Υποθέσεις εγκλημάτων και περιστατικά ποινικής φύσης (σοβαρά), όπως δολοφονίες, απαγωγές, υπεξαιρέσεις, ληστείες κ.ά., στην ελληνική κοινωνία.
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Blackdog έγραψε: 31 Αύγ 2023, 17:46
Θα ελεγα ειναι πολυ τυχαιο το αποτελεσμα αλλα δεν αλλαζει το γεγονος οτι και τα δυο παιδια διαμορφωσαν χαρακτηρα αναλογα με το πως εσωτερικευσαν την προσωπηκοτητα του πατερα τους. Κατα βασιν ομως ενω δεν εχουν ιδιαιτερες διαφορες στο τι ειναι, διαφερουν στον τροπο που το διαχειριζονται.
Ακριβώς. Για κάποιους η χ προσωπικότητα του γονιού, λειτουργεί ως ένα φυσιολογικό (θετικό) πρότυπο που αναπαράγουν και για κάποιους άλλους ως ένα αρνητικό πρότυπο που θέλουν να καταρρίψουν.
Η πρώτη περίπτωση, είναι κατανοητή. Το βασικό πρόβλημα υπάρχει στη δεύτερη περίπτωση όπου λόγω αντίδρασης στην αρνητική αυταρχική φιγούρα των γονιών, προκύπτει ένα "αντιαυταρχικό" αλλά επίσης λάθος μοντέλο, που δημιουργεί στα παιδιά αυταρχικές τάσεις... γιατί έτσι.
Και αυτό είναι το κυρίως πρόβλημα της ελληνικής κοινωνίας. Η απότομη μετάβαση από το ένα άκρο στο άλλο.
To πιο εντυπωσιακο κατα την γνωμη μου ειναι το πως η αντιδραστικη αποψη για την οικογενεια, φοριεται κατα την εφηβεια στον υπολοιπο κοσμο.
Για παραδειγμα αν ενας νιωσει φτωχος και αδικημενος στο οικογενειακο του περιβαλλον, ειναι πολυ πιθανο να πιστεψει (ασυνειδητα) οτι ολοι ειναι ετσι και θα "πολεμησει την φτωχεια και αδικια στην κοινωνια". Ακομα και αν οι υπολοιποι δεν του το ζητησαν
Ουσιαστικα την αναγκη για επιδιορθωση που δεν μπορει να την απαιτησει απ την οικογενεια, θα την προβαλει στον ευρυτερο πληθυσμο και θα την διεκδικησει εκει.
Φυσικα οπως τα καταφερε την πρωτη φορα, ετσι θα τα καταφερει και την δευτερη.
Μα το θέμα είναι ότι το μπολντ, δεν αφορά μόνον στις οικονομικές επιδιορθώσεις. Είναι τέρμα αταξικό.
Δεν ξέρω ούτε έναν κοινωνικό επαναστάτη (ανήλικο ή ενήλικο) που να έριξε μολότωφ, να έκαψε αυτοκίνητο ή να έκανε γκράφιτι στο σπίτι της φασιστικής ή κυρπαντελίδικης οικογένειας του.
Ναι, κάπως έτσι το λέγατε. Και τώρα θυμίζετε προβληματιζμένες μανούλες και καρδούλες του φέισμπουκ, που γλείφουν το ίδιο κουταλάκι.
Τίποτα παραπάνω.
Οι μανούλες αυτές είναι γιατρίνες, φουρνάρισσες, ταξιτζούδες που τις έχεις χρειαστεί και σε έχουν χρειαστεί ή τα παιδιά τους είναι χρειάζονται τα παιδιά σου. Δεν θιυμάμαι καμία θρησκεία που να λέει νταραβερίσου με άριστους και φτύνε την πλέμπα.
Το φέησμπουκ έχει καρδούλες και υπάρχει από τον πολιτισμούλη σου Δεν σου αρέσει ο πολιτισμούλης σου; Θες να τον αλλάξεις; Έκανες κάτι;
Χαοτικός έγραψε: 31 Αύγ 2023, 17:17
Επειδή δεν καταλαβαίνεις και πολύ, "Καταγγελία" είναι και να κατακρίνεις απλά κάποιο ποστ. Δεν χρειάζεται να προστατεύεται ο ακριβής ορισμός. Μάθε να καταλαβαίνεις από τη ροή και συμφραζόμενα.
Απλά τα πράγματα. Σου προσάπτω ότι με τον συγκεκριμένο τα βρίσκετε όταν βρίζετε αριστερούς χρήστες ή οποιονδήποτε καταγγέλει αδικίες από την εξουσία. προκειμένου να μην κάνεις κι άλλες αντιπάθειες κάνεις μόκο. Τέλος.
Αυτό ακριβώς εννοώ ως εξουσιαστική εμμονική ιδιαιτερότητα των... αντιαυταρχικών τυπακίων.
Το ότι μπορεί να θέτουν ερωτήματα για πολυπλοκότητες, ψυχοσυνθέσεις, περιπλανήσεις στην έρημο των υποθέσεων, ενσυναίσθηση και λοιπά μπλαμπλά για να ενεργοποιήσουν το αϊκιού των χαζούληδων, σε συνδυασμό με την πεποίθηση τους ότι όταν αυτοί γράφουν "τέλος", συγκλονίζεται το σύμπαν.
Τελεία.
Γιατί; Γιατί έτσι.
Μ' αυτά τα μυαλά, ούτε ως λιγότερο επιβλητικά σημεία στίξης δεν μετράτε, χαρούλες μου.
Δεν το χρησιμοποιώ το Τέλος. Μόνο σατιρικά για να παραστήσω κάτι που μου τη δίνει όταν το βλέπω. Αλλά δεν είναι η λέξη. Είναι ολόκληρος χαρακτήρας που πάει πακέτο μαζί με άλλα παρεμφερή
Χαοτικός έγραψε: 31 Αύγ 2023, 17:17
Επειδή δεν καταλαβαίνεις και πολύ, "Καταγγελία" είναι και να κατακρίνεις απλά κάποιο ποστ. Δεν χρειάζεται να προστατεύεται ο ακριβής ορισμός. Μάθε να καταλαβαίνεις από τη ροή και συμφραζόμενα.
Απλά τα πράγματα. Σου προσάπτω ότι με τον συγκεκριμένο τα βρίσκετε όταν βρίζετε αριστερούς χρήστες ή οποιονδήποτε καταγγέλει αδικίες από την εξουσία. προκειμένου να μην κάνεις κι άλλες αντιπάθειες κάνεις μόκο. Τέλος.
Αυτό ακριβώς εννοώ ως εξουσιαστική εμμονική ιδιαιτερότητα των... αντιαυταρχικών τυπακίων.
Το ότι μπορεί να θέτουν ερωτήματα για πολυπλοκότητες, ψυχοσυνθέσεις, περιπλανήσεις στην έρημο των υποθέσεων, ενσυναίσθηση και λοιπά μπλαμπλά για να ενεργοποιήσουν το αϊκιού των χαζούληδων, σε συνδυασμό με την πεποίθηση τους ότι όταν αυτοί γράφουν "τέλος", συγκλονίζεται το σύμπαν.
Τελεία.
Γιατί; Γιατί έτσι.
Μ' αυτά τα μυαλά, ούτε ως λιγότερο επιβλητικά σημεία στίξης δεν μετράτε, χαρούλες μου.
Δεν το χρησιμοποιώ το Τέλος. Μόνο σατιρικά για να παραστήσω κάτι που μου τη δίνει όταν το βλέπω. Αλλά δεν είναι η λέξη. Είναι ολόκληρος χαρακτήρας που πάει πακέτο μαζί με άλλα παρεμφερή
Αν στη δίνει κάτι που κάνει κάποιος, πρέπει να το δουλέψεις περισσότερο βρε. Να προσεγγίσεις με ενσυναίσθηση το πράγμα. Να προβληματιστείς πόσο φταίει η οικογένεια, τα γονίδια, η κακούργα κενωνία. Όχι να το ρίχνεις κατ' ευθείαν στη σάτιρα και την ειρωνία...
Τελεία.
Γιατί; Γιατί έτσι.
Αν στη δίνει κάτι που κάνει κάποιος, πρέπει να το δουλέψεις περισσότερο βρε. Να προσεγγίσεις με ενσυναίσθηση το πράγμα. Να προβληματιστείς πόσο φταίει η οικογένεια, τα γονίδια, η κακούργα κενωνία. Όχι να το ρίχνεις κατ' ευθείαν στη σάτιρα και την ειρωνία...
Χαμμμ. Λες ε; Σωστό το βρίσκω. Θα το κοιτάξω.
Πρόσεξε μη σου ξεφύγει κάποια τελεία από τα τυφλά σημεία των προσεγγίσεων σου.
Χαμμμ. Λες ε; Σωστό το βρίσκω. Θα το κοιτάξω.
Πρόσεξε μη σου ξεφύγει κάποια τελεία από τα τυφλά σημεία των προσεγγίσεων σου.
Καλά το θέμα το άνοιξα κι όπου πάει. Τι να κάνουμε; Δεν νιώθω ότι είμαστε κάποια επιτροπή που θα πα´ρει αποφάσεις.
Ό,τι συμπεράσματα βγουν.
Για να σου λυθρί κι απορία, δεν είπα εγώ ότι είναι θέμα γονιδίων ο εγκληματίας ή η εγκληματική συμπεριφορά. Είπα ¨όσο για τα γονίδια που λέτε, ότι παίζουν ρόλο.....
Καλά το θέμα το άνοιξα κι όπου πάει. Τι να κάνουμε; Δεν νιώθω ότι είμαστε κάποια επιτροπή που θα πα´ρει αποφάσεις.
Ό,τι συμπεράσματα βγουν.
Για να σου λυθρί κι απορία, δεν είπα εγώ ότι είναι θέμα γονιδίων ο εγκληματίας ή η εγκληματική συμπεριφορά. Είπα ¨όσο για τα γονίδια που λέτε, ότι παίζουν ρόλο.....
Αργά θυμήθηκες την επεξήγηση για τα γονίδια.
Αντιθέτως, εστίασες στο να μου κάνεις παρατηρήσεις και να ζητάς επεξηγήσεις, παρά την προσπάθεια μου να εστιάσω στο θέμα, από την τρίτη σελίδα του θέματος.
Οπότε, άσε τα ετεροχρονισμένα τσαλίμια δάσκαλε που δίδασκες δημιουργικότητα και άντε να δώσεις οδηγίες ή να βάλεις διαγώνισμα σε άλλα μαθητούδια.
Bazoomba έγραψε: 31 Αύγ 2023, 17:58
Δεν ξερω αν μπορω εκ των προτερων να ορισω την αιτια της δημιουργιας ενος εγκληματια, αυτο λεω εγω. Ο αδερφος του Τεντ Μπαντυ ειναι μουσικος και ζωγραφος και ζει μεχρι και σημερα μια ησυχη ζωουλα. Ο ιδιος ελεγε οτι ο μεγαλος του αδερφος ηταν προτυπο για αυτον οσο ηταν παιδια και οτι πηγαιναν μαζι εκδρομες κλπ κλπ.
Εμεις εδω στη πολιτισμενη δυση ακουμε για βιασμο και ξεψαχνιζουμε το γενεαλογικο δεντρο του δραστη ψαχνοντας εαν η πρωτη του δασκαλα, η κυρια Δεσποινα του εδωσε ρολο καλικατζαρου ή δεντρου στη σχολικη παρασταση, ενω στις νησους Τομπριαντ η πραξη του βιασμου (απο γυναικες σε ανδρες) εχει τελετουργικο χαρακτηρα. Τι να ψαξεις και τι να βρεις;
Όταν δεν ασχολείσαι με τη θεία, είσαι πολύ εύστοχος.
Οπότε, ξεκόλλα.
Πάντα είναι εύστοχος.
Bazoomba, δώσε λίγες περισσότερες πλεροφορίες αν θέλεις για αυτές τις νήσους να δω κάτι για έναν φίλο μου, δεν τον ξέρεις, από το χωριό είναι.