!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Οι ερωτήσεις του Βελόπουλου στην κυβέρνηση για τις νέες ταυτότητες

Η πολιτική στην Ελλάδα. Νέα, προτάσεις, κριτικές και σχόλια.
Άβαταρ μέλους
nyxtovios

Re: Οι ερωτήσεις του Βελόπουλου στην κυβέρνηση για τις νέες ταυτότητες

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nyxtovios »

sys3x έγραψε: 16 Ιούλ 2023, 18:54
nyxtovios έγραψε: 16 Ιούλ 2023, 18:48
sys3x έγραψε: 16 Ιούλ 2023, 18:30
Πήγες έξω τελικά δικέ μου;
Spoiler
πραγματικά δεν ξέρω αν πρέπει να χαρώ ή να στεναχωρηθώ για εσένα μαν μου, μάλλον περισσότερο χαίρομαι για εσένα και λυπάμαι για εμένα που την κάνουν άνθρωποι σαν εσένα για έξω. :) :-? :011: :e040: :c040:
Ναι έχω ένα μήνα :a040:
Αλλά θα ξανάρθω, οπότε μην λυπάσαι. :lol:
Δηλαδή μαξ 3-4 χρόνια να μείνω
Να περνάς καλά όπου κι αν είσαι.
:wave:
Να είσαι καλά μεγάλε :g030:
Άβαταρ μέλους
enaon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από enaon »

Isildur έγραψε: 16 Ιούλ 2023, 19:00 Μην πετάγεσαι σαν πούτσα παντού να πεις την εξυπνάδα σου, δεν υπάρχει λόγος.
εννοω οτι η ερώτηση ειναι αστεία, θα το καταλάβαινες αν δεν ησουν ασχετος και εγραφες οπου ναναι, δεν μπορώ να στο εξηγήσω γιατί προφανώς δεν σε ενδιαφέρει το θεμα, αλλα ειχες πλακα αληθεια.
Άβαταρ μέλους
Isildur
Phorum.gr user: Isildur

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Isildur »

enaon έγραψε: 16 Ιούλ 2023, 19:03
Isildur έγραψε: 16 Ιούλ 2023, 19:00 Μην πετάγεσαι σαν πούτσα παντού να πεις την εξυπνάδα σου, δεν υπάρχει λόγος.
εννοω οτι η ερώτηση ειναι αστεία, θα το καταλάβαινες αν δεν ησουν ασχετος και εγραφες οπου ναναι, δεν μπορώ να στο εξηγήσω γιατί προφανώς δεν σε ενδιαφέρει το θεμα, αλλα ειχες πλακα αληθεια.
Εσύ πάλι, καθόλου...
Lando ή Oscar; Ιδού η απορία... :p2:
Άβαταρ μέλους
enaon

ε αμα φτανεις να λες για πουτσες μαλλον δεν εχω, παντως ειναι αστείο να ρωτάς αν το εγουαλετ λειτουργει στο εξωτερικό.
Άβαταρ μέλους
Πτολεμαίος
Phorum.gr user: Last Veteran

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Πτολεμαίος »

ST48410 έγραψε: 16 Ιούλ 2023, 18:41
Πτολεμαίος έγραψε: 16 Ιούλ 2023, 18:30
Όλοι μας θέλουμε τον περιορισμό της γραφειοκρατίας. Αυτό που ζητάμε είναι να γίνει με τρόπο που δεν θα γίνουν τα προσωπικά μας δεδομένα φτερό στον άνεμο. Τις τεχνικές λεπτομέρειες της υλοποίησης θέλουμε να ξέρουμε.
Μα είναι ήδη φτερό στον άνεμο.
Και στην τελική γιατί να μην είναι;
Όσες φορές στη ζωή μου δεν ήταν (πάρα πολλές), εγώ έπρεπε να βγάλω το φίδι από την τρύπα και όχι οι εκάστοτε υπάλληλοι :lol: :lol:

Εδώ υπάρχουν εξστομικευμενες διαφημίσεις στο διαδίκτυο.
Ενοχλητικό στην αρχή μου φάνηκε μέχρι που σκέφτηκα ότι από το να βλέπω διαφημίσεις για εσώρουχα, καλλυντικά, εργαλεία ψαρέματος, καλύτερα να βλέπω για σκούτερ, βιβλία ειδικού ενδιαφέροντος, κράνη, μπουφάν, αυτά που έχω κάνει search δηλαδή.
Αξία αν είχαν τα σκατά, χαρά, που θα'χαν όλοι
Μα στων φτωχών τα σώματα, δεν θα υπήρχαν κώλοι
Δημοκράτης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Δημοκράτης »

sys3x έγραψε: 16 Ιούλ 2023, 18:06
Δημοκράτης έγραψε: 16 Ιούλ 2023, 17:40
Αρίστος έγραψε: 16 Ιούλ 2023, 17:08

Πλαστογραφια στο τσιπακι μπορει να μην γινεται ευκολα αλλα αν η καρτα γινει ψηφιακο πορτοφολι στην οποια θα περιεχεται ολη η περιουσια του καθε πολιτη, τοτε τιθεται μεγα ζητημα ασφαλειας καθως πολλοι θα θελαν να κλεψουν αυτην την καρτα.

.
Καλά ρε ψεκα τώρα σε έπιασε ο πόνος για θέματα ασφαλείας του αν και όταν η κάρτα γίνει ψηφιακό πορτοφολι;
Δηλαδή τώρα αν σε κλέψει κάποιος το κινητό ή την χρεωστική ή την πιστωτική ποια μεγάλη οικονομική καταστροφή παθαίνεις πέρα από το ότι μπορεί να σε χρεώσει 50ε στις συναλλαγές χωρίς πιν ;
Με ποιον τρόπο μπορεί να σε χρεώσει κάποιος έως και 50€ εάν σε κλέψει το κινητό (ας θεωρήσουμε από πριν ότι είναι σύγχρονου τύπου καθώς στα παλαιότερα δεν) ψέκμπολ φιλαράκο μου;
Το ξέρω ότι δεν δύνασαι να απαντήσεις, η ερώτησή είναι αυτό που λέμε στο χωριό ρητορική, αλλά παρακαλώ, παίξτο έξυπνος σε εμένα αν μπορείς, θα χαρώ πολύ, αλήθεια.
Αν έχεις ενεργο το Google pay και πληρώνεις ανέπαφα
Όπως αν σε κλέψει την κάρτα
Προφανώς θα πρέπει να μπορεί να ανοίξει και το κινητό σου
Δημοκράτης

ST48410 έγραψε: 16 Ιούλ 2023, 17:43
Δημοκράτης έγραψε: 16 Ιούλ 2023, 17:40 Καλά ρε ψεκα τώρα σε έπιασε ο πόνος για θέματα ασφαλείας του αν και όταν η κάρτα γίνει ψηφιακό πορτοφολι;
Δηλαδή τώρα αν σε κλέψει κάποιος το κινητό ή την χρεωστική ή την πιστωτική ποια μεγάλη οικονομική καταστροφή παθαίνεις πέρα από το ότι μπορεί να σε χρεώσει 50ε στις συναλλαγές χωρίς πιν ;
Το θέμα μας δεν είναι ο Βελόπουλος ούτε οι θεωρίες του Αρίστου. Παίρνεις ένα νέο δημόσιο έγγραφο. Από που κι ως που είναι κακό να ρωτάει κάποιος τι πληροφορίες περιέχει αυτό για σένα και ποιος θα μπορεί υπό ποιους όρους να έχει πρόσβαση;

Μη φτάνετε στο άλλο άκρο, της άκριτης αποδοχής του οτιδήποτε.
Δεν είναι κακό το να ξέρεις τι θα εχει μέσα το νέο έγγραφο. Προφανώς και πρέπει να ξέρεις. Το να αρχίζεις τις μαλακιες για τσιπακια είναι το κακό
Άβαταρ μέλους
ST48410

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ST48410 »

Δημοκράτης έγραψε: 16 Ιούλ 2023, 19:08 Δεν είναι κακό το να ξέρεις τι θα εχει μέσα το νέο έγγραφο. Προφανώς και πρέπει να ξέρεις. Το να αρχίζεις τις μαλακιες για τσιπακια είναι το κακό
Συμφωνούμε. Μην κατηγορείτε όσους ρωτούν λεπτομέρειες επειδή ο Βελόπουλος είναι αυτός που είναι.
Άβαταρ μέλους
ST48410

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ST48410 »

Πτολεμαίος έγραψε: 16 Ιούλ 2023, 19:06 Μα είναι ήδη φτερό στον άνεμο.
Και στην τελική γιατί να μην είναι;
Γιατί κάποιοι άνθρωποι πλήττονται και γιατί διαχρονικά το Ελληνικό κράτος δεν έχει πείσει ότι μπορεί να φτιάχνει συστήματα ασφαλή και αδιάβλητα. Δεν είναι κάτι που θα το αντιμετωπίσουμε ελαφρά επειδή την παρούσα στιγμή εσύ ή εγώ δεν έχουμε να χάσουμε κάτι.
Δημοκράτης

Αρίστος έγραψε: 16 Ιούλ 2023, 17:43
Δημοκράτης έγραψε: 16 Ιούλ 2023, 17:40
Αρίστος έγραψε: 16 Ιούλ 2023, 17:08

Πλαστογραφια στο τσιπακι μπορει να μην γινεται ευκολα αλλα αν η καρτα γινει ψηφιακο πορτοφολι στην οποια θα περιεχεται ολη η περιουσια του καθε πολιτη, τοτε τιθεται μεγα ζητημα ασφαλειας καθως πολλοι θα θελαν να κλεψουν αυτην την καρτα.

.
Καλά ρε ψεκα τώρα σε έπιασε ο πόνος για θέματα ασφαλείας του αν και όταν η κάρτα γίνει ψηφιακό πορτοφολι;

Στο ψηφιακο πορτοφολι αν σου κλεψουν τη ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗ καρτα σου εκλεψαν τα παντα, ολη σου την περιουσια, γιατι θα περιεχει ΟΛΕΣ σου τις ψηφιακες καταθεσεις σε καθε τραπεζα. Φαντασου λοιπον σκηνικο, μπαινουν κατι τυποι σπιτι σου, σε δενουν, σου βαζουν μαχαιρι στο λαιμο, σου αποσπουν το pin της καρτας και τους κωδικους ασφαλειας και ενω σε κρατουν αιχμαλωτο παει καποιος και μεσω e banking σου αδειαζει ολες τις καταθεσεις. Υπαρχει τεραστιο κενο ασφαλειας αν ολη σου η περιουσια εχει ψηφιοποιηθει και ειναι σε μια και μοναδικη γαμιμενη καρτα.

.
Όλο αυτό όπως το είπες, δεν ισχύει
Ποτε και κανένας δεν είναι τόσο ηλιθιος να φτιάξει ένα ψηφιακό ή μη έγγραφο που αν κλαπεί θα μπορεί ο άλλος να σε κλέψει ότι έχεις και δεν έχεις
Ξέρεις ο κόσμος που σχεδιάζει τα συστήματα πληρωμών έχουν λίγο παραπανω iq από εσένα και έχουν πολλές δικλείδες ασφαλειας
Έχουμε φτάσει στην εποχή που ακόμα και η χρέωση πιστωτικής απαιτη διπλή πιστοποίηση με νόμο της εε και ο ψεκαριστος φαντάζεται ότι κάπου στο μέλλον η ταυτότητα του θα είναι ψηφιακό πορτοφολι που οποίους του το κλέβει θα του κλέβει και το σπιτι :smt005:
Δημοκράτης

ST48410 έγραψε: 16 Ιούλ 2023, 19:09
Δημοκράτης έγραψε: 16 Ιούλ 2023, 19:08 Δεν είναι κακό το να ξέρεις τι θα εχει μέσα το νέο έγγραφο. Προφανώς και πρέπει να ξέρεις. Το να αρχίζεις τις μαλακιες για τσιπακια είναι το κακό
Συμφωνούμε. Μην κατηγορείτε όσους ρωτούν λεπτομέρειες επειδή ο Βελόπουλος είναι αυτός που είναι.
Δεν κατηγορούμε όσους έχουν απορίες, όσους εκφράζουν ψεκοθεωρειες κοροϊδεύουμε
Για τις νέες ταυτοτητες έχεις πολλές ερωτήσεις να κάνεις ώστε να μάθεις με ποια τεχνολογία θα διαβάζονται, που πρέπει να τις φυλάς ώστε να μη στις διαβάζει κάποιος που δεν θέλεις κτλ
Άβαταρ μέλους
Isildur
Phorum.gr user: Isildur

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Isildur »

enaon έγραψε: 16 Ιούλ 2023, 19:05 ε αμα φτανεις να λες για πουτσες μαλλον δεν εχω, παντως ειναι αστείο να ρωτάς αν το εγουαλετ λειτουργει στο εξωτερικό.
Φίλε, καλή η πλάκα και το ξες ότι την δέχομαι (και την επιστρέφω, ενίοτε) αλλά εδώ έχεις ένα σοβαρό θέμα.

Έχω μάθει, όταν δεν ξέρω κάτι ή όταν δεν είναι εύκολο να το ψάξω (ή αν δεν θέλω για κάποιον λόγο), να ρωτάω κάποιον που φαίνεται να ξέρει. Στην προκειμένη περίπτωση, ο τύπος σαν κάτοικος εξωτερικού και με ελληνική ταυτότητα λογικά ξέρει τι παίζει. Αν αυτό σου φαίνεται λόγος "να μην μιλάω για πράγματα που δεν γνωρίζω", τότε έχεις σοβαρό πρόβλημα, γιατί δεν το παρουσίασα ως γνώση μου ή ως άποψή μου, μια απλή και λογική ερώτηση έκανα. Και το εννοώ ότι έχεις πρόβλημα, γιατί η όλη συμπεριφορά σου εδώ δείχνει άτομο που δεν έχει να πάρει τίποτα απολύτως από τις συζητήσεις στις οποίες παίρνει μέρος, παρά μόνο να "προσφέρει απλόχερα (και δυσνόητα, ενίοτε ακατανόητα) τις υπερπολύτιμες γνώσεις του". ΟΚ, καταλαβαίνω ότι έχεις μια περσόνα να υποστηρίξεις, αλλά κάπου-κάπου να βουτάς τη γλώσσα στο μυαλό σου πριν μιλήσεις. Με λίγα λόγια, δες πώς και γιατί ρωτάει κάποιος κάτι και μετά σκέψου αν πρέπει να ειρωνευτείς ή όχι. Είπαμε, δεν έχουμε όλοι την δυνατότητα όπως εσύ να πέφτεις να κοιμηθείς το βράδυ, και να σου κατεβαίνουν τεραμπάιτ γνώσεων, εμείς οι κοινοί θνητοί έχουμε την κακιά συνήθεια να ρωτάμε για να μαθαίνουμε για κάποια πράγματα.

Κι όλα αυτά, ενώ ξέρεις ότι σαν άτομο σε πάω, έτσι; Απλά κάποιες φορές μπερδεύεις λίγο τα όρια...
Lando ή Oscar; Ιδού η απορία... :p2:
Άβαταρ μέλους
enaon

βρε ασε την φορουμομουρμουρα, δεν τα διαβαζω. Κατσε διαβασε γιατι ηταν αστειο αυτο που ρώτησες αν θες να κανεις κατι με το χρόνο νομιζω. Ή προσπάθησε να ρωτήσεις, αλλα πρεπει να το καταλαβεις οτι ηταν αστειο πρώτα.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος enaon την 16 Ιούλ 2023, 19:20, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
Αρίστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αρίστος »

Δημοκράτης έγραψε: 16 Ιούλ 2023, 19:12
Ποτε και κανένας δεν είναι τόσο ηλιθιος να φτιάξει ένα ψηφιακό ή μη έγγραφο που αν κλαπεί θα μπορεί ο άλλος να σε κλέψει ότι έχεις και δεν έχεις
Ξέρεις ο κόσμος που σχεδιάζει τα συστήματα πληρωμών έχουν λίγο παραπανω iq από εσένα και έχουν πολλές δικλείδες ασφαλειας
Έχουμε φτάσει στην εποχή που ακόμα και η χρέωση πιστωτικής απαιτη διπλή πιστοποίηση με νόμο της εε και ο ψεκαριστος φαντάζεται ότι κάπου στο μέλλον η ταυτότητα του θα είναι ψηφιακό πορτοφολι που οποίους του το κλέβει θα του κλέβει και το σπιτι :smt005:

Εγω ξερω οτι η ΕΕ ανακοινωνει τον Οκτωβριο το ψηφιακο ευρω που θα τρεχει παραλληλα με το κανονικο ευρω και οτι σε μικρο βαθος χρονων η ταση ειναι να γινει το χρημα ολοτελα ψηφιακο. Παραλληλα αρκετοι αξιωματουχοι σε δυτικους θεσμους θελουν συνδυασμο αστυνομικης καρτας με ψηφιακο πορτοφολι. Αν λοιπον υπαρχει ΜΙΑ καρτα για ολα σου τα εγγραφα πιστοποιησης κι αυτη ειναι και ψηφιακο πορτοφολι, δεν θα μπορεις να εχεις πολλα ψηφιακα πορτοφολια αλλα ενα.

.
Άβαταρ μέλους
Πτολεμαίος
Phorum.gr user: Last Veteran

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Πτολεμαίος »

Αρίστος έγραψε: 16 Ιούλ 2023, 19:19
Δημοκράτης έγραψε: 16 Ιούλ 2023, 19:12

Εγω ξερω οτι η ΕΕ ανακοινωνει τον Οκτωβριο το ψηφιακο ευρω που θα τρεχει παραλληλα με το κανονικο ευρω και οτι σε μικρο βαθος χρονων η ταση ειναι να γινει το χρημα ολοτελα ψηφιακο. Παραλληλα αρκετοι αξιωματουχοι σε δυτικους θεσμους θελουν συνδυασμο αστυνομικης καρτας με ψηφιακο πορτοφολι. Αν λοιπον υπαρχει ΜΙΑ καρτα για ολα σου τα εγγραφα πιστοποιησης κι αυτη ειναι και ψηφιακο πορτοφολι, δεν θα μπορεις να εχεις πολλα ψηφιακα πορτοφολια αλλα ενα.

.
Δηλαδή μας λες ότι υπηρεσίες σαν την πχ revolut ή κάρτες από διαφορετικές τράπεζες ή από ανταλλακτηρια κρύπτο (που λειτουργούν όπως μια χρεωστική αν θες) θα σταματήσουν να υφίστανται;
Μας λες ότι θα σε υποχρεωσουν αν έχεις λογαριασμό σε 2 τράπεζες να ενοποιηθούν σε ψηφιακό πορτοφόλι χωρίς να μπορείς να διαλέξεις από που θα χρεώνεσαι;

Τα θες και τα λες αυτά Αρίστο μου ή σου φεύγουνε;
Αξία αν είχαν τα σκατά, χαρά, που θα'χαν όλοι
Μα στων φτωχών τα σώματα, δεν θα υπήρχαν κώλοι
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εσωτερική Πολιτική”