!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Η αναγκαιότητα για επαναστατική μετάβαση στον Κομμουνισμό

Φιλοσοφία πολιτικής
Άβαταρ μέλους
Sol

Re: Η αναγκαιότητα για επαναστατική μετάβαση στον Κομμουνισμό

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Sol »

Από ουσία τελευταίος.
Λαέ μη σφίξεις άλλο το ζωνάρι

Τέμπη: Το πένθος είναι ταξικό και του λαού μαράζι
pylothess
Phorum.gr user: pylothess

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από pylothess »

Nandros έγραψε: 26 Ιούλ 2023, 21:34
Sol έγραψε: 26 Ιούλ 2023, 20:59
Σέλευκας έγραψε: 26 Ιούλ 2023, 19:44 Δεν καταλαβαίνω γιατί στην Ελλάδα συνεχίζεται η συζήτηση για τον κομμουνισμό.
γιατί είναι κοινωνική αναγκαιότητα
Άλλος ένας θρησκόληπτος που περιμένει την 2α παρουσία. :003:
Άλλος ένας αργόσχολος που επειδή δεν έχει δουλειά να κάνει έχει αυτοανακηρυχτεί εθνοσωτήρας και θέλει να οργανώσει καμπάνια για την σωτηρία του έθνους από τον κομμουνισμό.
pylothess

Nandros έγραψε: 26 Ιούλ 2023, 20:35
Σέλευκας έγραψε: 26 Ιούλ 2023, 19:44 Δεν καταλαβαίνω γιατί στην Ελλάδα συνεχίζεται η συζήτηση για τον κομμουνισμό.
Επειδή έχουμε τους επαγγελματίες να μας τα πρήζουν με την ιδεοληψία τους. :102:
Γιατί σαράντα χρόνια με ΠΑΣΟΚ και ΝΔ προκόψαμε...
pylothess

GoBzi έγραψε: 25 Ιούλ 2023, 23:52
Golden Age έγραψε: 25 Ιούλ 2023, 23:41
pylothess έγραψε: 25 Ιούλ 2023, 17:21 Ο Σπάρτακος για παράδειγμα όπου έπαιζε κάθε μέρα την ζωή του κορώνα γράμματα και έπρεπε είτε να σφάξει είτε να σφαγιαστεί για να σπάζουν πλάκα κάποιοι που ήθελαν να περάσουν την ώρα τους κακώς επαναστάτησε .Κακώς εξεγέρθηκε και ξεσήκωσε και άλλους σκλάβους. Ήταν προφανώς κάποιος ανεπρόκοπος τεμπέλης που δεν μπορούσε να προσαρμοστεί και γι 'αυτό κατέληξε μονομάχος. Γι 'αυτό είχε καταλήξει σκλάβος. Εξάλλου ακόμη και εκείνη την εποχή όποιος δούλευε πήγαινε μπροστά. Αν ήταν αρκετά προκομμένος ,ακόμη και ως μονομάχος θα πήγαινε μπροστά.

Μήπως τα ίδια δεν λέμε και σήμερα;
Για τις πόρνες θα πούμε ότι είναι τεμπέλες και δεν θέλουν να δουλεψουν...
Γιατί ταυτίζεις κάποιον που εξεγέρθηκε κατά της δουλείας με κάποιους που θέλουν να εγκαθιδρύσουν δικτατορίες;

Θα μπορούσες να ταυτίσεις τον Σπάρτακο με τους αγωνιστές κατά των κομμουνιστικών καθεστώτων, όπου αγωνιζόντουσαν ενάντια στην κομμουνιστική καταπίεση.
Νομίζω ο pylothess απλά έχει φάει παπά, οι άλλοι 2 είναι αρουραίοι.

Αυτό που ο pylothess δεν έχει καταλάβει είναι πως όπου έχει εφαρμοστεί ο κομμουνισμός, ο γενικός γραμματέας, η κεντρική επιτροπή και τα (μεγάλα) μέλη του κόμματος αντικατέστησαν την αστική τάξη με μια πολύ χειρότερη εκδοχή της.
Γιατί λες για εμένα ότι έχω φάει παπά ενώ οι άλλοι δυο είναι αρουραίοι; Γιατί με ξεχωρίζεις εμένα;
Μπορεί να είναι και έτσι ....
Αλλά ρε φίλε όταν σε πατάνε στον λαιμό τι μπορείς να κάνεις;
Μήπως να αρπάξεις τα όπλα για να κάνεις οκτωβριανή επανάσταση;
Να πετάς βόμβες μολότοφ;
Και όταν ο νόμος τους καλύπτει;
Κάπως δεν πρέπει να αντιδράσεις;
Και με ποιους να συστρατευτείς; Με αυτούς που κυβέρνησαν 40 χρόνια και καταλήστεψαν τον τόπο;
Θα έπρεπε δηλαδή να μείνουμε αναίσθητοι και να καθόμαστε στον καναπέ να βλέπουμε τηλεόραση;
pylothess

Nandros έγραψε: 26 Ιούλ 2023, 20:35
Επειδή έχουμε τους επαγγελματίες να μας τα πρήζουν με την ιδεοληψία τους. :102:
Γιατί οι γαλαζοπράσινοι πασοκονεοδημοκράτες που στήριζαν όλοι απέτυχαν . Είναι αποτυχημένοι.
pylothess

Nandros έγραψε: 26 Ιούλ 2023, 17:46
pylothess έγραψε: 26 Ιούλ 2023, 16:26
Nandros έγραψε: 26 Ιούλ 2023, 12:51
Θέλεις και αποδείξεις! :003:
Ιδού ποιοι ήταν και είναι οι προδότες:

Σε περίπτωση ιμπεριαλιστικής πολεμικής εμπλοκής της Ελλάδας, είτε σε αμυντικό είτε σε επιθετικό πόλεμο, το Κόμμα πρέπει να ηγηθεί της αυτοτελούς οργάνωσης της εργατικής - λαϊκής πάλης με όλες τις μορφές, ώστε να οδηγήσει σε ολοκληρωτική ήττα της αστικής τάξης, εγχώριας και ξένης ως εισβολέα, έμπρακτα να συνδεθεί με την κατάκτηση της εξουσίας.

https://www.kke.gr/export/sites/default ... gramma.pdf σελίδα 7.

Αμ δεν θα μπορέσετε. Αυτή την φορά έχουν γνώσιν οι φύλακες.
Τα κονσερβοκούτια θα τα κρατάμε εμείς τώρα. :g030:
Αυτοί που προδίδουν καθημερινά το έθνος είναι οι εργοδότες και οι καπιταλιστές. Αυτοί πρόδωσαν το έθνος ,αυτοί το προδίδουν και αυτοί θα το ξαναπροδώσουν. Γιατί κάποιος εργοδότης προσλαμβάνει στην δουλειά έναν αλλοδαπό που θα του κοστίσει πιο φθηνά από έναν Έλληνα; Είναι αυτό πατριωτισμός; Αν οι εργοδότες ήταν αληθινοί πατριώτες θα κοιτούσαν να δώσουν δουλειά πρώτα στους Έλληνες. Για να μην παρεξηγηθώ , δεν έχω κάτι εναντίον των αλλοδαπών εργαζομένων. Εργάτες και αυτοί εργάτες και εμείς. Ίσα ίσα που πρέπει και αυτοί όπως και εμείς να παλέψουμε για τα ίδια δικαιώματα. Τα αφεντικά δεν νοιάζονται αν είναι κάποιος Έλληνας η ξένος . Για τα φράγκα νοιάζονται. Ούτε για το έθνος ,ούτε για την πατρίδα ούτε για τον λαό. Δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα ούτε με τους Τούρκους ούτε με τους Αλβανούς. Ο λαός δεν μας φταίει σε τίποτα γιατί και αυτοί εργάτες είναι και έχουν και αυτοί τα ίδια βάσσανα με εμάς.

Ποιοι είναι αυτοί που θα κερδίσουν αν σκοτωθούμε εμείς με τους Τούρκους;
Θα σφαχτούμε εμείς με έναν λαό που δεν μας έχει φταίξει σε τίποτα για να κάθεται ο εργοδότης στο γραφείο του και να χοντραίνει ακόμη περισσότερο. Ο ιδρώτας του εργαζόμενου γίνεται λίπος στην κοιλιά του αφεντικού. Σε περίπτωση που δεχθούμε εισβολή σαφέστατα και θα αρπάξουμε τα άρματα. Το ιδανικό θα ήταν να είχαν συνειδητοποιήσει και αυτοί που μας επιτίθενται πως δεν είμαστε εμείς ο πραγματικός τους εχθρός.

Την μια μέρα βρίζεσαι με το αφεντικό στην δουλειά , δεν σου πληρώνει υπερωρίες και την άλλη μέρα έχετε εθνική ομοψυχία ενάντια στον εξωτερικό εχθρό;
Θα πρέπει να υποφέρεις πάρα πολύ που αναγκάζεσαι να δουλεύεις σε κάποιον καπιτάλα, που πίνει το αίμα της εργατιάς με το μπουρί. Μεγάλο το ψυχολογικό τραύμα.
Σου έχω κάποιες εναλλακτικές:
Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό.
Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας.
Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονέτσκ.
Λαϊκή Δημοκρατία του Λάος.
Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας.
Σε κάποια από αυτές θα βρεις την ευτυχία. :c020:
ΤαΪλανδη ,Βραζιλία
Άβαταρ μέλους
Esperos
Phorum.gr user: Esperos

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Esperos »

pylothess έγραψε: 26 Ιούλ 2023, 22:19 Και με ποιους να συστρατευτείς; Με αυτούς που κυβέρνησαν 40 χρόνια και καταλήστεψαν τον τόπο;
Οι συνδικαληστές των δεκο, γενοπ δεη και συνομοταξίες, δεν καταλήστευσαν 40 χρόνια;
Δεν καταλήτσευσαν αφαλιστικά ταμεία τριτων;
Ένας δεν είμαι, μα χιλιάδες! Όχι μονάχα οι ζωντανοί — κι οι πεθαμένοι μ’ ακλουθάνε ,σε μιαν αράδα σκοτεινή.
Άβαταρ μέλους
GoBzi

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από GoBzi »

pylothess έγραψε: 26 Ιούλ 2023, 22:19

Γιατί ταυτίζεις κάποιον που εξεγέρθηκε κατά της δουλείας με κάποιους που θέλουν να εγκαθιδρύσουν δικτατορίες;

Θα μπορούσες να ταυτίσεις τον Σπάρτακο με τους αγωνιστές κατά των κομμουνιστικών καθεστώτων, όπου αγωνιζόντουσαν ενάντια στην κομμουνιστική καταπίεση.

Αυτό που ο pylothess δεν έχει καταλάβει είναι πως όπου έχει εφαρμοστεί ο κομμουνισμός, ο γενικός γραμματέας, η κεντρική επιτροπή και τα (μεγάλα) μέλη του κόμματος αντικατέστησαν την αστική τάξη με μια πολύ χειρότερη εκδοχή της.
Γιατί λες για εμένα ότι έχω φάει παπά ενώ οι άλλοι δυο είναι αρουραίοι; Γιατί με ξεχωρίζεις εμένα;
Να πετάς βόμβες μολότοφ;
Και με ποιους να συστρατευτείς; Με αυτούς που κυβέρνησαν 40 χρόνια και καταλήστεψαν τον τόπο;
Θα έπρεπε δηλαδή να μείνουμε αναίσθητοι και να καθόμαστε στον καναπέ να βλέπουμε τηλεόραση;
Οι άλλοι ακολουθούν την γραμμή του κόμματος ευλαβικά, όπως κάνουν στις αιρέσεις.

Εσύ καλά κάνεις, απλά μην πιστεύεις κανέναν παπάρα ότι νοιάζεται για το καλό σου ή για το καλό όλων μας. Να μην συστρατευτείς με κανέναν, κοίτα την πάρτι σου. Ασε τον κάθε Μητσοτάκη και Κουτσούμπα να λένε τα δικά τους, αυτοί και τα παιδιά τους είναι βολεμένοι.
Άβαταρ μέλους
Sol

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Sol »

Σωστό κι αυτό, πως δεν το σκεφτικαμε να κοιτάει ο καθένας την πάρτυ του. Αινείανος
Λαέ μη σφίξεις άλλο το ζωνάρι

Τέμπη: Το πένθος είναι ταξικό και του λαού μαράζι
pylothess

Esperos έγραψε: 26 Ιούλ 2023, 22:29
pylothess έγραψε: 26 Ιούλ 2023, 22:19 Και με ποιους να συστρατευτείς; Με αυτούς που κυβέρνησαν 40 χρόνια και καταλήστεψαν τον τόπο;
Οι συνδικαληστές των δεκο, γενοπ δεη και συνομοταξίες, δεν καταλήστευσαν 40 χρόνια;
Ναι . Αυτό έκαναν .Έτσι είναι . Γι 'αυτό και ο κόσμος τώρα έχει σιχαθεί τον συνδικαλισμό.
Γι 'αυτό και όταν γίνεται απεργία ο κόσμος δεν πατάει. Γι 'αυτό και η ΠΑΣΚΕ και η ΔΑΚΕ στις συγκεντρώσεις τους δεν μαζεύουν ούτε δέκα άτομα.
Γι 'αυτό και φτάσαμε εδώ που φτάσαμε...
Γιατί ο συνδικαλισμός ήταν παραμάγαζο του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.
Γι 'αυτό στις απεργίες τους περισσότερους τους έχει το ΠΑΜΕ.
pylothess

GoBzi έγραψε: 26 Ιούλ 2023, 22:33

Να πετάς βόμβες μολότοφ;
Οι άλλοι ακολουθούν την γραμμή του κόμματος ευλαβικά, όπως κάνουν στις αιρέσεις.

Εσύ καλά κάνεις, απλά μην πιστεύεις κανέναν παπάρα ότι νοιάζεται για το καλό σου ή για το καλό όλων μας. Να μην συστρατευτείς με κανέναν, κοίτα την πάρτι σου. Ασε τον κάθε Μητσοτάκη και Κουτσούμπα να λένε τα δικά τους, αυτοί και τα παιδιά τους είναι βολεμένοι.
Αν βγω και φωνάζω μόνος μου θα με περάσουν για τρελό.
Άβαταρ μέλους
Esperos
Phorum.gr user: Esperos

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Esperos »

pylothess έγραψε: 26 Ιούλ 2023, 23:00
Esperos έγραψε: 26 Ιούλ 2023, 22:29
Ναι . Αυτό έκαναν .Έτσι είναι . Γι 'αυτό και ο κόσμος τώρα έχει σιχαθεί τον συνδικαλισμό.
Γι 'αυτό και όταν γίνεται απεργία ο κόσμος δεν πατάει. Γι 'αυτό και η ΠΑΣΚΕ και η ΔΑΚΕ στις συγκεντρώσεις τους δεν μαζεύουν ούτε δέκα άτομα.
Γι 'αυτό και φτάσαμε εδώ που φτάσαμε...
Γιατί ο συνδικαλισμός ήταν παραμάγαζο του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.
Γι 'αυτό στις απεργίες τους περισσότερους τους έχει το ΠΑΜΕ.
Ναι, αλλά το ΠΑΜΕ και το ΚΚ, ουδέποτε καταδίκασαν ή αναφέρθηκαν στα κακώς κείμενα του συνδικαλισμού και τα παραμάγαζα,
επομένως, συνυπεύθυνοι και συμμετέχοντες στην γενικευμένη ρεμούλα, και αυτοί "παντελωνιάζουν".
Το ΠΑΜΕμαζεύει διότι έχει επαγγελματίες προβοκάτορες στις τάξεις του.
Μαύρο χρήμα απ τη ρωσία του Πούτιν (Poo tin) και ζμπρώχνουν.
Ένας δεν είμαι, μα χιλιάδες! Όχι μονάχα οι ζωντανοί — κι οι πεθαμένοι μ’ ακλουθάνε ,σε μιαν αράδα σκοτεινή.
Άβαταρ μέλους
GoBzi

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από GoBzi »

pylothess έγραψε: 26 Ιούλ 2023, 23:02
GoBzi έγραψε: 26 Ιούλ 2023, 22:33

Να πετάς βόμβες μολότοφ;

Αν βγω και φωνάζω μόνος μου θα με περάσουν για τρελό.
Κάτσε σπίτι σου και αστούς να φωνάζουν ο ένας στον άλλο. :102:

Και τα σόγια μου "φωνάζανε" με το κόμμα, από την πλευρά του πατέρα μου κατέληξαν εξορία και από της μάνας μου στην φυλακή. Οι εργατοπατέρες που τους ξεσήκωναν πλέον κάνουν αγώνα από την Εκάλη, έχουν τα παιδιά τους διορισμένα και τα εγγόνια τους σε ιδιωτικά πανεπιστήμια του εξωτερικού. :g030:
Άβαταρ μέλους
Golden Age

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Golden Age »

pylothess έγραψε: 26 Ιούλ 2023, 16:09
pylothess έγραψε: 25 Ιούλ 2023, 17:21 Ο Σπάρτακος για παράδειγμα όπου έπαιζε κάθε μέρα την ζωή του κορώνα γράμματα και έπρεπε είτε να σφάξει είτε να σφαγιαστεί για να σπάζουν πλάκα κάποιοι που ήθελαν να περάσουν την ώρα τους κακώς επαναστάτησε .Κακώς εξεγέρθηκε και ξεσήκωσε και άλλους σκλάβους. Ήταν προφανώς κάποιος ανεπρόκοπος τεμπέλης που δεν μπορούσε να προσαρμοστεί και γι 'αυτό κατέληξε μονομάχος. Γι 'αυτό είχε καταλήξει σκλάβος. Εξάλλου ακόμη και εκείνη την εποχή όποιος δούλευε πήγαινε μπροστά. Αν ήταν αρκετά προκομμένος ,ακόμη και ως μονομάχος θα πήγαινε μπροστά.

Μήπως τα ίδια δεν λέμε και σήμερα;
Για τις πόρνες θα πούμε ότι είναι τεμπέλες και δεν θέλουν να δουλεψουν...

Είσαι υπέρ της δημοκρατίας ή της δικτατορίας;
Σε ενοχλεί η δικτατορία;

Μου κάνει εντύπωση που από τον Ακροδεξιό η εθνικιστικό ή όπως αλλιώς θέλει να λέγεται ο χώρος υπάρχουν άτομα που έχουν δηλώσει ανοιχτά πως είναι φασίστες.
Υπάρχει συνέντευξη του Αριστοτέλη Καλέντζη που δηλώνει πως δεν τον ενοχλεί να τον πούνε φασίστα ,εθνικοσοσιαλιστή . Τον ενοχλεί να τον αποκαλέσουν δημοκράτη, μαρξιστή ή φιλελεύθερο.

Και ο Πλεύρης σε διάλογό του με ΠΑΜίτη , είχε δηλώσει πως δεν είναι δημοκράτης και δεν πιστεύει στην δημοκρατία.
Προτιμώ τη δημοκρατία
Άβαταρ μέλους
Golden Age

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Golden Age »

Να πετάς βόμβες μολότοφ;
Και το ΚΚΕ συγκυβέρνησε. Πάντως η Οκτωβριανή Επανάσταση δεν είναι λύση για αυτούς που σε πατάνε στο λαιμό. Και Οκτωβριανή Επανάσταση να κάνεις, κάποιοι στο λαιμό θα σε πατάνε. Απλά δεν θα υπάρχει ιδιωτική πρωτοβουλία.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Φιλοσοφία πολιτικής”