!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Φάτε γίδια υποχρεωτική ασφάλιση ακινήτων και ειδικό τέλος κλιματικής κρίσης
Re: Φάτε γίδια υποχρεωτική ασφάλιση ακινήτων και ειδικό τέλος κλιματικής κρίσης
Και μία ακόμη διευκρίνηση. Το κόστος της ασφάλειας σπιτιού δεν έχει σχέση με τις αντικειμενικές αξίες. Ο ασφαλισμένος απλώς επιλέγει ένα ποσό για την περίπτωση που θα καταστραφεί το σπίτι (από σεισμό, φωτιά, πλημμύρα, οτιδήποτε).
Μπορεί το σπίτι να έχει αντικειμενική αξία ένα μύριο και τα περιεχόμενα του μισό μύριο.
Μπορεί να αξίζει (σπίτι και περιεχόμενο) τριάντα χιλιάρικα.
Είτε ασφαλίσεις το πρώτο για τριάντα χιλιάρικα είτε το δεύτερο για εκατό, αυτό που θα πάρεις είναι αυτό που επέλεξες.
Μπορεί το σπίτι να έχει αντικειμενική αξία ένα μύριο και τα περιεχόμενα του μισό μύριο.
Μπορεί να αξίζει (σπίτι και περιεχόμενο) τριάντα χιλιάρικα.
Είτε ασφαλίσεις το πρώτο για τριάντα χιλιάρικα είτε το δεύτερο για εκατό, αυτό που θα πάρεις είναι αυτό που επέλεξες.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Να ασφαλισει τα σπιτια του ο κουλης και η συμμορια του
- Dwarven Blacksmith
Ένα φάντασμα στοιχειώνει την Ευρώπη
Να πληρώσει ο Πάκης!
Lando ή Oscar; Ιδού η απορία... 
- Οργισμένος
kati soy διαφευγει αλλα δεν γαμεις.foscilis έγραψε: 17 Σεπ 2023, 14:57Ή να μην πληρωνεις μιζα στην ιδιωτικη.talaipwros έγραψε: 17 Σεπ 2023, 11:01ο μονος τροπος να βγεις κερδισμενος ειναι να εχει καταστραφει η δημοσια υγειαfoscilis έγραψε: 17 Σεπ 2023, 10:38 Εγω ειμαι ικανοποιημενος απο το αυτοκινητο και θα ασφαλισω και το σπιτι (βασικα το ειχα ηδη στο σκοπο αλλα δε βρηκα χρονο).
Αυτο που θεωρω κομπινα και καταστροφη και ανετα θα εκτελουσα οσους πιστευουν το αντιθετο ειναι η ιδιωτικη ασφαλιση υγείας γιατι χρηματιστηριοποιει ενα βασικο δικαιωμα με αποτελεσματα στυλ 900 δολλαρια η αγκαλια στο μωρο σου με τη γεννα, γιατι για τα σοβαρα ετσι κι αλλιως στο δημοσιο βασιζονται, γιατι δεν καλυπτει συγγενεις παθησεις και γιατι ποτε, ποτε ΠΟΤΕ δε βγαινεις κερδισμενος. Και το λεω εχοντας αγορασει για 3 χρονια ενα πανακριβο πακετο τεραστιας ασφαλιστικης.
Γιατι να δινω 3000 το χρονο ασφαλιστρα συν τα νοσηλεια νοσήλεια ενω μπορω να δινω μονο τα νοσηλεια, σκεφτηκα πριν 7 χρονια.
21.000 ευρω αργοτερα, παραμενει η πιο καλη αποφαση που πηρα.
ΤΟ βιβλίο μου:https://www.smashwords.com/books/view/412984
Η τραγελαφικά ωμή αλήθεια για την Ελλάδα.
ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ!!!
Στηρίξτε με, η αλήθεια ΠΡΕΠΕΙ να λάμψει...
ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ!!!
- Οργισμένος
Ας χωσει μεσα τη συμμορια των σπαρτιατων και χαλαλι του...
ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ!!!
ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ!!!
εδω οι καλοι ασφαλιαστες ... περαστε κοσμε
η προσοχη μας στο Καστελοριζο
- Οργισμένος
Εκτος ισως απο τις αγαμες θυγατερες πολυ καλα τα λεει. Οχι βεβαια οτι το αναφερομενο επαγγελμα δεν εχει και μεγαλο ποσοστο υπαλληλων που υποφερει αλλα μην τρελαθουμε κιολας. Ειναι δημοσιο, μπορει να μην ειναι δεκο ή δασκαλος αλλα ειναι δημοσιουπαλληλικι.Airman68 έγραψε: 17 Σεπ 2023, 15:05Off topic αλλά εκτός από τα πρώτα δύο για τα υπόλοιπα δεν έχεις δίκιο...ΓΑΛΗ έγραψε: 17 Σεπ 2023, 14:53Αν δεν κάνω λάθος, έχεις δηλώσει στρατιωτικός. Η κατηγορία σου σαφώς και δεν έχει ανάγκη ιδιωτικής ασφάλειας. Εξασφαλισμένη σύνταξη από νεαρή ηλικία, ιατρική οικογενειακή κάλυψη από στρατιωτικό νοσοκομείο, σαπόρτ για άγαμες θυγατέρες, δωρεάν ή πάμφθηνα τρόφιμα από σχετικές υπηρεσίες, δωρεάν διαμονή για χ χρόνο σε λέσχες κλπ κλπ
![]()
ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ!!!
ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ!!!
- Ληστοσυμμορίτης
πως τους λέγαμε αυτούς;

Καπιταλισμός ένα σύστημα που σαπίζει
Έγκλημα της Πύλου: ο θάνατος διακοπές στη μεσόγειο πάει.
Έγκλημα της Πύλου: ο θάνατος διακοπές στη μεσόγειο πάει.
-
Εμπεδοκλής
Συζητάμε για ασφαλιστικές και μου γράφεις για κρατικά ομόλογα. Αυτό κάτι σημαίνει ως προς την έλλειψη επιχειρημάτων από πλευράς σου.ΓΑΛΗ έγραψε: 17 Σεπ 2023, 10:51Ενώ όσοι επένδυαν σε κρατικά ομόλογα έγιναν πλούσιοι.Εμπεδοκλής έγραψε: 17 Σεπ 2023, 10:47Αυτούς τους έχω ικανούς να κόψουν τις ασφάλειες ανά περιοχή σε διαφορετική θυγατρική και αφμ. Και σε περίπτωση κάτι χοντρού απλά να ζητήσουν την κρατικοποίηση της συγκεκριμένης θυγατρικής.Dorian έγραψε: 17 Σεπ 2023, 10:25
επιπλέον σε χωρες με ανύπαρτκο θεσμικό πλαίσιο και πρακτικά άχρηστο δικαστικό σύστημα θα σου φάνε τα λεφτά. Ξέρω παρα πολλές περιπτώσεις επενδυτικών ασφαλειών που απλώς πήραν μετά από πολλά χρόνια ισα ισα τα λεφτά τους πίσω, ενώ έδιναν ζεστό χρήμα επί δεκαετίες. Τι θα κάνεις στον ιδιωτη στην Ελλάδα μήνυση ;. Γενικά οποιαδήποτε σοβαρή συναλλαγή με ιδιωτικό τομέα σε αυτή τη χώρα πρέπει να είσαι της ανάλογης πιάτσας και να κρατάς μακρύ κοντάρι.
![]()
Και στον οαεε πέφτει κάθε μήνα ζεστό χρήμα αλλά η ανταποδοτικότητα είναι για τα πανηγύρια σε σχέση με τα υπόλοιπα ταμεία.![]()
-
Εμπεδοκλής
Πληρώνεις 40 ευρώ και αν χάσεις τις βαλίτσες σου σου δίνουν έως 300. Σώθηκες. 100 ευρώ κοστίζει μόνο η βαλίτσα χωρίς το περιεχόμενο.GoBack έγραψε: 17 Σεπ 2023, 14:04Το αποτελεσμα δεν μας αφορα η αποφαση παιρνεται πριν το ταξιδι.Αξιζει ας πουμε να μου δωσεις 10 ευρω και εγω να σε ασφαλισω για 10εκ εφ ορου ζωης για τραυματισμο/θανατο απο μετεωριτη που ειναι το "worst case scenario";Εμπεδοκλής έγραψε: 17 Σεπ 2023, 08:56GoBack έγραψε: 16 Σεπ 2023, 23:33
Συνεχιζω να μην καταλαβαινω γιατι ειναι "worth it" και δεν βοηθας.Aς κανω καμια ερωτηση για να ξεκινησουμε να βγαζουμε ακρη.Σε τι ποσοστο των επιβατων χανονται οι αποσκευες;
Εκ του αποτελέσματος δεν άξιζε. Και τα 40 ευρώ πήγαν ως μπόνους στην τσεπούλα κάποιου. Αλλά έχει πλάκα η παραπάνω ασφάλιση. Πληρώνεις 40 ευρώ για να μεταφέρουν το πτώμα σου. Θα σε βρουν νεκρό αλλά θα πεις από μέσα σου, άξιζε γιατί το πτώμα μου θα το γυρίσουν πίσω. Αν βέβαια είσαι τυχερός και δεν θαφτεί σε κανένα χαντάκι...![]()
-
Εμπεδοκλής
Κλασικά. Όλα τα λαμόγια που δήλωναν real estate managers τώρα θα δηλώνουν insurance managers.Dorian έγραψε: 17 Σεπ 2023, 11:00Είμαι σίγουρος ότι ήδη σαϊνια με το "δαιμόνιο της ελληνικής φυλής" ετοιμαζονται να πεσουν σαν τα κοράκια στην "νέα" "καινοτόμα" μπίσνα που θα αυξήσει το ΑΕΠ .Εμπεδοκλής έγραψε: 17 Σεπ 2023, 10:47Αυτούς τους έχω ικανούς να κόψουν τις ασφάλειες ανά περιοχή σε διαφορετική θυγατρική και αφμ. Και σε περίπτωση κάτι χοντρού απλά να ζητήσουν την κρατικοποίηση της συγκεκριμένης θυγατρικής.Dorian έγραψε: 17 Σεπ 2023, 10:25
επιπλέον σε χωρες με ανύπαρτκο θεσμικό πλαίσιο και πρακτικά άχρηστο δικαστικό σύστημα θα σου φάνε τα λεφτά. Ξέρω παρα πολλές περιπτώσεις επενδυτικών ασφαλειών που απλώς πήραν μετά από πολλά χρόνια ισα ισα τα λεφτά τους πίσω, ενώ έδιναν ζεστό χρήμα επί δεκαετίες. Τι θα κάνεις στον ιδιωτη στην Ελλάδα μήνυση ;. Γενικά οποιαδήποτε σοβαρή συναλλαγή με ιδιωτικό τομέα σε αυτή τη χώρα πρέπει να είσαι της ανάλογης πιάτσας και να κρατάς μακρύ κοντάρι.
Εννοείται οτι μιλαμε για αντικείμενα και οχι για μετρητα. Στο ξενοδοχείο που το εχω ασφαλισμενο, παλι εννοείται οτι αν γινει κλοπη θα πρέπει να προσκομισω τα τιμολογια αγορας των αντικειμένων.ΓΑΛΗ έγραψε: 17 Σεπ 2023, 15:36Στην ουσία, αν έχεις ασφάλεια πληρώνεσαι γι' αυτά που έχεις δηλώσει ως περιουσία είτε στο μαγαζί είτε στο σπίτι.panos291 έγραψε: 17 Σεπ 2023, 15:17 Στην ουσια, αν ασφαλισεις το μαγαζι σου για κλοπη και μπουν και σε κλεψουν, τοτε θα παρεις αποζημιωση. Αν δεν εχεις ασφαλεια δεν θα παρεις τιποτα. Θα πας στην αστυνομια να κανεις δηλωση, και αν αρχισεις να τους λες για συνταγματα κλπ θα σε πεταξουν και εξω.
Αυτό πρέπει να γίνει ξεκάθαρο. Αν κάποιος μπει και σου κλέψει κοσμήματα, λίρες, πίνακες, εμπορεύματα κλπ που δεν έχεις δηλώσει την αξία τους στο συμβόλαιο, θα πάρεις το τρίτο το μακρύτερο και δικαίως. Ισχύει και για φωτιές ή πλημμύρες.
Σε σπιτι πρεπει απλα να τα έχεις δηλωσει? Δεν το ξερω.
Κοιτα μην ερθει καποτε πραγματικά ανεξαρτητη δικαιοσυνη και βαλει την συμμορια της ΝΔ στη φυλακη οπου ανηκει
Πρωτον εμενα δεν ειναι καθολου αυτη η εικονα που εχω απο τα νοσοκομεια, συμπεριλαμβανομενου του ΝΙΜΤΣ που ειχα παει με πετρα στο νεφρο οταν εφημερευε. Εκει μαλιστα οταν ειπα ΕΓΩ πλαγιως στο γιατρο να με δεχτει στο νομιμο ιδιωτικο ιατρειο του μου ειπε οτι το θεωρει αναξιοπρεπες να ψαρευει πελατεια απο το νοσοκομειο. Ουτε φακελακια ουτε τιποτα μου εχουν τυχει. Ισχυει οτι αργουν καποιες εξετασεις αλλα δεν ειναι και τιποτα τρελο να κανεις μια μαγνητική εξω.Scouser έγραψε: 17 Σεπ 2023, 15:06Συνάδελφος πρόσφατα κουτρουβάλησε σε μια σκάλα και έπαθε ρήξη χιαστών και μηνίσκου. Στο στρατιωτικό νοσοκομείο που πήγε να εξεταστεί, του είπαν ότι θα τον έπαιρναν για μαγνητική ένα μήνα μετά (το πρώτο διαθέσιμο ραντεβού) και για επέμβαση, 6 μήνες αργότερα (η πρώτη διαθέσιμη ημερομηνία). Φεύγοντας καταφανώς απογοητευμένος, ο εξαίρετος συνάδελφος ορθοπεδικός δεν παρέλειψε να τον ενημερώσει ότι λειτουργεί ιδιωτικό ιατρείο και ότι συνεργάζεται με πολύ καλές ιδιωτικές κλινικές, με πολύ φιλικές τιμές για συναδέλφους, όπου θα μπορούσε να εξεταστεί και να χειρουργηθεί άμεσα. Αυτή είναι πάνω κάτω η σημερινή εικόνα της κατά τα άλλα δημόσιας και δωρεάν υγείας. Απλά για τους μη στρατιωτικούς, όπου ιδιωτικό ιατρείο βάλε φακελάκι. Οπότε πληρώνεις ένα καφέ τη μέρα στην ασφαλιστική για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο αν κάτσει η στραβή, και όλα καλά.foscilis έγραψε: 17 Σεπ 2023, 14:57Ή να μην πληρωνεις μιζα στην ιδιωτικη.talaipwros έγραψε: 17 Σεπ 2023, 11:01
ο μονος τροπος να βγεις κερδισμενος ειναι να εχει καταστραφει η δημοσια υγεια
Γιατι να δινω 3000 το χρονο ασφαλιστρα συν τα νοσηλεια νοσήλεια ενω μπορω να δινω μονο τα νοσηλεια, σκεφτηκα πριν 7 χρονια.
21.000 ευρω αργοτερα, παραμενει η πιο καλη αποφαση που πηρα.
Κι ολα αυτα τα επειγοντα που κανεις πιο γρηγορα στα ιδιωτικα ολως τυχαιως ειναι κατι ποδια κατι χερια κατι τενοντες κατι βυζοδουλειες αντε και τιποτα αμυγδαλες ή σκωληκοειδητιδα. 3-4 χιλιαρικα υποθεση. Τα εχω. Για τα αληθινα χοντρα, καρκινους, καρδιες κλπ στο δημοσιο θα σε στειλουν εκτος αν πληρωνεις ΠΟΛΥ περισσοτερα απο εναν καφε για να πας τιποτα Αμερικη.
Δευτερον, ποιος σου ειπε οτι δε θα πληρωσεις αν κατσει εστω η μικρη στραβη; Αυτο που διαπιστωσα τρια χρονια ηταν οτι παντα επεφτα στην υποπεριπτωση της υποπεριπτωσης που επρεπε να πληρωσω ενα σκασμο λεφτα και ανεβαιναν και τα ασφαλιστρα απο τα περιστατικα που καταγραφονταν.
Προσεξε, υπαρχει μια θεμελιωδης διαφορα στην υγεια σε σχεση με τα σπιτια: ακομα και στη Θεσσαλια, μικρη μειοψηφια των σπιτιων επαθε κατα μεσο ορο μερικη ζημια. Το ρισκο ειναι δηλαδη παρα πολυ μικρο και το μοιραζονται (σαν κοστος) οι 999 που δεν παθαινουν τιποτα με τον 1 που παθαινει, ενω βγαινει και το κερδος του ασφαλιστη. Αντιθετα στην υγεια ολοι παθαινουν ενα προβλημα υγειας. Δεν τιθεται θεμα, καποια στιγμη η ασφαλιστικη θα αναγκαστει να σου δωσει ενα μεγαλο ποσο. Αλλα θα το κανει εχοντας παρει (απο εσενα) κατι παραπανω.
Οποτε γιατι αυτον τον καφε να μην τον βαλεις στην ακρη ή να μην τον επενδυσεις σε κατι που θα σου δινει εναμιση καφε, ιδιαιτερα αν εισαι νεος με καλη υγεια; (παρεμπιπτοντως αν εισαι γερος με κακη υγεια η ιδιωτική ή δε σε ασφαλιζει ή σου ζηταει τριαντα καφεδες, πραγμα που αποδεικνυει οτι εχω δικιο, δεν περιμενουν να τα βγαλουν απο το ρισκο που μοιραζεσαι με τους υγιεις αλλα περιμενουν να τα βγαλουν 100% απο εσενα).
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 7 Απαντήσεις
- 383 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από georgebi
-
- 2 Απαντήσεις