!!! DEVELOPMENT MODE !!!

#akis

Συνταγές, φαγητά, γλυκίσματα, ποτά και cocktails (μόνο για χορτάτους).
Άβαταρ μέλους
Αγις
Δημοσιεύσεις: 27938
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 00:09

Re: #akis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αγις »

Ερμής έγραψε: 21 Απρ 2018, 17:27
waldorf έγραψε: 21 Απρ 2018, 17:00
Ερμής έγραψε: 21 Απρ 2018, 16:24

Μου φαίνεται είχε δίκιο ο Αλέρτας
Να μην σου φαίνεται.Να είσαι σίγουρος.
O οποίος είναι και αυτός καραμπαμπάκος σε στυλ αλλά στον τομέα του είναι τοπ.
Δε θα σου φτιάξει δλδ ποτέ τιραμισού και απο πάνω να τον πασπαλίσει με ελληνικό καφε.

Το θέμα με τον akis ποιο είναι για την καρμπονάρα. Βρε φίλε φτιάξε την όπως γουστάρεις, μη μου τονίζεις το "Αυθεντική, Αυθεντική" 200 φορές και μετά να μου χώνεις μέσα μαϊντανό, γελάνε και τα μπολ.
Αυθεντική μαλακία του είναι έχει δίκιο. :003:
Γενικά η επέμβαση σε κλασσικές συνταγές για να έχει ιδιαίτερη αναγνωρίσιμη υπογραφή είναι μάστιγα που ταλανίζει όλους και ολες τις σελεμπριτομαααστερσεφάρες.
Πράγμα που σημαίνει ότι δεν γνωρίζουν ουτε τιπς ουτε γιατί χρησιμοποιείται το συγκεκριμένο υλικό ούτε τον σκοπό των τεχνικών και καταστρέφουν την πληροτητά και την σοφία τους .
ΖΗΝΗΔΕΩΣ
Άβαταρ μέλους
waldorf
Δημοσιεύσεις: 3612
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 14:47

Re: #akis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από waldorf »

Ερμής έγραψε: 21 Απρ 2018, 17:27
Spoiler
Το θέμα με τον akis ποιο είναι για την καρμπονάρα. Βρε φίλε φτιάξε την όπως γουστάρεις, μη μου τονίζεις το "Αυθεντική, Αυθεντική" 200 φορές και μετά να μου χώνεις μέσα μαϊντανό, γελάνε και τα μπολ.
Μα εκεί είναι το θέμα και πέφτει το κράξιμο.
Είναι νόστιμο,καμία διαφωνία,αλλά είναι κάτι άλλο.Το ίδιο είπε και η custom παραπάνω.Ωραία δροσερή σως γιαουρτιού με αγγούρι μπορεί να είναι,αλλά τζατζίκι δεν είναι.Και τελικά δεν είναι κακό να είσαι η κυρά-Βέφα.Κακό είναι να νομίζεις ότι είσαι η Χιλιαδάκη (ενώ είσαι η κυρά Βέφα).
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος waldorf την 21 Απρ 2018, 17:38, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.
Nandros έγραψε: 26 Αύγ 2024, 17:56

Άντε γαμήσου λοιπόν συφιλιασμένο μουνόπανο.
.
Άβαταρ μέλους
Cecily Anne
Δημοσιεύσεις: 21234
Εγγραφή: 30 Μαρ 2018, 23:39

Re: #akis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cecily Anne »

Αγις έγραψε: 21 Απρ 2018, 17:35

Αυθεντική μαλακία του είναι έχει δίκιο. :003:
Γενικά η επέμβαση σε κλασσικές συνταγές για να έχει ιδιαίτερη αναγνωρίσιμη υπογραφή είναι μάστιγα που ταλανίζει όλους και ολες τις σελεμπριτομαααστερσεφάρες.
Πράγμα που σημαίνει ότι δεν γνωρίζουν ουτε τιπς ουτε γιατί χρησιμοποιείται το συγκεκριμένο υλικό ούτε τον σκοπό των τεχνικών και καταστρέφουν την πληροτητά και την σοφία τους .
Το κακό δεν ειναι αυτό είναι ότι τους βλέπουν οι γριές και πειραματίζονται, για να "γίνουν μοντέρνες". Έτσι την πάτησε μια φορά η γιαγιά μου κι έφτιαξε βασιλόπιτα με καφέ.
Δράμα.
“I ought to of shot that dog myself, George. I shouldn't ought to of let no stranger shoot my dog.”
Άβαταρ μέλους
lyna
Δημοσιεύσεις: 2141
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 01:38

Re: #akis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από lyna »

Cecily Anne έγραψε: 21 Απρ 2018, 17:34
lyna έγραψε: 21 Απρ 2018, 17:32
ντεν εχω πετρογκαζ μαναμ', τι να κάνω; :102:
οταν σου λενε "περιμενε να εξατμιστεί" και εχουν ανακατέψει 30 φορές πιο πριν, και πας και το κάνεις αυτό σε απλή εστία, βγαίνει μια αηδία. τι να κάνω εγώ για αυτό...
Πού κολλάει το πετρογκάζ τώρα;
Άλλο το αλκοόλ σαν εφέ και άλλο το αλκοόλ σαν συστατικό. Και άλλο και τα 2 μαζί.
ε ναι, καλύτερα να μην μπαινει αν δεν αντέχει η κουζίνα σου.
δεν εχει πρόβλημα, στο λεει. γενικά, δεν ειναι στατικός

δεν ξερω γτ εν τω μεταξύ μετά τον Ακη ΟΛΟΙ σιχαίνονται το δεντρολίβαλο αλλά εγώ το λατρεψα. δεν το χρησιμοποιούσαμε ποτέ και εμαθα να το βάζω για το ψήσιμο και να το βγάζω στο σερβίρισμα (για όποιον σιχαίνεται).

γενικά σας λεω, όποιος γουστάρει μαγειρικούς πειραματισμούς που τους γεννά το κεφαλι του και του πετυχαίνουν, μπράβο. εγώ δεν ειμαι τετοια. πρεπει καποιος να με προλάβει στο λάθος γτ θα πάει και χαμένος ο πειραματισμός.
(κλασσικά ελληνικά οκ, μπούχτισα)
~~¥~~
Άβαταρ μέλους
Cecily Anne
Δημοσιεύσεις: 21234
Εγγραφή: 30 Μαρ 2018, 23:39

Re: #akis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cecily Anne »

Βρε τι λες; Να μην αντέχει η κουζίνα να εξατμίσει αλκοόλ;;;; Με δουλεύεις;
“I ought to of shot that dog myself, George. I shouldn't ought to of let no stranger shoot my dog.”
[42]

Re: #akis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από [42] »

lyna έγραψε: 21 Απρ 2018, 17:32
Cecily Anne έγραψε: 21 Απρ 2018, 17:29
lyna έγραψε: 21 Απρ 2018, 17:28

πώς δεν λασπώνεις ρύζια, πώς βάζεις αλκοολ στα φαγιά χωρίς να μενει η αίσθηση οτι εχεις βαλει κρασί, πώς περιμενεις να ξεκουραστεί ενα κρεας.
εγώ δεν γεννήθηκα να τα ξέρω όλα αυτά .
τα λαδερά ειναι φασόν όλα. τελειώσαμε.
με τα υπόλοιπα; ε, akis rules

εδω σκεφτομαι να φτιάξω ρολό φάση που δεν το τρώω ούτε έξω γτ μου πέφτει βαρύ ρε σεις :lol:
Επρεπε να σου δωσει τιπ ο Άκης για να μην παραβράζεις το ρύζι και να εξατμίζεις το αλκοόλ από το κρασί και να μαρινάρεις τα κρέατα κλπ;
ντεν εχω πετρογκαζ μαναμ', τι να κάνω; :102:
οταν σου λενε "περιμενε να εξατμιστεί" και εχουν ανακατέψει 30 φορές πιο πριν, και πας και το κάνεις αυτό σε απλή εστία, βγαίνει μια αηδία. τι να κάνω εγώ για αυτό...

εντιτ: αυτός μαγειρευει σε γκαζι, αλλά σου λεει τι και πώς σε καθε κουζίνα.
πχ ψάρια δεν τηγανίζω ΠΟΤΕ. Ισως τώρα στο καινουργιο σπιτι το προσπαθήσω...
lyna έγραψε: 21 Απρ 2018, 17:41
Cecily Anne έγραψε: 21 Απρ 2018, 17:34
lyna έγραψε: 21 Απρ 2018, 17:32
ντεν εχω πετρογκαζ μαναμ', τι να κάνω; :102:
οταν σου λενε "περιμενε να εξατμιστεί" και εχουν ανακατέψει 30 φορές πιο πριν, και πας και το κάνεις αυτό σε απλή εστία, βγαίνει μια αηδία. τι να κάνω εγώ για αυτό...
Πού κολλάει το πετρογκάζ τώρα;
Άλλο το αλκοόλ σαν εφέ και άλλο το αλκοόλ σαν συστατικό. Και άλλο και τα 2 μαζί.
ε ναι, καλύτερα να μην μπαινει αν δεν αντέχει η κουζίνα σου.
δεν εχει πρόβλημα, στο λεει. γενικά, δεν ειναι στατικός

δεν ξερω γτ εν τω μεταξύ μετά τον Ακη ΟΛΟΙ σιχαίνονται το δεντρολίβαλο αλλά εγώ το λατρεψα. δεν το χρησιμοποιούσαμε ποτέ και εμαθα να το βάζω για το ψήσιμο και να το βγάζω στο σερβίρισμα (για όποιον σιχαίνεται).

γενικά σας λεω, όποιος γουστάρει μαγειρικούς πειραματισμούς που τους γεννά το κεφαλι του και του πετυχαίνουν, μπράβο. εγώ δεν ειμαι τετοια. πρεπει καποιος να με προλάβει στο λάθος γτ θα πάει και χαμένος ο πειραματισμός.
(κλασσικά ελληνικά οκ, μπούχτισα)
πως συνεννοείστε;

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
lyna
Δημοσιεύσεις: 2141
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 01:38

Re: #akis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από lyna »

Cecily Anne έγραψε: 21 Απρ 2018, 17:42 Βρε τι λες; Να μην αντέχει η κουζίνα να εξατμίσει αλκοόλ;;;; Με δουλεύεις;
οχι να το αφησεις να βράσει, εχει διαφορά
~~¥~~
Άβαταρ μέλους
waldorf
Δημοσιεύσεις: 3612
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 14:47

Re: #akis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από waldorf »

Αν δηλαδή δεν έχεις γκάζι δεν μπορείς να φλαμπάρεις;;;
Nandros έγραψε: 26 Αύγ 2024, 17:56

Άντε γαμήσου λοιπόν συφιλιασμένο μουνόπανο.
.
Άβαταρ μέλους
Cecily Anne
Δημοσιεύσεις: 21234
Εγγραφή: 30 Μαρ 2018, 23:39

Re: #akis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cecily Anne »

lyna έγραψε: 21 Απρ 2018, 17:43
Cecily Anne έγραψε: 21 Απρ 2018, 17:42 Βρε τι λες; Να μην αντέχει η κουζίνα να εξατμίσει αλκοόλ;;;; Με δουλεύεις;
οχι να το αφησεις να βράσει, εχει διαφορά
Καλό μου παιδάκι, το αλκοόλ πιάνει χαμηλότερα σημεία από το νερό.
“I ought to of shot that dog myself, George. I shouldn't ought to of let no stranger shoot my dog.”
Άβαταρ μέλους
lyna
Δημοσιεύσεις: 2141
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 01:38

Re: #akis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από lyna »

Cecily Anne έγραψε: 21 Απρ 2018, 17:48
lyna έγραψε: 21 Απρ 2018, 17:43
Cecily Anne έγραψε: 21 Απρ 2018, 17:42 Βρε τι λες; Να μην αντέχει η κουζίνα να εξατμίσει αλκοόλ;;;; Με δουλεύεις;
οχι να το αφησεις να βράσει, εχει διαφορά
Καλό μου παιδάκι, το αλκοόλ πιάνει χαμηλότερα σημεία από το νερό.
αχ, δεν ειναι μόνο χημεία η μαγειρική για κάποιον που δεν ξέρει τι πάει να επιχειρήσει ( εμενα)
ουτε ανακατευεις πριν το κάνεις, ούτε ανακατευεις εκεινη την ώρα ουτε περιμενεις μεχρι να τζιτζιρίσει. ολα αυτά ειναι λάθη που τα έχω κάνει και κάποιος τα επισήμανε οτι ΔΕΝ τα κάνουμε. Ω ναι, ο Άκης. Τι να σας κάνω που μου είστε όλοι με σενς οβ φλέηβορ και εγκώ ντεν είμαι. :102:
~~¥~~
Άβαταρ μέλους
ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ
Δημοσιεύσεις: 31010
Εγγραφή: 30 Μαρ 2018, 21:47

Re: #akis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ »

Cecily Anne έγραψε: 21 Απρ 2018, 17:02 Δες εδώ κωλονοσκόπηση ελληνικής κουζίνας:

Εγώ αυτό θα το δοκιμάσω όπως το λέει, πάντως. ΟΚ, στη καρμπονάρα πήγα πάσο, αλλά για ελ συνταγές δεν θα ακούω τους αφιονισμένους ιταλόπληκτους γιατί θα πεθάνω της πείνας στο τέλος
Ο χρήστης που γκρέμισε τον εθνολαϊκισμό
Άβαταρ μέλους
ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ
Δημοσιεύσεις: 31010
Εγγραφή: 30 Μαρ 2018, 21:47

Re: #akis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ »

lyna έγραψε: 21 Απρ 2018, 17:28
Cecily Anne έγραψε: 21 Απρ 2018, 17:23
lyna έγραψε: 21 Απρ 2018, 17:20
Ενα πράγμα χάνετε οι Akis haters: ματζικ τιπς για τα κακώς κείμενα που τρώγατε απο μανες/πατέρες/γιαγιάδες.
Δηλαδή ποιό μάτζικ τιπ σου μετέδωσε;
πώς δεν λασπώνεις ρύζια, πώς βάζεις αλκοολ στα φαγιά χωρίς να μενει η αίσθηση οτι εχεις βαλει κρασί, πώς περιμενεις να ξεκουραστεί ενα κρεας.
εγώ δεν γεννήθηκα να τα ξέρω όλα αυτά .
τα λαδερά ειναι φασόν όλα. τελειώσαμε.
με τα υπόλοιπα; ε, akis rules

εδω σκεφτομαι να φτιάξω ρολό φάση που δεν το τρώω ούτε έξω γτ μου πέφτει βαρύ ρε σεις :lol:
Επίσης η μπεσαμέλ του είναι τοπ.

Εντίτ: (νο χόμο)
Επίσης και το δεντρολίβανο το χρησιμοποιεί ωραία. Γενικά δίνει ιδέες ο άκαρος, μην είστε κομπλεξικοί
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ την 21 Απρ 2018, 18:00, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Ο χρήστης που γκρέμισε τον εθνολαϊκισμό
Άβαταρ μέλους
Cecily Anne
Δημοσιεύσεις: 21234
Εγγραφή: 30 Μαρ 2018, 23:39

Re: #akis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cecily Anne »

ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ έγραψε: 21 Απρ 2018, 17:56 λλά για ελ συνταγές δεν θα ακούω τους αφιονισμένους ιταλόπληκτους γιατί θα πεθάνω της πείνας στο τέλος
Εγώ είμαι κυρίως γερμανόπληκτη-ιταλόφιλη.
Κακώς με μπερδεύεις με τους άλλους.
“I ought to of shot that dog myself, George. I shouldn't ought to of let no stranger shoot my dog.”
Άβαταρ μέλους
Αγις
Δημοσιεύσεις: 27938
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 00:09

Re: #akis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αγις »

Εικόνα
ΖΗΝΗΔΕΩΣ
Άβαταρ μέλους
lyna
Δημοσιεύσεις: 2141
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 01:38

Re: #akis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από lyna »

Αγις έγραψε: 21 Απρ 2018, 17:35
Πράγμα που σημαίνει ότι δεν γνωρίζουν ουτε τιπς ουτε γιατί χρησιμοποιείται το συγκεκριμένο υλικό ούτε τον σκοπό των τεχνικών και καταστρέφουν την πληροτητά και την σοφία τους .
αυτό μεταφράζεται οτι "μου μαγειρευει ακόμα η μαμα μου για αυτό και δεν μου αρέσει τίποτα άλλο". :003:
~~¥~~
Απάντηση

Επιστροφή στο “Μαγειρική”