έργο_μακέτο έγραψε: 27 Αύγ 2023, 22:44
Χαοτικός έγραψε: 27 Αύγ 2023, 18:31
έργο_μακέτο έγραψε: 26 Αύγ 2023, 23:09
Κι ο δημιουργισμός κατά βάση προτεσταντικός είναι. Η ορθοδοξία υποτίθεται πως ρέπει προς το βίωμα και το μυστικισμό και δεν εμπλέκεται στην επιστήμη. Κι όμως έχει γεμίσει το ίντερνετ
καραγκιόζηδες με κανάλια στο youtube.
Πολλοί σου φταίνε ρε φίλε. Πολλοί σου χαλάνε τον κόσμο που είχες καθαρό. Πιθανόν να σου χρωστάνε και κάποια αποζημίωση που δεν είναι ο κόσμος όπως θέλεις. Πάρτο αλλιώς.
Εσείς οι boomers γαλουχηθήκατε στα 60s και στα 70s με τη νοοτροπία ότι τα πάντα είναι σχετικά. Όλα και καλά είναι θέμα άποψης, κάθε άνθρωπος έχει τις δικιές του απόψεις κι όλες πρέπει να λαμβάνουν την ίδια σημασία ελέω κάποιας αφηρημένης "δημοκρατίας". Δυσκολεύεστε να αποδεχτείτε ότι κάποια πράγματα εντάσονται στη σφαίρα της αντικειμενικής πραγματικότητας και είναι μη διπραγματεύσιμα. Μια επιστημονική θεωρία είναι διαπραγματεύσιμη μόνο για τους επιστήμονες του κλάδου που κάνουν επιστημονική έρευνα.
Πρώτον δεν υπάρχει κοινωνική ομάδα με χαρακτηριστικά που να την ορίζουν ως τέτοια, που λέγεται boomers.
Άμα δεν μπορείς να καταλάβεις ότι είναι και ότι κάνεις τεράστια μαλακία με αυτή η τοποθέτηση κρίμα.
Δεύτερον δεν καταλαβαίνω πότε τέθηκε θέμα πραγματικοτήτων και μου τις χωρίζεις σε υποκειμενικές και αντικειμενικές.
Τρίτον πραγματικά είσαι πολύ μικρός για να μου μιλάς για πραγματικότητα.
Τέταρτο ούτε καν τη στοιχειώδη λογική συνέπεια δεν διέθεσες στην τοποθέτησή σου.
Πέμπτον η παρατήρηση που σου έκανα έχει να κάνει με την ψυχολογία σου το χαρακτήρα σου το κόλλημα σου τέλος πάντων να πρέπει να επιβεβαιώνεις το πόσο σωστός είσαι, ετερο προσδιοριζόμενος απέναντι σε ομάδες που απαξιώνεις. Σε αυτό το τελευταίο σε κάλεσα και σε καλώ να προστατεύσεις τον εαυτό σου από την αντιδραστικότητα των ψυχικών αδιεξόδων. Ασφαλώς και είναι προβληματικό κι ας μην το βλέπεις εσύ. Παντού καραγκιόζηδες που σου χαλάνε τον κόσμο και την εικόνα σου για τον κόσμο την εικόνα που απαιτείς μάλλον για τον κόσμο. Η κατεύθυνση πού κινείσαι δεν είναι η πρόοδος αλλά ο φασισμός. Δες το.
Έκτον δεν είναι χώρος συζητήσης επιστημόνων εδώ. Μπορεί να νιώθεις ότι έχεις κατακτήσει πράγματα και ότι αυτό που λες τώρα σε αξιώνει, αλλά ενημερωτικά σου λέω ότι ανασφάλεια του κάθε αμόρφωτου συχνά τον αναγκάζει να βγάλει σημαιάκι και να τα κουνάει πετώντας λέξεις Γενικά και αόριστα περί επιστήμης επιστημονικών θεωριών και λοιπά και λοιπά. Είσαι επιστήμονας αυτής της κατεύθυνσης; Φυσικός μαθηματικός κάτι;
Έβδομο νομίζεις ότι φαινόμενο σαν αυτό που σχολιάζω και έχει να κάνει με σένα το βλέπω πρώτη φορά. Λες και δεν υπήρχε ακριβώς η ίδια ψυχολογία και νοοτροπία το 40 το 50 του 60 του 80 και το 2000. Πόσο διαφορετικός νομίζεις ότι είσαι;
Ούτε έχεις ανάγκη τη συμπάθειά μου ούτε έχω ανάγκη τη συμπάθειά σου. Εγώ έτσι απλά για δικούς μου λόγους σου λέω πρόσεχε.
Σαν σκουπίδια τυχαία χυμένα ο πιο όμορφος κόσμος.