Orion22 έγραψε: 08 Αύγ 2023, 22:28
Αυτά -ακριβώς όμως- είναι τα αποτελέσματα του συγκεντρωτισμού αλα γαλαζαιικα. βλ επιτελικό κράτος.
Ειδικά όταν η ηγεσία είναι μεσα στις ανασφάλιες και έχει ποντάρει τα πάντα στην "υπεροχή του σεντριστ δόγματος**".
Το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης, όταν γίνεται η στραβή, σε μη μπανανιες επιβαρύνει αυτούς που τοποθέτησαν αχρηστα γιεςμεν στις θέσεις -κακή ώρα- της ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ. και δεν είναι τωρινό φαινόμενο, αλλά κάτι που ισχύει εδω εξυπαρχής της μ/π. Αλλά και σε κάθε συγκεντρωτικό καθεστώς.
**Ειδικά οι του σογιού έχουν δυσανεξία σε ότι δεν συμφωνεί με το δόγμα (Από την Μαρίκα με τον μετέπειτα υποψήφιο πρόεδρο, στην Ντόρα με τον Γράψα, στον Κυριάκο με την Ηγεσία του Ναυτικού που δεν ήθελαν τα memeships).
Ο συγκεντρωτισμός στον τομέα της αστυνομίας δεν οφείλεται σε κάποιο επιτελικό κράτος ούτε στο σόι - ας θυμηθούμε και την εποχή που ήσαν στην ηγεσία οι καραμανλικοί.
Οφείλεται στο γεγονός ότι η διαχείριση των παρανομιών από την αστυνομία γίνεται πάντα με κριτήρια πολιτικού κόστους και επομένως ο αξιωματικός πρέπει να πάρει πολιτική άδεια για να κάνει το οτιδήποτε.
Δεν μιλάμε καν για συμπλοκές.Αφού έχει καταργηθεί το άσυλο σε τι χρειάζεται η πανεπιστημιακή αστυνομία;γιατί οι διοικητές των πλησίον αστυνομικών τμημάτων αρνούνται να κάνουν περιπολίες εκεί μέσα;διότι υπάρχουν κάποιοι που θεωρούν τις απλές περιπολίες "προκλητικές" και θα επιτεθούν και δεν έχουν την άδεια να πυροβολήσουν.
Έγραψα προηγουμένως πόσοι από αυτούς που φωνάζουν για τα χθεσινά φωνάζουν και για τους λαθροδιακινητές που μπαίνουν στο αντίθετο ρεύμα στην Εγνατία και είπες εγώ.Μα δεν λέω για σένα,για τους εξ αριστερών φωνασκούντες λέω : ΚΑΝΕΙΣ.
Όλες οι ανακοινώσεις κομμάτων και διαφόρων μαιντανών είναι στη κατεύθυνση γιατί η αστυνομία δεν σταμάτησε τους Κροάτες αλλά έχει κυνηγήσει "δικούς τους" κακοποιούς.
Από τη στιγμή που μια κυβέρνηση μπαίνει στο παιγνίδι πολιτικής διαχείρισης των κακοποιών ανάλογα με το πρόσημό τους,ο αξιωματικός χρειάζεται άδεια από τον υπουργό για κάθε κίνησή του και σε αυτό το παιγνίδι έχουν μπει όλοι.
Ίσως να μην μπορούν να κάνουν αλλιώς αλλά αυτός είναι ο λόγος που για όλα πρέπει να ενημερώνεται ο υπουργός και να ανάβει το πράσινο φως.
Είμαστε στη χώρα που πριν κάποιους μήνες ένας αναρχοαλήτης πήγε να κάψει ένα όχημα και ο οδηγός του κλήθηκε σε ΕΔΕ επειδή έκανε ελιγμούς για να γλύτώσει.
Καθόλου δεν είμαι εγώ ικανοποιημένος με την αστυνομία αλλά όχι μόνο για σήμερα όπως πολλοί που ξαφνικά ζητούν δραστήρια αστυνομία.Εγώ τη ζητούσα και στα έκτροπα της Νέας Σμύρνης και παντού.
Αλλά δεν είναι τα δεξιότερα της ΝΔ κόμματα σοβαρά κόμματα,τα έχουμε πει πολλές φορές.Κάποιους θα βρω πάντως από αυτούς για τον πρώτο γύρο των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών να ψηφίσω.