!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Μεγαλύτερος Ελληνας αθλητής όλων των εποχών
Re: Μεγαλύτερος Ελληνας αθλητής όλων των εποχών
Και ο Τζιμ Λοντος ειναι απο τις μεγαλες μορφες.
Σε αυτο τον αγωνα θα ηθελα να ημουν παρων.
Το Νοέμβριο του 1928 επισκέφθηκε την Ελλάδα και οργάνωσε αγώνα στο Παναθηναϊκό Στάδιο αντιμετωπίζοντας τον αήττητο ως τότε Πολωνοαμερικανό πρωταθλητή Ευρώπης Καρλ Ζμπίσκο, τον οποίο νίκησε. Στις προπονήσεις του Λόντου μαζεύονταν χιλιάδες θεατές και στον αγώνα επικράτησε το αδιαχώρητο παρά τη βροχή. Ο αγώνας έγινε με μεγάλη επισημότητα. Οργανωτής ήταν η εφ. Η Αθλητική και επίτιμοι συνδιοργανωτές ο υπουργός Παιδείας, οι πρέσβεις των ΗΠΑ και της Πολωνίας, η Ολυμπιακή Επιτροπή, ο ΣΕΓΑΣ, ο δήμαρχος Αθηναίων κ.ά. Ο αγώνας αναβλήθηκε δύο φορές, την πρώτη επειδή ο Λόντος ασθένησε από δάγκειο πυρετό και τη δεύτερη λόγω κακοκαιρίας και τελικά έγινε στις 2 Δεκεμβρίου 1928 με διαιτητή τον παλιό ολυμπιονίκη Δημήτρη Τόφαλο. Ο αγώνας έχει καταγραφεί σε κινηματογραφική ταινία, ενώ σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Εμπρός ο διαιτητής έκανε υποδείξεις στον οπερατέρ σχετικά με το γύρισμα. [3]
Το 1933 επανήλθε στην Ελλάδα και αγωνίσθηκε και πάλι στο Παναθηναϊκό Στάδιο αντιμετωπίζοντας νικηφόρα τον Ρωσοπολωνό γίγαντα Κόλα Κοβριάνι, σε έναν αγώνα που διοργάνωσε ο Πανιώνιος, με σκοπό τη συγκέντρωση χρημάτων για την ανέγερση του Σταδίου Νέας Σμύρνης. Για τη μεγάλη νίκη αυτή, ο μεγάλος του ρεμπέτικου Μάρκος Βαμβακάρης, έγραψε και ηχογράφησε ένα τραγούδι σε ρυθμό ζεϊμπέκικο[4]:
"Πάρ' την αιμοβορία σου, και τράβα στην πατρίδα σου, αγαπητέ Κοριάνι,
που σ' έστειλε ο Λόντος μας σε μακρινό σεργιάνι.
Ήρθες απ' την πατρίδα σου το ζόρικο να κάνεις,
κι ο κόσμος αν δε σε γλύτωνε, κόντεψες να πεθάνεις.
Να είσουνα μονάχα εσύ, κομμάτια πια να γίνει,
μα πόσοι ευρεθήκανε την πάθανε κ' εκείνοι.
Έτσι λοιπόν ο Λόντος μας, βρέθηκε παλληκάρι,
κι όλος ο κόσμος τον αγαπά , του Άργους το καμάρι."
https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A4%CE ... E%BF%CF%82
.
Σε αυτο τον αγωνα θα ηθελα να ημουν παρων.
Το Νοέμβριο του 1928 επισκέφθηκε την Ελλάδα και οργάνωσε αγώνα στο Παναθηναϊκό Στάδιο αντιμετωπίζοντας τον αήττητο ως τότε Πολωνοαμερικανό πρωταθλητή Ευρώπης Καρλ Ζμπίσκο, τον οποίο νίκησε. Στις προπονήσεις του Λόντου μαζεύονταν χιλιάδες θεατές και στον αγώνα επικράτησε το αδιαχώρητο παρά τη βροχή. Ο αγώνας έγινε με μεγάλη επισημότητα. Οργανωτής ήταν η εφ. Η Αθλητική και επίτιμοι συνδιοργανωτές ο υπουργός Παιδείας, οι πρέσβεις των ΗΠΑ και της Πολωνίας, η Ολυμπιακή Επιτροπή, ο ΣΕΓΑΣ, ο δήμαρχος Αθηναίων κ.ά. Ο αγώνας αναβλήθηκε δύο φορές, την πρώτη επειδή ο Λόντος ασθένησε από δάγκειο πυρετό και τη δεύτερη λόγω κακοκαιρίας και τελικά έγινε στις 2 Δεκεμβρίου 1928 με διαιτητή τον παλιό ολυμπιονίκη Δημήτρη Τόφαλο. Ο αγώνας έχει καταγραφεί σε κινηματογραφική ταινία, ενώ σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Εμπρός ο διαιτητής έκανε υποδείξεις στον οπερατέρ σχετικά με το γύρισμα. [3]
Το 1933 επανήλθε στην Ελλάδα και αγωνίσθηκε και πάλι στο Παναθηναϊκό Στάδιο αντιμετωπίζοντας νικηφόρα τον Ρωσοπολωνό γίγαντα Κόλα Κοβριάνι, σε έναν αγώνα που διοργάνωσε ο Πανιώνιος, με σκοπό τη συγκέντρωση χρημάτων για την ανέγερση του Σταδίου Νέας Σμύρνης. Για τη μεγάλη νίκη αυτή, ο μεγάλος του ρεμπέτικου Μάρκος Βαμβακάρης, έγραψε και ηχογράφησε ένα τραγούδι σε ρυθμό ζεϊμπέκικο[4]:
"Πάρ' την αιμοβορία σου, και τράβα στην πατρίδα σου, αγαπητέ Κοριάνι,
που σ' έστειλε ο Λόντος μας σε μακρινό σεργιάνι.
Ήρθες απ' την πατρίδα σου το ζόρικο να κάνεις,
κι ο κόσμος αν δε σε γλύτωνε, κόντεψες να πεθάνεις.
Να είσουνα μονάχα εσύ, κομμάτια πια να γίνει,
μα πόσοι ευρεθήκανε την πάθανε κ' εκείνοι.
Έτσι λοιπόν ο Λόντος μας, βρέθηκε παλληκάρι,
κι όλος ο κόσμος τον αγαπά , του Άργους το καμάρι."
https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A4%CE ... E%BF%CF%82
.
Εσύ τώρα παραθέτοντας με
με βάζεις να απαντησω με σοβαρότητα στη κουβεντα
ενώ εγώ εμφανώς κάνω την πλάκα μου
εμπλουτίζοντας βέβαια το νήμα με στοιχεία που με σοβαρή δουλειά βρήκα
Επέτρεψε μου λοιπόν να μην σου απαντησω και να συνεχίσω με χαλαρή διάθεση
κάπως όπως θα έκανε και ο Μιλτος αν διάβαζε το νήμα

看起来和闻起来像狗屎的东西,您无需舔以确保它是狗屎.....
Spoiler
Ότι φαίνεται σκατά και μυρίζει σαν σκατά δεν χρειάζεται να το γλείψεις για να βεβαιωθείς ότι είναι σκατά..
Isildur έγραψε: 15 Αύγ 2023, 17:29Αυτό έχει να κάνει και με το πώς αντιλαμβάνεται το "μεγαλύτερος" ο καθένας. Αν πχ αφορά τίτλους, αυτό αλλάζει πολύ ανά άθλημα και για κάποιους είναι πολύ άδικο.georgebi έγραψε: 15 Αύγ 2023, 17:24Αρίστος έγραψε: 15 Αύγ 2023, 17:19 Κακα τα ψεματα, ακομη και αν διπλασιασει τα μεταλια του ο τεραστιος Τεντογλου, ο Γκαλης λατρευτηκε στην Ελλαδα για πολλα χρονια και εγινε αφορμη να μαθουν καλο μπασκετ πολλες δεκαδες χιλιαδες Ελληνοπουλα, καποια απο τα οποια διεπρεψαν και μας εφεραν και ευρωπαικους τιτλους.
.![]()
Γι αυτό και όπως έγραψα και πριν αν ο τίτλος του νήματος ήταν
Ο ΕΠΙΔΡΑΣΤΙΚΟΤΕΡΟΣ Ελληνας αθλητής όλων των εποχών
θα το στήριζα χωρίς μα μου σου του
![]()
![]()
![]()
και αυτό παίζει ρόλο πόσους τίτλους- μετάλλια έχει πόσο σκληρό ανταγωνισμό είχε στο άθλημα του πόσα χρόνια έπαιξε σε τοπ επίπεδο μέσα σε αυτούς πρέπει να μπει και ο πυροδήμας, μέχρι το τέλος της καριέρας του έχω την εντύπωση πως ήταν ανάμεσα στους πρώτους σε παγκόσμιο επίπεδο
Δεν ξέρω τι ακριβώς πιστεύεις πως έκανα, αλλά να ξες πως δεν το έκανα. Ό,τι κι αν ήταν αυτό...georgebi έγραψε: 15 Αύγ 2023, 17:38Εσύ τώρα παραθέτοντας με
με βάζεις να απαντησω με σοβαρότητα στη κουβεντα
ενώ εγώ εμφανώς κάνω την πλάκα μου
εμπλουτίζοντας βέβαια το νήμα με στοιχεία που με σοβαρή δουλειά βρήκα
Επέτρεψε μου λοιπόν να μην σου απαντησω και να συνεχίσω με χαλαρή διάθεση
κάπως όπως θα έκανε και ο Μιλτος αν διάβαζε το νήμα
![]()
Και αυτό που λέω το εννοώ, σε ό,τι αφορά τους τίτλους και αν αυτό είναι κάποιο κριτήριο σύγκρισης. Με πλήθος τίτλων, έτσι ξερά και χωρίς άλλες παραμέτρους, μπορείς να συγκρίνεις μόνο αθλητές ίδιου ή πολύ κοντινού αθλήματος, σε παραπλήσια εποχή και σε συνθήκες που μοιάζουν. Αλλιώς, είναι ατυχής η σύγκριση, πιστεύω.
Lando ή Oscar; Ιδού η απορία... 
Αν πάμε καθαρά σε επίπεδο μεταλλίων: Πυρός Δήμας.
Δε νομίζω να τον ξεπεράσει κανείς σε ολυμπιακά μετάλλια (3 χρυσα, 1 χάλκινο σε 4 Ολυμπιάδες)
Δε νομίζω να τον ξεπεράσει κανείς σε ολυμπιακά μετάλλια (3 χρυσα, 1 χάλκινο σε 4 Ολυμπιάδες)
FIGHT! FIGHT! FIGHT!
Σαφώς και παίζει ρόλο, όχι όμως αν συγκρίνεις μήλα με πορτοκάλια.Αγχίαλος έγραψε: 15 Αύγ 2023, 17:43Isildur έγραψε: 15 Αύγ 2023, 17:29Αυτό έχει να κάνει και με το πώς αντιλαμβάνεται το "μεγαλύτερος" ο καθένας. Αν πχ αφορά τίτλους, αυτό αλλάζει πολύ ανά άθλημα και για κάποιους είναι πολύ άδικο.georgebi έγραψε: 15 Αύγ 2023, 17:24
![]()
Γι αυτό και όπως έγραψα και πριν αν ο τίτλος του νήματος ήταν
Ο ΕΠΙΔΡΑΣΤΙΚΟΤΕΡΟΣ Ελληνας αθλητής όλων των εποχών
θα το στήριζα χωρίς μα μου σου του
![]()
![]()
![]()
και αυτό παίζει ρόλο πόσους τίτλους- μετάλλια έχει πόσο σκληρό ανταγωνισμό είχε στο άθλημα του πόσα χρόνια έπαιξε σε τοπ επίπεδο μέσα σε αυτούς πρέπει να μπει και ο πυροδήμας, μέχρι το τέλος της καριέρας του έχω την εντύπωση πως ήταν ανάμεσα στους πρώτους σε παγκόσμιο επίπεδο
Ναι ρε παιδί μου .... δίκιο έχεις..... μόνο αθλητές ίδιου ή πολύ κοντινού αθλήματος, σε παραπλήσια εποχή και σε συνθήκες που μοιάζουν μπορούμε να συγκρίνουμε.....Isildur έγραψε: 15 Αύγ 2023, 17:45Δεν ξέρω τι ακριβώς πιστεύεις πως έκανα, αλλά να ξες πως δεν το έκανα. Ό,τι κι αν ήταν αυτό...![]()
Και αυτό που λέω το εννοώ, σε ό,τι αφορά τους τίτλους και αν αυτό είναι κάποιο κριτήριο σύγκρισης. Με πλήθος τίτλων, έτσι ξερά και χωρίς άλλες παραμέτρους, μπορείς να συγκρίνεις μόνο αθλητές ίδιου ή πολύ κοντινού αθλήματος, σε παραπλήσια εποχή και σε συνθήκες που μοιάζουν. Αλλιώς, είναι ατυχής η σύγκριση, πιστεύω.
ουφ κουράστηκα και να το κάνω κοπυ παστε που θα λεγε και ο Πολακαρος
Δεν φταις εσύ αλλά μέρα που ειναι το μουντ μου ειναι πιο πολύ για συζητήσεις επίπεδου

Άσε που βλέπω και δίπλα, στο νήμα μου με την Μενδωνη, τις ''σοβαρές''
Γι αυτό σου λέω....ασε....δεν είμαι για σοβαρά...σαν τον Μιλτο ένα πραμα

Spoiler
Ότι φαίνεται σκατά και μυρίζει σαν σκατά δεν χρειάζεται να το γλείψεις για να βεβαιωθείς ότι είναι σκατά..
Καλά.georgebi έγραψε: 15 Αύγ 2023, 18:01Ναι ρε παιδί μου .... δίκιο έχεις..... μόνο αθλητές ίδιου ή πολύ κοντινού αθλήματος, σε παραπλήσια εποχή και σε συνθήκες που μοιάζουν μπορούμε να συγκρίνουμε.....Isildur έγραψε: 15 Αύγ 2023, 17:45Δεν ξέρω τι ακριβώς πιστεύεις πως έκανα, αλλά να ξες πως δεν το έκανα. Ό,τι κι αν ήταν αυτό...![]()
ουφ κουράστηκα και να το κάνω κοπυ παστε που θα λεγε και ο Πολακαρος
Δεν φταις εσύ αλλά μέρα που ειναι το μουντ μου ειναι πιο πολύ για συζητήσεις επίπεδου
Άσε που βλέπω και δίπλα, στο νήμα μου με την Μενδωνη, τις ''σοβαρές''συζητήσεις που προσπαθείς να κάνεις με τον ακατονόμαστο...
![]()
Γι αυτό σου λέω....ασε....δεν είμαι για σοβαρά...σαν τον Μιλτο ένα πραμα
![]()
Δεν μ' αφήνεις να εκφραστώ. Φασίστα.

Να το ξέρεις πάντως, ενώ όταν τις ελάχιστες φορές που επιχείρησα να μιλήσω σοβαρά εδώ μέσα,
ανεξαρτήτου συνομιλητή, 9 στις 10 συγχύστηκα
να σας χαζεύω να προσπαθείς να μιλήσεις σοβαρά με τον ακατονόμαστο
το βρίσκω πολύ χαλαρωτικό
Spoiler
- Αλιόσα
- Phorum.gr user: Αλιόσα
Re: Ο ΕΠΙΔΡΑΣΤΙΚΟΤΕΡΟΣ Ελληνας αθλητής όλων των εποχών
προσκύναgeorgebi έγραψε: 15 Αύγ 2023, 11:01Διόρθωσα λίγο τον τίτλο του νήματοςΑλιόσα έγραψε: 15 Αύγ 2023, 10:28ο Γκάλης ηταν ο Τζορνταν της Ελλάδας, ο Πελέ η Μαραντονα της Ελλάδας στο μπάσκετ, τον Γκάλη τον ξέρουνε οι πάντες μεχρι και οι γιαγιαδες και έκανε πολύ κόσμο να παιξει μπάσκετ, δημιουργησε ολοκληρη εποχή και ρεύμα με επιτυχίες. Ο ελληνικός αθλητισμος χωριζεται σε προγκαλιο, γκαλιο και μεταγκαλιο εποχη.![]()
Τώρα συμφωνώ και γω![]()
![]()
Re: Ο ΕΠΙΔΡΑΣΤΙΚΟΤΕΡΟΣ Ελληνας αθλητής όλων των εποχών
Και με τους φόρους του Νικολάκη πληρώθηκαν οι προετοιμασίες που βοηθήσαν τον Μίλτο να γίνει ο νο1 Έλληνας αθλητής όλων των εποχών
Ο Μίλτος του το αναγνωρίζει και υποκλίνεται

Spoiler
Γκάλη κερατάΝετο Γκουερινο έγραψε: 15 Αύγ 2023, 10:35 Κι εσύ Γιαννάκη παλιοπουσταρα και συ Γκάλη είσαι καρναβαλι
το μαθες το νέο
η Τζένη σου γαμηθηκε
Με τον Κορωναίο
Ιδιωτικές δομές παιδιών. Πως είναι δυνατόν;
Κοινοβουλευτισμός είναι η εκπροσώπηση των φεουδαρχών απέναντι στον βασιλιά.
Azzurra Carnelos
Εθνικισμός είναι η βούληση για την επιβίωση του έθνους.
Azzurra Carnelos
Ο Πύρρος Δήμας έχει τρία χρυσά Ολυμπιακά και ένα χάλκινο.georgebi έγραψε: 15 Αύγ 2023, 10:16 Τρίχες
Ούτε ένα ολυμπιακό χρυσό (ο Μιλταρος έχει ένα και πάει για δεύτερο)
ούτε ένα παγκόσμιο χρυσό (ο Μιλταρος έχει ένα και σε λίγες μέρες και δεύτερο)
ένα μόνο ψωροευρωπαϊκό (ο Μιλταρος έχει πέντε)
viewtopic.php?f=37&t=31824
![]()
![]()
![]()
Και η Θάνου βγήκε πρώτη σε Ολυμπιάδα στα εκατό , άλλο εκατό άλλο επί κοντό και μήκος.
Azzurra Carnelos
Azzurra Carnelos
Η Κορακάκη έχει χρυσό και χάλκινο στην ίδια Ολυμπιάδα
Azzurra Carnelos
Azzurra Carnelos
Η ικανότητα του Τεντογλου να κερδίζει αγώνες και η σταθερότητά του δεν έχει προηγούμενο.Σέλευκας έγραψε: 16 Αύγ 2023, 10:18Ο Πύρρος Δήμας έχει τρία χρυσά Ολυμπιακά και ένα χάλκινο.georgebi έγραψε: 15 Αύγ 2023, 10:16 Τρίχες
Ούτε ένα ολυμπιακό χρυσό (ο Μιλταρος έχει ένα και πάει για δεύτερο)
ούτε ένα παγκόσμιο χρυσό (ο Μιλταρος έχει ένα και σε λίγες μέρες και δεύτερο)
ένα μόνο ψωροευρωπαϊκό (ο Μιλταρος έχει πέντε)
viewtopic.php?f=37&t=31824
![]()
![]()
![]()
Και η Θάνου βγήκε πρώτη σε Ολυμπιάδα στα εκατό , άλλο εκατό άλλο επί κοντό και μήκος.
Ενα πυροτέχνημα του ενός αγώνα δεν είναι σίγουρα ο μεγαλύτερος αθλητής
gassim έγραψε: 07 Σεπ 2021, 14:12 Ωρες είναι τώρα να οικειοποιηθεί η αριστερά και την Γαλλική επανάσταση.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 202 Απαντήσεις
- 5426 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Έκτωρ Φοίνιξ
-
- 26 Απαντήσεις