Εμπεδοκλής έγραψε: 23 Ιούλ 2023, 17:40
nik_killthemall έγραψε: 23 Ιούλ 2023, 17:24
Εμπεδοκλής έγραψε: 23 Ιούλ 2023, 17:11
Σε όλα τα σημεία που κατασκευαζόταν η ολυμπία οδός οι γύφτοι καλούνταν ούτως ώστε να πάρουν τα σίδερα.
Αν αυτό έχει συμβει ειναι παράνομο και προκειται για άγαστη συνεργασια στην παρανομια μεταξυ εργολαβων και γυφτων ! Ωστοσο μου φαινεται εξωφρενικα παραλογο εργολαβος να δωριζει σιδερα στους γυφτους χωρις κερδος και ειδικα εκει που εχει παει το μεταλλο στις μερες μας !
Αν στη συμβαση του το σκραπ ειναι δικο του, ο εργολαβος θα μπορουσε να βγαλει χρηματα απο τα σιδερα που θα υπερκαλυπταν καθε κοστος μεταφορας - κοπης.
Επίσης ακομα και αν ο εργολαβος ηθελε να δωρισει σιδερα στους γυφτους, αυτο δεν θα το εκανε την ωρα που οι αλλοι απο πανω δουλευανε !
Επειδή δεν έχω πολλά ακόμη να προσφέρω στη συζήτηση σου απαντώ για τελευταία φορά. Είτε με συμπαθείς, είτε όχι. Είτε συμφωνείς σε όλα, είτε διαφωνείς σε όλα, οφείλεις να αναγνωρίσεις ότι είμαι ο πρώτος που εκτίμησε σωστά το τί συνέβη, πριν καλά καλά το πάρουν μυρωδιά τα συστημικά μίντια και τρολς του τουίτερ.
Εδώ ότι πρώτος εγώ ανέφερα τα περί γύφτων, κλπ
viewtopic.php?f=29&t=49132&start=15
Άρα κάτι αντιλαμβάνομαι καλύτερα από κάτι απέδευτα τρολς και δημοσιοκάφρους.
Από εκεί και πέρα, οι γύφτοι ζουν σαν τα μυρμήγκια με το σκραπ. Μπορεί απλά να έχεις ένα μεγάλο κομμάτι ψωμί και να πεις ας πετάξω λίγο την άκρη που ξεράθηκε, και να το πάρουν τα μυρμήγκια, μπορεί πάλι να το αφήσεις πάνω στο τραπέζι και να σου το φάνε όλο. Στην πραγματικότητα, δε σε πολυνοιάζει, αρκεί να μη μπουν στην ψωμιέρα. Στην τελική σιγά μην ασχοληθείς να καθαρίσεις το καλό κομμάτι που δεν έφαγαν. 80 λεπτά στο φούρνο έχει το να πάρεις άλλο.
Έτσι ακριβώς και με το σκραπ στα μεγάλα έργα. Σιγά μην ασχοληθεί ο εργολάβος που θα πάρει για το έργο εκατομμύριο και βάλε με πέντε, δέκα χιλιάρικα του σκραπ που θα πρέπει να έχει δικούς το εργάτες να το καθαρίσει και να το μεταφέρει. Μπορεί και να ήθελε να ασχοληθεί αλλά να σου πει, άσε ταϊσμένα τα μυρμήγκια μη μπουν στην ψωμιέρα.
Ελπίζω να αντιλαμβάνεσαι το πετυχημένο μεταφορικό παράδειγμα.
Ελπίζω να το αντιλαμβάνεσαι.
α) δεν σε συμπαθω
β) οκ εχεις τη πρωτια αφου ειναι τοσο σημαντικη για σενα στην αναγνωριζω, αλλα απλα ειναι εκτος θεματος η πρωτια.
Ξερουμε ολοι πως ζουν οι γυφτοι στη χωρα, ξερουμε ολοι οτι εχουν διαφορετικο νομικο συστημα απο τους υπολοιπους και ξερουμε πως εξισου συχνα με τα εγκληματα τους, εγκληματουν και πολλοι "νοικοκυραιοι" επανω τους, ωστοσο οποιος υποστηριζει πως αυτη η κατασταση με τα μυρμηγκια που περιγραφεις ΔΕΝ πρεπει να παταχτει χωρις την παραμικρη ανοχη χτες, ειναι στη πραγματικοτητα "νοικοκυραιος".
Τελος ξερω απειρους μεγαλο-εργολαβους που σκοτωνουν για το σκραπ και καθυστερουν δικα τους ΙΔΙΩΤΙΚΑ εργα απλα και μονο για να το πουλησουν στη καλυτερη τιμη. Δεν εχει κανενα λογο ο εργολαβος να ρισκαρει πολλαπλασια το ιδιο το εργο δωριζοντας σκραπ σε γυφτους και αυτο μαλιστα χωρις καν να βγαλει φραγκο.
Πούστρα Αλέξανδρε Μαυροκορδάτε σκατά στο τάφο σου και τη ψυχή σου καριόλη τουρκόσπορε.