Baldur έγραψε: 21 Ιούλ 2023, 14:18
Διαβαζω για 5-6 γευματα και σκεφτομαι αντιδρασεις αν εδειχνα σε καποιον που ακολουθει αυτο το προγραμμα το ενα κυριως γευμα που τρωω ημερησιως στις 1400 θερμιδες με 140γρ πρωτεινη. Φανταζομαι θα μ αρχιζε στα «μα το σωμα μπορει να μεταβολισει μονο 30-40γρ πρωτεινης ανα πασα στιγμη».
Αυτοπειθαρχια, μαγκες. Ειναι εκνευριστικο που μαθαμε στην εποχη μας να εχουμε μια δικαιολογια για ολα. Οχι «εχω θεμα με το θυρεοειδη», οχι «εχω κακα γονιδια» (λολ). Απλα εισαι φαγανας και τεμπελης. Νερακι μπολικο, κομμενες οι αηδιες τυπου κοακολα και συμπυκνωμενοι χυμοι, ζωικη πρωτεινη ως βαση καθε γευματος, resistance training και 10,000 βηματα ημερησιως και εχεις λυσει το 90% της ιστοριας.
Προσωπικα με βολευει η διαλειμματικη και η πιο κετο φαση, αλλα αναγνωριζω τις ιδιοτροπιες του καθενος (ανδρες αντιδρουν καλυτερα στη διαλειμματικη, διαβητικοι, κλπ). Υπαρχουν πολλοι τροποι να φτασεις στο στοχο αλλα η βαση παραμενει.
Έχω φτάσει στο συμπέρασμα, τύπε, ότι όλες οι θεωρίες περί διατροφής και γυμναστικής λειτουργούν.
Σίγουρα, κάποια εντελώς βασικά όπως συχνά και μικρά γεύματα και 4 σετ των 8-15 επαναλήψεων περί του ενός λεπτού για αύξηση μυϊκής μάζας, είναι χρόνια δοκιμασμένα και ανταποκρίνονται στον καθένα, γι' αυτό και προτείνονται από όλους, ειδικούς και μη.
Από την άλλη, βλέπουμε ότι άλλος τρώει είναι μεγάλο γεύμα, άλλος κάνει διαλειμματική νηστεία, άλλος τρώει κάθε 2 ώρες, 57 λεπτά και 23 δεύτερα, άλλος όποτε βρει. Τα ίδια και στην γυμναστική: Άλλος κάνει 4*8, άλλος 5*5, άλλος άπειρες bodyweight επαναλήψεις και ότι μπορεί να φανταστεί ο καθένας.
Το ανθρώπινο σώμα προσαρμόζεται και ανταποκρίνεται εύκολα σε όλα αυτά. Δεν είναι σωστό να αρνούμαστε τις κλασσικές θεωρίες περί διατροφής και γυμναστικής, ούτε να χλευάζουμε τις νέες τάσεις και ότι μπορούμε να πετύχουμε μέσα στην μέρα ανάλογα με την ζωή μας, αρκεί να μην πιανόμαστε κορόιδα ότι υπάρχει μόνο ένας δρόμος και μια θεωρία για να τρως υγιεινά και να έχεις ένα όμορφο σώμα.