Τι να πω; Ίσως είναι και θέμα γούστου του κάθε παιδιού. Ας πούμε (για να πάω και λίγο κόντρα στο ίδιο το δικό μου επιχείρημα), υπάρχουν πολλά παιδιά που ζορίζονται να φάνε ψάρια, ή τρώνε μόνο φιλέτο ψάρι κλπ.Papa John έγραψε: 29 Οκτ 2018, 14:27Κι εγώ μεγάλωσα παιδιά και μέχρι να τα καταφέρω να αρχίσουν να τρώνε λίγο κρέας,μαρτύρησα.Είχα πέσει κι εγώ στη λούμπα με τις δήθεν απαραίτητες πρωτείνες που έχει το κρέας και επέμενα.Αλλά στις πατάτες και στα ζυμαρικά έπεφταν με τα μούτρα.shrike έγραψε: 29 Οκτ 2018, 14:22Εγώ πάντως φίλε μου δεν "πιστεύω" όπως λες, βλέπω. Έχω μεγαλώσει δυο δικά μου, έχω δει πολλά άλλα τριγύρω (φίλων, ανίψια κλπ) και με κανένα δεν είχα(με) ποτέ πρόβλημα να προσπαθήσουμε να τα "επιβάλλουμε" να μάθουν να τρώνε κρέας. Με κανένα, όμως. Σαφώς και αλλάζουν γούστα και γεύσεις όσο μεγαλώνουν, προτιμάνε λίγο περισσότερο κάτι, λίγο λιγότερο κάτι άλλο, κάτι που παλιά το τρώγανε τώρα δεν το θέλουν ή το αντίθετο κλπ κλπ, αλλά ο γενικός κανόνας ήταν πάντα ότι "πρέπει να μάθεις να τρως και λάχανο, μπρόκολο, κουνουπίδι" κλπ, παρά το κρέας.Papa John έγραψε: 29 Οκτ 2018, 14:15
Πιστεύω πως τα περισσότερα μικρά παιδιά,εάν είχαν να διαλέξουν μεταξύ ζουμερής μπριζόλας και πατάτας τηγανητής με κέτσαπ,θα διάλεγαν αβλεπί το δεύτερο.Ενστικτωδώς.Ζυμαρικά επίσης,ειδικά εάν έχουν περίεργο σχήμα.
Τα παιδιά ξέρουν.
Οι πατάτες που λες είναι όντως λιχουδιά για τα περισσότερα (είχαμε και ένα (μόνο) παράδειγμα παιδιού στην παρέα που τις έφαγε μεγάλος, αλλά γενικά τρελαίνονται), αλλά αυτό δεν είναι κριτήριο πιστεύω. Δες τις αντιδράσεις τους με καθαρά "πρασινάδες" όπως τα λαχανικά κλπ.
Δεν έχω δει πολλά μικρά παιδιά να ζητάνε μπριζόλα για φαγητό.
Από την άλλη βέβαια, όπως λέω και στον φίλο πιο πάνω, αυτό με τα παιδιά είναι μόνο ένα από τα χαρακτηριστικά που παρουσιάσα για να δείξω ότι είμαστε σαρκοφάγα. Μάλιστα το παρέθεσα τελευταίο, ακριβώς επειδή το θεωρώ περισσότερο ένδειξη παρά απόδειξη (σε αντίθεση με τα άλλα).