!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Διακοπές των εργαζομένων στις σοσιαλιστικές χώρες

Κοινωνικά θέματα και προβληματισμοί
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Άβαταρ μέλους
Dwarven Blacksmith

Re: Διακοπές των εργαζομένων στις σοσιαλιστικές χώρες

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Dwarven Blacksmith »

talaipwros έγραψε: 01 Αύγ 2023, 12:23
Dwarven Blacksmith έγραψε: 01 Αύγ 2023, 12:21
talaipwros έγραψε: 01 Αύγ 2023, 12:11

εξιμπιτ Α
Ευχαριστώ. Μάλλον είχες στο μυαλό σου τίποτα βαλτοπολωνοΝαζί που φρικαραν τους Γερμανούς Ναζί με την απανθρωπιά τους. Σήμερα τιμούν τους εθνικούς τους ήρωες, τον Βιλτις τον Εβραιοφαγο, κοκ.
ευχαριστω, βοηθας και οσους δεν καταλαβαν με την πρωτη.
Όχι εγώ ευχαριστώ.
🔻 There are decades where you fuck around and days where you find out🔻
Άβαταρ μέλους
Ναύτης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ναύτης »

Το ξανάγραψα, μια χαρά περνούσαν οι περισσότεροι εργαζόμενοι στην πρ. ΕΣΣΔ.
Είχαν εξασφαλισμένη εργασία, στέγη, τροφή, ένα από τα καλύτερα δημόσια συστήματα υγείας στον κόσμο, άρτιο εκπαιδευτικό σύστημα με σπουδές υψηλού κύρους σε όλους τους τομείς, εξαιρετική κοινωνική μέριμνα κι ασφάλιση, λαμπρές τέχνες, υψηλή λογοτεχνία, δημόσια ασφάλεια και τάξη, αξιοπρεπείς διακοπές (για να κάνω και την καρδιά του Sol), γενικότερα οι εργαζόμενοι αισθάνονταν ασφαλείς, ήρεμοι και εξασφαλισμένοι, αυτοί και οι οικογένειές τους (εφόσον δεν ήσαν αντιφρονούντες ή αμφισβητίες).
Σε αντάλλαγμα, βίωναν ένα σκληρό γραφειοκρατικό καθεστώς, ανελεύθερο, αυταρχικό, διεφθαρμένο και άνισο στα μέσα και υψηλότερα κλιμάκιά του.
Άβαταρ μέλους
Σέλευκας
Phorum.gr user: Seleykos

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Σέλευκας »

Isildur έγραψε: 01 Αύγ 2023, 09:13
Σέλευκας έγραψε: 31 Ιούλ 2023, 17:36 Θυμάμαι σαν σήμερα την αγορά των Πολωνών στο Αγγελοχώρι και το γεμάτο απο ανατολικές ξεβράκωτες κάμπιγκ Επανωμής. Για το μόνο πράγμα που με πείραξε η κατάρρευση. Το έζησα.
Και το τροχόσπιτο τίγκα στα πράγματα προς πώληση, για να βγάλουν τις διακοπές τους και ένα κομμάτι της υπόλοιπης χρονιάς. Δεν ξέρω αν κάποιοι επιστρέφανε και χωρίς το τροχόσπιτο...
ολοι στην Ελλάδα είχαν είδη κάμπιγκ απο τους Πολωνούς. Πολύ μπροστά στην παραγωγή τέτοιων ειδών τότε. Εγώ ακόμα τα έχω, σε κάποιο πατάρι, βέβαια τώρα είναι χαζό να κουβαλήσεις μια σκηνή που ζυγίζει εκατό κιλά και για να τη στήσεις θα πρέπει να είσαι απόφοιτος ρωσικού πανεπιστημίου και θα πρέπει να συμμετέχει στο στήσιμο το μισό (ελεύθερο) κάμπιγκ να λέει γνώμες. Κάπως έτσι βέβαια χτιζόταν οι σχέσεις της παραλίας.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Σέλευκας την 01 Αύγ 2023, 12:40, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Ιδιωτικές δομές παιδιών. Πως είναι δυνατόν;
Κοινοβουλευτισμός είναι η εκπροσώπηση των φεουδαρχών απέναντι στον βασιλιά.
Azzurra Carnelos
Εθνικισμός είναι η βούληση για την επιβίωση του έθνους.
Άβαταρ μέλους
Ναύτης

Dwarven Blacksmith έγραψε: 01 Αύγ 2023, 12:28
Ναύτης έγραψε: 01 Αύγ 2023, 12:19
Dwarven Blacksmith έγραψε: 01 Αύγ 2023, 12:13
Οι λιμοι δεν είναι καθόλου άσχετοι με τον οικονομικό αποκλεισμό της χώρας. Για να καλύψεις τις διατροφικές ανάγκες μιας πολύ περιορισμένης γης χωρίς εισαγωγές, χρειάζεσαι τεχνολογία. Έχει γίνει πρόοδος σε αυτό τον τομέα βέβαια αλλά είναι πιο αναποτελεσματικό και αργό από το να εισάγεις αυτό που χρειάζεσαι.
Το δε απέραντο Γκουλάγκ, οκ δεν θα ρωτήσω πως το ξέρεις, σίγουρα έχεις βρείς πηγές που εμπιστεύεσαι, καλή ανάγνωση να ευχηθώ.

Δεν θα μεταναστεύσω γιατί ποτέ δεν έχω δηλώσει της νοοτροπίας ότι θα μεταναστεύω όπου είναι καλύτερα. Σε καλύπτει ή πιστεύεις ότι μένω Ελλάδα γιατί είναι η κορυφή της κοινωνικοπολιτικής εξέλιξης της ανθρωπότητας; :lol:
Πιστεύω ότι, λόγω ιδεοληψίας, βρίσκεσαι σε φάση άρνηση πραγματικότητας.
btw για πες, ποιες πηγές είναι κατά τη γνώμη σου αξιόπιστες σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στη ΒΚ: το Xinhua ή το KCNA Watch;
Κάτι μου λέει ότι το λες ειρωνικά. Αν οι ξένοι δηλαδή ενημερώνονταν για την Ελλάδα μόνο μέσω Τουρκικών ΜΜΕ, θα σου φαίνονταν πολύ λογικό, και αστείο να ακούσεις τι λένε στην Ελλάδα. Αν το λες σοβαρά, ναι δοκίμασε το, θα ανοίξουν οι ορίζοντες σου.

Εγώ δεν παρακολουθώ τακτικά, πιστεύω ότι σπάνια από τα απομεινάρια γίνεται κάτι νέο. Είναι μάταιο για ένα φίλο της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας να παρακολουθεί τις εξελίξεις στο βασίλειο της Τραπεζούντας με κρυφή ελπίδα. Δεν είναι όμως μάταιο να απαντά στις συκοφαντίες.
ΟΚ, συνεννοηθήκαμε.
Για σένα, "αξιόπιστες πηγές" είναι τα επίσημα όργανα κρατικής προπαγάνδας της Κίνας και της ΒΚ.
Ας συμφωνήσουμε ότι διαφωνούμε.
πατησιωτης
Phorum.gr user: πατησιωτης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από πατησιωτης »

Θυμάμαι τους τελικούς ποδοσφαίρου που συμμετείχαν σοβιετικές ομάδες και δεν υπήρχαν καθόλου φίλαθλοι.
Θα πω γιατί το θυμήθηκα αυτό.Το γεγονός είχε προκαλέσει πολλά σχόλια στυλ δεν έχουν αυτές οι ομάδες οπαδούς,τα οποία ενοχλούσαν τους θιασώτες των προοδευτικών δυνάμεων. :8)
Στο παγκόσμιο κύπελλο του 1982 στον αγώνα Βραζιλίας - ΕΣΣΔ στην Ισπανία όλη η εξέδρα ήταν γεμάτη Βραζιλιάνους και κανένα Ρώσο.Οι κνίτες που επέμεναν ότι ο κόσμος στη Βραζιλία πεινάει,στις ερωτήσεις γιατί τόσο πολλοί ήλθαν από άλλη ήπειρο απαντούσαν ότι αυτοί είναι οι πλούσιοι της χώρας.Δεν είχαν απάντηση όμως γιατί δεν υπήρχε κανένας Σοβιετικός φίλαθλος και ο θόρυβος έφθασε ψηλά μέχρι που κάποιος γνωστός δημοσιογράφος προσκείμενος έδωσε την απάντηση : τι να πάνε να κάνουν στην Ισπανία όταν έχουν δωρεάν διακοπές στην Κριμαία; :lol: αυτό το τι να κάνουν στην Ισπανία όταν έχουν την Κριμαία έγραψε ιστορία.
Άβαταρ μέλους
Beria
Συντονιστής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Beria »

Σέλευκας έγραψε: 01 Αύγ 2023, 12:39
Σέλευκας έγραψε: 31 Ιούλ 2023, 17:36 Θυμάμαι σαν σήμερα την αγορά των Πολωνών στο Αγγελοχώρι και το γεμάτο απο ανατολικές ξεβράκωτες κάμπιγκ Επανωμής. Για το μόνο πράγμα που με πείραξε η κατάρρευση. Το έζησα.
Και το τροχόσπιτο τίγκα στα πράγματα προς πώληση, για να βγάλουν τις διακοπές τους και ένα κομμάτι της υπόλοιπης χρονιάς. Δεν ξέρω αν κάποιοι επιστρέφανε και χωρίς το τροχόσπιτο...
ολοι στην Ελλάδα είχαν είδη κάμπιγκ απο τους Πολωνούς. Πολύ μπροστά στην παραγωγή τέτοιων ειδών τότε. Εγώ ακόμα τα έχω, σε κάποιο πατάρι, βέβαια τώρα είναι χαζό να κουβαλήσεις μια σκηνή που ζυγίζει εκατό κιλά και για να τη στήσεις θα πρέπει να είσαι απόφοιτος ρωσικού πανεπιστημίου και θα πρέπει να συμμετέχει στο στήσιμο το μισό (ελεύθερο) κάμπιγκ να λέει γνώμες. Κάπως έτσι βέβαια χτιζόταν οι σχέσεις της παραλίας.
Επίσης σκάγαμε από τη ζήλια μας που οι Γιούγκοι που έρχονταν στα νησιά διακοπές (78-79 πάντως προ πασοκ) φορούσαν Adidas που εμείς βλέπαμε με το κυάλι :003:
gassim έγραψε: 07 Σεπ 2021, 14:12 Ωρες είναι τώρα να οικειοποιηθεί η αριστερά και την Γαλλική επανάσταση.
Άβαταρ μέλους
Beria
Συντονιστής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Beria »

Το Σεπτέμβρη του 1984 πέρασα ένα δεκαήμερο στην Αλγερία η οποία ήταν ο εξωτικός προορισμός για την νομενκλατούρα του Υπαρκτού.
Τα ξενοδοχεία που μέναμε ήταν γεμάτα με Ρώσους και Ανατολικογερμανούς που έκαναν διακοπές με τις οικογένειές τους.
gassim έγραψε: 07 Σεπ 2021, 14:12 Ωρες είναι τώρα να οικειοποιηθεί η αριστερά και την Γαλλική επανάσταση.
Άβαταρ μέλους
Green Dragon
Phorum.gr user: Green Dragon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Green Dragon »

Juno έγραψε: 31 Ιούλ 2023, 18:27
Sol έγραψε: 31 Ιούλ 2023, 17:29 https://twitter.com/PicturesUssr/status ... 58912?s=20
Καζακστάν;
Τώρα φορούν μαντήλες και στη θάλασσα φορούν μπουργκίνι.
Για τα ισλαμιστικά κράτη (όχι απλώς μουσουλμανικά), ο κομμουνισμός είναι τεράστια αναβάθμιση. Ακόμα και αν τους κάνει φτωχότερους.
Άβαταρ μέλους
Green Dragon

Sol έγραψε: 31 Ιούλ 2023, 20:44 https://twitter.com/PicturesUssr/status ... 20224?s=20

Χειμωνιάτικες διακοπές
Μήπως εννοείς χειμωνιάτικα βασανιστήρια;
Άβαταρ μέλους
Green Dragon

plouf έγραψε: 01 Αύγ 2023, 07:28 Στην Ρωσια παντως ο Ζιουγκανωφ και το Κομμουνιστικο Κομμα Ρωσικης Ομοσπονδιας δεν ειναι καθολου λαθρολαγνο σε αντιθεση με τους
δικους μας.
Γιατί είναι κανονικό κομμουνιστικό-αριστερό κόμμα και όχι δυτικοαριστεροί φλούφληδες.
Άβαταρ μέλους
Ναύτης

Green Dragon έγραψε: 01 Αύγ 2023, 13:12
Sol έγραψε: 31 Ιούλ 2023, 20:44 https://twitter.com/PicturesUssr/status ... 20224?s=20

Χειμωνιάτικες διακοπές
Καλά, μη νομίζεις, δεν ήταν αποκλειστικό προνόμιο των σοβιετικών αυτή η μούρλα να γίνονται κασάτα.

Εικόνα

Members Of The Polar Bear Club Take Their Annual Plunge In Whitmore Lake, February 1980

Έχουμε και ημεδαπούς.

Εικόνα

Περτούλι : 6o Winter Camp – Εντυπωσιακές εικόνες στα χιόνια
Άβαταρ μέλους
Σέλευκας
Phorum.gr user: Seleykos

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Σέλευκας »

Beria έγραψε: 01 Αύγ 2023, 12:51
Σέλευκας έγραψε: 01 Αύγ 2023, 12:39
Επίσης σκάγαμε από τη ζήλια μας που οι Γιούγκοι που έρχονταν στα νησιά διακοπές (78-79 πάντως προ πασοκ) φορούσαν Adidas που εμείς βλέπαμε με το κυάλι :003:
δεν μπορώ να το επιβεβαιώσω γιατί στη Θεσσαλονίκη ερχόταν οι Γιουγκοσλάβοι και αγόραζαν γιατί δεν είχαν εκεί. Τα μαγαζιά δούλευαν με αυτούς κυρίως.
Ιδιωτικές δομές παιδιών. Πως είναι δυνατόν;
Κοινοβουλευτισμός είναι η εκπροσώπηση των φεουδαρχών απέναντι στον βασιλιά.
Azzurra Carnelos
Εθνικισμός είναι η βούληση για την επιβίωση του έθνους.
Άβαταρ μέλους
Green Dragon

Ναύτης έγραψε: 01 Αύγ 2023, 13:20
Green Dragon έγραψε: 01 Αύγ 2023, 13:12

Χειμωνιάτικες διακοπές
Καλά, μη νομίζεις, δεν ήταν αποκλειστικό προνόμιο των σοβιετικών αυτή η μούρλα να γίνονται κασάτα.

Εικόνα

Members Of The Polar Bear Club Take Their Annual Plunge In Whitmore Lake, February 1980

Έχουμε και ημεδαπούς.

Εικόνα

Περτούλι : 6o Winter Camp – Εντυπωσιακές εικόνες στα χιόνια
Ναι, το ξέρω, ακόμα το κάνουν κάποιοι ζουρλοί. Και σκέψου εγώ είμαι άνθρωπος του κρύου, τι κρύου δηλαδή, πολικός μέχρι το κόκκαλο αλλά τον γυμνό μου κώλο πάνω σε παγοκολώνα δεν τον βάζω, έλεος!
Άβαταρ μέλους
George_V
Phorum.gr user: George_V

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από George_V »

Green Dragon έγραψε: 01 Αύγ 2023, 13:25

Ναι, το ξέρω, ακόμα το κάνουν κάποιοι ζουρλοί. Και σκέψου εγώ είμαι άνθρωπος του κρύου, τι κρύου δηλαδή, πολικός μέχρι το κόκκαλο αλλά τον γυμνό μου κώλο πάνω σε παγοκολώνα δεν τον βάζω, έλεος!
Πάντως το 1936 ο Μεταξάς κάθισε τους κομμουνιστής σε παγοκολωνες.

Υ.Γ. θα βουταγες σε παγωμένο νερό τα Θεοφάνεια όπως κάνουν οι Ρώσοι ντάλα χειμώνα με -35 ξέρω γω?
Ειμαστε η μοναδικη χωρα με Χατζηαβατη στην Κυβερνηση και Καραγκιοζη στην Αντιπολιτευση.
Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης »

Το πρόβλημα με τις σοσιαλιστική χώρες ήταν η συντηρητική βαρεμάρα. Πήγαν εκεί στην Αλβανία να τραγουδήσουν στην τηλεόραση να τραγουδήσουν κάτι πιο ανεβαστικο, να βάλουν κάνα χρώματακι, τους τα έχωσε ο Χότζας. Τι είναι αυτά, αστικές ιμπεριαλιστικες επιρροές, στη φυλακα. Ενώ οι ίδιοι υιοθετουσαν την πιο μουχλιασμένη συντηρητική αστική ηθική, και τη παρουσίαζαν ως ιδεατό σοσιαλισμό.. Μίζερη αυτόκαταστροφή. Τυχαίο άλλωστε που ο συντηρητικός θεωρητικός Παναγιώτης Κονδύλης τις θεωρούσε τις τελευταίες αστικές κοινωνίες; μόνο αν δει κανείς στα 70ς 80ς τη διαφορά μεταξύ δυτικού και ανατολικού Βερολίνου, καταλαβαίνει την πολιτισμική ανωτερότητα της ελευθερίας, έστω και "μερικής".
Για μένα, το λοιπόν, το πιο εκπληκτικό,
πιο επιβλητικό, πιο μυστηριακό και πιο μεγάλο,
είναι ένας μπαχαλος που τον μποδίζουν να βαδίζει,
είναι ένας μπαχαλος που τον αλυσοδένουνε.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Κοινωνικά θέματα”