Αυτό θα γίνει μόνο άμα γίνει πρώτα σε όλες τις άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες. Και πάλι θα υπάρχουν χίλιες εξαιρέσεις γιατί δύσκολα θα αλλάξει τόσο δραματικά ο όγκος των ΜΕΚ. Πωλούνται ακόμα καινούργια ξέρω γω, και το μέσο ΙΧ εκεί έξω είναι ήδη 16-17 ετών.ST48410 έγραψε: 25 Αύγ 2023, 23:50Ναι, σωστά. Αν και εγώ είχα πιο απλά πράγματα στο μυαλό μου. Ο Μπακογιάννης πχ στην τρίτη τέταρτη θητεία του (φτου, τέτοιο κακό να μη μας βρει που έλεγε και μία ψυχήEKPLIKTIKOS έγραψε: 25 Αύγ 2023, 23:47 Τις εξελίξεις όμως μπορεί να τις οδηγήσουν αυτοί που σήμερα είναι 15. Ή και 5. Οχι εμεις. Αυτοί δεν έχουν τα δικά μας κολλήματα, ενδεχομένως να μην έχουν ούτε τις δικές μας ανάγκες. Και σίγουρα δεν έχουν μεγαλώσει με ασκονα ή ό,τι άλλο με καρμπυρατέρ Βέμπερ κ αυτοκολλητακι πίσω: ΚΑΙΩ ΚΑΙ ΑΜΌΛΥΒΔΗ!), να απαγορεύσει την είσοδο στο κέντρο για τα συμβατικά.
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
η απάτη της ηλεκτροκίνησης
- EKPLIKTIKOS
Re: η απάτη της ηλεκτροκίνησης
- Dwarven Blacksmith
Εντάξει, μη βαράτε άλλο. Κατάλαβα. Ο Χριστός τον Θωμά τον συγχώρεσε. Δεν είμαι σινοφοβικός αλήθεια λέω. Ήθελα απλά να το ψάξω...ST48410 έγραψε: 25 Αύγ 2023, 23:51Ούτε εγώ ξέρω την ιστορία σας αλλά θυμάμαι το 8 ή το 9 που ήμουν εκεί ότι υπήρχε ήδη ηλεκτρικό λεωφορείο για την κίνησή μας σε πάρκο που ήθελαν να το προστατέψουν από ρύπους.Dwarven Blacksmith έγραψε: 25 Αύγ 2023, 23:37enaon έγραψε: 25 Αύγ 2023, 23:25 ρε τι φακε κινεζοπληκτος ηλεκτροκινησακιας εισαι εσυ;![]()
ειναι δυνατόν να μην ξερεις πότε βγήκε το πλάνο ηλεκτροκίνησης στην Κίνα, πόσα εχει μασουλίσει η τεσλα απο αυτή την υπόθεση; Ο Μασκ διαβάζει και πιστευει τους Κινεζους, εχει τρελαθει στις κοπιες βασικά, τους πληρώνει με το νόμισμά τους.![]()
Γι αυτό δεν θέλουν να μαθαίνουμε την Ιστορία μας.
Μην συγκρίνεις τα κινητά με τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Στα κινητά δεν μετείχε καθόλου το κράτος, τού ήταν αδιάφορο αν θα αγοράσουν οι πολίτες. Καμμία τεχνολογία δεν επιδοτήθηκε, ούτε υπήρχαν πολιτικά/οικολογικά κίνητρα για τον καταναλωτή. Αν το κράτος άφηνε τα ηλεκτρικά στη μοίρα τους κανείς δεν θα αγόραζε, δεν υπάρχει ούτε ένα πλεονέκτημα για τον χρήστη, αντιθέτως πολλά μειονεκτήματαST48410 έγραψε: 25 Αύγ 2023, 21:59Δεν είμαι ο κατάλληλος να σου απαντήσει, αλλά θα κάνω μια προσπάθειαChilloutbuddy έγραψε: 25 Αύγ 2023, 21:46Εγώ να ρωτήσω το εξής. Γιατι να βγει τώρα η εφεύρεση που τα αλλάζει ολα; ηλεκτρικά αυτοκίνητα έχουμε εδώ και 150 χρόνια, πρώτα βγήκε ηλεκτρικό αυτοκίνητο και μετά βενζινοκίνητο. Οι στρατοί και οι διαστημικές υπηρεσίες που έχουνε ρίξει τρις δολάρια σε drones, δορυφόρους, υποβρύχια και διαστημικά οχήματα που κινούνται με μπαταρίες και ηλεκτρικά μοτέρ, δε θα θέλανε πάρα πολύ να έχουνε μια εφεύρεση που να τ'αλλαζει όλα; τι τους έλειπε, το μπάτζετ, οι επιστήμονες η ο χρόνος; απεριόριστα τα είχαν και τα τρία.ST48410 έγραψε: 25 Αύγ 2023, 21:34 Κανείς δε λέει ότι αυτά θα γίνουν σε ορίζοντα πενταετίας. Σε 10-15 χρόνια δεν μπορείς να ξέρεις από τώρα που θα έχουν φτάσει οι δυνατότητες αυτών των οχημάτων και αν μπει στο παιχνίδι κάποια εφεύρεση που να τα αλλάζει όλα. Δεν είναι περίεργο που δεν μπορούμε να δούμε το μέλλον καθαρά. Φυσιολογικό είναι.![]()
Δες τι έγινε με τα κινητά. Δεν άλλαξε η τεχνολογία των μπαταριών μετά από 10-15 χρόνια μαζικής χρήσης; Ό,τι ποσά κι αν έχουν πέσει στην έρευνα από 4-5 στρατιωτικές υπερδυνάμεις, μου φαίνονται μικρά σε σχέση με τα ποσά που θα μπορέσουν να διατεθούν τώρα συνολικά από πολλές εταιρείες σε όλο τον κόσμο που θα μπουν στο παιχνίδι μιας δυνητικά αχανούς αγοράς. Εν τω μεταξύ η τεχνολογία έχει σημειώσει πρόοδο σε άλλους τομείς. Δηλαδή η ίδια εφεύρεση που μπορεί να ήταν ασύμφορη πριν 50 χρόνια, μπορεί να είναι μια χαρά συμφέρουσα σήμερα που η κατεργασία του χ υλικού γίνεται ευκολότερα.
- EKPLIKTIKOS
Να σου πω ένα τουλάχιστον; επιταχύνσεις, 0-100, φανάρι-φανάρι, κτλ. Ένα tesla model 3 έχει πόσο, ξέρω γω, το 1/4 της τιμής ενός αντίστοιχης επιτάχυνσης σε τετράτροχο.sharp έγραψε: 26 Αύγ 2023, 00:06 κανείς δεν θα αγόραζε, δεν υπάρχει ούτε ένα πλεονέκτημα για τον χρήστη
Ναι, αλλά δεν κάνει βρουμ, βρουμ. Σαν τη μ*νάρα που είναι στο κρεββάτι παγωμένη.
- Dwarven Blacksmith
Με ένα 50ρικο έξτρα κάνει κι αυτή βρουμ βρουμ.
-
talaipwros
Ποιο μοντελ 3 ?EKPLIKTIKOS έγραψε: 26 Αύγ 2023, 00:11Να σου πω ένα τουλάχιστον; επιταχύνσεις, 0-100, φανάρι-φανάρι, κτλ. Ένα tesla model 3 έχει πόσο, ξέρω γω, το 1/4 της τιμής ενός αντίστοιχης επιτάχυνσης σε τετράτροχο.sharp έγραψε: 26 Αύγ 2023, 00:06 κανείς δεν θα αγόραζε, δεν υπάρχει ούτε ένα πλεονέκτημα για τον χρήστη
ροπή κυριως παντως, τα μεκ εχουν ροπή καλη σε ενα φασμα, θελουν κιβώτιο να αλλαζουμε σχέσεις να κρατιόμαστε στο φασμα αυτό, τα ηλεκτρικά την δίνουν απο το μηδέν σχεδόν σταθερα
Πωωωω... τό 'χα ξεχάσει αυτό... εντελώς ξενέρωμα, σαν τα αυτόματα για τ' αμερικανάκια...
Εχει υπολογιστή παντως, μπορει να εξομοιώσει κιβώτιο. Αλλα να λες οτι ροπή απο το μηδέν ειναι σαν τα αμερικάνικα αυτόματα, καπου θα έπρεπε να ηταν πιο σμαρτ το πληκτρολόγιο σου νομιζω, να σε προστατεύσει.sharp έγραψε: 26 Αύγ 2023, 00:31 Πωωωω... τό 'χα ξεχάσει αυτό... εντελώς ξενέρωμα, σαν τα αυτόματα για τ' αμερικανάκια...
Τι να τα κάνω αυτά, αν δεν έχω το θριλ του να κατεβάζεις ταχύτητα ή να γεμίζεις στην εκκίνηση. Ξενερωσιές λέμε... παιχνίδια για πιτσιρικάδες
Dwarven Blacksmith έγραψε: 20 Αύγ 2023, 15:09OANNHSEA έγραψε: 20 Αύγ 2023, 15:03Dwarven Blacksmith έγραψε: 20 Αύγ 2023, 14:50
Φυσικά μπορείς, με διασυνδέσεις με άλλες χώρες/περιοχές που βρίσκονται σε άλλα timezones συν αποθήκευση (υδροταμιευτήρες, μπαταριες, flywheels, υδρογόνο και ξανα πίσω κλπ, δεν κολλάμε σε μια τεχνολογία μόνο).
Αλλά δεν λέμε και όχι στα πυρηνικά, για όποιον είναι ικανός.
Οι υπολογισμοί σου είναι κάκιστοι...
Για πες μου μόνο για πλάκα, πόσα GW κάθε μέρα θα πρέπει να παράγονται κάθε μέρα για να γεμίζουν ΟΛΑ τα οχήματα που θα κινηθούν στην Ελλάδα; Ποιός θα παράγει τόσα GW κάθε μέρα;;;
Και δεν βάλαμε εδώ ακόμα ένα σωρό τομείς που θα πρέπει να αλλάξουν σε ηλεκτρική ενέργεια:
- Θέρμανση το χειμώνα. Ξεχάστε υγραέριο, κιροζάν, ξύλα, πέλλετ, πετρέλαιο... Μόνο ηλεκτρικό.
- Καύσιμο καραβιών. Ποιός θα το παράγει και με τι ενέργεια;
- Καύσιμο αεροπλάνων. Ποιός θα το παράγει και με τι ενέργεια;
- Μικρά θέματα όπως π.χ. το ξυλοκάρβουνο για ψήσιμο που θα απαγορευτεί ή τα γκαζάκια του καφέ που θα απαγορευτούν επίσης.
Όταν τα βάλεις όλα αυτά μαζί, είναι πάνω από 50GW το μέγιστο, μόνο για την Ελλάδα!!!
.![]()
Γαμανε οι δικοί σου, λόγια λόγια λόγια και στο τέλος ένα 50GW από το πουθενά.
Όταν οι υποθέσεις σου γίνουν πραγματικότητα και βρούν ταβάνι τα ηλεκτρικά ή η παραγωγή, σφύρα μου.
Για διάβασε darling αυτό το άρθρο:
https://www.capital.gr/oikonomia/373381 ... -neo-esek/
Μέχρι το 2030 θα έχουμε εγκατεστημένα στην Ελλάδα περίπου 32Gw ισχύος!!!
Και αυτό χωρίς να έχουν υπολογίσει κάποια τρελούς ή μη νόμους όπως π.χ. η κατάργηση των θερμικών συστημάτων θέρμανσης το χειμώνα (ακόμα και τα ξύλα) ή η κατάργηση του φυσικού αερίου για μαγείρεμα (όπως θέλει να κάνει η Αυστραλία...)
.
Bellum omnium contra omnes
Ου παντός πλειν εις Κόρινθον...
Ου παντός πλειν εις Κόρινθον...
Τι το θες το βρουμ βρουμ οταν πιανεις warp speed και με τον αντιστοιχο star trek ηχο;sharp έγραψε: 26 Αύγ 2023, 00:13 Ναι, αλλά δεν κάνει βρουμ, βρουμ. Σαν τη μ*νάρα που είναι στο κρεββάτι παγωμένη.
Ασε που οι ηχοι γινονται καστομαηζντ.
ΓΑΛΗ έγραψε: 09 Φεβ 2021, 16:09 Προσωπικώς, βρίσκω πολύ πιο γελοία -και σε κάποιο βαθμό επίσης γραφική- τη μεταξωτή θολούρα του σοβαροφανούς λόγου.
- Lt Aldo Raine
Έχει να πέσει πείνα και των γονέων.Η πιο μεγάλη πλακα ειναι οτι αδιαφορουν για την αποθήκευση κιόλας,αφου δεν υπάρχουν μεσα για αυτο το σκοπο σε κάπως λογικο κόστος.OANNHSEA έγραψε: 26 Αύγ 2023, 08:10Για διάβασε darling αυτό το άρθρο:
Και αυτό χωρίς να έχουν υπολογίσει κάποια τρελούς ή μη νόμους όπως π.χ. η κατάργηση των θερμικών συστημάτων θέρμανσης το χειμώνα (ακόμα και τα ξύλα) ή η κατάργηση του φυσικού αερίου για μαγείρεμα (όπως θέλει να κάνει η Αυστραλία...)
Στα παπάρια τους φυσικα των κομισιοναραίων,wefαιων,γιουεςντέμοκρατς και αλλωνε μπροοδεφτικώνε.Οσο για τα κωλόγα,τους γκρουνεν κλπ,που για δεκαετιες σκύλιαζαν για τις ΑΠΕ και τωρα ,οσον αφορα τη γιουνανικη φράξια ,αδιαφορουν για το τσιμεντωμα της χωρας απο τους μαφιόζους, ειναι οι χρησιμοι ηλιθιοι της φασης(η Γκρέτα εξαιρειται χαρακτηρισμων για ιατρικους λόγους).
- Dwarven Blacksmith
Λολ και πως βοηθάει αυτό το επιχείρημα σου;OANNHSEA έγραψε: 26 Αύγ 2023, 08:10Dwarven Blacksmith έγραψε: 20 Αύγ 2023, 15:09OANNHSEA έγραψε: 20 Αύγ 2023, 15:03
Οι υπολογισμοί σου είναι κάκιστοι...
Για πες μου μόνο για πλάκα, πόσα GW κάθε μέρα θα πρέπει να παράγονται κάθε μέρα για να γεμίζουν ΟΛΑ τα οχήματα που θα κινηθούν στην Ελλάδα; Ποιός θα παράγει τόσα GW κάθε μέρα;;;
Και δεν βάλαμε εδώ ακόμα ένα σωρό τομείς που θα πρέπει να αλλάξουν σε ηλεκτρική ενέργεια:
- Θέρμανση το χειμώνα. Ξεχάστε υγραέριο, κιροζάν, ξύλα, πέλλετ, πετρέλαιο... Μόνο ηλεκτρικό.
- Καύσιμο καραβιών. Ποιός θα το παράγει και με τι ενέργεια;
- Καύσιμο αεροπλάνων. Ποιός θα το παράγει και με τι ενέργεια;
- Μικρά θέματα όπως π.χ. το ξυλοκάρβουνο για ψήσιμο που θα απαγορευτεί ή τα γκαζάκια του καφέ που θα απαγορευτούν επίσης.
Όταν τα βάλεις όλα αυτά μαζί, είναι πάνω από 50GW το μέγιστο, μόνο για την Ελλάδα!!!
.![]()
Γαμανε οι δικοί σου, λόγια λόγια λόγια και στο τέλος ένα 50GW από το πουθενά.
Όταν οι υποθέσεις σου γίνουν πραγματικότητα και βρούν ταβάνι τα ηλεκτρικά ή η παραγωγή, σφύρα μου.
Για διάβασε darling αυτό το άρθρο:
.
Εσύ το είπες σαν να μην γίνεται.
Άσε που το να διπλασιαστεί το capacity σε GW δεν σημαίνει ότι θα διπλασιαστούν οι GWh που θα καταναλώνονται κάθε μέρα.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 3 Απαντήσεις
- 234 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από The Rebel
-
- 2 Απαντήσεις