλά την περιοχή.
Το θέμα μου είναι οτι για τα ζώα φταίει ο άνθρωπος. Θες να τον εκπαιδεύσεις για φύλακα; Σωστή εκπαίδευση. Μέσα στο σπίτι σου να είναι φύλακας.
Τα αδέσποτα γιατί προέκυψαν και προκύπτουν; Γιατί καποιοι το θεωρούν αστείο να στειρώσουν τα ζώα τους. Ας στειρώνουν να τελειώνουμε με αυτό.
Το πρόβλημα δεν είναι τα ζώα..τα δίποδα ζώα είναι
Δεν απάντησες όμως, οταν πας επισκέψεις σε άλλα σπίτια κουβαλας και το σκυλι μαζι σου;
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"