!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Ξέρει κανείς γιατί εξαφανίστηκαν οι γιεγιεσέδες του πχώρου;

Θρησκείες, Θεοί και παραδόσεις.

Συντονιστής: ΟΥΤΙΣ

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Re: Ξέρει κανείς γιατί εξαφανίστηκαν οι γιεγιεσέδες του πχώρου;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ »

taliban έγραψε: 03 Αύγ 2023, 15:41
ΓΑΛΗ έγραψε: 03 Αύγ 2023, 15:20
taliban έγραψε: 03 Αύγ 2023, 15:06

Τι συμβολισμό ;
Αναπνέεις την τσικνα και το πνεύμα του αγριογουρουνου σε συντροφεύει μέχρι να κάνεις μπάνιο να φύγει από πάνω σου ;

Εντάξει εγώ δεν το προχωράω σε τέτοιο βαθμό το σκεπτικό με τον συμβολισμό.

Μένουμε στο δια ταύτα.

Αν θες να μείνουμε στο δια ταύτα, κανένα πρόβλημα.

Στο μαύρο έπαιξε επιτυχέστατη συνεργασία μεταξύ μιας καρακαλτάκας θεάς και των γελοίων πιστών της και κάποιων ιερουργών καραμπαρμπάδων από το υσεε, που μετέφεραν με αρχαιοπρεπή περιστέρια το μήνυμα ότι οι παρέες του μαύρου που υπέπεσαν στον λαϊκισμό της παϊδακοφαγίας, έκαναν όργια μετά το φαγοπότι.

Και υπήρξε πλήθος αρχαιοπρεπούς αλλά και απλοϊκού λαού, που το' χαψαν ή απλώς το υποστήριξαν για τους δικούς του λόγους ο καθένας.

Μιλάμε για την επιτομή της εμετικής ξεφτίλας σε πολλά επεισόδια. :lol:
Ε και ;
Το πρόβλημα είναι αν έκαναν όργια μετά το φαγοπότι;

Κοίτα λίγο την ιστορία της καθολικής εκκλησίας πόσα οργια έκαναν στα μοναστήρια....και όχι μόνο.

Μην πιάσουμε και τα δικά μας εδώ γιατί θα σκουζουν οι ευλαβεις χριστιανοί της μιας και μοναδικής αλήθειας.
Μάλλον δεν κατάλαβες τι έγραψα. Τα αρχαιοπρεπή κακοχυμένα παρτάλια διέδιδαν ότι οι υπόλοιποι έκαναν όργια μετά το φαγοπότι.

Αν αυτό δεν είναι η επιτομή του κάθε "αρχαιοπρεπούς" αυνάνα κάγκουρα, τί είναι;
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος ΓΑΛΗ την 03 Αύγ 2023, 15:52, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
Antares
Phorum.gr user: Ακταία

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Antares »

Οι αρχαίοι δεν νομίζω να είχαν οργανωμένη θρησκεία. Ήταν οι πρώτοι άθεοι γιατί θεμελίωσαν τις επιστήμες. Αναφέρονταν στον θεό με την φιλοσοφική έννοια.
Αν υπήρξε τέτοιο κίνημα μάλλον ήταν για τα πανηγύρια. Ο υπόλοιπος κόσμος είναι αρχαιολάτρης για άλλους λόγους όχι για την αρχαία θρησκεία.
Άβαταρ μέλους
sys3x

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sys3x »

ΓΑΛΗ έγραψε: 03 Αύγ 2023, 15:32
sys3x έγραψε: 03 Αύγ 2023, 15:23 Πάντως εάν δεν παίξανε όργια μετά θα έπαιξε χοντρή μαλακία, ή το ένα ή το άλλο.
Μαλακία και χοντρή πείνα έπαιζε στους κακομοιραίους επικριτές εξ αποστάσεως. Οι παϊδακοφάγοι ήμασταν χορτασμένοι άνθρωποι γενικώς.
Έχει φτάσει μέχρι εδώ η οσμή της οξυτοκίνης.
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ

.
ΑΙΝΕΙΑΝ06

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΑΙΝΕΙΑΝ06 »

ΓΑΛΗ έγραψε: 03 Αύγ 2023, 15:52

Στο μαύρο έπαιξε επιτυχέστατη συνεργασία μεταξύ μιας καρακαλτάκας θεάς και των γελοίων πιστών της και κάποιων ιερουργών καραμπαρμπάδων από το υσεε, που μετέφεραν με αρχαιοπρεπή περιστέρια το μήνυμα ότι οι παρέες του μαύρου που υπέπεσαν στον λαϊκισμό της παϊδακοφαγίας, έκαναν όργια μετά το φαγοπότι.

Και υπήρξε πλήθος αρχαιοπρεπούς αλλά και απλοϊκού λαού, που το' χαψαν ή απλώς το υποστήριξαν για τους δικούς του λόγους ο καθένας.

Ε και ;

Κοίτα λίγο την ιστορία της καθολικής εκκλησίας πόσα οργια έκαναν στα μοναστήρια....και όχι μόνο.

Μην πιάσουμε και τα δικά μας εδώ γιατί θα σκουζουν οι ευλαβεις χριστιανοί της μιας και μοναδικής αλήθειας.
Μάλλον δεν κατάλαβες τι έγραψα. Τα αρχαιοπρεπή κακοχυμένα παρτάλια διέδιδαν ότι οι υπόλοιποι έκαναν όργια μετά το φαγοπότι.

.. προσηλυτισμός ..
ΑΙΝΕΙΑΝ06

Antares έγραψε: 03 Αύγ 2023, 15:52 Οι αρχαίοι δεν νομίζω να είχαν οργανωμένη θρησκεία. Ήταν οι πρώτοι άθεοι γιατί θεμελίωσαν τις επιστήμες. Αναφέρονταν στον θεό με την φιλοσοφική έννοια.
Αν υπήρξε τέτοιο κίνημα μάλλον ήταν για τα πανηγύρια. Ο υπόλοιπος κόσμος είναι αρχαιολάτρης για άλλους λόγους όχι για την αρχαία θρησκεία.
Τα περισσότερα αρχαιοθρησκα κινήματα ΔΕΝ έλεγαν ότι είναι θρησκεία αλλά Κοσμοθέαση

Εγώ ο ΑΙΝΕΙΑΝ δηλώνω οπαδός της φιλοσοφίας του Επίκουρου,
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε: 03 Αύγ 2023, 15:53

Ε και ;

.. προσηλυτισμός ..
Υπήρχαν και χριστιανοπρεπείς που συμμετείχαν στην παράσταση του τσίρκου.

Οπότε, δεν τίθεται θέμα θρησκείας αλλά νοοτροπίας. :)

Ο εγγενής καγκουρισμός δεν επηρεάζεται από θρησκείες ή πολιτικές ιδεολογίες.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε: 03 Αύγ 2023, 15:55

Όπερ σημαίνει ότι δεν έχεις καταλάβει Χριστό ή Δία από τη φιλοσοφία του Επίκουρου.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
exiledd
Phorum.gr user: exiledd

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από exiledd »

nemo έγραψε: 03 Αύγ 2023, 15:32
taliban έγραψε: 03 Αύγ 2023, 15:06

Τι συμβολισμό ;
Αναπνέεις την τσικνα και το πνεύμα του αγριογουρουνου σε συντροφεύει μέχρι να κάνεις μπάνιο να φύγει από πάνω σου ;

Εντάξει εγώ δεν το προχωράω σε τέτοιο βαθμό το σκεπτικό με τον συμβολισμό.

Μένουμε στο δια ταύτα.

ονομα της θεας;
Τι ρωτάς κι εσύ καημένο παιδί :lol:
23χρονα ξινά σταφύλια.
Τότε ατύπως ανήκα ή με κατατάξανε, δεν θυμάμαι, στο στρατόπεδο της...καρακαλτάκας θεάς...
Μιλάμε για Μαύρο εποχές προ Κουπάκια, γιατί κάποια στιγμή έπεσε και ξανασηκώθηκε, και τότε έσκασε η 2η γενιά - φουρνιά Μαυροφορουμήτων, (Κουπάκιας, dimdom,εκείνος ο Αυστραλός, που ανέβαζε βίντεο με τη φάτσα του φόρα παρτίδα και έκραζε αριστερούς, και ήταν υπέρ της χούντας κλπ, ο zoolander, το τρελοκομείο και άλλοι που δε θυμάμαι), Είχε χτυπήσει κι εκεί η αρρώστια των παράλληλων φόρουμ, του dimdom, το Πειρατικό του Κάπτεν Τζίμυ, κλπ, κλπ.

Στο reboot πάντως η εν λόγω θέα είχε φάει κόλλημα με τα blogs, το blogspot στα ντουζένια του τότε, και δεν ξαναμπήκε αν θυμάμαι καλά...

Μιμάκος μορφάρα, Ξένος που λέει και η Γάτα, υπέροχο τυπάκι με δομημένο λόγο, εργδημεργ, Φλογόπουστας, καμμένος όσο δεν πάει αλλά έβγαζε γέλιο ώρες ώρες, Nostalgia που γράφει κι εδώ, Δέλτα Λοξ.
Αναρωτιέμαι το απέγιναν η. Φάεννα, η Ann, ο mm365, ο Κούπης, ο Περίκαλλος, χάθηκε κόσμος και ντουνιάς

Αχχχχ
Trip down in memory lane :tyr: :smt124 :a0452:
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος exiledd την 03 Αύγ 2023, 16:01, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
ΑΙΝΕΙΑΝ06

ΓΑΛΗ έγραψε: 03 Αύγ 2023, 15:58
ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε: 03 Αύγ 2023, 15:53

.. προσηλυτισμός ..
Υπήρχαν και χριστιανοπρεπείς που συμμετείχαν στην παράσταση του τσίρκου.

Οπότε, δεν τίθεται θέμα θρησκείας αλλά νοοτροπίας. :)

Ο εγγενής καγκουρισμός δεν επηρεάζεται από θρησκείες ή πολιτικές ιδεολογίες.
Όπως έγραψα και πιο πάνω τα περισσότερα κινήματα θεωρούσαν τους εαυτούς τους ως ΚΟΣΜΟΘΈΑΣΗ και όχι ως θρησκεία
Και οι περισσότεροι ΔΕΝ έπαψαν να δηλώνουν για κοινωνικούς εθνικούς και οικογενειακους λόγους και "χριστιανοί ορθόδοξοι"
Άβαταρ μέλους
Antares
Phorum.gr user: Ακταία

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Antares »

ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε: 03 Αύγ 2023, 15:55 Τα περισσότερα αρχαιοθρησκα κινήματα ΔΕΝ έλεγαν ότι είναι θρησκεία αλλά Κοσμοθέαση

Όχι μόνο εσύ. Ο καθένας σε όλον τον κόσμο μπορεί να δηλώνει οπαδός κάποιου Έλληνα φιλοσόφου. Πάντοτε θα αναφέρονται οι αρχαίοι Έλληνες στα πανεπιστήμια, θα διαβάζονται, θα γίνονται αναφορές σε αυτούς.
Γιατί να θέλει να σβήσει ο δυτικός πολιτισμός την γενέτειρά του; Να την αντικαταστήσει με τι;
Οι θρησκείες είναι άλλο θέμα.
ΑΙΝΕΙΑΝ06

ΓΑΛΗ έγραψε: 03 Αύγ 2023, 15:59

Όπερ σημαίνει ότι δεν έχεις καταλάβει Χριστό ή Δία από τη φιλοσοφία του Επίκουρου.

Δηλώνω οπαδός της φιλοσοφίας του Επίκουρου (έστω έτσι όπως την καταλαβαίνω ή ερμηνεύω εγώ ) και αυτό δεν με εμποδίζει να έχω άψογες δημόσιες σχέσεις με παπάδες η ιμάμηδες ή .. βουδιστες γκουρού κλπ κλπ κλπ
ΑΙΝΕΙΑΝ06

Antares έγραψε: 03 Αύγ 2023, 16:02
ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε: 03 Αύγ 2023, 15:55 Τα περισσότερα αρχαιοθρησκα κινήματα ΔΕΝ έλεγαν ότι είναι θρησκεία αλλά Κοσμοθέαση

Όχι μόνο εσύ. Ο καθένας σε όλον τον κόσμο μπορεί να δηλώνει οπαδός κάποιου Έλληνα φιλοσόφου. Πάντοτε θα αναφέρονται οι αρχαίοι Έλληνες στα πανεπιστήμια, θα διαβάζονται, θα γίνονται αναφορές σε αυτούς.
Γιατί να θέλει να σβήσει ο δυτικός πολιτισμός την γενέτειρά του; Να την αντικαταστήσει με τι;
Οι θρησκείες είναι άλλο θέμα.
Όπως είπα και πριν τα περισσότερα κινήματα πάνω στη αρχαία θρησκεία και φιλοσοφία ΔΕΝ θα τα ελεγες ως θρησκευτικά κινήματα που πανε να αντικαταστήσουν την κυρίαρχη χριστιανική ορθόδοξη εκκλησία στη Ελλαδα
Ίσα ίσα που οι περισσότεροι δηλώνουν χριστιανοί ορθόδοξοι που πιστεύουν και στο δωδεκάθεο και κάνουν γιογκα ενώ δέχονται τις διδαχές του βουδα

Στην αρχαία Ελλαδα οι άνθρωποι ήταν ΠΟΛΥΘΕΙΣΤΕΣ και όχι δωδεκάθειστες ..
Άβαταρ μέλους
Exodus

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Exodus »

Νομίζω οι οπαδοί της ελληνικής θρησκείας υπάρχουν ακόμα, αλλά δεδομένου του ότι πέρασε η μόδα, μείνανε οι σοβαροί αθόρυβοι άνθρωποι και έφυγαν τα ψώνια.
ΕΙΔΟΝ ΕΓΩ ΤΑΣ ΠΑΓΙΔΑΣ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ HΠΛΩΜΕΝΑΣ ΕΠΙ ΠΑΣΑΝ ΤΗΝ ΓΗΝ ΚΑΙ ΗΡΩΤΗΘΗΝ : ΑΡΑ ΤΙΣ ΔΥΝΑΤΑΙ ΕΚΦΥΓΕΙΝ ΤΑΥΤΑΣ; ΚΑΙ ΗΚΟΥΣΑ ΦΩΝΗΝ ΛΕΓΟΥΣΑΝ ΜΟΙ : "Ο ΤΑΠΕΙΝΟΣ".
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε: 03 Αύγ 2023, 16:02
ΓΑΛΗ έγραψε: 03 Αύγ 2023, 15:59

Δηλώνω οπαδός της φιλοσοφίας του Επίκουρου (έστω έτσι όπως την καταλαβαίνω ή ερμηνεύω εγώ ) και αυτό δεν με εμποδίζει να έχω άψογες δημόσιες σχέσεις με παπάδες η ιμάμηδες ή .. βουδιστες γκουρού κλπ κλπ κλπ
Το ξέρω βρε. Η κοσμοθέαση τύπου "ό,τι φάμε, ό,τι πιούμε κι ό,τι αρπάξει η σύνταξη". :lol:

Σύντομη ανάλυση της συγκεκριμένης κοσμοθέασης έχει κάνει στο "Ας φρόντιζαν" ο Καβάφης.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
exiledd
Phorum.gr user: exiledd

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από exiledd »

Η ΒΑΛΙΑ, ο XRHSTHS, Αρίστος που γράφει κι εδώ, να μην ξεχάσω...

Οι άλλοι πολλοί που τώρα δεν μου'ρχονται...

Πέσαμε με τα μούτρα στα φόρα, σαν τον 15χρονο που πέφτει στα χέρια του τσοντοπεριοδικό, 1η φορά και του δίνει και καταλαβαίνει...
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Θρησκειολογία”