!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Tον σκότωσαν επειδή ανέβηκε τελευταία στιγμή στο πλοίο

Κοινωνικά θέματα και προβληματισμοί
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Άβαταρ μέλους
Χαοτικός
Phorum.gr user: Χαοτικός

Re: Tον σκότωσαν επειδή ανέβηκε τελευταία στιγμή στο πλοίο

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Χαοτικός »

Κουραστήκανε να μιλάνε για τους θύτες, επεξεργάστηκαν στον ψυχισμό τους ότι οι θύτες έχουν όλα τα σκατά του κόσμου - ΔΗΛΑΔΗ όσα μπορούν να ξεχωριστούν από δικά τους χαρακτηριστικά όπως ο λακεδισμός στην εργοδοσία και στις εξουσίες - και αφού έκαναν την τελετουργία αυτή ξορκίσματος της βαρβαρότητας από τον χαρακτήρα τους, ανακάμπτουν και κοιτάνε τώρα να φυλάξουν τα ιερά αφεντικά τους. Αυτό είναι η μικροαστική γλίτσα, αυτό είναι η δεξιά.
Σαν σκουπίδια τυχαία χυμένα ο πιο όμορφος κόσμος.
Άβαταρ μέλους
Χαοτικός

ΟΥΤΙΣ έγραψε: 09 Σεπ 2023, 17:05
Χαοτικός έγραψε: 09 Σεπ 2023, 17:01 Δηλαδή απλά αυτή η δολοφονία έχει κοινωνικές προεκτάσεις. πράγμα που το iq σας μια και αναφέρθηκε δεν μπορεί να τις συλλάβει. Δεν είναι κακό να παραμένετε στη γλίτσικη κατάσταση του μυαλού σας. Αλλά να βγάζετε και γλώσσα είναι κάπως.
Μια χαρά αντιλαμβάνονται τις κοινωνικές προεκτάσεις, αλλά, αν τις παραδεχτούν, τότε θα πρέπει να παραδεχτούν και τις μεγάλες κοινωνικές αδικίες, πράγμα που θα τους καταστρέψει το αφήγημα.
Αυτό ακριβώς.
Άβαταρ μέλους
Unique

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Unique »

Πτολεμαίος έγραψε: 09 Σεπ 2023, 17:07
Χαοτικός έγραψε: 09 Σεπ 2023, 16:56
Πτολεμαίος έγραψε: 09 Σεπ 2023, 16:53

Δεν σε κρατάει κάνεις με το κουμπουρι.
Υπάρχουν και τα Άσυλα.
Ακριβώς έτσι φέρεσαι. Σαν ασυλοποιημένος. Γιατί ζεις σε άσυλο στον φανταστικό σου κόσμο. Γιατί αυτό νιώθετε όσοι λέτε τις ίδιες μαλακίες.
Ναι ναι, ο δικός μου κόσμος, που έχω έρθει στη ζωή μου σε επαφή με εκατομμύρια άτομα κάθε ηλικιας/εθνικοτητας/χρωματος/νοημοσυνης/φυλής/επαγγελματος, είναι ο φανταστικός.
Οι κομμουνιστικες σας αμπελοφιλοσοφιες του καναπεως είναι η πραγματικότητα.
Oh well.
Μην το παλευεις. Δε βγάζεις ακρή. Ο τύπος πριν απο μέρες ισχυριζόνταν οτι οι φωτιές στον 'Έβρο ήταν αδύνατο να μπούν απο τους εισβολείς αλαχμπαράκηδες γιατί "ηταν κουρασμένοι". Μιλάς με ονειροπαρμένο.
Κάθε λαός έχει τους ηγέτες που του αξίζουν. Οι πολίτες δεν θέλουν εξάλειψη της διαφθοράς, θέλουν περισσότερες ευκαιρίες να συμμετέχουν σ΄ αυτή. Δεν θέλουν ευνομία, θέλουν ανοχή της δικής τους ανομίας.

Θάνος Τζήμερος.
Άβαταρ μέλους
Χαοτικός

Πτολεμαίος έγραψε: 09 Σεπ 2023, 17:07
Χαοτικός έγραψε: 09 Σεπ 2023, 16:56
Πτολεμαίος έγραψε: 09 Σεπ 2023, 16:53

Δεν σε κρατάει κάνεις με το κουμπουρι.
Υπάρχουν και τα Άσυλα.
Ακριβώς έτσι φέρεσαι. Σαν ασυλοποιημένος. Γιατί ζεις σε άσυλο στον φανταστικό σου κόσμο. Γιατί αυτό νιώθετε όσοι λέτε τις ίδιες μαλακίες.
Ναι ναι, ο δικός μου κόσμος, που έχω έρθει στη ζωή μου σε επαφή με εκατομμύρια άτομα κάθε ηλικιας/εθνικοτητας/χρωματος/νοημοσυνης/φυλής/επαγγελματος, είναι ο φανταστικός.
Οι κομμουνιστικες σας αμπελοφιλοσοφιες του καναπεως είναι η πραγματικότητα.
Oh well.
Που να μην ερχόσουν σε επαφή με κόσμο κιόλας! Εκτός αν μάθαινες κάτι παλιά και τώρα γερνάς. Όλα παίζουν.
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ »

ΟΥΤΙΣ έγραψε: 09 Σεπ 2023, 17:05
Χαοτικός έγραψε: 09 Σεπ 2023, 17:01 Δηλαδή απλά αυτή η δολοφονία έχει κοινωνικές προεκτάσεις. πράγμα που το iq σας μια και αναφέρθηκε δεν μπορεί να τις συλλάβει. Δεν είναι κακό να παραμένετε στη γλίτσικη κατάσταση του μυαλού σας. Αλλά να βγάζετε και γλώσσα είναι κάπως.
Μια χαρά αντιλαμβάνονται τις κοινωνικές προεκτάσεις, αλλά, αν τις παραδεχτούν, τότε θα πρέπει να παραδεχτούν και τις μεγάλες κοινωνικές αδικίες, πράγμα που θα τους καταστρέψει το αφήγημα.
Η κοινωνική προέκταση σ' αυτό που έγραψε πριν ο πατησιώτης, ποια είναι;
Πριν μερικές μέρες ένας ντελιβεράς σκότωσε ένα περαστικό επειδή του έκανε παρατήρηση να μην ανεβαίνει με το μηχανάκι στο πεζοδρόμιο που περπατούσε ο ίδιος.Είδες εσύ καμμιά διαμαρτυρία;είδες να το παίζουν τα κανάλια;είδες να κάνουν δηλώσεις οι πολιτικοί;είδες να πηγαίνουν άγνωστοι στην κηδεία του;
Ο κανόνας είναι ότι όταν το θύμα δεν προσφέρει ευρύ πεδίο για ταξικές/κομματικές αντιπαραθέσεις κλπ είναι αδιάφορο τελικώς τόσο για τα μμε όσο και για την κοινωνία.

Ούτε μία διαδήλωση της προκοπής δεν μπορεί να γίνει.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
Χαοτικός

Unique έγραψε: 09 Σεπ 2023, 17:12
Ατάκα από το έργο "Ο καραγκιόζης δεξιός."

Έχω κάνει και αναφορά στη δημοσίευση για το ψέμα. Μόνο με ψέματα τη βγάζετε,
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Χαοτικός την 09 Σεπ 2023, 17:19, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
Saturn
Phorum.gr user: Saturn

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Saturn »

ΓΑΛΗ έγραψε: 09 Σεπ 2023, 17:02

Η Λάτση, σαφέστατα επιχειρεί μια πολιτικαλικορεκτίστικη αποστασιοποίηση εκ του μακρόθεν για να διαφυλάξει το κύρος των εφοπλιστικών εταιριών και όχι γιατί την έπιασε ο πόνος για την ταξική αδικία.

Και πραγματικά, είναι κωμικοτραγικός ο "στρουθοκαμηλισμός"* όσων δεν παραδέχονται ότι αυτά τα σκηνικά είναι απολύτως αποδεκτά στην καθημερινότητα όλων, αν δεν υπάρξει στο πλαίσιο θάνατος, που πέφτουν πάνω του οι προβολείς.

*Το βάζω σε εισαγωγικά γιατί η συνήθης έννοια του όρου (βλέπω ό,τι θέλω να δω) είναι ένας αστικός μύθος.

Λάθος κάνεις στην βλακώδη απολυτότητά σου, αν επιχειρεί αποστασιοποίηση, το κάνει μάλλον και κατα κύριο λόγο γιατί νοιώθει ίσως μέσα της μια πρακτικού τύπου σύγκρουση για το ποιά είναι απο καταγωγή και ποιά θέλει να είναι στην προσωπική της ζωή (μη ξεχνάς οτι είναι κόρη ΚΑΙ του Κούρκουλου), αυτό έχω καταλάβει εγώ από κάποια πράγματα που έχω διαβάσει για τις επιλογές της κατα καιρούς, χωρίς να βλέπω την ίδια αναγκαστικά με μορφή αγγέλου με φτεράκια, για κανέναν μας δεν το κάνω.
Δεν καταλαβαίνω όμως, αποκλείεται μια νεαρή κοπέλα, λίγο πιο εναλλακτική από τους υπόλοιπους της σειράς της, αποκλείεται να ένοιωσε φρίκη για το γεγονός και να θέλησε να δηλώσει τα αυτονόητα, ΑΞΙΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΡΟΣ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ;

Και προφανώς με αυτό που λες, από μόνη σου βάζεις το ταξικό πρόσημο μπροστά μπροστά, γιατί να θέλει άραγε μια γόνος εφοπλιστών να διαφυλάξει την κάστα της μπροστά σε αυτό το περιστατικό;

Τα απολύτως αποδεκτά στην καθημερινή ζωή, είναι δικές σου πίπες που κατεβάζεις από ένα σεταρισμένο έτοιμο φορματ που έχεις στον εγκέφαλό σου όταν απαντάς σε ποστ. Δεν δικαιολογείται αλλιώς.

Το ίδιο και για τον Πτολεμαίο, δεν νομίζω οτι έχω άλλο χρόνο να χαραμίσω απαντώντας σε αυτά.
δὸς αὐτοῖς, Κύριε, κατὰ τὰ ἔργα αὐτῶν ... κατὰ τὰ ἔργα τῶν χειρῶν αὐτῶν δὸς αὐτοῖς, ἀπόδος τὸ ἀνταπόδομα αὐτῶν αὐτοῖς
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Χαοτικός έγραψε: 09 Σεπ 2023, 17:11 Κουραστήκανε να μιλάνε για τους θύτες, επεξεργάστηκαν στον ψυχισμό τους ότι οι θύτες έχουν όλα τα σκατά του κόσμου - ΔΗΛΑΔΗ όσα μπορούν να ξεχωριστούν από δικά τους χαρακτηριστικά όπως ο λακεδισμός στην εργοδοσία και στις εξουσίες - και αφού έκαναν την τελετουργία αυτή ξορκίσματος της βαρβαρότητας από τον χαρακτήρα τους, ανακάμπτουν και κοιτάνε τώρα να φυλάξουν τα ιερά αφεντικά τους. Αυτό είναι η μικροαστική γλίτσα, αυτό είναι η δεξιά.
Σ' έπιασε πάλι το αντικειμενικό σου... :e045:

Συνέχισε έτσι.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
Χαοτικός

Στην Αντικειμενικότητα που βλέπω ναι με πιάνει το αντικειμενικό μου :g030:
Άβαταρ μέλους
Lugozzi

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Lugozzi »

πατησιωτης έγραψε: 09 Σεπ 2023, 15:58
Χαοτικός έγραψε: 09 Σεπ 2023, 12:41
panos291 έγραψε: 09 Σεπ 2023, 08:20
Οχι ουτε εμενα, ουτε εσενα, ουτε πολλων αλλων. Αλλα μιλαμε για μια αρρωστη νοοτροπια πολυ διαδεδομένη στη χωρα. Μπες σε ολα τα σαιτς που εχουν σχολια, στο φβ κλπ να δεις τον οχλο που θελει να πεσουν κεφαλια ετσι αδιακριτα.
Και φυσικα βρισκοντας μια 10ρια υπεύθυνους και "υπευθυνους", ξεφορτωνονται οι πολιτικοι τις ευθύνες τους. Αυτοι δεν φταινε ποτε. (Εντάξει, καμια φορά φταινε, αλλα λιγο).
Εγώ το βλέπω αυτό που λες και το ξέρω καλά. Αν έτυχε να δεις το έχω εξηγήσει σύμφωνα με το δικό μου σκεπτικό βέβαια, όχι ότι είμαι ο φορέας της απόλυτης αλήθειας. Απλα παρατήρησα όπως κι εσύ τις αντιδράσεις του κόσμου. Όλοι, αν συμβεί κάποιο έγκλημα θα ταυτιστούν με το θύμα και ποτέ με τον θύτη. Και το θύμα και ο θύτης έχουν χαρακτηριστικά που έχουμε κι εμείς τώρα. Κάποια τα νιώθουμε ως ένοχα. ως κάποια αδυναμία μας. Κάποια ως ευγενικά και καλά και τα έχουμε σαν φυλαχτό. Προκειμένου να τα προστατέψουμε κι άλλο, βάζουμε τον θύτη απέναντι και εκτός από την πράξη του που είναι δουλειά της Δικαιοσύνης το τι θα κάνει με αυτόν, του φορτώνουμε ότι άλλο μπορούμε ώστε να το αποτινάξουμε από πάνω μας (αν το είχαμε λίγο).

Δεν ισχύει αυτό.Τα εγκλήματα της εργατικής τάξης προσπαθούν να περνούν απαρατήρητα επειδή εδώ και λίγο καιρό έχει αρχίσει η κοινωνικοπολιτική εκμετάλλευση ποινικών υποθέσεων.Δεν θα μείνουν όμως τα κόλπα τους αναπάντητα.
Πριν μερικές μέρες ένας ντελιβεράς σκότωσε ένα περαστικό επειδή του έκανε παρατήρηση να μην ανεβαίνει με το μηχανάκι στο πεζοδρόμιο που περπατούσε ο ίδιος.Είδες εσύ καμμιά διαμαρτυρία;είδες να το παίζουν τα κανάλια;είδες να κάνουν δηλώσεις οι πολιτικοί;είδες να πηγαίνουν άγνωστοι στην κηδεία του;
Η απάντηση είναι όχι επειδή ο ντελιβεράς ήταν "εργάτης" και επί πλέον επειδή η παρατήρηση του περαστικού που έγινε αιτία της δολοφονίας του ήταν προς την κατεύθυνση του νόμου και της τάξης και όχι της ανομίας.
Ξέρω σε ποιά χώρα βρίσκομαι και ξέρω και γιατί χρεωκόπησε.Θα επαναλάβω λοιπόν ότι για τη δολοφονία του Αντώνη ΔΕΝ ευθύνεται το κεφάλαιο και η πλοιοκτητική εταιρία.Ευθύνονται τα μέλη του πληρώματος που την έκαναν και κανείς άλλος.Ο ηλίθιος Βαρβιτσιώτης που προσπάθησε να μειώσει τις ευθύνες τους δεν πήγε να καλύψει καμμιά εταιρία αλλά ψήφους έψαχνε όπως και ο πιο ξεκάθαρος "αγωνιστής" υποψηφίος περιφερειάρχης Αττικής του σύριζα Ιωακειμίδης που είπε τα ίδια.Είτε το θέλουν είτε όχι οι δοκησίσοφοι αγωνιστές κάθε άτομο που είναι μισθωτός ανεξάρτητα από τη θέση του με βάση τις δικές τους θεωρίες ανήκει στην ευρύτερη εργατική τάξη.Ακόμη και τους υψηλόμισθους τους κατατάσσουν στην "εργατική αριστοκρατία" - εδώ ο όρος αριστοκρατία χρησιμοποιείται για να συκοφαντήσει όσους μισθωτούς δεν ψηφίζουν τα κόμματά τους αλλά και έτσι εκεί τους κατατάσσουν.Κεφάλαιο πάντως το πλήρωμα δεν ήταν και επομένως η απεργία της ΠΝΟ για το έγκλημα είναι τραγέλαφος.
:goodpost:
FIGHT! FIGHT! FIGHT!
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Saturn έγραψε: 09 Σεπ 2023, 17:15
ΓΑΛΗ έγραψε: 09 Σεπ 2023, 17:02

Η Λάτση, σαφέστατα επιχειρεί μια πολιτικαλικορεκτίστικη αποστασιοποίηση εκ του μακρόθεν για να διαφυλάξει το κύρος των εφοπλιστικών εταιριών και όχι γιατί την έπιασε ο πόνος για την ταξική αδικία.

Και πραγματικά, είναι κωμικοτραγικός ο "στρουθοκαμηλισμός"* όσων δεν παραδέχονται ότι αυτά τα σκηνικά είναι απολύτως αποδεκτά στην καθημερινότητα όλων, αν δεν υπάρξει στο πλαίσιο θάνατος, που πέφτουν πάνω του οι προβολείς.

*Το βάζω σε εισαγωγικά γιατί η συνήθης έννοια του όρου (βλέπω ό,τι θέλω να δω) είναι ένας αστικός μύθος.

Λάθος κάνεις στην βλακώδη απολυτότητά σου, αν επιχειρεί αποστασιοποίηση, το κάνει μάλλον και κατα κύριο λόγο γιατί νοιώθει ίσως μέσα της μια πρακτικού τύπου σύγκρουση για το ποιά είναι απο καταγωγή και ποιά θέλει να είναι στην προσωπική της ζωή (μη ξεχνάς οτι είναι κόρη ΚΑΙ του Κούρκουλου), αυτό έχω καταλάβει εγώ από κάποια πράγματα που έχω διαβάσει για τις επιλογές της κατα καιρούς, χωρίς να βλέπω την ίδια αναγκαστικά με μορφή αγγέλου με φτεράκια, για κανέναν μας δεν το κάνω.
Δεν καταλαβαίνω όμως, αποκλείεται μια νεαρή κοπέλα, λίγο πιο εναλλακτική από τους υπόλοιπους της σειράς της, αποκλείεται να ένοιωσε φρίκη για το γεγονός και να θέλησε να δηλώσει τα αυτονόητα, ΑΞΙΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΡΟΣ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ;

Και προφανώς με αυτό που λες, από μόνη σου βάζεις το ταξικό πρόσημο μπροστά μπροστά, γιατί να θέλει άραγε μια γόνος εφοπλιστών να διαφυλάξει την κάστα της μπροστά σε αυτό το περιστατικό;

Τα απολύτως αποδεκτά στην καθημερινή ζωή, είναι δικές σου πίπες που κατεβάζεις από ένα σεταρισμένο έτοιμο φορματ που έχεις στον εγκέφαλό σου όταν απαντάς σε ποστ. Δεν δικαιολογείται αλλιώς.

Το ίδιο και για τον Πτολεμαίο, δεν νομίζω οτι έχω άλλο χρόνο να χαραμίσω απαντώντας σε αυτά.
Όντως, δεν χρειάζεσαι να χαραμίσεις περισσότερο χρόνο, έχεις γίνει απόλυτα κατανοητός και από τις προηγούμενες σου λακωνικές προσεγγίσεις.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Χαοτικός έγραψε: 09 Σεπ 2023, 17:31 Στην Αντικειμενικότητα που βλέπω ναι με πιάνει το αντικειμενικό μου :g030:
Και το διδακτικό σου επίσης. :)

Συνέχισε έτσι και καλή τύχη.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
Χαοτικός

ΓΑΛΗ έγραψε: 09 Σεπ 2023, 18:01
Χαοτικός έγραψε: 09 Σεπ 2023, 17:31 Στην Αντικειμενικότητα που βλέπω ναι με πιάνει το αντικειμενικό μου :g030:

Δεν μου έχει χρειαστεί ν' αλλάξω μέχρι σήμερα.Το διδακτικό μου το θεωρώ χρέος. Η αχρηστίλα στην κουβέντα τώρα... είναι θέμα που το φέρνω σε κάθε νήμα.
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Χαοτικός έγραψε: 09 Σεπ 2023, 18:51
ΓΑΛΗ έγραψε: 09 Σεπ 2023, 18:01

Δεν μου έχει χρειαστεί ν' αλλάξω μέχρι σήμερα.Το διδακτικό μου το θεωρώ χρέος. Η αχρηστίλα στην κουβέντα τώρα... είναι θέμα που το φέρνω σε κάθε νήμα.
Ναι, έχει γίνει αντιληπτό, τόσο για την αχρηστίλα όσο και τους δικαιολογημένους ή μη χαρακτηρισμούς.

Οπότε, συνέχισε το χρέος σου, κανένα πρόβλημα. :)
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
Χαοτικός

Δεν χαρακτήρισα κανέναν, πλην χαριτολογιών όπως χαρχάλιαγκα και κεφτέ. Κι αυτά σε χρήστες που έτσι κι αλλιώς πειραζόμαστε.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Κοινωνικά θέματα”