!!! DEVELOPMENT MODE !!!

η απάτη της ηλεκτροκίνησης

Μηχανές, αυτοκίνητα, τραίνα, αεροπλάνα, πλοία. Απόλαυση και αδρεναλίνη στα όρια!
Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Re: η απάτη της ηλεκτροκίνησης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος »

sharp έγραψε: 27 Αύγ 2023, 02:16 Δεν συζητάμε μόνο τεχνικά, αλλά τι συνεπάγεται η απόκτηση ενός για όλους τους πολίτες. Οπότε ναι, αν μού πει θα έπρεπε να έχουμε φερράρι θα γελάσω.
ποιος ειπε οτι ολοι πρεπει να παρουν ηλεκτρικα;
To be old and wise, you must first be young and stupid.

https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος »

Lt Aldo Raine έγραψε: 27 Αύγ 2023, 05:40
Ασέβαστος έγραψε: 26 Αύγ 2023, 23:19
Dwarven Blacksmith έγραψε: 26 Αύγ 2023, 18:10 Γκρίνιαααα. Η Ιστορία θα σας πετάξει στα σκουπίδια.
θα;

εχει γινει ηδη.
Ασέβαστε,δεν ξερω πως την εννοεις την ιστορια και τον σκουπιδοτενεκε της,θα σου πω ομως πως την εννοουν λελεδοεκσυγχρονιστηρια σαν τον blacksmith:Ιστορια για αυτους ειναι τα ΚΡΑΤΙΚΑ ΦΙΡΜΑΝΙΑ.

Και φυσικα ο blacksmith ΔΕΝ ειναι κομμουνιστης με τίποτε.Απλα τη βρισκει με την κινεζικη αποτελεσματικοτητα των τελευταιων 20-25 χρονων.Αργα ή γρηγορα θα του περασει και θα καταλήξει στον φυσικο του χώρο,οπως τοσοι άλλοι πριν απο αυτον...
τους κομμουνιστες επισης τους εχει πεταξει η ιστορια στα σκουπιδια. δεν καταλαβαινω τη συσχετιση αυτοκινητων και κομμουνιστων :102:
To be old and wise, you must first be young and stupid.

https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
sharp

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sharp »

Ασέβαστος έγραψε: 27 Αύγ 2023, 22:55
sharp έγραψε: 26 Αύγ 2023, 23:52
Ασέβαστος έγραψε: 26 Αύγ 2023, 23:49

α, δηλαδη τελικα ενας.
Όχι ρε και το πού θα φορτίσεις! Θα το ανεβάσεις στο διαμέρισμα, στην πρίζα στο σαλόνι; Δηλ. και μόνο για την πόλη να το έχεις (που το βρίσκω απαράδεκτο περιορισμό ακόμη και να στο χαρίζουν) δεν βγαίνει για τις Ελληνικές πόλεις τουλάχιστον, οπότε το 85% του πληθυσμού έχει πρόβλημα.
https://www.newmoney.gr/roh/palmos-oiko ... nokatikia/

ενα γρηγορο γκουγκλισμα δινει 60% μενουν σε διαμερισμα, οι λοιποι σε μονοκατοικιες. και απο τα διαμερισματα, πολλοι θα εχουν πυλωτες η αλλο παρκινκ. και απο αυτους που δεν εχουν, αρκετοι θα νοικιαζουν η μπορουν να νοικιαζουν παρκινκ, θα εχουν φορτιστη στη δουλεια τους, θα εχουν διπλα τους πολυκαταστημα με φορτιστες κλπ.

ακριβη ποσοστα δεν μπορω να βγαλω, αλλα μοιαζει πανω απο τους μισους να μην εχουν προβλημα με τη φορτιση. ισως και αντιστροφα απο αυτο που ειπες, δηλαδη 85% να μην εχουν θεμα.
Πολλά ΘΑ έβαλες. Όταν ΘΑ γίνουν, ΘΑ αγοράσουν. Άσε όμως να γίνουν πρώτα, γιατί θεωρητικά θέση πάρκιγκ με φορτιστή και φορτιστή στην πυλωτή που δεν θα τον κλέψουν και δουλειά που θα έχει και θέση και με φορτιστή κλπ... ας τα δούμε στην πράξη καλύτερα.
stergiosbik

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stergiosbik »

Ασέβαστος έγραψε: 27 Αύγ 2023, 23:00
stergiosbik έγραψε: 27 Αύγ 2023, 00:25 Αξιοκρατική επικράτηση
Δεν έπαιξαν τρελές επιδοτήσεις και προνόμια από το νορβηγικό κράτος.
μα αυτο σου λεει. τα πηραν οι νορβηγοι επειδη τους εβγαιναν φτηνα.

δηλαδη αμα φτηνηνουν, ολοι θα παρουμε, και θα βρουμε λυση για φορτιση κλπ.
Κάνεις λάθος.
Δεν είναι μόνο το κόστος.
Οι ΜΕΚ στην ουσία κυνηγήθηκαν από το Νοσρβηγικο κράτος.
Ούτε να παρκάρουν δεν τους επιτρέπεταιι στο κέντρο των πόλεων.
Εσύ θα έπαιρνες ένα αμάξι,ακόμα και αν ήταν το καλύτερο του κόσμου,όταν ήξερες ότι δεν μπορούσες στην ουσία να το χρησιμοποιήσεις;
Πέραν αυτού,μην ξεχνάς ότι πολλοί,πάρα πολλοί Νορβηγοί έχουν ΚΑΙ δεύτερο αμάξι με κινητηρα εσωτερικής καύσης για τις μετακινήσεις τους εκτός πόλεων.
Γιατί άλλο οι "μαγκιές" στην πόλη όπου και να μείνεις δεν τρέχει μια,και άλλο στην Νορβηγική ύπαιθρο όπου κινδυνεύεις να σε φάνε τα λύκια και να ψοφήσεις από το κρύο.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος stergiosbik την 28 Αύγ 2023, 11:13, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
Chilloutbuddy
Phorum.gr user: Chilloutbuddy

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Chilloutbuddy »

Ρε Ασεβ, κάνεις κάτι υποθέσεις για τα σπίτια που δεν στέκουν καθόλου. Το σπίτι μου στην Αθήνα είναι μονοκατοικία και δεν έχει ούτε πάρκινγκ ούτε το οικόπεδο έχει αρκετό χώρο μπροστά, είναι χτισμενο. Το σπίτι αυτό έχει 3 αυτοκίνητα και είναι όλα παρκαρισμένα μονιμα στην απέναντι πλευρά του δρόμου, τι να κάνω, να τραβήξω μπαλαντεζα; Άσε που τα μισά βραδιά δε βρίσκουν καν απέναντι και παρκάρουν όπου βρουν στο τετράγωνο. Καμμιά μονοκατοικία στη γειτονιά δεν έχει γκαράζ η χώρο στο οικόπεδο για αμαξι, ούτε μια.

Παραδίπλα έχω πολυκατοικια με 5 μικρά οροφοδιαμερισματα, έχει τουλάχιστον 10 αυτοκίνητα και η πυλωτη έχει χώρο το πολύ για 4 αν τα στριμωξεις (και να παίρνεις τηλέφωνα να κουνηθεί το μπροστά για να βγει το πίσω). Τα υπόλοιπα αυτοκίνητα είναι διάσπαρτα στο τετράγωνο.

Αυτά όλα σε σχετικά αραιοκατοικημένη περιοχή στα βόρεια προαστια, η περισσότερη Αθήνα είναι έτσι και χειρότερα. Υπάρχει λόγος που είναι τα αυτοκίνητα στο δρόμο, δεν το κάνει από χομπι ο κόσμος. Κανένα από αυτά τα αυτοκίνητα δε θα γίνει ηλεκτρικό, τελεία. Όταν θα βγούνε φορτιστές των 5 λεπτών, και είναι παντού, εγκατεστημένοι και διασπαρτοι και δουλεύουν και δεν πέφτουν οι ασφάλειες και δεν υπάρχουν ουρές, τότε θα το σκεφτεί σοβαρά ο κοσμος. Τότε μόνο όμως και όχι πριν και σίγουρα όχι με βάση σχεδια και εφευρέσεις που θα θα θα.
Δοξάκης αν έπαιζε σήμερα θα ήταν 6ος παίκτης άνετα σε μεσαία ομάδα Nba. :blm:
Άβαταρ μέλους
EKPLIKTIKOS

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από EKPLIKTIKOS »

Εγώ έχω πάρκινγκ με πρίζα. Δε χρειάζεται να κάνουν όλοι τη μετάβαση. Ας δώσει το κράτος/η εε σοβαρά κίνητρα να το κάνει όσος περισσότερος κόσμος μπορεί κ θέλει, κ πάλι κέρδος είναι :)
sharp

talaipwros τέτοιο να πάρεις ρε συ, να μάς πεις γνώμη. Να πας ταξίδι ξεκούραστα :003:

https://www.theguardian.com/money/2023/ ... rd-mustang
sharp

EKPLIKTIKOS έγραψε: 28 Αύγ 2023, 11:47 Εγώ έχω πάρκινγκ με πρίζα. Δε χρειάζεται να κάνουν όλοι τη μετάβαση. Ας δώσει το κράτος/η εε σοβαρά κίνητρα να το κάνει όσος περισσότερος κόσμος μπορεί κ θέλει, κ πάλι κέρδος είναι :)
Κάνει η κανονική πρίζα; :smt017
talaipwros

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από talaipwros »

sharp έγραψε: 28 Αύγ 2023, 12:27
EKPLIKTIKOS έγραψε: 28 Αύγ 2023, 11:47 Εγώ έχω πάρκινγκ με πρίζα. Δε χρειάζεται να κάνουν όλοι τη μετάβαση. Ας δώσει το κράτος/η εε σοβαρά κίνητρα να το κάνει όσος περισσότερος κόσμος μπορεί κ θέλει, κ πάλι κέρδος είναι :)
Κάνει η κανονική πρίζα; :smt017
βεβαιως, αλλα παει αργα
sharp

Norwegian shipping company bans electric cars on board classic ferry route
The Norwegian shipping company Havila Kystruten will no longer allow electric cars on board its ships, according to Norwegian Television NRK. The consequences of an electric car fire are considered too severe, states the company.
Toxic gases are released"
After just over a year in scheduled traffic, the shipping company Havilia is now making changes to its regulations. Going forward, electric cars, hybrid cars and also hydrogen cars will not be allowed on board.

Risk analysis found lithium batteries too risky onboard

The decision was made after an external risk analysis was made on behalf of the company. What the risk analysis found was that fires in electric cars are considered more difficult to extinguish than fires in cars powered by petrol and diesel.

"An electric car fire gets very hot, and there may be a risk of explosion where toxic gases will be released. This can mean that you have to evacuate the ship immediately and in the worst case you can have a total breakdown of the ship, says Lasse A. Vangstein who is in charge of communications at Havila Kystruten to NRK.
https://ctif.org/news/norwegian-shippin ... erry-route
sharp

Ναι, αλλά όταν διανυκτερεύσεις στη γκόμενα; Έχει και εκεί πρίζα;
Άβαταρ μέλους
EKPLIKTIKOS

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από EKPLIKTIKOS »

sharp έγραψε: 28 Αύγ 2023, 16:36
Ναι, αλλά όταν διανυκτερεύσεις στη γκόμενα; Έχει και εκεί πρίζα;
Έχω παιδί τυπε, κ γκομενα να βρω δε θα κοιμάμαι εκεί :102:
Άβαταρ μέλους
Chilloutbuddy

Σε όποιον του κάνει και τον βολεύει ας το πάρει, εννοείται. Και τα αμαξακια του γκολφ ηλεκτρικά ηταν εξαπανεκαθεν, δεν είπε κανείς όχι

Όταν αρχιζουν αυτά τα με το ζόρι θα το πάρετε όλοι είναι που τα χαλάμε λίγο.
Άβαταρ μέλους
Chilloutbuddy

Επίσης δεν θέλω ούτε κίνητρα ούτε επενδύσεις. Θα προτιμούσα στην Αθήνα αν είναι να πέσουν λεφτα να πεσουν στην κατεύθυνση της μείωσης αυτοκινήτων γενικά.

Περισσότερα και καλύτερα τρένα, τραμ και ποδηλατόδρομοι, και το κέντρο σιγά σιγά να κλείνει εντελως, και να επιτρέπονται μόνο επαγγελματικά αυτοκίνητα. Το ίδιο και τα κέντρα των μεγάλων προαστίων. Οι Έλληνες έτσι κι αλλιώς δεν έχουν ιδιαίτερο κόλλημα με τα αυτοκίνητα, όταν έχουν βιώσιμη εναλλακτική τη χρησιμοποιούν ευχαρίστως.
Άβαταρ μέλους
Dwarven Blacksmith

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Dwarven Blacksmith »

Chilloutbuddy έγραψε: 28 Αύγ 2023, 18:24 Επίσης δεν θέλω ούτε κίνητρα ούτε επενδύσεις. Θα προτιμούσα στην Αθήνα αν είναι να πέσουν λεφτα να πεσουν στην κατεύθυνση της μείωσης αυτοκινήτων γενικά.

Περισσότερα και καλύτερα τρένα, τραμ και ποδηλατόδρομοι, και το κέντρο σιγά σιγά να κλείνει εντελως, και να επιτρέπονται μόνο επαγγελματικά αυτοκίνητα. Το ίδιο και τα κέντρα των μεγάλων προαστίων. Οι Έλληνες έτσι κι αλλιώς δεν έχουν ιδιαίτερο κόλλημα με τα αυτοκίνητα, όταν έχουν βιώσιμη εναλλακτική τη χρησιμοποιούν ευχαρίστως.
Κι εγώ αυτό θα προτιμούσα. Και η αυτόνομη οδήγηση μπορεί να βοηθήσει.

Αλλά κάποια αυτοκίνητα θα μείνουν. Για να είναι carbon-neutral μέχρι το 2050, πρέπει το 2035 να σταματήσουν να πωλούνται νέα ΜΕΚ. Δεν βλέπω δηλαδή πως μπορούν να συμβιβαστούν η εντελώς προσωπική επιλογή με το carbon neutrality. Το καλύτερο που μπορεί να γίνει είναι να κάνουν σχεδόν όλοι τη μετάβαση πριν την οποιαδήποτε απαγόρευση ώστε να διαφυλαχθεί η πολύτιμη ψευδαίσθηση της επιλογής.
🔻 There are decades where you fuck around and days where you find out🔻
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Μηχανοκίνηση”