Απλά σώθηκαν οι άνθρωποι από μόνοι τους, ενώ η διαχείριση του 112 ήταν πολύ προβληματική. Το λες και τύχη. Από εκεί και πέρα αυτή η κυβέρνηση αξίζει να πάρει πουλί για χίλιους δύο λόγους, απλά εδώ κυνικά και ρεαλιστικά κάνουμε σχόλια.enaon έγραψε: 13 Σεπ 2023, 20:09κρίμα ρε γαμωτο, αλλα οπως σωστα λες φταίμε και εμείς, τι ενημερώνεις ρε φιλε;Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης έγραψε: 13 Σεπ 2023, 20:05 Με το μέγεθος της πλημμύρας, και τον χαμηλό αριθμό των νεκρών, μια χαρά μπορεί να το διαχειριστεί η κυβέρνηση. Δεν πλήρωσε τις αδυναμίες της, γιατί το νερό ανέβηκε σιγά σιγά, και προλάβε ο κόσμος να ανέβει στις ταράτσες, αφού ενημέρωνε και ο ένας τον άλλον.
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Επιτελικός οίκος ανοχής και στις πλημμύρες της Καρδίτσας
-
Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης
Re: Επιτελικός οίκος ανοχής και στις πλημμύρες της Καρδίτσας
Για μένα, το λοιπόν, το πιο εκπληκτικό,
πιο επιβλητικό, πιο μυστηριακό και πιο μεγάλο,
είναι ένας μπαχαλος που τον μποδίζουν να βαδίζει,
είναι ένας μπαχαλος που τον αλυσοδένουνε.
πιο επιβλητικό, πιο μυστηριακό και πιο μεγάλο,
είναι ένας μπαχαλος που τον μποδίζουν να βαδίζει,
είναι ένας μπαχαλος που τον αλυσοδένουνε.
Σχεδόν το σύνολο των πόρων είναι απο ανακατεύθυνση ήδη υπαρχόντων προγραμμάτων
όπως το ΕΣΠΑ 2014-2020 και 2021-2027. Από το πρώτο εκταμιεύεται ένα μικρό ποσό που θα χανόταν, άρα δεν είχε γίνει σωστή διαχείριση, από το δεύτερο ένα ποσό της τάξης των 1,5 δις ευρώ, που θα κατευθυνονταν σε άλλες δραστηριότητες.
Συν 400 εκατομμύρια ευρώ για αποζημιώσεις.
Φρέσκο χρήμα δεν υπάρχει.
Με στρεβλό τρόπο παρουσιάστηκε ότι έρχεται...δωρέαν φρεσκαδούρα 2,25 δις ευρώ.
"Πως μπορεί να είμαστε 20 χρόνια πίσω από την Αμερική, χωρίς αυτή να είναι 20 χρόνια μπροστά από εμάς;"
https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_t ... l_cyclones
ο πρώτος τοσο θανατηφόρος κυκλώνας που συμβαίνει στην Μεσόγειο, από το 1600 που υπάρχουν καλύτερες καταγραφές αυτά συνέβαιναν σε βόρειο Ατλαντικό και την νοτιοανατολική Ασία μέχρι προχθές.
ο πρώτος τοσο θανατηφόρος κυκλώνας που συμβαίνει στην Μεσόγειο, από το 1600 που υπάρχουν καλύτερες καταγραφές αυτά συνέβαιναν σε βόρειο Ατλαντικό και την νοτιοανατολική Ασία μέχρι προχθές.
Nandros έγραψε: 09 Ιουν 2024, 15:48 Αυτή την στιγμή το Ισραήλ μειώνει το πλήθος των ισλαμιστών. Κάτι καλό είναι αυτό.
.
ε ναι, καλύτερα να μην υπηρχε καθολου.Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης έγραψε: 13 Σεπ 2023, 20:15 Απλά σώθηκαν οι άνθρωποι από μόνοι τους, ενώ η διαχείριση του 112 ήταν πολύ προβληματική.
Κακοκαιρία Daniel: Χωματουργός δηλώνει ότι έσπασε το ανάχωμα του ποταμού Καλέντζη – Ποιος λέει ότι έδωσε την εντολή
Οι κάτοικοι του Παλαμά θεωρούν ότι εξαιτίας αυτής της κίνησης πλημμύρισαν
Κακοκαιρία Daniel: Χωματουργός δηλώνει ότι έσπασε το ανάχωμα του ποταμού Καλέντζη – Ποιος λέει ότι έδωσε την εντολή
Newsroom
Το ανάχωμα που υπήρχε στον ποταμό Καλέντζη το έσπασε ένας χωματουργός εν μέσω της κακοκαιρίας Daniel και έκτοτε υπάρχει έντονη συζήτηση για το πρόσωπο που έδωσε τη σχετική εντολή.
Ο ιδιοκτήτης του χωματουργικού μηχανήματος μίλησε στην εκπομπή «Tlife» και τόνισε πως «μού δόθηκε εντολή να κάνω παρέμβαση», ενώ την ερώτηση ποιος τον διέταξε, απάντησε ότι «εντάξει, τώρα αυτά είναι, αυτά είναι… Από εκεί που είμαι μισθωμένος».
«Εμείς πάντοτε μας καλεί, μας επιτάσει η Περιφέρεια για επιφυλακή. Από εκεί παίρνουμε και τις εντολές μας. Εγώ σας είπα ακριβώς τι γίνεται και από πού παίρνουμε τις εντολές μας και από πού είμαστε καθοδηγούμενοι. Έγινε κάποια ελεγχόμενη τομή», είπε χαρακτηριστικά.
Διαψεύδει ο αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας
Επίσης, στην εκπομπή του Alpha μίλησε ο αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας, Κώστας Νούσιος, ο οποίος υποστήριξε πως «ουδέποτε έδωσα εντολή να ανοιχτεί το ανάχωμα στον ποταμό Καλέντζη. Ουδέποτε. Εμένα μού ζήτησαν απλά ένα μηχάνημα. Ανάμεσα στα 30 μηχανήματα που έδωσα εκείνο το βράδυ σε όλα τα χωριά, μου ζήτησαν ένα μηχάνημα».
«Δε γνωρίζω. Εγώ ουδέποτε έδωσα εντολή να σπάσει το ανάχωμα στον Κοσκινά», είπε στη συνέχεια.
Στην εκπομπή μίλησαν και κάτοικοι του χωριού Παλαμάς, οι οποίοι υποστήριξαν ότι πλημμύρισαν, γιατί έσπασε το ανάχωμα, με αποτέλεσμα να ζητούν απάντηση, σχετικά με το πρόσωπο που έδωσε τη σχετική εντολή.
Είχε διαψεύσει και ο Βασίλης Κικίλιας
Τη φήμη που κυκλοφορούσε τις πρώτες μέρες της καταστροφής στην Καρδίτσα είχε διαψεύσει σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε και ο ίδιος ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δεν έγινε καμία παρέμβαση του κρατικού μηχανισμού σε οποιοδήποτε φράγμα στην περιοχή, που να προκάλεσε ανακατεύθυνση των υδάτων. Προσοχή στα fake news, ιδιαίτερα όταν αφορούν ανθρώπινες ζωές».
https://www.newsbeast.gr/greece/arthro/ ... tin-entoli
Οι κάτοικοι του Παλαμά θεωρούν ότι εξαιτίας αυτής της κίνησης πλημμύρισαν
Newsroom
Το ανάχωμα που υπήρχε στον ποταμό Καλέντζη το έσπασε ένας χωματουργός εν μέσω της κακοκαιρίας Daniel και έκτοτε υπάρχει έντονη συζήτηση για το πρόσωπο που έδωσε τη σχετική εντολή.
Ο ιδιοκτήτης του χωματουργικού μηχανήματος μίλησε στην εκπομπή «Tlife» και τόνισε πως «μού δόθηκε εντολή να κάνω παρέμβαση», ενώ την ερώτηση ποιος τον διέταξε, απάντησε ότι «εντάξει, τώρα αυτά είναι, αυτά είναι… Από εκεί που είμαι μισθωμένος».
«Εμείς πάντοτε μας καλεί, μας επιτάσει η Περιφέρεια για επιφυλακή. Από εκεί παίρνουμε και τις εντολές μας. Εγώ σας είπα ακριβώς τι γίνεται και από πού παίρνουμε τις εντολές μας και από πού είμαστε καθοδηγούμενοι. Έγινε κάποια ελεγχόμενη τομή», είπε χαρακτηριστικά.
Διαψεύδει ο αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας
Επίσης, στην εκπομπή του Alpha μίλησε ο αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας, Κώστας Νούσιος, ο οποίος υποστήριξε πως «ουδέποτε έδωσα εντολή να ανοιχτεί το ανάχωμα στον ποταμό Καλέντζη. Ουδέποτε. Εμένα μού ζήτησαν απλά ένα μηχάνημα. Ανάμεσα στα 30 μηχανήματα που έδωσα εκείνο το βράδυ σε όλα τα χωριά, μου ζήτησαν ένα μηχάνημα».
«Δε γνωρίζω. Εγώ ουδέποτε έδωσα εντολή να σπάσει το ανάχωμα στον Κοσκινά», είπε στη συνέχεια.
Στην εκπομπή μίλησαν και κάτοικοι του χωριού Παλαμάς, οι οποίοι υποστήριξαν ότι πλημμύρισαν, γιατί έσπασε το ανάχωμα, με αποτέλεσμα να ζητούν απάντηση, σχετικά με το πρόσωπο που έδωσε τη σχετική εντολή.
Είχε διαψεύσει και ο Βασίλης Κικίλιας
Τη φήμη που κυκλοφορούσε τις πρώτες μέρες της καταστροφής στην Καρδίτσα είχε διαψεύσει σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε και ο ίδιος ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δεν έγινε καμία παρέμβαση του κρατικού μηχανισμού σε οποιοδήποτε φράγμα στην περιοχή, που να προκάλεσε ανακατεύθυνση των υδάτων. Προσοχή στα fake news, ιδιαίτερα όταν αφορούν ανθρώπινες ζωές».
https://www.newsbeast.gr/greece/arthro/ ... tin-entoli
"Πως μπορεί να είμαστε 20 χρόνια πίσω από την Αμερική, χωρίς αυτή να είναι 20 χρόνια μπροστά από εμάς;"
Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης έγραψε: 13 Σεπ 2023, 20:15Απλά σώθηκαν οι άνθρωποι από μόνοι τους, ενώ η διαχείριση του 112 ήταν πολύ προβληματική. Το λες και τύχη. Από εκεί και πέρα αυτή η κυβέρνηση αξίζει να πάρει πουλί για χίλιους δύο λόγους, απλά εδώ κυνικά και ρεαλιστικά κάνουμε σχόλια.enaon έγραψε: 13 Σεπ 2023, 20:09κρίμα ρε γαμωτο, αλλα οπως σωστα λες φταίμε και εμείς, τι ενημερώνεις ρε φιλε;Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης έγραψε: 13 Σεπ 2023, 20:05 Με το μέγεθος της πλημμύρας, και τον χαμηλό αριθμό των νεκρών, μια χαρά μπορεί να το διαχειριστεί η κυβέρνηση. Δεν πλήρωσε τις αδυναμίες της, γιατί το νερό ανέβηκε σιγά σιγά, και προλάβε ο κόσμος να ανέβει στις ταράτσες, αφού ενημέρωνε και ο ένας τον άλλον.

13.09.2023
Προ του κινδύνου αποκλεισμού από τις αποζημιώσεις πλημμυροπαθείς: Τους ζητούν φωτογραφίες της καταστροφής τους.
Οι οδηγίες χορήγησης αποζημιώσεων και ο «Γολγοθάς» των πληγέντων.

Σοβαρός κίνδυνος να αποκλειστούν πλημμυροπαθείς από τις αποζημιώσεις, με την κυβέρνηση να τους ζητά να βγάλουν φωτογραφίες από τις κατεστραμμένες από τις πλημμύρες ιδιοκτησίες τους, την διαδικασία της αποζημίωσης ιδιαίτερα περίπλοκη, με κίνδυνο να αφεθούν χωρίς βοήθεια μετά τον Γολγοθά που ανέβηκαν με τις πλημμύρες.
Ζητούν, μάλιστα, από τους πλημμυροπαθείς ιδιοκτήτες να βγάλουν φωτογραφίες από το εσωτερικό όλων των πληγέντων χώρων του κτηρίου, στις οποίες θα φαίνονται ευκρινώς τόσο το ύψος της στάθμης του νερού που εισχώρησε, όσο και η πληγείσα οικοσκευή εντός των δωματίων. Επίσης, πρέπει να φροντίσουν να είναι εμφανές το αποτύπωμα της στάθμης στους τοίχους, κατά την αυτοψία.
Σημειώνεται ότι η σχετική ανακοίνωση βγήκε με αρκετή καθυστέρηση, την Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου.
Άρα η λογική της Γενικής Διεύθυνσης Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών (ΓΔΑΕΦΚ) της Γενικής Γραμματείας Αποκατάστασης Φυσικών Καταστροφών και Κρατικής Αρωγής είναι ότι «δείξτε μας φωτογραφίες, ή δεν συνέβη ποτέ η τραγωδία».
Σύμφωνα με την ΓΔΑΕΦΚ, έχουν πραγματοποιηθεί 4.336 αυτοψίες στις πληγείσες περιοχές με τη συνδρομή μηχανικών της Πολιτικής Προστασίας, του Στρατού και του ΤΕΕ, με τη συνεργασία των Δήμων και της Περιφέρειας.
Να σημειωθεί ότι αντιστοίχως περίπλοκη είναι και η διαδικασία για την απομάκρυνση των νεκρών ζώων που κείτονται από άκρη σ’ άκρη σε όλες τις πλημμυρισμένες περιοχές.
Σε «αντάλλαγμα» της αποζημίωσης, η Διεύθυνση Κτηνιατρικής Περιφέρειας Θεσσαλίας, ζητά φωτογραφίες και βίντεο από τα πτώματα των ζώων.
Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσουν οι κτηνοτρόφοι για να αποζημιωθούν είναι τα εξής:
«Αναγγελία ζημιάς στον ΕΛΓΑ, εφόσον είναι ασφαλισμένοι.
Λήψη βίντεο και φωτογραφιών από τα νεκρά ζώα ιδιοκτησίας τους.
Μετά την εκτίμηση της ζημιάς από κλιμάκιο του ΕΛΓΑ, οι κτηνοτρόφοι θα πρέπει να καλούν την εταιρεία «KAFSIS» στο 210 89 60 100 για την περισυλλογή των νεκρών ζώων, εφόσον υπάρχει δυνατότητα πρόσβασης στην εκμετάλλευσή τους.
Σημειώνουμε ότι οι κτηνοτρόφοι που δεν είναι ασφαλισμένοι στον ΕΛΓΑ, ακολουθούν τα βήματα 2 και 3. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην Δεύθυνση Κτηνιατρικής για την Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας στα τηλέφωνα 2413511282 2413511278 Στις υπόλοιπες ΠΕ στα γραφεία των Υποδιευθύνσεων Κτηνιατρικής».
Η ανακοίνωση της ΓΔΑΕΦΚ.
Σε συνέχεια των σχετικών ενημερώσεων που έχουν γίνει μέχρι τώρα, τόσο προς το κοινό όσο και προς τις αρμόδιες υπηρεσίες, υπογραμμίζεται εκ νέου, από τη Γενική Διεύθυνση Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών (ΓΔΑΕΦΚ) της Γενικής Γραμματείας Αποκατάστασης Φυσικών Καταστροφών και Κρατικής Αρωγής, ότι:
Οι ιδιοκτήτες, εφόσον θέλουν να καθαρίσουν τις κατοικίες τους, θα πρέπει να βγάλουν φωτογραφίες από το εσωτερικό όλων των πληγέντων χώρων του κτηρίου, στις οποίες θα φαίνονται ευκρινώς τόσο το ύψος της στάθμης του νερού που εισχώρησε, όσο και η πληγείσα οικοσκευή εντός των δωματίων. Επίσης, πρέπει να φροντίσουν να είναι εμφανές το αποτύπωμα της στάθμης στους τοίχους, κατά την αυτοψία.
Σημειώνεται ότι, από την πρώτη στιγμή τα στελέχη των υπηρεσιών της Γενικής Γραμματείας Αποκατάστασης Φυσικών Καταστροφών και Κρατικής Αρωγής του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας βρίσκονται στο πεδίο των πληγεισών περιοχών για αυτοψίες και καταγραφές. Μέχρι εχθές είχαν πραγματοποιηθεί 4.336 αυτοψίες στις πληγείσες περιοχές, και η διαδικασία συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς με τη συνδρομή μηχανικών της Πολιτικής Προστασίας, του Στρατού και του ΤΕΕ, με τη σημαντική συνδρομή και συνεργασία των Δήμων και της Περιφέρειας.
https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/p ... ofis-tous/
Προ του κινδύνου αποκλεισμού από τις αποζημιώσεις πλημμυροπαθείς: Τους ζητούν φωτογραφίες της καταστροφής τους.
Οι οδηγίες χορήγησης αποζημιώσεων και ο «Γολγοθάς» των πληγέντων.

Σοβαρός κίνδυνος να αποκλειστούν πλημμυροπαθείς από τις αποζημιώσεις, με την κυβέρνηση να τους ζητά να βγάλουν φωτογραφίες από τις κατεστραμμένες από τις πλημμύρες ιδιοκτησίες τους, την διαδικασία της αποζημίωσης ιδιαίτερα περίπλοκη, με κίνδυνο να αφεθούν χωρίς βοήθεια μετά τον Γολγοθά που ανέβηκαν με τις πλημμύρες.
Ζητούν, μάλιστα, από τους πλημμυροπαθείς ιδιοκτήτες να βγάλουν φωτογραφίες από το εσωτερικό όλων των πληγέντων χώρων του κτηρίου, στις οποίες θα φαίνονται ευκρινώς τόσο το ύψος της στάθμης του νερού που εισχώρησε, όσο και η πληγείσα οικοσκευή εντός των δωματίων. Επίσης, πρέπει να φροντίσουν να είναι εμφανές το αποτύπωμα της στάθμης στους τοίχους, κατά την αυτοψία.
Σημειώνεται ότι η σχετική ανακοίνωση βγήκε με αρκετή καθυστέρηση, την Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου.
Άρα η λογική της Γενικής Διεύθυνσης Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών (ΓΔΑΕΦΚ) της Γενικής Γραμματείας Αποκατάστασης Φυσικών Καταστροφών και Κρατικής Αρωγής είναι ότι «δείξτε μας φωτογραφίες, ή δεν συνέβη ποτέ η τραγωδία».
Σύμφωνα με την ΓΔΑΕΦΚ, έχουν πραγματοποιηθεί 4.336 αυτοψίες στις πληγείσες περιοχές με τη συνδρομή μηχανικών της Πολιτικής Προστασίας, του Στρατού και του ΤΕΕ, με τη συνεργασία των Δήμων και της Περιφέρειας.
Να σημειωθεί ότι αντιστοίχως περίπλοκη είναι και η διαδικασία για την απομάκρυνση των νεκρών ζώων που κείτονται από άκρη σ’ άκρη σε όλες τις πλημμυρισμένες περιοχές.
Σε «αντάλλαγμα» της αποζημίωσης, η Διεύθυνση Κτηνιατρικής Περιφέρειας Θεσσαλίας, ζητά φωτογραφίες και βίντεο από τα πτώματα των ζώων.
Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσουν οι κτηνοτρόφοι για να αποζημιωθούν είναι τα εξής:
«Αναγγελία ζημιάς στον ΕΛΓΑ, εφόσον είναι ασφαλισμένοι.
Λήψη βίντεο και φωτογραφιών από τα νεκρά ζώα ιδιοκτησίας τους.
Μετά την εκτίμηση της ζημιάς από κλιμάκιο του ΕΛΓΑ, οι κτηνοτρόφοι θα πρέπει να καλούν την εταιρεία «KAFSIS» στο 210 89 60 100 για την περισυλλογή των νεκρών ζώων, εφόσον υπάρχει δυνατότητα πρόσβασης στην εκμετάλλευσή τους.
Σημειώνουμε ότι οι κτηνοτρόφοι που δεν είναι ασφαλισμένοι στον ΕΛΓΑ, ακολουθούν τα βήματα 2 και 3. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην Δεύθυνση Κτηνιατρικής για την Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας στα τηλέφωνα 2413511282 2413511278 Στις υπόλοιπες ΠΕ στα γραφεία των Υποδιευθύνσεων Κτηνιατρικής».
Η ανακοίνωση της ΓΔΑΕΦΚ.
Σε συνέχεια των σχετικών ενημερώσεων που έχουν γίνει μέχρι τώρα, τόσο προς το κοινό όσο και προς τις αρμόδιες υπηρεσίες, υπογραμμίζεται εκ νέου, από τη Γενική Διεύθυνση Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών (ΓΔΑΕΦΚ) της Γενικής Γραμματείας Αποκατάστασης Φυσικών Καταστροφών και Κρατικής Αρωγής, ότι:
Οι ιδιοκτήτες, εφόσον θέλουν να καθαρίσουν τις κατοικίες τους, θα πρέπει να βγάλουν φωτογραφίες από το εσωτερικό όλων των πληγέντων χώρων του κτηρίου, στις οποίες θα φαίνονται ευκρινώς τόσο το ύψος της στάθμης του νερού που εισχώρησε, όσο και η πληγείσα οικοσκευή εντός των δωματίων. Επίσης, πρέπει να φροντίσουν να είναι εμφανές το αποτύπωμα της στάθμης στους τοίχους, κατά την αυτοψία.
Σημειώνεται ότι, από την πρώτη στιγμή τα στελέχη των υπηρεσιών της Γενικής Γραμματείας Αποκατάστασης Φυσικών Καταστροφών και Κρατικής Αρωγής του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας βρίσκονται στο πεδίο των πληγεισών περιοχών για αυτοψίες και καταγραφές. Μέχρι εχθές είχαν πραγματοποιηθεί 4.336 αυτοψίες στις πληγείσες περιοχές, και η διαδικασία συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς με τη συνδρομή μηχανικών της Πολιτικής Προστασίας, του Στρατού και του ΤΕΕ, με τη σημαντική συνδρομή και συνεργασία των Δήμων και της Περιφέρειας.
https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/p ... ofis-tous/
- hellegennes
Φίλε, αυτό το σπούδασα. Βρήκες μια λίστα στην Wikipedia για να μου πεις τι; Μάλιστα ήταν πεδίο που με ενδιέφερε και παρ' ολίγον να καταλήξω να κάνω διδακτορικό σε flood barrier. Δεν έμαθα πριν 5 λεπτά τι είναι storm surge.Leporello έγραψε: 13 Σεπ 2023, 19:43Φυσικά, αυτό δεν είναι αλήθεια. Τα τελευταία 40 χρόνια, οι καταστρεπτικότερες πλημμύρες στην Ευρώπη προκλήθηκαν από βροχή, όχι από storm surge.hellegennes έγραψε: 13 Σεπ 2023, 13:33Πουθενά δεν γαμιούνται κάθε τόσο. Η Δυτική Ευρώπη έχει ωκεανό και καταιγίδες που έχουν σημαντική πιθανότητα για θαλάσσια υπερχείλιση. Όποτε έχουν προβλήματα είναι συνήθως απ' αυτό (storm surge), όπου η στάθμη της θάλασσας μπορεί να ανέβει μέτρα ολόκληρα.Otto Weininger έγραψε: 13 Σεπ 2023, 09:16
Αλήθεια ε; Και γιατί γαμιούνται κάθε τόσο εκεί;
Βγαίνει κάθε φορά το παραπάνω εκατοστό νερού;
https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_floods_in_Europe
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Γιά να σου πώ πως αυτό που είπες δεν είναι αλήθεια. Βρες μιάν άλλη λίστα που να στηρίζει τον ισχυρισμό σου.hellegennes έγραψε: 13 Σεπ 2023, 22:44Φίλε, αυτό το σπούδασα. Βρήκες μια λίστα στην Wikipedia για να μου πεις τι; Μάλιστα ήταν πεδίο που με ενδιέφερε και παρ' ολίγον να καταλήξω να κάνω διδακτορικό σε flood barrier. Δεν έμαθα πριν 5 λεπτά τι είναι storm surge.Leporello έγραψε: 13 Σεπ 2023, 19:43Φυσικά, αυτό δεν είναι αλήθεια. Τα τελευταία 40 χρόνια, οι καταστρεπτικότερες πλημμύρες στην Ευρώπη προκλήθηκαν από βροχή, όχι από storm surge.hellegennes έγραψε: 13 Σεπ 2023, 13:33 Πουθενά δεν γαμιούνται κάθε τόσο. Η Δυτική Ευρώπη έχει ωκεανό και καταιγίδες που έχουν σημαντική πιθανότητα για θαλάσσια υπερχείλιση. Όποτε έχουν προβλήματα είναι συνήθως απ' αυτό (storm surge), όπου η στάθμη της θάλασσας μπορεί να ανέβει μέτρα ολόκληρα.
https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_floods_in_Europe
1.
2. Η λέξη υδρόφιλος είναι σύνθετη από δύο ελληνικές λέξεις το ύδωρ που σήμαινε νερό και το φίλος που σήμαινε φίλος.
Τι είναι το Storm surge;
Σαν σκουπίδια τυχαία χυμένα ο πιο όμορφος κόσμος.
Τελικά τα αντλιοστάσια γιατί είναι κλειστά, είπανε;
δὸς αὐτοῖς, Κύριε, κατὰ τὰ ἔργα αὐτῶν ... κατὰ τὰ ἔργα τῶν χειρῶν αὐτῶν δὸς αὐτοῖς, ἀπόδος τὸ ἀνταπόδομα αὐτῶν αὐτοῖς
είπε ο άριστος, δεν έχουν αρκετά μουλάρια να γυρίσουν τους μύλους.
Μουλάρια έχουν, μα γλιστράνε στο βρεγμένο χώμα.
Occasio facit furem
Εγώ δεν είμαι χριστιανός, για να μην πω πως είμαι και άθεος!
Ο κόσμον ασοί γραμματισμέντς θα διαβαίν.
Εγώ δεν είμαι χριστιανός, για να μην πω πως είμαι και άθεος!
Ο κόσμον ασοί γραμματισμέντς θα διαβαίν.
- hellegennes
Όλη η Ελλάδα είναι χτισμένη σε λάθος περιοχή. Μην ξεχνάμε ότι ήταν θάλασσα στα χρόνια του Μειόκαινου.Αρίστος έγραψε: 13 Σεπ 2023, 18:16 Διαβάστε προσεκτικά την εγκυρότατη άποψή του, η οποία εντελώς συμπτωματικά φαντάζει ακραιφνώς φιλοκυβερνητική: «Πολλά χωριά, πρώτη φορά το λέω σήμερα, είναι χτισμένα σε λάθος περιοχή. Και σ’ αυτό δεν φταίει καμιά κυβέρνηση. Η Θεσσαλία είναι το χοτ σποτ της χώρας μας από πλευράς συγκέντρωσης νερών. […] Μην ξεχνάμε ότι ήταν θάλασσα στα Χρόνια του Πλειστόκαινου».![]()
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
εγώ είχα μείνει που ο υπεύθυνος έλεγε στους κατοίκους να μην τα ανοίξουν για θα τους κόψει τα πόδια
πόσα επεισόδια έχασα; γυρίσαμε στην εποχή του χαλκού;
πόσα επεισόδια έχασα; γυρίσαμε στην εποχή του χαλκού;
δὸς αὐτοῖς, Κύριε, κατὰ τὰ ἔργα αὐτῶν ... κατὰ τὰ ἔργα τῶν χειρῶν αὐτῶν δὸς αὐτοῖς, ἀπόδος τὸ ἀνταπόδομα αὐτῶν αὐτοῖς
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 3 Απαντήσεις
- 610 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Annibas
-
- 1 Απαντήσεις