Πως προκύπτει αυτό; Ένα σπίτι χ τετραγωνικών σε συγκεκριμένη περιοχή έχει συγκεκριμένο ΕΝΦΙΑ και ίδιο με το διπλανό του επίσης χ τετραγωνικών. Αν αυτό έχει πάθει ζημιά πχ από υγρασία, μικροφωτιά, σεισμό κλπ, του μειώνουν τον ΕΝΦΙΑ;
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Βουλή: Αυξήσεις σε μισθούς Δημοσίου και συντάξεις μετά από 14 χρόνια
Re: Βουλή: Αυξήσεις σε μισθούς Δημοσίου και συντάξεις μετά από 14 χρόνια
Μου έλεγε φίλος για πατρικό ότι του προτείνουν τιμή στο 60% της αντικειμενικής αξίας με βάση την οποία πληρώνει ΕΝΦΙΑ. Δεν γνωρίζω απόλυτες τιμές.talaipwros έγραψε: 27 Ιούλ 2023, 15:26Define σκοτωμα.ST48410 έγραψε: 27 Ιούλ 2023, 15:18 .
Μοναδική εναλλακτική να το πουλήσεις. Ωστόσο καθώς το σπίτια αυτά δεν είναι σε καλή κατάσταση, η πώληση σημαίνει συνήθως σκότωμα. Για αυτό και αρκετοί τα αφήνουν ως έχουν, ελπίζοντας σε μία αλλαγή που θα τους δώσει καλύτερες εναλλακτικές.
Τα πουλας στην τιμή που αξίζουν, οχι στην τιμη που ονειρεύεσαι.
- hellegennes
Μέχρι τώρα δεν είπες ότι "κατοικούσαν οι γονείς τους";ST48410 έγραψε: 27 Ιούλ 2023, 15:28Πως προκύπτει αυτό; Ένα σπίτι χ τετραγωνικών σε συγκεκριμένη περιοχή έχει συγκεκριμένο ΕΝΦΙΑ και ίδιο με το διπλανό του επίσης χ τετραγωνικών. Αν αυτό έχει πάθει ζημιά πχ από υγρασία, μικροφωτιά, σεισμό κλπ, του μειώνουν τον ΕΝΦΙΑ;
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
-
πατησιωτης
- Phorum.gr user: πατησιωτης
H Eλλάδα είχε απαγόρευση εξαγωγής συναλλάγματος για πολλές δεκαετίες πριν την είσοδο στην ευρωζώνη.Οι περισσότεροι όμως,για τους πολύ πλούσιους δεν συζητάμε,έβρισκαν τρόπο να βγάζουν τα λεφτά τους έξω.Τα ακίνητα είναι το μόνο περιουσιακό στοιχείο που δεν μπορεί να εξαχθεί.hellegennes έγραψε: 27 Ιούλ 2023, 15:26Μπορείς με ταυτόχρονη επιβολή κεφαλαιακών ελέγχων, αλλά αυτό έρχεται με το δικό του βιβλιαράκι προβλημάτων, όπως όλοι θυμόμαστε από το κοντινό 2015.πατησιωτης έγραψε: 27 Ιούλ 2023, 15:23Γιατί δεν μπορείς.Θα φύγουν στο εξωτερικό ενώ τα ακίνητα δεν φεύγουν διότι είναι ακίνητα.Αυτή είναι η μεγάλη διαφορά.nrg έγραψε: 27 Ιούλ 2023, 15:20
Δεν έχει σημασία η αξία, αλλά το κέρδος.
Αν είναι να βάλουμε χαράτσι και στις καταθέσεις στην τράπεζα. Γιατί να κάθονται;
Είναι απλώς αδύνατον να φορολογήσεις τον ρευστό μεγάλο πλούτο από τη στιγμή που μπορεί ο κάτοχός του να τον μεταφέρει σε άλλη χώρα.Μόνο τον ακίνητο πλούτο μπορείς.
-
talaipwros
Αμα ειναι διαλυμένο, τοσο αξιζει τοτε. Να το πουλησει.ST48410 έγραψε: 27 Ιούλ 2023, 15:30Μου έλεγε φίλος για πατρικό ότι του προτείνουν τιμή στο 60% της αντικειμενικής αξίας με βάση την οποία πληρώνει ΕΝΦΙΑ. Δεν γνωρίζω απόλυτες τιμές.talaipwros έγραψε: 27 Ιούλ 2023, 15:26Define σκοτωμα.ST48410 έγραψε: 27 Ιούλ 2023, 15:18 .
Μοναδική εναλλακτική να το πουλήσεις. Ωστόσο καθώς το σπίτια αυτά δεν είναι σε καλή κατάσταση, η πώληση σημαίνει συνήθως σκότωμα. Για αυτό και αρκετοί τα αφήνουν ως έχουν, ελπίζοντας σε μία αλλαγή που θα τους δώσει καλύτερες εναλλακτικές.
Ναι. Έχω περισσότερα από 3 σπίτια υπόψη μου που μένουν γέροι και που κανονικά θα έπρεπε να γίνουν σοβαρές εργασίες. Δεν έχει ο κόσμος να τα συντηρήσει. Σας φαίνεται τόσο περίεργο;hellegennes έγραψε: 27 Ιούλ 2023, 15:30Μέχρι τώρα δεν είπες ότι "κατοικούσαν οι γονείς τους";ST48410 έγραψε: 27 Ιούλ 2023, 15:28Πως προκύπτει αυτό; Ένα σπίτι χ τετραγωνικών σε συγκεκριμένη περιοχή έχει συγκεκριμένο ΕΝΦΙΑ και ίδιο με το διπλανό του επίσης χ τετραγωνικών. Αν αυτό έχει πάθει ζημιά πχ από υγρασία, μικροφωτιά, σεισμό κλπ, του μειώνουν τον ΕΝΦΙΑ;
Αυτά τα σπίτια επ' ουδενί δεν μπαίνουν airbnb όπως είναι. Το θέμα είναι αν αξίζει τα παιδιά να δανειστούν ένα σοβαρό ποσό ή αν θα μπλέξουν παραπάνω καθώς δεν έχουν τίποτα δουλειές της προκοπής.
- hellegennes
Σωστά. Υποπτεύομαι βέβαια πως σήμερα είναι δυσκολότερο αυτό, ωστόσο η επιβολή κεφαλαιακών ελέγχων δεν υπάρχει περίπτωση να έρθει τόσο ξαφνικά που να μην κυκλοφορεί καν ως υποψία μήνες πριν ώστε να έχουμε μεγάλη έξοδο κεφαλαίων, όπως έγινε από το 2009 και μετά.πατησιωτης έγραψε: 27 Ιούλ 2023, 15:30H Eλλάδα είχε απαγόρευση εξαγωγής συναλλάγματος για πολλές δεκαετίες πριν την είσοδο στην ευρωζώνη.Οι περισσότεροι όμως,για τους πολύ πλούσιους δεν συζητάμε,έβρισκαν τρόπο να βγάζουν τα λεφτά τους έξω.Τα ακίνητα είναι το μόνο περιουσιακό στοιχείο που δεν μπορεί να εξαχθεί.hellegennes έγραψε: 27 Ιούλ 2023, 15:26Μπορείς με ταυτόχρονη επιβολή κεφαλαιακών ελέγχων, αλλά αυτό έρχεται με το δικό του βιβλιαράκι προβλημάτων, όπως όλοι θυμόμαστε από το κοντινό 2015.πατησιωτης έγραψε: 27 Ιούλ 2023, 15:23
Γιατί δεν μπορείς.Θα φύγουν στο εξωτερικό ενώ τα ακίνητα δεν φεύγουν διότι είναι ακίνητα.Αυτή είναι η μεγάλη διαφορά.
Είναι απλώς αδύνατον να φορολογήσεις τον ρευστό μεγάλο πλούτο από τη στιγμή που μπορεί ο κάτοχός του να τον μεταφέρει σε άλλη χώρα.Μόνο τον ακίνητο πλούτο μπορείς.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- hellegennes
Δηλαδή, για να καταλάβουμε, λέτε ότι ένα σπίτι που έχει ΕΝΦΙΑ 500 ευρώ είναι τόσο χρέπι που δεν μπορεί να νοικιαστεί για 100 ευρώ τον μήνα, που είναι ποσό υπερδιπλάσιο του ΕΝΦΙΑ, αλλά κάποιος άφηνε τους γονείς του να κατοικούν εκεί;ST48410 έγραψε: 27 Ιούλ 2023, 15:33Ναι. Έχω περισσότερα από 3 σπίτια υπόψη μου που μένουν γέροι και που κανονικά θα έπρεπε να γίνουν σοβαρές εργασίες. Δεν έχει ο κόσμος να τα συντηρήσει. Σας φαίνεται τόσο περίεργο;hellegennes έγραψε: 27 Ιούλ 2023, 15:30Μέχρι τώρα δεν είπες ότι "κατοικούσαν οι γονείς τους";ST48410 έγραψε: 27 Ιούλ 2023, 15:28
Πως προκύπτει αυτό; Ένα σπίτι χ τετραγωνικών σε συγκεκριμένη περιοχή έχει συγκεκριμένο ΕΝΦΙΑ και ίδιο με το διπλανό του επίσης χ τετραγωνικών. Αν αυτό έχει πάθει ζημιά πχ από υγρασία, μικροφωτιά, σεισμό κλπ, του μειώνουν τον ΕΝΦΙΑ;
Αυτά τα σπίτια επ' ουδενί δεν μπαίνουν airbnb όπως είναι. Το θέμα είναι αν αξίζει τα παιδιά να δανειστούν ένα σοβαρό ποσό ή αν θα μπλέξουν παραπάνω καθώς δεν έχουν τίποτα δουλειές της προκοπής.
Ε, σόρι, 5.000 ΕΝΦΙΑ έπρεπε να πληρώνει και μόνο γι' αυτό. Επίσης δεν του αξίζει καν να κληρονομήσει σπίτι.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος hellegennes την 27 Ιούλ 2023, 15:35, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Αυτό είναι η ουσία. Ήταν ένας φόρος που μπορούσε εύκολα να υπολογιστεί και να επιβληθεί σε πάρα πολλούς. Τα περί ηθικής κλπ είναι περιτύλιγμα, χωρίς να αρνούμαι ότι τίθενται και τέτοια ζητήματα.πατησιωτης έγραψε: 27 Ιούλ 2023, 15:30 Τα ακίνητα είναι το μόνο περιουσιακό στοιχείο που δεν μπορεί να εξαχθεί.
Εγώ δεν έγραψα για σπίτι με ΕΝΦΙΑ 500 Ευρώ ούτε γνωρίζω τι ακριβώς πληρώνουν. Αλλά αν ήταν δικά μου δεν θα τα νοίκιαζα για 100 Ευρώ. Δεν είναι όλοι ραντιέρηδες ούτε έχουν άκρες με δικηγόρους. Οι ζημιές που βλέπω τελευταία σε σπίτια που φεύγει ο ενοικιαστής με κάνουν να πιστεύω ότι το ρίσκο είναι εξαιρετικά μεγάλο αν είναι να πάρεις τόσο μικρό ενοίκιο.hellegennes έγραψε: 27 Ιούλ 2023, 15:34 Δηλαδή, για να καταλάβουμε, λέτε ότι ένα σπίτι που έχει ΕΝΦΙΑ 500 ευρώ είναι τόσο χρέπι που δεν μπορεί να νοικιαστεί για 100 ευρώ τον μήνα, που είναι ποσό υπερδιπλάσιο του ΕΝΦΙΑ, αλλά κάποιος άφηνε τους γονείς του να κατοικούν εκεί;
Ε, σόρι, 5.000 ΕΝΦΙΑ έπρεπε να πληρώνει και μόνο γι' αυτό.
Τι θα σου δώσει μπροστά κάποιος που θα νοικιάσει για 100 Ευρώ; Άλλα 200; Έτσι και σταματήσει να πληρώνει μετά από 2-3 μήνες τι θα γίνει; Θα βάλεις από την τσέπη σου και για δικηγόρο κλπ έξοδα και για να το ξαναφέρεις σε καλύτερη κατάσταση να το πάρει ο επόμενος; Δεν μου φαίνεται λογικό.
Κάποτε σε άλλο νήμα είχες δώσει μία φόρμουλα υπολογισμού ενοικίου. Δεν με ενδιέφερε το θέμα και δεν το πολυπρόσεξα τότε. Έστω ένα ακίνητο με αντικειμενική 20.000. Τι ενοίκιο θα ήταν λογικό να έχει; Είναι λογικά τα 100 Ευρώ που λέει ο hellegennes;talaipwros έγραψε: 27 Ιούλ 2023, 15:26Define σκοτωμα.ST48410 έγραψε: 27 Ιούλ 2023, 15:18 .
- hellegennes
Έξωση σε 2 εβδομάδες. 100 ευρώ btw, σημαίνει ότι το σπίτι είναι πραγματικά μη κατοικήσιμο. Δεν παίζει τέτοιο ενοίκιο πουθενά.ST48410 έγραψε: 27 Ιούλ 2023, 15:39 Τι θα σου δώσει μπροστά κάποιος που θα νοικιάσει για 100 Ευρώ; Άλλα 200; Έτσι και σταματήσει να πληρώνει μετά από 2-3 μήνες τι θα γίνει;
Στην χειρότερη περίπτωση θα έχεις εισπράξει 0 ενοίκια και θα βρεις άλλον ενοικιαστή. Σε χειρότερη κατάσταση δεν θα είσαι πάντως.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
στην περίπτωση κατά την οποία έμπλεξες με παλιάνθρωπο, θα σου αφήσει σίγουρα ζημιές και θα έχεις πληρώσει δικηγόρο ( ίσως και κλητήρα; δεν έχω ιδέα τι άλλο για να τους διώξεις).hellegennes έγραψε: 27 Ιούλ 2023, 15:50Έξωση σε 2 εβδομάδες. 100 ευρώ btw, σημαίνει ότι το σπίτι είναι πραγματικά μη κατοικήσιμο. Δεν παίζει τέτοιο ενοίκιο πουθενά.ST48410 έγραψε: 27 Ιούλ 2023, 15:39 Τι θα σου δώσει μπροστά κάποιος που θα νοικιάσει για 100 Ευρώ; Άλλα 200; Έτσι και σταματήσει να πληρώνει μετά από 2-3 μήνες τι θα γίνει;
Στην χειρότερη περίπτωση θα έχεις εισπράξει 0 ενοίκια και θα βρεις άλλον ενοικιαστή. Σε χειρότερη κατάσταση δεν θα είσαι πάντως.
ΥΓ. Θα έχεις φορολογηθεί και για όσα ενοίκια δεν έλαβες εκτός και αν έχεις απόφαση δικαστηρίου εναντίον του αλλά τρέχα γύρευε. Δεν θα έχεις.
ωπα κάτσε λίγο, όσοι ξεκινάμε μια δουλειά τα βάζουμε αυτά μέσα στο πρόγραμμα.ST48410 έγραψε: 27 Ιούλ 2023, 15:39
Τι θα σου δώσει μπροστά κάποιος που θα νοικιάσει για 100 Ευρώ; Άλλα 200; Έτσι και σταματήσει να πληρώνει μετά από 2-3 μήνες τι θα γίνει; Θα βάλεις από την τσέπη σου και για δικηγόρο κλπ έξοδα και για να το ξαναφέρεις σε καλύτερη κατάσταση να το πάρει ο επόμενος; Δεν μου φαίνεται λογικό.
Τι; το σπίτι που σου δίνει χρήμα δεν ειναι δουλειά; Τί ειναι; Δώρο ;
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
-
likosmokeses
Αρίστο, βγές απο τον λογαριασμό του Χέλη....
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 1 Απαντήσεις
- 148 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Garcia
-
- 50 Απαντήσεις