ότι τα έχεις εσύ "τοπικά" στο σπίτι ή όπου σκατά έχεις στήσει το μηχανάκι σου - όχι στο ρέντμοντ ή όπου τέλος πάντων.GoBzi έγραψε: 23 Ιούλ 2023, 17:38Τι θέλει να πει ο ποιητής;τα δεδομένα σας δεν αποθηκεύονται σε διακομιστή τρίτου μέρους
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
nextcloud
Re: nextcloud
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ
.
.
single board computer, γίνεται ένας χαμούλης με δαύτα τα τελευταία χρόνια, το σύγχρονο τρεντ ξεκίνησε με τo raspberry pi, πλέον έχουν βγει τις πουτάνας τα μηχανάκια, με slots για nvmes, με 10gbps κάρτες δικτύου &whatnot, έχει για όλα τα γούστα - ανάγκες - πορτοφόλια, τα μεγάλα πλεονεκτήματα τους είναι η χαμηλή κατανάλωση ενέργειας με σχετικά υψηλή απόδοση, το μικρό μέγεθος και οι μηδαμινές απαιτήσεις σε ψύξη άρα πολύ εύκολη εγκατάσταση. Είναι αρκετά μικρό το αρχικό κόστος απόκτησης επίσης αλλά αυτό είναι και ανάλογα τι θα πάρεις - τι απαιτήσεις έχεις.
.
.
μη σας γμσ, τόση ώρα θα τον είχα βγάλει όξω και θα τον είχα ανεβασμένο και να τρέχει.

.
.
επειδής...βαριέμαι να τα γράφω, κάτσε να βρω κάνα βιντεάκι που τα εξηγεί όμορφα κι ότι επιπλέον απορίες έχεις/αν έχεις τις συζητάμε...GoBzi έγραψε: 23 Ιούλ 2023, 17:47 Να πω την αλήθεια πονάει ο εγκέφαλος μου λίγο με αυτά που διάβασα. Η όλη φάση με το cloud δεν είναι ότι δεν είναι στημένα (ότι σκατα έχεις στημένο) on-premise/σπίτι σου;
Εγώ έχω ένα raspberry με έναν σκληρό 4 TB πάνω και όλες μου οι συσκευές είναι συνδεμένες στο ίδιο VPN, έτσι έχω πάντα πρόσβαση στον συγκεκριμένο δίσκο. Ποια η διαφορά με το Next Cloud;![]()
εδώ είσαι:
* επίσης γκόμπζι παίζει απ για android - ios με το οποίο εκμεταλλεύεσαι πάρα πολύ εύκολα με το κινητό σου από οπουδήποτε όλες αυτές τις δυνατότητες που σου παρέχει το nc, επίσης μπορείς να δώσεις πολύ εύκολα πρόσβαση σε όποιο άλλο "τρίτο" πρόσωπο επιθυμείς εσύ για όσο επιθυμείς με τόση όση πρόσβαση επιθυμείς. Γενικά είναι πολύ γαμώ η φάση και εάν είσαι λίγο σχετικός μπορείς να την στήσεις εντελώς μόνος σου, όπως εγώ πχ που δεν έχω οιαδήποτε σχέση με εσάς τους σπασίκλες.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος sys3x την 23 Ιούλ 2023, 18:25, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
.
.
Χάλασες κι εσύ. Κάποτε χρησιμοποιούσες το άλλο γνωστό γκάντζετ (εγώ το δουλεύω ακόμα), το Wi-Fe 1.0enterprise-psi έγραψε: 23 Ιούλ 2023, 17:58 Ακόμα και από Google remote τσιμπάς αρχεία , αλλά είναι ενδιαφέρον το νήμα .
.sys3x έγραψε: 23 Ιούλ 2023, 17:55διότι καίει πολύ περισσότερο ρεύμα χωρίς να υπάρχει κάποιος πρακτικός λόγος πέρα από το να δώσεις παράταση ζωής - χρησιμότητας στα παλιά καβουρδιστήρια σου, πέραν τούτου μια χαρά είναι και οι ζήον, με τις τιμές του ρεύματος βέβαια να είναι εκεί που είναι πρέπει να ζυγίσεις ορισμένα πράματα όπως για παράδειγμα το αρχικό κόστος απόκτησης για κάτι που θα σου καίει ~4-5w το οποίο θα το έχεις 24/7 ανοιχτό με κάτι που θα καίει 100-150w μόνον και μόνον για αυτόν τον σκοπό που καλύπτεται από μια πιο σύγχρονη σχετικά φτηνή συσκευή που καίει το 1/20. Επιλογέςenterprise-psi έγραψε: 23 Ιούλ 2023, 17:40 Γιατί ένα SBC συνδεμένο με εξωτερικούς σκληρούς και όχι κάνα παλιό PC με xeon ;
Μια πλακέτα υπολογιστής τύπου raspberry pi.
Εδώ φυσικά να σημειώσουμε ότι στα' ρχίδια μας το περιβάλλον ε.![]()
Μα είναι ήδη στημένο το μηχανάκι, έχει 6 σκληρούς πάνω , αλλά δεν το έχω συνέχεια ανοιχτό. Η μαλακια δεν έχει wake on lan , και το έχω από bios να ανοίγει όταν έχει ρεύμα και το ξυπνάω με έξυπνη πρίζα![]()
Lando ή Oscar; Ιδού η απορία... 
Το OP δεν το 'γραψες εσύ, ε; Να ξέρω αν πρέπει να μιλήσω για αλτσχάιμερ ή όχι...sys3x έγραψε: 23 Ιούλ 2023, 18:08 μη σας γμσ, τόση ώρα θα τον είχα βγάλει όξω και θα τον είχα ανεβασμένο και να τρέχει.
![]()
Α, δεν έφτασα μέχρι εκεί. Με κούρασαν πολύ νωρίτερα οι επαναλαμβανόμενες ολόκληρες φράσεις.
Ολα τα γραφει γιατι βαριεται να παει μεχρι την ντουλαπα να βρει που το εχει πεταξει οταν εκανε μετακόμισή. Μαζι με τα μανταλακια θα ειναι.
Γίνεται κι έτσι δουλίτσα αλλά από επαγγελματική διαστροφή έχεις μετρήσει έστω για πλάκα πόσο ρεύμα τραβάει;enterprise-psi έγραψε: 23 Ιούλ 2023, 17:58 Ακόμα και από Google remote τσιμπάς αρχεία , αλλά είναι ενδιαφέρον το νήμα .
.sys3x έγραψε: 23 Ιούλ 2023, 17:55διότι καίει πολύ περισσότερο ρεύμα χωρίς να υπάρχει κάποιος πρακτικός λόγος πέρα από το να δώσεις παράταση ζωής - χρησιμότητας στα παλιά καβουρδιστήρια σου, πέραν τούτου μια χαρά είναι και οι ζήον, με τις τιμές του ρεύματος βέβαια να είναι εκεί που είναι πρέπει να ζυγίσεις ορισμένα πράματα όπως για παράδειγμα το αρχικό κόστος απόκτησης για κάτι που θα σου καίει ~4-5w το οποίο θα το έχεις 24/7 ανοιχτό με κάτι που θα καίει 100-150w μόνον και μόνον για αυτόν τον σκοπό που καλύπτεται από μια πιο σύγχρονη σχετικά φτηνή συσκευή που καίει το 1/20. Επιλογέςenterprise-psi έγραψε: 23 Ιούλ 2023, 17:40 Γιατί ένα SBC συνδεμένο με εξωτερικούς σκληρούς και όχι κάνα παλιό PC με xeon ;
Μια πλακέτα υπολογιστής τύπου raspberry pi.
Εδώ φυσικά να σημειώσουμε ότι στα' ρχίδια μας το περιβάλλον ε.![]()
Μα είναι ήδη στημένο το μηχανάκι, έχει 6 σκληρούς πάνω , αλλά δεν το έχω συνέχεια ανοιχτό. Η μαλακια δεν έχει wake on lan , και το έχω από bios να ανοίγει όταν έχει ρεύμα και το ξυπνάω με έξυπνη πρίζα![]()
.
.
Έχει μετακομίσει ρε. Ότι η ντουλάπα είναι στο παλιό του σπίτι σας το είπε ή όχι ακόμα;enaon έγραψε: 23 Ιούλ 2023, 18:34Ολα τα γραφει γιατι βαριεται να παει μεχρι την ντουλαπα να βρει που το εχει πεταξει οταν εκανε μετακόμισή. Μαζι με τα μανταλακια θα ειναι.
Σταμάτα ρε, βαριέμαι κυρίως να κατέβω λίγο πιο κάτω από το σπίτι να αλλάξω το μανίσιο το epon ρούτερ (έχει μόνον δύο πόρτες και η μια είναι κατοστάρα να φανταστείς). Δεν είμαι τόσο τεμπέληςenaon έγραψε: 23 Ιούλ 2023, 18:34Ολα τα γραφει γιατι βαριεται να παει μεχρι την ντουλαπα να βρει που το εχει πεταξει οταν εκανε μετακόμισή. Μαζι με τα μανταλακια θα ειναι.
Spoiler
είμαι πολύ πολύ περισσότερο.
.
.
Ψεύτη, δεν θα έκαμα ποτές κάτι τέτχοιο, οκ, και αν το έκανα πάλι δεν θα πήγαινα να το πάρω ο ίδιος, θα το ζητούσα πολύ ευγενικά από εσένα που είσαι κυριολεκτικά δίπλα από το παγιό μου το σπιτ, εγώ είμαι πολύ πιο μακριά, δεν το λέω από τεμπελιά, το περιβάλλον σκέπτομαι.Isildur έγραψε: 23 Ιούλ 2023, 18:39Έχει μετακομίσει ρε. Ότι η ντουλάπα είναι στο παλιό του σπίτι σας το είπε ή όχι ακόμα;
.
.
Όχι ρε, μην βγαίνεις έξω με τέτοια ζέστη. Δεν θέλουμε να δούμε κι άλλο ανακοινωθέν "Ανήρ μεσήλιξ (τεμπέλης, όχι νεοδημοκράτης) προσεκομίσθει με δύσπνοια σφηνωμένος σε ντουλάπα...".sys3x έγραψε: 23 Ιούλ 2023, 18:39Σταμάτα ρε, βαριέμαι κυρίως να κατέβω λίγο πιο κάτω από το σπίτι να αλλάξω το μανίσιο το epon ρούτερ (έχει μόνον δύο πόρτες και η μια είναι κατοστάρα να φανταστείς). Δεν είμαι τόσο τεμπέληςSpoiler
είμαι πολύ πολύ περισσότερο.
sys3x έγραψε: 23 Ιούλ 2023, 18:44Ψεύτη, δεν θα έκαμα ποτές κάτι τέτχοιο, οκ, και αν το έκανα πάλι δεν θα πήγαινα να το πάρω ο ίδιος, θα το ζητούσα πολύ ευγενικά από εσένα που είσαι κυριολεκτικά δίπλα από το παγιό μου το σπιτ, εγώ είμαι πολύ πιο μακριά, δεν το λέω από τεμπελιά, το περιβάλλον σκέπτομαι.