Awesomatic έγραψε: 28 Αύγ 2023, 20:52
Αρίστος έγραψε: 28 Αύγ 2023, 17:12
Eμενα παντως πελατης για να μου κανει καταθεση μου ζητησε φωτοτυπια του IBAN απο τη σελιδα του βιβλιαριου μου, δεν δεχτηκε να του στειλω απλα το IBAN, ζητησε φωτοτυπια απο το βιβλιαριο και μιλαμε για μεγαλο πελατη.
Χρόνια πριν τα ζητούσαν αυτά (και στο δημόσιο το ίδιο), τώρα οι τράπεζες δεν σου δίνουν καν βιβλιάριο. Ο πελάτης δεν θα μπορεί να πληρώσει κόσμο σε λίγο. Ενημερωτικά, οτιδήποτε πέρα απο iban και όνομα δικαιούχου είναι προαιρετικό.
Αρίστος έγραψε: 28 Αύγ 2023, 17:12
Ειπαμε, θα παραχαρασσεται σε μιση ωρα, λιγοτερος χρονος απο μια καλη παραχαραξη της πλαστικης.
Οχι δεν είπαμε, είπατε. Η κάρτα δίνει απλά έναν αριθμό όταν την σκανάρεις, για να δείς το υπόλοιπο context αυτού του αριθμού χρειάζεται και το υπόλοιπο υπόβαθρο που δεν αντιγράφεται έτσι.
εκτος απο τον αριθμο και καποια βασικα στοιχεια οπως ονομα ημερομηνια γεννησης, η ταυτοτητα ΔΕΝ εχει αλλα στοιχεια. το ποσα λεφτα εχεις και το αν εχει κανει εμβολιο και οτι αλλο, ΔΕΝ ειναι αποθηκευμενα στην καρτα.
ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ δεν αποθηκευεται. το τσιπακι δεν εχει καν μνημη που γραφει-σβηνει. τα οποια στοιχεια ειναι αποθηκευμενα σε σερβερς του κρατους, της τραπεζας κλπ.
οπως η πιστωτικη, δεν εχει γραμμενο μεσα της το υπολοιπο σου. μονο τον αριθμο της καρτας. για να δει κανεις το υπολοιπο σου, επικοινωνει με την τραπεζα, η οποια το μονο που δινει ειναι οτι το υπολοιπο σου ειναι πανω απο 10 ευρω που θες να ψωνισεις.
ο οποιος κρατικος λειτουργος η αλλος, ακομη και χακερ, διαβαζοντας τα στοιχεις της καρτας με σκανερ η εστω χακαρισμα, τα μονα στοιχεια που θα εχει ειναι σαν να εχει βγαλει μια φωτογραφια της σημερινης σου ταυτοτητας.
δηλαδη αυριο θα χρειαζεται χακερ για να παρει τα στοιχεια που σημερα μπορει να παρει οποιος εχει κινητο με καμερα, καμερα ασφαλειας σε χωρο που δινεις ταυτοτητα, κλπ.
δηλαδη θα ειναι πολυ πιο δυσκολο να σου κανουν το οτιδηποτε.
απο τα παραπανω συμπεραινουμε αυτο που ξεραμε ηδη. οτι ο αριστος ειναι και ψεκ, και ψευτης.