Εγώ πάλι δεν κατάλαβα αν ο σταυρός πετάει ή πτάει. Αλλά δεν γαμείς, έτσι κι αλλιώς δεν κατάλαβα τίποτα. Ο κατασπρός είναι ο ήλιος;hellegennes έγραψε: 01 Σεπ 2023, 01:06Κάτασπρου στην απαγγελία, κατάσπρου στην ανάγνωση. Έχει κάπου έναν λάθος τόνο, στο "δυνατά".ST48410 έγραψε: 01 Σεπ 2023, 00:55 Αλλού διαβάζεις τα σημεία στίξης και τους στίχους κι αλλού όχι.
κάτασπρος ή κατάσπρος τελικά;
Ωραίες οι τριβές με τα ρ
Στην τελευταία στροφή βάζω ένα ελαφρύ ερωτηματικό στο "μικρός" και μια σύντομη παύση πριν την λέξη, αλλά δεν τα σημειώνω στο ποίημα.
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Πόλεμος
Re: Πόλεμος
Lando ή Oscar; Ιδού η απορία... 
- hellegennes
Με το 1944 τουλάχιστον κατάλαβες κάτι;Isildur έγραψε: 01 Σεπ 2023, 11:41 Εγώ πάλι δεν κατάλαβα αν ο σταυρός πετάει ή πτάει. Αλλά δεν γαμείς, έτσι κι αλλιώς δεν κατάλαβα τίποτα. Ο κατασπρός είναι ο ήλιος;
Ναι, ο ήλιος.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
O hell χτίζει τους στοίχους του σπιτιού του
σ' ένα ακρογιάλι μ' έλατα.
Πήγασοι σεργιανίζουν στο βυθό του
δελφίνια σκαρφαλώνουνε στα έλατα.

σ' ένα ακρογιάλι μ' έλατα.
Πήγασοι σεργιανίζουν στο βυθό του
δελφίνια σκαρφαλώνουνε στα έλατα.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Ποιο 1944; Έχασα κάτι; Είχες άλλη ημερομηνία πρώτα; Τι; Μίλα Βύρνα, μίλα!hellegennes έγραψε: 01 Σεπ 2023, 11:51Με το 1944 τουλάχιστον κατάλαβες κάτι;Isildur έγραψε: 01 Σεπ 2023, 11:41 Εγώ πάλι δεν κατάλαβα αν ο σταυρός πετάει ή πτάει. Αλλά δεν γαμείς, έτσι κι αλλιώς δεν κατάλαβα τίποτα. Ο κατασπρός είναι ο ήλιος;
Ναι, ο ήλιος.
- hellegennes
Δες την απάντησή μου στον Στάθη για τον τίτλο του ποιήματος.Isildur έγραψε: 01 Σεπ 2023, 11:59Ποιο 1944; Έχασα κάτι; Είχες άλλη ημερομηνία πρώτα; Τι; Μίλα Βύρνα, μίλα!hellegennes έγραψε: 01 Σεπ 2023, 11:51Με το 1944 τουλάχιστον κατάλαβες κάτι;Isildur έγραψε: 01 Σεπ 2023, 11:41 Εγώ πάλι δεν κατάλαβα αν ο σταυρός πετάει ή πτάει. Αλλά δεν γαμείς, έτσι κι αλλιώς δεν κατάλαβα τίποτα. Ο κατασπρός είναι ο ήλιος;
Ναι, ο ήλιος.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Κοίτα, βρήκα τον ήλιο. Και πολύ μού είναι αυτό, έτσι; Μάλιστα στην αρχή νόμιζα έλεγες κάτι για Χιροσίμες κλπ, αλλά βλέπω πήγες δυτικά κι όχι ανατολικά (εκτός κι αν το έλεγες σε σχέση με ΗΠΑ). Τελικά, ούτε κι αυτό μου κόλλησε. Για τους σταυρούς στην αρχή είπα ότι είναι αεροπλάνα, μετά το μετάνιωσα επειδή είναι μικρά και πικρά, σκέφτηκα κανένα λογοπαίγνιο και τελικά εγκατέλειψα επειδή είχα και δουλειά να κάνω και δεν το έψαξα παραπάνω.hellegennes έγραψε: 01 Σεπ 2023, 14:01Δες την απάντησή μου στον Στάθη για τον τίτλο του ποιήματος.Isildur έγραψε: 01 Σεπ 2023, 11:59Ποιο 1944; Έχασα κάτι; Είχες άλλη ημερομηνία πρώτα; Τι; Μίλα Βύρνα, μίλα!
- hellegennes
Ένας πρίγκιπας, χαμένος στο γαλάζιο. Λογοτεχνία.Isildur έγραψε: 01 Σεπ 2023, 18:50Κοίτα, βρήκα τον ήλιο. Και πολύ μού είναι αυτό, έτσι; Μάλιστα στην αρχή νόμιζα έλεγες κάτι για Χιροσίμες κλπ, αλλά βλέπω πήγες δυτικά κι όχι ανατολικά (εκτός κι αν το έλεγες σε σχέση με ΗΠΑ). Τελικά, ούτε κι αυτό μου κόλλησε. Για τους σταυρούς στην αρχή είπα ότι είναι αεροπλάνα, μετά το μετάνιωσα επειδή είναι μικρά και πικρά, σκέφτηκα κανένα λογοπαίγνιο και τελικά εγκατέλειψα επειδή είχα και δουλειά να κάνω και δεν το έψαξα παραπάνω.hellegennes έγραψε: 01 Σεπ 2023, 14:01Δες την απάντησή μου στον Στάθη για τον τίτλο του ποιήματος.Isildur έγραψε: 01 Σεπ 2023, 11:59
Ποιο 1944; Έχασα κάτι; Είχες άλλη ημερομηνία πρώτα; Τι; Μίλα Βύρνα, μίλα!![]()
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Αυτός ο πρίγκιπας ο μικρός ο μέγας;hellegennes έγραψε: 01 Σεπ 2023, 19:16Ένας πρίγκιπας, χαμένος στο γαλάζιο. Λογοτεχνία.Isildur έγραψε: 01 Σεπ 2023, 18:50Κοίτα, βρήκα τον ήλιο. Και πολύ μού είναι αυτό, έτσι; Μάλιστα στην αρχή νόμιζα έλεγες κάτι για Χιροσίμες κλπ, αλλά βλέπω πήγες δυτικά κι όχι ανατολικά (εκτός κι αν το έλεγες σε σχέση με ΗΠΑ). Τελικά, ούτε κι αυτό μου κόλλησε. Για τους σταυρούς στην αρχή είπα ότι είναι αεροπλάνα, μετά το μετάνιωσα επειδή είναι μικρά και πικρά, σκέφτηκα κανένα λογοπαίγνιο και τελικά εγκατέλειψα επειδή είχα και δουλειά να κάνω και δεν το έψαξα παραπάνω.![]()
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Κόσμος δεν ήταν αυτός;ΓΑΛΗ έγραψε: 01 Σεπ 2023, 19:32Αυτός ο πρίγκιπας ο μικρός ο μέγας;hellegennes έγραψε: 01 Σεπ 2023, 19:16Ένας πρίγκιπας, χαμένος στο γαλάζιο. Λογοτεχνία.Isildur έγραψε: 01 Σεπ 2023, 18:50
Κοίτα, βρήκα τον ήλιο. Και πολύ μού είναι αυτό, έτσι; Μάλιστα στην αρχή νόμιζα έλεγες κάτι για Χιροσίμες κλπ, αλλά βλέπω πήγες δυτικά κι όχι ανατολικά (εκτός κι αν το έλεγες σε σχέση με ΗΠΑ). Τελικά, ούτε κι αυτό μου κόλλησε. Για τους σταυρούς στην αρχή είπα ότι είναι αεροπλάνα, μετά το μετάνιωσα επειδή είναι μικρά και πικρά, σκέφτηκα κανένα λογοπαίγνιο και τελικά εγκατέλειψα επειδή είχα και δουλειά να κάνω και δεν το έψαξα παραπάνω.![]()
Ε, στο διάλο, με έχει καταμπερδέψει ο παπάρας. Δεν ασχολούμαι άλλο, έχω που έχω μόνο 3-4 καλές φλάντσες, μην τις κάψω κι αυτές.
- hellegennes
Μου άρεσαν όλες που συνδέσεις που έκανες, αυτό βέβαια είναι το πιο προφανές. Ακόμη και ένα γκούγκλισμα "πρίγκιπας 1944" το προδίδει.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
δεν ξέρω πως να το πω, ασχολήσου νομίζω ελευθερα.
Α, μάλιστα.hellegennes έγραψε: 01 Σεπ 2023, 19:41Μου άρεσαν όλες που συνδέσεις που έκανες, αυτό βέβαια είναι το πιο προφανές. Ακόμη και ένα γκούγκλισμα "πρίγκιπας 1944" το προδίδει.
Τι λε ρε παιδί... κι εγώ ψάχνω τόση ώρα να βρω κάτι ενδιαφέρον.
Ρε συ, ποίημα έγραψε ο άνθρωπος και όχι επιστημονική διατριβή.
Ναι, μπορεί να είναι ο μικρός πρίγκιπας και το μπαο-μπαο που παραπέμπει σε πυρηνικό μανιτάρι, μπορεί να είναι ο κόσμος ο μικρός ο μέγας, μπορεί ο οποιοσδήποτε συνειρμός.
Ρίξε μια ματιά εδώ για να δεις και τι σημασία έχει η ηχητική απόδοση.
https://diastixo.gr/kritikes/poihsh/642 ... s-o-mikros
Ασχέτως με το τι θέλει να εκφράσει ο hell.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
- hellegennes
Η έμπνευση του ποιήματος είναι "τα παιδιά κάτω στον κάμπο". Ψάξε τώρα να βρεις "Χατζιδάκις 1944" και ξαφνικά θα αποκτήσει διαφορετικό νόημα το ποίημα, σε το αναφέρεται ο πόλεμος και πώς συνδέεται με τον μικρό πρίγκιπα.Isildur έγραψε: 01 Σεπ 2023, 19:47Α, μάλιστα.hellegennes έγραψε: 01 Σεπ 2023, 19:41Μου άρεσαν όλες που συνδέσεις που έκανες, αυτό βέβαια είναι το πιο προφανές. Ακόμη και ένα γκούγκλισμα "πρίγκιπας 1944" το προδίδει.
Τι λε ρε παιδί... κι εγώ ψάχνω τόση ώρα να βρω κάτι ενδιαφέρον.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Θενκς, αλλά το "επίπεδό" μου δεν είναι για τέτοια. Πιο πολύ με μπερδεύουν, δεν μου κόβει και πολύ για τέτοια πράγματα.ΓΑΛΗ έγραψε: 01 Σεπ 2023, 19:48Ρε συ, ποίημα έγραψε ο άνθρωπος και όχι επιστημονική διατριβή.
Ναι, μπορεί να είναι ο μικρός πρίγκιπας και το μπαο-μπαο που παραπέμπει σε πυρηνικό μανιτάρι, μπορεί να είναι ο κόσμος ο μικρός ο μέγας, μπορεί ο οποιοσδήποτε συνειρμός.
Ρίξε μια ματιά εδώ για να δεις και τι σημασία έχει η ηχητική απόδοση.
https://diastixo.gr/kritikes/poihsh/642 ... s-o-mikros
Ασχέτως με το τι θέλει να εκφράσει ο hell.
Απλά, επειδή έχω ξανα-ασχοληθεί με αλληγορίες του Χέλη αλλού και σε άλλου είδους τέχνη, είπα να κάνω μια προσπάθεια. Δεν είμαι εγώ για ποίηση, ούτε το έχω, ούτε την καταλαβαίνω αλλά ούτε και μου πολυ-αρέσει. Αν είναι καλογραμμένο βέβαια κάτι (όπως θεωρώ ότι είναι σε αρκετά καλό βαθμό το εδώ ποίημα), αν δηλαδή κάτι μού κάνει, τότε θα πω ένα "χμμμ... ωραίο αυτό". Αλλά μέχρι εκεί.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 38 Απαντήσεις
- 2562 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από nemo
-