BILLO έγραψε: 30 Αύγ 2023, 07:48 6000-7000 πλαστικα καλαμακια καβατζα εκανα. Με αυτα θα πεθανω, αρα δε με αφορα το ζητημα.
Οταν θα αρχισει η Ευρωπη να βλεπει το αποτυπωμα ανθρακα και στα κωλοχαρτα και θα προωθει μπανανοφυλλα για σκουπισμα, εκει θα εχουμε προβλημα.
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Επικίνδυνα και τα χάρτινα καλαμακια
Re: Επικίνδυνα και τα χάρτινα καλαμακια
ᓚᕠᗢ ᗢᕡᓗ
- George_V
- Phorum.gr user: George_V
Toτε θα γυρισουμε στον πατροπαραδοτο τροπο.BILLO έγραψε: 30 Αύγ 2023, 07:48 6000-7000 πλαστικα καλαμακια καβατζα εκανα. Με αυτα θα πεθανω, αρα δε με αφορα το ζητημα.
Οταν θα αρχισει η Ευρωπη να βλεπει το αποτυπωμα ανθρακα και στα κωλοχαρτα και θα προωθει μπανανοφυλλα για σκουπισμα, εκει θα εχουμε προβλημα.
Θελετε να γυρισουμε στον αρχαιοελληνικο τροπο να σκουπιζομαστε με οστρακα?
Η προτιμάτε τον ρωμαικο τρόπο με σφουγγαράκι πανω σε ξυλο?
Ειμαστε η μοναδικη χωρα με Χατζηαβατη στην Κυβερνηση και Καραγκιοζη στην Αντιπολιτευση.
Όχι..Isildur έγραψε: 30 Αύγ 2023, 07:38Θα περάσεις από οντισιόν πρώτα.
Κάτσε να δούμε, με πικράγγουρα έχεις παίξει ποτέ πόλεμο; Τριβόλια έχεις βγάλει από λάστιχο ποδηλάτου; Καραβάκια έχεις κάνει από φλούδα πεύκου;
Αλλά πηγαίναμε τα τσορομπίλια σε έναν λοφίσκο κοντά στο πατρικό μου, που είχαμε φτιάξει και καλά οχυρό και παίζαμε πόλεμο με ξύλα. Επίσης πηγαίναμε στο νεκροταφείο βράδυ και βάζαμε στοιχήματα ποιος θα κάτσει περισσότερο μέσα.
Με το ποδήλατο πάλι, όταν βρισκόμανε σε κανα χωριό, κατέβαινα τις κατηφόρες δίχως να ακουμπάω τιμόνι. Σακατεμένο σε χέρια και πόδια ήμουν μονίμως.
Με κούκλες πάλι, δεν έπαιξα ποτές σαν κοριτσάκι. Πάρε και κατάλαβε.
''Μου αρέσουν οι άνθρωποι που φορούν την ψυχή στο πρόσωπό τους'' Jim Morrison
με τις δεύτερες, δεν θα υπάρχει και πρόβλημα πτώσης. θα στέκεται.Εμπεδοκλής έγραψε: 29 Αύγ 2023, 21:20 Άντε και χάρτινες καπότες ή καπότες από μπαμπού.
Btw, υπάρχει λόγος που η βιομηχανία τροφίμων και τα αναλώσιμα νοσοκομείου χρησιμοποιούν πλαστικό.
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ....
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΗΛΙΘΙΟΙ.....
ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ....
ΕΙΝΑΙ: ΠΡΟΔΟΤΕΣ
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΗΛΙΘΙΟΙ.....
ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ....
ΕΙΝΑΙ: ΠΡΟΔΟΤΕΣ
Πόλεμο, μαγαζάκια, πατίνια με ρουλμάν (μέχρι και τανκς με ρουλμάν) και πολλά άλλα.Πασιφάη έγραψε: 30 Αύγ 2023, 09:44Όχι..Isildur έγραψε: 30 Αύγ 2023, 07:38Θα περάσεις από οντισιόν πρώτα.
Κάτσε να δούμε, με πικράγγουρα έχεις παίξει ποτέ πόλεμο; Τριβόλια έχεις βγάλει από λάστιχο ποδηλάτου; Καραβάκια έχεις κάνει από φλούδα πεύκου;![]()
Αλλά πηγαίναμε τα τσορομπίλια σε έναν λοφίσκο κοντά στο πατρικό μου, που είχαμε φτιάξει και καλά οχυρό και παίζαμε πόλεμο με ξύλα. Επίσης πηγαίναμε στο νεκροταφείο βράδυ και βάζαμε στοιχήματα ποιος θα κάτσει περισσότερο μέσα.![]()
Με το ποδήλατο πάλι, όταν βρισκόμανε σε κανα χωριό, κατέβαινα τις κατηφόρες δίχως να ακουμπάω τιμόνι. Σακατεμένο σε χέρια και πόδια ήμουν μονίμως.
Με κούκλες πάλι, δεν έπαιξα ποτές σαν κοριτσάκι. Πάρε και κατάλαβε.![]()
Όσο για το νεκροταφείο που λες, αυτό το πέρασα μεγάλος στον στρατό. Στα παιδικά μου χρόνια είχαμε αυτό: viewtopic.php?p=123893#p123893
Lando ή Oscar; Ιδού η απορία... 
Πςςςς!Isildur έγραψε: 30 Αύγ 2023, 13:58Πόλεμο, μαγαζάκια, πατίνια με ρουλμάν (μέχρι και τανκς με ρουλμάν) και πολλά άλλα.Πασιφάη έγραψε: 30 Αύγ 2023, 09:44Όχι..Isildur έγραψε: 30 Αύγ 2023, 07:38
Θα περάσεις από οντισιόν πρώτα.
Κάτσε να δούμε, με πικράγγουρα έχεις παίξει ποτέ πόλεμο; Τριβόλια έχεις βγάλει από λάστιχο ποδηλάτου; Καραβάκια έχεις κάνει από φλούδα πεύκου;![]()
Αλλά πηγαίναμε τα τσορομπίλια σε έναν λοφίσκο κοντά στο πατρικό μου, που είχαμε φτιάξει και καλά οχυρό και παίζαμε πόλεμο με ξύλα. Επίσης πηγαίναμε στο νεκροταφείο βράδυ και βάζαμε στοιχήματα ποιος θα κάτσει περισσότερο μέσα.![]()
Όσο για το νεκροταφείο που λες, αυτό το πέρασα μεγάλος στον στρατό. Στα παιδικά μου χρόνια είχαμε αυτό: viewtopic.php?p=123893#p123893
Είχαμε κι εμείς ένα και καλά ''στοιχειωμένο'' σπίτι, ( πίσω απ'αυτό που έμενε η Πισπιρίγκου..), μαζευόμασταν η τσετία, πηγαίναμε και μπουκάραμε απ'το παράθυρο του μπάνιου βράδυ, με κεριά και εγώ η σεναριογράφος, αλλά και ηθοποιός της παρέας, ( μη χέσω..), τους έφτιαχνα υποθέσεις με τον κόμη Δράκουλα στα Καρπάθια που σκότωνε όλους τους καλεσμένους του και ερωτευόταν την τολμηρή δημοσιογράφο, ( πάλι εμένα μη χέσω..), ε, και δεν της έπινε το αίμα με το μπουρί της σόμπας.
Δράκουλας ήταν ένας φίλος που φορούσε τη μαύρη ρόμπα της γιαγιάς του με ζώνη, τον βάφαμε με μαύρο μολύβι σαν αυτομολημένο αναρχικό, με ράμματα και με τις τέλειες μασέλες ντράκουλ που ήσαν τότε τση μοδός. Άσε, φυντάνια ένα προς ένα.
''Μου αρέσουν οι άνθρωποι που φορούν την ψυχή στο πρόσωπό τους'' Jim Morrison
Πασιφάη έγραψε: 30 Αύγ 2023, 14:14Πςςςς!Isildur έγραψε: 30 Αύγ 2023, 13:58Πόλεμο, μαγαζάκια, πατίνια με ρουλμάν (μέχρι και τανκς με ρουλμάν) και πολλά άλλα.Πασιφάη έγραψε: 30 Αύγ 2023, 09:44
Όχι..![]()
Όσο για το νεκροταφείο που λες, αυτό το πέρασα μεγάλος στον στρατό. Στα παιδικά μου χρόνια είχαμε αυτό: viewtopic.php?p=123893#p123893![]()
Είχαμε κι εμείς ένα και καλά ''στοιχειωμένο'' σπίτι, ( πίσω απ'αυτό που έμενε η Πισπιρίγκου..), μαζευόμασταν η τσετία, πηγαίναμε και μπουκάραμε απ'το παράθυρο του μπάνιου βράδυ, με κεριά και εγώ η σεναριογράφος, αλλά και ηθοποιός της παρέας, ( μη χέσω..), τους έφτιαχνα υποθέσεις με τον κόμη Δράκουλα στα Καρπάθια που σκότωνε όλους τους καλεσμένους του και ερωτευόταν την τολμηρή δημοσιογράφο, ( πάλι εμένα μη χέσω..), ε, και δεν της έπινε το αίμα με το μπουρί της σόμπας.
Δράκουλας ήταν ένας φίλος που φορούσε τη μαύρη ρόμπα της γιαγιάς του με ζώνη, τον βάφαμε με μαύρο μολύβι σαν αυτομολημένο αναρχικό, με ράμματα και με τις τέλειες μασέλες ντράκουλ που ήσαν τότε τση μοδός. Άσε, φυντάνια ένα προς ένα.![]()
Το θέμα ειναι ότι τα πλαστικά, όχι μόνο τα καλαμάκια όλα τα μιας χρήσεως, σε ένα μεγάλο ποσοστό καταλήγουν στην θάλασσα και μέσω των ψαριών στην κοιλιά μας.hellegennes έγραψε: 30 Αύγ 2023, 08:49Τι δεν βγάζει νόημα, ρε άνθρωπε; Για να αντικαταστήσεις στο σπίτι τα πλαστικά καλαμάκια θες καμμιά 10αριά μεταλλικά να τα έχεις διαθέσιμα. Από άποψη ενέργειας και εκπομπών άνθρακα, χρειάζεσαι 3-5 χρόνια για να φτάσεις στο ίδιο σημείο με τα πλαστικά καλαμάκια, αν πούμε ότι χρησιμοποιείς μέσο όρο 3 την ημέρα, κάθε μέρα. Η διαφορά είναι ότι με το μεταλλικό τα έχεις κάψει αυτά προκαταβολικά, το οποίο σημαίνει μεγάλη άμεση επιβάρυνση για το περιβάλλον.esu έγραψε: 30 Αύγ 2023, 07:11καταρχήν δεν βγάζει καν νόημα, γιατί το πλαστικό καλαμάκι είναι καλαμάκι μιας χρήσης.
2ον βάλε πηγή.
Τι πηγή να βάλω; Εύκολα μπορείς να βρεις αυτές τις τιμές και μόνος σου.
Χάρτινο το καλαμάκιgassim έγραψε: 30 Αύγ 2023, 14:51Το θέμα ειναι ότι τα πλαστικά, όχι μόνο τα καλαμάκια όλα τα μιας χρήσεως, σε ένα μεγάλο ποσοστό καταλήγουν στην θάλασσα και μέσω των ψαριών στην κοιλιά μας.hellegennes έγραψε: 30 Αύγ 2023, 08:49Τι δεν βγάζει νόημα, ρε άνθρωπε; Για να αντικαταστήσεις στο σπίτι τα πλαστικά καλαμάκια θες καμμιά 10αριά μεταλλικά να τα έχεις διαθέσιμα. Από άποψη ενέργειας και εκπομπών άνθρακα, χρειάζεσαι 3-5 χρόνια για να φτάσεις στο ίδιο σημείο με τα πλαστικά καλαμάκια, αν πούμε ότι χρησιμοποιείς μέσο όρο 3 την ημέρα, κάθε μέρα. Η διαφορά είναι ότι με το μεταλλικό τα έχεις κάψει αυτά προκαταβολικά, το οποίο σημαίνει μεγάλη άμεση επιβάρυνση για το περιβάλλον.esu έγραψε: 30 Αύγ 2023, 07:11
καταρχήν δεν βγάζει καν νόημα, γιατί το πλαστικό καλαμάκι είναι καλαμάκι μιας χρήσης.
2ον βάλε πηγή.
στράφτει ο Χέλης και βροντά
αν τον πίστευαν λιγάκι
θα 'σαν όλα πλαστικά.
- Αλιόσα
- Phorum.gr user: Αλιόσα
Λεω να αγορασω μερικά κιλα πλαστικά καλαμακια αν βρω κάπου, δεν μπορει να μην πουλάνε πουθενά.BILLO έγραψε: 30 Αύγ 2023, 07:48 6000-7000 πλαστικα καλαμακια καβατζα εκανα. Με αυτα θα πεθανω, αρα δε με αφορα το ζητημα.
- hellegennes
Καθώς προείπα, τα καλαμάκια είναι ποσοστιαία ανύπαρκτα σαν συνεισφορά στην ωκεάνια μόλυνση από πλαστικό. Ούτε καν τα υπόλοιπα πλαστικά μιας χρήσης είναι τόσο μεγάλο πρόβλημα. Το 80% προέρχεται από ασιατικά ποτάμια.gassim έγραψε: 30 Αύγ 2023, 14:51Το θέμα ειναι ότι τα πλαστικά, όχι μόνο τα καλαμάκια όλα τα μιας χρήσεως, σε ένα μεγάλο ποσοστό καταλήγουν στην θάλασσα και μέσω των ψαριών στην κοιλιά μας.hellegennes έγραψε: 30 Αύγ 2023, 08:49Τι δεν βγάζει νόημα, ρε άνθρωπε; Για να αντικαταστήσεις στο σπίτι τα πλαστικά καλαμάκια θες καμμιά 10αριά μεταλλικά να τα έχεις διαθέσιμα. Από άποψη ενέργειας και εκπομπών άνθρακα, χρειάζεσαι 3-5 χρόνια για να φτάσεις στο ίδιο σημείο με τα πλαστικά καλαμάκια, αν πούμε ότι χρησιμοποιείς μέσο όρο 3 την ημέρα, κάθε μέρα. Η διαφορά είναι ότι με το μεταλλικό τα έχεις κάψει αυτά προκαταβολικά, το οποίο σημαίνει μεγάλη άμεση επιβάρυνση για το περιβάλλον.esu έγραψε: 30 Αύγ 2023, 07:11
καταρχήν δεν βγάζει καν νόημα, γιατί το πλαστικό καλαμάκι είναι καλαμάκι μιας χρήσης.
2ον βάλε πηγή.
Όσο για το πλαστικό που καταλήγει μέσα σου, ναι, ένα πολύ πολύ μικρό ποσοστό της ωκεάνιας μόλυνσης θα φαγωθεί από ψάρια και ένα ακόμα μικρότερο ποσοστό θα καταλήξει στην κοιλιά σου. Δεν είναι εξακριβωμένο τι μπορεί να κάνει αυτό, αν και κατά πάσα πιθανότητα δεν κάνει τίποτα.
Σίγουρα πάντως είναι αστείο να μας προβληματίζει η μέχρι τώρα ανεπιβεβαίωτα πιθανόν βλαβερή έκθεση σε μικροπλαστικά, όταν επιβεβαιωμένα καταναλώνουμε έναν πακτωλό βλαβερές ουσίες στο φαγητό μας, εισπνέουμε βλαβερά σωματίδια από την αστική μόλυνση, έχουμε καθημερινή έκθεση σε χημικά καθαριστικά και όχι μόνο.
Είναι σαν να μένεις στο παρακάτω σπίτι και να λες ότι είναι πρόβλημα που πρέπει να λύσεις ότι οι τοίχοι δεν είναι βαμμένοι:

Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- hellegennes
Δεν είμαι υπέρ των αντικειμένων μιας χρήσης, ό,τι υλικό κι αν είναι. Αλλά δεν είμαι και κατά της χρήσης τους όπου η λογική λέει ότι είναι καλύτερα. Ποτέ των ποτών δεν θα είναι καλύτερα τα μεταλλικά καλαμάκια από οικολογική άποψη, από οικονομική άποψη αλλά και από υγειονομική άποψη. Το ίδιο ισχύει και όπου χρησιμοποιούμε πλαστικό αναγκαστικά. Το πλαστικό έφερε επανάσταση από υγειονομική άποψη.Isildur έγραψε: 30 Αύγ 2023, 15:04 Χάρτινο το καλαμάκι
στράφτει ο Χέλης και βροντά
αν τον πίστευαν λιγάκι
θα 'σαν όλα πλαστικά.
Ποτέ δεν θα είναι προτιμότερο το Α από το Β:

Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ
- Phorum.gr user: ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ
hellegennes έγραψε: 30 Αύγ 2023, 16:13Καθώς προείπα, τα καλαμάκια είναι ποσοστιαία ανύπαρκτα σαν συνεισφορά στην ωκεάνια μόλυνση από πλαστικό. Ούτε καν τα υπόλοιπα πλαστικά μιας χρήσης είναι τόσο μεγάλο πρόβλημα. Το 80% προέρχεται από ασιατικά ποτάμια.gassim έγραψε: 30 Αύγ 2023, 14:51Το θέμα ειναι ότι τα πλαστικά, όχι μόνο τα καλαμάκια όλα τα μιας χρήσεως, σε ένα μεγάλο ποσοστό καταλήγουν στην θάλασσα και μέσω των ψαριών στην κοιλιά μας.hellegennes έγραψε: 30 Αύγ 2023, 08:49
Τι δεν βγάζει νόημα, ρε άνθρωπε; Για να αντικαταστήσεις στο σπίτι τα πλαστικά καλαμάκια θες καμμιά 10αριά μεταλλικά να τα έχεις διαθέσιμα. Από άποψη ενέργειας και εκπομπών άνθρακα, χρειάζεσαι 3-5 χρόνια για να φτάσεις στο ίδιο σημείο με τα πλαστικά καλαμάκια, αν πούμε ότι χρησιμοποιείς μέσο όρο 3 την ημέρα, κάθε μέρα. Η διαφορά είναι ότι με το μεταλλικό τα έχεις κάψει αυτά προκαταβολικά, το οποίο σημαίνει μεγάλη άμεση επιβάρυνση για το περιβάλλον.
Όσο για το πλαστικό που καταλήγει μέσα σου, ναι, ένα πολύ πολύ μικρό ποσοστό της ωκεάνιας μόλυνσης θα φαγωθεί από ψάρια και ένα ακόμα μικρότερο ποσοστό θα καταλήξει στην κοιλιά σου. Δεν είναι εξακριβωμένο τι μπορεί να κάνει αυτό, αν και κατά πάσα πιθανότητα δεν κάνει τίποτα.
Σίγουρα πάντως είναι αστείο να μας προβληματίζει η μέχρι τώρα ανεπιβεβαίωτα πιθανόν βλαβερή έκθεση σε μικροπλαστικά, όταν επιβεβαιωμένα καταναλώνουμε έναν πακτωλό βλαβερές ουσίες στο φαγητό μας, εισπνέουμε βλαβερά σωματίδια από την αστική μόλυνση, έχουμε καθημερινή έκθεση σε χημικά καθαριστικά και όχι μόνο.
Είναι σαν να μένεις στο παρακάτω σπίτι και να λες ότι είναι πρόβλημα που πρέπει να λύσεις ότι οι τοίχοι δεν είναι βαμμένοι:
![]()

"Ο φασισμός δεν είναι ιδεολογία, είναι νοοτροπία."
Τζίμης Πανούσης
Τζίμης Πανούσης
παλια πιναμε με μακαρόνια αλλά τωρα δεν εχουν τρύπες
Ιδιωτικές δομές παιδιών. Πως είναι δυνατόν;
Κοινοβουλευτισμός είναι η εκπροσώπηση των φεουδαρχών απέναντι στον βασιλιά.
Azzurra Carnelos
Εθνικισμός είναι η βούληση για την επιβίωση του έθνους.
Κοινοβουλευτισμός είναι η εκπροσώπηση των φεουδαρχών απέναντι στον βασιλιά.
Azzurra Carnelos
Εθνικισμός είναι η βούληση για την επιβίωση του έθνους.
Τι πλαστικά έχουν τα ασιατικά ποτάμια;hellegennes έγραψε: 30 Αύγ 2023, 16:13Καθώς προείπα, τα καλαμάκια είναι ποσοστιαία ανύπαρκτα σαν συνεισφορά στην ωκεάνια μόλυνση από πλαστικό. Ούτε καν τα υπόλοιπα πλαστικά μιας χρήσης είναι τόσο μεγάλο πρόβλημα. Το 80% προέρχεται από ασιατικά ποτάμια.gassim έγραψε: 30 Αύγ 2023, 14:51Το θέμα ειναι ότι τα πλαστικά, όχι μόνο τα καλαμάκια όλα τα μιας χρήσεως, σε ένα μεγάλο ποσοστό καταλήγουν στην θάλασσα και μέσω των ψαριών στην κοιλιά μας.hellegennes έγραψε: 30 Αύγ 2023, 08:49
Τι δεν βγάζει νόημα, ρε άνθρωπε; Για να αντικαταστήσεις στο σπίτι τα πλαστικά καλαμάκια θες καμμιά 10αριά μεταλλικά να τα έχεις διαθέσιμα. Από άποψη ενέργειας και εκπομπών άνθρακα, χρειάζεσαι 3-5 χρόνια για να φτάσεις στο ίδιο σημείο με τα πλαστικά καλαμάκια, αν πούμε ότι χρησιμοποιείς μέσο όρο 3 την ημέρα, κάθε μέρα. Η διαφορά είναι ότι με το μεταλλικό τα έχεις κάψει αυτά προκαταβολικά, το οποίο σημαίνει μεγάλη άμεση επιβάρυνση για το περιβάλλον.
![]()
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 124 Απαντήσεις
- 2680 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Οργισμένος
-