Eπειδή δεν θυμάμαι πολλές λεπτομέρειες από την ταινία, αναφέρεται σε κάποιο σημείο ότι είναι Μάγιας ή Αζτέκοι;Ζενίθεδρος έγραψε: 16 Σεπ 2023, 23:11Γιατί, τι έχει η πηγή μου;ΓΑΛΗ έγραψε: 16 Σεπ 2023, 22:55Για την πηγή σου χαρά μου, τίποτα άλλο.Ζενίθεδρος έγραψε: 16 Σεπ 2023, 20:26
Έγραψα, πως οι Μάγιας στην ταινία Αποκαλύπτο έβγαζαν τις καρδιές με μαχαίρι από οψιδιανό. Είπα κάποια ανακρίβεια; Γιατί ακριβώς ενίστασαι;
Αυτό που λέω εγώ είναι ότι η χαλαρή σύνδεση των Μάγιας με τους Αζτέκους, είναι το ίδιο ακριβώς με τη σύνδεση των Μινωϊτών με τους Αιγύπτιους... και όχι μόνον. Τίποτα λιγότερο και τίποτα περισσότερο. Προτείνω απλώς λίγο πιο έγκυρες πηγές από τις χολυγουντιανές εξάρσεις, σε ταινίες, σειρές και λοιπές έγκυρες πηγές ιστορικής γνώσης.
Ο ιστορικός σύμβουλος της συγκεκριμένης ταινίας είναι προφέσορας ανθρωπολογίας . Αλλά προφανώς εσύ θα ξέρεις περισσότερα. Έχεις δει και κάτι παραπάνω.![]()
Σε κάθε περίπτωση, ο πολιτισμός των Μάγιας προηγείται των Αζτέκων. Οι Αζτέκοι ήταν κάτι σαν τους Ρωμαίους στη Νότια Αμερική. Το ότι εμείς τους βλέπουμε ίδιους σήμερα, είναι άλλο θέμα.