nowhere έγραψε: 06 Αύγ 2023, 14:32
πλήρωνε τρελόπαιδο και άσε τους κυρ παντελήδες στη μιζέρια τους,στην κόψη
Υποθετικό είναι το σενάριο έτσι κι αλλιώς, αλλά το ότι πληρώνω είναι γεγονός.
Εμάς είπες κυρ-Παντελήδες, φίλος; Δεν γουστάρουμε να μάς εξαναγκάζουν σε κάτι που από πουθενά δεν έχει κέρδος για τον λαό. Δεν είμαστε όλοι Κινέζοι να μάς αρέσει.
Λέω για αυτούς που φοβούνται ότι θα τους παρακολουθούν ενώ δεν έχουν ούτε μια "επικίνδυνη" άποψη ή δραστηριότητα.
Εμείς που ανοίγουμε το τάμπλετ και βγαίνει ο πράκτορας τρέχοντας από την τουαλέτα τι να πούμε δηλαδή;
There are decades where you fuck around and days where you find out
Dwarven Blacksmith έγραψε: 06 Αύγ 2023, 15:07
Υποθετικό είναι το σενάριο έτσι κι αλλιώς, αλλά το ότι πληρώνω είναι γεγονός.
Εμάς είπες κυρ-Παντελήδες, φίλος; Δεν γουστάρουμε να μάς εξαναγκάζουν σε κάτι που από πουθενά δεν έχει κέρδος για τον λαό. Δεν είμαστε όλοι Κινέζοι να μάς αρέσει.
Λέω για αυτούς που φοβούνται ότι θα τους παρακολουθούν ενώ δεν έχουν ούτε μια "επικίνδυνη" άποψη ή δραστηριότητα.
Εμείς που ανοίγουμε το τάμπλετ και βγαίνει ο πράκτορας τρέχοντας από την τουαλέτα τι να πούμε δηλαδή;
Η χειρότερη και πιο απολιτική στάση είναι "δεν με πειράζει, γιατί δεν έχω τίποτε να κρύψω".
αλλά έχουν σε συντριπτική πλειοψηφία. η υποχρέωση, όπως και η άρνηση, είναι μάλλον ελληνική πατέντα.
Πλάκα θα έχει να πας σε κανένα μπαράκι στη Γερμανία να ζητήσεις απόδειξη. Να δεις τι θα σου δώσουν
Λες για την ιδια Γερμανια που ολες οι ταμειακες μηχανες απο το 2017 καταγραφουν ηλεκτρονικα και διατηρουν σε write once μνημη για 10 χρονια τι λεφτα μπαινουν και τι βγαινουν σε καθε συναλλαγη, ενω εδω και 3 χρονια παρακολουθουνται απο ξεχωριστο security module με την ποινη αν διαπιστωθει πως εχεις πειραξει ή δεν εχεις σε αριστη κατασταση οτιδηποτε απο ολα αυτα να ειναι εικοσι πεντε χιλιαδες ευρω χωρια ο,τι αλλο βγαλει ο ελεγχος.
Δε ξέρω τι γινετια και αν έπεσα στην εξαίρεση πανρως σε μπιραρία στο Μόναχο που ζήτησα απόδειξη για να την περάσω στην εταιρεία, μόλις ζήτησα τιμολόγιο μου έδωσαν ένα μπακαλοχαρτο με το ποσο, το όνομα της μπιραρίας και μια υπογραφή, τα στοιχεία της εταιρείας μου είπε σε πολύ σπαστά αγγλικα "να γραψτα εδώ"
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
Πάντως αναμεταξύ μας, καλέ μου Νάνε, έχω πολύ πιο "επικίνδυνες" απόψεις από εσένα. Εσύ είσαι μαίην στρημ, εντελώς ενταγμένος στο σύγχρονο Αμερικάνικο πρότυπο. Αναλογίσου τα θέματα στα οποία διαφωνούμε και θα το καταλάβεις. Ακόμη και το ότι εσύ είσαι always on με το κινητό είναι μαίην στρημ, ό,τι δηλ. κάνει και ο κάθε κυρ-Παντελής και η κάθε κυρά Σούλα στο κομμωτήριο. Απλώς εκείνη κουτσομπολεύει στο φέησ αντί να διαβάζει την τελευταία παπαρ... εεε... τεχνολογική έμπνευση του Μασκ.
Πλάκα θα έχει να πας σε κανένα μπαράκι στη Γερμανία να ζητήσεις απόδειξη. Να δεις τι θα σου δώσουν
Λες για την ιδια Γερμανια που ολες οι ταμειακες μηχανες απο το 2017 καταγραφουν ηλεκτρονικα και διατηρουν σε write once μνημη για 10 χρονια τι λεφτα μπαινουν και τι βγαινουν σε καθε συναλλαγη, ενω εδω και 3 χρονια παρακολουθουνται απο ξεχωριστο security module με την ποινη αν διαπιστωθει πως εχεις πειραξει ή δεν εχεις σε αριστη κατασταση οτιδηποτε απο ολα αυτα να ειναι εικοσι πεντε χιλιαδες ευρω χωρια ο,τι αλλο βγαλει ο ελεγχος.
Δε ξέρω τι γινετια και αν έπεσα στην εξαίρεση πανρως σε μπιραρία στο Μόναχο που ζήτησα απόδειξη για να την περάσω στην εταιρεία, μόλις ζήτησα τιμολόγιο μου έδωσαν ένα μπακαλοχαρτο με το ποσο, το όνομα της μπιραρίας και μια υπογραφή, τα στοιχεία της εταιρείας μου είπε σε πολύ σπαστά αγγλικα "να γραψτα εδώ"
Αφού είσαι εδώ και μάς γράφεις, πάνε άναψε μια λαμπάδα...
Γυφτάκι έγραψε: 05 Αύγ 2023, 23:14
Υπάρχετε εσείς που όταν έρχεται η λυπητερή της εφορίας πληρώνετε με κέφι και χαρά γιατί το κράτος έχει ανάγκες και γιατί είναι δίκαιο κ σωστό ,υπάρχουμε κι εμείς που δυσανασχετούμε γιατί ξέρουμε τι φαγοπότι πέφτει με το χρήμα του δημοσίου ,βλέπουμε τι γίνεται ,ποιοί ωφελούνται ποιοί τσεπώνουν κι αυτά τα περί δίκαιης φορολόγησης είναι αέρας κοπανιστός .. Χέστηκε το κράτος για τη δίκαιη φορολόγηση ,τρόπους να μαζέψει παραπάνω ψάχνει..
τι βλέπετε βρε; εσύ δεν ήσουν που δεν ήξερες καν ότι το κράτος δημοσιεύει προϋπολογισμό και απολογισμό;
Και βέβαια το ήξερα αλλά δεν ήξερα ,πριν δώσεις το λινκ, ότι υπήρχε μαζεμένη σε ένα κείμενο όλη η ''μαύρη τρύπα'' τους .. 25 εκατομύρια στα ελεύθερα θέατρα λέει . Πόσα είναι αυτά τα θέατρα, γιατί εισπράτουν και γιατί 25 κι όχι 10 πχ, δε λέει .. Γενικότητες λέει ..
Γυφτάκι έγραψε: 05 Αύγ 2023, 23:14
Υπάρχετε εσείς που όταν έρχεται η λυπητερή της εφορίας πληρώνετε με κέφι και χαρά γιατί το κράτος έχει ανάγκες και γιατί είναι δίκαιο κ σωστό ,υπάρχουμε κι εμείς που δυσανασχετούμε γιατί ξέρουμε τι φαγοπότι πέφτει με το χρήμα του δημοσίου ,βλέπουμε τι γίνεται ,ποιοί ωφελούνται ποιοί τσεπώνουν κι αυτά τα περί δίκαιης φορολόγησης είναι αέρας κοπανιστός .. Χέστηκε το κράτος για τη δίκαιη φορολόγηση ,τρόπους να μαζέψει παραπάνω ψάχνει..
Τα χρήματα των φόρων ΔΕΝ ανήκουν στον ελληνικό λαό, ούτε είναι "δικά μας" χρήματα, αλλά ανήκουν στην κρατική εξουσία ή οποία τα παίρνει από τους φόρου υποτελείς υπηκόους της και τα ξοδεύει όπως αυτή θέλει
Και το πιο αστείο από όλα είναι το να νομίζουν κάποιοι ότι εάν ή κρατική εξουσία πατάξει την φοροδιαφυγή, ότι τα χρήματα που θα μαζευτούν θα ξοδεύονται για το καλό του ελληνικού λαού ή ότι οι φόροι θα είναι δίκαιοι ...
sharp έγραψε: 06 Αύγ 2023, 17:40
Πάντως αναμεταξύ μας, καλέ μου Νάνε, έχω πολύ πιο "επικίνδυνες" απόψεις από εσένα. Εσύ είσαι μαίην στρημ, εντελώς ενταγμένος στο σύγχρονο Αμερικάνικο πρότυπο. Αναλογίσου τα θέματα στα οποία διαφωνούμε και θα το καταλάβεις. Ακόμη και το ότι εσύ είσαι always on με το κινητό είναι μαίην στρημ, ό,τι δηλ. κάνει και ο κάθε κυρ-Παντελής και η κάθε κυρά Σούλα στο κομμωτήριο. Απλώς εκείνη κουτσομπολεύει στο φέησ αντί να διαβάζει την τελευταία παπαρ... εεε... τεχνολογική έμπνευση του Μασκ.
Μη με βλέπεις έτσι, είναι να μην αγγίξω γρασίδι.
There are decades where you fuck around and days where you find out
20% κρατηση σε αναληψεις ανω των Χ ευρω την εβδομαδα (με Χ κατι παρα πολυ μικρο για πραγματα οπως χαρτζηλικια σε πιτσιρικια). Επιστρεπτεα με αποδειξεις. Σκοτωνεις τον ελληνισμο πριν γεννησει αβγα.
Αυτο θα δημιουργησει αναταραχη. Και ειναι ημιμετρο
Φυσικα και θα δημιουργησει αναταραχη, αφου φορολογει το μαυρο χρημα στην πηγη του (ΑΤΜ). Σαν αστακοι σε κατσαρολα θα κανουν οι Ελ.
Δεν ειναι καθολου ημιμετρο ομως, ειναι απολυτο μετρο. Δε μπορουν να τυπωσουν λεφτα τα ποπιουλαρ ματρεσες και τα μασουρια αε στρωματα ειναι πολυ μικρο ποσοστο της κυκλοφοριας. Αναγκαστικα ολοι βασιζονται στα ΑΤΜ και με το καλημερα τα λεφτα που βγαινουν απο εκει θα ειναι φορολογημενα.
ο γιατρος , ο δικηγορος, ο μηχανικος και αλλα ειδη κοινωνικων εκβιαστων θα μετακυλησουν ευκολα το 20% στον καταναλωτη ενω το εγκληματικο μαυρο χρημα , ναρκωτικα λαθρεμπορειο πορνεια κτλ δεν θα αντιμετωπισει δυσκολια να συνεχισει το εργο του μετακυλιωντας ή και πληρωνοντας τα εξοδα αυτου του 20%. Οι απλες λυσεις ειναι και οι πιο σωστες, ψηφιακο χρημα παντου, 50 τανκς σε θεσεις αμυνας στο συνταγμα μαζι με μια μοιρ f-35 να περιπολει απο πανω και σε 1 -2 χρονια ολα θα γενουν. Αλλωστε πραγματικα δεν βλεπω λογο να υπαρχει το χαρτινο χρημα εν ετει 2023 . Εδω σουηδια οσο ηταν η Μαργαριτα πθ κατι ψελπισαν οτι το 2025 θα καταργηθει πληρως το χαρτινο χρημα αλλα δεν το βλεπω.
Ερμής έγραψε: 06 Αύγ 2023, 14:59
Στα περισσότερα δυνατά κράτη της ΕΕ βέβαια, δεν υπάρχει η υποχρέωση σε κατάστημα να έχει Pos.
αλλά έχουν σε συντριπτική πλειοψηφία. η υποχρέωση, όπως και η άρνηση, είναι μάλλον ελληνική πατέντα.
ναι για λεγε καθως εδω σουηδια αν και ολα τα πλερωνουμε με καρτα παραταυτα η ξανθομουνα στον καθε γκισε σε ολα τα καταστηματα σε κοιταζει στα ματια μετα την ηλεκτρονικη πληρωμη και ρωταει παντα kvittot?
ναι για λεγε καθως εδω σουηδια αν και ολα τα πλερωνουμε με καρτα παραταυτα η ξανθομουνα στον καθε γκισε σε ολα τα καταστηματα σε κοιταζει στα ματια μετα την ηλεκτρονικη πληρωμη και ρωταει παντα kvittot?
Υπάρχουν ακόμη ξανθές στη Σουηδία; Πάντως όλες οι καταστροφικές ανοησίες στην Ευρώπη από Σουηδία και Ολλανδία ξεκινάνε.
Ερμής έγραψε: 06 Αύγ 2023, 11:34
Κανένας χρησμός, είναι καθαρα εκτός τόπου και χρόνου η κατάργηση μετρητών, ισως πιο εκτός τόπου και χρόνου από την επίπεδη γη. Ο Κινέζος παραπάνω μιλάει για καρνε επιταγών σα κάτι αντίστοιχο με τους οβολους
Σε γυάλα ζείτε ρε; απορώ πραγματικά. Εκτός και το νημα έχει εξελιχθεί σε τρολολουνα παρκ να πω και εγώ τη παπαρια μου.
Σόρι κιόλας αλλά ειδικά όσοι είστε στην αγορά θέλετε να γυρίσουμε στο άρρωστο καθεστώς με τις επιταγές που είχε αφήσει εκατοντάδες χιλιάδες εμπόρους και προμηθευτές απλήρωτους όταν έσκασε η κρίση (και γινόταν και προ-κρίσης); Πόσο προβληματικό και ακατάλληλο ήταν το σύστημα αυτό θα πρέπει πρώτοι να το λένε όσοι έχουν σχέση με αγορά. Δεν είναι σύστημα για 21ο αιώνα.
"Taxation is theft, purely and simply even though it is theft on a grand and colossal scale which no acknowledged criminals could hope to match. It is a compulsory seizure of the property of the State’s inhabitants, or subjects."