!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Νεκροί τέσσερις Έλληνες στρατιωτικοί στη Λιβύη

Συζητήσεις για τα εθνικά θέματα της Ελλάδας, τα στρατιωτικά ζητήματα και τις ένοπλες δυνάμεις.
stergiosbik

Re: Νεκροί τέσσερις Έλληνες στρατιωτικοί στη Λιβύη

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stergiosbik »

Ταπεινή μου άποψη χωρίς να έχω καμμιά πληροφορία.
Το στράτευμα από τότε που ανέλαβε ο τωρινός ΑΓΕΕΘΑ δεν βαδίζει καθόλου καλά.
Ιδίως μετά τις τελευταίες κρίσεις,όπου ο συγκεκριμένος τύπος ξεφορτώθηκε όσους αρχηγούς ήταν αξιοπρεπείς και βάζανε το καθήκον προς την πατρίδα πάνω απ' όλα,η κατάσταση έχει ξεφύγει τελείως
Άβαταρ μέλους
panos291

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από panos291 »

stergiosbik έγραψε: 18 Σεπ 2023, 18:52 Ταπεινή μου άποψη χωρίς να έχω καμμιά πληροφορία.
Ιδίως μετά τις τελευταίες κρίσεις,όπου ο συγκεκριμένος τύπος ξεφορτώθηκε όσους αρχηγούς ήταν αξιοπρεπείς και βάζανε το καθήκον προς την πατρίδα πάνω απ' όλα,η κατάσταση έχει ξεφύγει τελείως
Κι' εγω πιστευω οτι δεν κραταει ουτε τα προσχηματα πλεον.

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
panos291

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από panos291 »

Επισης το ψαρι βρωμαει απο το κεφαλι, και το κεφαλι δεν ειναι ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ.
stergiosbik

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stergiosbik »

panos291 έγραψε: 18 Σεπ 2023, 18:58
stergiosbik έγραψε: 18 Σεπ 2023, 18:52 Ταπεινή μου άποψη χωρίς να έχω καμμιά πληροφορία.
Κι' εγω πιστευω οτι δεν κραταει ουτε τα προσχηματα πλεον.

Εικόνα
Καλα,για τα εξοπλιστικα δεν το συζηταμε καν πως ειναι κανονικος πλασιε της LM.
Άβαταρ μέλους
vagabondo

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από vagabondo »

Ο άνθρωπος είναι Φλώρος, τιακανς; :102:
Occasio facit furem
Εγώ δεν είμαι χριστιανός, για να μην πω πως είμαι και άθεος!
Ο κόσμον ασοί γραμματισμέντς θα διαβαίν.
Άβαταρ μέλους
Evritis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Evritis »

Saturn έγραψε: 18 Σεπ 2023, 18:41 Scouser, πραγματικά, πιστεύεις πως γίνεται ένας οποιοσδήποτε στρατός του κόσμου να κάνει τόσο βασικά λάθη;
Θέλω να πω, ακόμα και σε ένα παρηκμασμένο κράτος, είναι λογικό να συμβαίνει κάτι τέτοιο;
Εδώ οι Ρώσοι εισβάλανε την Ουκρανία με ασπίδες των ΜΑΤ και δεν έχουν το δικαιολογητικό ενός απόλεμου στρατού όπως ο ΕΣ.
Άβαταρ μέλους
Saturn
Phorum.gr user: Saturn

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Saturn »

Evritis έγραψε: 18 Σεπ 2023, 20:39
Saturn έγραψε: 18 Σεπ 2023, 18:41 Scouser, πραγματικά, πιστεύεις πως γίνεται ένας οποιοσδήποτε στρατός του κόσμου να κάνει τόσο βασικά λάθη;
Θέλω να πω, ακόμα και σε ένα παρηκμασμένο κράτος, είναι λογικό να συμβαίνει κάτι τέτοιο;
Εδώ οι Ρώσοι εισβάλανε την Ουκρανία με ασπίδες των ΜΑΤ και δεν έχουν το δικαιολογητικό ενός απόλεμου στρατού όπως ο ΕΣ.
Ναι αλλά εδώ η υπόθεση είναι κάτι σαν τους βασικούς κανόνες εμπλοκής, δεν τηρήθηκαν τα στοιχειώδη, έτερον εκάτερον
Εκτός αν κάνω τόσο λάθος
δὸς αὐτοῖς, Κύριε, κατὰ τὰ ἔργα αὐτῶν ... κατὰ τὰ ἔργα τῶν χειρῶν αὐτῶν δὸς αὐτοῖς, ἀπόδος τὸ ἀνταπόδομα αὐτῶν αὐτοῖς
Άβαταρ μέλους
Karolina

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Karolina »

GoBzi έγραψε: 18 Σεπ 2023, 09:07
Karolina έγραψε: 18 Σεπ 2023, 08:54
GoBzi έγραψε: 18 Σεπ 2023, 00:16

Η MIT παίζει μπαλίτσα σε όλη την Λιβύη. Πάντως από τα βίντεο δεν μοιάζει να είναι τροχαίο, μην τρελαθούμε.
Η συνομωσιολογία παίζει μπαλίτσα.
Δηλαδή αυτό είναι λεωφορείο μετά από τράκα;

https://twitter.com/UAgresseur/status/1 ... gJHSA&s=19
Έβαλες μια φωτό που δεν είναι καν απο το δυστύχημα αυτό.
Και φαίνεται ξεκάθαρα.
Στο δυστύχημα στη Λιβύη έχυυμε χωματόδρομο ,βασικά χώματα και πέτρες σε ανύπαρκτο δρόμο , καφέ χώμα διότο βασικά και εκεί ήταν κατεστραμμένα απο την πλημμύρα.Οπότε δεν μπορώ να συζητήσω σοβαρά με άτομα που βάζουν ότι φανεί του λολοστεφανή απο φατσομπουκι,τουιτερ και λοιπές μαλακίες σαν πηγή που και μωρό παιδί βλέπει ότι η φωτό δεν είναι απο το δυστύχημα και πάιζει μαλακία.
Η φωτό είναι φέηκ. :c020:

Βασικά τώρα που άνοιξα το βίντεο το βίντεο απο το δυστύχημα και ναι είναι ένα καμένο λεοφωρείο.Είναι το σωστό βίντεο ΑΛΛΑ..ναι μου μοιάζει για δυστύχημα που επιασε φωτιά .
Κατά τα άλλα ας αφήσουμε τους εμπειρογνώμονες να τα πουν.Δεν είναι φωτό απο ένα τρακαρισμένο λεοφ είναι φωτο απο ένα τρακαρισμένο λεοφ που τυλίχθηκε στις φλόγες και κάηκε ολοσχερώς.
Άβαταρ μέλους
Evritis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Evritis »

Πάντως κρίνοντας το πως χειρίστηκε το ΓΕΕΘΑ την όλη υπόθεση τουλάχιστον επικοινωνιακά, πιστεύω ότι ο καταλληλότερος υποψήφιος για Α/ΓΕΕΘΑ είναι ο παρακάτω:

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Karolina

Μιλάμε για αξιόπιστη πηγάρα τώρα όχι αστεία.Και η φωτό ακόμα πιο ενδεικτική.
Τι πίνετε; :c020:
Άβαταρ μέλους
GoBzi

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από GoBzi »

Τελικά την σημαία την πήρε ο αέρας ή όχι;
Άβαταρ μέλους
Otto Weininger

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Otto Weininger »

Όχι που δεν θα έβαζες την μούφα των μπλιετ

Let them make the first mistake. We make the last move.

Άβαταρ μέλους
Karolina

https://www.enikos.gr/society/tragodia- ... o/2030398/

Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, που επικαλείται στρατιωτικές πηγές, προπομπός της φάλαγγας τεσσάρων αυτοκινήτων ήταν ένα τζιπ με ενόπλους που προέρχονταν από τις δυνάμεις του στρατηγού Χάφταρ. Ακολουθούσε το λεωφορείο με τα 19 άτομα -16 στρατιωτικούς και τρεις διερμηνείς του ΥΠΕΞ-, αμέσως μετά ήταν το φορτηγό με τους τρεις τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας και τελευταίο ήταν ακόμα ένα τζιπ με ενόπλους.

Όπως η φάλαγγα κινούταν στον δρόμο, υπήρχε μία δεξιά στροφή μπροστά τους. Στο αντίθετο ρεύμα υπήρχε ένα τζιπ, στο οποίο επέβαινε μία οικογένεια 6 ατόμων. Υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, οι δεξιές ρόδες του τζιπ πάτησαν εκτός δρόμου και ο οδηγός στην προσπάθειά του να επαναφέρει το όχημα, έκανε μία στραβοτιμονιά με αποτέλεσμα το τζιπ να καρφωθεί στο εμπρός αριστερό μέρος του πούλμαν.

Η σφοδρότητα της σύγκρουσης ήταν τόσο μεγάλη που από το πούλμαν εκσφενδονίστηκαν δύο άτομα, ο οδηγός και ένας κομάντο. Εκείνη την στιγμή βρήκαν ακαριαίο θάνατο ακόμα δύο άτομα που κάηκαν.
Το διασκευασμένο ντεπόζιτο με τα 200 λίτρα βενζίνης

Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες του ΑΝΤ1, το τζιπ είχε ένα διασκευασμένο ντεπόζιτο καυσίμων, μέσα στο οποίο υπήρχαν περίπου 200 λίτρα βενζίνης. Αυτός είναι και ο λόγος που εξηγεί πως τα δύο οχήματα έγιναν παρανάλωμα του πυρός μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα.
Λες και πήγαν σε καμία Ελβετία να πούμε που όλα είναι τέλεια σε δρόμους,οδήγηση κλπ.
Κάπου και λίγη λογική.Έχω σιχαθεί τόση συνομωσιολογία πια.
Άβαταρ μέλους
Pillars
Phorum.gr user: Pillars

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Pillars »

O Κ.Φλώρος κατάφερε να «στοχοποιήσει» την ελληνική αποστολή, λίγες ώρες πριν την τραγωδία αφού δημοσίευσε μια φωτογραφία στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter στην οποία φαίνονται καθαρά μέλη των ελληνικών Ειδικών Δυνάμεων.
https://twitter.com/ChiefHNDGS/status/1 ... 59/photo/4

Σύμφωνα με το militaire.gr υπάρχουν μαρτυρίες τραυματιών, που μπορούν να μιλήσουν ότι υπήρξε έκρηξη στο λεωφορείο και μετά ακολούθησε η σύγκρουση με άλλο όχημα.
Υπήρχε επίσης ολιγομελής «ομάδα ασφαλείας» που όπως λένε πηγές συνόδευε με άλλο όχημα την αποστολή.
https://www.militaire.gr/ti-prokalese-t ... oklithike/

Η αποστολή δεν είχε καθόλου δορυφορικά τηλέφωνα ενώ στην αρχή μας είπαν ότι δεν έπιανε το σήμα και μετά ότι τα τηλέφωνα καταστράφηκαν γιατί ήταν στις αποσκευές.
Εικόνα
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εθνικά Θέματα”