EKPLIKTIKOS έγραψε: 03 Σεπ 2023, 22:00
Otto Weininger έγραψε: 03 Σεπ 2023, 21:55
EKPLIKTIKOS έγραψε: 03 Σεπ 2023, 21:49
Εγώ σπούδασα στο πολυτεχνείο, δεν το λες κ ό,τι κάτσει. Οι γονείς μου πλήρωναν τόσα χρόνια ενοίκια κ θα μπορούσα πχ να έχω χωθει σε ημιπαρανομες δουλειές όπως αρκετοί (πχ να σπρώχνω ναρκωτικά) κ θα με κυνηγούσαν τα μουνακια που θα κερναγα μπελβεντερε κ κοκα ή εστω να έχω ξεκινήσει καριέρα από τα 18 μου κ τώρα να εχω 20 χρόνια ένσημα κ περισσότερα φράγκα.
Όλες οι σχολές είναι "Ο,τι κάτσει" αν δεν πας συνειδητά έχοντας αποφασίσει ότι
θέλω να σπουδάσω αυτό.
Επίσης κανείς δεν σου απαγορεύει να κάνεις κάτι άλλο στην πορεία και να μην βολευτείς με την πρώτη δουλειά που σου έκατσε.
Επίσης αν η καριέρα που ήθελες να κάνεις είναι βαποράκι, ποτέ δεν είναι αργά ούτε εμπόδισαν κανένα οι σπουδές του να γίνει βαποράκι όντας φοιτητής.
Επίσης λες μαλακιες.
Κοίτα σε καταλαβαίνω. Εννοώ καταλαβαίνω ότι δεν υπάρχει περίπτωση να καταλάβεις.
Εσυ ήσουν από πλούσια οικογένεια, προφανώς είχες στρωμένη δουλειά κ σε έστειλαν εξωτερικό να σπουδάσεις κ μπράβο σου. Κ εμενα το ιδιο θα εκαναν αν μπορούσαν. Αλλά χωρίς παρεξήγηση δεν μπορείς να καταλάβεις εμένα που είμαι παιδί λαϊκό. Η κοινωνική κινητικότητα είναι μια απάτη. Εγώ σπούδαζα τόσα χρόνια κ πάλι ο γείτονας βγάζει περισσότερα γιατί είχε λεφτά ο μπαμπακας. Ο μόνος τρόπος είναι να σπρώχνεις ή να κλωτσας κάνα τόπι αλλά το δεύτερο θέλει κ ταλέντο. Έπαιζα κ μπάλα σε ομάδα στη β' Πειραιά ερασιτεχνικό αλλά δε νομίζω ότι είχα ιδιαίτερο ταλεντο
Αν δεν σε καταλάβω εγω, που μεγάλωσα ως πιτσιρικάς σε Μανιάτικα, Ταμπουρια κλπ ποιος θα σε καταλάβει;
Σε ποιον νομίζεις ότι απευθύνεσαι, σε κανέναν που μετά το κολλέγιο πήγαινε στο Εκάλη Club να πιει Bacardi Breezer ;
Ή νομίζεις ότι ήμουν ο πρίγκιπας του Πειραιά; Σε ιδιωτικό σχολείο ήμουν βέβαια από το νήπιο έως το Λύκειο (το ίδιο σχολείο) και οι συμμαθητές και φίλοι μου ήταν απο διαφορά στρώματα (γονείς γιατροί, έμποροι, δημόσιοι υπάλληλοι, λογιστές, ελεύθεροι επαγγελματίες, ναυτικοί κλπ).
Επίσης σπούδασα στην Ιταλία, όχι στο Yale. Αν εξαιρέσεις Ρώμη, Μιλάνο, Bologna, Φλωρεντία που στο κέντρο τους έχουν πανάκριβα σπίτια, οι άλλες πόλεις δεν έχουν διαφορά με το να πήγαινε να σπουδάσει ένας Αθηναίος σε Πάτρα, Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα κλπ.
Το μόνο ότι πλήρωνες 2.500 το χρόνο στο Πανεπιστήμιο αλλά και αυτά μπορούσες να τα γλιτώσεις με έκπτωση ή και εντελώς (και να σε πληρώνουν κιόλας).
Στην Τεργέστη είχα φίλους που δούλευαν για να τα βγάλουν πέρα.
Αντιλαμβάνομαι ότι πρέπει να έχεις καθοδήγηση αλλά και θέληση ώστε να σπουδάσεις αυτό που θες, αλλά μέχρι εκεί.
Τώρα τα υπόλοιπα που λες, αν κυνηγάς μόνο το χρήμα ναι οι σπουδές δεν είναι απαραίτητες, αλλά ακόμα και έτσι οι σωστές σπουδές θα σου δώσουν παραπάνω χρήμα.
Εσύ δεν το κυνηγησες για τον Α ή Β λογο.
Τελειώνεις Πολυτεχνείο:
Δουλεύεις στο δημόσιο.
Δουλεύεις σε εταιρία με 900 ευρώ.
Δουλεύεις σε εταιρία με 2000 ευρώ
Δουλεύεις ως ελεύθερος επαγγελματίας με 0 έως sky is the limit
Δουλεύεις στο Ντουμπάι για αρπαχτές καλές.
Δουλεύεις στις ΗΠΑ για salary 6ψηφιο.
Και πάει λέγοντας.
Δε σου φταίνε οι σπουδές αλλά το ότι πίστεψες πως τα λεφτά έρχονται επειδή
απλά δουλειά και μισθός